下午突然間好想食韓燒,打電話死扭男人帶我食,終於收工佢帶左我去旺角既running 燒,完一完我嘈左一日既心願餐廳位置坐落彌敦道726號大廈,十分顯眼易找跟傳統韓燒一樣,坐位可以打開,把包包放入去,唔使整到成陣味一坐低就上左幾種韓式小菜比我地,仲有塊蘿白比我地自己清理燒爐飲品自己出去拎,選擇都算好多,仲有我最愛既枝裝茶飲Tim醬同鼓油都係自助形式,好鐘意佢果韓式面鼓醬,包生菜肉一流牛肉既雪花分勻平均,食落都幾淋口,牛味卻意外既夠其他肉類都調味得宜,而且種類多,亦十分新鮮乾淨最開心係竟然有海鮮任食呀💁🏻燒大蝦超彈牙!生蠔好大隻生菜包肉真心無得輸大満足既一餐

餐廳位置坐落彌敦道726號大廈,十分顯眼易找

跟傳統韓燒一樣,坐位可以打開,把包包放入去,唔使整到成陣味

飲品自己出去拎,選擇都算好多,仲有我最愛既枝裝茶飲Tim

醬同鼓油都係自助形式,好鐘意佢果韓式面鼓醬,包生菜肉一流

牛肉既雪花分勻平均,食落都幾淋口,牛味卻意外既夠

其他肉類都調味得宜,而且種類多,亦十分新鮮乾淨

最開心係竟然有海鮮任食呀💁🏻

燒大蝦超彈牙!

生蠔好大隻

生菜包肉真心無得輸

大満足既一餐

2017-09-27 119 浏览
近來韓國食物也是一種潮流, 我愛韓式燒烤, 今次約了朋友到旺角, 順便試下這間韓燒, 一開始上網search 資料, 介紹這裡不單燒肉有水準, 而且仲有好多新鮮海鮮添, 超級期待呢, 海鮮我黎喇~~~大家有無留意9:30 後入座是全單7 折真係好抵食呀, 但小妹已經餓到不行了這餐廳佈置簡約, 坐椅下可以擺放袋子或個人用品, 咁就唔怕個手袋唔知點擺好啦, 抽煙放面都幾好, 唔會一入去就好大油煙味寫左d 野食未到,可以先吃點前菜泡菜酸酸辣辣最開胃, 另外白蘿蔔朋友說有特別用途, 可以清理個爐, 等佢唔洗咁痴底的基本上各樣款式我都點了來試, 包招肥牛, 牛舌, 五花腩, 牛肋骨, 牛柳粒。 覺得我地成個牛魔王一樣, 無牛不歡, 牛肉不會太厚身, 容易熟, 而且不用特別調味已覺肉嫩及肉汁豐富,味道非常好今晚的主角出埸我地絕對唔可以錯過海鮮呢, 有新鮮大大隻生蠔同扇貝, 仲有海蝦, 魷魚同帶子。 帶子鮮甜美味, 海蝦肉質彈牙, 生蠔一開始可能我燒得太耐乾左水, 但之後再燒就成功左, 好鮮甜, 這簡直是韓燒的最高享受另外, 仲有燒豬大腸, 雞翼, 咖哩魷魚都幾好味, 最後真係飽到上心口, 食埋個蜜

大家有無留意9:30 後入座是全單7 折

真係好抵食呀, 但小妹已經餓到不行了

前菜

寫左d 野食未到,可以先吃點前菜

燒牛肉

扇貝,  帶子,  生蠔,  海蝦

生蠔,  帶子

燒海鮮
今晚的主角出埸

另外, 仲有燒豬大腸, 雞翼, 咖哩魷魚都幾好味, 最後真係飽到上心口, 食埋個蜜瓜雪條就走
, 現在還回味緊燒肉及 海鮮, 下次可以再約家人來食餐勁的💪🏻.

燒牛肉
扇貝,  帶子,  生蠔,  海蝦
生蠔,  帶子
燒海鮮
2017-09-25 110 浏览
今天和朋友第一次黎呢度食韓燒任食,環境ok既,服務都正常。韓燒有扇貝,帶子,生蠔同蝦呢點要讚。肉正常,海鮮都唔錯肉既上菜速度正常但海鮮既上菜速度就好慢,每次都等好耐先到而且漏單情況很嚴重可無限添加既泡菜,每次黎既份量都勁少,我本來想再食泡菜,但都唔好意思係咁叫佢拎黎另外,既然係任食,甜品應該都係任食我覺得會比較好埋單一個人大概$285,本人覺得有點貴,不過貴唔貴呢d野好主觀離開時有d噴劑幫你衣服除味,呢點我幾鐘意幾貼心。
今天和朋友第一次黎呢度食韓燒任食,
環境ok既,服務都正常。
韓燒有扇貝,帶子,生蠔同蝦呢點要讚。
肉正常,海鮮都唔錯
肉既上菜速度正常
但海鮮既上菜速度就好慢,每次都等好耐先到
而且漏單情況很嚴重
另外,既然係任食,甜品應該都係任食我覺得會比較好
離開時有d噴劑幫你衣服除味,呢點我幾鐘意幾貼心。
2017-09-24
  • 扇貝
2017-09-20 89 浏览
幫朋友慶生去到旺角哩間韓燒入面油煙都幾大 但野食選擇多質素都唔錯有好多款海鮮同肉類可以揀生蠔 扇貝 大蝦⋯⋯全部都係任叫!!肉類唔係未解雪就拎出黎果d最推介簿切既五花腩 食幾多都唔厭另外水冷麵都好開胃 細細份 我地每人食左2,3碗炸雞係即炸正常或者小辣都好好正 連炸粉都調左味 甜甜地 但中辣辣到有d苦 食得辣既朋友都頂唔順泡菜 大豆牙 醬料 飲品要自己出去攞生菜就可以直接同店員講想要幾多有d可惜既係甜品每人只可以揀一條雪條同埋時間有唔係好夠
幫朋友慶生
去到旺角哩間韓燒
入面油煙都幾大
但野食選擇多
質素都唔錯
有好多款海鮮同肉類可以揀
生蠔 扇貝 大蝦⋯⋯全部都係任叫!!
肉類唔係未解雪就拎出黎果d
2017-08-12
庆祝纪念
生日
2017-09-19 109 浏览
今日約齊一班好友去食飯,黎到mk就決定食依間韓燒,雖然係平日,但都幾多人食依間餐廳肉嘅種類款式都有好多,基本上肥牛、牛舌、牛肋骨等等都有,另外五花腩、雞翼等韓燒必備都一定有、而蔬菜類如青椒、茄子等,一應俱全!係肉類當中,我最愛牛舌,因為係自己燒,所以會好好控制,吾會燒焦,而且食落口吾會全部都好油嘅感覺,亦都吾會好咸!另外海鮮類,帶子係好鮮甜,生蠔都係,而多春魚就好好味道,但比較難燒,因為會痴實個版,所以要小心甘燒係熟食方面,有韓國野必備嘅炸雞,佢有兩隻款,一款係吾辣,另一款係可以辣到你噴火嘅,我地兩款都叫左,原味就同出面差不多,但係好熱辣辣。而噴火個隻個食完之後真係辣到噴火,成個嘴麻哂,但真係好過癮!鐘意食辣嘅吾好錯過最尾,每人會有一款甜品,可以選擇雪條or西米露,我就選了雪條,因為食完熱辣辣嘅韓燒再食凍冰冰嘅雪條,好正!食完今次,姐如果再食韓燒,我一定會番黎再食過,但係110分鐘有d吾夠盡興,再多少少就好

2017-09-15 113 浏览
一般空气好差,職員態一般,迫客人快D食野,仲有50分钟就要最後C a11,辛苦食,食物一般只有牛肉,海鲜好食,煙大冷氣要夠,坐位超窄,肥D坐吾到,超辛苦。大家考慮一下先好去,吾好去食。
一般
  • 燒蝦,帶子,牛肉
2017-09-06 175 浏览
近來好興食韓式燒烤,同朋友在旺角的Running燒食晚餐,見到室內的設計就好喜歡。韓式香炸雞、炸魷魚鬚及炸餃子(內配韭菜及泡菜等),都炸得剛剛好,好脆口及感覺鮮味及健康,真惹味脆爽吃落具香炸質感,我叫左幾次呢,可以食多D。用韓式鐵板煎烤,叫多D 雞翼同魷魚慢慢燒先,真係食物好鮮味及肉滑。此外還有其他如多春魚、大蝦、魷魚圈及咖喱魷魚等,在韓燒下雞也極盡番尋味,我喜歡呢幾種都是可慢慢燒同享受的美食。又有各式飲品。

又有各式飲品。
2017-07-30
2017-09-06 128 浏览
旺角有間韓式Running燒,真係值得一試!精美韓燒吃款式,當開始進餐時真令人覺得去韓國旅行。蕃茄生菜沙律,高纖維營養,最啱烤食中的幫助消化食品。再加上極盡調味的韓式炒粉絲(芝蔴粒紅蘿蔔洋蔥及青瓜絲等配料),食落惹味可口番尋味!生雞翼及調味醃味雞肉(配雞粉或黑椒)等,相信會是任何類型燒烤中的必然佳品,經韓式鐵板煎烤下,熱辣香爽入口惹味。當然青椒白瓜及各種脆炸魷魚雞肉等,是我最喜歡的食材,亦能為韓燒增添額外口味。

2017-08-31
2017-08-31 168 浏览
搵食搵到黎旺角, 係呢個食店可以話多到眼花繚亂既地方, 我地最後係跟同事介紹由於好耐冇食燒肉, 所以都叫同事推介唔太貴又抵食既日/韓燒選擇~最後黎到呢間RUNNING 燒由於入座唔早, 或者話偏夜(8點半左右), 所以雖然個場有D爆, 但係都唔洗等位~入座前見到樣有趣既野 職員話真係除燒烤味幾好, 一於食完試下個爐上面有一大支韓燒常見既抽煙管燒緊果陣都覺真係幾好, 起碼塊面冇平時覺得咁油咁大陣味隔離仲有支油, 驚痴底可以落少少先再燒MENU選擇唔少, 除左最常見同必需既各式肉類外, 最有驚喜既係有韓式小食同海鮮任叫韓式小食例如炒年糕, 幾有味又唔會只係鹹既湯, 以及炸雞等海鮮就連生蠔, 扇貝, 帶子等都有任叫仲叫緊野食果陣就先黎左韓式四小碟配菜~白色果碟特別少少, 係一大舊蘿蔔蘿蔔, 泡菜味道唔錯, 芽菜幾正落左單我就去左拎野飲驚喜位係細樽裝道地解茶 平時出去買都唔平, 估唔到呢度有任飲酒精類就要加錢, 不過圖入面既各種汽水+解茶已經完全滿足左我既要求配料吧麻雀雖小, 五臟俱全除左有豉油外, 仲有對我必須既生蒜另外兩種較少見既係麵豉醬同韓式辣醬係上齊第一輪食物果陣影左張肉類味道唔錯,

最後黎到呢間RUNNING 燒

入座前見到樣有趣既野

職員話真係除燒烤味幾好, 一於食完試下

個爐上面有一大支韓燒常見既抽煙管

燒緊果陣都覺真係幾好, 起碼塊面冇平時覺得咁油咁大陣味
隔離仲有支油, 驚痴底可以落少少先再燒

韓式小食例如炒年糕, 幾有味又唔會只係鹹既湯, 以及炸雞

海鮮就連生蠔, 扇貝, 帶子等都有任叫

仲叫緊野食果陣就先黎左韓式四小碟配菜~

白色果碟特別少少, 係一大舊蘿蔔

蘿蔔, 泡菜味道唔錯, 芽菜幾正

落左單我就去左拎野飲

驚喜位係細樽裝道地解茶
 平時出去買都唔平, 估唔到呢度有任飲

配料吧麻雀雖小, 五臟俱全

除左有豉油外, 仲有對我必須既生蒜

另外兩種較少見既係麵豉醬同韓式辣醬

係上齊第一輪食物果陣影左張

肉類味道唔錯, 上菜都快, 唔會漏單(呢樣真係最緊要呀)

海鮮係上完之後已經極速比我地放左入爐

寫幾多帶子真係黎幾多, 冇花冇假

新鮮程度都非常OK, 煎香加少少生蒜點唔點豉油都正

豬肉既肉味都令我印象深刻, 比一般任食燒肉既餐廳鮮味
之後黎埋新加既兩種菇同南瓜又影左張~

燒燒下都換左次鑊, 換完
再燒多一兩轉先停手食最後既小食等甜品

炸魷魚鬚炸粉唔太厚, 味道幾好, 炸雞真係又有驚喜

我地係呢轉之後又專登叫多兩件係冇辣醬既, 因為佢真係拍得住香港炸雞鋪既

最後係每人一支既melona 四方雪條~我地各要左芒果同蜜瓜味~

食完燒肉用呢個結尾幾清新幾好
可以令自己覺得冇咁熱氣

臨走噴左一邊背囊果個除味噴霧, 第二日好似果邊真係少味d, 大家不妨一試
2017-08-23 198 浏览
近排天氣好熱,但又好想燒烤,所以朋友提議一齊去食有冷氣嘅任食韓燒!心動不如行動,即刻book枱。甫坐下,侍應便遞上Menu俾我哋選擇,選擇種類頗多: 豬、牛、羊、雞,仲有多款海鮮,而且更有熟食選擇!啱晒我哋呢班餓底。和友人在menu上選擇了多款食物後,便到飲品吧自己揀嘢飲,有汽水、果汁、茶。旁邊是醬汁,可以自行混醬。話咁快,小食先上枱,有我超鍾意的炸魷魚鬚,炸粉唔會好厚,薄薄一層,配上魷魚的彈牙,超級滋味,我們忍不住encore左幾碟。炸雞都好好味,啖啖肉,香脆可口。另外仲有韓式炒粉絲、烏冬、辛辣麵等多款麵食選揀,但想儘情品嚐燒烤的我們,便想留待一陣燒後先決定order。食緊小食的時候,燒烤食物陸續上枱,我與友人急不及代將他們放上烤爐,望住肉的油脂不斷滲出,肉慢慢變熟,香氣撲鼻,與友人都擺定姿勢,期待將肉放進口中。烤過的大蝦肉質緊實彈牙,我們又忍不住encore幾次。帶子則相對軟嫩,燒過的表面帶微微的焦黃,外脆內軟,口感滿分。五花肉是我到韓燒店必點的項目,尤其燒的過程,見住油脂慢慢滲出,五花肉漸漸變得焦黃香脆,我尤其喜歡剪到一口大小,一口一件,很快便可以消滅了一碟。當然,五花肉又怎可少
心動不如行動,即刻book枱。
!啱晒我哋呢班餓底。

烤過的大蝦肉質緊實彈牙,我們又忍不住encore幾次
五花肉是我到韓燒店必點的項目,尤其燒的過程,見住油脂慢慢滲出,五花肉漸漸變得焦黃香脆,我尤其喜歡剪到一口大小,一口一件,很快便可以消滅了一碟。當然,五花肉又怎可少了配生菜來食。一塊生菜、兩片肉、一片泡菜、少量芽菜,包起來一啖放入口,既食到新鮮生菜的爽脆,又食到五花肉的滋味,再配上泡菜的酸辣,回味無窮。

牛肋骨亦是不錯的選擇,燒過後緊緊鎖住肉汁,微焦的表面,軟淋的內涵,好味!

我與友人又食了牛舌、雪花牛仔肉、帶子、雞腎等多款肉或海鮮,很多都不錯
!我們都不好羊,所以便沒有點了,但見menu上都好似有兩款選擇。
最後,當然少不了學電視劇的人,叫一碗冷麵,配着烤肉一起食,一熱一凍,好味的肉感加上冷麵的Q彈,熱辣辣得黎,又好涼爽,好得意。
食飽後,以一枝MELONA雪條作結,適合不過!
2017-08-11
  • 大蝦
  • 炸魷魚鬚
  • 五花肉
  • 牛肋骨
佢嘅店面唔大,大概只有10至12張枱, 同埋一個飲品雪櫃 ,一個好細嘅 調味料位置, 入面嘅燈光都係偏暗,裝修風格都較為韓式。 但係對於我嚟講,舒適度遠比裝修風格重要, 佢哋嘅枱比起其他舖頭嘅低 , 檯面大概去到 腰以下嘅位置, 因為張枱嘅高度比較低所以 啲煙會一直供到塊面,個燒烤爐距離枱邊只有大概10 cm嘅距離, 所以都係食嘅時候一烏低身食 個爐就距離你好近, 好容易會比油彈親塊面 ,而且 燒嘅時候d油都會彈落件衫, 有海鮮同埋唔同肉選擇但係味道都好似差唔多感, 味道亦都唔出眾。 我喺食嘅時候仲嗌咗一 碟沙律 但係嗰一碟沙律真係好大碟, 同一個係普通餐廳嗌嘅一個主菜沙律差唔多大碟, 本來淨係想試下少少沙律嘅我哋都要夾硬食曬佢。 真心唔推介呢一間 ,唔會再食。
2017-08-17
宵夜
2017-08-14 249 浏览
中學時期常光顧燒肉放題等點(漢咩、咩咩苑哥d)貪其任食精神同埋價錢相宜呢幾年都好似冇食過放題的燒肉了一來人大了不喜歡吃得太撐太飽二來嘛任吃的味道總是一般今晚與舊友gathering他推薦我吃Running 燒門口貼著報刊的報導任食的竟然是韓牛見到openrice 的足跡👀坐下後店員即送上四小碟邊叫著前菜邊點了一大堆不同款的肉單是牛已經有六七款也有好多款韓式料理飲品方面是自助形式連樽裝茶也有,讚!少不了點個菜籃,燒好肉加上辣醬、蒜,包住吃減低油膩感牛方面質素當真幾高!牛舌、牛肋骨、西施牛片、雪花牛片、牛股柳粒等,我們全部都先點了二塊試一試其中最喜歡牛粒和牛肋⻣,Juicy 之餘牛味濃牛舌夠爽口海鮮也好多選擇,最勁爆的是,連生蠔也有!放在爐邊上靜候佳音等縮了就可以吃友人竟不愛吃生蠔,哈哈唯有食多幾隻啦感覺好回本仲有帶子、帆立貝(有貝殼)、蝦、多春魚、咖啡魷魚等多春魚較易痴底但我好喜歡吃,燒得不錯吧?帆立貝加d garlic 一起燒,正!仲點左幾款小食炸魷魚So, 韓式炸雞都係即炸!熱辣辣之餘炸皮簿雞肉都好滑仲有韮菜餃、年糕小吃份量可以好mini portion一條一件咁叫都得仲有呢碗是日靚
中學時期常光顧燒肉放題等點(漢咩、咩咩苑哥d)

貪其任食精神同埋價錢相宜

邊叫著前菜邊點了一大堆不同款的肉
單是牛已經有六七款
也有好多款韓式料理
飲品方面是自助形式
連樽裝茶也有,讚!

少不了點個菜籃,燒好肉加上辣醬、蒜,包住吃
減低油膩感

牛方面質素當真幾高!
其中最喜歡牛粒和牛肋⻣,Juicy 之餘牛味濃

牛舌夠爽口

海鮮也好多選擇,最勁爆的是,連生蠔也有!
放在爐邊上靜候佳音
等縮了就可以吃

友人竟不愛吃生蠔,哈哈唯有食多幾隻啦感覺好回本

仲有帶子、帆立貝(有貝殼)、蝦、多春魚、咖啡魷魚等

多春魚較易痴底但我好喜歡吃,燒得不錯吧?

帆立貝加d garlic 一起燒,正!

仲點左幾款小食
炸魷魚So, 韓式炸雞
都係即炸!熱辣辣之餘炸皮簿
雞肉都好滑

仲有韮菜餃、年糕
小吃份量可以好mini portion
一條一件咁叫都得

仲有呢碗是日靚湯
今日係雜菌湯
菇味濃郁,底仲有唔少菇菇係到

食多二輪,支持唔住了😂

甜品方面有雪條&西米露揀
係平時7仔賣成十蚊條,果味濃的Melona

哩個放題真係抵食之選,有幾多間係咁ge 價ol做到有埋海鮮食?
第二日真係要Running running 再running 先燒到哂咁多fats 啦!
2017-08-09
2017-08-09 231 浏览
今日收咗工約埋老婆兩個去食韓燒 ,因為之前有同事去食過話九點半後有七折 好抵食。 上網睇過食評都好多好評, 上到去可能因為七折的關係都很多人排隊, 不過可能已經過咗食飯時間 等咗廿幾分鐘已安排入咗,雖然地方唔大,但設計裝修簡約有韓風環境唔錯, 坐窗邊位仲有街景。 因為我本身唔係食肉獸 所以我都係主打海鮮多,大蝦煎完香噴噴肉質都算彈牙, 帶子唔錯, 魷魚圈口感爽彈唔靭, 多春魚扇貝都唔錯, 清魚龍利柳 煎香咗啖啖肉 其餘燒肉類 我主力都係食牛肋骨, 牛柳粒 和雪花牛仔肉 雞翼味道剛剛好肉質嫩滑 ,最鍾意嘅係佢開咗半 易燒易食。 最後來一個西米露跟韓國果味雪條做終結, 飽曬。
, 坐窗邊位仲有街景
其餘燒肉類 我主力都係食牛肋骨, 牛柳粒 和雪花牛仔肉

2017-08-03
  • 燒雞翼
2017-08-05 234 浏览
running燒 聽個名就好似某電視節目running (X) 都係同韓國嘢有關所以試下。乘電梯上到9樓未踏出𨋢門已經聽到播放韓國流行嘅快歌。 九點半後入座傳單有七折但係我慣了早吃晚飯嘅習慣所以冇貪佢呢啲小便宜而且六點去到 好多位唔使嘥時間等位之餘又可以坐得舒舒服服。內裏環境雖然唔大但都坐得舒服唔會好擠迫第一時間睇下有咩食,食物種類有熟食, 燒海鮮類蔬菜類及肉類。睇下飲品櫃,佢都算多種類,仲有綠茶,解茶,荔枝紅茶,蜜桃茶等。食放題最怕飲汽水頂住個胃食唔落,所以我攞咗支解茶健康之餘又可以去油膩。一嚟就上咗個海鮮 蝦好新鮮夠大隻之餘仲好實淨,一啲梅嘅感覺都冇,燒完啲肉好爽口仲有蝦膏添。龍利魚柳同帶子,燒完唔會縮曬水,仲保留咗佢哋原有嘅鮮味。有醬油提供 ,但本人覺得海鮮要食原味先好食 除了羊肉,差唔多全部肉類叫曬, 豬頸肉好爽滑,豬肉類唔會嚡口,牛肉類夠滑做完食肉獸梗係要食番啲蔬菜平衡下,試咗 蔬菜沙律,爽脆嘅青瓜同新鮮生菜仲有車厘茄配小小嘅泡菜汁感覺好清新好醒胃 ,一啲都唔會辣。雖然食咗好多肉同蔬菜已經飽但冇啲澱粉質落肚感覺唔實在,所以叫了一份韓國湯烏冬, 爽滑嘅烏冬加埋菇類嘅湯底好夾,

雖然食咗好多肉同蔬菜已經飽但冇啲澱粉質落肚感覺唔實在,所以叫了一份韓國湯烏冬, 爽滑嘅烏冬加埋菇類嘅湯底好夾,鍾意食菇菌類嘅朋友一定要試

食完熱氣嘢梗係要食返啲甜品滋潤下,我試咗個雜果西米露,西米大粒有口感,雜果有木瓜,西瓜,菠蘿同椰果甜度啱啱好。 朋友試咗個韓國版嘅蜜瓜雪條, 好重蜜瓜味牛奶味夠香滑, 食完想試埋個芒果味,可惜佢每人限送一個甜品

2017-08-04
2017-08-04 193 浏览
我唔係一個韓迷、唔追韓星、唔睇韓劇,但我鍾意韓燒。韓式燒肉主要利用鐵板熱力去燒肉,且比較著重燒肉上嘅醬汁味道,而日式燒肉多利用網燒,比較著重肉本身的味道,調味較簡單。而我個人食野一向重口味,所以覺得韓燒比較啱我。今次黎呢間Running燒,入面不斷播住韓國音樂,令你感覺去左韓星音樂會咁。由於我係7:30入座(平日),每位放題價錢$228,如果夜收工嘅,9:30後入座只係$198仲有7折添。放題當然係任食啦,但要留意有部分酒類係要額外收費架。呢個雪櫃入面嘅就可以隨便飲啦,可樂、雪碧、芬達、+C呢啲基本野一定有,烏龍茶、解茶、芒果汁都有,當然唔少得韓國出品嘅忌廉溝鮮奶(香蕉味)啦,都真係有好多選擇架。先黎海鮮,帶子、扇貝、魷魚圈,仲有大蝦,睇到已經好肚餓啦,要即刻開火燒啦。睇下我燒得隻蝦幾咁靚,色澤分明,味道鮮味可口,但點解我夾晒4隻?因為我要幫我老婆拆埋殼吖嘛。前菜有幾款,除左傳統泡菜仲有大豆芽同蘿白。主角肉類出場啦,豬牛雞都有,以我同老婆大人嘅食量,呢度叫剛剛好架咋。快快手放啲肉上去燒啦,睇見啖啖肉,已經感覺好滿足。鐵板燒有樣唔好,燒耐左就會積累左層殘渣喺度,正想叫佢地更換鐵板之際,侍
我唔係一個韓迷、唔追韓星、唔睇韓劇,但我鍾意韓燒。
而日式燒肉多利用網燒,比較著重肉本身的味道,調味較簡單。
而我個人食野一向重口味,所以覺得韓燒比較啱我。

放題當然係任食啦,但要留意有部分酒類係要額外收費架。

因為我要幫我老婆拆埋殼吖嘛。

前菜有幾款,除左傳統泡菜仲有大豆芽同蘿白。

快快手放啲肉上去燒啦,睇見啖啖肉,已經感覺好滿足。

侍應已經用夾夾住之前前菜嘅蘿白去清潔個鐵板

原來個蘿白係咁用架,我仲同老婆大人講好彩頭先無食到咋

黎食韓燒,又點少得食炸雞,不過佢係細細件嘅 一口雞件,容易入口。

最後每人仲可以揀一款甜品,我同老婆大人都揀左呢個韓國芒果味雪條。
食完咁多肉,整番支凍冰冰嘅雪條,感覺好舒服,好完美。