2023-06-05
門口冇乜特別,但入到餐廳裹面,環境非常寬敞,仲有好多植物,木係格調,好一種好warm嘅感覺。餐廳有個set Dinner Menu首先嚟左杯welcome drink - 🌟檸檬薑蜜梳打,比我地開一開胃先,好暖心Appetizer 🌟香煎法式鵝肝。梅酒糖心蛋🌟磯煮南非鮑魚伴醬油漬三文魚籽- 兩個前菜賣相都非常精美,而且味道都好好👍Soup干邑龍蝦湯- 店員係我地面前將熱辣辣嘅湯倒落碟度,每一啖湯除左夠熱之外,仲有濃郁嘅龍蝦味道😋飲完湯之後,仲有一杯🌟Refreshment Tea台灣有機單品原茶可以比我地清一清個味覺去再食主菜,又一窩心之舉☺️Main🌟香烤大虎蝦蘆筍辣鮮茄蓉自家製手工意粉$388- 虎蝦蘆筍辣鮮茄蓉配手工意粉,少少辣好惹味😋🌟杜洛克黑毛豬胺伴焦糖菠蘿。炒野菜。奶油千層薯 $398- 豬胺肉質嫩滑,最驚嘅係個奶油千層薯, 好有層次感,而且我好中意食薯仔,真係啱哂我🤩Dessert🌟朱古力🥧我哋仲order左兩杯飲品🍹Pineapple Passionfruit Rosa Blend Tea $58🍹Ruby Love $54台灣有機紅寶石茶(洋甘菊,玫瑰,紅火龍果乾,仔桃
餐廳有個set Dinner Menu
Appetizer
🌟香煎法式鵝肝。梅酒糖心蛋
🌟磯煮南非鮑魚伴醬油漬三文魚籽
- 兩個前菜賣相都非常精美,而且味道都好好👍
Soup
干邑龍蝦湯
飲完湯之後,仲有一杯
🌟Refreshment Tea
台灣有機單品原茶
可以比我地清一清個味覺去再食主菜,又一窩心之舉☺️
Main
🌟香烤大虎蝦蘆筍辣鮮茄蓉自家製手工意粉$388
- 虎蝦蘆筍辣鮮茄蓉配手工意粉,少少辣好惹味😋
🌟杜洛克黑毛豬胺伴焦糖菠蘿。炒野菜。奶油千層薯 $398
Dessert
🌟朱古力🥧
我哋仲order左兩杯飲品
🍹Ruby Love $54
台灣有機紅寶石茶(洋甘菊,玫瑰,紅火龍果乾,仔桃乾)
兩杯野飲色彩好繽紛,打卡一流☺️