2023-09-14 1196 浏览
☀️☀️☀️ SuperNormal☀️☀️☀️一行四人,嚟到淘大商場,見到店舖氣氛好適合傾偈,所以就入去晚餐🌝估唔到平日嘅晚市到全場爆滿👍🏻👍🏻證明我哋冇選錯地方,店員有禮👍🏻,燈光微暗好適合一班人暢敘,叫杯Cocktail或者佢哋有嘅本地啤酒😎加返隻佢哋出名嘅豬手😂不過今次我哋係食晚餐,所以仲有叫其他嘢食首先叫咗個二人餐~$598🥩A4.燒美國頂級肉眼牛扒12oz🦞帶子龍蝦汁意大利飯🦐日本唐揚炸蝦🦀手打蟹餅🥣餐.蒜蓉包🍹 西柚檸檬四季春茶+$16🍹 玫瑰荔枝梳打+$16(呢個餐好抵食,一塊12安士嘅A4肉眼牛扒,,燒得好香而且入邊仲有好多肉汁配菜都燒得好香👍🏻佢嘅帶子龍蝦汁意大利飯亦都好出色,手打蟹餅咬開真係有一絲絲蟹肉🦀,二人餐裏面亦都有好多唔同嘅嘢選擇,可以配合唔同口味嘅你🥰)🐷 柚子脆皮豬手~$148(呢隻豬手好抵食,佢哋王牌推介都只係$148,豬皮非常之脆😋肉質亦都唔會好乾👍🏻讚)🥗芥末牛肉沙律~$88(芥末汁配沙律好清新特別,上面再配嫩滑嘅牛肉😋)🍹 cucumber collins+$60(第一次飲有青瓜嘅Cocktail,有Gin酒、青檸汁、薄荷葉⋯⋯都係我鍾意嘅配搭😎)

☀️☀️☀️ SuperNormal☀️☀️☀️

🍹 西柚檸檬四季春茶+$16
🍹 玫瑰荔枝梳打+$16

🐷 柚子脆皮豬手~$148

🥗芥末牛肉沙律~$88
(芥末汁配沙律好清新特別,上面再配嫩滑嘅牛肉😋)

🍹 cucumber collins+$60
  • 柚子脆皮豬手
  • 西柚檸檬四季春茶
  • 青瓜薄荷青檸梳打
  • 帶子龍蝦汁意大利飯
2023-09-12 68 浏览
經開九龍灣,朋友話想食西餐,行過呢間餐廳,就俾佢鋪面吸引左✨️,所以就決定試下呢間😀青芥蜜糖雞翼 $86🐔Wasabi同蜜糖醬呢個組合好特別,出邊比較小有,佢係甜中帶有小小Wasabi味。我唔中意食Wasabi,但好中意呢個組合,加上佢外脆內嫩,作為前菜係非常適合!柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 $148🐷用柚子麥啤浸足8個鍾既豬手,肉質鮮嫩,外皮夠晒脆身,而且仲有淡淡既柚子香味。配上芥末同埋酸菜,無咁油膩之餘仲好惹味!佢而家做緊promotion,一定唔可以錯過。照燒日本鰻魚扁意粉 $152🍝大大條既鰻魚,肉質夠滑,配上帶小小甜既照燒汁同埋彈牙既扁意粉,口感一流啊!三重奏芝士牛肉漢堡 $106🐂牛肉超級厚身,肉質夠晒鮮嫩juicy,加上濃郁既芝士同埋其他蕃茄配料,啖啖咬落去爆晒汁,仲有好多薯條伴碟,份量十足!

青芥蜜糖雞翼 $86🐔

柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 $148🐷

照燒日本鰻魚扁意粉 $152🍝

三重奏芝士牛肉漢堡 $106🐂

2023-09-12 46 浏览
📍九龍灣 SuperNormal其實之前都經過過呢間舖頭幾次,見到佢嘅裝修都好特別,而且菜式嘅種類都好多,於是今晚就嚟試一試。佢呢間餐廳主打係西餐,有好多肉類嘅主菜,仲要有手工啤酒可以揀,對於鍾意食西式嘢嘅朋友,呢一間餐廳應該係唔錯嘅選擇。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 泰式秘製汁脆皮豬手 $148好難得餐廳有得食鹹豬手,而且仲有兩種唔同味選擇,鍾意食辣又得唔鍾意食辣又得,而我哋今日就試咗佢嘅秘製汁(辣)豬手。佢一想蔡已經見到佢嘅豬手超級大份,仲要已經幫我哋去咗骨,食起上嚟都非常方便。除此之外,佢嘅皮真係好趣,而且佢嘅肉質都好滑,咬落口有肉汁,唔會咬到牙較痛,同埋,佢嘅醬汁真係非常之特別,有少少泰式酸酸地嘅感覺,但係又非常之夾佢嘅豬手,最重要係佢嘅價錢好抵,只需要$148 ,大推!🐷• 黑松露薯條 $78佢嘅黑松露薯條,有別於其他餐廳,有時只係佢個醬有黑松露味,呢度嘅薯條免頭已經有黑松露醬,所以食落去每一條嘅味道都非常豐富,而且係即叫即炸,非常香口🩵!• 秘製甜酸汁燒雞 $188呢個燒雞亦都係我覺得好特別嘅菜式,佢嘅甜酸汁酸酸甜甜,非常之開胃,再加埋落去佢嘅燒雞度,又意外地夾喎🫡• 西柚檸檬四季春茶
📍九龍灣 SuperNormal

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

• 泰式秘製汁脆皮豬手 $148

• 黑松露薯條 $78

• 秘製甜酸汁燒雞 $188

• 西柚檸檬四季春茶 $40
佢呢杯茶飲,好適合夏天飲,而且佢唔會過甜,又好有濃郁嘅茶味。

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
  • 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
2023-09-10 74 浏览
好少過嚟九龍灣呢邊食嘢,撞正約咗朋友去睇戲,喺戲院附近揀咗間西餐試一試🤍完全估唔到食物款式都幾多,炸豬手仲喺呢度嘅招牌菜😋•柚子脆皮豬手 ($148)呢個豬手真係好好食!呢個價錢完全估唔到個質素會咁好,豬手都幾大隻,炸到皮勁脆,肉質算嫩!而伴碟嘅德國酸菜偏酸🥓•白酒煮法國藍青口(配多士)($118)呢個前菜都幾有驚喜🫶🏻重點係個醬汁調到好開胃,又夠creamy 所以好適合配多士食😋藍青口夠大件又無沙,讚!•蒜片紅椒藍蟹肉扁意粉($128)呢個係偏乾身嘅意粉,無咩醬汁,蒜片同紅椒炒埋一齊令個意粉更香更惹味🍝

•柚子脆皮豬手 ($148)

•白酒煮法國藍青口(配多士)($118)

•蒜片紅椒藍蟹肉扁意粉($128)
九龍灣淘大商場有一家區內人氣酒吧餐廳主打德國菜西餐裝潢走工業風格簡約的木板 特色擺設 亦設有戶外用餐區營造型格帶外國小酒館的氣氛 ⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___ ⋆柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手$148.00(原價$228,本月份期間優惠) 必點招牌正宗德國菜 有2款口味當中有經柚子麥啤浸泡的八小時浸包 令肉質更鬆軟再噴上麥啤變得金黃酥脆皮脆肉嫩,鹹香惹味,再配上德國酸菜同芥末 以酸椰菜有助解膩白酒煮法國藍青口配蒜蓉包 $118 青口份量豐富 厚肉濃郁的白酒汁搭配香脆蒜蓉包十分惹味雙色魚子煙三文魚天使面 $138.00生熱三文魚🍣 增加了不同口感 天使面掛汁力强 每一條都沾滿白汁 最後配上雜菌解膩 士多啤梨熱情果梳打 $44士多啤梨🍓+ 熱情果粉紅色漸變梳打水 清新解渴 配豬手同樣一流------------------------------

九龍灣淘大商場
亦設有戶外用餐區
營造型格帶外國小酒館的氣氛

⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___ ⋆
柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手$148.00
(原價$228,本月份期間優惠)
必點招牌正宗德國菜 有2款口味
當中有經柚子麥啤浸泡的
八小時浸包 令肉質更鬆軟
再噴上麥啤變得金黃酥脆
皮脆肉嫩,鹹香惹味,
再配上德國酸菜同芥末 以酸椰菜有助解膩

士多啤梨🍓+ 熱情果
粉紅色漸變梳打水
清新解渴 配豬手同樣一流

2023-09-09 46 浏览
🐻媽鍾意飲啤酒、食豬手、見🐻。今次帶佢黎呢間餐廳一次過滿足晒3個願望🤭⭐️刺身級帶子牛油果沙律 $98兩粒表面煎香既帶子配上🥑🍅🧅🥬,全部材料都好新鮮,醬汁比例岩岩好,食落好開胃。⭐️柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 $148豬手份量足,已經切好晒一件件好方便,外皮薄而脆,肉質厚而嫩,帶少少油脂感但唔會過膩;有淡淡柚子味,配埋芥末醬仲好味。⭐️雙色魚籽煙三文魚忌廉天使麵 $138天使麵Al Dente,醬汁好Creamy,🍄爆汁,魚籽增加口感,食完一啖又一啖🤭⭐️La Trappe $64修道院啤酒,入口係清新既果香味同重麥味。🐻媽話好好飲。⭐️Hua Diao $60♥Hua Diao ♥Apple Juice ♥Cinnamon ♥Gin ♥Umeshu比佢張相吸引左而叫,打卡✅ 梅酒同gin味會出d,配上淡淡花雕香,甜甜地幾易入口,岩晒怕酒感重既女孩子。💬提提有選擇困難症既朋友⚠️ 餐廳有多款手工啤酒🤭

⭐️刺身級帶子牛油果沙律 $98

⭐️柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 $148

⭐️雙色魚籽煙三文魚忌廉天使麵 $138

⭐️La Trappe $64
修道院啤酒,入口係清新既果香味同重麥味。🐻媽話好好飲。

⭐️Hua Diao $60

💬提提有選擇困難症既朋友⚠️ 餐廳有多款手工啤酒🤭
2023-09-06 132 浏览
阿仔終於升小,又入到心儀小學,開學日,一於同佢食餐飯慶祝一下!琴日去咗呢間Super Normal 同佢食餐好,之前住響附近嘅朋友一直推介,果然名不虛傳,樣樣我哋一家都好鍾意食。呢間舖頭入邊好多特色畫作最有親切感就係奈良美智嘅大頭妹畫,我一向都好鍾意佢嘅圖畫,配埋餐廳嘅燈泡水管,食嘢好有氣氛。香煎蘆筍鵝肝牛菌肝意大利飯呢個飯鵝肝煎得好香,真係外脆內軟,阿媽我自己一個食晒舊鵝肝。個意大利飯粒,粒粒分明,煮得啱啱熟,但啲飯又唔爛,加加埋蘆筍,同好多雜菌,食落好有口感。個飯好creamy, 加埋芝士同牛菌肝,味道提升到另一個層次,但食落又唔會覺得好膩,正~三重奏芝士牛肉漢堡先講嗰包,麵包烤焗到外層微脆,內層鬆軟。牛肉好Juicy,配埋濃厚芝士,同個醬汁,好好味。粗薯條外脆內軟,加埋調味粉,阿仔阿女超鍾意食。柚子脆皮豬手見到半價,諗住叫嚟試吓,嚟到大大盤,食落好驚喜,變咗我哋一家都搶着食。豬手個皮好脆,但脆得嚟唔會好難咬,肉質鮮嫩,配埋柚子嘅清香,我哋食得津津有味。西柚檸檬四季春茶四季春茶香得來唔苦澀,配埋西柚同檸檬嘅酸酸甜甜,飲完解渴又開胃。士多啤梨熱情果梳打大少好鍾意士多啤梨,加埋熱情果,
阿仔終於升小,又入到心儀小學,
開學日,一於同佢食餐飯慶祝一下!
琴日去咗呢間Super Normal 同佢食餐好,
之前住響附近嘅朋友一直推介,
果然名不虛傳,樣樣我哋一家都好鍾意食。
呢間舖頭入邊好多特色畫作
最有親切感就係奈良美智嘅大頭妹畫,
我一向都好鍾意佢嘅圖畫,
配埋餐廳嘅燈泡水管,食嘢好有氣氛。

香煎蘆筍鵝肝牛菌肝意大利飯
呢個飯鵝肝煎得好香,真係外脆內軟,
阿媽我自己一個食晒舊鵝肝。
個意大利飯粒,粒粒分明,煮得啱啱熟,
加埋芝士同牛菌肝,
味道提升到另一個層次,
但食落又唔會覺得好膩,正~

三重奏芝士牛肉漢堡
先講嗰包,麵包烤焗到外層微脆,
內層鬆軟。牛肉好Juicy,
配埋濃厚芝士,同個醬汁,好好味。
粗薯條外脆內軟,加埋調味粉,
阿仔阿女超鍾意食。

柚子脆皮豬手
見到半價,諗住叫嚟試吓,
嚟到大大盤,食落好驚喜,
變咗我哋一家都搶着食。
豬手個皮好脆,但脆得嚟唔會好難咬,
肉質鮮嫩,配埋柚子嘅清香,
我哋食得津津有味。

西柚檸檬四季春茶
四季春茶香得來唔苦澀,
配埋西柚同檸檬嘅酸酸甜甜,
飲完解渴又開胃。

士多啤梨熱情果梳打
大少好鍾意士多啤梨,
加埋熱情果,但個梳打又唔會好甜,
清新解渴之選。
香煎蘆筍鵝肝牛菌肝意大利
2023-09-04
香煎蘆筍鵝肝牛菌肝意大利
  • 香煎鵝肝露筍牛肝菌意大利飯
1K
2023-09-05 35 浏览
九龍灣有間酒吧餐廳真係好多野食,特別出名德國🇩🇪豬手,配搭德國啤酒🍻都係無比享受,一定要試啊。今次四人行,真係點左好多好野食:1. 芥末牛肉沙拉🥗 $88 牛肉做到半生熟,好正必食。2. 龍蝦湯🦞 $88 有碎碎龍蝦肉,湯味狗香。3. 墨西哥🇲🇽玉米片 $96 超級喜歡吃這個,有個大大舊cream 肥都唔理啦。4. 白酒煮法國🇫🇷藍青口配兩塊包 $118 好多隻好creamy的青口,味道好正。5. 柚子脆片豬手 $148 首先豬手真係超級抵食,仲要超香超脆,仲有幾個味道,必食推介。6. 黑醋鵝肝牛肉漢堡🍔 $148,漢堡我就鍾意佢既鵝肝同黑醋,吃到漢堡的不一樣層次。飲品:玫瑰🌹荔枝梳打 $42 甜甜冰涼的感覺。Huadiao $60 特別靚的杯,喝起來酒味不會太重。Hazel latte $36 冒著泡泡的latte, hazel latte 味就夠曬特別啦。
今次四人行,真係點左好多好野食:
1. 芥末牛肉沙拉🥗 $88 牛肉做到半生熟,好正必食。
2. 龍蝦湯🦞 $88 有碎碎龍蝦肉,湯味狗香。
飲品:
玫瑰🌹荔枝梳打 $42 甜甜冰涼的感覺。
Huadiao $60 特別靚的杯,喝起來酒味不會太重。
2023-08-28
提起食德國菜,往往會想到美味的德國豬手、德式香腸等經典菜品,加上手工啤,如果你是肉類愛好者,想大口吃肉、大口喝酒的話,又想吃性價比高的西餐,不要錯過位於淘大花園的supernormal,種類都幾多類型,有美式burger、串燒、意粉等,是認真製作的小店柚子蜜啤浸脆皮德國鹹豬手$148 原價$228不只是傳統的德國豬手,創意料理加上清新的柚子蜜啤,烤得外皮酥脆,餐刀、切下去的時候,清脆得咔嚓咔嚓響,咬下去完全不用費勁,嫩出肉汁,搭配的酸椰菜非常地道,吃起來絲毫沒有肥膩感,特製的醬汁要加分,酸酸甜甜好開胃,份量很大,二至三人分享完全沒有問題,來店必吃經典卡邦尼扁意粉 $98看來起來平平無奇,估唔到味道有驚喜,忌廉醬汁非常濃稠,芝士味道來得剛剛好,還有勁香粒粒煙肉好滿足!一結以往份量也是非常大方,CP值很高—————————————————SuperNormal (淘大商場) (九龍灣)九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖—————————————————#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover

柚子蜜啤浸脆皮德國鹹豬手
$148 原價$228

經典卡邦尼扁意粉 $98

—————————————————

SuperNormal (淘大商場) (九龍灣)
九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖

—————————————————

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #香港美食 #吃貨 #九龍灣美食推薦 #淘大商場 #德國豬手 #supernormal

2023-08-30 112 浏览
夜晚在九龍灣和朋友們想找酒吧,坐下來喝一杯吃點東西,於是找到了這家酒吧餐廳。✨芥末燒牛肉沙律 $88帶有不同顏色組合的新鮮沙律配上煮至剛好中間粉嫩的牛肉,外層肉汁鎖住,切開內裏很一致的粉紅色。入口軟嫩,絕對不韌,充滿牛肉香味。✨法式忌廉龍蝦湯 $88濃郁龍蝦湯還帶有龍蝦肉,增添口感。✨墨西哥粟米片 $96脆脆的墨西哥片配上酸忌廉加自家牛油果醬,已經相當吸引,加上美式肉醬更加惹味,3樣配合停唔到口。✨白酒忌廉法國藍青口配法式蒜蓉包 $118濃濃忌廉配上來自法國的藍青口,也沒有遮擋藍青口的鮮甜。法式蒜蓉包跟忌廉一起享用,更香更好味。✨柚子脆皮豬手(優惠價$148)這裏的豬手是必點的食物之一,一咬落去很有驚喜,外層脆身、十分鬆化,不是硬脆口感。配上帶有柚子香味的芥末醬加上德國酸菜,很想再來一客。✨黑醋鵝肝安格斯牛肉漢堡 $148.00很喜歡鵝肝加牛肉的配搭,鵝肝入口油脂化開、香味四散在口中加上安格斯牛肉實在的口感及濃郁牛肉味道,每啖咬落去都充滿2種突出的香味,及不同的口感,相當豐富。還配上沙律及薯條。✨花雕 Hua Diao $60用中式花瓶裝著帶有花雕的cocktail, 十分有中國特色,

✨芥末燒牛肉沙律 $88

✨法式忌廉龍蝦湯 $88
濃郁龍蝦湯還帶有龍蝦肉,增添口感。

✨墨西哥粟米片 $96

✨白酒忌廉法國藍青口配法式蒜蓉包 $118

✨柚子脆皮豬手(優惠價$148)

✨黑醋鵝肝安格斯牛肉漢堡 $148.00

✨花雕 Hua Diao $60
用中式花瓶裝著帶有花雕的cocktail, 十分有中國特色,不只外型吸引,內裏除了花雕,還有梅酒、Gin酒,加上肉桂、薄荷葉香料。

✨玫瑰荔枝梳打 $42
這款梳打不含酒精,帶有粉紅色的飲品,還灑上玫瑰花瓣,女士們最愛。

✨Hazelunt Latte $36
這款latte奶味不濃,充斥着榛子的味道
法式忌廉龍蝦湯
墨西哥粟米片
黑醋鵝肝安格斯牛肉漢堡
  • 玫瑰荔枝梳打
2023-08-30 90 浏览
友人介紹我嚟九龍灣嘅呢間bar and restaurant 平日經過都係冇乜點留意佢 呢晚嚟到先發現呢間餐廳幾有格調 幾適合夜晚同朋友chill吓🥂柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手呢晚嘅主打👍🏻 完全係俾呢碟鹹豬手吸引咗過嚟 豬手用咗柚子麥啤浸咗8個鐘先至烹調🐷 食脆卜卜嘅豬皮部分就可以食到淡淡嘅柚子香味 豬手仲好厚肉 啱晒食肉獸朋友👫🏼 伴碟嘅仲有黃芥末同埋酸椰菜 呢兩樣同埋鹹豬手食就冇咁油膩啦😙三重芝士安格斯牛肉漢堡呢度嘅burger都幾出色🍔 入面除咗有牛肉漢堡扒之外 仲有兩片脆煙肉 生菜 番茄等嘅配料 牛肉仲好juicy添呀🙈 一啖咬落去會爆汁 側邊仲有薯條同埋沙律🥗 份量都幾多經典卡邦尼扁意粉係我好鍾意嘅扁意粉🍝 質地幾有口感 材料有唔同嘅菇菌同埋煙肉片🥓 意粉好creamy 令人好想一啖一啖繼續食☺️酥炸魷魚呢碟小食都真材實料 魷魚圈切得好厚身 所以食落口幾彈牙 同個名一樣非常酥脆🦑 點埋他他醬食更加夾 除咗魷魚圈仲有魷魚鬚㗎成餐嘅食物都令人滿意 最驚喜莫過於佢嘅豬手 我一定會因為佢嘅豬手而再返嚟呢間餐廳食飯🥰

柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手

酥炸魷魚
酥炸魷魚

2023-08-29 36 浏览
今日到淘大的Don Don Donki行街,購物完咗,行經淘大商場2期地下的"SuperNormal" ,見佢地而家的脆皮豬手餐做緊特價,就決定入去試試。店員介紹,柚子麥啤浸泰式秘制脆皮豬手,味道會較辣,鍾意辣味的人可以選。柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手,就適合唔食辣的人。🍴三文魚凱撒沙律煙三文魚、脆麵包粒、煙肉脆粒、新鮮蔬菜菜,配上海撒沙律,開胃清爽。🍴柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手豬手外層烤至乾身香脆,皮跟瘦肉之間完成冇晒的肥油,瘦肉部分入口軟腍帶少許鹹味,加入酸菜絲芥末醬,令豬手的鹹香味更特出。🥤青瓜薄荷青檸梳打,薄荷味淡清新,入口清爽,配豬手一流。

柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手,就適合唔食辣的人。

🍴三文魚凱撒沙律

🍴柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手

🥤青瓜薄荷青檸梳打,薄荷味淡清新,入口清爽,配豬手一流。

小編夜晚去咗九龍灣淘大食飯最後揀左間唔太起眼既酒吧餐廳食🍹因為豬手做promo🐷 好吸引裝修以英倫風設計🇬🇧主打西餐、意粉、cocktail平日都幾多人食🤔差唔多枱枱都order豬手📍柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 ($148)豬手原價$228,而家$148就食到👍🏻不錯不錯仲有泰式 or 原味選擇 (小編: 原味)豬手皮雖然有D硬 😆但都脆卜卜 D肉好軟稔 有小小柚子味🍊 口感無咁膩Menu寫豬肉用柚子麥啤浸泡8小時⏰所以好入味 再配德國酸菜+芥末成件事好match~最正係豬手起哂肉😍完美骨肉分離一夾食得啖啖肉 🥩 配埋蜜糖芥末醬食 正📍秘製青芥汁軟殼蟹扁意粉 ( $152)原隻軟殼蟹放係頂 打卡100分📸軟殼蟹炸得好脆 有蟹香味但小油膩 🥺有蟹肉碎係意粉到🍝連埋青芥汁都好食芥末味未去到攻鼻 算微辣🌶️意粉好掛汁✅但意粉比較碎好難夾起定價比豬手貴 小編接受唔到☹️📍酥炸魷魚 ($92)黎到以為係洋蔥圈hahaha麵包衣炸到金黃色💛無overcook!!!魷魚好彈牙爽口 唔韌❣️非常邪惡😈再配特製他他醬 值得encore既小食~📍墨西哥栗米片 ($96)洋蔥、蕃茄、蒜頭、栗米片、芝士、豬肉一齊焗
小編夜晚去咗九龍灣淘大食飯
最後揀左間唔太起眼既酒吧餐廳食🍹
因為豬手做promo🐷 好吸引
裝修以英倫風設計🇬🇧主打西餐、意粉、cocktail
平日都幾多人食🤔差唔多枱枱都order豬手

📍柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 ($148)
豬手原價$228,而家$148就食到👍🏻不錯不錯
仲有泰式 or 原味選擇 (小編: 原味)
豬手皮雖然有D硬 😆但都脆卜卜
D肉好軟稔 有小小柚子味🍊 口感無咁膩
Menu寫豬肉用柚子麥啤浸泡8小時⏰
所以好入味 再配德國酸菜+芥末
成件事好match~
最正係豬手起哂肉😍完美骨肉分離
一夾食得啖啖肉 🥩 配埋蜜糖芥末醬食 正

📍秘製青芥汁軟殼蟹扁意粉 ( $152)
原隻軟殼蟹放係頂 打卡100分📸
軟殼蟹炸得好脆 有蟹香味但小油膩 🥺
有蟹肉碎係意粉到🍝連埋青芥汁都好食
芥末味未去到攻鼻 算微辣🌶️
意粉好掛汁✅但意粉比較碎好難夾起
定價比豬手貴 小編接受唔到☹️

📍酥炸魷魚 ($92)
黎到以為係洋蔥圈hahaha
麵包衣炸到金黃色💛無overcook!!!
魷魚好彈牙爽口 唔韌❣️非常邪惡😈
再配特製他他醬 值得encore既小食~

📍墨西哥栗米片 ($96)
洋蔥、蕃茄、蒜頭、栗米片、芝士、豬肉一齊焗🔥
係好hit既一個輕食🤪上枱仲熱辣辣
點牛油果🥑醬 + Sour Cream 都好吸引🤤
如果醬汁另外分開上會更加好

————————————————————
味道😋:7/10
抵食🥳:7/10
環境🥂:7/10
淘大呢間酒吧西餐廳supernormal一向高人氣又高質素,菜式及飲品都有多樣化的選擇,今晚經過就見到有新菜式脆皮豬手,當然要入去試一試!泰式秘製汁脆皮豬手($148)這道菜以豬手為主角,搭配泰式秘製汁,大大隻豬手外皮烤至金黃酥脆肉質鮮嫩多汁,入口即化,而秘製汁則帶來豐富的泰式風味和微妙的辛香味道。雙色魚子煙三文魚天使面($138)以黑、紅魚子為主要配料,呈現出迷人的雙色外觀,煙三文魚鮮美的口感和魚子的豐富風味完美結合,為這道菜帶來了豪華感。天使面口感軟腍而不失彈性,配以卡邦尼醬,口感濃郁順滑。黑松露薯條($78)每一根薯條都經過完美炸熟,外脆內軟,搭配黑松露的香氣,是一道適合與朋友分享的小吃選擇。西柚檸檬四季春茶($40)以西柚和檸檬為基礎,帶來了清新的酸甜口感,微苦和酸爽相互平衡,非常適合消暑!波蘿荔枝四季春茶($44)以香甜的波蘿和荔枝為主要配料,帶來了芳香的水果風味,入口果味濃郁。

呢間餐廳黎過幾次,每次黎都會有新款式,分量多價錢亦大眾化~今次散點試下豬手,柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手連骨豬手大隻,豬手皮脆卜卜,皮下薄脂,肉嫩夠咸香,經麥啤醃浸數小時特別入味金黃。西柚檸檬四季春茶茶味濃郁又有果香,入口相當清新。食完豬手,喝一啖四季春茶,瞬間緩解滯悶感覺HUA DIAO(花雕)好ig-able,見到menu 張相已經唔洗諗🤭用中式花瓶裝住,打咭必點 除咗梅酒,蘋果味都好突出,略帶花雕香三重芝士安格斯牛肉漢堡蕃茄生菜、Angus Beef,上面仲有濃厚軟心芝士、蕃茄。 牛肉漢堡上手夠份量,牛肉內層超爆汁,仲好夠芝士香氣。Side dishes 有薯條,香熱脆口,又有沙律菜。刺身級帶子牛油果沙律沙律菜有醋香,味道酸酸地,清新醒胃。Super food既牛油果切粒,好適合當沙律配菜。原隻帶子肉厚軟嫩,切片連沙律菜食,豐富鮮味
呢間餐廳黎過幾次,每次黎都會有新款式,分量多價錢亦大眾化~

今次散點試下豬手,柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手

西柚檸檬四季春茶

HUA DIAO(花雕)
好ig-able,見到menu 張相已經唔洗諗🤭
用中式花瓶裝住,打咭必點
除咗梅酒,蘋果味都好突出,略帶花雕香

三重芝士安格斯牛肉漢堡
牛肉漢堡上手夠份量,牛肉內層超爆汁,仲好夠芝士香氣。
Side dishes 有薯條,香熱脆口,又有沙律菜。

刺身級帶子牛油果沙律