2018-12-30
一家大細都喜歡的all day breakfast當日經過荃灣,同姨婆特登去試一試他們全日提供的ALL DAY BREAKFAST.覺得有少少遠要走20分鐘的路。😔今日到訪的這間餐廳, 門面設計簡潔鮮明。裏面環境非常闊, 冷氣充足。最緊要坐下來不會非常擠逼。而他們採用的採光設計很有臺灣的味道。😘😘你對面可以看到荃灣街市, 雖然沒有海景。1. 全部分量好豐富,份量好足。 絕對滿足到開胃一族。當中以金翠蟹餅最吸引。外邊炸得好香脆,係味極濃郁, 而他們的蘑菇鍋心蛋就最好食。而我轉咗炒蛋亦感覺唔錯。炒蛋好有芝士味。仲有,豬肉腸仔煙肉煎得非常香脆。腸仔及煙肉大都是德國入口, 安全品質絕對冇問題。煙肉雖然有小小過熟,但唔太影響感覺。最愛亦是炸薯餅, 又香又脆完全唔油膩。而且加埋茄汁豆簡直VERY GOOD!當媽媽口乾嘅時候,遞上一杯冰涼透心的青檸梳打, 將所有 油膩去得一乾二淨。最主要他們的brunch, 完全唔貴。經濟又實惠。個人消費大概一百文。最適合一家人食聖誕大餐或者團年飯。😘😊
all day breakfast
當日經過荃灣,同姨婆
覺得有少少遠要走20分鐘的路。😔
而他們採用的採光設計很有臺灣的味道。😘😘
你對面可以看到荃灣街市, 雖然沒有海景。
1. 全部分量好豐富,份量好足。 絕對滿足到開胃一族。
而我轉咗炒蛋亦感覺唔錯。炒蛋好有芝士味。
仲有,豬肉腸仔煙肉煎得非常香脆。
腸仔及煙肉大都是德國入口, 安全品質絕對冇問題。
煙肉雖然有小小過熟,但唔太影響感覺。
最愛亦是炸薯餅, 又香又脆完全唔油膩。
而且加埋茄汁豆簡直VERY GOOD!
最適合一家人食聖誕大餐或者團年飯。
😘😊