2023-08-09 41 浏览
同男朋友去開九龍灣,咁岩見到淘大有間德國餐廳😍入面都幾多人下,裝下見到好多人食大大舊既豬手,好正咁,即刻入左去搵位坐😂menu都幾多德國小食、仲有d串燒、cocktail同埋果茶,幾多選擇👏帶子牛油果沙律:係食main course之前食返個沙律refresh下先,入面好多牛油果切粒,而沙律菜都幾新鮮,有兩大粒香煎帶子,唔會有雪味😍😋👍撈埋個沙律醬無得輸拿坡里肉腸:呢道菜好開胃,用左個有辣椒、香蒜既番茄醬去煮個辣肉腸,勁惹味,旁邊仲有酥脆既薄餅點汁食😋香煎露筍鵝肝牛肝菌risotto:成啖risotto個牛肝菌味好濃郁,risotto食落幾有咬口,面頭再加左成塊鵝肝,鵝肝嫩滑,油脂滲入米飯中,連同蘆筍一齊食,成件事口感好好SuperNormal 生啤:幾特別,佢係呢到獨有既柚子啤,所以幾都易入口,都好岩女仔飲。白桃四季春茶:用左四季春茶做基底,連埋白桃既甜香味,飲落幾清香。

2023-08-09 60 浏览
之前放假唔想去咁遠, 就嚟淘大覓食。見到星期日都有tea set, 而且價錢唔貴, 就入去試試。試咗安格斯牛肉漢堡配薯條跟熱咖啡, 漢堡好香, 份量都好足夠, 薯條香口有薯味, 但咖啡就唔太香, 味道一般。店員有禮, 主動服務, 所以吸引咗再嚟多次。但係今日再嚟就唔係同一班店員, 服務有對比好大今次揀咗青口意粉, 吉列豬扒咖哩焗飯同脆皮豬手。意粉掛汁彈牙, 味道好好。焗飯就麻麻, 個汁好淡無咖哩味。脆皮豬手好抵食, 味道唔錯, 好大隻。食物正常發揮, 但員工態度就有待改善。入門口幾個店員已經面燶燶,只係掛住玩手機。當時只有3-4檯客, 想要兩杯水都要提兩次。上意粉又唔俾碟share, 又要問先有。
店員有禮, 主動服務, 所以吸引咗再嚟多次。

但係今日再嚟就唔係同一班店員, 服務有對比好大

今次揀咗青口意粉, 吉列豬扒咖哩焗飯同脆皮豬手。

意粉掛汁彈牙, 味道好好。焗飯就麻麻, 個汁好淡無咖哩味。
脆皮豬手好抵食, 味道唔錯, 好大隻。
食物正常發揮, 但員工態度就有待改善。

入門口幾個店員已經面燶燶,只係掛住玩手機。
當時只有3-4檯客, 想要兩杯水都要提兩次。
上意粉又唔俾碟share, 又要問先有。
题外话/补充资料: 其中一位年紀相對較大嘅店員態度好差, 叫凍檸水走冰, 反白眼地一句'得'埋嚟走冰就唔係凍檸水... 廢事同佢拗, 咪叫少冰, 當然嚟到係無少到冰!! 其實出面好大餐廳都可以, 或者用冰水或常溫水, 講聲咪得, 唔駛咁嘅態度...
2023-07-30
2023-08-07 37 浏览
因為喺附近返工,所以今日就同同事一齊落咗去呢一間餐廳度食lunch。我哋因為有好多人,但係有冇book到位,所以嚟到之後都等咗一陣。店員都好好盡量幫我哋安排位置。我嗌咗一個牛肉漢堡,係一個午市套餐來,另外仲有一杯飲品同埋餐湯或者沙律。整體上味道都不錯,而且賣相都好靚。佢個包係挺身嘅,唔會軟林林,所以食落都口感非常豐富,牛肉都唔會好乾,係有肉汁嘅。整體上我都好推薦呢間餐廳,呢個午市套餐性價比都好高。

2023-08-06 54 浏览
Yesterday I enjoyed celebrating my birthday at SuperNormal, where exceptional food, drinks, service, and ambience collide! Let me tell you. It was anything but ordinary! From the moment we stepped inside, we were transported to a world of culinary delights and whimsical charm.Let's start with the food. Prepare your taste buds for a wild ride! The menu at SuperNormal is a delightful fusion of flavours, blending unexpected ingredients in ways that will leave you craving more. Each dish was beautif

Let's start with the food. Prepare your taste buds for a wild ride! The menu at SuperNormal is a delightful fusion of flavours, blending unexpected ingredients in ways that will leave you craving more. Each dish was beautifully presented and bursting with tantalising flavours. Every bite was a revelation, from the mouthwatering appetisers to the delicious main courses.

But it doesn't stop there! The drinks at SuperNormal are equally extraordinary. The mixologists behind the bar are true alchemists, concocting inventive and refreshing elixirs that will transport you to flavour paradise. Whether you're a cocktail enthusiast or a beer lover, SuperNormal has something to satisfy every palate.

The service at SuperNormal is top-notch, just like the food and drinks. The staff is friendly, attentive, and genuinely passionate about their work. They went above and beyond to ensure our dining experience was exceptional, making us feel like VIPs on my special day.

Now, let's talk about the dining environment. SuperNormal truly lives up to its name by creating an atmosphere that is both super and abnormal. The decor blends modern chic and quirky details, creating a unique and vibrant atmosphere. The restaurant's energy is infectious, and you can't help but feel a sense of excitement and anticipation as you sit down to enjoy your meal.

In summary, SuperNormal exceeds all expectations. It's a place where the ordinary becomes extraordinary, and every aspect of the dining experience is thoughtfully crafted to delight and surprise. So, if you're looking for a dining adventure that will leave you with unforgettable memories, head to SuperNormal and prepare to have your taste buds blown away!
2023-08-05
午餐
庆祝纪念
生日
2023-08-06 42 浏览
友人推介,淘大的工業風酒吧餐廳🍴,未到19:00已經full house, 好彩有book位, 有室外,室內的。飲品有多款選擇,特別係手工啤酒,啤酒名都幾得意。睇吓個餐牌先,選擇好多,樣樣都想食,2人餐抵食,但有個promotion更吸引🤩德國鹹豬手做緊promotion,原價$228,特價$148。每枱都有order,我又order一隻先😂2選1👇🏻柚子麥啤浸泰式秘製汁脆皮豬手(微辣)柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 每隻豬手都用麥啤浸8小時,我要咗微辣,豬手外脆內滑,帶䄂子味,小清新,冇油膩感覺,必食👍🏻白酒忌廉法國藍青口配蒜蓉包💙味道濃郁,青口份量多,蒜蓉包夠脆蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉🍝材料十足,味道偏淡串燒 - 安格斯牛。鰻魚。雞翼即叫即燒👍🏻成日去淘大行街,都唔知有間咁正嘅餐廳,價錢合理,食物質數高,選擇多❤️以後又多一個*食好西*選擇😊

飲品有多款選擇,特別係手工啤酒,啤酒名都幾得意。

2選1👇🏻
柚子麥啤浸泰式秘製汁脆皮豬手(微辣)

白酒忌廉法國藍青口配蒜蓉包💙
味道濃郁,青口份量多,蒜蓉包夠脆

蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉🍝
材料十足,味道偏淡

串燒 - 安格斯牛。鰻魚。雞翼
即叫即燒👍🏻

2023-08-01
  • 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
2023-08-04 1799 浏览
前幾日去完九龍灣開會,同事就帶左我過黎呢家餐廳食飯話性價比高又好食,果然冇介紹錯🤭🌟柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手鹹豬手皮脆肉嫩,入口即化🍖豬肉用麥啤浸泡8小時,令肉質更鬆軟而且帶有清新嘅柚子味🍊同天然嘅微甜,中和原本嘅油膩感再配上德國酸菜同芥末,鹹香惹味最近豬手菜式仲做緊優惠價$148,好抵食🤩🌟蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉藍蟹肉🦀鮮蝦🦐鮮甜美味,完全唔腥而且份量十足,食到最後仍然啖啖肉,非常滿足意粉煮得剛好彈牙🍝同蒜片🧄紅椒🌶️嘅香辣味融合一齊,惹味無比🌟酥炸魷魚外層酥脆嘅麵衣包住鮮嫩彈牙嘅魷魚肉,非常邪惡😈再搭配特製他他醬,十分開胃魷魚圈同魷魚鬚各佔一半🦑滿足曬大家嘅喜好~🌟檸檬蜜桃蘋果梳打梳打酸酸甜甜,非常清新🍋🍑🍎一解飯後嘅油膩感🌟西柚檸檬四季春茶柚子嘅清甜🍊檸檬嘅酸爽🍋再加上淡淡茶香🍵夏天飲用解渴又提神職員有禮貌又細心,抵讚👍🏻而且餐廳位於淘大商場地下好方便,食完仲可以去附近donki行下🤣📍SuperNormal九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖
前幾日去完九龍灣開會,同事就帶左我過黎呢家餐廳食飯
話性價比高又好食,果然冇介紹錯🤭

🌟柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
鹹豬手皮脆肉嫩,入口即化🍖
豬肉用麥啤浸泡8小時,令肉質更鬆軟
而且帶有清新嘅柚子味🍊同天然嘅微甜,中和原本嘅油膩感
再配上德國酸菜同芥末,鹹香惹味
最近豬手菜式仲做緊優惠價$148,好抵食🤩

🌟蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉
藍蟹肉🦀鮮蝦🦐鮮甜美味,完全唔腥
而且份量十足,食到最後仍然啖啖肉,非常滿足

🌟酥炸魷魚
外層酥脆嘅麵衣包住鮮嫩彈牙嘅魷魚肉,非常邪惡😈
再搭配特製他他醬,十分開胃
魷魚圈同魷魚鬚各佔一半🦑滿足曬大家嘅喜好~

🌟檸檬蜜桃蘋果梳打
梳打酸酸甜甜,非常清新🍋🍑🍎
一解飯後嘅油膩感

🌟西柚檸檬四季春茶
柚子嘅清甜🍊檸檬嘅酸爽🍋再加上淡淡茶香🍵
夏天飲用解渴又提神

職員有禮貌又細心,抵讚👍🏻

📍SuperNormal
九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖
  • 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
  • 蒜片紅椒蟹肉扁意粉
2023-07-31 48 浏览
【九龍灣•SuperNormal】✨————————————————————————餐廳提供各式各樣 唔同地方嘅特色料理  不但提供一個令人休閒嘅環境 比你同朋友一齊傾下計,放鬆一下!! 仲會為你製作更多精美嘅美食 無論扒類,意粉或甜品 都用心烹調 等你可以享受一個舒適嘅時光 可以影返張靚相打卡留念❤️ 🍯|麥啤浸泰式秘製汁脆皮鹹豬手(微辣) |HKD 148將經典既德國鹹豬手同泰式秘製汁結合埋一齊,經過長時間既燉煮,口感鮮嫩多汁搭配上酥脆既脆皮呈現出獨特既口感同風味【佢同德國款式既最大分別】 用左泰式秘製汁黎調味,令您既味蕾體驗到東西方文化既碰撞仲會有令人上癮既微微辣度更加多樣豐富🍯|三文魚凱撒沙律|HKD 128健康三文魚 加上沙律菜 火腿乾 成個口感超清新 口感double up!! 唔可以錯過🍯|西班牙海鮮燴飯|HKD 隆隆番茄醬汁加上芝士包圍住粒粒米飯 大量嘅海鮮青口 墨魚圈 火腿 口感豐富 世一之選🍹|西柚檸檬四季春茶|HKD 40梳打水加上西柚嘅香味 氣泡四溢 愛不釋手 勁解暑勁好chill😘
【九龍灣•SuperNormal】✨
————————————————————————
比你同朋友一齊傾下計,放鬆一下!!
等你可以享受一個舒適嘅時光
可以影返張靚相打卡留念❤️

🍯|麥啤浸泰式秘製汁脆皮鹹豬手(微辣) |HKD 148

🍯|三文魚凱撒沙律|HKD 128
健康三文魚 加上沙律菜 火腿乾
成個口感超清新 口感double up!!
唔可以錯過

🍯|西班牙海鮮燴飯|HKD

🍹|西柚檸檬四季春茶|HKD 40
2023-07-31 52 浏览
🔸芝士蟹肉焗大啡菇 $88🔸三重芝士安格斯牛肉漢堡 $106🔸柚子麥啤浸泰式秘製汁脆皮豬手 $148🔸季節性特飲 Free-淘大嘅一間西餐廳,價錢相宜得嚟食物都有返咁上下水準,我同男朋友都好鍾意食。焗大啡菇係我嘅至愛,超大隻嘅大啡菇切開好juicy,加埋面頭嘅芝士蟹肉,好好味😋 今次見豬手做promotion,就叫咗試試,豬手皮好脆、肉質唔會太嚡,跟埋泰式酸辣汁好開胃🤤安格斯牛肉漢堡非常巨型,漢堡扒好厚身食落仲有肉汁滲出,仲有煙肉、芝士、新鮮蕃茄同生菜等,配埋連皮薯條,抵食又好味😍 餐廳仲做緊社交平台優惠送特飲𠻹!
🔸芝士蟹肉焗大啡菇 $88
🔸三重芝士安格斯牛肉漢堡 $106
🔸柚子麥啤浸泰式秘製汁脆皮豬手 $148
🔸季節性特飲 Free

餐廳仲做緊社交平台優惠送特飲𠻹!
2023-07-30 38 浏览
今日係淘大睇完戲同屋企人食左呢間豬手好唔錯👍🏼做緊特價只係$148真係好抵食!。🥢柚子麥啤浸脆皮德國咸豬手 $148豬手肉質鮮嫩多汁,外層的脆皮則帶有微妙的柚子麥啤味道,每口咬下都能感受到豬手和柚子麥啤的完美結合。。🥢秘製燒雞翼串 $18/隻雞翼烤至金黃色的外皮酥脆多汁,燒烤時所添加的獨特調味料賦予了雞肉細膩而豐富的口感。。🥢雞腎串 $16雞腎肉質鮮嫩,口感豐富。火喉適中,充滿濃郁肉味的雞腎散發出誘人的香氣,令人愛不釋手。。🥢雞軟骨 $18雞軟骨串燒有著脆嫩的口感,完美展現了雞軟骨的風味。每一塊軟骨都烤至金黃酥脆,口感爽脆可口。。🥢墨魚丸 $18墨魚丸口感彈牙,搭配著醬汁的調味,散發出濃郁墨魚風味。每一顆墨魚丸都經過細心製作,保持其彈性和鮮美的口感。。🥢雞髀菇 $22雞髀菇外皮酥脆和軟嫩的內部,帶來一種美味的平衡。。🥢Asahi 日版 $78Asaki 日版有日本風味,口感清新,帶有微妙的香氣和口味。。🥢西柚檸檬四季春茶 $40:西柚檸檬四季春茶清爽宜人,茶中帶有西柚和檸檬的風味,口感鮮甜怡人,非常適合在炎炎夏日飲用。

🥢柚子麥啤浸脆皮德國咸豬手 $148

🥢秘製燒雞翼串 $18/隻

🥢雞腎串 $16

🥢雞軟骨 $18

🥢墨魚丸 $18

🥢雞髀菇 $22
雞髀菇外皮酥脆和軟嫩的內部,帶來一種美味的平衡。

🥢Asahi 日版 $78

🥢西柚檸檬四季春茶 $40:
2023-07-29 44 浏览
同阿女去咗淘大商場shopping,感到肚餓,於是就周圍搵食,見到SuperNormal 這家餐廳裝修特別並帶有復古味道,氣氛唔錯,於是就入去食晚餐。見到餐牌內原價$228的豬手,特價$148,非常抵食,仲有如果like +share+comment佢哋嘅社交平台呢個post,仲會免費送季節性特飲一杯(士多啤梨青檸梳打),所以千其唔可以錯過呀!柚子麥啤浸泰式秘製汁脆皮豬手$148豬手用柚子麥啤浸泡8小時,令豬肉滲透着柚子的清香及啤酒的麥香,豬皮脆口又煙靭,且不覺肥膩,再點埋嗰辣辣地嘅泰式秘製醬汁,好味到不得了。芥末牛肉沙律$88沙律菜清新爽脆,牛肉色澤粉嫩,肉質鬆化肉味濃,芥末更是牛肉的最佳配搭,再加埋黑醋汁,口感豐富,又開胃。牛油蜆鍋配蒜包$148蜆肉滿有牛油香味,新鮮又肥美,蒜蓉包又鬆脆,愛不釋口。雞泡魚乾$68口感煙韌,咬落鮮甜,加埋沙律醬勁正。
柚子麥啤浸泰式秘製汁脆皮豬手$148
芥末牛肉沙律$88
牛油蜆鍋配蒜包$148
蜆肉滿有牛油香味,新鮮又肥美,蒜蓉包又鬆脆,愛不釋口。
雞泡魚乾$68
口感煙韌,咬落鮮甜,加埋沙律醬勁正。
2023-07-25 29 浏览
放假既第一日,離不開美食~今次就挑選左九龍灣的Support Normal.白酒煮法國藍青口首先,讓我們來品味白酒煮法國藍青口。呢樣烹調方式使藍青口保持左原有的鮮美風味,同時融合了白酒的香氣,為整道菜增添了一抹獨特的風味。每一顆藍青口都鮮嫩多汁和肉質飽滿。柚子脆皮豬手豬手外皮金黃酥脆,一口咬下去,爽脆的口感彷彿與牙齒進行一場愉快的戰鬥,讓人感受到豬的鮮美。豬肉保持了豐富的汁液,肉質Q彈有嚼勁,搭配著柚子的清新香氣,大大提升整道菜的層次。燒焦糖菠蘿總的來說,環境設計帶工業風,天花板的飛機✈️令人印象深刻,食物整體滋味,高性價比!值得舌尖味遊!

白酒煮法國藍青口

柚子脆皮豬手

燒焦糖菠蘿

2023-07-22 44 浏览
二次嚟到九龍灣這間店Happy Hour🍻回味德國豬手😋➰刺身及帶子牛油果沙律$98香煎帶子半成熟,一絲絲食味道鹹香帶海水味軟腍腍配埋翠綠沙律菜豐富又開胃➰日本刺身帶子龍蝦汁意大利飯$158香煎帶子啖啖肉,意大利飯起拉絲芝士充滿🦀蟹肉、蝦🦐,而龍蝦汁令每粒米都鎖住精華鮮味又Creamy🐖柚子蜜麥啤德國鹹豬手$288依家做緊優惠$148隻好抵食~豬手有2️⃣款口味分別🇩🇪德國風味及🇹🇭泰式風味,用柚子蜜啤浸8小時相當入味,原隻起肉一件件义嚟食,皮脆肉質豐盈,鹹香又滋味~配埋酸椰菜及沙律菜可以中和油膩感🐖🌿菠蘿荔枝四季春茶$42手搖出來嘅混合果茶清新不太甜,淡然醇茶香味道特別討好🥰👍🏻此外讚好fb及分享會送季節特飲🍹一杯🍎蘋果🍓士多啤梨梳打
二次嚟到九龍灣這間店Happy Hour🍻回味德國豬手😋

刺身及帶子牛油果沙律$98

➰日本刺身帶子龍蝦汁意大利飯$158

🐖柚子蜜麥啤德國鹹豬手$288

🌿菠蘿荔枝四季春茶$42
手搖出來嘅混合果茶清新不太甜,淡然醇茶香味道特別討好🥰

👍🏻此外讚好fb及分享會送季節特飲🍹一杯
🍎蘋果🍓士多啤梨梳打

2023-07-17
2023-07-21 50 浏览
1️⃣柚子麥啤浸脆皮豬手份量好多,外皮好脆,肉淋.有小小柚子係面,配有酸菜同沙律菜.個芥末醬好香好味.依個價錢好抵食💰HKD$1482️⃣白酒煮法國藍青口配蒜蓉包青口較細粒,但都幾多隻,肉嫩.忌廉汁夠濃味. 蒜蓉包好脆好香💰HKD$1183️⃣黑醋鵝肝牛肉漢堡鵝肝入口即融,配黑醋食落冇咁漏.漢堡入面有芝士,蕃茄,菜,都幾大個.薯條即炸夠熱夠脆💰HKD$148除左西餐,餐廳仲有串燒食4️⃣燒鰻魚肉嫩,好香💰HKD$205️⃣燒翠玉瓜-多汁香口💰HKD$18
1️⃣柚子麥啤浸脆皮豬手
💰HKD$148

2️⃣白酒煮法國藍青口配蒜蓉包
💰HKD$118

3️⃣黑醋鵝肝牛肉漢堡
💰HKD$148

除左西餐,餐廳仲有串燒食

4️⃣燒鰻魚
肉嫩,好香
💰HKD$20

5️⃣燒翠玉瓜-多汁香口
💰HKD$18
2023-07-20 1672 浏览
這間位於九龍灣淘大商場的酒吧餐廳,主打德國菜西餐,黑色的餐桌配搭簡約的木板,掛些特色擺設,型格又帶點氣氛,如置身外國小酒館。柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 - 推廣價$148必點招牌正宗德國菜,柚子麥啤浸泡八小時,清香的柚子酒香滲透豬肉充滿著麥香,豬皮再噴上麥啤變得金黃酥脆,皮脆肉嫩,鹹香惹味,更佐以酸椰菜有助解膩,或可轉柚子麥啤浸泰式秘製汁脆皮豬手(微辣)。秘製青芥汁軟殼蟹扁意粉 - $152原隻軟殼蟹酥脆而不油膩,咬開有著肥美飽滿的蟹肉,有著濃厚的蟹香味,更有少許甘香的蟹膏,煙韌彈性的扁意粉掛滿幼滑的青芥忌廉汁,微辛帶點清爽。蒲燒鰻魚 - $20即叫即燒的串燒,肥美豐富的鰻魚富含油脂,軟嫩滑順,塗滿惹味的蒲燒醬汁。雞腎 - $16脆嫩爽口。雞軟骨 - $20外酥內脆。菠蘿荔枝四季春茶 - $44金黃透亮的四季春茶,有著香甜的菠蘿和荔枝果香,清甜潤喉。白桃四季春茶 - $42同樣以四季春茶為基底,有明顯的花香甘甜,帶絲絲白桃果甜。

柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手 - 推廣價$148

雞軟骨 - $20

外酥內脆。
菠蘿荔枝四季春茶

菠蘿荔枝四季春茶 - $44
金黃透亮的四季春茶,有著香甜的菠蘿和荔枝果香,清甜潤喉。
白桃四季春茶

白桃四季春茶 - $42
同樣以四季春茶為基底,有明顯的花香甘甜,帶絲絲白桃果甜。
2023-07-19
2023-07-18 52 浏览
九龍灣有多個大型商場 美食雲集今次黎試下呢個大型屋苑樓下既西餐完全俾佢個豬手吸引左 見到都覺得好脆皮♥︎➜ 柚子麥啤浸泰式秘製汁脆皮豬手 $148用左柚子麥啤醃製嘅豬手 有種淡淡既香氣豬手皮係超級脆 肉質彈牙 配上酸辣嘅泰式汁 感覺更惹味➜手打蟹餅 $862塊炸蟹餅都足料 切開已經見到一絲絲既蟹肉➜照燒日本原條鰻魚扁意粉 $152半邊鰻魚放左上意粉面 賣相好靚另外半邊鰻魚切左粒放左係意粉入面用燒汁煮意粉甜甜地 同鰻魚好夾➜燒羊架(2件) $76另外呢度仲有串燒食 好多款式羊架肉質粉嫩 入口軟腍 真係幾出色
九龍灣有多個大型商場 美食雲集
今次黎試下呢個大型屋苑樓下既西餐