2025-01-11 305 浏览
尖沙咀的Room 3 係一間時尚嘅居酒居,不僅有創意的串燒美食,還有特別的酒水,是個放工去chill嘅好地方!店內的環境設計獨特,有竹林、鏡面等元素,讓人一進去就有種時尚感,適合拍照打卡。我們首先點了兩杯酒,Berry Little Xmas和Rummer Boy,每杯$130。這兩杯酒的味道都非常特別!Berry Little Xmas的氣泡酒搭配了蔓越莓和蘋果,還有一抹迷人的迷迭香,喝下去清新又微醺,特別適合冬日的氛圍。Rummer Boy則是用薑餅糖漿、蛋白和鮮奶油製作,口感滑順,還加上了脆脆的薑餅餅乾,甜而不膩。無花果脆薯蟹籽沙律 $62沙律裡的無花果搭配酥脆的薯片和蟹籽,味道獨特,清爽又不失豐富感,令人一口接一口。迷你蟹王蟹肉高夫撻 $68這三隻小撻的蟹肉鮮嫩,外皮酥脆,👍免治雞肉棒配日本蛋 $48雞肉棒的香味四溢,有脆骨嘅口感,搭配那顆日本蛋,絕配!厚切牛舌 $58肉質軟嫩,牛味十足。白鱔鱔魚的外皮燒至微脆,魚肉爽口,魚油滿滿,鹽燒都已經好正。火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷 $44海膽鮮味十足,搭配火炙的牛肉,再加上輕炸過嘅脆紫菜,口感唔錯。西班牙黑豚秋葵 $38黑豚肉的鮮

這兩杯酒的味道都非常特別!

無花果脆薯蟹籽沙律 $62

迷你蟹王蟹肉高夫撻 $68
這三隻小撻的蟹肉鮮嫩,外皮酥脆,👍

免治雞肉棒配日本蛋 $48
雞肉棒的香味四溢,有脆骨嘅口感,搭配那顆日本蛋,絕配!

厚切牛舌 $58
肉質軟嫩,牛味十足。

白鱔
鱔魚的外皮燒至微脆,魚肉爽口,魚油滿滿,鹽燒都已經好正。

火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷 $44

西班牙黑豚秋葵 $38
黑豚肉的鮮美和秋葵的脆口感好夾。

北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵 $98
意大利麵的醬汁濃郁,辣得惹味,魷魚圈帶嚼勁,滿滿嘅蟹肉鮮味十足,正。

甜品點了兩款

水信玄餅 $38
晶瑩剔透嘅水信玄餅口感煙韌Q彈,好似啫喱咁,加點黑糖幾清爽,係個不錯的選擇。

日本芝士蛋糕 $48
口感滑順,奶香濃郁,甜而不膩,正好為這頓飯畫上完美的句號。

2025-01-10 214 浏览
Room 3 是位於尖沙咀的一間日式居酒屋,結合了傳統日本料理與現代酒吧風格。餐廳提供多樣化的菜式,包括海膽帆立貝、吉列蠔及火炙牛肉溫泉蛋丼等,環境舒適,適合聚會。今日同朋友就嚟咗呢度食lunch 🤭日式十勝炸厚切🐷豬扒配米飯$218是一道受歡迎的日本料理,主要由厚切的豬肉裹上麵包屑後油炸而成。豬扒外酥內嫩肉質鮮嫩,搭配特製的醬汁、白飯和沙拉🥗特別開胃燒汁紐西蘭頂級無激素草飼肉眼扒🐮200g配米飯$358這道菜原來是Room 3的招牌菜之一。以無激素草飼牛肉🐮為主料,肉質鮮嫩多汁,外表燒得香脆,內裡保持粉紅色,散發濃郁牛味。搭配爽脆的青瓜片和新鮮椰菜,口感豐富,讓人食指大動。最後還有甜品紅豆🫘綠茶🍵大福餅真的10分滿足🤭
今日同朋友就嚟咗呢度食lunch 🤭
日式十勝炸厚切🐷豬扒配米飯$218
燒汁紐西蘭頂級無激素草飼肉眼扒🐮200g配米飯$358

最後還有甜品紅豆🫘綠茶🍵大福餅
真的10分滿足🤭
2025-01-09 212 浏览
收工後相約朋友去尖沙咀晚餐,成間餐廳氣氛令人放鬆,好適合同三五知己邊傾偈邊用餐迷你蟹黃蟹肉窩夫撻呢款前菜冰冰涼涼,一絲絲的蟹肉加上酥脆撻皮好夾免治雞肉棒配日本蛋烤過的雞肉沾上滑滑的蛋液,略咸燒白鱔鹽燒白鱔,咬落肉質新鮮,會想再食西班牙黑豚秋葵卷齋吃豚肉片會太膩,我亦不太好秋葵的滑潺潺及青草味,但這道豚肉片包裹著秋葵,就係咁夾厚切牛舌燒雖然係厚厚的牛舌,但唔會好難咬,有牛味無花果脆薯蟹籽沙律一啖清新蔬果,一啖香口脆薯,搭配得天衣無縫,經過幾道串燒既菜式後可以幫口腔清一清油膩感火炙牛海膽紫菜taco壽司手捲紫菜有特別烘過非常脆口,令成個手捲眼前一亮辣味魷魚肝汁醃蟹肉意粉原條手拆蟹肉味鮮肉質扎實,辣汁惹味適中,令呢碟意粉畫龍點睛水信玄餅味道清清地,質感似啫喱般彈牙日本芝士蛋糕芝士味不濃不淡,恰到好處晚餐當然要有酒相伴,呢杯Berry Little Xmas有Prosecco,apple juice同cranberries,飲落微酸好清爽朋友果杯係Rummer Boy,有rum酒,加上cookies同gingerbread,甜甜地中和番陣酒精味

迷你蟹黃蟹肉窩夫撻
呢款前菜冰冰涼涼,一絲絲的蟹肉加上酥脆撻皮好夾

免治雞肉棒配日本蛋
烤過的雞肉沾上滑滑的蛋液,略咸

燒白鱔
鹽燒白鱔,咬落肉質新鮮,會想再食

西班牙黑豚秋葵卷

厚切牛舌燒
雖然係厚厚的牛舌,但唔會好難咬,有牛味

火炙牛海膽紫菜taco壽司手捲
紫菜有特別烘過非常脆口,令成個手捲眼前一亮

辣味魷魚肝汁醃蟹肉意粉
原條手拆蟹肉味鮮肉質扎實,辣汁惹味適中,令呢碟意粉畫龍點睛

水信玄餅
味道清清地,質感似啫喱般彈牙

日本芝士蛋糕
芝士味不濃不淡,恰到好處

晚餐當然要有酒相伴,呢杯Berry Little Xmas

2025-01-08 219 浏览
大半個月無同閨密見面😊相約出尖沙咀影燈飾食飯傾偈😬分享下旅行既趣事😬呢間Room 3入到餐廳有種神秘感😬長形吧台簡約裝潢感覺特別舒服🥰前菜溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律🥗中間既溫泉蛋將蛋黃吉穿夾雜培根咸香😬吻魚仔鮮味又脆口感🥰整體味道清爽而層次豐富☺️蒜香燒日本蠔🦪蠔身飽滿上面放滿香蒜🧄燒烤的後蠔身帶有淡淡的煙薰味口感滑嫩又creamy 👍🐣免治雞肉棒配日本蛋雞肉棒嫩結實彈牙☺️點埋濃郁日本蛋黃醬油🤩味道咸咸地令人回味無窮😎照燒雞腿肉既照燒醬甜中帶咸🤩雞腿肉更顯嫩滑☺️雞肉的鮮味與醬汁的香氣交融,讓人感受到日式料理的精髓。海膽帆立貝海水味十足伴隨甘甜海膽口感極為奢華😍松葉蟹🦀明太子冷烏冬松葉蟹好鮮甜😍冷烏冬夠彈性🤩每條掛滿咸香微辣明太子🤩新新又飽肚😋甜品炸榴蓮球炸到黃金色🤩咬下外酥內暖既榴蓮溶洗號山濃郁香氣🤤甜而不膩好食😊就快到聖誕節🧑‍🎄我地就揀咗聖誕特飲提早感受一下聖誕氣氛🤩Berry Little Xmas😍滿杯紅卜卜利用蔓越莓製作的冰塊加入蘋果汁及氣泡酒🫧色彩繽紛充滿節日氣氛🥳

前菜溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律🥗

🐣免治雞肉棒配日本蛋

海膽帆立貝海水味十足伴隨甘甜海膽口感極為奢華😍

松葉蟹🦀明太子冷烏冬

2025-01-07 246 浏览
舒服嘅環境 每個角落都有唔同嘅風格 裝修令人坐落去有舒服嘅感覺佢個前菜係沙律 好好食 日式沙律醋配合埋蜜瓜 個午餐我哋分別揀咗用 天婦羅紫菜 包住 蟹肉帶子海膽 三文魚子 吞拿魚肉同壽司飯 食之前唧啲豉油落去啲飯同刺身到😋😋好好味 外邊夠脆 入邊鮮甜應該仲會有個冷烏冬 好夠煙靭正 然後就揀咗燒汁牛扒 佢個燒汁味都好好味 我嗌咗五成牛扒啱啱好 🥰佢個燒汁嘅牛扒加埋落啲飯度好正,因為係珍珠米😋最尾嘅甜品仲要係超軟綿綿 有少少煙靭嘅Mochi feel 都係我鍾意嘅嘢🥰再飲埋杯玄米茶暖笠笠😚

佢個前菜係沙律 好好食 日式沙律醋配合埋蜜瓜

應該仲會有個冷烏冬 好夠煙靭正

2025-01-02 302 浏览
今日閨蜜帶左我去慶祝生日,今次去左尖沙咀H Zentre 既日式雞尾酒會「Room 3」,餐廳融合日式居酒屋料理同現代酒吧風格,環境時尚有格調。*Pink Christmas充滿節日氣氛cocktail,入口花香味,加上西柚同青檸,清新容易入口*無花果脆薯蟹籽沙律沙律配上青瓜絲,蟹子,蟹柳絲,同埋新鮮無花果,上面還加上脆卜卜既脆薯,口感有一番層次,令人更加開胃*吉列日本蠔新鮮炸起金黃酥脆,勁鮮甜*雞翼釀鮑魚用無骨雞翼包住鮑魚一齊燒,啖啖肉非常惹味*北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵新鮮松葉蟹肉,十分鮮甜,帶少許辣,十分惹味最後燒菠蘿和日本芝士蛋糕都令人驚喜,為晚餐劃上完美句號

*Pink Christmas

*無花果脆薯蟹籽沙律

*吉列日本蠔
新鮮炸起金黃酥脆,勁鮮甜

*雞翼釀鮑魚
用無骨雞翼包住鮑魚一齊燒,啖啖肉非常惹味

*北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵
新鮮松葉蟹肉,十分鮮甜,帶少許辣,十分惹味

最後燒菠蘿和日本芝士蛋糕都令人驚喜,為晚餐劃上完美句號

2025-01-01 303 浏览
去到尖沙咀H Zentre一樓Room 3,餐廳主打日式酒吧風格,環境有格調,特別cocktail 好有特色,原來調酒師搜羅世界各地酒去做cocktail,飲到精心炮製Cocktail之餘,有精美串燒、日式美食Berry Little Christmas用上Fresh Cranberries, Apple Juice, Rosemary做主調,加上Prosecco氣泡酒,讓Cranberries慢慢浸泡出果香,加上Rosemary添獨特香氣自家制花生威士忌,入口香醇而帶陣陣花生香無花果脆薯蟹籽沙律蟹籽連蟹柳加沙律醬,加上脆薯脆卜卜炸薯仔絲,入口香脆可口迷你蟹王蟹肉窩夫撻一絲絲鮮味蟹肉入口鮮甜,加上窩夫撻皮香脆,非常完美嘅組合日本豆腐 (前)滑嫩日本豆腐,我曾燒得香口,加上木魚入口中融化,非常奇妙感覺厚切牛舌牛香豐富 (後)燒白鱔
燒鱔簡單加鹽調味,入口魚肉新鮮,燒得外皮脆香,肉質彈牙,師傅手勢好先燒得咁好食葱拖羅三色紫菜TACO壽司手卷炸得香脆紫菜,加上新鮮拖羅蓉、帆立貝、三文魚子、青瓜絲,入口鮮甜而清新感覺最後甜品日本芝士蛋糕,入口香而綿密香滑Overall 服務都好好,不論環境、食

Berry Little Christmas

自家制花生威士忌,入口香醇而帶陣陣花生香

無花果脆薯蟹籽沙律
蟹籽連蟹柳加沙律醬,加上脆薯脆卜卜炸薯仔絲,入口香脆可口

迷你蟹王蟹肉窩夫撻
一絲絲鮮味蟹肉入口鮮甜,加上窩夫撻皮香脆,非常完美嘅組合

日本豆腐 (前)
厚切牛舌牛香豐富 (後)

燒白鱔

葱拖羅三色紫菜TACO壽司手卷

最後甜品日本芝士蛋糕,入口香而綿密香滑

Overall 服務都好好,不論環境、食物質素同服務都有水準
  • 日本芝士蛋糕
  • 無花果脆薯蟹籽沙律
  • 白鱔
  • 厚燒牛舌
2025-01-01 275 浏览
有日老公話Book左餐廳放工去食飯,係尖沙咀等,去H zentre 嘅Room 3,好有驚喜呀,門面好靚,好似去咗天堂鳥。坐低梗係要去返兩杯酒啦,咁有情調嘅餐廳。叫左Ananas Epice,Empress。醉翁之意不在酒,最緊要打卡,好靚呀,真係好似去咗個童話世界咁嘅!睇吓杯酒幾浮誇裝咗喺個木盒入邊,裏便有花花裝飾擺設仲會發光㗎!我哋叫咗好多小食,串燒:吉列蠔(2隻),新鮮炸到金黃香脆可口迷你蟹王蟹肉高夫撻(3件) 蟹肉份量勁多孜然黑豚腩 - 煙煙韌韌幾重油脂味正呀西班牙黑豚玉子燒 - 有層次感雞翼釀鮑魚 -創意滿分呀💯雞翼釀餃子就食得多,第一次食釀鮑魚,份外矜貴!海膽帆立貝,兩樣都係我最鍾意嘅嘢呀海膽滿滿咁呈現帆立貝上邊,幸福雙倍北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷,大讚呀!天婦羅紫菜包住刺身,大滿足。自家製紅豆布丁🍮菠蘿焦糖燒 - 好特別,冇諗過會有焦糖味

坐低梗係要去返兩杯酒啦,咁有情調嘅餐廳。

我哋叫咗好多小食,串燒:
吉列蠔(2隻),新鮮炸到金黃香脆可口
迷你蟹王蟹肉高夫撻(3件) 蟹肉份量勁多
孜然黑豚腩 - 煙煙韌韌幾重油脂味正呀
西班牙黑豚玉子燒 - 有層次感
北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵
火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷,大讚呀!
天婦羅紫菜包住刺身,大滿足。
自家製紅豆布丁🍮
菠蘿焦糖燒 - 好特別,冇諗過會有焦糖味

2024-12-16
  • 吉列蠔
  • 菠蘿焦糖燒
2024-12-31 269 浏览
跟朋友到尖沙咀附近小酌一杯,店內日本與現代裝飾風格,十分有情調,「溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律」新鮮沙律菜配有滿滿吻魚仔提鮮,溫泉蛋撈來食更香濃,開胃!「泡菜牛舌」口感爽脆彈牙,泡菜獨特辛辣與香味,惹味有層次。「蒜香燒日本蠔」鋪上大量金銀蒜,燒得蒜味香濃,蠔味鮮甜,肉質厚實。「免治雞肉棒配日本蛋」香脆外皮加上日本雞蛋和醬汁,肉汁豐富帶嫩滑口感,推介。「照燒雞腿肉」表面燒得脆身,雞肉香滑保留了滿滿肉汁,油香十足。「西班牙黑豚秋葵」黑豚肉外層燒得焦香金黃,充滿香氣,入口油脂甘香,秋葵表面燒得鬆脆,香甜嫩滑。「海膽帆立貝」⭐️口感彈牙,海膽烤過帶甘甜香味,帶出鮮味。「松葉蟹明太子冷烏冬」松葉蟹肉絲超級滿足,青瓜絲放在冷烏冬面,口感不錯,十分開胃「火炙牛肉日本溫泉蛋丼」牛肉綿滑,肉質爽脆富油份,蛋汁包住與日本珍珠米一起吃,層次十足。「炸榴蓮球」榴蓮味極香濃,半溶化的口感,咬下去外脆內軟。「日本芝士蛋糕」擺碟精美,外層幼滑,餅底略帶脆身,入口富清新的芝士香。Omakase Cocktail高樑酒搭配檸檬與香橙味道,甜酸分明,十分清新有特色。高身酒杯以一片血橙做點綴,打卡一流,淡淡的西柚味很易入口, 十

「溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律」
新鮮沙律菜配有滿滿吻魚仔提鮮,溫泉蛋撈來食更香濃,開胃!

「泡菜牛舌」
口感爽脆彈牙,泡菜獨特辛辣與香味,惹味有層次。

「蒜香燒日本蠔」
鋪上大量金銀蒜,燒得蒜味香濃,蠔味鮮甜,肉質厚實。

「免治雞肉棒配日本蛋」
香脆外皮加上日本雞蛋和醬汁,肉汁豐富帶嫩滑口感,推介。

「照燒雞腿肉」
表面燒得脆身,雞肉香滑保留了滿滿肉汁,油香十足。

「西班牙黑豚秋葵」

「海膽帆立貝」⭐️
口感彈牙,海膽烤過帶甘甜香味,帶出鮮味。

「松葉蟹明太子冷烏冬」
松葉蟹肉絲超級滿足,青瓜絲放在冷烏冬面,口感不錯,十分開胃

「火炙牛肉日本溫泉蛋丼」

「炸榴蓮球」
榴蓮味極香濃,半溶化的口感,咬下去外脆內軟。

「日本芝士蛋糕」
擺碟精美,外層幼滑,餅底略帶脆身,入口富清新的芝士香。

Omakase Cocktail
高樑酒搭配檸檬與香橙味道,甜酸分明,十分清新有特色。

高身酒杯以一片血橙做點綴,打卡一流,淡淡的西柚味很易入口, 十分合適女士,有層次感!

整體來說,酒品食品有特色,值得一讚是店員十分友善和專業,加上環境舒適,滿意💯
  • 火炙牛肉日本溫泉蛋丼
  • 免治雞肉配日本溫泉蛋
  • 日本芝士蛋糕
最近我找到一個又舒適又優雅的新派日本酒吧🍶同媽咪慶祝聖誕節🎄。環境佈置都相當有品味❤️這裡午市更提供日式套餐,有沙律、湯、主菜、飲品、甜品,仲有八折優惠😍 沙律有火龍果、蜜瓜、車厘茄,再加上沙律醋,酸酸甜甜好好味。今日的餐湯是蘑菇湯,是用迷你杯方便飲用。我們二人叫了海之幸壽司TACO配日式冷烏冬有和燒汁紐西蘭頂級無激素草飼肉眼扒配米飯🌟。海之幸壽司TACO配日式冷烏冬有(海膽/拖羅/蟹肉/帆立貝/三文魚子)外層是天婦羅紫菜,非常香脆可口😋。海膽新鮮,大大啖咬落去,大滿足,還配上日式冷烏冬,口感非常彈牙🧡!燒汁紐西蘭頂級無激素草飼肉眼扒配米飯 。肉質鮮嫩🥩,配上燒汁,更加入味😋。整體上我都感到滿意❤️下次都會再次光臨😃

整體上我都感到滿意❤️下次都會再次光臨😃

環境雅致又時尚既居酒屋適合同朋友聚會慢慢坐低飲酒傾偈🥂主打西日Fushion菜式味道都唔錯!無花果脆薯蟹籽沙律無花果清甜,脆薯蟹籽增加口感開胃清新嘅菜式脆核桃小女子將小甜魚炸得酥脆再煮到入味好適合配酒嘅小食-迷你蟹王蟹肉窩夫撻一口份量,食到一絲絲嘅蟹肉口感層次豐富西班牙黑豚玉子燒一向都係玉子燒愛好者😍黑豚肉配玉子燒嘅配搭比較少見估唔到都幾夾雞翼釀鮑魚雞翼同鮑魚又係新穎嘅組合但食落完全冇違和感兩者嘅味道和諧,唔會打交-北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵醬汁有一點微辣,蘸滿每一條意粉幾乎每一啖都食到松葉蟹肉滿足😍葱拖羅三色紫菜TACO壽司手卷賣相好靚😍 香蔥令拖羅鮮味更突出脆卜卜既Taco包住新鮮拖羅蓉層次感十足-自家製紅豆布丁菠蘿焦糖燒自家製甜品有誠意菠蘿清甜又有焦糖香味好開心滿足嘅一晚!
環境雅致又時尚既居酒屋
適合同朋友聚會
慢慢坐低飲酒傾偈🥂
主打西日Fushion菜式
味道都唔錯!

無花果脆薯蟹籽沙律
無花果清甜,脆薯蟹籽增加口感
開胃清新嘅菜式

脆核桃小女子
將小甜魚炸得酥脆
再煮到入味
好適合配酒嘅小食
迷你蟹王蟹肉窩夫撻
一口份量,食到一絲絲嘅蟹肉
口感層次豐富

西班牙黑豚玉子燒
一向都係玉子燒愛好者😍
黑豚肉配玉子燒嘅配搭比較少見
估唔到都幾夾

雞翼釀鮑魚
雞翼同鮑魚又係新穎嘅組合
但食落完全冇違和感
兩者嘅味道和諧,唔會打交
北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵
醬汁有一點微辣,蘸滿每一條意粉
幾乎每一啖都食到松葉蟹肉

自家製紅豆布丁
菠蘿焦糖燒
自家製甜品有誠意
菠蘿清甜又有焦糖香味
好開心滿足嘅一晚!

2024-12-29 162 浏览
作為一間日式餐廳,午市套餐價格於$158至$358之間,算是進取,當然無論地點,裝修、服務和食品都有一定的質素。套餐包括沙律、飲品和甜品。海之幸壽司TACO配日式冷烏冬 $248這道菜絕對是手工制作菜式,外形呈現非常吸引,色彩鮮豔的海之幸壽司TACO讓人垂涎欲滴。新鮮的海膽、拖羅、蟹肉、帆立貝及三文魚子配合白飯和酥脆的紫菜外層,口感層次豐富。日式十勝炸厚切豬扒配米飯 $218厚切的豬扒外皮炸至金黃酥脆,薄脆的炸粉,肉質嫩而多汁,充滿肉香。搭配米飯,絕對能滿足食量大的朋友。附送的沙律、飲品及甜品套餐附送的沙律為整體用餐增添了清爽感。飲品方面,有熱煎茶消滯解渴。再來一杯熱咖啡,糖和奶由自已控制落多少。甜品是一個朱古力忌廉麻薯口感綿密,帶來一個完美的句號。

套餐包括沙律、飲品和甜品

海之幸壽司TACO配日式冷烏冬 $248

日式十勝炸厚切豬扒配米飯 $218

附送的沙律、飲品及甜品
套餐附送的沙律為整體用餐增添了清爽感。

甜品是一個朱古力忌廉麻薯口感綿密,帶來一個完美的句號。
鬧市中的居酒屋 @room3bar 🇯🇵時尚裝潢🛋️串燒🍢配🎄節日雞尾酒🍹踏入節日月份,又係趁機會約朋友嘅時間了😂同朋友喺尖沙咀影吓聖誕裝飾打吓卡📸,行到攰攰地要搵個地方 Chill 一Chill🍸! 行到去H Zentre 見到有間居酒屋都幾好feel,就決定坐低!蒜番燒日本蠔🦪 $48新鮮肥美的日本蠔,蠔肉口感鮮嫩,色澤誘人,搭配特製的蒜香🧄,讓蠔的鮮味更加突出。免治雞肉棒配日本蛋🥚 $48去到居酒屋吃串燒最喜歡吃免治雞肉棒,金黃酥脆的外皮與鮮嫩的內餡,加上惹味醬油燒,味道更加誘人,入口前再沾上日本蛋汁,完全令到味蕾澎湃🤤。照燒雞腿肉🐔 $38雞腿肉質鮮嫩多汁,口感柔軟且彈性十足,雞腿肉加上照燒汁燒至微焦香脆,再配杯sake🍶享受日本風的風味!海膽帆立貝(2只) $78帆立貝肉質鮮嫩,甘甜彈牙,帶有淡淡的海洋鹹味🌊,搭配味道濃郁的新鮮海膽,清新而不膩,帶來愉悅的口感。溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律🥗 $62新鮮的野菜🥬、溫泉蛋🥚、培根🥓、吻魚仔四種食物配搭成的沙律,既清新有又鹹香味,加上溫泉蛋的蛋黃香,健康又滿足。松葉蟹明太子冷烏冬 $78新鮮松葉蟹肉🦀配上彈牙的冷烏冬,口感柔順,配上鮮
鬧市中的居酒屋 @room3bar 🇯🇵時尚裝潢🛋️
串燒🍢配🎄節日雞尾酒🍹

蒜番燒日本蠔🦪 $48

免治雞肉棒配日本蛋🥚 $48

照燒雞腿肉🐔 $38

海膽帆立貝(2只) $78

溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律🥗 $62

松葉蟹明太子冷烏冬 $78
新鮮松葉蟹肉🦀配上彈牙的冷烏冬,口感柔順,配上鮮艷紅橙色的明太子增加視覺美感,吃起來好有顆粒感。

火炙牛肉日本溫泉蛋丼 $88
牛肉經過火炙處理🔥,內部卻保持著多汁和鮮嫩,散發誘人的肉香,溫泉蛋的蛋黃柔滑,底部的飯吸收了牛肉和蛋的精華✨,美味可口。

炸榴槤球 $38
榴槤控必試的炸榴槤球,濃郁香甜綿密的榴蓮肉,外層炸至金黃酥脆的口感,榴槤濃郁的香氣,加上炸球的熱氣更加迷人💃🏻。

Berry Little Xmas ☃️$130
充滿節日氣氛的雞尾酒🎁Berry Little Xmas,完全讓你眼球吸睛👀,飲品中間放了一粒蔓越莓大冰粒🧊,加入氣泡酒🥂和蘋果汁🍎,節日打卡一流。

Rummer Boy👦🏻 $130
Rummer Boy 雞尾酒以🫚薑餅曲奇、碎餅乾、薑餅糖漿、蛋白、忌廉而成的一杯飲品🍹,整杯飲品有很多忌廉像☁️雲朵般綿滑的口感,基底的味道也調校得很好,值得一試!
2024-12-06
  • 免治雞肉配日本溫泉蛋
2024-12-27 150 浏览
Boxing Day 同幾個好友聚下,找個地方靜D又唔限時,在Open Rice 找到Room 3。 地方静,飲嘢一流,而且食物又好食,服務好好。可以下次再來Tea, 或者Dinner。
2024-12-25 235 浏览
呢間非常有儀式感嘅西餐廳,位於尖沙咀中間道,叫咗個二人套餐,前菜泡菜牛舌,頭盤溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律,新鮮蔬菜加左吻魚,配搭突顯鮮味,加上溫泉蛋,蔬菜非常爽滑。串燒一共5款:免治雞肉棒配日本蛋、照燒雞腿肉、西班牙黑豚秋葵、吉列蠔、海膽帆立貝,特別鍾意佢哋嘅雞肉棒,蛋汁又香又濃,醬汁甜而可口,海膽飯立貝非常鮮味。主菜的火炙牛肉白本溫泉蛋丼,牛肉入口即溶,非常開胃。松葉蟹明太子冷烏冬,味道清新。酒:Empress,Ananas Epice甜品:菠蘿焦糖燒、日本芝士蛋糕

酒:Empress,Ananas Epice

甜品:菠蘿焦糖燒、日本芝士蛋糕