2023-06-18
Cafe裝修以木系為主,餐廳空間感好大,有個corner擺咗喇叭播歌,成個氣氛好relaxing,同埋有一種好休閑溫馨嘅感覺。Menu都有好多選擇,Lunch menu會有得配餐湯或者沙律~首先嚟嘅係餐湯配蒜蓉包,好得意個餐湯係南瓜湯,上面有個蛋白喺到,足料又好味,蒜蓉包點咗湯再食就更加正,索哂啲湯,好開胃。All Day Breakfast勁大份!材料豐富,第一一定有不可缺少嘅炒蛋,佢個炒蛋係好滑,同埋真係有蛋香。跟住有令我好驚喜嘅炸甘栗紫薯餅,平時all day breakfast啲薯餅有機會好油,但今日呢個係紫薯餡,中和咗原本薯餅嘅油膩,甜甜地好match! 另外一個好驚喜嘅芝士大啡菇同埋烤焦糖菠蘿。大啡菇其實好juicy,上面加咗芝士後,一切就有拉絲效果。不過同樣因為芝士原因,會食到有啲濟,呢個時候食菠蘿,又係即刻帶返種香甜嘅味,唔會因為芝士而感覺太飽。芝士西班牙黑毛豬漢堡伴烤菠蘿個burger有大大塊菠蘿,又係可以令你食落去嘅時候冇咁heavy,加分!黑毛豬厚厚的,但係都嫩,仲要夠juicy,所以加埋就好夾。另外好開心嘅係佢地係比蕃薯條,我同朋友好鍾意食蕃薯條,因為佢甜甜地~
All Day Breakfast
芝士西班牙黑毛豬漢堡伴烤菠蘿
南投白桃烏龍茶
賣相好靚,加上用木板襯托,成個擺設好賞心悅目🥰 味精好清爽,好refreshing
uji matcha latte