2018-12-27 48 浏览
朋友係好牛之人,適逢佢生日就帶佢來食風靡一時嘅吉列牛點左個吉列牛套餐,有埋沙律,前菜同飯牛扒每面燒二十至三十秒,視乎個人偏好幾熟,啱燒好嘅牛扒油脂豐富,陣陣牛味係口入面爆出嚟套餐份量好足夠,男仔食都好飽推薦👍🏻
朋友係好牛之人,適逢佢生日就帶佢來食風靡一時嘅吉列牛
點左個吉列牛套餐,有埋沙律,前菜同飯
套餐份量好足夠,男仔食都好飽
推薦👍🏻
2018-12-22 99 浏览
自吉列牛推出了我一直都想試試,這天終於有機會和朋友一起到「Steak Bar」嚐鮮。門外都有小小的人龍在輪候,可見挺受歡迎呢。我和朋友分別點了橙汁和蘋果汁,杯子的外形很可愛。主角率先登場,就是吉列牛定食。厚厚的牛肉被輕盈的炸粉包裹著,整齊地排列在碟子上。牛肉口感較軟身,外層的炸粉增添了脆脆的層次感,兩者配合得不錯。看著吉列牛在鐵板上烤熟,相當吸引呢。愛牛的我們點了另一份安格斯西冷牛扒,主要品嚐美味的牛肉。這份安格斯牛扒牛香相當濃郁,肉味亦不錯,肉質亦較軟稔,著實是我的心頭好,想品嚐較優質的牛肉就一定要試試。最後再來一份炸雞軟骨小食,軟骨的軟度不錯,容易入口,讓我們邊聊著天邊享受這意猶未盡的一晚。
我和朋友分別點了橙汁和蘋果汁,杯子的外形很可愛。
主角率先登場,就是吉列牛定食。
厚厚的牛肉被輕盈的炸粉包裹著,整齊地排列在碟子上。
看著吉列牛在鐵板上烤熟,相當吸引呢。
愛牛的我們點了另一份安格斯西冷牛扒,主要品嚐美味的牛肉。
2018-12-21 83 浏览
呢日慶祝我至愛姐姐既生日,揀左好耐要食咩,最後揀左位於銅鑼灣既steak bar呢度既選擇唔算多,對於選擇困難既我黎講最好主要分別係自己燒定燒好既牛兩樣都想試,就揀左吉列和牛同肉眼排,好期待呢個就係肉眼排,除左個排仲有沙律、豆腐同埋充滿飯素既白飯,睇相就見到有幾厚我地叫左medium,廚房都控制得幾好,係咪🔪切開睇仲吸引呢,我唔客氣喇無論肉質同口感都好少係出面食到推介呢款係吉列和牛,自己燒有自己燒既好,可以控制食幾多成熟,見到個牛咁靚,好想即刻放入口🤣🤣呢款有入口即溶既感覺,好好好好好味呀食肉就想入番杯,做完美句號

呢度既選擇唔算多,對於選擇困難既我黎講最好

主要分別係自己燒定燒好既牛

兩樣都想試,就揀左吉列和牛同肉眼排,好期待

無論肉質同口感都好少係出面食到
推介

食肉就想入番杯,做完美句號
2018-12-20 119 浏览
今次中午去咗銅鑼灣食牛扒,係好多身邊嘅朋友食完推介我去嘅,午餐時間去到都唔使點排隊,坐低睇咗一陣餐牌就叫咗石燒薄切牛肉同澳洲穀飼肉眼扒。首先嚟咗啲頭盤嘅沙律同埋豆腐沙律菜新鮮爽口,有少少醋,加車厘茄,食咗份外開胃。另豆腐嫩滑清新,加上少少芝麻醬同蔥花,點綴左平淡無味嘅佢。係好好嘅一道前菜。之後,套餐加配嘅小食薯條都黎啦每一條都好粗炸到金黃色,咬落去外面鬆脆內里軟綿綿,加上小小鹽同胡椒,十分惹味,令人食唔停口。講左咁耐終於黎到主菜啦,我就集中講下自己食嘅澳洲穀飼肉眼扒啦,牛扒好大塊亦都好厚身,表面煎到深啡色得黎又唔會燶,未上台已經聞到香味。用刀輕輕就已經可以切開牛扒,里面呈現粉紅色,仲有唔少肉汁流出黎,細細口食一啖,感覺到肉質軟腍腍得黎仍然保持到小小肉嘅彈性,食落有好重嘅牛肉味,由於係肉眼,脂肪比較上無咁多,食多幾啖都唔會覺得油膩。最後跟餐仲附上一碗白飯,用靚牛排黎送飯,可能大家會覺得有D奢侈,其實係最適合不過,白飯清淡,同牛油同肉汁混和埋一齊食可以更凸出牛扒嘅肉香,令我地可以更清楚品嚐到牛扒應有嘅味道。以一個午餐來講唔算平,但食物嘅品質高,所以都算值得嘅。
今次中午去咗銅鑼灣食牛扒,係好多身邊嘅朋友食完推介我去嘅,

首先嚟咗啲頭盤嘅沙律同埋豆腐
沙律
沙律菜新鮮爽口,有少少醋,加車厘茄,食咗份外開胃。
豆腐

之後,套餐加配嘅小食薯條都黎啦
薯條
每一條都好粗炸到金黃色,咬落去外面鬆脆內里軟綿綿,
加上小小鹽同胡椒,十分惹味,令人食唔停口。

講左咁耐終於黎到主菜啦,
澳洲穀飼肉眼扒
我就集中講下自己食嘅澳洲穀飼肉眼扒啦,
牛扒好大塊亦都好厚身,表面煎到深啡色得黎又唔會燶,
澳洲穀飼肉眼扒
仲有唔少肉汁流出黎,細細口食一啖,
感覺到肉質軟腍腍得黎仍然保持到小小肉嘅彈性,
食落有好重嘅牛肉味,由於係肉眼,
澳洲穀飼肉眼扒
脂肪比較上無咁多,食多幾啖都唔會覺得油膩。

最後跟餐仲附上一碗白飯,
白飯
用靚牛排黎送飯,可能大家會覺得有D奢侈,其實係最適合不過,
白飯清淡,同牛油同肉汁混和埋一齊食可以更凸出牛扒嘅肉香,
令我地可以更清楚品嚐到牛扒應有嘅味道。

以一個午餐來講唔算平,但食物嘅品質高,所以都算值得嘅。
2018-12-08
沙律
豆腐
薯條
白飯
2018-12-19 44 浏览
同朋友去Steak Bar試一直想試既吉列牛+板腱牛,果然冇令我地失望呀!🥰一入到去店員見我地心大心細,樣樣都想試,於是主動過黎解釋餐牌上唔同既牛,佢最推我地試板腱牛,當然都唔少得打卡影相既吉列牛✔️✔️野食好快就送到,見到成個擺法都好具氣派!係爐盤上有牛油既香味,再放上吉列牛慢慢燒,好玩又好味!不得不提,碗飯上面灑左日式既配料,就咁食都可以食曬成碗飯,女士們食完今餐睇黎要跑番幾個圈😂😂另外同朋友都試左店員推介既頂級板腱牛!我地叫左5成熟,但發覺一切原來有d血水會滲出黎,建議黎食時可以叫7-8成熟都唔會過熟:)於是我同朋友就放左去吉列牛個爐再輕輕燒一燒,果然真係好好食,黎開一定要試下呢個板腱牛,真係肉汁鮮嫩,唔錯😋因為我同朋友一邊食一邊傾個火爐都燒到熄左火3次,但店員每次都主動幫我地換左3次爐,真係好細心!唯一美中不足就係每人入黎最少點一個套餐,因為一個餐份量已好大,如果兩個女仔去食想試下其他小食個肚都冇位了,同埋野飲係唔跟餐要另外叫的🙈不過整體黎講個環境,服務同野食都好滿意,會再來!😋😋

野食好快就送到,見到成個擺法都好具氣派!

另外同朋友都試左店員推介既頂級板腱牛!

不過整體黎講個環境,服務同野食都好滿意,會再來!😋😋

用餐优惠
試食活動
2018-12-19 49 浏览
餐廳在登龍街  整條街都是食店  LUNCH 時間經過見餐牌幾吸引  加上平日夜晚一大條隊  所以LUNCH唔洗排隊就試一試Steak Bar 主要食牛  分別有西冷扒  肉眼扒  炸吉列牛  薄切牛肉燒  及頂級板腱牛扒  板腱牛扒每日限量供應  所以今次一試 午餐 頂級板腱牛扒 $195 每日限量供應   原本叫七成熟  但店員推介五成  最尾試了五成  但建議不太愛生牛的最好叫7成  五成肉質較嫩  口較牛味重  肉汁多  牛肉嫩滑軟腍  配上沙律及芝麻醬豆腐前菜  日式調味飯  還可以加$25要一款小食及一杯飲品白飯加上日式調味料很好吃  甜甜鹹鹹的  不用牛肉做餸也可以整碗吃光餃子用雞軟骨做餡  食落有咬口  而且非常熱口

板腱牛扒每日限量供應  所以今次一試
午餐 頂級板腱牛扒 $195
餃子用雞軟骨做餡  食落有咬口  而且非常熱口

2018-12-17 306 浏览
Weedend 去左希慎嗰邊行下街順便去埋誠品睇下書,不知不覺就hea到晚飯時間啦。晚餐約左朋友一齊去登龍街搵食,時間都岩岩好。今次黎到出名多拉麵餐廳既登龍街並唔係食拉麵而係 食 牛 !作為一個牛魔王既我,一知道依間專食和風牛肉既餐廳已經好想去,今次終於有機會啦!!入到去舖頭唔算好大不過都坐得幾舒服,而且食客比較我想像中多。Menu上面主要有8個set,牛當然係佔大部份啦,另外仲有羊架同魚柳供選擇。最後我同朋友決定嗌個每日限定供應既頂板腱牛扒同埋吉列炸牛扒開心share。朋友同我都係第一次食板腱,外面睇落好似比平時d牛扒細塊d但又厚d,一食落口真係不了,超香超有肉味,輕輕加少少蒜鹽,又有種好道既感覺,好夾。跟住係我比較期待既吉列炸牛扒,一上枱我就完全被佢既香味深深吸引住。原來吉列炸牛扒係會連一個小火爐上菜,等d牛油溶左之後就可以略略煎一煎塊牛肉。初時我仲驚炸完再會好乾,但原來唔會架,入口即溶,而且仲好多肉汁添。

2018-12-15
2018-12-15 110 浏览
朋友話銅鑼灣登龍街新開左一間的Steak Bar,專食牛肉😍作為牛魔王的我,點都要去一嘗試佢的招牌菜。lunch 一點到,接近全場爆滿。一入到門口已經聞到陣陣牛肉既香味😋Steak Bar的食物選擇不算太多。套餐主要有8款,6款不同的牛,不吃牛的朋友可以選羊架或魚。一坐底,老闆熱心的做了簡單的介紹,我決定食每日限量供應嘅頂級板腱牛扒套餐,聽聞呢個連杜汶澤都大贊!另外,我再加左$25可以選一款小食和飲品。我揀左紫菜薯條🍟新鮮炸,好正!⭐️頂級板腱牛扒$195套餐包前菜及沙律,主菜同飲。前菜是麻醬凍豆腐,很重豆腐味,配埋芝麻醬,細細的一件, 好滑溜, 真的不錯!沙律是用左柚子醋醬汁,所以好開胃。醬汁同沙律菜既比例剛好🥗 主菜板腱牛扒是每日限量供應的,因為每日空運到港,所以一上枱已覺驚喜!賣相好吸引,上面有幾塊蒜片,有個汁同埋鹽俾你點黎食。我叫左7成熟,因為我比較無甘食生,老闆建議5成熟。切開板腱牛扒,雖然中間有條根,已經feel到肉汁爆發出黎。食入口果然係非常軟腍。套餐的珍珠米加了紫菜加鰹魚既飯素,份量很多,拌白飯好好味,好快就食晒!雖然價錢不算平,但絕對對得住個價錢,因為牛肉既質素真心唔錯

Steak Bar的食物選擇不算太多。
套餐主要有8款,6款不同的牛,不吃牛的朋友可以選羊架或魚。

和風紫菜薯條🍟

⭐️頂級板腱牛扒$195

套餐包前菜及沙律,主菜同飲。

麻醬凍豆腐

柚子沙律

沙律是用左柚子醋醬汁,所以好開胃。醬汁同沙律菜既比例剛好🥗

頂級板腱牛扒

主菜板腱牛扒是每日限量供應的,
因為每日空運到港,所以一上枱已覺驚喜!

賣相好吸引,上面有幾塊蒜片,有個汁同埋鹽俾你點黎食。

我叫左7成熟,因為我比較無甘食生,老闆建議5成熟。

紫菜加鰹魚既飯

頂級板腱牛扒

雖然價錢不算平,但絕對對得住個價錢,因為牛肉既質素真心唔錯🐮
牛肉愛好者必試🤤👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2018-12-14
和風紫菜薯條🍟
麻醬凍豆腐
柚子沙律
紫菜加鰹魚既飯
2018-12-14 4553 浏览
去年在中環有一間牛扒專門店在蘭桂坊頗有名,叫Steak Bar,對於喜歡吃牛的人來說完全是恩典,因為這間不僅是牛扒專門店,而且餐廳也參照了日式的專門牛扒小店,來做出日式牛扒風格。開始的時候還以為吃牛扒的一定是西式的風格,想不到竟然能弄出日本風格。而現今原本那間店調遷至銅鑼灣登龍街,中環又開了一間新的,整件事真是峰迴路轉。銅鑼灣登龍街有很多間拉麵店,而Steak Bar也許會是眾多拉麵店的「眾矢之的」,因為它在這條街算是特別的食店,也許會把拉麵店的人氣都分薄。餐廳主打板腱牛扒、吉列炸牛扒以及石燒薄切牛肉,而板腱牛扒更是每日限量發售的,不過如果以高的價錢去吃一件高質素的牛扒,實在是差不多了。另外吉列牛在很多日式專門店都有,現今已變得普遍,來到牛扒專門店吃吉列牛也是一件不錯的事。 頂級板腱牛扒 $215事不宜遲,是時候介紹一下這間店的招牌板腱牛扒,板腱牛即是牛的牛肩胛部分,肩胛部雖混有脂肪,但是活動頻繁,肉質緊實。厚度很高,附著肩胛骨上的肉,富含油花且肉質軟嫩,雖然有筋,但是是嫩筋,所以乾煎的時候會特別香,略帶嚼勁,細嫩多汁,爽滑口感無法忘懷。 石燒薄切牛肉 $178看見條紋已經覺得十分漂亮

頂級板腱牛扒 $215

石燒薄切牛肉 $178
看見條紋已經覺得十分漂亮,而且很薄,有一個爐供人們去自助的燒,質感有點像我們在韓燒中吃的薄片牛肉,軟軟的而且有很多肉汁。小爐上有大量的油,所以牛肉很快便會熟,但亦遇上了我在燒肉時最害怕的問題,燒薄切牛肉時,油彈的程度都挺高的,一些是爐上的油,但可能有一些是牛肉分泌出來的肉汁令油彈加劇,吃這道菜的時候就要注意一下。

吉列炸牛扒 $188
套餐還包括了麻醬豆腐及白飯,吉列牛每件都成粉紅色的半生狀態,但因肉汁鎖在牛肉裡面,吃進口並沒有硬的感覺,很容易便溶進口。為了一嚐吉列牛在不同狀態下的味道,我通常都會把半生狀態的吉列牛嚐一遍,然後弄熟的情況下也嚐一遍,其實也沒有說哪一種狀態下的吉列牛比較好吃,只是看自己喜歡生一點還是熟一點。

2018-12-12
庆祝纪念
生日
  • 頂級板腱牛扒
  • 吉列炸牛扒
冇得去東京,在港尋找吉列牛頂癮。加點了一杯柚子蜜,香甜滋潤。吉列炸和牛扒 $278餐廳提供兩款吉列牛,覺得既然要吃就吃好一點,所以點了和牛。吉列牛 的外層是金黃吉列脆皮,內裡是鮮紅半生熟狀態,可自行放上石板加熱;吉列脆皮炸得酥脆,厚薄適中,緊黏著牛肉,不會皮肉分離;牛扒肉味濃郁,油花分佈得很漂亮,質感柔軟,沾上鹽巴更顯肉的鮮美。珍珠米上加上了大量飯素。還有跟餐的芝麻醬豆腐和沙拉。頂級板腱牛排(限量) $215超!好!吃!要了五成熟,熟度很剛好, 肉質紮實彈牙,有嚼勁,能食出肉本來的油香。要讚的是員工服務態度很好,看見我打算把肉一次過切完才吃,主動提出要替我拿到廚房切肉,相當貼心!
冇得去東京,在港尋找吉列牛頂癮。
加點了一杯柚子蜜,香甜滋潤。
吉列炸和牛扒
吉列炸和牛扒 $278
餐廳提供兩款吉列牛,覺得既然要吃就吃好一點,所以點了和牛。
吉列脆皮炸得酥脆,厚薄適中,緊黏著牛肉,不會皮肉分離;

珍珠米上加上了大量飯素。
還有跟餐的芝麻醬豆腐和沙拉。
頂級板腱牛排(限量)
頂級板腱牛排(限量) $215
超!好!吃!要了五成熟,熟度很剛好,
肉質紮實彈牙,有嚼勁,能食出肉本來的油香。
要讚的是員工服務態度很好,看見我打算把肉一次過切完才吃,
主動提出要替我拿到廚房切肉,相當貼心!
吉列炸和牛扒
頂級板腱牛排(限量)
2018-12-14 468 浏览
這天又到登龍行覓食,No beef no life的我們看到這間專吃牛的Steak Bar又被吸引過去了 嘿嘿!午餐時段的套餐真的很划算呢!除了有份量不少的牛肉主食外,還有沙律、前菜(豆腐)和鋪滿飯素的日本米飯!我們第一個點的是吉列炸牛扒!吉列的外皮很酥脆卻油而不膩,逐片放在陶瓷板上,好玩之餘又可以自己控制生熟程度。牛肉肉質很軟稔爽口,加上酥脆的吉列皮一同放在口裡口感超棒的!下次真想試試已售罄的吉列炸和牛扒!貪玩的我們都想自己動手燒,所以第二個套餐就選了這個石燒薄切牛肉!大概有十片大大塊薄切牛肉,肉質相當有水準,脂肪雪花紋理均勻分佈。拿起一片放在熱辣辣的陶瓷碟上,立刻發了「滋滋」的聲音非常吸引!不消一會就燒好了,牛肉味濃郁,質地嫩滑。最愛配上炸蒜片和秘製醬汁,滋味非常!這次還點了一杯無酒精美國紅酒,酸酸甜甜的非常易入口,不能喝酒的男友對此大讚不絕呢!

午餐時段的套餐真的很划算呢!除了有份量不少的牛肉主食外,還有沙律、前菜(豆腐)鋪滿飯素的日本米飯

我們第一個點的是吉列炸牛扒
!吉列的外皮很酥脆卻油而不膩,
逐片放在陶瓷板上,好玩之餘又可以自己控制生熟程度。

吉列炸牛扒

牛肉肉質很軟稔爽口,
加上酥脆的吉列皮一同放在口裡口感超棒的!
下次真想試試已售罄的吉列炸和牛扒!

沙律  &  冷豆腐
飯(含飯素)

貪玩的我們都想自己動手燒,
所以第二個套餐就選了這個石燒薄切牛肉

石燒薄切牛肉

不消一會就燒好了,牛肉味濃郁,質地嫩滑。
最愛配上炸蒜片和秘製醬汁,滋味非常!

這次還點了一杯無酒精美國紅酒
,酸酸甜甜的非常易入口,不能喝酒的男友對此大讚不絕呢!

美國Ariel無酒精紅酒
美國Ariel無酒精紅酒
2018-12-14 98 浏览
今天放假難得和母親大人shopping了一整天,晚上當然要食餐肉肉的,補充體力呢,預先已在OpenRice搜尋到銅鑼灣旺區都有間出名食牛扒吉列牛的餐廳,訂好台「kwai」好街來食好西就剛剛好。我們訂台時間是6時半,眼見餐廳大部分餐台都給人預留了的,所以提提大家,餐廳是可以訂台,大大節省排隊等候時間啦!餐廳服務員很細心,先給我們一個放袋的「欖子」,將包包同外套放入,一連放在椅下,加布蓋上就不怕沾味。服務員更立刻為我們介紹餐廳食物,將最熱門的及二人可選的都推介我們聽。最後,我們每人叫了各一套餐。⥙ Set G - 吉列炸牛扒,一塊塊牛扒另上,連同一個小爐,可供客人自助燒肉。啖啖和牛,肉身鬆軟,一口即浴的感覺,燒後 吉列的味道很特出,外脆內軟,吉列粉量適中,不會有肥膩感,反而食出吉列牛的兩種層次。自助形式的燒爐更可以自助控制牛肉的熟度,可以跟據自己食牛的喜好來燒。各套餐配上一碗飯,值得一提這碗飯真是非一般的,加上白芝麻、紫菜和麥粒,真是有口感,一口吉列牛一口飯就最好不過。⥙ Set H - 澳洲肉眼扒這裹的牛扒真是高質,我們叫了五成熟的肉眼扒,都是餐廳見議,若大家不太接受到五成熟,都可以吉列
⥙ Set G - 吉列炸牛扒,
⥙ Set H - 澳洲肉眼扒
這裹的牛扒真是高質,我們叫了五成熟的肉眼扒,都是餐廳見議,若大家不太接受到五成熟,都可以吉列牛餐配有的燒爐再把肉眼扒燒一燒,至你喜愛的熟度即可。肉眼扒都十分軟身,肉味十足,果然必叫之選。同樣這餐都有飯跟上。
澳洲肉眼扒
整體這餐牛扒晚餐都令媽媽十分滿意,牛的質素很好,要食和牛食吉列牛的,這間餐廳是不二之選,十分推介。
2018-12-13
澳洲肉眼扒
2018-12-14 69 浏览
Beef steak specialist, dinner set between $180 -$300 with salad and a bowl of rice. I ordered the deep fried wagyu ($278) and flat iron steak set ($215). I don’t expect the quality of wagyu is very good, it is tender but it doesn’t have much taste of beef. The flat iron steak is a bit chewy but it has a stronger flavour of beef. Another friend ordered Us Angus striploin ($258)Not recommended, no taste ....Service is good and friendly. Specially the girl who handle phone calls and booking. Things

Things to improve:
1, the smell of kitchen is too strong , all over the dining room.
2, they should have to offer some water / tea for free when seated.
2018-12-13
  • 吉列炸和牛扒
2018-12-13 119 浏览
第三次食吉烈牛啦!!每次都懷著既興奮又期待的心情食吉烈牛🐮今次食的餐廳 我係第二次食了相比上一次進餐 今次環境舒服又寬敞左因為由蘭桂坊搬左去銅鑼灣登龍街 食物質素都有所進步 值得推薦👍🏻———————————————————餐廳有8款不同的套餐有和牛、羊架、魚柳 供選擇上次已經試過吉烈炸和牛扒,今次一於試下另一款炸牛扒😆.1️⃣ 吉烈炸牛扒 | $188 (😋3.8/5)相比炸和牛扒,呢款炸牛扒每塊大件少少油脂含量比和牛少💁🏻‍♀️個人認為若果一個人食一整份套餐的話炸和牛扒有點太heavy 即使配上白飯也會有點膩 🙊☝🏻今次的吉烈炸牛扒 上枱時只有兩至三成熟餐廳提供一個鐵板細爐 並附上一塊牛油 我地可以自己夾一塊塊的吉烈牛上鐵板燒燒至個人喜歡的熟度 🔥我自己就鍾意每邊燒5-10秒唔太熟 唔會好韌 但又唔會好生 配上牛油的香味 🤤 🤗 滿足感υρ或者選擇燒汁同蒜鹽 有另一番風味———————————————————2️⃣ 香煎魚柳 | $105 (😋3.7/10)個人對魚的興趣不嬲都一般般但見網上的評語不約而同的讚魚柳所以決定試一試!❗️係食左一啖之後 會想再食一啖的魚柳 魚柳一送到枱面時已經聞到好
第三次食吉烈牛啦!!
每次都懷著既興奮又期待的心情食吉烈牛🐮
今次食的餐廳 我係第二次食了
相比上一次進餐 今次環境舒服又寬敞左
因為由蘭桂坊搬左去銅鑼灣登龍街
食物質素都有所進步 值得推薦👍🏻
餐廳有8款不同的套餐
有和牛、羊架、魚柳 供選擇
上次已經試過吉烈炸和牛扒,
今次一於試下另一款炸牛扒😆
1️⃣ 吉烈炸牛扒 | $188 (😋3.8/5)
相比炸和牛扒,呢款炸牛扒每塊大件少少
油脂含量比和牛少
唔太熟 唔會好韌 但又唔會好生
配上牛油的香味 🤤 🤗 滿足感υρ
或者選擇燒汁同蒜鹽 有另一番風味
———————————————————
2️⃣ 香煎魚柳 | $105 (😋3.7/10)
個人對魚的興趣不嬲都一般般
但見網上的評語不約而同的讚魚柳
所以決定試一試!
❗️係食左一啖之後 會想再食一啖的魚柳
[我怕食魚的最大原因😕]
✅ 魚柳本身唔洗點醬汁已經好夠味 值得一讚
但係魚柳餐包含牛油蒜蓉醬 點吉烈牛都好正😛
🥢兩個套餐均包一碗舖滿飯素的白飯🍚
一個小豆腐(表面淋上日式芝蔴醬)
一碗沙律🥗
✔️其實一個人食香煎魚柳餐份量剛好
女生的話 要獨自完成一個吉烈炸牛扒餐
可能會太飽 (始終白飯也不是細碗) 🤷🏻‍♀️
另外小火爐愈燒愈細火🔥
幸好店員有主動幫忙換一個新火爐
不然會浪費有好幾塊吉烈牛😩
———————————————————
總括而言,新店食物質素有提高
環境更舒適 地點亦方便到達
香煎魚柳有驚喜👹
套餐附有飯素白飯
香煎魚柳
  • 吉列炸牛扒
  • 香煎魚柳
2018-12-13 92 浏览
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 instagram: foodkiller_dk吉列牛🐃係日本已經興左好耐 而近年先傳到香港 我就比較慢 前排先初體驗🤗 去左試吉列牛 🙂 其實吉列牛🐃都有幾多選擇 不過我最後都揀左間原本係中環開🙂 但改左去CWB 🙂我選佢最大原因係佢用美國牛🐮雖然唔知咩位 不過牛味一定重d🤤-講個吉列牛🐮之前 想提提大家 佢係冇水提供 🤢 只有樽裝🍼 所以唔想洗多十幾蚊就自己帶啦😂吉列牛好多汁🙂 牛味濃 我試過特登煮熟少少都唔會有 好乾既情況出現👍👍👍 而佢有兩樣野比你點個牛既 一個係鹽 另一個係醬油 😎 個人就推薦鹽 因為引到牛味 而佢個醬油 本身有少少過咸 加上食吉列牛🐮係要食佢出面既脆🤤所以都係用鹽啦🙂🍚飯加上調味料好正🤤 可惜冇得添😂 強烈建議可以任添飯🙂 飯又唔貴 等大家食得飽d 開心d都好😋總結來説 佢個吉列牛🐮幾高質 值得大家一試👍-🎈銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖-平均傷害:$200好味值:7/10
總結來説 佢個吉列牛🐮幾高質 值得大家一試👍
🎈銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖