又幫襯多一間崇尚自然同健康o既餐廳。呢間西餐雖然設o係商場入面,但有好多玻璃採光充足,又有一半部份屬於開放式設計,充滿木系元素,仲擺上o左好多真o既植物盆栽。入o黎食個late lunch,o係都市繁囂之中,感受一下佢o既園林風情。一坐低,waiter 就熱心介紹放o係檯上面一個設計特別o既水樽,話d 水加o左檸檬、青檸同薄荷,含豐富維他命C,好有營養o架,對身體皮膚都好。好啦,飲多兩啖。成間鋪頭o既店員都好靚仔,同埋唔只對客人有禮貌,就算問商場廁所o係邊o既路人,都十心熱心教佢點去;服務態度咁好,d 客有眼見o既。午餐加$10 可以有一個是日餐湯或者時令沙律,而沙律可以再揀三隻口味:煎焙芝麻醬、蜜糖黑醋或者柑桔柚子醋。芝麻醬好常見,黑醋我之前試過一個無花果釀製o既版本,都唔錯o既,但柑桔柚子醋就真係未試過,所以嗌o左呢個。d 沙律菜好新鮮,食落會因為柚子而變得甘甜,但又會多種柑桔o個種少少苦澀,非常之獨特!主菜我揀o左澳洲草飼牛肉漢堡,芝士肉醬煙肉配脆薯格(跟餐$88),有好大片原片生菜,唔似出面食通常會掰到碎晒同埋用水煮好耐,e 度食會比較fresh,營養價值自然都高d 啦,不過個

營養水!

柑桔柚子醋沙律 (加$10)

主菜我揀o左澳洲草飼牛肉漢堡,芝士肉醬煙肉配脆薯格(跟餐$88),有好大片原片生菜,唔似出面食通常會掰到碎晒同埋用水煮好耐,e 度食會比較fresh,營養價值自然都高d 啦,不過個番茄好明顯煎燶o左d……
澳洲草飼牛肉漢堡,芝士肉醬煙肉配脆薯格 (跟餐$88)
澳洲草飼牛肉漢堡 (幫佢砌番好)

漢堡扒o既牛肉o黎自澳洲,食落比我上次食另一間burger 店juicy 好多,見呢間會煎得較raw,口感當然較好。連同上面o既芝士肉醬,一啖咬落去就更加惹味啦。脆薯格又多舊又厚身,香脆得o黎亦夠晒飽肚~
澳洲草飼牛肉漢堡
脆薯格

所有餐飲都係特色飲料,有茉莉花綠茶、有機高山蜜樹茶、菊花普洱茶等等。o係店員推介之下,試o左蜂蜜山楂蘋果茶,係自家製o既涼茶o黎o架!最初都驚d 山楂會唔會好酸,但其實係唔會的,反而係清甜而溫暖。
蜂蜜山楂蘋果茶

呀,同埋臨走我特登飲多啖o個d 營養水,好o野o黎~
柑桔柚子醋沙律 (加$10)
澳洲草飼牛肉漢堡,芝士肉醬煙肉配脆薯格 (跟餐$88)
蜂蜜山楂蘋果茶
2019-01-06 133 浏览
今日難得休假,我就獨自去偷歡嘆個早午餐先😁。是屬於未來嘅,本身係食肉獸嘅我偶爾都會覺得要收歛一下食下素。今日見到menu上有呢道未來素漢堡,二話不說就決定點他了😊。話說這個漢堡肉是百分百用植物蛋白質製造,像真程度甚高。不過愛漢堡包嘅我還是分得出嘅, 我覺得口感其實有啲似罐頭咸牛肉,不過加上其他配料, 漢堡包整體都好好味😋。說天氣會轉涼,一啲都唔覺囉,所以今日餐飲配上一杯Ice coconut 🥥 latte☕, 因為聽說他們的凍飲賣相很美。latte比我預想中甜, 不過係椰子嘅清甜味😍,咖啡是偏甘醇味的,加上奶香,味道好似咖啡味嘅甄沾記椰子糖😋😋😋, 好好飲👍。
今日難得休假,我就獨自去偷歡嘆個早午餐先😁。

話說這個漢堡肉是百分百用植物蛋白質製造,像真程度甚高。

2018-12-28
2019-01-05 98 浏览
><之前喺觀塘食過覺得唔錯今日途經荃新天地 竟然開咗分店肉桂蘋果反烤撻配海鹽焦糖醬 雲呢拿雪糕($82)餐牌寫明要20分鐘制作 預足心理準備要等離遠已經聞到烤焗嘅甜品味肉桂蘋果粒加上底層酥皮一齊享用簡直係美味至極雪糕同焦糖醬更加係錦上添花Iced mocha (+$10)加咗朱古力中和咖啡嘅苦澀突然好想食affogato><><><><><><><><><><><><><><><><><The BASE nature荃灣楊屋道1號荃新天地一期UG70號舖
之前喺觀塘食過覺得唔錯
今日途經荃新天地 竟然開咗分店
肉桂蘋果反烤撻配海鹽焦糖醬 雲呢拿雪糕
肉桂蘋果反烤撻配海鹽焦糖醬 雲呢拿雪糕($82)
餐牌寫明要20分鐘制作 預足心理準備要等
離遠已經聞到烤焗嘅甜品
肉桂蘋果粒加上底層酥皮一齊享用
簡直係美味至極
雪糕同焦糖醬更加係錦上添花
Iced mocha
Iced mocha (+$10)
加咗朱古力中和咖啡嘅苦澀
突然好想食affogato
The BASE nature
荃灣楊屋道1號荃新天地一期UG70號舖
下午茶
肉桂蘋果反烤撻配海鹽焦糖醬 雲呢拿雪糕
2019-01-04 95 浏览
係荃灣返工想Lunch食得休閒都唔係好多間選擇,但荃新天地剛開左一間The BESE nature嘅西餐廳,我地一行4人就入左去了,環境又清淨,坐位當然都舒適啦!佢杯水都Fresh個人👍🏻,二話不說就點餐了!這餐廳水準Ok,可以再有下次!我本人最推介係「未來」素食漢堡、芝士燒烤菇、牛油果配脆薯格,唔講一定唔會發現係素,素食漢堡個素包真係好似牛堡🥩咁,又多汁又唔鞋,超正!如果係素食者可以順得去一試!
澳洲草飼牛肉漢堡、芝士肉醬煙肉配脆薯格
日式吉列豬扒漢堡、自家菠蘿漬柚子薑醬配脆薯格
慢煮紐西蘭牛柳配時令菜及香草白蘭煙燻燒汁
《未來》素食漢堡、芝士燒烤菇、牛油果配脆薯格
2019-01-04 125 浏览
星期日同媽子荃新天地行街,找個地方醫醫肚。行經馬莎見到the Base Nature,整個裝潢都好吸引,以大自然環境做主題,木系餐桌坐椅,啞色餐具,Green wall做埋餐廳招牌,好eye catching。時間尚早,好快被安排入座,每卡坐位上有已準備detox水,好正,好fresh 感覺。熱愛all day breakfast 的我,想也不也就order佢地Full day breakfast($108)。配有十多種款式,款款味道新鮮,當中炸素蟹餅、63度溫泉蛋及自家食西柚沙田柚沙律最為欣賞。炸物唔油膩,西柚汁又唔會酸,味道剛好!Brunch Menu 配有餐飲,另加$5配一杯雲呢拿Latte,好靚的拉花,Latta調得好好味,唔會被vanilla 搶走味。

Vanlia  Latte

Vanlia  Latte
2019-01-04 116 浏览
今日去咗荃灣嘅荃新天地食嘢,行行吓見到呢間新開嘅西餐廳,就打埋朋友一齊入去試啦。首先我哋叫咗個「黑松露雜菌菠菜買盈粉配63度溫泉蛋$82」,啲米形粉好得意呀,冇意粉咁硬,但係又冇通粉咁軟身,加埋黑松露同埋好香嘅雜菌同菠菜,非常之入味,口感又豐富,我哋急不及待將隻63度嘅溫泉蛋整開佢,蛋汁同米型粉融為一體,食落又有忌廉香味,又有流心蛋嘅誘惑。我哋之後叫咗個「焰燒煙三文魚配黑松露賓尼迪斯蛋配法式牛油多士$85」賣相已經非常吸引,燒過嘅煙三文魚又滑又肥美,配埋煮得啱啱好嘅流心蛋,一切開啲蛋汁又流晒出嚟啦,個多士外脆內軟,所有嘢加埋一齊配合得天衣無縫。叫咗個「焦糖香蕉野莓班cake配雪糕$78」做甜品,香蕉同野莓都非常新鮮,班cake煎得岩岩好,口感係比較實的的,似係美國快餐店果隻熱香餅。我就叫咗杯熱嘅Green Tea Latte🍵 口感好幼好滑,綠茶味濃,甜度適中!好推介比住喺荃灣區嘅朋友,同三五知己過嚟食個下午茶,環境舒服,食物質素高!

黑松露雜菌菠菜米型粉配63度溫泉蛋

煙三文魚配黑松露賓利的蛋配法式牛油多士

焦糖香蕉野莓班戟配雪糕

黑松露雜菌菠菜米型粉配63度溫泉蛋
煙三文魚配黑松露賓利的蛋配法式牛油多士
焦糖香蕉野莓班戟配雪糕
2019-01-04 3884 浏览
星期六行完山,入到商場,就系醫肚的時間,荃新天地算系人流比較不多的商場,食野選擇都幾多,就咁望落去無意左發現了The base nature,新開的餐廳,見到環境不錯,決定試下。木顏色格局,一兩棵小樹🌲裝飾在左右,為環境增添左幾分生氣,睇上去感覺舒服放鬆。選擇不是太多,主要sale其健康fusion 的特色,由簡約出發以食材質素落手,都是有特色的幾款色彩繽紛的養生菜。野菌蘑菇餐湯creamy,有著濃濃的菇味,食到粒粒碎菇,口感超級好。我地點左燒原隻日本八戶魷魚釀墨魚汁意大利飯同香煎日本刺身帶子配北海道南瓜藜麥飯,賣相很好,食材好健康。鐵鍋裝住的燒原隻日本八戶魷魚釀墨魚汁意大利飯好得意,系用將墨魚汁意大利飯釀入原隻魷魚🦑入面,上面再鋪一層木魚碎,每一口飯都被魷魚包住,好有特色,仲保證了食物的溫度,加上海鮮🦞飯汁更加好味。香煎日本刺身帶子配北海道南瓜藜麥飯,食材選用了非常健康的藜麥做為飯底,混埋十分綿密的南瓜蓉,每一啖都覺得有益,刺身帶子比普通帶子大粒鮮甜,表面煎左下,食落依然鮮嫩,加上蘆筍,無論感觀定味覺都冇得輸!嘆上一壺健康茶,洛神花茶消滯解膩,很舒服。

嘆上一壺健康茶,洛神花茶消滯解膩,很舒服。

• 香煎日本刺身帶子配北海道南瓜藜麥飯
  • 燒原隻日本八戶魷魚釀墨魚汁意大利飯
  • 洛神花茶
荃新天地呢一間新開嘅西式餐廳,環境都幾chill,行過見到環境好舒服就決定入去試下我最鐘意既 All day breakfast 🍳 All day breakfast 有 三角薯餅、火腿、煙肉、茄汁豆、牛角酥、德國腸、溫泉蛋大啡菇、沙律、酸椰菜、蕃茄、炸素食蟹餅,非常滿足 🥗🥚🥐上碟精緻,睇得出餐廳的用心炸素食蟹餅好好食,真係食到蟹肉㗎😍溫泉蛋大啡菇中間仲有菠菜,口感好豐富牛角包外脆內軟,上碟嘅時候熱辣辣,正🤤仲點左炙燒煙三文魚黑松露egg benedict 配法式牛油多士🥚🍞egg benedict 入口好creamy,啖啖蛋漿同mayonnaise,加埋少少黑松露吊吊味,成個口感層次又提升左,底下配既法式牛油多士都好香脆,味道幾好brunch set 都有配各式咖啡/茶類餐飲,點左white coffee,奶同咖啡嘅比例啱啱好,飲落creamy得來唔會蓋過咖啡的濃香味。而另一杯點左比較清既薄荷茶,暖暖胃🙌🏻
上碟精緻,睇得出餐廳的用心

炸素食蟹餅好好食,真係食到蟹肉㗎😍
溫泉蛋大啡菇中間仲有菠菜,口感好豐富
牛角包外脆內軟,上碟嘅時候熱辣辣,正🤤

而另一杯點左比較清既薄荷茶,暖暖胃🙌🏻
2019-01-02 119 浏览
前幾日去左食呢間聽講係新開既The base nature🍀🍀一坐低已經發現枱面上面有一支detox water,加左橙同西柚🍊🍊既detox water 飲落口酸酸地,味道亦都好清新好開胃👍🏻👍🏻未來素漢堡配脆炸芝士大啡菇🧀🧀、牛油果🥑🥑松露醬 $188呢一次係我第一次食素漢堡,但真係估唔到咁好味,雖然冇落到任何肉,但味道都好豐富,食完亦都令我好滿足😍😍厚厚嘅大啡菇好juicy🤤🤤牛油果亦都做到好creamy😚😚個塊厚厚既素肉係最有驚喜,食落真係好似真既肉,我諗呢個漢堡岩曬啲想健康啲但又好鍾意食肉嘅朋友仔👍🏻👍🏻慢煮澳洲黑毛和牛M6+級西冷🐗(12安士)$428呢碟牛扒一上枱嚇咗我一下,牛扒厚到驚人,好大舊😂😂😂個人認為真係可以三至四個人share呢一份牛扒,咁就可以叫多幾款野食食下😚😚呢碟牛扒仲配左啤梨醬同埋海鹽,啤梨醬酸酸甜甜,可以中和返牛扒嘅肥膩,令人越食越想食😍😍而配海鹽就可以的更突出牛嘅味道,食法各有不同👍🏻👍🏻桂花蘋果反烤撻🍎🍎$72呢個焗熱左既撻上面放上左冰凍既雲呢拿雪糕🍦,真係做到冰火交融嘅感覺🤤🤤加上海鹽焦糖汁,甜甜地又鹹鹹地嘅感覺好特別🤤🤤

未來素漢堡配脆炸芝士大啡菇🧀🧀、牛油果🥑🥑松露醬 $188

慢煮澳洲黑毛和牛M6+級西冷🐗(12安士)$428

桂花蘋果反烤撻🍎🍎$72

2019-01-02 147 浏览
The Base Nature - 格局裝潢均充滿田園氣色,有綠水植物/Feature Wall 搭配木色餐桌,令人舒服感覺。店員服務細心周到,說話有禮。Brunch Menu 選擇簡而精,價錢合理。Full day breakfast餐廳食物新鮮,而且即叫即整,上菜時食物仍然熱哄哄。素食蟹餅-外表炸到少少脆,內裡爽口,味道香,咬落口都食唔出係素食物。蘑菇 菠菜 溫泉蛋-三樣層層疊在一起,溫泉蛋黃流落菠菜&蘑菇,一齊食味道滋味。沙律係西柚沙田柚沙律,第一次嚐試呢種味道,出奇地唔會太酸,當食完炸薯餅再食沙律,中和油炸味,強烈推介。另外,肉類都新鮮,火腿、煙肉、雞肉腸及豬肉腸 都好好味。多士燒到少少脆,但內裡仍軟淋淋,另外仲有牛角包選擇。Menu配餐飲,叫左杯有機薄荷茶,舒緩氣管。

Full day breakfast
餐廳食物新鮮,而且即叫即整,上菜時食物仍然熱哄哄。

另外,肉類都新鮮,火腿、煙肉、雞肉腸及豬肉腸 都好好味。
多士燒到少少脆,但內裡仍軟淋淋,另外仲有牛角包選擇。
簿荷茶

Menu配餐飲,叫左杯有機薄荷茶,舒緩氣管。
簿荷茶
2019-01-02 75 浏览
在一個偶然的機會發現了這間西餐廳,原本只是想買運動用品的, 一個轉彎便見到一間十分開揚的餐廳。裝修是簡約風, 食品標榜健康天然, 抱著一試無妨的想法⋯⋯便試一試。叫了泰式青木瓜藜麥沙律,煎慢煑石班配南瓜汁, 炸雞翼珍寶珠, 慢煑和牛及青檸海鹽可樂。青木瓜藜麥沙律幾清新,但是欠缺了特色,入口夾脆微辣但是不夠特別。煎石班魚味道夠平衡但是可以煎香一點, 炸雞翼珍寶珠外面炸漿做得好, 內部不是很好吃。 剩下最後的和牛反宜好吃,配上鵝肝有畫龍點睛的效果。青檸海鹽可樂有新鮮感, 整體來說味道都不錯 。
剩下最後的和牛反宜好吃,配上鵝肝有畫龍點睛的效果。
青檸海鹽可樂有新鮮感, 整體來說味道都不錯 。
  • 慢煑和牛配鵝肝
2019-01-02 73 浏览
天氣凍,又放假,唔覺唔覺就瞓晏咗,於是直接去食個Brunch呢間喺荃灣新開張無耐嘅餐廳,主打就係食brunch除此之外,門口仲見到有賣特色飲品舖位近窗邊,有部份以開放式設計,利用天然採光,有一種舒適自在嘅感覺機會難得,當然就坐開放式部份入坐後,仔細睇餐牌,唔止all-day breakfast,更有唔少特色brunch,跟餐嘅免費餐飲亦有唔少選擇喺選擇困難症發作之際,侍應送上嘅一樽水,暫時吸引咗我嘅注意力包裝簡約而精美,樽內放有一棵估計係薄荷嘅植物,幾特別,第一次見而我最終揀咗虎蝦鱷梨牛油麵包配沙律,飲柑橘香橙冰茶正所謂「色香味」,一上枱就見到擺盤精緻,連同餐具、環境,整體有一種大自然嘅感覺,未食先加分,連胃口都加埋沙律清新爽口,不過唔算好有特色反而個包有驚喜,虎蝦彈牙鮮味,麵包烤得外脆內軟,鱷梨打成茸作為醬汁,口感細滑,連同蔬菜粒,全部一齊食,每一啖口感層次都好豐富,我鍾意!另外值得一讚嘅係餐飲,夠大杯,味道輕甜,又飲得到荼嘅微澀,而且有真橙,飲完茶可以食埋,橙甜唔酸,GOOD!有興趣想試新菜或喜愛食brunch嘅朋友,又多一個好去處啦~
天氣凍,又放假,唔覺唔覺就瞓晏咗,
於是直接去食個Brunch

呢間喺荃灣新開張無耐嘅餐廳,主打就係食brunch
除此之外,門口仲見到有賣特色飲品

舖位近窗邊,有部份以開放式設計,
利用天然採光,有一種舒適自在嘅感覺
機會難得,當然就坐開放式部份

入坐後,仔細睇餐牌,
跟餐嘅免費餐飲亦有唔少選擇

喺選擇困難症發作之際,侍應送上嘅一樽水,
暫時吸引咗我嘅注意力

包裝簡約而精美,樽內放有一棵估計係薄荷嘅植物,
幾特別,第一次見
而我最終揀咗虎蝦鱷梨牛油麵包配沙律,飲柑橘香橙冰茶
虎蝦鱷梨牛油軟包(明太子醬)+焙香芝麻沙律

正所謂「色香味」,一上枱就見到擺盤精緻,
連同餐具、環境,整體有一種大自然嘅感覺,
未食先加分,連胃口都加埋
沙律清新爽口,不過唔算好有特色
虎蝦鱷梨牛油軟包(明太子醬)

反而個包有驚喜,虎蝦彈牙鮮味,
麵包烤得外脆內軟,鱷梨打成茸作為醬汁,
口感細滑,連同蔬菜粒,全部一齊食,
每一啖口感層次都好豐富,我鍾意!
柑橘香橙冰茶

另外值得一讚嘅係餐飲,夠大杯,
味道輕甜,又飲得到荼嘅微澀,
而且有真橙,飲完茶可以食埋,橙甜唔酸,GOOD!

有興趣想試新菜或喜愛食brunch嘅朋友,
又多一個好去處啦~
2018-12-29
虎蝦鱷梨牛油軟包(明太子醬)+焙香芝麻沙律
虎蝦鱷梨牛油軟包(明太子醬)
柑橘香橙冰茶
2019-01-02 84 浏览
今日去左開買書,見到呢頭開左間新野,睇落價錢都合理就自己一個係度食左個lunch。因為小妹都幾鐘意食牛,所以今日就諗住食豪少少。點了「慢煮紐西蘭牛柳配時令菜及香草白菌」,因為見佢係慢煮都幾期待。一邊睇書一邊等佢上菜。上菜時間都唔算等好耐。賣相都幾吸引。而且聞落牛味都幾香。份牛扒睇落唔算太大件,但食落都好飽肚,而且一食就知塊扒靚料。好吸引既牛柳牛柳煎得岩岩好,保留到肉汁。食落口有好香既牛味。而且上面既蘑菇汁都好香濃好好味。蔬菜都好新鮮。而且配菜都唔少。但如果薯仔再焗耐D會更好。呢間餐廳菜餚其實都幾正,搵日可以同男友齊齊食。

一邊睇書一邊等佢上菜。上菜時間都唔算等好耐。
好吸引既牛柳

牛柳煎得岩岩好,保留到肉汁。
食落口有好香既牛味。
而且上面既蘑菇汁都好香濃好好味。

蔬菜都好新鮮。而且配菜都唔少。
但如果薯仔再焗耐D會更好。
呢間餐廳菜餚其實都幾正,搵日可以同男友齊齊食。
2018-12-21
  • 慢煮紐西蘭牛柳配時令菜及香草白菌
2019-01-02 56 浏览
荃新天地最近有一間餐廳新開張—The BASE nature顧名思義,是一間以Nature為主題的餐廳餐廳面積不大但環境闊落,恬靜舒適當然,食物也是十分出色的Detox water這支並非一般的開水,而是浸有西柚和橙的detox water,充滿水果香氣,十分清新未來素漢堡這個是素漢堡,所以不含任何肉類配料包括脆炸芝士大啡菇🍄牛油果🥑松露醬,以及一塊媲美真·牛肉的漢堡扒漢堡size極大,份量十足值得一讚的是芝士大啡菇,十分juicy漢堡扒的味道與真·肉扒不相伯仲加上牛油果及松露醬的點綴,令整個漢堡的味道及層次更加豐富,推薦慢煮澳洲黑毛和牛M6+級西冷這塊和牛真的不容小覷,份量大得驚人不能吃太生的我,七成熟剛剛好原本以為這麼厚的牛扒一定很難切及很難咬,意料之外,用刀輕輕一鋸就能切開了不愧是M6+和牛,牛味十足,肉質不會很粗燥,輕易就能咬開值得一提的是,這塊牛扒以及所有伴碟的蔬菜都是沒有添加調味料的,絕對是原汁原味,味道十分天然桂花蘋果反烤撻配海鹽焦糖汁及雲呢拿雪糕先不說味道,這賣相絕對給滿分,打卡一流這款甜品的配搭挺新穎的,味道也很不錯撻底是熱的,配以雪糕一起吃,一冷一熱,冰火交容的感覺
顧名思義,是一間以Nature為主題的餐廳
餐廳面積不大但環境闊落,恬靜舒適
當然,食物也是十分出色的

Detox water

未來素漢堡
這個是素漢堡,所以不含任何肉類
漢堡size極大,份量十足
值得一讚的是芝士大啡菇,十分juicy
漢堡扒的味道與真·肉扒不相伯仲

慢煮澳洲黑毛和牛M6+級西冷
這塊和牛真的不容小覷,份量大得驚人
不能吃太生的我,七成熟剛剛好
不愧是M6+和牛,牛味十足,肉質不會很粗燥,輕易就能咬開

桂花蘋果反烤撻
配海鹽焦糖汁及雲呢拿雪糕
先不說味道,這賣相絕對給滿分,打卡一流
這款甜品的配搭挺新穎的,味道也很不錯
撻底是熱的,配以雪糕一起吃,一冷一熱,冰火交容的感覺,十分特別

整體而言,餐廳環境舒適,食物美味天然
而且,份量十足,賣相精緻,絕對能感受到廚師的用心
2019-01-02 52 浏览
是日約了朋友。在荃新天地逛街久了,雙腳有點疲累,正要找個地方歇歇。需要一個寧靜的地方坐坐聊天遠遠便被一片青綠與木吸引,想必是一間清新的餐廳。果然沒令我失望,可能是下午茶時間關係,全程氣氛都很平和,不會有趕頭趕命的節奏薯餅香脆可口,好食到停不下來牛角包則較為遜色,香味欠奉亦太稔身,配料偏淡。熱朱古力咖啡☕️Mocha不過不失,奶泡太多 可能是打發牛奶的時間太長,以致牛奶不夠幼滑,總括而言,食物尚可 我喜歡的是環境,適合悠悠閒的我
是日約了朋友。
在荃新天地逛街久了,
雙腳有點疲累,
正要找個地方歇歇。
需要一個寧靜的地方坐坐聊天

遠遠便被一片青綠與木吸引,
想必是一間清新的餐廳。
果然沒令我失望,
可能是下午茶時間關係,
全程氣氛都很平和,
不會有趕頭趕命的節奏

薯餅香脆可口,
好食到停不下來

牛角包則較為遜色,
香味欠奉亦太稔身,
配料偏淡。
熱朱古力咖啡☕️
Mocha不過不失,
奶泡太多 可能是打發牛奶的時間太長,
以致牛奶不夠幼滑,

總括而言,
食物尚可 我喜歡的是環境,
適合悠悠閒的我