2022-01-08 33 浏览
The Blind Pig (諾士佛臺) (尖沙咀)同男朋友紀念日緊係要食好啲😍😍慢煮牛助骨$248份量十足😚😚牛肋骨用慢煮烹調😍😍可以保留肉汁,牛肋骨肉質鮮嫩😋😋好好味👍👍墨西哥芝士雞肉烤餅$148烤餅好惹味,入面有滿滿芝士,再加埋烤餅好正🥰🥰仲有醬汁好正😆😆Impossible burger$168漢堡入面好多料😍😍係素肉加芝士同蔬菜好夾😙😙仲有薯條好正🥰香蕉麵包布甸甜品$78甜品好靚🤩🤩好岩打卡用😍😍香蕉上面係蕉糖,正👍👍 麵包布甸好鬆軟,加埋雪糕食,味道一流😆😆LYCHEE TEA$75茉莉茶,荔枝,雲呢拿糖漿,香茅,杯飲品味道好fresh🥰🥰仲有濃濃荔枝味👍👍餐廳環境🏖⛱餐廳環境係梳化位,好舒服👍👍店員好有禮貌會主動友善😃😃地址:尖沙咀諾士佛臺1號地舖整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5抵食:5/5
The Blind Pig (諾士佛臺) (尖沙咀)

同男朋友紀念日緊係要食好啲😍😍

慢煮牛助骨$248

墨西哥芝士雞肉烤餅$148

Impossible burger$168
漢堡入面好多料😍😍係素肉加芝士同蔬菜好夾😙😙仲有薯條好正🥰

香蕉麵包布甸甜品$78

LYCHEE TEA$75

餐廳環境🏖⛱
餐廳環境係梳化位,好舒服👍👍店員好有禮貌會主動友善😃😃

地址:尖沙咀諾士佛臺1號地舖

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:5/5
約朋友一齊捉緊晚上堂食既尾巴來個Happy Thursday ·同朋友去左呢間位於諾士佛台入口既The Blind Pig一間以豬為主打既餐廳♡ sʜᴀʀɪɴɢ sɴᴀᴄᴋ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ ($318)超級無敵大份既小食拼盤有7種唔同小食ღ芝士牛堡三文治最出色麵包酥脆而漢堡juicy配埋芝士 · 好食得過份真係小食黎架咩🤭ღ炸車打芝士條炸到金黃香脆芝士香濃而半流心狀態超級邪惡!!ღ酥炸芝士墨西哥辣椒喜歡食辣既不容錯過裡面真係有辣椒 辣辣地配埋芝士軟綿綿味道幾特別其餘小食仲有水牛城雞翼|炸薯皮|炸豬皮|薯條單食拼盤大家都飽左大半😆♡ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴘᴀʀᴍɪɢɪᴀɴᴀ ($195)超巨型既炸雞扒上面舖滿芝士超吸晴炸過既雞塊上面加蕃茄醬同芝士再拎去烤焗酥脆之餘 · 口層層次好豐富邊覺得滿滿罪疚感邊切黎食🤤♡ ʙʀᴏᴡɴ ʙᴜᴛᴛᴇʀ sᴄᴀʟʟᴏᴘs & sᴀғғʀᴏɴ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ ($188)食完濃味既主菜就食番個清淡少少既意大利飯意大利飯唔會過淋過硬而帶子煎得岩岩好外面微焦而裡面嫩滑♡ ʀᴇғʀᴇsʜɪɴɢ ᴘɪɢʟᴇᴛ ($75/圖中前排右邊)唔飲飲既朋友叫既mocktail椰
約朋友一齊捉緊晚上堂食既尾巴

味道幾特別
酥炸芝士墨西哥辣椒

其餘小食仲有水牛城雞翼|炸薯皮|炸豬皮|薯條
單食拼盤大家都飽左大半😆

♡ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴘᴀʀᴍɪɢɪᴀɴᴀ ($195)
超巨型既炸雞

外面微焦而裡面嫩滑

唔飲飲既朋友叫既mocktail
椰子配青檸
入口好清新 · 解膩一流
♡ ᴅᴀʏ ᴅʀᴇᴀᴍ ($88/圖中後排)
岩哂女仔飲既cocktail
乳酪味酸酸甜甜
超級易入口
♡ ᴘɪᴄᴋ ᴍᴇ ᴜᴘ ($88/圖中前排左邊)
超足料既cocktail
飲完一啖即刻「嘩」
超濃酒精🥃難怪叫pick up me
飲完一定好亢奮🤭
ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴘᴀʀᴍɪɢɪᴀɴᴀ
12月係開心既月份🥰特別有節日氣氛🎄 今次我地黎knutsford terrace附近食野chill下~1️⃣Guinness Ribs $288豬肋骨炆得好腍🐖 同埋都好大件 切開都有6-7舊 肉質鮮甜 個醬汁都係甜甜地 加埋酸菜好夾👍2️⃣Turkey & Ham $178呢個係聖誕special既appetizer🎄 turkey 同ham都係切薄片🤣送酒一流~3️⃣Fish & Chips $188🐟🍟 好香脆 真係即叫即炸 仲要大大件 好食👍如果淨係黎飲杯野🍺 嗌埋呢個小食真係抵😝4️⃣Pudding with Vanilla Ice Cream & Vanilla Sauce $48呢個係有香蕉麵包布甸、雲呢拿雪糕、雲呢拿醬🍨 仲要因為臨近生日🎂有埋寫碟同蠟燭🥰開心!5️⃣La dolce vita 🍹$886️⃣Yau pint 🍺 $98Cocktail容易入口🤪必須承認係心情好所以嗌呢杯la dolce vita🤣開心就係good life!💖Yau pint係港式draft beer🍺 唔苦澀👍
[尖沙咀🐖 The Blind Pig]

6️⃣Yau pint 🍺 $98
Cocktail容易入口🤪

Yau pint係港式draft beer🍺 唔苦澀👍
  • 楓糖黑啤醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條
Cool vibe, chill music and good food for happy hour🍻Especially love to have the fried food as snacks for the wide variety of beers, wines, cocktails, mocktails, whiskeys etc🍺🐷overall: 9/10🥪Classic Patty MeltThe sandwich is even better than some handmade burgers we usually eat, with the toast well grilled in butter. The crust of toast is slightly crispy but the inside is soft and chewy. The fillings inside are of a large portion, especially the thick beef patty. Perfectly cooked to medium rare, a

🐷overall: 9/10

🥪Classic Patty Melt
The sandwich is even better than some handmade burgers we usually eat, with the toast well grilled in butter. The crust of toast is slightly crispy but the inside is soft and chewy. The fillings inside are of a large portion, especially the thick beef patty. Perfectly cooked to medium rare, as you can tell from its appetising appearance of slight red. Two slices of cheese are added on top of and underneath the beef patty, adding a nutty cheesy flavour.
Classic  Patty  Melt

🐖Slow cooked pork shank osso buco
I’ve never tried pork shank before but it does tastes like slow cooked pork knuckle. Pork meat is so tender and juicy in strong meaty flavour. Was a high quality slow cooked dish indeed.
Slow  cooked  pork  shank  osso  buco

🐤Crispy chicken strips
Deep fried dishes are particularly good in this place. There are over 10 pieces of chicken strips. All crispy on the outside but so tender and juicy on the inside. With a perfect amount of saltiness, it serves a good match with beer.
Crispy  Chicken  Strips

🧀Cheddar cheese sticks
Along with a small bite on the cheese stick comes the tempting stretchy cheese. Savory and cheesy with a crispy crust. Interestingly it’s served with a seemingly lasagna sauce. Love it!
Cheedar  Cheese  Sticks

#porkshank
Classic  Patty  Melt
Crispy  Chicken  Strips
Cheedar  Cheese  Sticks
  • Slow Cooked Pork Shank Osso Bucco
  • Crispy  chicken  strips
  • Cheddar  cheese  sticks
  • Classic  patty  melt
  • Mushroom  risotto
上星期同朋友聚會,去咗諾士佛台嘅ʙʟɪɴᴅ ᴘɪɢ🐷 好熱鬧,好有歡樂氣氛呀🥳 我哋𝟺隻餓鬼,一嚟就叫咗𝟹個主菜: 💫ᴍᴀɪɴ💫 🎈楓糖黑啤醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條 $𝟸𝟾𝟾 ᴍᴀᴘʟᴇ ɢᴜɪɴɴᴇss ʙᴀʙʏ ʙᴀᴄᴋ ʀɪʙ ✨豬肋骨嘅醬汁甜酸開胃,肉質香嫩,好易咬甩條骨😙 好味又食得方便👍🏻 🎈經典英式炸魚薯條 $𝟷𝟾𝟾 ʙᴇᴇʀ ʙᴀᴛᴛᴇʀᴇᴅ ғɪsʜ & ᴄʜɪᴘs ✨炸魚超級大件,有𝟸大件,表皮勁香脆,魚肉新鮮軟滑,必點主菜呀❣️ 🎈蒜辣欖油大蜆意粉 $𝟷𝟽𝟸 sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ ᴠᴏɴɢᴏʟᴇ ✨意粉嘅蜆肉大粒飽滿,食到海水味😋 意粉香辣有咬口,令人食到唔停口🤩 餐廳好多小食都好吸引,店員推介我哋叫小食拼盤,咁就可以一次滿足我們多個願望啦😍 💫sɴᴀᴄᴋs💫 🎈小食分享拼盤 $𝟹𝟷𝟾 sʜᴀʀɪɴɢ sɴᴀᴄᴋ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ ✨芝士牛堡三文治、脆炸車打芝士條、水牛城辣雞翼、香脆芝士烤薯皮(配番茄醬、牛油果醬、酸忌廉)、豬皮脆片、薯條 ✨三文治好邪惡,滿滿拉絲芝士配香煎牛堡,仲有焗得香脆嘅多士夾住,食到超滿足;脆炸芝士條、雞翼、豬皮等都唔錯,醬料配搭,令食物

我哋𝟺隻餓鬼,一嚟就叫咗𝟹個主菜:

sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ ᴠᴏɴɢᴏʟᴇ

💫sɴᴀᴄᴋs💫
🎈小食分享拼盤 $𝟹𝟷𝟾
sʜᴀʀɪɴɢ sɴᴀᴄᴋ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ

✨三文治好邪惡,滿滿拉絲芝士配香煎牛堡,仲有焗得香脆嘅多士夾住,食到超滿足;脆炸芝士條、雞翼、豬皮等都唔錯,醬料配搭,令食物更滋味💖

🎈酥脆魷魚圈、青檸蛋黃醬 $𝟷𝟹𝟻
ᴄᴀʟᴀᴍᴀʀɪ ғʀɪᴛᴛɪ

✨魷魚圈食落有嚼勁,嫩滑香口,點埋青檸蛋黃醬,酸酸的,更開胃🤤

💫ᴅʀɪɴᴋ💫
🎈ᴄᴀᴛᴄʜ ᴍᴇ ɪғ ʏᴏᴜ ᴄᴀɴ (ɢɪɴ配果汁、蛋白)$𝟾𝟾

🎈ᴀᴘᴘʟᴇ ᴘɪᴇ ᴀ ʟᴀ ᴍᴏᴅᴇ 蘋果批奶昔 $𝟾𝟻
🎈ᴠᴀɴɪʟʟᴀ 雲呢拿奶昔 $𝟾𝟻
🎈ᴄᴏᴋᴇ (嚟咗檸樂)$𝟹𝟻

食飽飲醉,好滿足!辛苦店員不停幫我哋清理餐碟呀💕
2021-12-11 145 浏览
早前去食過ᴛʜᴇ sᴀʟᴛᴇᴅ ᴘɪɢ今次去佢旗下另一間餐廳同母親大人慶祝生日🎂呢間原來都同樣有豬手食不過今次就叫左其他食物試由於預先Book左檯安排左梳化位置坐得非常舒適呀家人去食完都大讚😆-ᴍᴀɪɴ ᴄᴏᴜʀsᴇ-🔸ᴍᴀᴘʟᴇ ɢᴜɪɴɴᴇss ʙᴀʙʏ ʙᴀᴄᴋ ʀɪʙs $288呢款係餐廳嘅必點招牌菜😋豬係呢間餐廳signature!由於之前試過豬手,今次試Back ribs,同樣咁出色!配有開胃沙律及香脆薯條,點埋茄醬無得輸😛個Back ribs好多BBQ醬汁,肉質好嫩又夠淋,好好味,份量都唔算少。-ᴘᴀsᴛᴀ & ʀɪᴄᴇ-🔸sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ & ᴍᴇᴀᴛʙᴀʟʟs $158意粉彈牙、有香濃茄汁味。豬肉丸明顯睇得出係手工嘢,唔係普通雪藏現成貨色。豬肉丸好大粒,配有茄汁好香濃。🔸ғᴏʀᴇsᴛ ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ $168用左忌廉、磨菇同埋黑松露去煮,個意大利飯吸入晒黑松露香氣,忌廉令到個飯creamy,意大利飯唔會太硬,磨菇份量亦好多👍🏼-sɴᴀᴄᴋ-🔸ᴄᴀʟᴀᴍᴀʀɪ ғʀɪᴛᴛɪ $135呢間魷魚🦑炸得非常脆口,唔同中式茶樓個種炸魷魚。佢個魷魚係更酥脆惹味
早前去食過ᴛʜᴇ sᴀʟᴛᴇᴅ ᴘɪɢ

🔸sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ & ᴍᴇᴀᴛʙᴀʟʟs $158

🔸ғᴏʀᴇsᴛ ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ $168

-sɴᴀᴄᴋ-
🔸ᴄᴀʟᴀᴍᴀʀɪ ғʀɪᴛᴛɪ $135
呢間魷魚🦑炸得非常脆口,唔同中式茶樓個種炸魷魚。佢個魷魚係更酥脆惹味👍🏼仲配有沙律醬可沾上,鍾意食炸物必點呢個!

🔸ғʀᴀɴᴋ’s ʀᴇᴅʜᴏᴛ ʙᴜғғᴀʟᴏ ᴡɪɴɢs (6ᴘᴄs) $125
水牛城雞翼即叫即炸,係美國經典美食!仲配有藍芝士醬同西芹條,好正宗呀!雞翼炸得香脆大隻,味道少少辣,好惹味!

-ᴅᴇssᴇʀᴛ-
🔸ᴅᴇᴀᴛʜ ʙʏ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ $88
🔸ʙᴀɴᴀɴᴀ ʙʀᴇᴀᴅ ᴘᴜᴅᴅɪɴɢ $78
由於慶祝生日,Order時叮囑將兩款甜品放埋一齊同埋要寫Happy Birthday Mom。甜品上檯時好驚喜,餐廳會播生日歌,媽媽聽到好開心呀❤員工會唱埋生日歌,氣氛非常好!如果生日想比suprise,呢間係唔錯嘅選擇。Banana Bread Pudding有層脆脆嘅焦糖係香蕉表面!麵包布甸口感好soft,配埋拖肥醬、雲尼拿雪糕同淡奶,冷熱交替,有兩種口感😋心太軟切開好流心,朱古力味濃郁唔會過甜😆
2021-12-07
庆祝纪念
生日
  • 楓糖黑啤醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條
  • 香蕉麵包布甸
  • 朱古力心太軟
  • Frank’s Redhot Buffalo Wings
2021-12-09 44 浏览
聖誕節就來到啦🎄🥳一於去食個西餐。上次食完西灣河嗰間分店覺得好好味🙆🏻‍♀️於是收工同朋友食飯果斷決定去近近地尖沙咀呢間再食過。今次叫咗餐廳好出名的脆皮德國豬手同埋小食拼盤😋本身想叫多個甜品不過都太飽食唔落🤣🤣。勁鍾意佢個脆皮豬手,外面個皮燒得好香脆,咬落卜卜聲😋但係裏面既肉仲保持紅紅地的初熟的樣子。連埋少少🤏醬汁同埋德國酸菜食成件事好夾。小食拼盤都幾大份🤭推薦大家可以四個人分食。朋友話三文治好高質🥪而我覺得雞翼都唔錯~🏠The Blind Pig (諾士佛臺) (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號地舖

🏠The Blind Pig (諾士佛臺) (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號地舖
2021-12-08 31 浏览
喺酒吧食肆林立嘅諾士佛臺,呢度有間係食豬嘅專門店Blind Pig。呢次就嚟試吓佢哋除咗豬之外,其他嘅嘢好唔好食呢。炸豬手脆條配酸辣醬:用左連埋皮嘅豬手切條再炸,火候控制恰到好處,仍然保持肉汁同埋豬手嘅口感,調味得宜,蘸埋佢哋嘅酸辣醬,可以降低豬手所帶嘅油膩感,係款絕佳嘅酒吧小食。牛油果香芒大蝦沙律:沙律入面除咗有新鮮清新嘅牛油果,香甜多汁嘅芒果粒,經過烤煎嘅彈牙大蝦,爽口清新嘅沙律菜,最後重點係配埋餐廳嘅秘製沙律汁,酸酸甜甜帶小小嘅辣味,令清新嘅沙律增添多份惹味。芝士牛堡三文治:呢個三文治不得了,除咗佢入面有滿滿極邪惡嘅熱溶芝士之外,仲有肉味香濃肉汁豐富嘅牛肉漢堡,最後佢哋三文治嘅麵包都有濃郁嘅牛油香味,味道口感都好豐富。而佢哋仲有配菜薯條,即叫即炸,熱辣辣脆卜卜。慢煮醬燒牛肋骨:牛肋骨勁大條,同預想有好大出入,無諗過份量會咁多,牛肋骨嘅肉煮得好稔,而佢表嘅秘製醬汁好好味,再蘸埋佢哋嘅秘製燒烤醬,味道會更加好,更加惹味,而佢哋用咗煙肉一齊炒嘅椰菜仔,令清新嘅椰菜仔帶有煙肉嘅油香。Passion Apple:熱情果特飲加咗桃,同埋士多啤梨所做嘅Mocktail,甜度適中,果味香濃,好啱

Passion Apple:熱情果特飲加咗桃,同埋士多啤梨所做嘅Mocktail,甜度適中,果味香濃,好啱喺食咗咁多肉嘅時候飲。
Minty Grape:用咗薄荷提子梳打,青檸,蘋果汁,蜜糖柚子所做,味道好清新清爽。

1K
2021-12-08 32 浏览
Happy Friday間唔中都中意去諾士佛臺輕鬆下, 中意個度既餐廳感覺夠Chill, 今次揀左係龍頭位既BLIND PIG, 食好D慰勞下自己!Mint Julep $88朋友既WHISKY, 試左啖幾濃幾搶喉, 有薄荷清新。Apple Pie Shake $85唔飲得既我叫左杯SHAKE, 見有Apple pie味咁特別就試試佢, 飲落有淡淡既玉桂味, 蘋果味唔出, 勝在唔太甜, 不錯。Buffalo Wings $118 醬汁好厚身, 入口酸辣味道頗強, 刺激惹味! 沾少少Blue cheese sauce, 味道獨特又好夾。Seabass $198 龍蝦湯底味道濃郁, 魚夠厚身亦尚算嫩滑, 仲有海蜆, 大蝦等海鮮, 夠哂豐富。Angus Beef Burger $188 幾CLASSIC既一個BUEGER, 但我幾時都話CLASSIC野先係最好食。芝士蕃茄生菜仲有煎到微脆昸煙肉, 加上厚厚既ANGUS BEEF, 一啖咬落去有牛香又JUICY, 再加埋煙肉更香口, 大大份好滿足!

Mint Julep $88
朋友既WHISKY, 試左啖幾濃幾搶喉, 有薄荷清新。

Apple Pie Shake $85

Buffalo Wings $118

Seabass $198

Angus Beef Burger $188

2021-12-07 495 浏览
趁着假日放假去左位於尖沙咀諾士佛台the blind pig係一間bar restaurant 好多人去食,相當熱鬧,就點左幾杯飲品和小食拼盤送酒👍🏻Sharing Snack Platter小食分享拼盤芝士牛堡三文治(半份)配薯條芝士味香口牛肉味濃郁,肉質好juice,三文治夾住天加美味😋水牛城辣雞帶少少辣味,醬汁整得很入味😋脆炸車打芝士條、香草蕃茄醬(4條)炸得十分香脆的芝士條,很香濃既芝士點埋香草蕃茄醬天加美味酥炸芝士墨西哥辣椒、酸忌廉(4條)炸芝士好香脆可口😋香脆芝士烤薯皮配上蕃茄醬、牛油果醬、酸忌廉烤薯皮好香口用芝士,再點左蕃茄醬或牛油果醬提升味道豬皮脆片好脆口,食唔停口👍🏻薯條好香脆可口,送酒一流Buck Stops Here檸檬、葡萄氣酒、伏特加、薑、檸檬、接骨木花糖漿味道都很清新Rosemary Guava番石榴檸檬汁、迷迭香糖漿味道唔會好甜幾清香,飲落好好飲再想飲多杯👍🏻

Sharing Snack Platter小食分享拼盤
芝士牛堡三文治(半份)配薯條

水牛城辣雞
帶少少辣味,醬汁整得很入味😋

脆炸車打芝士條、香草蕃茄醬(4條)
炸得十分香脆的芝士條,很香濃既芝士點埋香草蕃茄醬天加美味

酥炸芝士墨西哥辣椒、酸忌廉(4條)
炸芝士好香脆可口😋

香脆芝士烤薯皮配上蕃茄醬、牛油果醬、酸忌廉
烤薯皮好香口用芝士,再點左蕃茄醬或牛油果醬提升味道

豬皮脆片
好脆口,食唔停口👍🏻

薯條
好香脆可口,送酒一流

Buck Stops Here
檸檬、葡萄氣酒、伏特加、薑、檸檬、接骨木花糖漿
味道都很清新

Rosemary Guava
番石榴檸檬汁、迷迭香糖漿
味道唔會好甜幾清香,飲落好好飲再想飲多杯👍🏻

2021-11-19
庆祝纪念
纪念日
同男朋友睇完燈飾就去左搵野食,經過諾士佛臺見到哩間餐廳好似幾好就入去試下啦餐廳設有戶外同室內坐位,戶外幾乎坐滿人,而室內就空間感十足,非常舒服,當日我地雖然冇BOOK位,但職員態度親切友善,好快就幫我地安排好坐位.我地叫左一個MAIN COURSE, 一個PASTA,一個SNACKS,仲有兩杯COCKTAILSMAIN COURSE- MAPLE GUINNESS BABY BACK RIBS有黑啤嘅小麥香味亦有楓糖槳嘅甜味,層次豐富,重點係豬肋骨好淋好淋,食落口又好JUICY又啖啖肉,男朋友大讚出色,食唔停口PASTA-SPAGHETTI & MEATBALLS肉丸混有洋蔥,超級大粒,食得出好自家製而非急凍冰鮮果d,意粉份量多,茄汁味道剛好SNACKS-CRISPY CHICKEN STRIPS雞條炸得好香口好脆身,唔會食到一口炸粉,而且條條都好大條,啖啖肉,超正COCKTAILS-BUCK STOP HERE檸檬Vodka,葡萄汽酒,接骨木花糖槳,薑,檸檬我係因為接骨木花先嗌,甜甜地,好易入口,酒精味偏濃COCKTAILS-CATCH ME IF YOU CAN松子酒,檸檬,藍莓,

PASTA-SPAGHETTI & MEATBALLS

SNACKS-CRISPY CHICKEN STRIPS

COCKTAILS-BUCK STOP HERE
檸檬Vodka,葡萄汽酒,接骨木花糖槳,薑,檸檬
我係因為接骨木花先嗌,甜甜地,好易入口,酒精味偏濃

COCKTAILS-CATCH ME IF YOU CAN
松子酒,檸檬,藍莓,迷迭香糖槳,蛋白
哩杯係男朋友叫,係佢平時鐘意嘅莓味

2021-12-06 308 浏览
今次嚟到諾士佛台嗰度搵好食dinner😚平時成日經過第一間都冇去幫襯,今次一於就幫襯呢一間啦👍🏻-🐷招牌豬手脆條、甜辣醬$135超級方便嘅豬手已經切好晒一條條😚進食嘅時候只需要叉住佢就可以非常方便,平時食豬手最唔鍾意嘅就係要花好多心機切來切去搞到好麻煩。呢個bite size勁爽呀!仲要肥瘦均勻完全唔會有太乾鞋嘅肉添😆🥑牛油果香芒大蝦沙律、車厘茄、甜辣沙律汁$162估唔到呢個沙津真係會有驚喜🥗不得不讚佢最大蝦烤到非常香口🦐配上甜甜地嘅燒汁簡直係非常開胃👍🏻配菜方面有香甜多汁嘅芒果🥭、熟到啱啱好嘅牛油果🥑、仲有唔少沙律菜添🐟香煎海鱸魚、西班牙辣肉腸、蜆、蝦$198呢個就相對比較清淡少少啦。龍蝦湯入面滲入一粒粒嘅西班牙辣肉腸、蜆、蝦肉🦐。海鱸魚尚算嫩滑。🧀烤原個芝士椰菜花$118估唔到呢個有驚喜😍先係煮到稔身哂嘅香甜椰菜花上面淋上芝士醬同芝士碎,再輕輕烤過,更為香口,忌廉芝士醬無全部淋係面頭,所以食嘅時候可以豐儉由人🤪🍌麵包布甸$78玉桂味嘅麵包布甸入面好鬆軟好creamy嫩滑。另外附有軟滑雲尼拿雪糕🍦同埋灑上糖用火槍香烤過嘅焦糖脆脆香蕉🍌🍾️Buck Stops Here$88淡淡檸檬味🍋

🐷招牌豬手脆條、甜辣醬$135

🥑牛油果香芒大蝦沙律、車厘茄、甜辣沙律汁$162

🐟香煎海鱸魚、西班牙辣肉腸、蜆、蝦$198

🧀烤原個芝士椰菜花$118

🍌麵包布甸$78

🍾️Buck Stops Here$88
淡淡檸檬味🍋酸溜溜好開胃,配vodka嘅strong,呢個配搭挺特別🥰

• 牛油果香芒大蝦沙律、車厘茄、甜辣沙律汁
  • 招牌豬手脆條
  • 香蕉麵包布甸
  • 牛油果香芒大蝦沙律
2021-12-04 43 浏览
平時去開諾士佛台飲嘢,都會經過見到呢間”The Blind Pig”,今日咁岩同班朋友行完街,係附近飲左杯野就去左”The Blind Pig”食晚餐。雖然餐廳唔算好大,但啲位唔會放到好逼咁,所以大家都覺得坐得幾舒服,待應落單果時都好有禮貌👍🏻雖然得四個人食,但因為我地個個都算大食,所以最後都叫左成兩個小食加四個main courses。推介小食 - Truffle Fries每次見到有truffle fries既地方自己都一定會叫一份,因為真係太鍾意食。今次呢個truffle fries我覺得松露味可以再重啲啲,但薯條新鮮炸起夠熱夠脆,同埋好鍾意上面啲芝士粉。推介小食 - Whole Roasted Cauliflower依個只可以話就算幾唔鍾意食椰菜花都好,鍾情於芝士既朋友仔一定要叫依個,因為佢既芝士汁有好香既芝士味同埋好creamy,食落唔會覺得太膩,我地最後基本上每一樣野食都撈埋依個芝士汁食🤤推介主食 - Suckling Pig黎得”The Blind Pig”點可以唔叫有豬既主菜,依個suckling pig有1/4隻,半隻同埋一隻揀,因為叫左好多野食既關係,今次叫左1/4

推介小食 - Truffle Fries
Truffle  Fries

Whole Roasted Cauliflower

推介主食 - Suckling Pig
黎得”The Blind Pig”點可以唔叫有豬既主菜,依個suckling pig有1/4隻,半隻同埋一隻揀,因為叫左好多野食既關係,今次叫左1/4隻。4個人食每人一舊岩岩好,雖然有一舊比較少肉,但其他都啖啖肉,個皮夠脆口,配埋個胡椒籽汁食唔錯👍🏻另外小貼士就係記住用岩岩講既芝士汁撈埋個薯蓉食,包你想encore😜
Suckling  Pig

推介主食 - Crispy Pork Knuckle
另外一樣豬既主打就係豬手,好多時食德國豬手都會驚會焗得太乾身,焗到啲肉硬曬,但依隻豬手焗得岩岩好,啲肉夠嫩口,皮唔會硬到咬唔開。
Crispy  Pork  Knuckle
US  Prime  Angus  Ribeye  Steak
Pan-seared  Sea  Bass  Fillet

個人評分(滿分為5)
味道:😉😉😉😉😉
Pan-seared  Sea  Bass  Fillet
  • 歐式脆皮乳豬
  • Suckling Pig
2021-12-03 28 浏览
周末同家人去尖沙咀行街🛍再去諾士佛臺【The Blind Pig】chill一下😍之前已經同家人朋友食過幾次,回頭率好高,今次又同家人食啦😎US Prime Angus Ribeye Steak $328牛扒我地叫咗Medium。塊扒都好大塊,上面有好靚嘅燒烤十字紋。表面炭香,中間的肉軟滑,肉汁豐富。Spanish Garlic & Chili Prawns $142入面有好多蝦,隻隻都好飽滿。蝦肉口感爽滑彈牙。加咗辣椒,蒜片同洋蔥,好惹味呀!配咗兩塊脆多士,連埋蝦一齊食好味。Spaghetti Vongole $168份量好多嘅大蜆意粉。意粉咬落有口感,味道微辣,好開胃。Apple Pie Shake (Happy Hour) $68Super Fruit Tea (Happy Hour) $33.6係Happy Hour有8折~
周末同家人去尖沙咀行街🛍
再去諾士佛臺【The Blind Pig】chill一下😍
之前已經同家人朋友食過幾次,回頭率好高,今次又同家人食啦😎

Spaghetti Vongole $168
份量好多嘅大蜆意粉。意粉咬落有口感,味道微辣,好開胃。

係Happy Hour有8折~
2021-12-02 43 浏览
街坊系列 – The Blind Pig 💚有移民左去英國既朋友最近同小編講🤔英國呢排落雪凍到佢騰騰震🥶(朋友好耐寒)但佢好分享返去到之後個人都好開心🥳成個生活質素有左”幾何”既提升(小編酸緊🍇)------------------------------環境: 餐廳幾大😇有分返戶外同戶內迎合返唔同食客既需要🤫環境都乾淨企理小編就坐左係戶內☺️座位整體闊落幾舒適------------------------------食物: Crispy Pork Knuckle ($308) 🐷份量好多😍岩哂一班朋友一齊Share配啤酒外皮勁薄勁脆😍如同食緊薯片一樣咁香脆肥瘦比例偏向瘦😋食落肉味較重唔會太油膩醃料味唔會太重😜整體味道適中帶點微鹹配菜有香烤甘筍同薯仔🥔正常帶自然甘甜味 Slow-Cooked BBQ Beef Short Rib ($248) 🐮同樣大大件😍份量都係岩哂Share黎食慢煮後既肉質嫰滑🤤加上近骨位多點油脂Short Rib既肥瘦比例均勻😈食落好香口Crispy Chicken Strips ($85) 🐥小編私心推薦💯小食或送酒真係必叫炸得勁香勁脆😍而且肉質嫰滑多汁味道帶
街坊系列 – The Blind Pig 💚

有移民左去英國既朋友最近同小編講🤔
英國呢排落雪凍到佢騰騰震🥶(朋友好耐寒)
但佢好分享返去到之後個人都好開心🥳
成個生活質素有左”幾何”既提升(小編酸緊🍇)
環境: 餐廳幾大😇有分返戶外同戶內
迎合返唔同食客既需要🤫環境都乾淨企理