2023-10-01 257 浏览
午餐 $220 128/ 縮水咸牛柳 10成熟 (叫5成) +沙津 +熱啡72/ 芝士蕃茄牛脷火槍扮焗飯 +南瓜湯 +凍齋啡茶記水準的厚切牛柳。味度偏咸。10成熟冷牛排。極似茶記午市大規模製作。預先煎熟一批牛柳, 等到有單就擺盤上枱。因為牛抑過多時間resting, 所以先有10成熟冷牛柳。茶記水準以下焗飯。滖水灼熟無味牛脷伴飯。配勁多茄醬增味。飯小汁太多。飯微暖。極似用火槍焼燶茄醬面扮焗飯。九龍灣午市要加一。PS, 午市餐排有特價 $148德國豬手單點 (原價$2xx), 被此吸引入內試一下。落單時。侍應回答要等30-60分鐘。午餐要等60分鐘 ?香港食店。如果充斥如此水準。食客出境上國內大灣區消費實屬大勢所迫。本想支持本土消費。唯有再找做好本份的食店消費。今次消費。失望離開。
午餐 $220
128/ 縮水咸牛柳 10成熟 (叫5成) +沙津 +熱啡
72/ 芝士蕃茄牛脷火槍扮焗飯 +南瓜湯 +凍齋啡

九龍灣午市要加一。

2023-09-23
2023-09-27 39 浏览
晚餐跟友人在淘大商場搵食,經過呢間SUPER NORMAL, 被餐牌個隻豬手吸左入去🤣。餐廳燈光微暗,氣氛唔錯食物好吃,令我哋用餐愉快。 柚子脆皮豬手,餐牌寫住用柚子、麥啤浸8小時,個肉質堅係軟淋,肥膏亦不多,個皮炸到很香口鬆脆,一d都唔覺得有油膩感,認真好味,跟友人都讚口不絕👍。松露野菌扁意粉,熱辣辣的黑松露味好香,入面有好多的野菌🍄,意粉索晒醬汁,夠熱很Creamy又yummy ☺️。 日本刺身帶子龍蝦汁意大利飯,帶子厚身,兩邊煎得微焦,肉質鮮甜咬落爽口彈牙,飯軟硬度適中,質地好有嚼口,索晒濃郁的龍蝦汁, 啱晒我哋口味。大家都要左解渴消膩的凍檸茶🥤。

大家都要左解渴消膩的凍檸茶🥤。
2023-09-27
💪🏻 柚子麥啤浸泰式秘製汁脆皮豬手 ($148)呢個炸豬手係用麥啤浸咗8小時醃製,而且份量非常充足,超大隻!豬手嘅外皮炸得勁脆,卜卜聲,而且內裏嘅肉質都好淋,夠嫩滑😋 配埋外皮一齊食幾好食,有口感!而泰式辣汁酸辣汁都幾開胃。而豬手嘅肉都多,唔會好多肥膏。💪🏻 秘製甜酸汁烤雞 ($188)炸雞有齊雞髀(上下髀),雞胸,雞翼。雞肉嘅外皮係炸過,所以點咗左汁都仲夠煙靭。雞肉都好滑,有肉汁,重點係雞胸位都好滑身😋!烤雞醬汁都甜甜地。💪🏻 蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉 ($128)意粉好香辣味,紅辣椒好香口!意粉嘅藍蟹肉都多,蝦肉都彈牙!味道:7.5/10性價比:8.5/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5

💪🏻 柚子麥啤浸泰式秘製汁脆皮豬手 ($148)

💪🏻 秘製甜酸汁烤雞 ($188)

💪🏻 蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉 ($128)
意粉好香辣味,紅辣椒好香口!意粉嘅藍蟹肉都多,蝦肉都彈牙!

味道:7.5/10
性價比:8.5/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5
柚子麥啤浸泰式秘製汁脆皮豬手
柚子麥啤浸泰式秘製汁脆皮豬手
  • 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
2023-09-22 1532 浏览
#搞串個pantry講到 #德國菜 🇩🇪,首先會諗到啤酒🍺同埋豬手🐷。不過要感受地道德國風情🍻,可以揀啲裝飾都有酒吧感覺🎯嘅德國菜餐廳。今次我哋嚟到 #九龍灣 #淘大花園 ,呢間餐廳有好可愛嘅歐洲🏰酒吧風裝修。同時間餐廳裝修🏮,同埋嘢食仲有啲日本風情🇯🇵。🌽墨西哥粟米片($96)有一球酸忌廉芝士醬🍨、牛油果醬🥑、同埋芝士焗肉醬🍖,用粟米片🌽點晒全部醬,味道好豐富好滿足😋。特別係一開頭啱配濃郁嘅酸忌廉芝士醬😝,之後再配牛油果醬清新香口😍。🦀蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉($128)蒜味🧄非常濃郁,好正🤤。而且扁意粉嘅質地啱啱好🍝,有咬口得來唔會過韌🫦。蝦肉🦐彈牙,而蟹肉🦀原條上嘅做法好好,可以食到完整蟹肉嘅滿足口感🥳。🐷柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手($148)脆豬手🐽嘅外皮真係夠脆,而且豬手肉夠腍😋,唔會乾硬。柚子調味啱啱好可以癖咗豬腥味🍊,而且仲有柚子嘅清新,點埋蜜糖芥末醬🍯味道好正。🐔雞腎($16)、雞軟骨($18)兩款串燒🍢除咗本身嘅調味🧂,仲有加埋辣粉🌶️,貫徹餐廳行酒吧嘅風格🍻,啱晒送酒😆。而雞軟骨仲有一啲照燒汁🐥調味。
#搞串個pantry

🌽墨西哥粟米片($96)

🦀蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉($128)

🐷柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手($148)

🐔雞腎($16)、雞軟骨($18)
2023-09-21
2023-09-19 62 浏览
淘大花園高質有氣氛西餐廳,好受街坊歡迎!人流多,環境氣氛熱鬧☺️ 食物創新有特色,質素高,價格合理,絕對值得一試🥰 好適合約會或朋友聚會🥂 💖💖💖食評💖💖💖柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 ($148)✨推薦!好大份,好飽肚😍 柚子麥啤的清新風味和脆皮德國鹹豬手的鹹香完美融合,豬手外皮非常酥脆,內裡則鮮嫩多汁,讓人回味無窮,絕對值得試!加上蜜糖芥末醬 酸酸甜甜好好味😋👍🏻 黑醋鵝肝安格斯牛肉漢堡 ($148)✨好邪惡嘅漢堡包🤤 黑醋與鵝肝的配搭一流,安格斯牛肉則帶來了豐富的肉汁和口感。香氣四溢,啖啖滋味🤤 配上大量薯條,好飽肚好滿足👍🏻 經典卡邦尼扁意粉 ($98)✨簡單好味😋 麵條煮得剛剛好,搭配著濃郁的卡邦尼醬汁,每一啖都充滿了奶香和芝士味。配料中的火腿和蘑菇更增添了層次感,整體口感豐富而平衡😋 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌Orange Juice ($26)✨ 冰涼清爽 啱晒夏天飲🫶🏻

💖💖💖食評💖💖💖

柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 ($148)✨

黑醋鵝肝安格斯牛肉漢堡 ($148)✨

經典卡邦尼扁意粉 ($98)✨

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
Orange Juice ($26)✨
冰涼清爽 啱晒夏天飲🫶🏻
2023-09-19 46 浏览
九龍灣果頭都有好多美食,最新就去咗呢間裝修充滿工業風格嘅西餐廳——🌟SuperNormal🌟見佢餐牌上有好多選擇,好多都好吸引✨鄰當晚去都好full,坐位都坐得舒服,唔會好逼結,枱與枱都有空間👍🏻._.🐖|柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手|🐖呢個得揀辣定唔辣,我哋揀咗唔辣,一碟大大舊豬手起曬肉,豬手外表好脆口,唔會肥膩而係滿滿嘅骨膠原,肉質鹹度適中,配埋隻黃介未醬點,好夾!·🐦|香煎露筍鵝肝牛肝菌意大利飯|🐦意大利有滿滿嘅牛肝汁,好香濃,鹹香味十足,而且面頭嘅鵝肝大大舊,腍身好香濃,配埋成個意大利飯,味道超惹味👍🏻·🥑|鮮蝦帶子牛油果他他配香橙汁|🥑作為前菜沙律也不錯,全部配搭有種好清新嘅味道,鮮蝦帶子鮮味十足,微微煎香👍🏻沙律菜新鮮,配埋旁邊伴碟酸酸甜甜嘅香橙肉,好開胃·💛|菠蘿荔枝四季春茶|💛香甜嘅菠蘿同荔枝,都幾有賣相下,四季春菜底清香中和甜度._.
._.
🐖|柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手|🐖
🐦|香煎露筍鵝肝牛肝菌意大利飯|🐦
🥑|鮮蝦帶子牛油果他他配香橙汁|🥑
💛|菠蘿荔枝四季春茶|💛
香甜嘅菠蘿同荔枝,都幾有賣相下,四季春菜底清香中和甜度
._.
2023-09-18 54 浏览
Super Normal 餐廳環境唔錯👍🏻見門口好多人等再睇埋菜單好吸引就排隊等🤭越等越肚餓🤤門口見到好多菜式都好想食😆就係門口已經揀定想食咩😚芥末燒牛肉沙律🥗燒牛肉唔錯好淋牛味好出😋配芥末醬又幾特別👍🏻一齊食好好味好有新鮮感😊柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手👍🏻門口見到就比佢吸引左,佢地用麥啤浸8小時😆好用心既菜色👍🏻食落有柚子香味😋皮仲好脆好香口好正呀😍肉質鬆軟配埋酸辣醬汁好開胃😋2人餐 好抵食是日餐湯+蒜蓉包🧄小食唐揚炸蝦🍤手打蟹餅🦀兩款都唔錯好香口好惹味主菜US頂級肉眼牛扒 (12oz) 🥩佢地既牛扒都幾抵食好厚好大塊👍🏻煎得剛剛好,食落去油花香,牛味重好好味🤤意粉帶子龍蝦汁意大利飯🦞好耐未食過整得咁好食既意大利飯👍🏻👍🏻佢軟硬適中龍蝦汁好濃,帶子處理得好好食到帶子甜味🤤好欣賞😚餐飲可加$16升級轉特飲🤪西柚檸檬四季春茶(凍)🍋玫瑰荔枝梳打 (凍)🌹特飲唔錯整得好靚😍最喜歡唔係好甜仲好香果味😚CUCUMBER COLLINS🍸佢地飲品都好用心,調教得唔錯👍🏻呢杯Cocktail飲落好清甜😊
Super Normal

特飲唔錯整得好靚😍
最喜歡唔係好甜仲好香果味😚
CUCUMBER COLLINS🍸

2023-09-17 150 浏览
今日放工,同事帶咗我去一間德國菜餐廳,趁星期中,唞啖氣,ChilI吓!呢間餐廳嘅裝修好工業風,紅色頭嘅牆身上面有啲特別嘅圖畫,一個個燈罩吊落嚟落嚟,又有好多燈泡同水管喺牆身,裝修好特別。可以坐響室內或者室外,不過天氣咁熱,梗係坐喺裏面啦!裏面嘅座位有卡座,有一張張枱加座椅,全部都有軟墊,坐得都好舒服。柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手豬手烤焗得個皮好脆,份量算好多,用麥啤浸過,所以肉質唔韌,伴入柚子好入味,加埋酸菜一齊食,落一啲都唔漏,食唔停口,呢期仲做緊半價,真係好抵食!秘製青芥汁軟殼蟹扁意粉扁意粉彈牙,一啲都唔淋,配埋個秘製青芥汁食,好夾好好味。軟殼蟹好大隻,大隻度遮住晒啲意粉,炸得好香脆,好重蟹味,咬落卜卜聲👍🏻洋蔥圈洋蔥圈炸得外脆內軟,配埋個沙律醬食,會令你食唔停口。燒雞翼+燒安格斯牛肉燒雞翼加咗啲辣粉,好惹味!燒安格斯牛肉,牛肉一咬,鎖住啲肉汁響口裏面爆出來,有口感,又重牛味,正~菠蘿荔枝四季春茶呢杯春茶好正,有菠蘿嘅甜,荔枝嘅清香,好好飲!

今日放工,同事帶咗我去一間德國菜餐廳,
趁星期中,唞啖氣,ChilI吓!
呢間餐廳嘅裝修好工業風,
紅色頭嘅牆身上面有啲特別嘅圖畫,
一個個燈罩吊落嚟落嚟,
又有好多燈泡同水管喺牆身,
裝修好特別。可以坐響室內或者室外,
不過天氣咁熱,梗係坐喺裏面啦!
裏面嘅座位有卡座,有一張張枱加座椅,
全部都有軟墊,坐得都好舒服。

柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
豬手烤焗得個皮好脆,
份量算好多,
用麥啤浸過,所以肉質唔韌,
伴入柚子好入味,
加埋酸菜一齊食,
落一啲都唔漏,食唔停口,
呢期仲做緊半價,真係好抵食!

秘製青芥汁軟殼蟹扁意粉
扁意粉彈牙,一啲都唔淋,
配埋個秘製青芥汁食,
好夾好好味。
軟殼蟹好大隻,大隻度遮住晒啲意粉,
炸得好香脆,好重蟹味,咬落卜卜聲👍🏻

洋蔥圈
洋蔥圈炸得外脆內軟,
配埋個沙律醬食,
會令你食唔停口。

燒雞翼+燒安格斯牛肉
燒雞翼加咗啲辣粉,好惹味!
燒安格斯牛肉,牛肉一咬,
鎖住啲肉汁響口裏面爆出來,
有口感,又重牛味,正~

菠蘿荔枝四季春茶
呢杯春茶好正,有菠蘿嘅甜,
荔枝嘅清香,好好飲!
2023-09-14 1187 浏览
☀️☀️☀️ SuperNormal☀️☀️☀️一行四人,嚟到淘大商場,見到店舖氣氛好適合傾偈,所以就入去晚餐🌝估唔到平日嘅晚市到全場爆滿👍🏻👍🏻證明我哋冇選錯地方,店員有禮👍🏻,燈光微暗好適合一班人暢敘,叫杯Cocktail或者佢哋有嘅本地啤酒😎加返隻佢哋出名嘅豬手😂不過今次我哋係食晚餐,所以仲有叫其他嘢食首先叫咗個二人餐~$598🥩A4.燒美國頂級肉眼牛扒12oz🦞帶子龍蝦汁意大利飯🦐日本唐揚炸蝦🦀手打蟹餅🥣餐.蒜蓉包🍹 西柚檸檬四季春茶+$16🍹 玫瑰荔枝梳打+$16(呢個餐好抵食,一塊12安士嘅A4肉眼牛扒,,燒得好香而且入邊仲有好多肉汁配菜都燒得好香👍🏻佢嘅帶子龍蝦汁意大利飯亦都好出色,手打蟹餅咬開真係有一絲絲蟹肉🦀,二人餐裏面亦都有好多唔同嘅嘢選擇,可以配合唔同口味嘅你🥰)🐷 柚子脆皮豬手~$148(呢隻豬手好抵食,佢哋王牌推介都只係$148,豬皮非常之脆😋肉質亦都唔會好乾👍🏻讚)🥗芥末牛肉沙律~$88(芥末汁配沙律好清新特別,上面再配嫩滑嘅牛肉😋)🍹 cucumber collins+$60(第一次飲有青瓜嘅Cocktail,有Gin酒、青檸汁、薄荷葉⋯⋯都係我鍾意嘅配搭😎)

☀️☀️☀️ SuperNormal☀️☀️☀️

🍹 西柚檸檬四季春茶+$16
🍹 玫瑰荔枝梳打+$16

🐷 柚子脆皮豬手~$148

🥗芥末牛肉沙律~$88
(芥末汁配沙律好清新特別,上面再配嫩滑嘅牛肉😋)

🍹 cucumber collins+$60
  • 柚子脆皮豬手
  • 西柚檸檬四季春茶
  • 青瓜薄荷青檸梳打
  • 帶子龍蝦汁意大利飯
2023-09-12 66 浏览
經開九龍灣,朋友話想食西餐,行過呢間餐廳,就俾佢鋪面吸引左✨️,所以就決定試下呢間😀青芥蜜糖雞翼 $86🐔Wasabi同蜜糖醬呢個組合好特別,出邊比較小有,佢係甜中帶有小小Wasabi味。我唔中意食Wasabi,但好中意呢個組合,加上佢外脆內嫩,作為前菜係非常適合!柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 $148🐷用柚子麥啤浸足8個鍾既豬手,肉質鮮嫩,外皮夠晒脆身,而且仲有淡淡既柚子香味。配上芥末同埋酸菜,無咁油膩之餘仲好惹味!佢而家做緊promotion,一定唔可以錯過。照燒日本鰻魚扁意粉 $152🍝大大條既鰻魚,肉質夠滑,配上帶小小甜既照燒汁同埋彈牙既扁意粉,口感一流啊!三重奏芝士牛肉漢堡 $106🐂牛肉超級厚身,肉質夠晒鮮嫩juicy,加上濃郁既芝士同埋其他蕃茄配料,啖啖咬落去爆晒汁,仲有好多薯條伴碟,份量十足!

青芥蜜糖雞翼 $86🐔

柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 $148🐷

照燒日本鰻魚扁意粉 $152🍝

三重奏芝士牛肉漢堡 $106🐂

2023-09-12 46 浏览
📍九龍灣 SuperNormal其實之前都經過過呢間舖頭幾次,見到佢嘅裝修都好特別,而且菜式嘅種類都好多,於是今晚就嚟試一試。佢呢間餐廳主打係西餐,有好多肉類嘅主菜,仲要有手工啤酒可以揀,對於鍾意食西式嘢嘅朋友,呢一間餐廳應該係唔錯嘅選擇。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 泰式秘製汁脆皮豬手 $148好難得餐廳有得食鹹豬手,而且仲有兩種唔同味選擇,鍾意食辣又得唔鍾意食辣又得,而我哋今日就試咗佢嘅秘製汁(辣)豬手。佢一想蔡已經見到佢嘅豬手超級大份,仲要已經幫我哋去咗骨,食起上嚟都非常方便。除此之外,佢嘅皮真係好趣,而且佢嘅肉質都好滑,咬落口有肉汁,唔會咬到牙較痛,同埋,佢嘅醬汁真係非常之特別,有少少泰式酸酸地嘅感覺,但係又非常之夾佢嘅豬手,最重要係佢嘅價錢好抵,只需要$148 ,大推!🐷• 黑松露薯條 $78佢嘅黑松露薯條,有別於其他餐廳,有時只係佢個醬有黑松露味,呢度嘅薯條免頭已經有黑松露醬,所以食落去每一條嘅味道都非常豐富,而且係即叫即炸,非常香口🩵!• 秘製甜酸汁燒雞 $188呢個燒雞亦都係我覺得好特別嘅菜式,佢嘅甜酸汁酸酸甜甜,非常之開胃,再加埋落去佢嘅燒雞度,又意外地夾喎🫡• 西柚檸檬四季春茶
📍九龍灣 SuperNormal

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

• 泰式秘製汁脆皮豬手 $148

• 黑松露薯條 $78

• 秘製甜酸汁燒雞 $188

• 西柚檸檬四季春茶 $40
佢呢杯茶飲,好適合夏天飲,而且佢唔會過甜,又好有濃郁嘅茶味。

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
  • 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
2023-09-10 74 浏览
好少過嚟九龍灣呢邊食嘢,撞正約咗朋友去睇戲,喺戲院附近揀咗間西餐試一試🤍完全估唔到食物款式都幾多,炸豬手仲喺呢度嘅招牌菜😋•柚子脆皮豬手 ($148)呢個豬手真係好好食!呢個價錢完全估唔到個質素會咁好,豬手都幾大隻,炸到皮勁脆,肉質算嫩!而伴碟嘅德國酸菜偏酸🥓•白酒煮法國藍青口(配多士)($118)呢個前菜都幾有驚喜🫶🏻重點係個醬汁調到好開胃,又夠creamy 所以好適合配多士食😋藍青口夠大件又無沙,讚!•蒜片紅椒藍蟹肉扁意粉($128)呢個係偏乾身嘅意粉,無咩醬汁,蒜片同紅椒炒埋一齊令個意粉更香更惹味🍝

•柚子脆皮豬手 ($148)

•白酒煮法國藍青口(配多士)($118)

•蒜片紅椒藍蟹肉扁意粉($128)
九龍灣淘大商場有一家區內人氣酒吧餐廳主打德國菜西餐裝潢走工業風格簡約的木板 特色擺設 亦設有戶外用餐區營造型格帶外國小酒館的氣氛 ⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___ ⋆柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手$148.00(原價$228,本月份期間優惠) 必點招牌正宗德國菜 有2款口味當中有經柚子麥啤浸泡的八小時浸包 令肉質更鬆軟再噴上麥啤變得金黃酥脆皮脆肉嫩,鹹香惹味,再配上德國酸菜同芥末 以酸椰菜有助解膩白酒煮法國藍青口配蒜蓉包 $118 青口份量豐富 厚肉濃郁的白酒汁搭配香脆蒜蓉包十分惹味雙色魚子煙三文魚天使面 $138.00生熱三文魚🍣 增加了不同口感 天使面掛汁力强 每一條都沾滿白汁 最後配上雜菌解膩 士多啤梨熱情果梳打 $44士多啤梨🍓+ 熱情果粉紅色漸變梳打水 清新解渴 配豬手同樣一流------------------------------

九龍灣淘大商場
亦設有戶外用餐區
營造型格帶外國小酒館的氣氛

⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___ ⋆
柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手$148.00
(原價$228,本月份期間優惠)
必點招牌正宗德國菜 有2款口味
當中有經柚子麥啤浸泡的
八小時浸包 令肉質更鬆軟
再噴上麥啤變得金黃酥脆
皮脆肉嫩,鹹香惹味,
再配上德國酸菜同芥末 以酸椰菜有助解膩

士多啤梨🍓+ 熱情果
粉紅色漸變梳打水
清新解渴 配豬手同樣一流

2023-09-09 46 浏览
🐻媽鍾意飲啤酒、食豬手、見🐻。今次帶佢黎呢間餐廳一次過滿足晒3個願望🤭⭐️刺身級帶子牛油果沙律 $98兩粒表面煎香既帶子配上🥑🍅🧅🥬,全部材料都好新鮮,醬汁比例岩岩好,食落好開胃。⭐️柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 $148豬手份量足,已經切好晒一件件好方便,外皮薄而脆,肉質厚而嫩,帶少少油脂感但唔會過膩;有淡淡柚子味,配埋芥末醬仲好味。⭐️雙色魚籽煙三文魚忌廉天使麵 $138天使麵Al Dente,醬汁好Creamy,🍄爆汁,魚籽增加口感,食完一啖又一啖🤭⭐️La Trappe $64修道院啤酒,入口係清新既果香味同重麥味。🐻媽話好好飲。⭐️Hua Diao $60♥Hua Diao ♥Apple Juice ♥Cinnamon ♥Gin ♥Umeshu比佢張相吸引左而叫,打卡✅ 梅酒同gin味會出d,配上淡淡花雕香,甜甜地幾易入口,岩晒怕酒感重既女孩子。💬提提有選擇困難症既朋友⚠️ 餐廳有多款手工啤酒🤭

⭐️刺身級帶子牛油果沙律 $98

⭐️柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 $148

⭐️雙色魚籽煙三文魚忌廉天使麵 $138

⭐️La Trappe $64
修道院啤酒,入口係清新既果香味同重麥味。🐻媽話好好飲。

⭐️Hua Diao $60

💬提提有選擇困難症既朋友⚠️ 餐廳有多款手工啤酒🤭
2023-09-06 131 浏览
阿仔終於升小,又入到心儀小學,開學日,一於同佢食餐飯慶祝一下!琴日去咗呢間Super Normal 同佢食餐好,之前住響附近嘅朋友一直推介,果然名不虛傳,樣樣我哋一家都好鍾意食。呢間舖頭入邊好多特色畫作最有親切感就係奈良美智嘅大頭妹畫,我一向都好鍾意佢嘅圖畫,配埋餐廳嘅燈泡水管,食嘢好有氣氛。香煎蘆筍鵝肝牛菌肝意大利飯呢個飯鵝肝煎得好香,真係外脆內軟,阿媽我自己一個食晒舊鵝肝。個意大利飯粒,粒粒分明,煮得啱啱熟,但啲飯又唔爛,加加埋蘆筍,同好多雜菌,食落好有口感。個飯好creamy, 加埋芝士同牛菌肝,味道提升到另一個層次,但食落又唔會覺得好膩,正~三重奏芝士牛肉漢堡先講嗰包,麵包烤焗到外層微脆,內層鬆軟。牛肉好Juicy,配埋濃厚芝士,同個醬汁,好好味。粗薯條外脆內軟,加埋調味粉,阿仔阿女超鍾意食。柚子脆皮豬手見到半價,諗住叫嚟試吓,嚟到大大盤,食落好驚喜,變咗我哋一家都搶着食。豬手個皮好脆,但脆得嚟唔會好難咬,肉質鮮嫩,配埋柚子嘅清香,我哋食得津津有味。西柚檸檬四季春茶四季春茶香得來唔苦澀,配埋西柚同檸檬嘅酸酸甜甜,飲完解渴又開胃。士多啤梨熱情果梳打大少好鍾意士多啤梨,加埋熱情果,
阿仔終於升小,又入到心儀小學,
開學日,一於同佢食餐飯慶祝一下!
琴日去咗呢間Super Normal 同佢食餐好,
之前住響附近嘅朋友一直推介,
果然名不虛傳,樣樣我哋一家都好鍾意食。
呢間舖頭入邊好多特色畫作
最有親切感就係奈良美智嘅大頭妹畫,
我一向都好鍾意佢嘅圖畫,
配埋餐廳嘅燈泡水管,食嘢好有氣氛。

香煎蘆筍鵝肝牛菌肝意大利飯
呢個飯鵝肝煎得好香,真係外脆內軟,
阿媽我自己一個食晒舊鵝肝。
個意大利飯粒,粒粒分明,煮得啱啱熟,
加埋芝士同牛菌肝,
味道提升到另一個層次,
但食落又唔會覺得好膩,正~

三重奏芝士牛肉漢堡
先講嗰包,麵包烤焗到外層微脆,
內層鬆軟。牛肉好Juicy,
配埋濃厚芝士,同個醬汁,好好味。
粗薯條外脆內軟,加埋調味粉,
阿仔阿女超鍾意食。

柚子脆皮豬手
見到半價,諗住叫嚟試吓,
嚟到大大盤,食落好驚喜,
變咗我哋一家都搶着食。
豬手個皮好脆,但脆得嚟唔會好難咬,
肉質鮮嫩,配埋柚子嘅清香,
我哋食得津津有味。

西柚檸檬四季春茶
四季春茶香得來唔苦澀,
配埋西柚同檸檬嘅酸酸甜甜,
飲完解渴又開胃。

士多啤梨熱情果梳打
大少好鍾意士多啤梨,
加埋熱情果,但個梳打又唔會好甜,
清新解渴之選。
香煎蘆筍鵝肝牛菌肝意大利