2017-08-02 337 浏览
由於見到佢有不同時段收費,所以book左七點鐘,以為佢會照計1800-1900果個時段。點知六點十去到,職員話已給勁要計下一個時段,理論完一輪,佢地都肯計返平啲果個價錢。其實食物款式真係唔算多,特別係雞類,連雞扒雞軟骨都冇得燒牛係多選擇,但大部分都唔好食。個人覺得呢碟雪花牛仔肉算係最好食最有牛味,但朋友都係覺得一般。熟食有炸雞、炸魷魚鬚、韓式粉絲、年糕等等,味道都係一般般,特別係炸雞,好似有啲雪味咁。最後每人可選一樣甜品,建議揀返雪條,因為西米露非常淡!如果比得呢個價錢,相信有唔少更好嘅選擇

其實食物款式真係唔算多,特別係雞類,連雞扒雞軟骨都冇得燒
牛係多選擇,但大部分都唔好食。

最後每人可選一樣甜品,建議揀返雪條,因為西米露非常淡!
如果比得呢個價錢,相信有唔少更好嘅選擇
2017-07-28
2017-07-30 173 浏览
平時真係好怕去放題餐廳,因為自己本身胃口不大,而放題的食物一般都係質素平平,所以寧願花筆錢食好D。不過朋友就推介話呢間肉質不錯,連一D熟食、小菜等的味道都好正宗,於是來試下。一見到呢碟肉靚靚咁上檯就已經心裡面大大加分豬牛雞我地都有叫,意外地,連雞肉都做到好嫩滑ENCORE得最多次係呢款牛,真係食不停仲叫了炸雞,以為會有D伏,點知都好好食冷麵超超超好食,同係韓國食既味道、口感都好似韓式炒粉絲,都好好食好正宗D位隔得算開,所以坐得好舒服食物選擇都算多
平時真係好怕去放題餐廳,
因為自己本身胃口不大,而放題的食物一般都係質素平平,
所以寧願花筆錢食好D。
於是來試下。
一見到呢碟肉靚靚咁上檯就已經心裡面大大加分

豬牛雞我地都有叫,意外地,連雞肉都做到好嫩滑

ENCORE得最多次係呢款牛,真係食不停
仲叫了炸雞,以為會有D伏,點知都好好食

冷麵超超超好食,同係韓國食既味道、口感都好似

韓式炒粉絲,都好好食好正宗

D位隔得算開,所以坐得好舒服

食物選擇都算多
2017-07-22 264 浏览
行完街,同男友去食宵夜場~牛肉新鮮,嫩滑,大蝦正,超級正,喪食好多食物~但生蠔就唔掂了~唔新鮮同埋全部都係沙~不推薦~環境比較細~建議大家先訂位最安全~宵夜打7折,抵~性價比高,但係宵夜落單時間好似去到10點半左右就話截單,感覺有啲坑爹,哈哈哈~下次都會選擇去食~話曬放題呢個價錢真係好好著數~自己燒,有啲攰~
行完街,同男友去食宵夜場~

~下次都會選擇去食~話曬放題呢個價錢真係好好著數~

自己燒,有啲攰~
2017-07-17 327 浏览
韓流一直係香港係有增冇減,自然同朋友聚會成日都會話食韓國野。有幾個大胃王一起食,選擇仼食好啲。平日星期一至四夜晚1900至2130,一位228加一。110分鐘一來有三款小食(不可加),泡菜,蘿白,大豆牙, 飲品有韓國飲品,汽水,茶,要飲酒就要自費。熟食方面,有炸雞,餃子 ,魷魚鬚,新鮮炸,粉薄,香口。仲有嘖火炸雞選擇但因為想留肚食燒肉所以冇點到。炒粉絲同炒年糕,一小份可以過下口引。什菜沙律,一大盤中和燒肉油份燒肉方面,牛,羊,雞,豬,海鮮有烤肥牛、牛脷、雪花牛仔肉、西拖牛肉片,牛肋骨、牛枊粒。推介,牛肋骨好離肉,肉質👍🏻豬、有豬頸肉、五花腩、黑豚豬肉、豬頭枕(即係豬頸肉)、豬扒、豬梅肉。還有豬大腸,豬耳推介,原切豬腩肉,雖然較多油份,但正因為咁,煎特顯肉味道。雞有雞翼,雞肉,雞腎選擇。而羊有羊脾肉,羊西冷海鮮:多春魚、大蝦、扇貝特、生;蠔、鯖魚生蠔大大隻,燒一燒更好味。食完燒肉,叫翻碗是水冷麵降一降溫。甜品方面,一人選擇一樣,有雪條或時果西米露。西米露用上大粒西米,有口質。總括,肉既種類選擇多,質素不差,上菜好快,不會拖單,可以慢慢食完再點,減小浪費。

有幾個大胃王一起食,選擇仼食好啲。

一來有三款小食(不可加),泡菜,蘿白,大豆牙,
飲品有韓國飲品,汽水,茶,要飲酒就要自費。

熟食方面,有炸雞,餃子 ,魷魚鬚,新鮮炸,粉薄,香口。
仲有嘖火炸雞選擇但因為想留肚食燒肉所以冇點到。
炒粉絲同炒年糕,一小份可以過下口引。

什菜沙律,一大盤中和燒肉油份

燒肉方面,牛,羊,雞,豬,海鮮
有烤肥牛、牛脷、雪花牛仔肉、西拖牛肉片,牛肋骨、牛枊粒。
推介,牛肋骨好離肉,肉質👍🏻

推介,原切豬腩肉,雖然較多油份,但正因為咁,煎特顯肉味道。

雞有雞翼,雞肉,雞腎選擇。而羊有羊脾肉,羊西冷

海鮮:多春魚、大蝦、扇貝特、生;蠔、鯖魚
生蠔大大隻,燒一燒更好味。

食完燒肉,叫翻碗是水冷麵降一降溫。

甜品方面,一人選擇一樣,有雪條或時果西米露。
西米露用上大粒西米,有口質。

2017-07-15 247 浏览
透過開飯網預訂這間店鋪,5點半去到食兩個鐘,每人二百左右,試問那有這麼抵食的店鋪,決定試它一試。甫進店內看見景觀開揚,透過玻璃窗可俯瞰彌敦道街景,枱與枱之間也有空間,格局整齊。二話不說立即點選食材,海鮮有蝦、帶子、扇貝、生蠔等,種類頗多,但質素一般。肉類有牛肋骨、牛舌、肥牛、豬腩肉、豬頸肉、雞翼、雞腎等,選擇頗多,非常美味,令人吃個不停。飲品可自行在雪櫃拿取任飲,大多是韓式飲品及不同味道的道地綠茶,感覺飲得健康。最後的韓式雪條,無論是芒果味,抑或是蜜瓜味,都令人感到飽足圓滿。

2017-07-15
2017-07-15 9150 浏览
這幾年韓風在香港肆意橫行,身邊的朋友話題總離不開追看的韓劇,加上近日多位韓星傳來的婚訊,令沒有追看韓劇的我快要被洗腦了,因為Running Man的關係,令到這間Running燒成了我們有衝動想要一試的目標,今晚出開旺角,一於來吃一頓韓式BBQ﹗店內播放韓國K-Pop,每枱中央都掛著標誌韓燒的抽氣管⋯食物選擇不算太多,但類別足夠⋯每枱也有傳統韓燒的前菜,最有趣的是那塊白蘿蔔原來是用來洗刷爐頭的⋯牛肉方面有牛肋骨、牛柳片、牛柳粒、西施牛肉片、雪花牛仔肉、烤肥牛和烤牛脷,吃燒肉我個人比較喜歡有厚度的肉片,因為薄片較難控制及掌握燒烤的時間,Size當然不要太大件,因為燒的時間較需時,而且也容易忘計時間而燒焦,所以Running燒的肉類Size算是容易掌握和快熟,也乎合任食需要爭取時間的原則XD我們是牛摩王,所以豬肉方面只選了黑豚豬肉和厚切豬腩肉試試⋯烤牛脷當然是必吃之選﹗任飲任食當然要將烤爐排得滿滿的⋯較少見韓燒重點放在海鮮上,但來Running絕對會被海鮮吸引,反而少了吃肉,這個咖喱魷魚圈非常爽口﹗另外海鮮還有多春魚、大蝦、帶子、扇貝、魷魚圈、生蠔等,但這晚我們點了生蠔卻沒有送來,不知道是

店內播放韓國K-Pop,每枱中央都掛著標誌韓燒的抽氣管⋯

食物選擇不算太多,但類別足夠⋯

我們是牛摩王,所以豬肉方面只選了黑豚豬肉和厚切豬腩肉試試⋯

烤牛脷當然是必吃之選﹗

任飲任食當然要將烤爐排得滿滿的⋯

另外海鮮還有多春魚、大蝦、帶子、扇貝、魷魚圈、生蠔等,但這晚我們點了生蠔卻沒有送來,不知道是沒有貨還是甚麼原因了,但沒關係,其他海鮮也很新鮮,大蝦肉厚質地爽彈,帶子很鮮味,魷魚圈也很爽口,海鮮比肉類更優質,算是Running燒跟其他韓燒很不一樣的地方﹗

炸雞當然不能少,我們點了小辣,但不太吃得出辣味,所以不妨大膽一點試中辣甚至噴火辣吧﹗

我很喜歡吃韓式抄粉絲,這裡的粉絲彈牙爽口,味道帶甜,也滿有芝蔴香味~

結帳前15分鐘,店員會派甜品紙,有韓國的蜜瓜雪條、芒果雪條、香蕉雪條和時果西米露,每人限一份,我們跟大部份客人一樣選了芒果雪條,可以離開時邊走邊吃,爽﹗

Running燒的地方不算很大,但氣氛卻不錯,三五知己圍著邊燒邊吃邊喝其實是一件令人開懷的事情,重點是任飲任食,讓大家各自歸家時都能大大的滿足,看來這陣韓流在香港還要肆虐很長的時間了﹗
2017-07-06
2017-07-10 265 浏览
上星期和家人出旺角食lunch,最後提議嚟呢度食入到去,侍應以為我地係食lunch,比左本menu我地,跟住我地話係要韓燒之後侍應姐姐話,除左海鮮類,同炸物小食係只會晚市供應,其他都可以食✌✌我地兩個人叫左好多野食,羊脾肉,雞翼,雞腎,牛肉…………乜都叫啲入單後,野食未上枱,侍應姐姐拎左舊白蘿蔔上枱,話如果個爐有焦燶,可以用舊白蘿蔔擦……咁神奇?🤔🤔🤔雞翼好細心,會切開,容易燒快熟😁😁羊脾肉,開頭以為食緊牛,但食食下有小小羊味,就知係羊脾肉,唔會好似羊架咁好重味,唔錯,其他都不過不失😎😎最後要講洗手間,好大,好乾淨,不過我覺得比較暗小小……遲啲會夜晚再幫襯,期待燒蠔!!
上星期和家人出旺角食lunch,最後提議嚟呢度食
雞翼好細心,會切開,容易燒快熟😁😁
最後要講洗手間,好大,好乾淨,不過我覺得比較暗小小……
遲啲會夜晚再幫襯,期待燒蠔!!
水冷面
2017-07-04
午餐
水冷面
  • 雞翼
  • 羊脾肉
2017-07-08 384 浏览
今晚約友人咁啱諗起好耐冇食過韓國嘢,於是上網周圍找找有什麼韓國嘢好吃,找到了這間,二百幾蚊每位包埋飲品任飲,有埋海鮮嘅選擇,韓國野黎講真係算係幾實惠。位置又高,之前泥過同一幢,個景都唔錯,於是就去咗嗰度食飯。一坐低佢都係依舊會有啲小食,泡菜好好食,仲可以添。而佢起碼都會有四五張紙list唔同分類嘅食物,因為佢每件嘅食物份量唔多,咁樣就可以試晒全部嘅食物,基本上每一種食物都食齊晒。先講肉類,佢啲肉質真係唔錯,而且很多選擇,係可以分別食佢唔同嘅部位嘅豬肉同牛肉~佢嘅牛舌都係香爽可口~海鮮方面佢分別有扇貝,蠔和帶子。加埋佢配嘅蒜蓉醬拎去燒,風味十足~我最鍾意食嘅係扇貝、豬大腸同埋五花肉!另外我都有個重點推介,就係水冷麵。本身食完燒嘅嘢有啲膩,之後就叫咗一碗水冷麵。一食落去酸甜同凍凍地,可以去油膩同埋你會想食多幾碗~加上用冰鎮,長期都可以keep住個種冰涼嘅感覺。So far呢間店佢嘅性價比係幾高,三五知己如果聚會嘅話都可以選擇呢間店,因為佢啲爐都幾密集,即使係兩個人都好啱食~p.s. 間店係要用蘿蔔去自潔鑊,個人覺得其實可以接受,而且又環保。

前菜

海鮮、肉
水冷麵
  • 扇貝
  • 五花肉
其實我都幾鍾意泥726 到食嘢,多選擇又有旺角嘅靚景睇, 坐得又舒服☺️今次就泥左食韓燒。比起肉,我更加愛海鮮,平時食韓燒,海鮮種類唔算好多,肉可能會多啲。但依一間,同海鮮種類都好多,話多不如話幾啱我口味😁😁現時生蠔通常都要加錢,但依到生蠔係任食架😍😍!!基本上海鮮都係我食晒😂😂朋友就食肉多😚😚我自己就加左啲蒜蓉落去,變做惹味嘅蒜蓉帶子同扇貝😋😋蝦都好新鮮,基本上不斷encore海鮮。D 肉都係高質,好食同新鮮,有d就係本身已經淹制咗😋😋
今次就泥左食韓燒。
Oyster

基本上海鮮都係我食晒😂😂朋友就食肉多😚😚
Seafood

雞腎
Meats

D 肉都係高質,好食同新鮮,有d就係本身已經淹制咗😋😋

Oyster
Seafood
雞腎
Meats
  • 生蠔
  • 扇貝
  • 帶子
2017-07-06 129 浏览
今次同男朋友黎食韓燒!真係好耐無食過任食韓燒!一開始侍應已經攞左四碟前菜上檯!推介食泡菜,味道唔錯,少少辣甜甜地,好易入口!另外佢地除左有燒肉之外,另有其他韓式食品,例如韓式炸雞、 辛辣麵、韓式炒粉絲、阿豬媽靚湯等。如果食完燒肉覺得唔夠飽,仲可以點飯食添!燒肉方面應有盡有,有雞、羊、牛!雞翼方面,餐廳用上單骨雞翼,極之方便客人食用!另外牛肉極為入味非常推介!燒海鮮方面,有龍脷柳、生蠔、魷魚、多春魚等等!雖然生蠔燒熟細細隻,但係好新鮮好清甜!另外,韓燒個爐比較大火,大家要小心啲睇火。最後,食返呢個韓國雪條,好有蜜瓜味!🤤兩個人total$458!間唔中想食都ok!
今次同男朋友黎食韓燒!真係好耐無食過任食韓燒!

另外,韓燒個爐比較大火,大家要小心啲睇火。

最後,食返呢個韓國雪條,好有蜜瓜味!🤤

兩個人total$458!間唔中想食都ok!
近期好多人約食生日飯,搵到依間韓燒4人食送生日個個免費,打麻雀咁搵齊腳訂位去食😍21:30後入座仲有全單7折準時到,即刻入得唔洗等,一黎到緊係oder海鮮,為確保食物新鮮每抬每次限叫6隻;必叫生蠔、扇貝、帶子、蝦,多春魚其實一直叫肉,都分唔清邊款打邊款😂問店員佢地都分唔到,要再問番先講到比我地聽,佢地既肉好好食呀🤤唔會好難咬,唔會太淡太咸,食左好多呀🤣生菜藍🥗唔洗講都會叫啦,包住肉肉食好似健康左無咁肥咁😙自我感覺良好仲有一樣愛辣之人必試;噴火炸雞,真係真係辣到飲乜都唔掂🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶一定要再黎食,但一定會搵個生人之星🤣因爲真係抵

一定要再黎食,但一定會搵個生人之星🤣因爲真係抵
2017-07-02
庆祝纪念
生日
2017-06-25 117 浏览
呢間已經第二次食本身冇諗住寫所以冇影到相但食完之後又覺得其實呢間值得推介下呢間係比較多選擇嘅韓燒!除咗可以狂食牛之外仲有好多海鮮嘅選擇!就講牛肉同豬肉都仔細咁分咗好多唔同嘅部位我記得上次食嘅時候係好多個部位都好嫩好有牛味所以今次一樣一開始都會樣叫啲來試吓,西施牛肉片同雪花牛仔肉超嫩超正,所以我哋encore左,包生菜食真係可以食咗好多牛!哈哈!另外就係記得生菜係寫紙叫嘅,唔係一去到就比架!記得上次去嗰時飲品好多都係甜野,但今次有樽裝嘅解茶,好好!如果經開旺角諗唔到食乜的話係一個好選擇!7點後$228加一如果晏啲九點半後仲有七折
呢間已經第二次食
本身冇諗住寫所以冇影到相
但食完之後又覺得其實呢間值得推介下

呢間係比較多選擇嘅韓燒!
除咗可以狂食牛之外
仲有好多海鮮嘅選擇!

就講牛肉同豬肉都仔細咁分咗好多唔同嘅部位
我記得上次食嘅時候係好多個部位都好嫩好有牛味

另外就係記得生菜係寫紙叫嘅,唔係一去到就比架!

記得上次去嗰時飲品好多都係甜野,但今次有樽裝嘅解茶,好好!

如果經開旺角諗唔到食乜的話係一個好選擇!
7點後$228加一
如果晏啲九點半後仲有七折

2017-06-21 163 浏览
尋晚同朋友又去食飯啦,今次黎食韓式BBQ,真係好耐好耐無食過!正所謂簡唔中燒係好過癮嘅~上到去6點半已經好多人坐定定係度燒緊啦!食物選擇都唔少,有海鮮、有雞有牛!如果想食韓式小食,仲有炸雞、粉絲、餃子之類。唔夠飽仲可以食辛辣麵同白飯!海鮮類入面最好食係魷魚圈,唔會過好un,同埋好爽口!又幾粗身!扇貝不過不失,可以加少少調味會更好!雞翼見返會係單支雞翼,好方便人食啊!另外個火都好猛,好多就燒熟D野!羊脾肉都好香口,唔會有蘇味!仲有,呢度海鮮類原來有生蠔。雖然唔算大隻,但食落無蠔殼碎,都算有誠意!最尾15分鍾,侍應會俾張甜品紙你填,係韓國melona雪條,便利店都買十幾蚊枝,又好味!唔食雪糕都有西米露可以揀返!
上到去6點半已經好多人坐定定係度燒緊啦!

羊脾肉都好香口,唔會有蘇味!

2017-06-21 105 浏览
Running 燒這間店名,未去先有好感啦! 因為我是正宗Running Man SUPER FANS!!!!!Running 燒位置在旺角中心附近的一座商業大廈,近地鐵站之餘,也遠離旺角人多的感覺,而且商業大廈好新淨,感覺環境不錯。對於「放題」我真是有特別癖好,因為可以吃得盡興嘛! 尤其放工晚飯,我真是非常非常餓,任食任飲最適合我呢! 這間韓燒有好多海鮮,作為海鮮精,真的好興奮,雖然一直以來我比較喜歡吃原汁原味的蒸海鮮,但燒出來的香口食物,又怎會不喜歡?  沒想到這裡的海鮮選擇也不少,有尤魚、帶子、扇貝、蝦、魚、生蠔等.... ...全部都要試!蝦好大隻好彈牙,扇貝、帶子好夠味,不用點醬汁也好吃!生蠔燒到半熟,好鮮味呀!除了海鮮,韓燒當然也要吃燒肉。牛肉、豬頸肉、雞肉、雞腎通通都不能錯過!好友最喜歡燒牛舌,我最喜歡燒雞腎!牛肋骨好有驚喜呀! 肉香多汁,味道也夠,不用點醬都已經好好吃,我點完又點,吃了幾轉!每個爐上面都有抽酒煙的煙囪,所以餐廳內的環境都不會煙霧瀰漫! 同樣地保留韓國燒烤特色,手袋可以放入椅子下,這樣便可以安心吃,又不怕手袋成陣油煙味!燒豬大腸好香口,燒到卜卜聲,食的時候
蝦好大隻好彈牙,扇貝、帶子好夠味,不用點醬汁也好吃!
生蠔燒到半熟,好鮮味呀!
好友最喜歡燒牛舌,我最喜歡燒雞腎!
燒豬大腸好香口,燒到卜卜聲,食的時候感到好有罪疚感,但結果還是一口又一口=P
最令我開心就是....有韓國拉麵呀!
雖然很多人都覺得吃放題點拉麵是傻瓜的行為,但我就是喜歡吃韓麵呀! 其實除了辛辣麵,還有韓式炒絲、韓國水冷麵等選擇,不怕吃不飽啦!
最後當然有甜品啦! 我想試這品牌的雪條很久,最想試蜜瓜味,但今晚蜜瓜味已沒有了,唯有試芒果味啦! 這牌子的雪條質感好特別,好像在吃糖果=) 值得一試!
放題時間為110分鐘,所以大家記得爭取時間!
離開時,餐廳門外有一支除味噴霧,可以噴一噴衣物癖走身上的油煙味,這樣坐車時便不會成身味呀!
2017-06-19
  • 牛肋骨
  • 海鮮
2017-06-21 80 浏览
一入到去,好乾淨冇乜油煙味,跟住店員帶位,今次坐嘅係圓枱,凳下面原來仲有得擺嘢,都幾貼心同善用空間。枱同枱之間又唔算好近,唔會有種密密麻麻嘅壓迫感。之後就開始叫嘢食,有牛同豬,竟然都有羊,而佢最特別係有埋生蠔同埋扇貝,非常吸引。之後海鮮就放爐既邊邊由得佢熟。呢間野同普通韓燒店唔同,個燒版污糟左唔係換左佢,反而係用一舊大蘿蔔係咁擦塊版擦到得為至,既方便又快捷。之後小弟又叫左啲熟食,個阿豬媽湯好有火候,幾正,燒下野食先有靚湯飲係唔同啲。個炸雞同炸餃子,成舊放入口,又足料又脆,抵讚,唯一美中不足就係泡菜餃子太辣了。
枱同枱之間又唔算好近,唔會有種密密麻麻嘅壓迫感。