2019-06-01
好耐之前已經聽朋友講呢間餐廳嘅意粉同埋tiramisu 好好食!今次約咗個好耐冇見嘅朋友一齊試吓尖沙咀呢間分店。因為同朋友都比較遲收工,之前諗住打去book位,但係餐廳話不設訂枱,仲以為一定要喺門口排好耐隊。點知,去到嘅時候即刻就可以入去楚,不過要坐高枱同埋自成一角嘅感覺。講番啲食物先,一去到即刻嚟左包,但我地因為都唔太好包,冇食到!然後職員就建議我哋叫餐,因為係每人$290 ,就有兩個前菜,三個pasta,同埋兩個甜品。好似好平好吸引咁,就叫左啦。前菜叫左burrata cheese(布拉培芝士)同埋homemade meatballs(肉丸),芝士幾好食,但係肉丸就一般,嗰醬好鹹。主菜叫左職員推介嘅orecchiette(貓耳朵麵)、girasoli(意大利雲吞)、tagliolini(細扁麵)。咁多個入邊,覺得tagliolini最好食!反而職員推介嘅貓耳朵面就啲麵有啲硬,同埋意大利雲吞好鹹..嚟到最期待嘅甜品,真係好好味呀我同朋友都好快就K.O.左成碗Tiramisu!值得食!