出左BONUS,同事建議搵個平日放工去活著VIVA一下,大家決定唔打邊爐去食韓燒。同事之前幫襯過呢間鋪,所以動議去任食燒,就此成團。7點幾左右已到,電梯一開店外有10張幾有特色既韓式矮櫈,大約有6個人坐住等位。係等位期間,望到張貼告示,原來午市放題、晚上7半前離座或9半後入座,會有全單七折。等左5分鐘都唔使就入座,即去扲野飲邊等食,飲料櫃好多任君選擇為數都有10幾款飲品,梗有一款係左右係碞自己,好偏愛隻樂天紅茶,唔甜又唔澀帶點紅茶味,全晚飲左5罐。飲品櫃隔離有個小櫃係可以自行調味醬油(韓式甜醬、豉油、蒜蓉&麻醬等),我見人人都去裝調味醬,所以都無執輸不番碟醬埋位,邊食邊點醬提升下味蕾都好。開餐前,店員比左三小碟前菜同一碟羅白,對方話羅白唔係食,係差唔多獲燶時用黎捽下個獲撈,我試過真係WORK(見圖—>用後圖舊羅白會係咁的,獲撈灰真係好輕而易舉咁捽得甩)。間鋪原來都有幾多海鮮選擇,海鮮亦VERY新鮮,仲要係任燒,碞晒鐘意食肉/食海鮮之徒痴痴呆呆坐埋一枱共燒,性價很高。肉類亦好多選擇,基本上咩款都點勻同試勻晒,肉好新鮮亦醃得入味非常,烤肉好香,只要好好掌控爐火,基本上真係無得輸,傳

間鋪原來都有幾多海鮮選擇,海鮮亦VERY新鮮,仲要係任燒,碞晒鐘意食肉/食海鮮之徒痴痴呆呆坐埋一枱共燒,性價很高。肉類亦好多選擇,基本上咩款都點勻同試勻晒,肉好新鮮亦醃得入味非常,烤肉好香,只要好好掌控爐火,基本上真係無得輸,傳說中既有圖有真相。

食足個幾鐘,已數不清點左幾多轉,肚已漲,差唔多食完既店員比左張甜品紙我地揀食咩甜品(有MELON雪條同是日甜品),MELON平時有買開黎食,雪條口感好綿滑,梗係點佢,椰子味極推。
有店面裝潢都好有韓系食店感覺,好有動感,連個洗手間都好爆趣,有張PSY+隻豬仔既圖像。

是日用餐好開心,任食燒好味&性價高,呢殊係同朋友聚會既一個好選擇,好有活力既氛圍。
2018-03-20