2022-12-31
📍 #銅鑼灣 Pancake專門店#羊羊在銅鑼灣#羊羊在港島一直都好想試下mont blanc,今次終於有機會了💁🏻♀️叫得pancake專門店,梗係大部分餐點都係pancake,但係都有輕食個啲🍱另外除咗pancake之外,仲有千層蛋糕,仲以為好流冇叫,點知見隔離枱叫又好似唔錯,有機會要試下🧏🏻♀️同埋有樣特別係食完會俾隻貓貓你,裡面有糖🍬人手唔知係咪唔夠,樓面得一個人,但出餐又唔會話好慢🤔同埋留意有最低消費每人$100,就咁兩個人叫個pancake同嘢飲都未必夠,所以最好叫一班fd嚟share👯👯♀️🌰和栗班戟Montblanc $148本身諗住試紫薯,點知冇貨🥲好有趣架啲pancake,可以揀要咩味嘅蓉/pancake/雪糕,我就揀咗抹茶pancake同黑芝麻雪糕,所以搞到味道其實都幾分離😂唔知係咪咁啱個日水準唔穩定,Pancake口感好粗糙,真係見到pancake啲泡好大,應該蛋漿打得未夠就煎pancake🥺作為pancake專門店做到咁嘅水準,真係幾失望🙍🏻♀️不過和栗都幾好味,同好輕盈咁,淨食都ok👌🏻🍫 法式熔岩朱古力班戟 $138好似有啲頹,係個pancake中間挖個窿
#羊羊在銅鑼灣
#羊羊在港島
🌰和栗班戟Montblanc $148
🍫 法式熔岩朱古力班戟 $138
好似有啲頹,係個pancake中間挖個窿倒啲朱古力落去,啲pancake好扁,食落冇咩空氣感,唔推薦食呢個😔
人均價錢 - ~$140+10%
評分-回頭指數(🥞🥞🥞🥞🥞滿分)
食物:🥞🥞
環境:🥞🥞🥞🥞