2023-07-21 38 浏览
一直都好鍾意西班牙菜 今次嚟到呢間好有feel嘅西班牙餐廳🥰坐低之後有餐前麵包 配橄欖油同埋醋 咬落好軟熟🤩西班牙海鮮飯($298)大大碟嘅西班牙飯鋪滿左唔同種類嘅海鮮 有蝦 蜆同青口 都幾新鮮㗎😋 味道好香 鑊邊仲有飯焦 口感脆卜卜😍 Daily special: Squid ($218)呢個魷魚真係好特別🤩 大大條 肉質仲係好juicy 醬汁亦都酸酸甜甜 非常開胃😍 咬落唔會好乾好難咬🤤 西班牙式炸薯仔蛋配黑毛豬火腿($148)非常豐富嘅前菜🤩🤩 黑毛豬火腿下面有炸薯仔撈蛋 又香又滑好好食😍 另外仲有沙律 食落感覺好清新😋Fruit punch我哋揀咗杯果汁 都幾香濃唔會好假😋 今次就冇飲酒啦~ 留返下次試吓😜

西班牙海鮮飯($298)

Daily special: Squid ($218)

西班牙式炸薯仔蛋配黑毛豬火腿($148)

Fruit punch
香港探店|銅鑼灣|西班牙菜|SABROSA這次來到位於銅鑼灣的 #Sabrosa ,由正宗西班牙廚師主理,提供非常地道的西班牙🇪🇸料理。小弟覺得這間餐廳位置方便、性價比高,已經成為我的pick list ❤️傳統西班牙烤乳豬慢煮蘋果 $238乳豬也太香脆了吧!西班牙式料理方式,把乳豬俾烤得金黃,在油脂的映襯下,乳豬皮都反光❤️‍🔥用刀輕輕解開,裏面是嫩滑無比的豬髀肉,一口油脂、一口跟腱,太讚了吧!Crab Yolk $228蟹黃、蟹肉煮好的risotto,鮮香無比,上面也鋪滿了鮮甜的魚子,一口蟹肉、一口魚子,不錯不錯!西班牙式炸薯仔蛋配黑毛豬火腿$148澱粉質總是我的好朋友!炸薯仔配上了蛋黃醬汁,好吃!加上了鹹鹹的黑毛豬火腿,配搭上羅馬生菜、火箭菜,感覺清新得來也治了我的嘴饞😋Cappuccino $48Fruit Punch 68不算太甜,感覺還是清新健康的——————為食分界線——————📍 SABROSA (銅鑼灣)銅鑼灣銅鑼灣怡和街22號3樓人均消費: $300#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk
香港探店|銅鑼灣|西班牙菜|SABROSA

傳統西班牙烤乳豬慢煮蘋果 $238

Crab Yolk $228

西班牙式炸薯仔蛋配黑毛豬火腿$148
澱粉質總是我的好朋友!
炸薯仔配上了蛋黃醬汁,好吃!

Cappuccino $48

Fruit Punch 68
不算太甜,感覺還是清新健康的

——————為食分界線——————
📍 SABROSA (銅鑼灣)
銅鑼灣銅鑼灣怡和街22號3樓

人均消費: $300
#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
媽媽生日話想食西班牙菜 見呢間評分唔錯 就決定嚟試下 嘩點知係個陷阱嚟 我第一次食野失望到要打差評😾首先 餐廳位置真係好隱閉 蕩失路搞左好耐先上到去可能係星期五晚 一入去嘈到街市咁 餐廳又細又迫仲坐咁多人 唔講以為係旺角啲樓上cafe lol侍應啲態度真係世界級 以為佢先係我個客 做餐廳咁signature嘅sangria同啲啤酒名又唔寫係個餐牌度 要我自己望個櫃有咩 問多兩句又好唔耐煩咁 Prosecco都冇係咩事 酒錢咁好賺都唔做真係笑死😂😂😂上菜嗰時仲犀利 大爺咁就咁企喺度等你自己搬開其他碟佢先放落嚟 我做埋你份工好冇? 食物嚟講其實唔錯 鵝肝同沙律 炸海鮮都幾好食 講真佢空間冇咁迫 侍應冇咁差先會襯得起食物質素 好浪費不過咁個焗春雞出哂事 賣相雖然好好但痴線第一次食雞係苦嘅🤢🤢🤢好明顯啲內臟未洗乾淨 就咁求其塞舊檸檬喺入面有鬼用咩 又苦又澀成餐最好食居然係伴碟薯仔 你話係咪笑話嚟😂仲有一樣我最不滿嘅係 生日都係為左開心 我訂位嘅時候明明講清楚哂要寫happy birthday message 仲講埋媽媽個名 點知上碟係完全冇左件事😡😡😡啲侍應咁嘅樣我都廢事要佢幫我整番 拿拿琳食
媽媽生日話想食西班牙菜
見呢間評分唔錯 就決定嚟試下
嘩點知係個陷阱嚟 我第一次食野失望到要打差評😾

首先 餐廳位置真係好隱閉 蕩失路搞左好耐先上到去

成餐最好食居然係伴碟薯仔 你話係咪笑話嚟😂

仲有一樣我最不滿嘅係 生日都係為左開心 我訂位嘅時候明明講清楚哂要寫happy birthday message 仲講埋媽媽個名 點知上碟係完全冇左件事😡😡😡啲侍應咁嘅樣我都廢事要佢幫我整番 拿拿琳食完走算
食完野之後好似傾多陣計都唔得咁(我係8點嗰輪照計之後冇人) 啲侍應係咁望實你即刻收走哂你啲野 好趕客
Btw個churros好明顯係叮嘅 因為0秒上碟仲要超硬

總之真係超級失望 請屋企人食餐開心飯都唔得
食餐飯還好嘅 慶生就咪啦貼錢買難受😇
2023-07-20 39 浏览
網上看這間的食物不錯,今天來試試☺️Peach tea無糖茶加上水蜜桃嘅香氣,喝下去非常舒服~蘋果汁酸酸甜甜的非常清爽~意式沙律味道偏酸,但蔬菜非常新鮮爽脆~西班牙扁豆沙律點夠口感煙韌,有種獨特的豆香味~西班牙海鮮飯海鮮飯的外觀就非常精緻,米飯呈現出金黃色調,飯粒疏鬆,口感鬆軟~海鮮的鮮味和米飯的香氣完美結合在一起,讓整道菜更加味道獨特。每一種海鮮都煮得非常恰到好處,口感鮮嫩多汁。炸青椒仔青椒表面覆蓋著一層金黃酥脆的麵衣,讓人看了就食指大動。口感非常獨特,外層酥脆,內裡則是嫩綠多汁的青椒。搭配上適量的鹽巴,讓整道菜的味道更加突出。這道菜的風味非常簡單,但卻讓人回味無窮,吃起來非常開胃。西班牙魷魚鮮嫩多汁,加上沙律菜酸酸甜甜的非常清爽~澳洲西冷牛扒肉質稍為偏硬~朱古力蛋糕香濃,布丁蛋味很濃,不是平時那種很嫩的布丁,口感偏硬~
網上看這間的食物不錯,今天來試試☺️

Peach tea
無糖茶加上水蜜桃嘅香氣,喝下去非常舒服~

蘋果汁
酸酸甜甜的非常清爽~

意式沙律
味道偏酸,但蔬菜非常新鮮爽脆~
西班牙扁豆沙律
點夠口感煙韌,有種獨特的豆香味~

西班牙海鮮飯

炸青椒仔

西班牙魷魚
鮮嫩多汁,加上沙律菜酸酸甜甜的非常清爽~

澳洲西冷牛扒
肉質稍為偏硬~

2023-07-19 57 浏览
SABROSA (銅鑼灣) 銅鑼灣銅鑼灣怡和街22號3樓味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介: 傳統西班牙烤乳豬,蟹膏蟹蓋飯,傳統卡邦尼意大利粉,巴斯克焦香芝士蛋糕,傳統西班牙焦糖布丁,自家製西班牙油條等候時間:0分鐘傳統西班牙烤乳豬:肥大肉厚烤乳豬,確實冇得輸,乳豬肉較一般中式酒樓的柔軟多汁,乳豬皮亦更有光澤,配合埋慢煮蘋果蓉及些利酒烤豬汁,一流!👍👍👍蟹膏蟹蓋飯:原隻蟹蓋兩大隻,釀著滿满的蟹膏飯,蟹膏數量多到已看不到飯了,上面放著晶瑩的魚子,魚子香甜爆汁,蟹膏香噴噴,正!😍😍😍傳統卡邦尼意大利粉:香濃卡邦尼醬汁,奶油味極濃郁,加上適量的煙肉,香草,製成品質上佳的卡邦尼意大利粉,小朋友最愛之選! 😋😋😋巴斯克焦香芝士蛋糕:芝士味濃,蛋糕軟滑帶微溫,烤至焦香更吸引,一啖入口,外脆內暖好味道!👏🏻👏🏻👏🏻傳統西班牙焦糖布丁:滑一滑的布丁,有冰涼透心的口感,加上美味鮮果,滿滿地淋上金黃色的焦糖漿,令人食指大動!❤️❤️❤️自家製西班牙油條:西班牙油條賣相華麗,香脆可口,加上朱古力醬後更是如虎添翼,與雪糕球一起享用,滋味無窮!😄😄😄
SABROSA (銅鑼灣)

銅鑼灣銅鑼灣怡和街22號3樓

• 巴斯克焦香芝士蛋糕
  • 傳統西班牙焦糖布丁
  • 自家製西班牙油條
2023-07-19 54 浏览
SABROSA (銅鑼灣)地址 : 銅鑼灣銅鑼灣怡和街22號3樓味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:蟹膏蟹蓋飯, 傳統西班牙烤乳豬, 卡邦尼意粉, 巴斯克焦香芝士蛋糕 ,西班牙油條配雪糕Churros, Pussyfoot, Iced Chocolate等候時間:0分鐘今日和朋友慶祝生日,她想要在銅鑼灣吃西班牙菜 SABROSA,她說這裡的西班牙餐性價比高,所有都在水準之上,而且很有情調。果然,真的非常高質素。我們6:30到達,餐廳已經坐無虛席,好好彩我們先定了位,不然就沒有得吃了!餐廳位置方便,位於銅鑼灣繁華鬧市,銅鑼灣地鐵站步行3分鐘便到。餐廳以歐洲設計裝修,燈光比較昏暗,所以非常有情調。餐包香脆可口,非常新鮮!蟹膏蟹蓋飯 $288在蟹蓋裏,先放西班牙飯,再上面鋪上大量的蟹膏和三文魚子。外觀非常吸引,而味道亦鮮甜可口,一口接一口,吃不停!傳統西班牙烤乳豬(S) $238來到這餐廳必定要試,烤乳豬皮薄脆香口,脂肪比例適中,肉質方面幼嫩香滑。配上你酒烤豬汁和慢煮蘋果蓉,更顯烤乳豬的香肉味道!卡邦尼意粉這餐廳的卡邦尼意粉比較乾身,芝士味
SABROSA (銅鑼灣)

地址 : 銅鑼灣銅鑼灣怡和街22號3樓

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐

抵食指數:⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐

等候時間:0分鐘

餐廳以歐洲設計裝修,燈光比較昏暗,所以非常有情調。

餐包

香脆可口,非常新鮮!

蟹膏蟹蓋飯 $288

傳統西班牙烤乳豬(S) $238

卡邦尼意粉

這餐廳的卡邦尼意粉比較乾身,芝士味十足,配上方形的煙肉,意粉比較硬身,不過也非常配合!好味道!😋

巴斯克焦香芝士蛋糕 $88

高質芝士蛋糕,即叫即製,香軟鬆綿,非常好吃!

西班牙油條配雪糕Churros HKD88

西班牙油條是新鮮熱辣辣炸起的,賠上冰凍的拖肥雪糕,一冷一熱,味感非常。

Pussyfoot

我其中一種最喜愛的mocktail,顏色奪目,橙汁、檸檬汁和青檸汁混合而成,非常開胃兼消暑!

Iced Chocolate

朱古力味道濃沃,喜愛朱古力的朋友一定要試哦!

#筆記靈感#探店#日常碎片#香港探店#香港打卡#跟我來探店#香港#香港美食#香港必試#香港美食推介#香港生活#美食分享#銅鑼灣美食#SABROSA

2023-07-19 568 浏览
扒魷魚配血橙油醋汁($218),魷魚燒至表面帶點焦香,肉質煙韌有咬口,醬汁有淡淡既水果味,而且帶點微苦,有助中和熱氣食物。Foie Gras($248),鵝肝價錢略高,但勝在質素確實非同凡響,size飽滿肥厚,食落仲有滿口油脂停留在口腔,加上入口溶化既感覺係最正。味噌蟹膏西班牙飯($228),好濃郁既蟹膏味,每粒飯都被蟹膏包住,同樣地入口後蟹膏味道都會停留口腔一段時間先會散去,整個蟹蓋都被我刮得很乾淨。西班牙油條($88),這是西班牙傳統甜品,咬落脆口,肉桂味香,表面曬上幼滑既沙糖,朱古力醬用左dark chocolate,唔太甜亦唔太苦,好適合我口味。

• FoieGras
近年來香港開左好多西班牙餐廳,呢間同朋友食過一次覺得好出色,所以決定要翻桌! 餐廳環境好有格調,岩哂同另一半黎撐檯腳。餐前送上嘅麵包好鬆脆🥰 香炸海鮮配熱情果蛋黃醬|海鮮有大蝦、青口、八爪魚同魷魚,特別鍾意佢個大蝦,爽口彈牙!配埋個熱情果蛋黃醬,酸酸甜甜可以減低油膩感。煎香草鱸魚配煙燻墨西哥辣椒汁|估唔倒係原條鱸魚!用烤既方法保留原汁原味,魚肉鮮甜嫩滑,仲可以點埋特製辣醬,令味道更有層次。炭烤羊架配紅酒汁、薄荷醬|羊架有4大舊,煎得岩岩好,叫左7成熟切開都仲見倒好粉嫩。羊脂分佈平均,肉汁豐富。配菜有焗薯同蘿蔔仔,兩款都烤得好香口。

餐廳環境好有格調,岩哂同另一半黎撐檯腳。

餐前送上嘅麵包好鬆脆🥰

香炸海鮮配熱情果蛋黃醬|

煎香草鱸魚配煙燻墨西哥辣椒汁|

炭烤羊架配紅酒汁、薄荷醬|

• Seabass
  • 炭烤羊架
2023-07-17 35 浏览
味噌蟹膏西班牙飯當飯上枱嘅時候,我就已經俾啲蟹膏吸引住咗,滿滿嘅蟹膏,配埋有炒過嘅西班牙飯,配搭勁完美!香辣西班牙海鮮湯啲湯汁好濃郁,加上啲香料同辣椒,有一種辣辣嘅感覺,好適合喜歡辣嘅人食。啲海鮮包括青口同蜆,好鮮甜,個湯底又好香。卡邦尼意大利粉佢哋用啲creamy嘅醬汁同埋新鮮嘅意大利麵煮成,佢哋用嘅肉係偏向厚身嘅煙肉,味道非常之好,啲麵同埋醬汁都煮得剛剛好,唔會過軟或者過硬,啲配料又夠豐富。提拉米蘇佢哋嘅提拉米蘇真係好好食,啲蛋糕層好軟綿,配上啲咖啡味道,整體味道好香濃!

香辣西班牙海鮮湯

卡邦尼意大利粉

提拉米蘇
ᵕ̈ 在香港吃西班牙餐不便宜呢 而且很少吃到味道正宗的🤔這間西班牙餐廳性價比很高!食物比想像中美味怪不得weekday也很熱鬧🤭最好先預訂呢✨傳統西班牙烤乳豬很有驚喜的一道菜🫶🏻在香港吃到好吃的西班牙乳豬真的很不容易而且通常份量很少🥹乳豬皮烤得金黃酥脆 肉質卻十分柔軟中間還隔了一層淺淺的脂肪🤣邪惡而美味 配了一點烤焗的羽衣甘藍平衡了油膩感 ✨香烤原條魷魚配莎莎醬和紅椒醬魷魚閘口超彈牙 有驚喜比想像中更新鮮 醬料也很恰到好處✨西班牙海鮮飯paella是西班牙餐廳必點吧🙌🏻飯粒吸收了海鮮的香氣 而且口感不錯✨Churros西班牙油條也是經典之一 香脆但不油膩配上滿滿的肉桂粉和黑巧克力醬是讓人有幸福感的甜品𓉬 SabrosaFood 8.8/10⁣Environment 7/10Price $70pp

ᵕ̈

𓉬 Sabrosa
Food 8.8/10⁣
Environment 7/10
Price $70pp
Sabrosa 呢間隱世西班牙餐廳, 口碑唔錯, 佢雖然係大廈入口隱蔽處, 夾係怡和街恒生同CSL中間的嘅小巷入去才先看見, 但平日都坐滿人, 大約7點左右到達已經座無虛席。上到3樓電梯門一開, 你會見到係好有情調, 高檔嘅裝潢。係 8點前又有happy hour, 好啱打工仔放工上嚟食下飯, 傾下計, happy下。點完餐會送上餐前麵包; 焗到外脆內有少少軟, 配上橄欖油同黑醋, 麵包🥖有香草味, 熱熱地, 幾好食。見到牆上個board介紹了幾款特色菜, 今日有5 道特色菜, 我們挑選了其中的魷魚。扒魷魚配血橙油醋汁 - $218魷魚🦑係一道非常好嘅開胃菜, 煮到啱啱好, 魷魚肉質一啲都唔硬, 而且很滑, 好軟, 好有鮮味。配有少少沙律菜, 紅椒, 落少少檸檬🍋汁, 配埋個血橙🍊油醋汁食, 感覺好新鮮, 好啱夏天食。辣味香蒜虎蝦 - $128用鐵鑊仔上碟, 熱辣辣。虎蝦🦐🦐好入味, 加了蒜油炒, 辣辣地, 仲有炸蒜片嘅香味。蝦肉好爽口又夠大隻, 好惹味嘅前菜。西班牙海鮮飯 seafood paella - $298海鮮飯🍛吸哂海鮮汁, 用海鮮汁煮過嘅飯仲帶點濕潤, 將鍋邊嘅飯焦同

扒魷魚配血橙油醋汁 - $218

辣味香蒜虎蝦 - $128

西班牙海鮮飯 seafood paella - $298
海鮮飯🍛吸哂海鮮汁, 用海鮮汁煮過嘅飯仲帶點濕潤, 將鍋邊嘅飯焦同中間稍軟嘅飯粒撈埋口感係唔錯, 非常有咬口。配有青口, 墨魚仔🦑, 蜆仔, 大蝦,🦐 賣相好吸引。成個飯中最好食嘅係隻大蝦, 新鮮彈牙有口感, 飯分量好足。

自家製西班牙油條 配雪糕Churros -$88
西班牙餐廳一定要Churros, 新鮮炸起嘅Churros🥨, 熱辣辣配上冰凍雪糕, 一熱一凍,。每條Churros都有好香玉桂味, 炸到外皮鬆脆, 內裏軟糯, 真係食唔停呀!

All Single Mix - $38
呢杯由Gin Tonic + Rum Coke, Vodka soda等mix埋一齊, 好清新, 唔錯🍹🍹。

輕微昏既燈光,總係會令人食慾增加🥰雖然餐廳係樓上舖,但我地食果日係平日,都差唔多全場full,可想而知質素都應該有啲保證😜—✦ $792/ 2ppl(已連加一服務費)—手工餐前包.✧味噌蟹膏西班牙飯 $228係Daily Special既菜式,用蟹蓋盛載住個飯,厚厚既蟹膏厚舖係面,拌埋一齊食,飯粒黏黏地有口感,味道香濃好味😋如果份量大多啲就perfect la.✧扒魷魚,配血橙油醋汁 $218都係Daily Special既菜式,個魷魚煮到個質感好鮮嫰,味道係唔錯,唯獨略偏鹹,但蘸埋個醬汁反而又中和返個鹹味🤔.✧Jamon Iberico Kale Salad $98有羽衣甘藍、大大片既Iberico、桃,份量都唔細,呢個都ok抵食.✧ 西班牙油條 $88食西班牙野必點甜品🥰微微肉桂味,炸得幾脆,加埋個朱古力醬,正啊.✧Tiramisu $88

✦ $792/ 2ppl(已連加一服務費)

手工餐前包

✧味噌蟹膏西班牙飯 $228

✧扒魷魚,配血橙油醋汁 $218

✧Jamon Iberico Kale Salad $98

✧ 西班牙油條 $88

✧Tiramisu $88
  • 味噌蟹膏西班牙飯
  • 自家製西班牙油條
呢間 Sabrosa 🇪🇸我已經唔係第一次幫襯😎,佢水準一路都好穩定👍高質。而且地方闊落🥰,服務唔錯,氣氛☺️又幾好。佢哋又有啲😍 seasonal special 菜式,都幾有新意🤤。一坐低佢哋就送上香脆嘅🍞餐包,可以慢慢食慢慢睇 menu😊。傳統🇪🇸西班牙🔥烤乳豬🐖有大同細兩個 portion 可以揀👍,呢個細嘅其實都幾有份量😍。配上兩款醬:慢煮🍎蘋果蓉香甜解膩😋一流,些利酒🥃烤豬汁味道香濃🥰提味一流。烤乳豬🐷個皮又薄又鬆脆🤩,肉質烤🔥到近乎入口既化🤤,而且好肥美甘香👍。味噌🦀蟹膏🇪🇸西班飯🍚係期間限定菜式😍,原個🦀蟹蓋上好吸睛👀。🦀蟹膏加上味噌充滿😋咸鮮,滴上🤏少少檸檬🍋汁提鮮再撈埋底嘅🇪🇸西班飯🍚一齊食勁甘香鮮味!四重🧀芝士意大利🇮🇹雲吞配🌶️辣味蕃茄醬🥫十分之惹味🤩,加上意大利🇮🇹雲吞入面嘅四重🧀芝士入口好滋味。傳統🇪🇸西班牙焦糖布丁🍮配咗唔少🫐berries 🍓,賣相吸引🥰。佢質地結實得來🤤入口綿滑,充滿🍮焦糖香,十分甜美可口☺️好滿足!

而且地方闊落🥰,服務唔錯,氣氛☺️又幾好。

2023-07-13 25 浏览
👧🏻😋👅🍽✨銅鑼灣人氣西班牙菜 😋-SABROSA 🇭🇰 銅鑼灣怡和街22號3樓 🇭🇰-🇪🇸 餐廳埋邊有梳化位好 chill, 7點幾開始入好多枱, 好快就全場爆滿, 記得要訂位!🇪🇸 除左餐牌既Tapas, Starters, Mains等等, 仲有塊黑板仔有daily special -🐠 香煎原條鱸魚 $238 (daily special)💯鱸魚用檸檬片一齊焗, 魚肉吸晒檸檬汁好fresh💯鱸魚中間一條大骨算好易食, 肉厚鮮甜嫩滑, 魚汁多到流晒落底下既火箭菜超鮮味-🥩 自家製煙燻生牛肉片配黑松露檸檬油醋 $188✨生牛肉質地嫩滑, 現刨芝士片令煙燻味更突出✨黑松露檸檬油醋令牛肉更濕潤, connect左火箭菜同芝士-🥘 黑毛豬肋條肉燴西班牙飯 $228💯 seafood paella食得多, 黑毛豬第一次, 有少少飯焦, 撈埋一齊食勁正💯豬肋條肉韌度適中, 飯粒飽滿, 調味得宜-🥔 辣味番茄醬拌馬鈴薯 $68✨呢款tapa上面除左辣番茄醬之外, 另一隻似BBQ sauce, 但更鹹香✨薯仔粒本身烤到外脆內軟, 再撈埋個醬同白芝麻好香好開胃-🥖 餐包 贈送💯脆卜卜熱辣辣,
👧🏻😋👅🍽✨
銅鑼灣人氣西班牙菜 😋
SABROSA
🇭🇰 銅鑼灣怡和街22號3樓 🇭🇰

🐠
香煎原條鱸魚 $238 (daily special)
💯鱸魚用檸檬片一齊焗, 魚肉吸晒檸檬汁好fresh

🥩
自家製煙燻生牛肉片配黑松露檸檬油醋 $188
✨生牛肉質地嫩滑, 現刨芝士片令煙燻味更突出

🥘
黑毛豬肋條肉燴西班牙飯 $228
💯豬肋條肉韌度適中, 飯粒飽滿, 調味得宜

🥔
辣味番茄醬拌馬鈴薯 $68
✨薯仔粒本身烤到外脆內軟, 再撈埋個醬同白芝麻好香好開胃

🥖
餐包 贈送
💯脆卜卜熱辣辣, 油醋超香好夾個包

2023-07-11 66 浏览
把握假期的節奏今日去左銅鑼灣食西餐揀左間銅鑼灣正中心勁方便既西餐廳主打西班牙菜好高質好好食會回訪西班牙菜就一定要叫炸西班牙青椒仔個時去西班牙 呢個係一定要叫既 因為要餸酒 唔錯 熱辣辣 咸咸地好好餸酒5♥️/5 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹叫左另一個前菜就係蒜味虎蝦幾惹味4.5♥️/5🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹主菜方面 另一個最愛就係傳統西班牙烤乳豬個皮烤到好脆啲肉好滑好林 幾好味仲有啲炸左既羽衣甘藍係底好脆口 好好味 5♥️/5 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹另一個就係today’s special 味㬝蟹膏西班牙飯勁好食用蟹蓋載住蟹膏連埋啲飯食一流仲有啲海鹽係底有需要可以加5♥️/5🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹野飲方面因為我地係early dinner 趕得切happy hour 叫左枝house white wine 都只係$180 勁抵飲4.5♥️/5 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今次仲未食到cheese and ham platter 下次黎一定要食 同埋飲返兩杯🤣🤣
把握假期的節奏
今日去左銅鑼灣食西餐