晚市5點半開始營業,門外已經有人排隊。晚市5點半時段每位$190(已計加一),午市and晚市既食物分別,在於晚市可以燒海鮮,唔食海鮮既人,午市會更優惠。即使人多,但落完order,5分鐘左右,已經送上食物,夠快。每枱有前菜,有芽菜,泡菜,海帶,仲有塊厚蘿蔔,係用左刷鐵板。當燒到個板有燒焦個陣,就刷下個板。幾新奇,未試過用尼個方法,不過係work既。用過,侍應會主動幫你換過另1舊。海鮮抵食,有生蠔,元貝,帶子,蝦,龍利柳,青魚......生蠔大大隻,侍應教,如果燒有殼既海鮮,殼係面,咁樣令熱氣焗住,好快就會熟,果然真係。帶子充滿海水鮮味,帶子燒完好香口,好食,唔會縮水。牛肉類基本上普遍既款都有,有牛脷,雪花牛,牛柳粒,牛柳片......d肉汁燒到爆哂出黎。原本佢都有醃少少,但有d唔哂醃,牛肉味都出哂黎。豬肉類最出名我覺得係豬頸肉,夠厚食,最怕係有餐廳會切得薄,但尼到既豬頸肉塊塊都好厚,所以有口感。不斷encore。另外有豬腩肉,豬皮,豬耳.......豬皮充滿骨膠原,豬大腸燒完外面脆,而且大舊,唔係一小舊上。雞肉類有雞柳(辣/唔辣),雞腎......雞柳又係大大件,醃得入味,最讚係,係滑

雞肉類有雞柳(辣/唔辣),雞腎......雞柳又係大大件,醃得入味,最讚係,係滑雞,唔會"鞋"。竟然有羊肉可以燒,有西冷羊肉片,雖然佢同d牛一齊上,不過燒完之後,食得出係羊肉,唔係有陣羶味,只係口感會唔同,冇牛肉香味,但唔錯,可一試。
年糕湯

小食方面,有炒粉絲,生菜,粉年糕,湯年糕,炸雞......燒完野食,留肚食,或者燒燒下想抖下,叫小食就唔錯啦。

飲品方面,有韓國飲料揀,芒果,荔枝,鮮茶(支裝~),綠茶......無限任。最後仲有每1人支雪條or西米露添,食完好似冇咁熱氣。
2018-03-29
年糕湯
2018-03-29 99 浏览
一聽個名就知係韓燒,見到比平時嘅韓燒平之餘,仲要有好多款野食,一於同朋友入黎試真啲。有卡位亦都有圓枱。通風設備都幾夠,唔會有一大陣油煙味。服務質素唔錯,好快就有侍應過黎拎紙。最驚喜嘅係竟然有海鮮,包括生蠔、扇貝、帶子等等,唔洗額外加錢,海鮮望落好新鮮肥美,食落好清甜爽口。唔中意食海鮮嘅亦都有豬牛雞羊四種肉類揀,唔同部位都有,啱哂對肉類有高要求嘅食客。當然仲有各類蔬菜同埋小食。每人只限一支雪條或者一碗糖水,有啲可惜,不過食完離開簡直係大滿足~

2018-03-29
出左BONUS,同事建議搵個平日放工去活著VIVA一下,大家決定唔打邊爐去食韓燒。同事之前幫襯過呢間鋪,所以動議去任食燒,就此成團。7點幾左右已到,電梯一開店外有10張幾有特色既韓式矮櫈,大約有6個人坐住等位。係等位期間,望到張貼告示,原來午市放題、晚上7半前離座或9半後入座,會有全單七折。等左5分鐘都唔使就入座,即去扲野飲邊等食,飲料櫃好多任君選擇為數都有10幾款飲品,梗有一款係左右係碞自己,好偏愛隻樂天紅茶,唔甜又唔澀帶點紅茶味,全晚飲左5罐。飲品櫃隔離有個小櫃係可以自行調味醬油(韓式甜醬、豉油、蒜蓉&麻醬等),我見人人都去裝調味醬,所以都無執輸不番碟醬埋位,邊食邊點醬提升下味蕾都好。開餐前,店員比左三小碟前菜同一碟羅白,對方話羅白唔係食,係差唔多獲燶時用黎捽下個獲撈,我試過真係WORK(見圖—>用後圖舊羅白會係咁的,獲撈灰真係好輕而易舉咁捽得甩)。間鋪原來都有幾多海鮮選擇,海鮮亦VERY新鮮,仲要係任燒,碞晒鐘意食肉/食海鮮之徒痴痴呆呆坐埋一枱共燒,性價很高。肉類亦好多選擇,基本上咩款都點勻同試勻晒,肉好新鮮亦醃得入味非常,烤肉好香,只要好好掌控爐火,基本上真係無得輸,傳

間鋪原來都有幾多海鮮選擇,海鮮亦VERY新鮮,仲要係任燒,碞晒鐘意食肉/食海鮮之徒痴痴呆呆坐埋一枱共燒,性價很高。肉類亦好多選擇,基本上咩款都點勻同試勻晒,肉好新鮮亦醃得入味非常,烤肉好香,只要好好掌控爐火,基本上真係無得輸,傳說中既有圖有真相。

食足個幾鐘,已數不清點左幾多轉,肚已漲,差唔多食完既店員比左張甜品紙我地揀食咩甜品(有MELON雪條同是日甜品),MELON平時有買開黎食,雪條口感好綿滑,梗係點佢,椰子味極推。
有店面裝潢都好有韓系食店感覺,好有動感,連個洗手間都好爆趣,有張PSY+隻豬仔既圖像。

是日用餐好開心,任食燒好味&性價高,呢殊係同朋友聚會既一個好選擇,好有活力既氛圍。
2018-03-20
2018-03-28 71 浏览
好朋友生日,佢不嬲都鐘意食韓國野,所以生日揀食韓國燒,決心要食大條腸。佢係開旺角銀行大廈果邊番工,平日都有經開彌敦道726呢幢食廈,好有趣但無上樓幫襯過,就係咁揀係呢殊食任食韓燒。老納事前有book枱7點半,上到去都唔使等位便可安然入座,仲要係個靚位近窗位置,望到彌敦道街境。一坐底梗係即刻畫紙,韓燒放題來說好多野食揀選,點左好多唔同種類既肉(牛肋骨、烤牛脷、牛仔肉、辣味豬頸肉、五花腩、豬大腸、牛柳粒、烤肥牛、豬頭枕),肉類選擇好多,碞晒我地兩個食肉獸。呢度仲有海鮮都係任點任燒的說(有蝦、蠔、帶子、扇貝、多春魚、魷魚鬚&魷魚圈),花多眼亂,一開波每樣都畫左每樣兩件試下。係等既過程點左D熟食既小食過下口癮,又係有好多選擇,點左韓式炸餃子、韓式炸雞、炸魷魚鬚,香口炸物做餐前小吃唔會食飽濟。小食做得頗用心,唔係炸定晒攤到凍晒一直擺係度就咁夾上枱比客,而係新鮮炸上,味道不錯,有掃街必點炸物水準。侍應係開始燒野食之前比左舊羅白仔我地,話用處係獲底燶燶地時,就用佢捽下個獲唔會咁痴底,仲指點我地去櫃到自制調味醬,有蒜蓉、麻醬、韓式甜醬,醬王我調左香蒜番黎啊哈,必食必點,提升香味咁先正。唔使5分鐘所點既

唔使5分鐘所點既野食已上枱,肉類同海產類就咁望好新鮮(有圖有真相)。韓燒真係好碞食肉獸,梗有至少一兩款肉直插心臟咁正,牛肋骨味道香甜,唔使點醬肉味已好香味四溢,好味道喪番點。

豬大腸都係又一喪點熱物,有醃過既香,所以燒完又係唔使點醬經已好入味,燒到周邊脆脆地食最香口。辣味豬頸肉都唔錯好JUICY,肉汁帶點微辣,包生菜食一流。烤牛脷又係番點左幾轉,薄脆度一流,味、美、香。總的來說,喪番兜點: 牛肋骨、烤牛脷、牛仔肉、辣味豬頸肉、五花腩、豬大腸、豬頭枕,堅要試試呢幾款,包會燒上癮。

海鮮都好鮮甜,落單點既蝦、蠔、帶子、扇貝、魷魚鬚&魷魚圈都比我地清晒,都幾多款海鮮選擇,有得任點任燒真係堅揪抵。
飲品選擇同食放題一樣多,大約十多款,汽水多為韓式罐裝飲料,如果好似我咁係清淡愛好者,愛飲茶既化,都有3至4款茶任君選擇,我專攻樽裝解茶,飲左3-4樽,抵爆。用餐完有甜品揀選(雪條&是日甜品楊枝甘露),因為勁食無極限左,我地揀左食雪條。

整體來說,食物味道有水準、店內裝修令人好似置身韓國餐廳扮緊阿豬媽烤肉咁好有FEEL,氣氛好熱絡有朝氣,坐係現場食唔知點解有種HYPER好開心既感覺,令人回味既一個飯聚。
题外话/补充资料: 一舉手店員就埋黎收飛,無漏單,要多醬加野換爐都有求必應,服務態度令食客感到舒服
2018-03-21
2018-03-25 90 浏览
以前同事無啦啦挑起條筋話要聚會,難得佢地肯就我呢個大忙人出旺角搵我(佢地係新界返工架),就算我今年第500次減肥計劃進行中都要陪你地呢班偽韓妹去食下韓燒啦呢間上次已經食過覺得唔錯,所以一早叫佢地去等定位咁我收工就有得食喇鍾意呢間既原因係選擇都算多,而且價錢合理,CP值算高除左韓燒,仲有好多熟食揀架,有麵就岩哂收工餓到死既我仲有炸物呢個魷魚鬚係無得輸,每次黎都張食幾碟,唔知D人以為呢度係食魷魚鬚放題海鮮乾淨而且超新鮮,帶子同蠔都肥美多汁呢度D肉類都非常出色,唔會好多雪味,而且醃料唔會過多過咸三五知己傾下燒下就度過左一個晚上,同事一致讚同我為仍地揀既呢間餐廳,但下次可唔可以你地諗番次啊...

鍾意呢間既原因係選擇都算多,而且價錢合理,CP值算高

除左韓燒,仲有好多熟食揀架,有麵就岩哂收工餓到死既我

仲有炸物

海鮮乾淨而且超新鮮,帶子同蠔都肥美多汁

呢度D肉類都非常出色,唔會好多雪味,而且醃料唔會過多過咸

2018-03-25 106 浏览
韓風的潮流有增無減,韓國菜的餐廳愈開愈多,身邊很朋友帶我去佢經常去食韓燒,餐廳入面每張枱都有一個鐵板燒,還有一個抽風系統,將油煙快速抽走!加上這裡的服務態度很好,只要揮一揮手服務員就會來幫忙,即使他們是晚飯時間亦樂意為客人服務,令人感到窩心燒烤前食韓式前菜,開胃而又增進食先自選海鮮拼盆分別有3條多春魚、三隻大帆立貝及三隻蝦!帆立貝都幾大隻,燒至兩邊都微焦,好香口,亦好新鮮!蝦就大隻,兩邊反一反煎至轉為紅色,不過海鮮都可以煮多一陣,怕太生食唔到!燒多春魚非常好食,豐富而且很juicy牛肉都好好味唔會太油膩!脂肋比例較少,而且比例平均而分明,肉質酥軟,燒後入口有種即溶的感覺,咬落鮮嫩,質素很高
燒烤前食韓式前菜,開胃而又增進食
先自選海鮮拼盆分別有3條多春魚、三隻大帆立貝及三隻蝦!
帆立貝都幾大隻,燒至兩邊都微焦,好香口,亦好新鮮!
燒多春魚非常好食,豐富而且很juicy
2018-03-20 132 浏览
天氣凍凍地,成日都好想食韓燒同男人講,男人提議不如去返上次覺得唔錯既running燒食晚飯,當完左我嘈左成日既心願,咁既然佢都咁自動波,我緊係ba ba聲換3化妝出門口啦。雖然星期日、但好彩我地夠早黎,仲有位。仲比左窗邊既四人桌我地,坐得好舒服。呢度韓燒暖好既就係可以任點海鮮,超新鮮。而且呢度既熟食真係拍得住出面正宗既韓國餐廳,單食熟食都抵哂野食自己拎,選擇都盤多面鼓醬,韓式辣醬同鼓油都有齊,自己拎就ok剔好紙交比侍應,野食勁快就到。新鮮乾淨而且調味岩岩好,唔點醬都夠哂味。仲有油確保唔癡底Tim。
天氣凍凍地,成日都好想食韓燒

雖然星期日、但好彩我地夠早黎,仲有位。
仲比左窗邊既四人桌我地,坐得好舒服。

呢度韓燒暖好既就係可以任點海鮮,超新鮮。

而且呢度既熟食真係拍得住出面正宗既韓國餐廳,單食熟食都抵哂

野食自己拎,選擇都盤多

面鼓醬,韓式辣醬同鼓油都有齊,自己拎就ok

剔好紙交比侍應,野食勁快就到。

新鮮乾淨而且調味岩岩好,唔點醬都夠哂味。

仲有油確保唔癡底Tim。

2018-03-18 141 浏览
讀書年代最愛與同學們去過重口味醃肉的港式韓燒店大食一頓,因為便宜,所以照食可也。但近年韓流大盛,又開始出現了不少韓式燒肉店,今日同舊同學有機會重恰一下那些年!位於太子廣場,臨近地鐵站超方便整層一間,裝修相當迎合年輕人品味。座位之間有足夠空位不會擠迫!豬:豬肉十分肥美,燒好後更可燒到脆脆的效果,反而不油膩都幾香雞:雞肉烤後不會過老和鞋,而且醃料不會太多,反而口感不太大負擔牛:牛油花分佈平均,但真的考燒烤的技巧,如果快快烤好,又好肉汁,真的幾好味多春魚:雖然皮薄,但慢燒非但不易爛,而且的確多春尤魚:爽囗好入味,呢個非常非常好食👍🏻蝦:蝦好大隻,彈牙爽口帶子:食落新鮮冇雪味,加蒜一齊燒好夾蠔:蠔燒起上黎唔會"痴"住個板,蠔煎完好香好夠蠔味好新鮮,而且好大隻,好正!炸雞炸餃子炸尤魚:有d臍胃
位於太子廣場,臨近地鐵站超方便
多春魚:雖然皮薄,但慢燒非但不易爛,而且的確多春
尤魚:爽囗好入味,呢個非常非常好食👍🏻
蝦:蝦好大隻,彈牙爽口
帶子:食落新鮮冇雪味,加蒜一齊燒好夾
炸雞炸餃子炸尤魚:有d臍胃

2018-03-18 120 浏览
想食韓燒又唔想淨係食肉,呢間都算係一間滿足到花心的食客,因為有大量海鮮都係任食,而且有早鳥優惠7折,又去捧場啦。最令我欣賞係每枱都有一件蘿蔔,唔係俾你食,係當爐面有啲痴底同污糟,可以用呢舊蘿蔔刷一刷爐面,即刻乾淨到新嘅一樣,真係好貼心。所有海鮮都係任食,蠔就差少少,燒完又腥又超細粒,但帶子真係大大粒,燒完都好鮮甜,大蝦爽口,呢兩樣我叫咗四轉都冇 Cut order厚切腩肉又係值得食完再食,燒完一啲都唔覺肥膩,肉質好冧,肉味濃。牛舌切得比教薄,冇乜口感四個人用一個爐,食兩小時都係剛剛好食得飽,所以要不停落 order, 不停燒,唔怪得知鋪名叫 Running 燒。

牛舌切得比教薄,冇乜口感

2018-03-16
2018-03-16 165 浏览
很想瘋狂吃肉的想法,, 搜索一下店鋪,在中午吃一頓豐富午餐XD住在位置後,店鋪會先提供小菜,包括海帶,泡菜,芽菜,3款都很好吃。=w= 首先愛吃牛肉的我,, 發現這裡有好多種選項,, 這是一個好消息。首先每種點選一遍,所以就滿滿一盤肉。店內的牛肉味道非常好,燒出來時肉汁滿滿,醬汁味道很合適,不會蓋過牛肉更能帶出肉味。有一點很重要,完全沒有一點雪藏的味道,而且烤起上來非常的容易。有口感又肉味重,選擇牛柳片。喜歡爽脆,就必食牛脷。喜歡入口有點溶化感,就雪花牛仔肉。比較滑而容易烤,可以點西施牛肉片。喜歡挑戰而帶有進食口感,必食牛柳粒。因為不吃豬肉的關係沒點選,但在隔壁桌子看到豬肉都很有質量,應該很好吃。試了2款雞肉,肉質滑又入味。仲有提供羊肉選項。上菜速度適中,份量是根據點選的提供。有生菜提供,可以用來包肉片吃喔。食了太多肉,要點一下蔬菜!!茄子和菇烤起來特別好吃,可以解走油膩感覺。仲有,好多不同飲品提供,全部都是罐裝,主要是Lotte 及道地系列。這個是自取的。邊燒邊吃著肉,非常滿足,還有試了水冷麵,這個都好好吃,配著肉吃完美。今日真係吃肉吃到飽XD
試了2款雞肉,肉質滑又入味。仲有提供羊肉選項。
上菜速度適中,份量是根據點選的提供。
有生菜提供,可以用來包肉片吃喔。

今日真係吃肉吃到飽XD
2018-03-15
  • 牛柳片
韓式燒烤……點解可以冇燒肉汁!!!!點解可以冇燒肉汁!!!!點解可以冇燒肉汁!!!!燒肉汁……係燒烤店靈魂…………得生抽……我自己買D肉係屋企燒啦咁都叫最優秀??只能哈哈哈了!!!!!好叻叻豬!生菜俾黃左既!如果食夜晚係好平既因為有海鲜(唔知新5新鲜啦!!!!)但係中午148……得110分鐘!!!人多你5催我都會自動自覺交枱俾你問題都冇咩人……重催催汞!得1張半單可以叫……有誤導成份囉!終於知道什麼是"魔鬼在細節裡!" Ps炒粉絲……真係好………………值得一试!咸到呢!!! 鹽是不是不用錢?
韓式燒烤……
點解可以冇燒肉汁!!!!

燒肉汁……係燒烤店靈魂……
……得生抽……
我自己買D肉係屋企燒啦
咁都叫最優秀??
只能哈哈哈了!!!!!
好叻叻豬!

生菜俾黃左既!

如果食夜晚係好平既
因為有海鲜(唔知新5新鲜啦!!!!)
但係中午148……
得110分鐘!!!
人多你5催我都會自動自覺交枱俾你
問題都冇咩人……重催催汞!

得1張半單可以叫……
有誤導成份囉!
終於知道什麼是"魔鬼在細節裡!"

Ps炒粉絲……真係好………………
值得一试!
咸到呢!!! 鹽是不是不用錢?

• 韓式炒粉絲
2018-03-13 149 浏览
我絕對稱得上食肉大獸,無肉不歡,放工去左太子726韓國料理食韓式燒肉放題餐廳環境衛生潔淨,呢度主打韓式任食烤肉,肉類選擇特別多。另外都有雞肉、羊肉、雞翼、海鮮等等...除了燒烤類之外,亦有炸雞、炒年糕、阿豬媽靚湯等等湯品汽水是任飲,不另收費好多肉的燒肉放題!絕對食得痛快,飽到一個點離開肉類切得夠薄片,容易燒熟,調味不重,突出本身的肉味,不會過鹹,啖啖肉,大滿足,燒肉放題實在是食肉獸的天堂! 帆立貝同蠔,隻隻鮮甜肥美,肉質爽滑,值回票價。爐火火力夠猛,像我這些心急沒耐性的人可以一次過放一大堆落去燒,很快就可燒熟食物,反多幾遍就不怕會外焦內生食物選擇好多,仲有好多未試完所有食物,下次去再試其他食物呢間真是一間很不錯的韓燒店,食得超飽,而且味道很好
汽水是任飲,不另收費
好多肉的燒肉放題!絕對食得痛快,飽到一個點離開
帆立貝同蠔,隻隻鮮甜肥美,肉質爽滑,值回票價。
食物選擇好多,仲有好多未試完所有食物,下次去再試其他食物
呢間真是一間很不錯的韓燒店,食得超飽,而且味道很好
2018-03-12 137 浏览
一去到就可以入座,这些牛非常好食,而且很有肉味。叫了很多碟,服务员很有礼貌,饮品是任饮的。有大约1小时30分钟。已经很足够。如果座位有背靠的更加好,有那些道地解茶,可以减少油腻。而且结帐有七折优惠。非常满意。价格优惠而且食物非常新鲜。厕所又几幅画像,很搞笑的。下次会继续光顾的。

Happy Friday, 放工當然要食好西!天氣仍然凍凍地, 所以一於韓燒啦喂。今次近近地搵咗間座落於太子地鐵站附近, 路程唔洗5分鐘。唔講住, 2位唔該!晚市放題任食, 每位$248+1。時間岩岩好, 無需等位。順帶一提門外由「火水罐」改裝而成的等候座, 甚具特色。每個爐頭均設有抽油煙機(即係我自己!?) , 唔怕食到成身油煙味。汽水任飲, 白飯任裝。設有海鮮、肉類、熟食類。由於太過飢餓嘅關係, 所有肉都點咗。個人推介「牛肉粒」, 快熟、牛肉味濃, 無得輸!當然唔少得海鮮, 大大隻蝦, 食啦喂!阿豬媽靚湯必食度⭐⭐⭐⭐真心覺得好食, 肉味濃郁唔油膩, 最岩飯前飲一飲。韓式炒粉絲必食度⭐⭐⭐⭐韓式炸雞(大、中、小辣)必食度⭐⭐⭐⭐⭐炸雞嫩滑、表皮鬆脆, 味道絕不輸炸雞專店。溫馨提示:醬汁非常辣, 中辣程度是我的極限。

晚市放題任食, 每位$248+1。

汽水任飲, 白飯任裝。

設有海鮮、肉類、熟食類。

當然唔少得海鮮, 大大隻蝦, 食啦喂!

阿豬媽靚湯
必食度⭐⭐⭐⭐
真心覺得好食, 肉味濃郁唔油膩, 最岩飯前飲一飲。

韓式炒粉絲
必食度⭐⭐⭐⭐

韓式炸雞(大、中、小辣)
必食度⭐⭐⭐⭐⭐

2018-03-06 10974 浏览
跟食肉獸們🍗聚會,同事為我們推介了旺角這個韓燒任食🔥,$248 差不多兩小時任食燒肉,對於食肉獸們來就簡直就是天堂一樣🌟!餐廳跟地鐵站🚉只是幾分鐘的路程,絕對不難找。裝修蠻有特式,大愛牆上的塗鴉😍。肉類🥩、海鮮🦐、蔬菜🍄、小食🍢都有頗多選擇,對於選擇恐懼症如我一般的人,還是乖乖坐好讓朋友們發辦好了😌。飲品🥤方面選擇亦不少,驟眼一看,茶類🍵算是最受歡迎的。另外如果想要點酒精類🍺飲品,就要另行加錢了。韓式餐廳,前菜是必須的吧。泡菜🌶不算太辣,對於不太受辣的人也不會太難接受👍🏻。基本上每款肉我們都點了一點,牛肉🐮蠻驚喜的,肉味🍖甚濃之餘,嫩滑程度也不錯。海鮮🦐方面帶子也不錯,彈牙嫩口。之於小食🍢,個人推介炸雞🐣,不過真的小辣就好了。最後就是甜點🍨喇!總結:餐廳另設午餐及貓頭鷹🦉時段7折優惠,挺划算的💵。
裝修蠻有特式,大愛牆上的塗鴉😍。
飲品類
前菜
肉類
海鮮🦐方面帶子也不錯,彈牙嫩口。
海鮮類
之於小食🍢,個人推介炸雞🐣,不過真的小辣就好了。
小食類
最後就是甜點🍨喇!
總結:餐廳另設午餐及貓頭鷹🦉時段7折優惠,挺划算的💵。
2018-03-05
飲品類