2023-01-29
韓國有「炸雞界Prada」之稱既Puradak Chicken。早前登陸左係將軍澳。原來而家係尖沙咀都開左分店。🐔半半炸雞_青陽辣椒Mayo+秘製黑炸雞($253)炸雞有9種口味,仲可以揀有骨同冇骨,樣樣都想試。最後就叫左份冇骨雙拼;🌶青陽辣椒Mayo醬汁酸酸甜甜再加少少辣味,完 。另外面頭仲有d醃過既辣椒,惹味之餘仲減低左炸雞既油膩感。🧄秘製黑炸雞用左秘製既蒜香醬油。醬汁睇落黑炆炆,上面仲有炸到脆卜卜既蒜片。入口係咸咸地同甜甜地,食落唔會覺得油膩。🧀芝士雞蛋卷($128)份量十足,除左雞蛋大卷之外。入面既芝士份量都好多,完全做到拉絲既效果,無論視覺定味覺都一流。🐮烤牛肉紫菜飯卷($65)裡面除左炸牛肉之外仲有黃蘿蔔、青瓜、紅蘿蔔、雞蛋同醃牛蒡,另外仲會上多份黃蘿蔔。牛肉甜甜地再加上其他蔬菜既爽脆,口應好豐富。🦐蝦蝦蝦蝦蝦($108)可以揀秘製黑醬或者惡魔辣味。一份有5隻炸到外脆內嫩既蝦。另外附送一份炸薯條。
🐔半半炸雞_青陽辣椒Mayo+秘製黑炸雞($253)
🌶青陽辣椒Mayo
🧄秘製黑炸雞
🧀芝士雞蛋卷($128)
🐮烤牛肉紫菜飯卷($65)
🦐蝦蝦蝦蝦蝦($108)