2023-06-25 239 浏览
當四月得知北海道人氣湯咖喱專門店Suage將會登陸朗豪坊, 已經急不及待等待呢一日嘅來臨,可以品嚐北海道名物😋其實早於2019年另一間北海道湯咖喱名店Garaku亦曾經進駐過K11 Musea, 可惜好景不常遇上疫情, 最終黯然收場講返Suage, 佢哋店舖每日11:30開始營業,但今日去嘅時候11點已經開始有人排隊, 認真誇張而佢哋嘅推介係脆嫰雞髀湯咖喱, 建議配稻庭烏冬同原味湯底,至於辣度分為level 1至99 , 建議如果可以食得辣的話由level 5開始揀起, 以提升口感層次湯底選用北海道洋蔥及新鮮蔬菜,每日熬製12小時, 另外配以稻庭烏冬可以吸收湯底精華, 而烏冬本身亦彈牙可口; 至於雞髀就外脆內軟, 上面灑上些少淮鹽, 而配菜亦並不馬虎, 食得出每款食材均為新鮮美味; 相信好一段時間都會成為人龍店PS 原本朋友order咗一客龍蝦海鮮盛湯咖喱, 轉頭店員回覆話因為發現今日龍蝦並不新鮮,所以建議我哋叫過另一款; 店員之細心和老實對待客人, 值得一讚👍
脆嫩雞髀湯咖喱
炸蝦天婦羅湯咖喱
脆嫩雞髀湯咖喱
炸蝦天婦羅湯咖喱
唔同嘅咖喱我都鍾意食,但係特別鍾意日本戈種帶甜嘅咖喱。最近朗豪坊新開左一間北海道過嚟嘅湯咖喱專門店《Suage》,鮮紅色嘅設計相當搶眼。值得一題佢哋嘅咖喱係有辣度選擇,所以唔食得辣嘅朋友都唔使驚,想挑戰嘅朋友記得揀99級辣🔥。主食首先可以選擇配料如:稻庭烏冬、拉麵和飯。然後就到左湯底,分別為原味湯底、椰子湯底和櫻花蝦濃湯。日本廣島蠔湯咖喱 $108廣島蠔蠔身飽滿又大隻,食落充滿蠔香。我就配搭椰子湯底和烏冬。4級辣對我嚟講就啱啱好,同椰子湯完美配搭。另外當然唔少得要加配熱溶芝士,睇住拉絲狀嘅白色芝士緩緩倒入,好邪惡呀。脆嫩雞髀湯咖喱 $98香炸嘅雞髀外層香脆,內層嫩滑多汁。我就鍾意將佢浸一浸咖喱湯,等佢面頭吸引哂咖喱嘅辣同椰香再一齊食,咁樣就味道更加豐富。另外仲有多款小食值得一試,例如章魚燒、海苔天婦羅魷魚、唐揚炸雞、脆皮雞腿肉串和炸蝦天婦羅。最後一定要試埋個雪糕先好走,原味牛乳和日本千葉和梨味。和梨口感似雪葩,而牛乳就係軟雪糕,兩款都各有特色。Suage北海道湯咖哩 (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊4A樓1號舖

日本廣島蠔湯咖喱 $108

脆嫩雞髀湯咖喱 $98

Suage北海道湯咖哩 (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊4A樓1號舖
2023-06-23 2655 浏览
香港天文台舉辦「熱帶氣旋名字徵集活動」,市民由即日起至7月31日,可發揮創意潛能,於網上提交富香港特色的名字,一嘗做颱風「主人」的滋味。來自北海道No.1、在Tabelog札幌區中得分最高的超人氣湯咖哩專門店「Suage北海道湯咖哩」日前旋風抵港,在旺角朗豪坊開設香港區第一家分店。為了隆重慶祝新店開張,特意推出「香港限定:龍蝦海鮮盛湯咖哩」,即刻颱風襲港,大家都可在不用出國的情況下享受北海道的風味!環境:✨室內裝潢設計以紅黃白色的貨櫃為主題靈感,非常青春活潑,配合紅色沙發、時尚鐵椅,整體氣氛輕鬆悠閒。服務:✨當天正值晚市,人流多,職員態度友善有禮,用餐時間很足夠。食物:🐔 脆嫩雞髀湯咖哩 ($98,原味湯底)✨廚師以竹籤將來自自家農場,外脆內嫩,彈牙的厚雞塊、清甜的野菜串起,伴隨惹味流心蛋,配合帶微微香辣的濃咖哩和稻庭烏冬,暖身一流,具飽腹感。🦞 龍蝦海鮮盛湯咖哩 ($188,+$6配櫻花蝦濃湯) ✨半隻呈火紅色的加拿大龍蝦伴隨一隻蟹鉗,稱得上厚肉,加上清甜野菜、惹味流心蛋,以及櫻花蝦濃湯及稻庭烏冬,具海洋氣息。🧀 溶岩芝士 ($18)✨將煮至熱滾、帶鹹香的芝士加入湯咖哩同吃,層次更豐

環境:

服務:
✨當天正值晚市,人流多,職員態度友善有禮,用餐時間很足夠。

食物:
🐔 脆嫩雞髀湯咖哩 ($98,原味湯底)

🦞 龍蝦海鮮盛湯咖哩 ($188,+$6配櫻花蝦濃湯)

🧀 溶岩芝士 ($18)

✨將煮至熱滾、帶鹹香的芝士加入湯咖哩同吃,層次更豐富,口味更邪惡。

🍤 炸蝦天婦羅 ($28/ 件)

✨表現平穩。

🐷 炙燒豚角煮 ($28/ 件)
✨煮得軟腍,鹹甜交集。

🥢 章魚燒 ($28)

✨每粒都飽滿,若然內裏可多加章魚粒更佳。

🍗 唐揚炸雞 ($28)

✨炸粉較厚,稍為乾身。

🦑 海苔天婦羅魷魚 ($28)
✨香脆惹味。

🍦 日本千葉和梨軟雪糕 ($26)

✨味道清甜,質感上較像雪葩,清涼解渴。

🍹 Suage乳酸特飲 ($38)

✨士多啤梨:感覺天然,不會太甜膩。
✨朱古力:較淡雅,不會黏喉或太甜膩。
2023-06-23 176 浏览
前日放工去朗豪坊買嘢,順道同朋友係果度食埋飯,諗緊食乜時見到以前Mos Burger 個位有一間紅色裝修,非常搶眼的餐廳—Suage,原來是新開張,來自北海道的湯咖喱專門店,既然新開當然要試吓啦❤️❤️餐廳非常有來頭,是北海道No.1 的湯咖哩專門店,係日本非常受歡迎,而湯底選用日本自家農場種植的蔬菜去烹煮。這裏先點主菜款式,後再選主食、湯底及辣度,仲可以加配小食及等等,好多選擇😂😂,研究咗一輪後,我地點咗:🥢脆嫩雞脾湯咖喱(小小辣)+炸蝦天婦羅第一次試當然要點店長推介的脆嫩雞脾湯咖喱,朋友揀配櫻花蝦濃湯配烏冬,雞脾好大隻,外皮脆,而雞肉則嫩滑入味,湯清甜有蝦味,配爽滑彈牙的稻庭烏冬剛剛好,湯汁掛滿烏冬。除咗選湯底主菜,仲可以追加配料,朋友揀咗炸蝦天婦羅,個炸蝦天婦羅所用既麵衣加咗脆米,更有口感🫶🥢日本廣島蠔湯咖喱(小辣)+ 脆皮雞腿肉串朋友選了店長推介,咁我就揀另一款日本廣島蠔,配原味咖喱湯底及烏冬,咖喱湯底果然是招牌,湯底清甜,咖喱湯底濃郁,唔會係平時好稀果啲,湯頭清甜,加上廣島蠔鮮上加鮮,廣島size 剛剛好,蠔味濃郁,仲好嫩,而且都有好多隻。見到有得加錢加熔岩芝士,芝士控既我當然要

🥢脆嫩雞脾湯咖喱(小小辣)+炸蝦天婦羅

🥢日本廣島蠔湯咖喱(小辣)+ 脆皮雞腿肉串

見到有得加錢加熔岩芝士,芝士控既我當然要試吓,店員會即席將熔岩芝士倒落碗麵度,好特別,加上熔岩芝士的咖喱湯口感變得濃厚,烏冬加埋芝士食都唔錯。見到朋友隻雞脾唔錯,所以加一串脆皮雞腿肉串,皮微烤過,香!而雞脾肉就好嫩滑入味😋

🥢章魚燒
上枱時熱焫焫,而且份量不小,大大粒章魚燒,餡料都多章魚粒,又唔會太稀,食完好滿足。

🥢海苔天婦羅魷魚
加上海苔的天婦羅,海苔味出色,魷魚軟腍唔硬,凍咗都覺得好食。

🥢唐揚炸雞
炸雞上枱時又係熱焫焫,皮脆肉嫩滑 ,雞肉入味,食唔停口。

🥢芒果乳酸特飲/ 菠蘿椰汁凍奶
🥢甜品:見到有期間限定的千葉縣和梨軟雪糕,係期間限定當然要試啦!真係好好味!係梨既味道,清甜!而且係雪葩口感,好特別又好味😋 有機會要試!

**湯用日本自家農場種植的蔬菜去烹煮真的很清甜,而且配的每一樣蔬菜都很新鮮清甜,你會忍不住都吃光。而且還有野菜盛湯咖喱,連素食人士都照顧到🫶
湯的辣度比較辣,並不是我們認知的日本甜辣,所以大家千祈唔好太進取😂
  • 脆嫩雞脾湯咖喱
近期最熱門既餐廳一定係佢,期待已久既湯咖喱由北海道撘飛機黎到香港喇!🤩機緣巧合之下,小K同朋友黎左朗豪坊一嘗北海道之味😋我地5pm左右到已經有人排緊隊,等左15mins 左右先入座🌟日本廣島蠔湯咖喱✨加左💰$18 既拉絲芝士熱辣辣既拉絲芝士視覺效果一流呀😍不過個人覺得同湯咖喱唔太夾湯咖喱非常濃郁,拉麵同其他配料都非常入味😋👍🏻5隻大大隻鮮甜美味既廣島蠔🦪啱晒我口味!🌟Suage Special 湯咖喱朋友仔係食肉獸,呢個就滿足到佢喇!有一大條司華力腸,煙肉等朋友仔中意到飲晒啲湯添🤣🌟和牛肩胛湯咖喱✨和牛大大塊,鮮嫩軟熟😍呢個朋友仔就叫左烏冬,口感軟熟得黎有少少煙靭口感👍🏻總結黎講味道好特別而且我地一致認為幾好食!不過價錢略貴,仲要只係坐商場open area,個人覺得唔太值~

機緣巧合之下,小K同朋友黎左朗豪坊一嘗北海道之味😋

🌟日本廣島蠔湯咖喱✨
加左💰$18 既拉絲芝士
熱辣辣既拉絲芝士視覺效果一流呀😍
不過個人覺得同湯咖喱唔太夾
湯咖喱非常濃郁,拉麵同其他配料都非常入味😋👍🏻
5隻大大隻鮮甜美味既廣島蠔🦪
啱晒我口味!

🌟Suage Special 湯咖喱
朋友仔係食肉獸,呢個就滿足到佢喇!
有一大條司華力腸,煙肉等
朋友仔中意到飲晒啲湯添🤣

🌟和牛肩胛湯咖喱✨
和牛大大塊,鮮嫩軟熟😍
呢個朋友仔就叫左烏冬,口感軟熟得黎有少少煙靭口感👍🏻

總結黎講味道好特別而且我地一致認為幾好食!
北海道No.1嘅湯咖哩🤤終於登陸咗係朗豪坊啦香港限定 •龍蝦海鮮盛湯咖哩•🦞咖哩可以揀辣度,由Level 1 去到 Level 99🔥我揀咗Level 5 配烏冬,純粹個人喜好,偏愛烏冬🤭發現咖哩同烏冬原來是一個非常之絕配嘅組合我仲加咗櫻花蝦濃湯,入口鮮甜又帶有點濃鬱的咖哩味道瞬間就帶咗我入咖哩嘅世界 必試仲試咗小食,個人十分推薦海苔天婦羅魷魚外皮酥脆帶有紫菜嘅味道,魷魚彈牙有嚼勁,值得一試最後試埋季節限定 •日本千葉和梨軟雪糕• 🍦有點雪葩嘅感覺,有超濃香的梨味「Suage 北海道湯咖哩」▪︎九龍旺角亞皆老街8號朗豪坊4A層1號鋪
北海道No.1嘅湯咖哩🤤終於登陸咗係朗豪坊啦

香港限定 •龍蝦海鮮盛湯咖哩•🦞
咖哩可以揀辣度,由Level 1 去到 Level 99🔥
我揀咗Level 5 配烏冬,純粹個人喜好,偏愛烏冬🤭
發現咖哩同烏冬原來是一個非常之絕配嘅組合

我仲加咗櫻花蝦濃湯,入口鮮甜又帶有點濃鬱的咖哩味道
瞬間就帶咗我入咖哩嘅世界
必試

龍蝦海鮮盛湯咖哩

仲試咗小食,個人十分推薦海苔天婦羅魷魚
外皮酥脆帶有紫菜嘅味道,魷魚彈牙有嚼勁,值得一試

最後試埋季節限定 •日本千葉和梨軟雪糕• 🍦
有點雪葩嘅感覺,有超濃香的梨味

日本千葉和梨軟雪糕

「Suage 北海道湯咖哩」
▪︎九龍旺角亞皆老街8號朗豪坊4A層1號鋪
龍蝦海鮮盛湯咖哩
日本千葉和梨軟雪糕
2023-06-21 394 浏览
朗豪坊新開左間號稱札幌No.1湯咖喱🙊見到排到人山人海咁🦭咪去試下(前敏華個個位🦭)🦭直接一句:「札幌啲人食咩大架😂真心唔識食」今次肥豹試左🦭1. 海苔天婦羅魷魚肥豹排呢個第一個介紹😂係因為佢係唯一擺得入口既食物🦭調味上係Ok既🦭但上到黎已經唔太脆,但食得出啲魷魚唔會炸到overcook🦑中規中矩。2. 日本廣島蠔湯咖喱肥豹一食完呢間同左個豹友講🦭佢即刻笑肥豹札幌啲咖喱係勁稀勁水🦭果然,碗湯係勁稀🙊三隻豹係比在佢隻蠔上,蠔還可以🦭但佢啲麵,難聽啲講就好似係屋企浸到林曬、脹曬既麵🤮食完成碗湯都冇曬😮‍💨搞唔掂。3. 脆嫩雞睥湯咖喱最伏就係呢個湯咖喱😥同樣啦,湯勁水、麵超林之外呢🙃隻雞脾浸左係個湯到,肥豹真係食唔到邊到脆同嫩🙃然後佢聲稱所有蔬菜都係由日本運過黎啦🦭真係唔知點解所有蔬菜類既食物都係無味🙃兩隻豹都真係比得客氣左。豹言豹語:好耐無鬧餐廳了🦭但呢間真係唔得🦭埋單個陣聽到前面個個講😂間野成間譚仔咁🦭真心奉勸一句,唔好特登去排🦭
朗豪坊新開左間號稱札幌No.1湯咖喱🙊
見到排到人山人海咁🦭咪去試下
(前敏華個個位🦭)

🦭直接一句:「札幌啲人食咩大架😂真心唔識食」

今次肥豹試左🦭

1. 海苔天婦羅魷魚

2. 日本廣島蠔湯咖喱

3. 脆嫩雞睥湯咖喱

豹言豹語:

2023-06-21 285 浏览
之前喺Sapporo食過,所以對Suage 都有唔錯嘅印象,過左半年喺朗豪坊見到就開張,仲期待左好耐。終於,今日行過見到開業,就排左半個鐘入去,結果卻係大失所望。先係服務,同日本嘅簡直差天共地,唔奢求笑容同熱情,但禮貌上對感覺欠妥。人手不足自然體諒,但係會舉手幾分鐘都無人黎,見到當睇唔到嘅感覺。不論係擺低qr code 定單嘅時候都同茶樓無分別,完全感覺唔到日企嘅感覺,工作人員亦都毫無訓練,熱情,同態度可言。先後送錯單兩次,一句道歉都無,拎埋單出去對住整都送錯。。。真係超級無言到食物品質,整體上都ok, 先係辣嘅雞髀湯底係ok 嘅,會比4/5; 但各式各樣嘅雞都極度乾,亦都無醃過定點,無乜味,會比2/5分。其他蔬菜就唔錯,會比4/5,總體比3.5/5.環境上就個鋪位本身比較空擴同嘈,但地板比較油,一路坐一路跣,所以比3/5.總體而言而言會比2.75/5. 暫時都不太建議去。

總體而言而言會比2.75/5. 暫時都不太建議去。

2023-06-21
2023-06-20 206 浏览
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧朗豪坊北海道No.1獲獎湯咖哩來自北海道嘅Suage 湯咖哩,湯底以日本原材料,加入大量香料同埋肉類每日熬製十多個小時製成,如果大家未去得日本,就可以嚟解一解思鄉之愁!湯底有3款,原味/椰子湯底/ 櫻花蝦湯底脆嫩雞髀湯咖喱 (椰子湯底+$6) 配烏冬$98大大隻雞髀炸到金黃香脆,令人食指大開,肉質柔嫩,掛湯嘅烏冬吸收曬濃厚咖喱湯,咖喱味好香濃,配上椰子湯底好清甜。日式嘅辣度通常都比較溫和,我哋今次選擇咗Lv.4嘅小辣,食落似係bb辣,如果鍾意食辣嘅人士,唔怕可以放膽揀多啲辣度!日式廣島蠔湯咖喱 $108我仲加左$18配埋溶岩芝士,職員會上菜時會將啱啱煮溶咗嘅芝士從鑊中到倒落嚟,好似芝士熔岩瀑布噤,記得即刻攞起相機影低呀!蠔同咖喱呢個配搭幾特別,日本牡蠣好肥美鮮甜,蠔味濃郁,煮得啱啱好,唔會縮晒水!每款湯咖喱配菜有茄子、南瓜、薯仔、紅蘿蔔等等,就算係男士都一定夠飽!小食+$28 海苔天婦羅魷魚魷魚充滿紫菜嘅香氣,口感鬆脆,味道可口。唐揚炸雞炸雞鮮嫩多汁,配上沙律醬章魚燒最有驚喜係個章魚燒,燒到外面好脆,內裏有兩粒章魚,口感粉粉地,配上燒汁

朗豪坊北海道No.1獲獎湯咖哩

來自北海道嘅Suage 湯咖

湯底有3款,原味/椰子湯底/ 櫻花蝦湯底

脆嫩雞髀湯咖喱 (椰子湯底+$6) 配烏冬$98

日式廣島蠔湯咖喱 $108

小食+$28
海苔天婦羅魷魚
魷魚充滿紫菜嘅香氣,口感鬆脆,味道可口。

唐揚炸雞
炸雞鮮嫩多汁,配上沙律醬

章魚燒
最有驚喜係個章魚燒,燒到外面好脆,內裏有兩粒章魚,口感粉粉地,配上燒汁同埋木魚,好味!

金橘百香果烏龍茶 $38
夏日炎炎比較適合飲呢杯嘢,烏龍茶可以中和咖喱嘅膩,配上金橘同埋百香果,酸酸甜甜。

士多啤梨抹茶拿鐵 $38
日系飲品,味道比較甜,啱女仔飲。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

Suage北海道湯咖哩 (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊4A樓1號舖

咁岩見到朗豪坊新開左間湯咖喱烏冬專門店小c妹梗係要約埋朋友仔試試佢😋日本廣島蠔湯咖喱 拉麵 追加溶岩士(+18) 💰126 咁岩朋友仔好鍾意食蠔 見到即刻心心眼左😍蠔唔會好腥 同湯底都幾夾Suage Special 湯咖喱 烏冬 追加溶岩士(+18) 💰126超級足料 好豐盛 大胃王朋友仔表示滿意🤪和牛肩胛湯咖喱 烏冬 💰138食肉獸小c妹表示梗係要揀返肉肉🍖本身仲有啲擔心和牛會唔會比得好細塊😗點知上枱既時候發現肉嘅份量比想像中既多😚肉質都唔錯 幾有牛味 食得出唔係啲cheap cheap牛🙅🏻‍♀️難得有間湯咖喱烏冬係小c妹覺得唔錯既🍜開心開心🫶🏻💕提提各位豬仔🐷小c妹果日已經突登預平日早少少去食5:30 左右去到都要排一陣隊先入得🤫7點幾再經過既時候見到已經打哂蛇餅❗️所以如果有豬仔想去試 時間又okay既話🕰記得預早少少去啦 唔係就有排排架啦~
咁岩見到朗豪坊新開左間湯咖喱烏冬專門店

小c妹果日已經突登預平日早少少去食
5:30 左右去到都要排一陣隊先入得🤫
7點幾再經過既時候見到已經打哂蛇餅❗️
所以如果有豬仔想去試 時間又okay既話🕰
記得預早少少去啦 唔係就有排排架啦~
2023-06-19 266 浏览
新開諗住試下 等咗10分鐘左右 有位 因一早排隊諗好食咩 一坐下即落單 因限時60分鐘 但等咗25分鐘先到 有一半時間係等廚房出餐 我諗此餐廳要好好諗下 係咪正常出餐一心期待口咖喱湯烏冬麵 但除咗有少許咖喱香味 食落原全唔知自己食咩材料好一般 大部分都係炸出嚟 諗唔到點解要出餐咁耐香腸 厚烟肉 最好食 但都係一般人在超市買到自己煮 我左右枱不斷上錯菜 (服務員連枱號都唔知)令我不期然諗 我等咁耐的原因 隔離枱靚女加錢要咗椰子湯 上菜試咗味發現丁點椰汁都無 不斷呻以為自己病咗 問上菜服務員 待應話唔知要問 (唔通上菜單無寫明)服務員走後 再另一個又問咩事又話要問廚房 問完話 可能漏咗 等咗半小時先話煮錯 問換唔換 超時啦喎⋯⋯靚女差點想反枱 (如是我 我都翻)加錢要小食係平 但真心不加也罷章魚小丸子粉厚過棉枱 炸八爪魚腳又硬又「林」成間野 煮的人不識煮 服務員又唔識服務 餐廳限客人用餐時間又唔知自己出餐咁耐我已經期待有新嘢試
我諗此餐廳要好好諗下 係咪正常出餐

材料好一般 大部分都係炸出嚟 諗唔到點解要出餐咁耐
香腸 厚烟肉 最好食 但都係一般人在超市買到自己煮
加錢要小食係平 但真心不加也罷

章魚小丸子粉厚過棉枱 炸八爪魚腳又硬又「林」

我已經期待有新嘢試
2023-06-17 228 浏览
新開幕嘅北海道札幌靈魂美食「湯咖哩」,短短時間都已經幾多人排隊😲間舖喺正朗豪坊長電梯口,都好搶fo。同埋原來喺日本真係被譽為「北海道第一湯咖哩」。貪新鮮同貪個人氣,排左三四個字黎食。啲辣度有好多level架,我揀微辣😂😂其實碗炙燒豚角煮湯咖哩烏冬一到,我係覺得咁油咁嘅(因為舊豚肉!),不過食落其實又唔係差,啲咖喱味都幾香嘅同埋食完覺得可以揀返辣啲🤣啲餸比我預期中多,例如有茄子紅蘿蔔薯仔粟米芯半熟蛋糕西蘭花~
2023-06-13 765 浏览
北海道呢間湯咖喱店最近係香港開鋪👀選址朗豪坊 係以前mos burger個位黑洞二月北海道之旅都安排咗去食🇯🇵最後時間緊迫食唔到👉🏻👈🏻而家喺香港食番補數🤓-🔹龍蝦海鮮盛湯咖喱($188)只係食到微辣嘅黑洞揀咗level 3辣🔥啱啱好 因為會越食越辣⚠️再高一格就太chur🤫海鮮配料有半隻開邊龍蝦🦞魷魚🦑青口主食試稻庭烏冬 吸汁彈牙💯本身以為唔係好大份 點知幾飽😂追加溶岩芝士(+$18)感覺上唔係特別夾🙉係打卡好睇-🔹脆皮雞腿肉串湯咖喱($88)唔食得辣嘅朋友仔揀BB辣perfect 池😬有咖喱香味得黎又唔係幾辣椰子湯底真係有淡淡椰子味🥥不過黑洞覺得吾一定要加😛唔怕肥嘅建議追加炙燒豚角煮 ($28)燒過嘅肥肉好香口😍望住佢滴油-🔹章魚燒/唐揚炸雞/海苔天婦羅魷魚($28)整體炸物幾新鮮熱辣章魚燒幾有驚喜 無一pat粉感覺😉仲食到椰菜絲炸雞正常發揮 🤔反而魷魚好香紫菜味😋-🔹士多啤梨抹茶拿鐵($38)記得搞勻先至飲🙊一開始唔好飲太底 因為士多啤梨糖漿有d甜🤏🏻至於抹茶屬於偏重奶味個種🥛-🔹Suage 乳酸特飲($38)有幾款口味選擇芒果味似芒果多多🥭都幾啱夏天 同埋解到辣✅-🔹日本千葉和梨
北海道呢間湯咖喱店最近係香港開鋪👀
選址朗豪坊 係以前mos burger個位
黑洞二月北海道之旅都安排咗去食🇯🇵
最後時間緊迫食唔到👉🏻👈🏻
而家喺香港食番補數🤓

🔹龍蝦海鮮盛湯咖喱($188)

只係食到微辣嘅黑洞揀咗level 3辣🔥
啱啱好 因為會越食越辣⚠️
再高一格就太chur🤫
海鮮配料有半隻開邊龍蝦🦞魷魚🦑青口
主食試稻庭烏冬 吸汁彈牙💯
本身以為唔係好大份 點知幾飽😂
追加溶岩芝士(+$18)

感覺上唔係特別夾🙉係打卡好睇
🔹脆皮雞腿肉串湯咖喱($88)

唔食得辣嘅朋友仔揀BB辣perfect 池😬
有咖喱香味得黎又唔係幾辣
椰子湯底真係有淡淡椰子味🥥
不過黑洞覺得吾一定要加😛
唔怕肥嘅建議追加炙燒豚角煮 ($28)

燒過嘅肥肉好香口😍望住佢滴油
🔹章魚燒/唐揚炸雞/海苔天婦羅魷魚($28)
整體炸物幾新鮮熱辣
章魚燒幾有驚喜 無一pat粉感覺😉
仲食到椰菜絲
炸雞正常發揮 🤔反而魷魚好香紫菜味😋
🔹士多啤梨抹茶拿鐵($38)

記得搞勻先至飲🙊
一開始唔好飲太底 因為士多啤梨糖漿有d甜🤏🏻
至於抹茶屬於偏重奶味個種🥛
🔹Suage 乳酸特飲($38)
有幾款口味選擇
芒果味似芒果多多🥭
都幾啱夏天 同埋解到辣✅
🔹日本千葉和梨軟雪糕($26)

季節限定☺️口感似雪芭味道清甜
湯咖喱重口味