2021-11-20
今日朋友生日,去咗間靚靚餐廳興祝,我哋叫咗salad, pasta & main course 開心share ! 首先叫咗個《五味藍鯨吞拿魚腩,牛油果有機菜沙律》, Salad 非常新鮮,用上有機salad 菜,味道特別清甜,配上香滑牛油果就Perfect 啦,甜酸度適中, 開胃之選! 《阿拉斯加蟹肉,虎蝦櫻花蝦,手打意大利麵》,虎蝦大大隻, 味道鮮甜,蝦肉爽口彈牙。即做手打意大利麵,特別煙韌,富有彈性,意大利麵掛起特制醬汁,好好食!《烤葡萄牙伊比利橡果豬鞍》, 未食已經覺得外觀好吸引,配上香滑薯蓉,蔬菜伴碟 ,豬鞍煎得香脆,外脆內嫩, 點上紅酒醬汁,味道就更加豐富啦!甜品方面叫咗個《焗法式蘋果撻配雪糕》,擺盤十分精美,有青蘋果,同乾果做裝飾!熱辣辣蘋果批超好食 , 食得到蘋果天然嘅清甜。蘋果粒餡加咗少少肉桂粉,特別清香。外皮焗得香脆,內層散發出肉桂香氣,配上雪糕,簡直一流!
熱辣辣蘋果批超好食 , 食得到蘋果天然嘅清甜。
蘋果粒餡加咗少少肉桂粉,特別清香。
外皮焗得香脆,內層散發出肉桂香氣,配上雪糕,簡直一流!