2023-08-13 149 浏览
之前去北海道一直想去食呢間湯咖喱,但太多人,最後食不到。終於來到香港開分店,一定來試一次!味道:香港Suage湯咖喱的脆嫩雞髀湯咖喱和炙燒豚角煮湯咖喱都能帶給人美味的感受。脆嫩的雞髀和炙燒的豚角煮在湯咖喱的配搭下,味道豐富,口感鮮美。湯咖喱的湯汁濃郁,香氣四溢,可以自己挑選辣度。環境:雖然座位不太多,但香港Suage湯咖喱的環境整潔舒適。店內的氛圍溫馨,服務人員親切友善,為用餐環境增添了愉悅的氛圍。性價比:就性價比而言,香港Suage湯咖喱的價格相對合理。考慮到食物的質量和份量,以及提供的服務,這裡的價格是合理的,能夠讓人感到物超所值。

2023-08-09 181 浏览
平日經過都見到大排長龍嘅北海道湯咖喱終於食到喇🙋🏻‍♀️但有點名符其實🫢每款湯咖哩都可以按自己喜好揀主食(烏冬/拉麵/飯)、湯底(原味/櫻花蝦/椰汁)同埋辣度✔️▫️Sauge special湯咖喱烏冬揀左原味湯底配烏冬,湯咖喱湯底幾香濃,烏冬麵底唔錯,仲有好多餸!有司華力腸、唐揚炸雞、蛋、蔬菜同日本厚切煙肉,好豐富~ 蔬菜食落幾清甜,肉類都好有鹹香~ 整體份量頗多🫢▫️和梨軟雪糕🍦雪糕冇乜奶香同溶得好快! 入口味道清甜,食到淡淡和梨果香~

▫️Sauge special湯咖喱烏冬

▫️和梨軟雪糕🍦
雪糕冇乜奶香同溶得好快! 入口味道清甜,食到淡淡和梨果香~

2023-08-08 237 浏览
見好似係新開過江龍就同男朋友去食啦,坐咗一陣覺得口渴,就嗌咗一杯芒果乳酪,超級快就嚟咗杯飲,但杯嘢係唔凍嘅。個重點就係我哋兩個都飲咗同一杯芒果乳酪,第二日都去咗兩次💩💩,係咪廚房貪快將乳酪放喺室溫呢?乳酪放喺室溫係好易變質 早知嗌平平哋嘅梳打水啦.一杯咁細杯嘅乳酪都要成$38大家可以睇吓相 我叫咗一個野菜湯咖喱烏冬男朋友叫一個雞髀湯烏冬 超級稀 個街好鞋,我咬咗幾啖就難食到 食唔到落肚 便利店嘅雞髀到叮完微波爐都滑過你 唔會再嚟第二次 個環境冷氣個通風口好大風,好快吹凍晒個湯咖喱

個環境冷氣個通風口好大風,好快吹凍晒個湯咖喱
好稀的湯咖喱烏冬
2023-07-30
好稀的湯咖喱烏冬
2023-08-06 120 浏览
小弟未去過北海道 唔知係咪神還原但咖哩口感同味道係同咖哩磚開出黎唔同嘅第一 佢有辣度選擇 0-99 都有但由於無辣度參考表我就只係叫BB辣第一啖試左個湯寶真係BB到,大人唔覺得辣,同10小辣唔同辣度要慢慢摸索出黎*湯底係由好多蔬菜,特別係洋蔥、黑胡椒blend出黎,係屬於有渣個種因為BB辣,成個湯我最後飲得哂,唔算太口乾*烏冬偏淋,落單無得揀麵質,如果可以,唔好太淋,但烏冬好掛湯,每啖都有咖哩湯但烏冬好滑,我件衫被彈到好多次*雞髀上台一刻係脆皮但掛住影相,浸多陣就淋左雞髀大隻,肉本身無咩味,要拆開啲肉,浸落湯先有味反而蔬菜有驚喜,如果唔係特別喜歡肉,或者重點想試咖哩湯,揀蔬菜烏冬仲好蔬菜全部都做得好好,有燒過,皮有小小脆,薯仔南瓜茄子連皮都食得,仲有半隻流心蛋*午市套餐只係+$10 有杯飲品不過食物定價有點高,雞髀咖哩湯烏冬 $98+$10飲品 再加一*餐廳位於4樓廣場露天位,冷氣唔夠,得商場冷氣,食完熱烏冬出哂汗
小弟未去過北海道 唔知係咪神還原
但咖哩口感同味道係同咖哩磚開出黎唔同嘅
第一 佢有辣度選擇 0-99 都有
但由於無辣度參考表
我就只係叫BB辣
第一啖試左個湯

真係BB到,大人唔覺得辣,同10小辣唔同
辣度要慢慢摸索出黎
因為BB辣,成個湯我最後飲得哂,唔算太口乾
但烏冬好滑,我件衫被彈到好多次
雞髀上台一刻係脆皮
但掛住影相,浸多陣就淋左
雞髀大隻,肉本身無咩味,要拆開啲肉,浸落湯先有味
午市套餐只係+$10 有杯飲品
不過食物定價有點高,
雞髀咖哩湯烏冬 $98+$10飲品 再加一
2023-08-04
2023-08-05 203 浏览
Suage北海道湯咖喱 旺角 香港號稱北海道no.1湯咖喱🍛到香港開分店,開業最初好似好多人排隊😳,現在無咁多人排所以去了一試。材料據說是日本100%空運到港,雖然在北海道未食過呢個牌子,但同食過其他牌子的湯咖喱好像有點分別。店舖衞生有點令人頭痛,因為佢處於朗豪坊4樓中庭開放式,店舖範圍入面唔見污糟,但好多蒼蠅晌中庭飛入,30分鐘的飯見到1大2小蒼蠅,嚴重影響食慾。味道、價錢環境及定位,味道唔難食,價錢就豐儉由人,90-100幾,當天雞髀同軟殼蟹都無貨,限定的龍蝦有3份。環境因開放式商場落地玻璃透光,在下午2點多真的幾熱幾曬。定位其實佢都算係food court多過餐廳。———————————————————龍蝦海鮮盛湯咖喱:半隻龍蝦有少少老過左火喉,地獄辣20倍唔多辣,帶子墨魚仔較細隻,青口正常。士多啤梨抹茶拿鐵:太甜,不過佢有shake過。
Suage北海道湯咖喱 旺角 香港

———————————————————
龍蝦海鮮盛湯咖喱:

士多啤梨抹茶拿鐵:
太甜,不過佢有shake過。
As a curry lover, this curry noodle soup store has been anticipated since they are under renovation. On a weekday evening around 6 pm, I got in without waiting in line, but soon after, the shop was filled and there was a line waiting since around 6:30 pm. So better get there early or expect a line. The menu was a little bit confusing but basically, you have to choose your soup base and spiciness. toppings and noodle type. I have chosen Whole Chicken leg curry soup ramen with original soup and le
I have chosen Whole Chicken leg curry soup ramen with original soup and level 2 spiciness. They have 10 levels of spiciness 1 being the mildest and 10 being the hottest. As my experience in Japanese curry chains like Coco and usually "Japanese" spicy is towards the mild side, I thought I choose quite a safe level... HOWEVER, was I wrong, it was hotter than I expected! I thought I am ok with spicy food, but level 2 is already hit my limit and keeps me sweating. (side note, I keep hearing the table next to me also saying how spicy the soup is lol). So beware if you are not that good with heat, dont underestimate it.
 With that said the soup base you can taste the complexity of the soup base with different fragrances and aromatics, quite unique and definitely worth the try, The vegetables are very fresh and cooked to perfection, one down fall is that the other star of the dish, the chicken is quite dry and hard to chew... maybe better off to try the pork belly or some other toppings. Overall, I am quite satisfied as a curry lover, if there isn't a queue next time I would definitely pay another visit and will order the level 1 spiciness lol.
作為一個Curry lover,我一直好期待呢間咖喱麵店。喺一個平日嘅晚上約六點,我入嚟嗰陣冇需要排隊,不過之後店裡就坐滿人,而且由六點半開始就有人排隊。所以最好趁早嚟,唔好等太耐。
菜單有啲混亂,不過基本上你要揀湯底同辣度,仲有配料同麵條種類。
我揀咗脆嫩雞髀湯咖喱拉麵,湯底揀咗原味,辣度揀咗2級。佢哋有10個辣度等級,1級最溫和,10級最辣。我以前去過日本咖喱連鎖店,通常「日式」嘅辣度偏向溫和,所以我以為揀2級應該冇問題...但係,我錯咗,個湯辣過我預期!我以為自己可以食辣,但2級辣度已經夠我受,令我不停流汗。(順便講返,我聽到隔離枱嘅人都講佢地覺得湯好辣LOLLLL)。所以如果你對辣嘢唔太受得住,千祈唔好看小佢嘅辣度。
不過話咁多,湯底嘅味道好獨特,有唔同嘅香氣,絕對值得一試。蔬菜好新鮮,煮得啱啱好,唯一缺點係雞肉有啲乾同難嚼...可能換揀豬腩肉或其他配料會好啲。總括嚟講,作為一個咖喱愛好者,我好滿意。如果下次冇人排隊,我一定會再黎,揀1級辣度嘅湯 lol。
2023-07-11
2023-08-02 126 浏览
今日18:30左右經過朗豪坊見到冇咩人排隊,就即刻試左🤤未開已經十分關注,係北海道No.1的日本過江龍獲獎湯咖哩專門店,被譽為北海道第一湯咖哩的呢間餐廳在日本當地超受歡迎,一直都是當地人和遊客朝聖必到的食店之一,講到咁就一定要試試,順便緩解思鄉情🤭🤭主食:澳洲和牛肩胛湯咖哩&另加配料$174聽說和牛肩胛肉係牛味最濃厚的部位,食落肉質軟嫩細膩,仲有濃厚肉香,又吾會煮得太熟,湯底揀左椰子湯底,但都有咖哩味👍🏻再加左茄子、薯仔同脆皮雞肉串😋麵底揀左烏冬,幼嫩彈牙🫨🫨
今日18:30左右經過朗豪坊見到冇咩人排隊,就即刻試左🤤

主食:澳洲和牛肩胛湯咖哩&另加配料$174
再加左茄子、薯仔同脆皮雞肉串😋
麵底揀左烏冬,幼嫩彈牙🫨🫨

2023-08-02
2023-08-01 277 浏览
今次要介紹嘅係一間日本人氣過江龍登陸香港啦,被譽為北海道札幌第一湯咖哩,梗係要試下啦✨✨湯咖喱湯底辣度分為Level1-10、20,最辣可以去到99級!🔥鍾意食辣嘅你可以嚟挑戰一下🔥🔥但到底值唔值得排隊食呢?食完有啲失望🥲質素對唔住個價錢呢🤏🏻1️⃣ 脆嫩雞髀湯咖喱 $98佢係一種清新嘅咖喱味湯,用雞骨、西紅柿和洋蔥等食材燉 8 個鐘,製成招牌咖喱湯汁✨✨主食可選稱庭烏冬、拉麵同飯!想再豐富啲仲可以追加唔同嘅蔬菜同配料呢🌽一上枱俾個雞髀嚇親勁大隻啊,配料都好多,烏冬就選用咗好彈牙嘅稻庭烏冬,咖喱湯底掛滿每一條烏冬👍🏻👍🏻不過失望位係個雞髀好乾啊,乾到無哂啲肉汁🥹☹️係食唔到所謂嘅脆同嫩嘅🙈👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟱/𝟏𝟎2️⃣ Suage Special $108 呢個Suage Speical超級足料,有雞串、法蘭克福腸、日本厚切煙肉、唐揚炸雞,配菜就中規中矩啦~👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟰/𝟏𝟎

1️⃣ 脆嫩雞髀湯咖喱 $98
👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟱/𝟏𝟎

2️⃣ Suage Special $108
👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟰/𝟏𝟎

2023-07-31 178 浏览
之前見呢間湯咖喱好多人排隊,中午襯住無咩人,唔使排隊嘅時候去咗食。佢比你自己簡拉麵、烏冬或者飯,湯㦤都可以揀自己鍾意嘅口味同辣度1 susage special湯咖喱烏冬(椰子湯+$5 | bb辛辣)呢個湯咖喱椰子味好重,配烏冬好好食好夾,仲可以有好多餸,有司華力腸、炸雞、叉燒、粟米仔、蘿蔔、薯仔、茄子、南瓜、蛋……份量多到係完全食唔曬。2炙燒豚角煮湯咖喱飯(小小小辣)湯咖喱好稀,當你將果汁放喺啲飯上面,就好似食緊中式嘅湯飯,完全唔似食緊日式咖喱飯,個湯雖然唔差,但係口感差少少。
2炙燒豚角煮湯咖喱飯(小小小辣)
2023-07-31 94 浏览
好似從來冇見過喺朗豪坊食飯需要排隊依日係星期三居然有間食湯咖喱烏冬嘅餐廳排起人龍!好想試吓係咩咁吸引好彩排兩個字左右就到我地一路睇餐牌揀揀吓就到咗之前淨係喺另一間出名食日式咖哩嘅餐廳食過湯咖喱烏冬之後一直以為咖喱會帶出烏冬嘅酸味冇再去試食完呢間先知原來係唔會!我地揀咗和牛肩胛湯咖喱同脆皮雞腿肉串湯咖喱有冇試過一開始望住啲餸覺得啲餸好吸引但最尾最快食哂嘅係個飯/麵?就係因為個湯太正食材嘅香味都索哂入個湯湯底原來用嘅係北海道洋蔥同自家農場種植蔬菜熬12粒鐘難怪難怪另一樣嘢個湯吸引嘅就係湯底仲有得揀原味、椰子或者櫻花蝦仲有辣度可以揀我特登揀辣啲因為可以飲佢嘅特飲解辣我地揀咗菠蘿椰汁凍奶同荔枝乳酸梳打❤️❤️都未係最豐富佢嘅小食都好吸引!日式炸餃子同唐揚炸雞每舊都炸得一樣樣咁靚呢樣嘢非常之日式日式餃子仲幾有驚喜最後我哋仲嗌咗兩杯雪糕日本3.5生乳軟雪糕日本千葉和梨軟雪糕鍾意滑啲就可以試吓牛乳鍾意雪芭嘅質感就可以試吓和梨雪糕果味好香
好似從來冇見過喺朗豪坊食飯需要排隊
依日係星期三
居然有間食湯咖喱烏冬嘅餐廳排起人龍!
好想試吓係咩咁吸引
好彩排兩個字左右就到我地
一路睇餐牌揀揀吓就到咗
之前淨係喺另一間出名食日式咖哩嘅餐廳食過湯咖喱烏冬
之後一直以為咖喱會帶出烏冬嘅酸味冇再去試
食完呢間先知原來係唔會!
我地揀咗和牛肩胛湯咖喱同脆皮雞腿肉串湯咖喱

有冇試過一開始望住啲餸
覺得啲餸好吸引
但最尾最快食哂嘅係個飯/麵?
就係因為個湯太正
食材嘅香味都索哂入個湯
湯底原來用嘅係北海道洋蔥同自家農場種植蔬菜熬12粒鐘
難怪難怪
另一樣嘢個湯吸引嘅就係
湯底仲有得揀原味、椰子或者櫻花蝦
仲有辣度可以揀
我特登揀辣啲
因為可以飲佢嘅特飲解辣

我地揀咗菠蘿椰汁凍奶同荔枝乳酸梳打❤️❤️
都未係最豐富
佢嘅小食都好吸引!
日式炸餃子同唐揚炸雞

鍾意滑啲就可以試吓牛乳
鍾意雪芭嘅質感就可以試吓和梨雪糕
果味好香
2023-07-30 66 浏览
行過朗豪坊,見個電梯位附近又轉左新餐廳,趁時間尚早未有人排隊就入去啦~呢度主打咖喱湯底,有多種辣度選擇,最厲害有Level 99嘅無語辣!又可以揀櫻花蝦/椰汁湯底,同追加多款食材,有唔同變化~原本想揀軟殼蟹,可惜無貨,就轉叫一樣香口又邪惡嘅炸雞脾烏冬,朋友就點和牛肩胛肉烏冬。炸雞脾大大隻,十分香脆,而且啖啖肉,令人食得特別開懷~~和牛肩胛肉份量比想像要多,牛肉味濃而肉質軟淋,兩款食材配咖喱一樣咁MATCH咁好味!主打嘅稻庭烏冬帶點煙韌彈牙,咖喱湯底係雖然唔係杰身掛晒汁嗰一種,但原來味道一樣香濃,亦減輕膩感!另配菜亦唔馬虎,有大大塊茄子、薯仔、玉子、南瓜等,最鐘意栗米仔又脆又甜!仲有小食餃子同海苔天婦羅魷魚~有多款特色飲品,推介菠蘿椰汁凍奶!!食完咖喱同香口食物最好就係點返杯千葉和梨軟雪糕,清清甜甜帶點沙冰質感唔易溶,食完透心涼!

仲有小食餃子同海苔天婦羅魷魚~

有多款特色飲品,推介菠蘿椰汁凍奶!!

2023-07-18
1K
2023-07-30 75 浏览
哩個位前身係冰室黎, 由佢執左之後圍板裝修見到會開Suage北海道湯咖哩就一路期待, 話哂都係日本過江龍餐廳!!哩度個湯咖哩特別之處係細分左辣🌶由LV1-10, 再上20🌶🌶到終極99LV既無語辣🌶🌶🌶我第一次就唔敢試 食番個LV6中辣先🤣🍤天婦羅炸蝦湯烏冬🍤感覺上中辣絕對可接受, 未辣到要飲水個隻, 下次可以試下再高LV! 湯底咖哩味道香濃之外仲有香料味,  加埋微微辛辣係好滋味👍🏻配烏冬會索左少少湯汁, 口感濃厚D, 好夾! 炸蝦外層有粒粒酥脆口感, 薄脆香口。🥩和牛肩胛湯咖喱飯🥩哩個和牛無欺場, 大片軟嫩有牛香。另外仲好欣賞佢既蔬菜,將唔同顏色既蔬菜烤香再串成一串, 色香味俱全!海苔天婦羅魷魚外層薄脆包住彈牙魷魚, 好中意佢加左紫菜更加惹味。日式炸餃子金黃香脆, 肉餡飽滿JUICY~🍵士多啤梨抹茶LATTE🍵西柚蜂蜜綠茶🍵原來MATCHA LATTE加左士多啤梨JAM係咁夾, 濃淡適中, 西柚蜂蜜綠茶就清爽解膩D。忍唔住最尾都要食埋佢個雪糕🍦佢個CONE係WAFFLE CONE, 勁香牛油味! 日本既雪糕牛奶味真係唔知點解寧舍香濃🍼陣陣奶香🍼另外好特別既日本千葉和梨味道🍐香甜味加

🍤天婦羅炸蝦湯烏冬🍤

🥩和牛肩胛湯咖喱飯🥩
哩個和牛無欺場, 大片軟嫩有牛香。

海苔天婦羅魷魚
外層薄脆包住彈牙魷魚, 好中意佢加左紫菜更加惹味。

日式炸餃子
金黃香脆, 肉餡飽滿JUICY~

🍵士多啤梨抹茶LATTE🍵西柚蜂蜜綠茶🍵

日本既雪糕牛奶味真係唔知點解寧舍香濃🍼陣陣奶香🍼另外好特別既日本千葉和梨味道🍐香甜味加上雪芭口感, 食落零負擔透心涼!
位於旺角朗豪坊4樓,採取商場內的自然光及中央空調,陽光柔和而不刺眼,而且特地在座位頂再設置了大陽傘,儘管是炎熱的夏天用餐也非常舒適。平日午市時間12:30都幾爆場,相信都幾受熟客仔歡迎🤭餐廳的北海道湯咖喱,入口都讓我禁不起懷念札幌的味道。我同朋友先點咗一杯巨峰乳酸梳打同金橘百香果烏龍茶,消暑得來解渴,夠哂香濃冰凍!主打嘅湯咖喱,要揀咗配料款式再選擇主食,可以揀烏冬、米飯或者拉麵,湯底除咗原味仲有椰子味同櫻花蝦濃湯,採用北海道洋蔥及新鮮蔬菜嘅香甜湯底,就算係原味都非常鮮甜!(我朋友點咗,所以我試咗少少🎶)因為我同朋友都唔好食辣,湯底我哋分別點咗BB辣同埋微辣,而我哋分別點咗一款米飯同烏冬作為主食。雞串、法蘭克福腸、唐揚炸雞、日本厚切煙肉配米飯(BB辣)成個感覺有少少似「雜扒」套餐,配料非常豐富!法蘭克福腸非常大條!仲有齊蔬菜、糖心蛋等配料,每一啖原味咖喱湯都香濃鮮甜💕炸蝦天婦羅湯咖喱配烏冬(微辣)炸蝦天婦羅感覺炸粉比較多,蝦肉比較少,不過好香脆可口,跟埋櫻花蝦濃湯咖喱真係非常夾味!烏冬屬於比較幼身嘅細長軟滑烏冬,相對朋友點嘅款式,突然覺得配料好似有啲差距,但勝在蔬菜份量真係夠多,食完其實

雞串、法蘭克福腸、唐揚炸雞、日本厚切煙肉配米飯(BB辣)

炸蝦天婦羅湯咖喱配烏冬(微辣)
炸蝦天婦羅感覺炸粉比較多,蝦肉比較少,不過好香脆可口,跟埋櫻花蝦濃湯咖喱真係非常夾味!烏冬屬於比較幼身嘅細長軟滑烏冬,相對朋友點嘅款式,突然覺得配料好似有啲差距,但勝在蔬菜份量真係夠多,食完其實已經好飽肚😂

日式炸餃子
餃子外皮香脆,入面充滿肉汁,點埋特製嘅醬汁酸酸地好開胃。

唐楊炸雞
每一粒都非常好肉地,炸皮唔會好厚身,肉質仲保持鮮嫩嘅狀態👍🏻👍🏻👍🏻個人覺得呢款小食喺必點🤭點埋沙律醬簡直係美味但肥仔之選😂

甜品
如果見到收銀枱嘅牛奶孖公仔,就知道佢哋嘅主打都有季節限定嘅日本軟雪糕!使用日本3.5生乳軟雪糕(窩夫筒),牛奶味非常香濃!入口滑一滑!而日本千葉和梨軟雪糕(窩夫筒),真係好重梨嘅香甜果香味,清新又不會太甜🥰兩款都各有特色!啱晒夏天用嚟餐後享用或者行過嚟單買又得!
2023-07-25
  • 炸蝦天婦羅湯咖喱
2023-07-27 63 浏览
終於試到這間人氣咖喱烏冬店!餐廳晚市長期有好多人排隊,質素絕對有保證😍 位於朗豪坊 位置好方便,氣氛熱鬧,環境乾淨企理,服務員態度很好🥰 食物方面有多款烏冬、拉麵、小食及飲品,質素高 份量多, 食得好滿足🥰 今次去到軟殼蟹賣晒,希望下次有得食🥹晚市二人消費:$438(設加一服務費)💖💖💖食評💖💖💖𝑭𝒐𝒐𝒅🍜澳洲和牛肩胛湯咖喱烏冬 配Suage原味湯 ($138)✨配菜非常豐富又健康😍 有薯仔、紅蘿蔔、茄子、南瓜、西蘭花、小蕃茄、粟米荀、溏心蛋和牛有驚喜!大大塊,肉質相當軟腍,口感一流👍🏻湯底非常濃稠,自選辣度,好惹味🤤 烏冬口感煙韌彈牙,整體好滿意,好飽肚好抵食😋👍🏻🍜炙燒豚角煮湯咖喱烏冬 配Suage原味湯 ($88)✨配菜非常豐富又健康😍 有薯仔、紅蘿蔔、茄子、南瓜、西蘭花、小蕃茄、粟米荀、溏心蛋豚肉好大件😍 肥瘦均勻,肉質相當軟腍可口👍🏻湯底非常濃稠,自選辣度,好惹味🤤 烏冬口感煙韌彈牙,整體好滿意,好飽肚好抵食😋👍🏻海苔天婦羅魷魚 ($28)✨推薦🤩 外皮好好香口,帶有淡淡紫菜味,魷魚爽滑,份量多 很不錯👍🏻唐揚炸雞 ($28)✨大大件雞塊,外脆內軟,好味😋日本生乳3.5軟雪糕

晚市二人消費:$438(設加一服務費)

💖💖💖食評💖💖💖

𝑭𝒐𝒐𝒅
和牛有驚喜!大大塊,肉質相當軟腍,口感一流👍🏻

🍜炙燒豚角煮湯咖喱烏冬 配Suage原味湯 ($88)✨
豚肉好大件😍 肥瘦均勻,肉質相當軟腍可口👍🏻

海苔天婦羅魷魚 ($28)✨

唐揚炸雞 ($28)✨
大大件雞塊,外脆內軟,好味😋

日本生乳3.5軟雪糕 ($26)✨
好香滑,奶味濃郁🥰

日本千葉和梨軟雪糕 ($26)✨
季節限定🤩 口感是雪葩,濃濃的清甜梨味,好啱夏天食🥰

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
士多啤梨乳酸特飲 ($38)✨
好香甜草莓味😚 口感像奶昔,甜而不膩

荔枝乳酸梳打 ($26)✨
香甜清爽,最啱夏天飲😚
香港好似唔係好多地方有得食日本既湯咖哩。旺角朗豪坊原來都有間食北海道湯咖哩既專門店。呢間餐廳都幾有人氣,平日夜晚過黎都大排長龍!未食就先期待啦。湯咖哩都有成10款選擇。每款都有唔同配料,最平$88已經有交易,價錢都算抵食!叫左份和牛肩胛湯咖哩同埋Suage Special,各有千秋。每款湯咖哩都可以自選主食(烏冬/拉麵/飯)、湯底同埋辣度。湯底我揀左原味,辣度就Level 5 小辣,食到辣味,但我對我黎講可能下次可以再辣多兩度會更過癮。湯底有咖哩香帶點蔬菜既清甜,無論係配稻庭烏冬配飯都唔錯。不過我自己就更中意配飯,特別呢度既白飯可以加入檸檬汁,食落多左陣檸檬清香更好味,不過湯底質感再濃稠啲會更好!配料方面,和牛嗰款有3大塊和牛肩胛,肉味香濃,肉質軟嫩,掛上湯咖哩之後更惹味!Suage Special就係一個雜錦,咩材料都有,包括雞串、法蘭克福腸、唐揚炸雞、日本厚切煙肉,感覺好豐富呀!而且法蘭克福腸真係好脆好鹹香,連湯咖哩入面既蔬菜,例如茄子、南瓜、薯仔同洋蔥,都好清甜好味!呢份湯咖哩黎講對女仔黎講份量偏多。試埋佢哋嘅小食,唐揚炸雞可以一試!即叫即炸,上檯仲係熱辣辣,好香脆,外脆內嫩又j
香港好似唔係好多地方有得食日本既湯咖哩。
旺角朗豪坊原來都有間食北海道湯咖哩既專門店。

湯咖哩都有成10款選擇。
每款都有唔同配料,最平$88已經有交易,價錢都算抵食!

每款湯咖哩都可以自選主食(烏冬/拉麵/飯)、湯底同埋辣度。
湯底有咖哩香帶點蔬菜既清甜,無論係配稻庭烏冬配飯都唔錯。

呢份湯咖哩黎講對女仔黎講份量偏多。

試埋佢哋嘅小食,唐揚炸雞可以一試!

即叫即炸,上檯仲係熱辣辣,好香脆,外脆內嫩又juicy。
木魚花茄子係涼菜黎,茄子好軟腍清甜,比較開胃。

特飲有多款選擇,好多望落都吸引!

士多啤梨抹茶奶。
有好靚既漸層顏色。第一啖飲落會覺得下面既士多啤梨醬好甜,但之後攪勻左就啱啱好,飲到淡淡抹茶甘香。
芒果乳酸特飲。
果香十足,酸甜開胃,好解膩。

最後留肚食埋甜品
有兩款口味既甜筒軟雪糕。

3.5生乳軟雪糕同和梨軟雪糕。
雪糕口感都幾滑,生乳嗰款有香濃奶香,不過比起和梨就顯得低調,和梨軟雪糕有驚喜!
入口好清甜又突出既和梨果香,食落好舒服開胃!