2021-12-08
🍞焦糖洋蔥、野菌、brie芝士酸種麵包薯條 💵78🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 唔洗講見到個菜式名就知有啲咩🤣配埋沙律🥗同薯條🍟,沙律以口感濃稠既黑醋做醬汁,酸酸甜甜偏甜,十分開胃,另外薯條外脆內軟,份量又多~酸種包外脆內軟,有陣陣麥香味,而芝士好大塊,食落又唔會偏鹹,洋蔥🧅煮到好腍,配埋菇🍄既口感,再加少許既藜麥,增加口咬,雖然有啲醬汁,但酸種包仲keep到外面脆脆既口感🤪擺盤以雲石碟上菜,亦用左較復古嘅英文報紙盛住食物,打卡一流👍🏻🍎即焗法式蘋果批、雪糕 💵72🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 頭大黎食既原因係為左最期待既蘋果批🍎,果然擺盤靚係會吸引客人既食慾🤣,令人垂涎三尺🤤餐廳用左細細既pan黎焗蘋果批,外層酥皮好鬆脆,好有淡淡既牛油香味,而底下用左蘋果片而唔係用蘋果粒,令口感提升,味道冇想像中咁甜,加埋陣陣玉桂味,入面有啲果玉,唔知係咪蘋果bb ,加埋食令人不其然繼續食😋而中間則係朱古力雪糕,面頭加左塊乾橙片,增加視覺效果,亦曬上脆片同朱古力粒🍫,隔離有藍莓🫐同紅桑莓,增加點綴,打卡一流📸🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼☀️整體而言,由頭大搭入餐廳一刻,店員服務勁貼心又有禮貌🥰,有室外室內揀(各有各感覺)每座位都
🍞焦糖洋蔥、野菌、brie芝士酸種麵包薯條
💵78
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🍎即焗法式蘋果批、雪糕 💵72
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
☀️整體而言,由頭大搭入餐廳一刻,店員服務勁貼心又有禮貌🥰,有室外室內揀(各有各感覺)每座位都設有乾花比客人影相,而牆壁🧱以水泥色為主要色調,加埋溫和既燈光💡,配埋好chill 既輕鬆英文歌,好有feel 😚而食物容器帶有雲石花紋,擺盤靚好岩文青系朋友黎影相📸️,如果頭大再黎都會食蘋果批🤣好食😋