2019-09-21
星期六日最中意周搵試新餐廳,今個星期同細妹一齊去灣仔,一出地鐵站行左一陣見到大大個招牌,應該係新開張既餐廳,望住張圖好似好吸引咁,有和牛湯底,所以帶埋阿妹入去試試行前幾步就見到鋪頭啦,雖然係賣pho,但餐廳門面睇落有d似拉麵舖,行簡約日系精緻風,後來入舖頭聽到原來大廚定老闆係日本人,唔怪得之裝修風格咁日系啦小店食物選擇唔算多,不過好欣賞呢種認認真真專注用心做好一種食物既舖頭我點既係招牌春園河,有牛肉又有鴨肉,睇得出係誠意之作,我之前去過越南二十幾日食盡南北pho,不過今次既同越南本地既有小小分別,除左用料豐富好多之外,湯底可能因為係用左和牛既關係,又真係甜d呢個係細妹點既和牛河,佢同我講係佢成世食過最好食既pho,呢個真係佢原話冇誇張!!不是太甜既香橙紅茶,值得一讚另外要提下小店service 好好,waiter好主動加水,見到佢地會同客交流,聽下佢地對野食既睇法,大家經過灣仔不妨支持一下呢d有心小店
不是太甜既香橙紅茶,值得一讚