2022-09-12
假日同朋友去左個休閒下午茶~ 餐廳睇旺角新潮商場T.O.P 一樓~ 出左地鐵站B 出口行上一層就到~ 地點好方便~ 我地叫左乾蔥香炒蟹膏蟹肉意大利麵,太陽花蛋糕飲品叫左澳洲牛油果榴槤奶昔同埋芝士奶蓋蜜瓜~~ Cafe 有咸食真係好正~ 意大利麵仲要有好多款式~ 我覺得香炒蟹膏蟹肉比較少有Cafe有呢個味道~ 所以叫黎感受下新款意大利麵,果然食落去係好香口,蛋糕同埋蟹肉成功咁融入咗喺意大利麵到,真心好味!太陽花蛋糕原本睇圖片真係以為係芒果味,再望真少少原來有榴槤🥰😍真心正呀!作為榴槤粉絲既我梗係一定要叫黎食啦~ 榴槤慢慢係個慕絲到滲入去個口到~ 真係好特別!我仲要買澳洲牛油果榴槤奶昔感受下榴槤盛宴~個奶昔都好好味!原來牛油果同榴槤都可以咁match!朋友借咗個芝士奶蓋蜜瓜飲品,我試咗一啖都覺得好好味!奶蓋味夠重夠香濃~啲蜜瓜係啫喱黎,吸吸jelly好有口感,甜甜地好好味~
我地叫左乾蔥香炒蟹膏蟹肉意大利麵,太陽花蛋糕
飲品叫左澳洲牛油果榴槤奶昔同埋芝士奶蓋蜜瓜~~
真係好特別!