2022-08-30
呢間每次行T.O.P都會想食,餐廳地點方便, 落雨去到唔怕淋濕。餐廳每人最低消費 $60 。🍰每款cake 都好吸引,選擇困難症嘅我揀咗好耐先揀咗兩款。🧁焙茶麻糬蛋糕 $58外型好精緻,睇得出係需要好多功夫。外層朱古力皮,包住焙茶mosses,最內層有麻糬。焙茶濃度好足夠,蛋糕頂嘅圈圈以為係朱古力, 好驚喜原來係焙茶啫喱,好有心思。 成個蛋糕唔會太甜🍇葡萄鮮果撻 $58青提鋪滿左個撻, 食落好清新,夾埋曲奇撻皮配吉士醬,一d都唔會覺得膩。🍝香煎三文魚蒜香意粉 $138一整條三文魚,三文魚魚皮煎得好香脆,魚肉質厚實,一d都唔腥。坊間好多蒜香意粉會好油,但呢個重蒜味得黎唔會油,調味食得出係有心思 ,唔會只係單調嘅蒜粉黑椒。🥭粒粒芒果冰茶冰茶好足料,入面真係有好多芒果。甜度適中夠晒解喝。鳳梨乾令到成杯飲品都好靚,店員仲會好甜心提你要搞混先飲。
🧁焙茶麻糬蛋糕 $58
焙茶麻糬蛋糕