做咗咁耐cd rom終於開始我嘅第一篇食評今日收工嚟左咗呢間日式湯咖喱叫咗個Special同埋芒果乳酸特飲個Special我仲加咗熔岩芝士,嚟到嘅時候個waiter哥哥會響你面前倒啲熔岩芝士落去,啲餸就會黐曬r落啲餸度,即時升曬呢。其實佢仲有加6蚊有椰子湯底同埋櫻花蝦濃湯嘅,但嚟到湯咖哩專門店,無理由唔試下佢嘅signature湯底架嘛!!!當呷一口湯嘅時候,你會覺得同平時食嘅日式咖哩唔同,因為佢係來自北海道嘅,你覺得好似好稀咁,但飲落去你會feel到好香嘅香料味,加埋啲蔬菜,好好味。最後食埋個日向夏柑橘雪糕,與其話佢係雪糕,我覺得佢似雪芭多啲,個味酸酸地,絕對係食完湯咖喱嘅解膩之選。
做咗咁耐cd rom終於開始我嘅第一篇食評

2023-07-04