木系簡約裝修鋪面🪵十分低調,但絕對係有驚喜嘅餐廳🤤,無論主食定甜品都超出色,超打卡📸餐廳滿滿和風感覺、彷如去咗🇯🇵 ,我哋一邊食已經話要再回訪!#小胖遊銅鑼灣🐠—————————————————🔹五王蟹粉烏冬 $198上菜嘅時候,真係嘩😍賣相超靚!蟹蓋碗、香水樽的花雕酒、裝陳醋的小瓶子同花花金匙羹,好extra😳但我中意💕附送餐湯🥣同沙律🥗🦀️五王蟹粉包括松葉蟹、麵包蟹、毛蟹、鱈場蟹、大閘蟹等的蟹膏、蟹肉🧡結合唔同蟹嘅精髓,有嫩滑、鮮甜、香濃油脂,海納百川,加埋花雕酒同陳醋🖤包你食極都唔夠喉😋不過略嫌烏冬唔夠彈牙同掛汁,應該揀丼飯可以吸收到🦀精華✨🔹和栗班戟 Mont Blanc $148絕對係啱晒貪心鬼,可以自選🍨同Pancake🥞嘅口味😛揀咗栗子蓉+抹茶雪糕+朱古力Pancake,一次過試晒3款最愛嘅口味🤭小小🦋點綴,十足小山丘🏔超多栗子蓉,每條栗子蓉🌰好幼、食落細膩綿綿的,栗子控表示好幸福🥹🍵抹茶雪糕好滑,但係茶味稍微比濃郁栗子嘅香甜蓋過🍫朱古力pancake非常之鬆軟帶濕潤,唔會好重麵粉感(應該因為係gluten free),甜度適中,一齊食三重口感🤩份量多,啱晒同朋友share

#小胖遊銅鑼灣🐠
—————————————————
🔹五王蟹粉烏冬 $198
上菜嘅時候,真係嘩😍賣相超靚!
不過略嫌烏冬唔夠彈牙同掛汁,應該揀丼飯可以吸收到🦀精華✨

🔹和栗班戟 Mont Blanc $148
絕對係啱晒貪心鬼,可以自選🍨同Pancake🥞嘅口味😛
🍵抹茶雪糕好滑,但係茶味稍微比濃郁栗子嘅香甜蓋過
🍫朱古力pancake非常之鬆軟帶濕潤,唔會好重麵粉感(應該因為係gluten free),甜度適中,一齊食三重口感🤩份量多,啱晒同朋友share😉
和栗班戟 Mont Blanc

🔹焙茶富士山 $48
🔹抹茶富士山 $48
賣相好似富士山🗻,上層係400次焙茶/抹茶奶蓋,2款都有醇厚茶香🍵,攪拌牛奶後順喉不膩,私心比較推薦焙茶☕️炭燒焙香突出、更甘醇芳香🤎
抹茶富士山

—————————————————
🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌗
🤑性價比:🌕🌕🌕🌘🌑
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌕🌕
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌖
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌗
♟Overall♟
食物賣相同味道都好正!
環境超舒服😌 店內仲有好多貓貓嘅裝飾,全部都好可愛,凳底仲有個籃仔俾你放隨身物品,每個細節都💯
和栗班戟 Mont Blanc
抹茶富士山
📍𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐒𝐞𝐧𝐦𝐨𝐧 - #YFF銅鑼灣 💎【無麩質日式栗子山蒙布朗班戟🌰 京都和風設計cafe】-餐廳設計走簡約木系風,店內擺放咗唔少貓咪擺設佈置,門口旁邊放咗一棵小楓葉樹,加埋精緻嘅京都和風日系裝修,令人成個感覺都好似係日本嘅餐廳用餐咁(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 而且座位幾闊落,坐落幾舒服,店員服務態度都幾唔錯,整體用餐體驗幾良好~-✦ 和栗𝗠𝗼𝗻𝘁 𝗕𝗹𝗮𝗻𝗰 班㦸 ($148)巨型栗子蓉山嘅賣相非常eye-catching🤩 海量嘅栗蓉下面收埋咗雪糕同埋班㦸🥞,大家可以根據自己嘅喜好自選口味配搭,今次我地就揀咗配朱古力味pancake同埋石板街雪糕。栗子蓉香滑順口,入口即化,充滿栗子香🌰,但甜度稍高。中間嘅朱古力pancake口感鬆軟偏實,味道帶微苦,恰好可以中和栗蓉嘅甜度,配埋凍冰冰嘅雪糕同食,絕對係對味蕾嘅衝擊,仲可以稍為解膩感。rocky road雪糕嘅杏仁片同埋棉花糖仲可以增加口感,令到成個甜品食落層次冇咁單一😻👍🏻 呢個pancake仲要係gluten-free,而且採用日本空運食材🇯🇵✈️,絕對係加分位!-✦ 10小時慢煮煙燻牛肋骨 ($248)大大件嘅牛肋骨🥩,店
📍𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐒𝐞𝐧𝐦𝐨𝐧 - #YFF銅鑼灣 💎
【無麩質日式栗子山蒙布朗班戟🌰 京都和風設計cafe】
✦ 和栗𝗠𝗼𝗻𝘁 𝗕𝗹𝗮𝗻𝗰 班㦸 ($148)
✦ 10小時慢煮煙燻牛肋骨 ($248)
大大件嘅牛肋骨🥩,店員已經預先幫忙起骨切件,非常貼心🫡牛肋肉肥瘦相間,經過長時間嘅慢煮後,肉質非常軟腍,味道帶煙燻焦香味,淋上奶香十足嘅黑松露忌廉蘑菇汁更加提升香氣!伴碟仲配有沙律菜🥗,就算係食肉獸嘅大家都記住要食埋,絕對可以平衡牛肉膩感架~
✦ 焙茶富士山 ($48)
✦ 抹茶富士山 ($48)
唔知大家仲記唔記得400次咖啡呢個熱潮呢?☕️
呢兩杯野飲就係仿效咗400次咖啡上面咖啡泡沫嘅做法黎製作頂層泡沫茶蓋,而下層就係鮮奶🥛,仲要用埋山形玻璃杯盛載,賣相超似富士山🗻 店員建議第一步可以先淺嘗頂層茶味奶蓋味道,享受香濃甘醇嘅茶香;然後就將兩層充分混合,品嘗matcha/hojicha latte幼滑細膩嘅口感同埋味道,絕對係一杯特飲兩種享受🤪🍵
餐廳以和風裝修,其他碟碗同裝飾都睇得出有用心挑選過,四處既環境都好多打卡牆,可以滿足下想去日本旅行既慾望。.‣ 五王蟹粉烏冬⋆ $198造型賣相好精緻、好打卡able,蟹粉都俾得好足,一定要配埋醋撈埋一齊食,蟹粉味會更加出!.‣ 芝士和牛漢堡班戟⋆ $158和牛漢堡好juicy,用班戟代替麵包好新奇,個人覺得幾match,幾特別。.‣ 黑朱古力Mont Blanc⋆ $148面頭係用極幼既黑朱古力吱成一座山咁,第一次食呢款甜品,每啖既口感都好細膩。加上72度既黑朱古力真係勁濃郁,我同朋友食左一啖已經不約而同話好好味😋但建議裹面既pancake同雪糕可以簡淡一點既味道,因為本身黑朱古力cream山既味道已經好濃,裹面再配搭濃既味道就會太漏。(我地揀左焙茶岩岩好😍).‣ 焙茶富士山⋆ $48400次焙茶賣相好靚,店員建議先品嘗400次焙茶奶蓋既原味再攪勻,第一啖飲落焙茶奶蓋既時候真係勁滿足!濃得黎口感好soft,好想為左呢杯400次焙茶再黎幫襯多次!

‣ 五王蟹粉烏冬⋆ $198

‣ 芝士和牛漢堡班戟⋆ $158

‣ 黑朱古力Mont Blanc⋆ $148

‣ 焙茶富士山⋆ $48
今朝去完大阪(仮) 食過江龍,其實香港都仲有好多隱世日本旅行spot🧳 今次呢間位於銅鑼灣嘅日本菜,其實就係Fashion walk盡頭嘅餐廳,門面到店面都係古色古香嘅裝修,真心有啲去咗京都嘅感覺🏯和牛漢堡班戟 ($158) 其實係一個panger🍔用呢間舖頭嘅班戟做漢堡包🥞呢到嘅班戟甜甜地,和牛漢堡扒超~厚,煎到外面少少脆,入面仲可以保留到肉汁🐮加埋薯餅口感幾豐富😝五王蟹粉烏冬 ($198) 一上菜個時幾香~五王其實係集合咗五種蟹🦀店家係旁邊另上花雕酒同陳醋,欣賞佢哋擺盤同餐具都好用心思🧡加咗花雕酒同陳醋真係將成個蟹醬昇華咗,撈埋烏冬好幸福🤩不過食完有啲意猶未盡,唔係好夠喉🤭焙茶富士山 ($48) 🗻上層係400次焙茶奶蓋,濃厚醇滑,當好似平時飲奶蓋飲到個分層都幾特別~而焙茶奶蓋炭燒焙香突出,分層都做得好靚好ig-able🤎黑碳拿鐵 ($42)成杯黑色幾有gimmick,炭味唔算好出,比較容易入口🖤當日見到差唔多枱枱都係咁影相,可見呢間真心幾啱打卡~坐落去都算幾舒服,真係有種去咗京都小店嘅feel,唔洗等開關都可以去旅行🛩🎎❃注意❃店家設有最低消費$100/位,另外用餐時間限定90分

❃注意❃
店家設有最低消費$100/位,另外用餐時間限定90分鐘~
E間pancake專門車車一早已經bookmark左好耐, 今日放假終於有時間約埋朋友一齊去食! 餐廳走和式風格, 環境好靚, 好適合打卡, 嚟到E到當然要食佢最signature嘅Mont Blanc pancake😍😍🌟青檸薄荷特飲平時嘅青檸薄荷特飲多數都係苦苦地無咩味, E杯不得了, 真係飲到好清新嘅青檸薄荷味, 相當足料🌟湯力咖啡暫時係車車飲過最濃咖啡味嘅湯力咖啡, 仲要大大杯好慷慨!🌟日本楓糖梨班戟E款限定Pancake口感鬆軟, 上面有厚厚嘅忌廉同雪糕, 食落好滿足, 旁邊仲有清甜嘅洋梨, 令整體好清新, 而且甜而不膩🌟紫薯Mont Blanc班戟配栗子雪糕車車揀左紫薯口味配原味pancake同栗子雪糕, 上到枱見到實物已經相當興奮, 食落紫薯味相當濃郁, 口感順滑, 栗子雪糕香甜不膩, 加埋入面嘅pancake份外滋味🥰賣單之後仲有糖食好開心🥰🥰

🌟青檸薄荷特飲

🌟湯力咖啡
暫時係車車飲過最濃咖啡味嘅湯力咖啡, 仲要大大杯好慷慨!

🌟日本楓糖梨班戟

🌟紫薯Mont Blanc班戟配栗子雪糕

賣單之後仲有糖食好開心🥰🥰
2022-05-20
下午茶
2022-05-27 66 浏览
同朋友食飯,通常正餐後都會去第二度飲嘢或者食甜品🍨今次係百德新街食正餐,於是係附近揀咗間pancake店,Pancake Senmon🥞櫥窗裝修係個日式小角落,好靚🎍餐廳有最低消費,每人$100,每份 pancake 價錢大約$120-150,飲品大約$50,所以兩個人嚟,差不多要叫兩杯飲品同一份pancake。如果唔想食甜品,都有鹹味pancake同主食可以揀🍴我哋之前已經食飽正餐😋,所來只係主攻甜品,無叫主食。而咁啱當日所有鹹食都未能提供,所以都試唔到鹹味pancake。望下 menu,見到大熱嘅Mont Blanc pancake 系列,朋友突然間醒起原來餐廳之前有抄襲風波🥶所以宜家店名已經無咗「紗織」,只係叫Pancake Senmon🥞水杯係富士山🗻餐廳入面掛咗唔同嘅貓裝飾,作為貓痴即刻心心眼😍今次叫咗2款甜pancake,同3杯飲品。黑朱古力 Mont Blanc pancake ($148),可以自己揀pancake 同雪糕嘅味道。雪糕揀咗石板街,唔想成個甜品太朱古力,pancake揀咗原味。黎到嘅時候有啲嚇親,個賣相咁嘅😰😰唔係相像中咁高身,雪糕同pancake都好細😅
櫥窗裝修係個日式小角落,好靚🎍

如果唔想食甜品,都有鹹味pancake同主食可以揀🍴

水杯係富士山🗻
餐廳入面掛咗唔同嘅貓裝飾,作為貓痴即刻心心眼😍

今次叫咗2款甜pancake,同3杯飲品。
外面嘅碎碎係黑朱古力碎,連埋 cream同雪糕一齊食好好味,成個甜品唔太甜,可惜個pancake主角就失色😅

蘋果金寶pancake ($118),上甜品嘅時候,會配埋隻伸懶腰嘅貓一齊打卡。
Pancake 同樣失色,好乾😅上面嘅 crumble 有少少似雞尾包嘅椰絲餡,蘋果、crumble同pancake,3樣嘢都唔夾😓而且份量好細。
上面嘅雪糕係偏雪,唔係creamy 雪糕。

因為有最低消費,每人叫咗一杯飲品。
對比pancake,飲品質素較好。
抹茶富士山 ($48)、焙茶富士山($48),兩杯都係400次系列☕️,上面有厚厚嘅奶蓋,口感似溶咗嘅雪糕,好濃厚👍🏻餐牌教先飲一啖奶蓋再拌勻飲,賣相同味道都唔錯👍🏻
抹茶拿鐵 ($46),抹茶味唔係好濃烈,反而只係飲到牛奶,比起抹茶富士山,味道較淡。

埋單時,職員會捧埋隻貓仔黎俾客人揀糖。
個人唔太推薦哩間餐廳,除非為咗打卡😅
主打嘅pancake 竟然係咁嘅水準,無論係味道定份量,同價錢都唔成正比😅
2022-05-26 37 浏览
餐廳落地玻璃前設計好日式,入到去有少少去左日本既感覺雖然叫pancake專門,但呢到除左pancake食之外仲有主食,意粉同飯等✨✨✨焙茶富士山 $48呢個係焙茶奶蓋加鮮奶,上面仲撒左啲焙茶粉,飲落濃厚幼滑,有淡淡既焙茶香建議先用匙羹食左奶蓋,之後再攪勻,咁飲落味道會有多一個層次焙茶拿鐵 $42個拉花唔係好睇到係咩,賣相無焙茶富士山靚,但焙茶味好突出🦀蟹王丼 $198跟栗米餐湯 ,沙律,茶呢個係用左松葉蟹、麵包蟹、毛蟹、鱈魚蟹、大閘蟹嘅蟹膏蟹肉蟹油製成既用左成5款蟹 ,唔怪之得叫蟹王丼🦀滿滿既蟹膏蟹肉加紫菜,味道雖然淡,但啖啖都係蟹鮮味🍔芝士和牛漢堡班戟 $158和牛漢堡,薯餅,芝士,生菜,蕃茄醬都係普通漢堡會用到既材料 但呢個就用左和牛patty同pancake咸既pancake好少食,個和牛幾juicy,但食落甜甜地又咸咸地,我反而食唔慣😅
餐廳落地玻璃前設計好日式,入到去有少少去左日本既感覺

✨✨✨
焙茶富士山 $48
建議先用匙羹食左奶蓋,之後再攪勻,咁飲落味道會有多一個層次

焙茶拿鐵 $42
個拉花唔係好睇到係咩,賣相無焙茶富士山靚,但焙茶味好突出

🦀蟹王丼 $198
跟栗米餐湯 ,沙律,茶
用左成5款蟹 ,唔怪之得叫蟹王丼🦀
滿滿既蟹膏蟹肉加紫菜,味道雖然淡,但啖啖都係蟹鮮味

🍔芝士和牛漢堡班戟 $158
和牛漢堡,薯餅,芝士,生菜,蕃茄醬
2022-05-25 43 浏览
香港都好多pancake專門店尤其係日本過江龍,依間賣點就係主打無麩質日式班㦸,採用空運日本食材,招牌班戟有紫薯/Mont Blanc pancake!香港真係好少地方有得食呢個款式。除左甜品亦有和食、日式丼飯等,可能位置唔係大街所以冇咩人經過,唔算多人唔使特登等好耐位👓和栗Mont Blanc班戟 $148可以自選班戟口味,原味/抹茶/朱古力;亦可選雪糕口味。今次揀咗原味班戟因為栗子已經好夠味,pancake鬆軟但都算海綿質感而不是疏乎厘空氣質感,最驚喜係pancake中間係雪糕,揀咗焙茶味,唔太甜又同栗子味幾味。入口可以食到栗子蓉、pancake、雪糕、少許cream,好豐富!賣相好靚果然一大片栗子蓉,味道偏甜不過接受到係有栗子味,真係好足料好多蓉,大滿足!評分:8/10👓蟹王丼 $198有蟹粉蟹肉配蛋白,撈埋一齊好食,尤其有蛋漿!份量多好足料,好滿足,配有沙律菜同湯-粟米湯,不過價錢的確貴咗少少😂評分:7.5/10👓焙茶富士山 $48有少少似400次咖啡嘅質地,上層係杰cream但重焙茶味加有少少焙茶粉,但下層係鮮奶,就咁飲嘅話味道分開,如果要飲焙茶鮮奶的話就要徹底攪勻晒。評分:

👓和栗Mont Blanc班戟 $148
評分:8/10
👓蟹王丼 $198
評分:7.5/10
👓焙茶富士山 $48
評分:7/10
👓焙茶拿鐵 $42
鍾意焙茶嘅朋友應該會覺得幾好飲,因為焙茶味道好濃郁而鮮奶味相對冇咁突出,相比起富士山係再濃郁啲,牛奶質地幼滑唔會話飲到粒粒焙茶粉,熱辣辣飲好舒服
評分:7.5/10
2022-05-24 30 浏览
日式便當, 食料非常之豐富, 有我最鍾意玉子燒, 玉子燒非常之厚身, 咬落去入口即溶嘅感覺, 再加上蛋味充分散播入口腔裏面, aftertaste非常之強佢炸雞外脆, 炸到金黃色, 裏面嘅肉汁大爆發另外仲有佢嘅漢堡入口細緻, 有咬口, 仲有獅子卷同埋仿蟹柳添, 佢嘅飯非常之入味, 醬汁非常之豐富這個日式便當,仲一個忌廉湯, 同埋沙律, 忌廉湯入口順滑, 再加香草關係, 令到味道更加有層次, 佢嘅沙律用咗日式沙律醬之後, 非常之香, 爽脆嘅沙律菜, 令人十分之開胃最後係食甜品, 拿破崙即叫即做, 以Twinings 伯爵茶混入幼滑的忌廉之中,散發出陣陣茶味的芳香,牛油味香濃的酥皮層層分明,入口鬆脆,再加上無花果清甜,帶來極具多重口感的享受

炸雞外脆, 炸到金黃色, 裏面嘅肉汁大爆發

2022-05-24 182 浏览
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 專門銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖✦ R2E2芒果班戟一上枱覺得好靚,之後發現唔只靚仲好好味,D芒果好甜!個pancake好軟淋淋,有蛋香味,加埋中間d雪糕一齊食好好味呀!✦ 黑朱古力Mont Blanc 班戟一見到呢個好得意,唔知點解諗起無面男,出面個d係濃濃朱古力,唔會話好甜,雪糕同pancake都可以揀味,我揀左朱古力pancake同雲尼拿雪糕,pancake一樣都係咁軟綿綿。✦ 焙茶富士山焙茶味濃但無苦澀味,好睇又好飲。✦ 黑碳拿鐵係竹炭咖啡黎,試左一啖,又幾好飲喎,微微竹炭味,個咖啡我覺得係帶甜味嘅,個味都幾平均。呢到環境好舒服,門面都好靚,好有日本feel,我當自己去左日本咁架啦,服務好好食物又好味,仲要其實佢除左甜品正餐都有得食架,下次有機會再試下先,不過其實我最想試佢個拿破崙(*´꒳`*)

☆ 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 專門
銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖

✦ R2E2芒果班戟

✦ 黑朱古力Mont Blanc 班戟

✦ 焙茶富士山
焙茶味濃但無苦澀味,好睇又好飲。

✦ 黑碳拿鐵

2022-05-23 37 浏览
今日黎呢間Pancake 專門,其實一心想食Mont Blanc☺️真係想試左好耐,終於去到😚但原來呢到除左有甜品之外,仲有其他主食同飲品,咁就唔驚唔飽肚啦🤪仲有就係成間都勁日系feel,玻璃前面有棵樹,好有feel🥰🍱蟹王丼 $198我地叫左呢個蟹王丼🦀🍱,呢個蟹王丼精選咗五款時令當造嘅螃蟹,然後將其蟹膏、蟹肉、蟹油淆製出味道極濃之蟹粉😝😝😝聽落已經覺得好吸引🤩而食落蟹粉味道勁濃郁🙈🙈仲有啖啖蟹肉,認真出色🤭 呢個套餐仲跟埋餐湯、沙律同茶🥳🥳🥣黑朱古力Mont Blanc班㦸 $148呢個賣相好吸睛😛😛佢仲可以自選自己鐘意啲口味😝班㦸外層係用咗70%朱古力製成☺️入口有著超濃郁嘅朱古力味,但食落唔會有好漏嘅感覺😌內層仲包含雪糕同班㦸,雪糕凍冰冰嘅口感食落真係好過癮,真係幾有層次😌🍵抹茶富士山 $48我真係好鐘意飲日本嘅抹茶😝嚟到呢到見到menu有抹茶,即刻諗都唔使諗就叫咗呢杯😆個樣仲好igable添呀😙佢嘅奶蓋係底部,好新奇😛😛攪勻同未攪勻嘅味道都有唔同嘅感覺😛質感好軟綿香滑,一聞就聞到好香濃啲抹茶😝🍵焙茶富士山 $48比起抹茶富士山😛 焙茶富士山個味就再濃烈啲☺️☺️我自己就比較鍾意飲焙茶

🍱蟹王丼 $198

🥣黑朱古力Mont Blanc班㦸 $148

🍵抹茶富士山 $48

🍵焙茶富士山 $48
比起抹茶富士山😛 焙茶富士山個味就再濃烈啲☺️☺️我自己就比較鍾意飲焙茶🤪而兩杯嘅造型都好別致又好飲,完全唔會過甜,兩杯都超推薦呀~~🤩
2022-05-23 28 浏览
✺ 伯爵茶無花果班㦸🥞班㦸🥞鬆軟得黎有啲口感,而唔係食完得陣風個啲🤣幼滑忌廉有淡淡伯爵茶香氣,加上新鮮無花果好清甜,整體唔會太甜膩❣️✺ 蟹王丼 🦀🍚蟹粉同蟹肉鮮味十足,仲有一隻溫泉蛋🥚 加埋撈飯一流🤤 仲包粟米湯,沙律,同一款茶🍵 我地個日就揀左熱麥茶~✺ 10小時慢煮煙燻牛肋骨🥩已經好細心都起哂骨,切埋件💕 肉味香濃,油份唔多,有口感得黎唔會靭~ ✺ 焙茶富士山 🗻✺ 抹茶富士山 🍵🗻焙茶富士山同抹茶富士山兩杯都想試,就一次過試哂啦~ 味道有啲似400次咖啡咁🤣 上層奶泡口感綿密,茶味香濃,又唔會過甜~ 相對之下,我個人更鍾意焙茶富士山個種醇厚同甘香💕
✺ 伯爵茶無花果班㦸🥞

✺ 蟹王丼 🦀🍚

✺ 10小時慢煮煙燻牛肋骨🥩

✺ 焙茶富士山 🗻
✺ 抹茶富士山 🍵🗻

2022-05-22 28 浏览
銅鑼灣和風日式pancake專門店位於百德新街 裝修風格係和風日系平日晏就去都幾乎坐滿人焦糖燉蛋班戟配72%黑朱古力影相打卡好正🥰 未加朱古力醬同加左兩個既感覺好唔同面頭有一層脆脆焦糖🤤之後就係軟淋淋既布甸下面係結實既班戟口感好豐富😎士多啤梨係好甜 而唔係浸過糖水!!!!和牛漢堡班戟🤤無諗咁咸食都會咁好味!入面有和牛漢堡 有一塊好脆口既薯餅 佢會有蕃茄汁係入面唔洗驚成個班戟好乾和牛漢堡方面都有肉汁都幾juicy食完呢個覺得飽肚感十足我同朋友一邊食一邊係咁話好味🤣隔離檯岩岩坐低聽到都叫左呢個試🤣🤣飲品方面焙茶富士山有陣陣焙茶味唔會好甜岩晒配搭班戟甜品佢個杯成個賣相都係富士山🗻好精美❤️椰子咖啡個杯既造型好可愛🥰飲落少少椰子味 同樣地好岩配班戟一齊
銅鑼灣和風日式pancake專門店

面頭有一層脆脆焦糖🤤
之後就係軟淋淋既布甸
下面係結實既班戟
口感好豐富😎
士多啤梨係好甜 而唔係浸過糖水!!!!

和牛漢堡班戟
🤤無諗咁咸食都會咁好味!
入面有和牛漢堡 有一塊好脆口既薯餅

好精美❤️

椰子咖啡
個杯既造型好可愛🥰
飲落少少椰子味 同樣地好岩配班戟一齊
最近係銅鑼灣經過呢間餐廳比佢個日式門面吸引左🤩,停地望下個menu除左有pancake食,仲有唔少日式主食同埋適合打卡既飲品,就覺得入去試試👀◦ 和栗班戟 Montblanc ($148)呢份pancake賣相幾吸引,表面好似炒麵既其實係幼條狀栗子山,感覺勁吸睛‼️佢既栗子味道都幾香,而入面就可以自行選擇雪糕口味同埋班戟口味,我地就揀左栗子雪糕同埋原味班戟😁我地食過分別食呢三樣野,最後都係推薦大家將呢三樣野同時放入口食,會令口感豐富好多😆◦ 蟹王丼 ($198) 呢份蟹王丼係分別用左松葉蟹、麵包蟹、毛蟹、鱈魚蟹同埋大閘蟹五種既蟹膏、蟹肉同蟹油製成,配料仲包括一份細沙律同埋湯🤣 仲係用木製格仔上菜,感覺材料幾豐富又有日本特色🇯🇵◦ 焙茶富士山/抹茶富士山 ($48)焙茶富士山杯嘅形狀似富士山本身已經好靚,而且佢做到分層既效果,上層焙茶奶蓋下層鮮奶,賣相相當吸引🤩表面既奶蓋幾綿滑濃郁,用飲管攪拌之後先令成杯野飲都有焙茶味道,感覺唔錯😍 抹茶富士山同樣賣相吸引,抹茶味奶蓋都幾香同滑,同樣都係幾好飲😋📍Pancake Senmon 銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖記得Like❤️、Share

◦ 和栗班戟 Montblanc ($148)

◦ 蟹王丼 ($198)

◦ 焙茶富士山/抹茶富士山 ($48)

📍Pancake Senmon
銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖

記得Like❤️、Share和Follow @ourfoodstephk_
2022-05-21 28 浏览
到我食啦🥰開心~之前深水埗有一間甜品舖,已經對唧滿哂蓉既班戟心心眼😍但一直冇機會去,到而家銅鑼灣有呢間pancake專門店,吾洗諗當然即刻衝過去啦叫左個和栗班戟~一黎到忍唔住不停影相,真係視覺上既誘惑,全部都係栗子蓉😆應該係叫栗子山,栗子蓉化身做線條,層層堆疊,外層栗子蓉同內餡忌廉交疊,吾會太甜,吾會膩口,又香又綿密,就係栗子蒙布朗既靈魂,我係特登揀原味班戟加上栗子雪糕仲更加突顯出粟子味黑摩卡班戟~班戟唔算太有空氣感,不過都脹卜卜,夠鬆軟有蛋香,Dark Mocha比想像中香醇濃郁,同時又食到黑朱古力嘅甘苦加奶油嘅味道,我以為一定會比和栗班戟甜,原來二份都吾太甜😳點解呢,係咪自己呃自己??🤣兩款甜品我都非常滿意~食甜品之餘當然要飲杯咖啡☕️ 我自己定既定律,都成為咗習慣,叫左熱Dark Mocha加上凍cappuccino😆唔飲你會後悔嫁