2023-08-15
好朋友生日想食西班牙菜 😆 比我搵到喺銅鑼灣嘅 SABROSA 🫶🏻 唔單止環境舒服氣氛好,由正宗西班牙廚師主力嘅食物水準仲好高 🙆🏻♀️ 唔單止壽星好滿意,我都覺得好回味 😋Daily Special:Squid原隻魷魚烤得剛剛好,既彈牙又 juicy,完全唔會靭,食落仲有陣陣炭燒香味 🤤 個汁配上西柚酸酸地既 fresh,將魷魚嘅鮮味帶曬出黎,比我地極速清左 😋西班牙海鮮飯每次食西班牙菜必叫 😍 份量好大,有蝦、蜆、青口同埋墨魚仔,十分足料 👍🏻 海鮮煮得剛剛好,完全食到鮮味又彈牙 🤤 個飯吸收左香料同埋海鮮嘅精華勁香濃,但粒粒分明唔會爛,仲有少少飯焦 🤩 喺香港真係好難食到好味嘅西班牙海鮮飯,呢度真係好有水準 🫶🏻自家制燒汁肉丸肉丸大大粒好實在,但唔會煮得太老,咬落去真係剛剛好 😋 個汁嘅番茄超濃郁,而且有辣勁,非常惹味 😆Tiramisu慶祝生日點可以無蛋糕 🫶🏻 呢度嘅 Tiramisu 真係一定要試 😋 上層香濃可可,中層就濃郁咖啡,底層就係濃烈酒香 😍 三種香味夾得非常之好,而且一 d 都唔甜,好正 🤤一坐低餐廳就俾左烘到香脆嘅麵包點油醋食,個麵包好香 😋 野飲我地就叫左
Daily Special:Squid
西班牙海鮮飯
自家制燒汁肉丸
Tiramisu
一坐低餐廳就俾左烘到香脆嘅麵包點油醋食,個麵包好香 😋 野飲我地就叫左 Gin Tonic 同 Rum Coke,happy hour 只係 $38,CP 值都真係幾高 🫶🏻