2021-11-09 27 浏览
元朗餐廳就有好多不過能夠比寵物入嘅餐廳就真係數一數二,所以喺入邊我都見到好多人帶埋狗狗嚟食午餐,入面環境以開放式為主,好CHill呢間以工業風嘅設計樓底好高,裝修好靚又有情調,出邊仲設有戶外位,長期有狗狗攤喺度好得意,店員非常好坐出邊比較熱店員會自動自覺拎把直伸風扇俾我哋坐喺出面仲可以影到靚相餐廳仲有好多打卡位室內座位就好闊落真係一間寵物友善餐廳這個泰式香辣虎蝦野菜沙律$88,泰式醬汁西式雜菜沙律加埋確實冇得輸,泰式醬汁具備小辣又清新嘅味道,辣得來又惹味,加上新鮮嘅沙律菜,食落口爽脆清甜,仲有香桃片作為配菜,越食越開胃,😬虎蝦十分大隻,食一口蝦肉肉質爽口,啖啖蝦肉,食材新鮮,我最喜歡這個泰式醬汁。這個水牛城雞翼buffalo$60, 剛剛炸起,吃一口表皮卜卜脆微黃,又唔會覺得肥膩,自己喺屋企做,完全做唔到呢個皮脆外滑嘅效果,相信廚師有返一定嘅水準西柚薄荷梳打$50,杯子上放有一片西柚,喝一口入口酸酸地, 十分清新,容易入口,越飲越開胃這款檸檬柚子梳打$60,杯子上放有一片檸檬,喝一口味道清新,十分清爽
元朗餐廳就有好多
不過能夠比寵物入嘅餐廳就真係數一數二,
所以喺入邊我都見到好多人帶埋狗狗嚟食午餐,
入面環境以開放式為主,好CHill
呢間以工業風嘅設計樓底好高,
裝修好靚又有情調,
出邊仲設有戶外位,
長期有狗狗攤喺度好得意,
店員非常好
坐出邊比較
熱店員會自動自覺拎把直伸風扇俾我哋
坐喺出面仲可以影到靚相
餐廳仲有好多打卡位
室內座位就好闊落
真係一間寵物友善餐廳

這個泰式香辣虎蝦野菜沙律$88,
泰式醬汁西式雜菜沙律加埋確實冇得輸,
泰式醬汁具備小辣又清新嘅味道,
辣得來又惹味,
啖啖蝦肉,食材新鮮,
我最喜歡這個泰式醬汁。
這個水牛城雞翼buffalo$60, 剛剛炸起,

2021-11-06 19 浏览
呢間coffee shop由佢開店以來一直想試上星期終於有時間去佐,環境歐陸風格黑色型格feel,乾淨又舒適,店外門口都有個打卡位,超適合假期來杯咖啡比自己放鬆下🤩黑松露野菌卡邦尼手打意大利麵HKD98黑糖鮮奶咖啡HKD38京都鮮奶抹茶HKD40呢個意大利麵真係好creamy,好香既煙肉同d菇,手打意利個口感同平時食開嘅意粉更加有咬口,好鐘意呢個口感🥰黑糖鮮奶咖啡第一次飲,諗唔到咖啡味都好濃郁,黑糖既甜味帶上咖啡少少既苦味令到個口感層次感豐富佐,第一次嘗試幾有驚喜京都鮮奶抹茶都算香滑,不過抹茶味淡佐少少,整體口感都唔得😌
呢間coffee shop由佢開店以來一直想試
上星期終於有時間去佐,環境歐陸風格

黑松露野菌卡邦尼手打意大利麵HKD98
黑糖鮮奶咖啡HKD38
京都鮮奶抹茶HKD40

京都鮮奶抹茶都算香滑,不過抹茶味淡佐少少,整體口感都唔得😌
2021-11-04 30 浏览
今日同男朋友咁啱經過元朗呢條街見到有間好有feel嘅西餐廳我哋首先就叫咗個dinner set share就係呢個龍蝦手工意粉個手工意粉非常之彈牙而且仲好吸汁咁個套餐仲有個沙律同埋餐湯個餐湯呢就係粟米湯我覺得都非常之有誠意而且沙律都唔係平時求求其其嗰啲之後我哋仲叫咗另一個main就係蟹肉牛油果粟米意大利飯我反而覺得呢個牛油果可能味道唔夠出不過都幾好食嘅我哋仲叫咗個炸雞添非常之juicy之後我哋仲叫咗呢個matcha latte綠茶味非常之濃最後仲叫咗個窩夫 同平時嗰啲唔同係有啲丹麥酥嘅口感 非常之特別
今日同男朋友咁啱經過元朗呢條街

綠茶味非常之濃
最後仲叫咗個窩夫 同平時嗰啲唔同
係有啲丹麥酥嘅口感 非常之特別
2021-11-03 103 浏览
#meloin #proton💫 黑松露卜卜脆薯條Black Truffle 🍟 $ 56薯條粗身,新鮮熱辣炸出來,外脆內軟,這個是必點❤️❤️原味已經好好味,配上茄醬及黑松露醬,另有一番風味💫黑松露野菌忌廉湯、羽衣甘藍香草遍麵包🍞Cream Of BlackTruffle Wild Mushroom Soup with Kale Pesto Toast$58黑松露湯材料十足,每一啖都是打碎的蘑菇,配上香脆的羽衣甘藍🥬麵包,滿足💫 煙三文魚.🥑牛油果,有機菜沙律配日式芥辣🥗Smoked Salmon, Avocado, Wasabi Mayo Mixed Salad$88大多數西式沙律都會選用黑醋汁,相反這個選用了日式芥末,加上牛油果醬味道清新可口,分量十足,但由於太好食😋,我哋兩個都食晒💫烤葡萄牙伊比利橡果豬鞍Grilled Portugal Porco Preto Carre$210豬鞍淋身❤️,份量大,配上芥末醬,薯仔🥔大啡菇,美味💫意式濃朱古力(Hot)Italian Chocolate$38揀熱飲嘅主要原因都係因為上面會有靚靚嘅拉花🤎🖤🤍朱古力🍫濃郁,飲一杯已經好飽肚💫熱鮮奶焙茶(
#meloin #proton

💫 黑松露卜卜脆薯條Black Truffle 🍟

💫黑松露野菌忌廉湯、羽衣甘藍香草遍麵包🍞

💫 煙三文魚.🥑牛油果,有機菜沙律配日式芥辣🥗

豬鞍淋身❤️,份量大,配上芥末醬,薯仔🥔大啡菇,美味

💫意式濃朱古力(Hot)Italian Chocolate

💫熱鮮奶焙茶(Hot)Hojicha Latte
焙茶比較少見,所以特此試吓,相對朱古力焙茶甘苦的,愛茶人士適合

💫榛子醬窩夫,火焰棉花糖
Nutella Waffle, Roasted Marshmallow
專程為咗食這個窩夫牛角包整成的甜品而來的❤️新鮮即製,窩夫🧇脆口,配上朱古力雪糕,冰火交融,再加上集會和早餐脆脆,更有口感

📍 Proton (元朗)
元朗教育路83號地舖

5⭐️評分
好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
餐廳環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-11-02 26 浏览
今日喺元朗行街,經過一間餐廳非常之特別,你喺門口見到有張沙發同茶几,你可以坐低慢慢望下有D咩選擇同埋啱唔啱食先入去咁我同太太就坐低喺梳化,慢慢望吓個餐牌,見到幾樣食物都好吸引,價錢又唔貴,所以就入去試吓。入去餐廳員工非常之有禮貌招呼我哋,安排我哋一個好舒適嘅座位感覺好舒服,餐廳空間好大完全唔會有壓迫感,因為每張枱嘅距離都好足夠,加上食店嘅燈光好舒服,你可以望到係非常之乾淨整齊,一睇就知係老闆係呢方面好用心泰式香辣虎蝦野菜沙律 $88香辣嘅泰式醬汁,再配埋清新嘅菜,已經係好好味加上佢調校到個辣味適中,唔食得辣嘅人都接受到,你會食到少少西柚味真係好開胃,虎蝦新鮮爽口彈牙,全部嘢配搭埋一齊食到舔舔脷仲要佢一啲都唔孤寒,俾咗好多隻蝦,絕對係足料煙三文魚牛油果忌廉芝士比高 $88呢個真係最啱我,我自己比較鍾意食煙三文魚,除咗賣相出食之外味道都好好,三文魚整到啱啱好,一口入口有陣香味,再配上芝士味,味道好突出,有D菜喺中間,一啖咬落去你會食到牛油味,忌廉味,芝士味,最後就有三文魚味,非常之有層次,呢個簡直係必食嘅推介咖啡都係我嘅最愛,望到都覺得幾靚,飲落去有陣陣嘅咖啡香味,甜度適中,飲一杯靚咖啡真
泰式香辣虎蝦野菜沙律 $88
香辣嘅泰式醬汁,再配埋清新嘅菜,已經係好好味
仲要佢一啲都唔孤寒,俾咗好多隻蝦,絕對係足料
煙三文魚牛油果忌廉芝士比高 $88
咖啡都係我嘅最愛,望到都覺得幾靚,飲落去有陣陣嘅咖啡香味,甜度適中,飲一杯靚咖啡真係好開心

2021-11-02 72 浏览
啲餐食得飽嘅,都百五以上,竟然重有兩,三百嘅! 噤其實同五星酒店比算平囉!但 衰在茶餐廳嘅風味囉! 如果你中意食 裝修 嘅話 都可能會有小小滿足! 但真係食嘢有不敢恭維! 平均食飽要兩百至三百一個人! 只可以話唔值囉!重要係茶餐廳質素! 啲飲品就得個樣! 正式氣水無氣,特飲無味! 但價錢就比美酒店! 招呼就古古怪怪,可能我地係生客啦!要杯水都要自己行去吧枱自己斟,但別的枱又會有伙計幫佢地斟,同攞到枱上,真係同客唔同招呼囉! 但我地兩人都食咗五,六百嘢𡃓! 可能要食一千以上先有招呼囉!五百一位,就唔嚟你哩處啦!無下次囉!

2021-11-01 26 浏览
本身住喺新界嘅我,有次出街食飯,本身都冇有啲咩期待話想食好啲,只係純粹經過見到呢間店舖出邊裝修好靚,而又係食西餐,見裏便唔算多人等位,所以就決定咗入去食,坐低咗之後叫咗一個吼美國prime牛肉眼,一個西西里海鮮手打意大利麵😊首先到嘅係意大利麵,意大利面係扁扁地,而味道好好,當中亦都有好多蟹肉絲,口感一流,再配埋青口,大蝦仁,整碟意大利麵真係好好味,好快已經食晒,之後嚟到嘅就係牛肉眼扒,一上枱已經聞到好香牛肉味,因為係用烤去製作,我哋叫咗七成熟,你都切開肉質口感真係啱啱好,唔會太生亦都唔會太硬,而肉眼扒亦都好大塊,兩個人份量都剛剛好,不得不值得一提嘅就係呢份牛肉眼扒嘅配菜,薯蓉,佢唔係非一般嘅薯蓉,佢係薯蓉再加少少迷你薯仔片製成,二入口亦都有燒烤過嘅味道,令到本身唔食薯蓉既我都可以食晒🤤🤤🤤而另一樣配菜值得讚嘅就係烤蒜頭,考得剛剛好,唔會太林,但係一咬開裏面有好Juicy,好香蒜味,而另外兩樣配菜就係蕃茄仔,同埋啡菇,蕃茄仔又係一咬開入邊爆汁,而啡菇真係好香菇未,咁耐以來我未曾食過一個扒餐係會食晒啲配菜一樣都冇淨到係碟上👏🏻👏🏻👏🏻呢樣野佢哋真係做得好出色,之後都會繼續幫襯試吓其他菜式,我相信一樣都會有咁高水準。

2021-10-27
放假與好姊妹出黎聚聚,當然要去啲坐得舒服既Cafe~ 來個慢活既時光!距離元朗豐年路站不到10分鐘既路程!間CAFE以灰色為主調,簡約工業風格,內裡座位位置不多,非常寬敞及舒服👍🏻 同姊妹👯‍♀️都不是太肚餓,叫左個主菜同小食大家happy sharing~M7和牛吐司🥪份量都唔少👍🏻 餡料有M7和牛片、芝士、俄羅斯酸菜、黑蒜😋好足料,好有肉汁💕不錯的!個配角薯條🍟好香好脆,沙律菜🥗亦好新鮮👍🏻蜜糖芥末雞翼🍯個賣相好吸引😍 食落去個炸皮好香脆,雞肉好滑,好juicy😋 啲蜜糖芥末汁清甜唔辣🥰叫左兩杯熱飲嘆下~熱鮮奶培茶☕️& 熱京都鮮奶抹茶🍵拉花靚靚💕 味道茶味香濃奶滑😋

距離元朗豐年路站不到10分鐘既路程!

M7和牛吐司🥪
個配角薯條🍟好香好脆,沙律菜🥗亦好新鮮👍🏻

蜜糖芥末雞翼🍯

叫左兩杯熱飲嘆下~
熱鮮奶培茶☕️& 熱京都鮮奶抹茶🍵
拉花靚靚💕 味道茶味香濃奶滑😋
元朗更來更多高質餐廳今次光顧以工業風裝修的西餐廳,雖然餐廳不大,但勝在樓底高,很有空間感。有些餐廳open kitchen會覺得很嘈吵,但這裏沒有。恰到好處的柔和音樂,剛剛可以蓋過隔離位的聲音,所以很適合跟朋友來一邊吃飯一邊談心。工業風裝修臨近萬聖節,店有增添裝飾,很有氣氛1.黑松露野菌忌廉湯、羽衣甘藍香草醬麵包 $58湯有野菌碎,有口感。少有的羽衣甘藍香草醬,清新。2. 蜜糖芥末雞翼 $60雞翼大大隻,炸到外脆,但雞翼不會乾3. 烤龍蝦海鮮意大利飯 $168有些餐廳的Risotto很硬,但Proton的煮得軟軟的。很喜愛這海鮮汁,有龍蝦汁及蕃茄味道,兩者味道恰到好處,大愛除了龍蝦外,還有蝦及青口。4.烤葡萄牙伊比利橡果豬鞍 $210已把豬鞍切好,方便進食。肉質軟,煎得剛剛好。薯餅有驚喜有芝士,薯仔片+薯蓉,口感很豐富。5. 焗法式蘋果撻雪糕 $72新鮮製的焗法式蘋果撻,是完結當晚晚餐的good ending。喜愛這裏有甜品吃,不用到別的餐廳食甜品一條龍6. Mocha $38餐牌
元朗更來更多高質餐廳

工業風裝修

臨近萬聖節,店有增添裝飾,很有氣氛

1.黑松露野菌忌廉湯、羽衣甘藍香草醬麵包 $58
湯有野菌碎,有口感。少有的羽衣甘藍香草醬,清新。
黑松露野菌忌廉湯、羽衣甘藍香草醬麵包

2. 蜜糖芥末雞翼 $60
雞翼大大隻,炸到外脆,但雞翼不會乾

蜜糖芥末雞翼

3. 烤龍蝦海鮮意大利飯 $168
除了龍蝦外,還有蝦及青口。
烤龍蝦海鮮意大利飯

4.烤葡萄牙伊比利橡果豬鞍 $210
已把豬鞍切好,方便進食。肉質軟,煎得剛剛好。薯餅有驚喜
有芝士,薯仔片+薯蓉,口感很豐富。
烤葡萄牙伊比利橡果豬鞍

烤葡萄牙伊比利橡果豬鞍
焗法式蘋果撻雪糕
Mocha
2021-10-27 730 浏览
呢日收工去左元朗搵食,今次黎到教育路呢間最近好多人介紹既靚裝西餐店Proton離遠見到已經覺得好amazing, 個裝修真係別樹一格好有質感,好岩帶狗狗一齊坐出面半outdoor!不過我地怕熱,今日簡左坐入面,open kitchen 望住廚師工作menu 超多種類選擇,一般西餐有既starter pasta 扒 pizza risotto etc 都有晒煙三文魚巴哈馬火腿沙律 $78好似地方會又有煙三文魚又有巴哈馬簡,估唔到兩隻mix 埋新鮮沙律菜會咁夾,好味阿拉斯加蟹肉 虎蝦 櫻花蝦 手打意粉 $148呢個超好食!!!!佢既意粉好彈牙又掛汁,比平時d 包裝意粉多左d 較棉既口感,味道又有蛋味 d 海鮮都大大粒烤豬鞍 $210朋友order 左呢個,分左小小俾我,豬肉煮得外脆內軟,仲有香烤味,唔錯最後呢個Waffel 又係神來之筆 $72黎食飯之前有研究話其他人話呢個係由牛角包壓制而成,口感好蘇化同特別我就唔肯定係咪真係咁制作,但食落口真係比平時crispy d 好有口感,又完全唔會死甜.佢既擺盤都好stylish, 我覺得今餐好有食法國大餐feel, 如果燈光再暗d 就正

煙三文魚巴哈馬火腿沙律 $78

阿拉斯加蟹肉 虎蝦 櫻花蝦 手打意粉 $148

d 海鮮都大大粒

烤豬鞍 $210

最後呢個Waffel 又係神來之筆 $72

• 阿拉斯加蟹虎蝦櫻花蝦手打意大利麵
  • Nutella  Waffel
經過元朗教育路這間型格工業風小店,見門口有得意狗狗又望多幾間,入面原來有幾款素食正餐,甜品亦非常吸引,即刻入去試下先!成間都係黑白灰系,好男性化的型格小店。門口有這個黃色「射燈」打卡位。外面可以俾狗狗坐,平日都唔少人帶寵物一起來吃飯。入面都幾闊落,坐到大概廿人左右。吧檯位設計都幾有趣。主食餐牌有幾款素食,除了全日素食早餐之外,亦有麵、飯和漢堡。我覺得甜品們都非常吸引!除了咖啡之外,亦有多款唔同配搭的特飲。檸檬、柚子、羅勒、蘇打 HKK$60這天已經飲了兩杯咖啡,還是揀杯無咖啡因的特色梳打好了。喜歡酸酸的話一定要揀這個,可以喝到非常檸檬酸味,童叟無欺!55C松露朱古力蛋糕、雪糕 HK$72擺盤非常精緻的甜品,好似去左高級餐廳一樣喎!松露朱古力蛋糕幼滑又香濃,配埋朱古力雪糕真係人生一大樂事。旁邊有些青蘋果、莓果和餅乾脆,成件事又唔會只有甜膩,真是個令人幸福的小甜品。元朗的小店又幾多元化,文青日系有,型格工業風亦有,想帶寵物都有好去處呢!

成間都係黑白灰系,好男性化的型格小店。

門口有這個黃色「射燈」打卡位。

外面可以俾狗狗坐,平日都唔少人帶寵物一起來吃飯。

入面都幾闊落,坐到大概廿人左右。

吧檯位設計都幾有趣。

我覺得甜品們都非常吸引!

除了咖啡之外,亦有多款唔同配搭的特飲。

檸檬、柚子、羅勒、蘇打 HKK$60

55C松露朱古力蛋糕、雪糕 HK$72

2021-10-26
2021-10-27 35 浏览
🥧即焗法式蘋果批|雪糕推!本身望覺得細細地,但其實份量剛好~雲呢拿味雪糕配Crunch、果仁、曲奇碎,鋪面嗰層焗餅乾好脆好好食TT🍝虎蝦|阿拉斯加蟹肉|粉紅汁手打意大利麵啲虎蝦好新鮮好鮮甜,連個粉紅汁都有種鮮甜嘅味道,佢嘅手打意大利麵有種食緊油麵嘅感覺😂🥛𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 鮮奶咖啡🍵𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 鮮奶焙茶我鐘意焙茶味濃濃的!
🥧即焗法式蘋果批|雪糕
推!

🍝虎蝦|阿拉斯加蟹肉|粉紅汁手打意大利麵

🥛𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 鮮奶咖啡
🍵𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 鮮奶焙茶
我鐘意焙茶味濃濃的!

2021-09-11
午餐
  • 即焗法式蘋果批
2021-10-26 45 浏览
今日我和太太行街,中午時間就在附近搵好嘢食,行過這間餐廳,裝修風格特別,就決定這裏食這間餐廳環境寬敞,空間感十足,裝修得10分有風格細看餐牌有很多選擇,每樣我都很想食這個不平凡班戟,有三種口味,有焦糖鵝肝魚子醬,巴馬火腿煙三文魚,阿拉斯加蟹肉,鵝肝風味濃郁,口感順滑,油脂軟軟地在口中化開,加上魚子醬的鹹香,十分好味,阿拉斯加蟹肉鮮甜,巴馬火腿的鹹,煙三文魚的煙熏味,三種口味我都很喜歡這個黑松露卡邦尼手作意粉,食一口意粉煮的時間啱啱好,意大利粉食落煙韌,每啖意粉都充滿左黑松露嘅味道,再加上卡邦尼汁,口感彈牙,而且掛汁,配上雜菌,煙肉,一齊食味道層次豐富,一試你就會愛上黑松露的風味、煙肉的原味、加上手作的意大利粉,真是絕配,黑松露的味道真是令人一試難忘這個西柚薄荷梳打,喝一口清新的西柚味,甜度適中,加上薄荷配搭。清新冰爽透心涼,我很喜歡飲這柸飲品這杯澳式白咖啡,喝一口綿細奶泡,入口帶來順滑如絲般的質地,濃濃的咖啡味在口腔內徘徊,奶和咖啡融合,口感厚實
這間餐廳環境寬敞,空間感十足,裝修得10分有風格
細看餐牌有很多選擇,每樣我都很想食
2021-10-25 28 浏览
又黎元朗覓食,今次呢間係新派工業風裝修既西餐廳,環境及美食都性價比高。.蜜糖芥末雞翼 $60炸到外脆內肉嫩既雞翼淋上蜜糖芥末醬,簡單而美味。.法國佬香檳魚湯煮藍青口 $98先品嘗一啖湯,係忌廉魚湯有濃郁魚精華,配搭鮮嫩既藍青口肉,仲可以用麵包沾湯食。.龍蝦·虎蝦·蝦頭油·蝦子手打意大利麵 $168呢款意大利粉係手打意粉,份外有彈性及蛋香,加埋用蝦頭油、蝦子炒,好香濃海鮮味而龍蝦及虎蝦球都好彈牙,好高貴既一碟意粉!.日本刺身帶子·野菌黑松露意大利飯 $148兩粒大帶子稍微煎香,配以忌廉汁、黑松露醬煮雜菌意大利飯。意大利飯軟硬度適中,又吸收左黑松露忌廉汁,不錯。.即焗比利時窩夫·榛子醬·鮮雜莓·雪糕 $72呢個甜品幾有驚喜,本身以為係平時食開既窩夫,點知原來係酥皮質感、異常香脆,配合雪糕食一流。

蜜糖芥末雞翼 $60
炸到外脆內肉嫩既雞翼淋上蜜糖芥末醬,簡單而美味。

法國佬香檳魚湯煮藍青口 $98

龍蝦·虎蝦·蝦頭油·蝦子手打意大利麵 $168

而龍蝦及虎蝦球都好彈牙,好高貴既一碟意粉!

日本刺身帶子·野菌黑松露意大利飯 $148

即焗比利時窩夫·榛子醬·鮮雜莓·雪糕 $72

2021-10-19
1K
2021-10-24 361 浏览
在元朗發現一間深水埗式的文青CAFÉ,在門口有梳化方便帶寵物來嘆,裡面就以灰色為主調的簡約裝修,給人舒適的感覺。🔸餐湯及沙律$68今晚的餐湯是南瓜湯,口感濃稠,將南瓜打成蓉,淡淡真材實料。明太子沙律,用上新鮮沙律菜,混合明太子沙律,令平凡的沙律變得有趣,底下還有不少中華沙律,蠻特別的。🔸德國肉腸 三色芝士手打意大利麵$148來這裡一定要試手打意大利麵,和平時吃的意粉不同,它比較粗和煮得較軟腍,滿有蛋香,三款芝士包裹每一條意大利麵,芝味濃郁但不會太鹹,拌有切成薄片的德國肉腸,味道相當夾。🔸烤美國PRIME牛肉眼(10安士)$348到了最期待的主菜,10安士的肉眼扒,兩個人分來吃也足夠,本身不特別愛吃牛扒,但這個卻深得我心,輕輕的香草黑椒調味,帶出它的牛香,五成熟烤得剛好,口感細嫩,牛脂亦香,聽說和Rosewood酒店吃到的一樣,啖啖滋味享受。薯菜看上去以為是薯蓉,原來是有一片片口感的薯仔,面層有芝士,另一邊有原個焗蒜,朋友不吃我就一人獨取了。🔸意式濃朱古力$42份量比我想像中的小,杯子比較矮,但味道卻有驚喜,啖啖濃郁的朱古力,愛朱古力的朋友不容錯過。

🔸餐湯及沙律$68

🔸德國肉腸 三色芝士手打意大利麵$148