2023-01-14
終於有機會去pancake senmon 朝聖無麩質pancake🤩 食甜品前食啲熱食先 我地先食包括餐湯 沙律 主菜 茶嘅輕食系列🍽️ 主食揀咗松露香燒帶子意粉 有三粒香煎帶子配以松露忌廉汁意粉 醬汁鮮香 creamy🖤另外朋友叫咗日式雜錦便當 一打開蓋仲係熱熱冒煙的💨 配料都幾豐富但就無乜特別 有一大條蟹柳 炸雞 玉子 竹輪 仲有塊流心芝士漢堡扒🧀 重頭戲當然係mont blanc pancake 一心就係為咗呢個甜品而嚟🥰 有和栗/紫薯/黑朱古力 口味 班戟就有原味/抹茶/朱古力 雪糕亦多達六種選擇 抹茶/石板街/黑芝麻/焙茶/雲呢拿/栗子 夠哂flexible! 我哋就揀咗紫薯原味pancake配栗子雪糕🌰 紫薯蓉幼滑 紫薯味香濃 pancake鬆軟有蛋香🥞 再加埋冰凍雪糕 軟滑忌廉 層次豐富 難怪係招牌 嚟到呢度一定要食!抹茶富士山🍵🗻 餐廳招牌飲品之一 賣相好靚💚 上層手打抹茶奶蓋 下層鮮奶🥛香濃抹茶奶蓋打得厚實但又綿滑 再攪拌同鮮奶一齊飲好夾👏🏻 熱焙茶茶香濃郁 飲落順口溫和🫖雖然主食無太大驚喜 但我一定會再嚟試其他pancake🤭
雖然主食無太大驚喜 但我一定會再嚟試其他pancake🤭