尖沙咀諾士佛臺盡享佳餚美食尖沙咀出名多美食,無論遊客定港人都喜歡到尖沙咀尋美味佳餚難得開返晚市,緊喺要去諾士佛臺趁熱鬧想趁熱鬧又想傾到計我會推薦呢間 Oasis Bar & Grill因為佢係樓上,唔喺地鋪,感覺會靜少少想飲酒又得,傾吓計又得之前喺蝦子餅帶我嚟食今次到我帶朋友嚟試吓🥰貪佢氣氛好,又唔太嘈之前食過覺得好食嘅今次一定會encore「芒果蟹肉牛油果塔」 $168非常清新嘅配搭,清新嘅牛油果會香甜嘅芒果,再加埋新鮮嘅蟹肉,味道清新又開胃。小食點咗「脆炸番薯條」 $78好香好脆好滋味,送酒一流好味到停唔到口呀鍾意食蟹又鍾意食意大利飯嘅我叫咗「酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯」$228有蟹肉有蟹膏,個意大利飯吸晒蟹嘅鮮味超級好味「炭烤美國安格斯牛小排伴香草燒新薯,時令蔬菜」$378 廚師推介五成熟最好食,果然冇信錯質地柔軟、肥嫩,肉質鮮美千祈唔好錯過呢度嘅甜品真係有驚喜「荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓,楓糖漿及楓糖核桃雪糕」$98賣相好似冇乜特別,但係食落口感好有驚喜加咗楓糖漿嘅班戟甜甜地又煙煙韌韌好好味楓糖核桃雪糕好特別,好香好正「提拉米蘇盆栽配特濃咖啡」$108好似個盆栽咁嘅甜品好得意,
尖沙咀諾士佛臺盡享佳餚美食

尖沙咀出名多美食,無論遊客定港人
都喜歡到尖沙咀尋美味佳餚
難得開返晚市,緊喺要去諾士佛臺趁熱鬧
想趁熱鬧又想傾到計
我會推薦呢間 Oasis Bar & Grill
因為佢係樓上,唔喺地鋪,感覺會靜少少
想飲酒又得,傾吓計又得

之前喺蝦子餅帶我嚟食
今次到我帶朋友嚟試吓🥰
貪佢氣氛好,又唔太嘈

之前食過覺得好食嘅今次一定會encore
「芒果蟹肉牛油果塔」 $168
非常清新嘅配搭,清新嘅牛油果會香甜嘅芒果,
再加埋新鮮嘅蟹肉,味道清新又開胃。

小食點咗「脆炸番薯條」 $78
好香好脆好滋味,送酒一流
好味到停唔到口呀

鍾意食蟹又鍾意食意大利飯嘅我叫咗
「酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯」$228
有蟹肉有蟹膏,個意大利飯吸晒蟹嘅鮮味
超級好味

「炭烤美國安格斯牛小排伴香草燒新薯,時令蔬菜」$378
廚師推介五成熟最好食,果然冇信錯
質地柔軟、肥嫩,肉質鮮美

千祈唔好錯過呢度嘅甜品
真係有驚喜

「荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓,楓糖漿及楓糖核桃雪糕」$98
賣相好似冇乜特別,但係食落口感好有驚喜
加咗楓糖漿嘅班戟甜甜地又煙煙韌韌好好味
楓糖核桃雪糕好特別,好香好正

「提拉米蘇盆栽配特濃咖啡」$108
好似個盆栽咁嘅甜品好得意,職員建議我哋淋晒啲特濃咖啡落去,等個提拉米蘇吸收晒先食,係最好味嘅。

所以我哋放到最後先食,一食落去原來係冰凍嘅,感覺好似食緊有少少酒,同好香咖啡味嘅雪糕蛋糕咁,口感好有層次,就好似蛋糕一樣鬆軟濕潤。

飲品叫咗「Peach Ice Tea」$88
好清新,好啱我嘅口味。

Oasis Bar & Grill(尖沙咀)
地址:尖沙咀諾士佛臺1號8樓

• 酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯
  • 芒果蟹肉牛油果塔
  • 荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓、楓糖漿及楓糖核桃雪糕
2022-05-16 57 浏览
進入尖沙諾士佛台嘅Oasis Bar & Grill,仿如置身於綠洲,一開𨋢門已經聽到雀仔聲,勁有feel!Winter Snowflake $148由Vodka、荔枝同埋青檸製成,做成雪白配紅色嘅分層,入口甜度適中,再慢慢滲出荔枝嘅果香!法式鵝肝慕絲伴無花果及紅莓果醬 $148濃郁甘香嘅法式鵝肝慕絲口感夠綿,cracker好脆口,係好正嘅餐前小食!自家製香脆蝦多士 $98多士炸至酥脆,蝦膠超彈牙,用嚟送酒都唔錯!龍蝦汁天使麵伴大虎蝦及三文魚籽 $258巨型嘅虎蝦肉質爽彈而且鮮甜可口,天使麵索滿龍蝦汁、蝦油、同埋三文魚籽嘅精華,滋味無窮!

Winter Snowflake $148

法式鵝肝慕絲伴無花果及紅莓果醬 $148

自家製香脆蝦多士 $98
多士炸至酥脆,蝦膠超彈牙,用嚟送酒都唔錯!

龍蝦汁天使麵伴大虎蝦及三文魚籽 $258
閨蜜話行完街,想食個寫意輕鬆的晚餐,佢訂咗呢度,因為佢好鍾意呢度嘅鳥籠座位。一坐低,佢好開心咁坐喺鳥籠座位,搖下搖下點返杯mocktail。她選了「Refreshing Passion 🌿$98」以蘋果汁、柚子蜜、熱情果糖漿、薄荷葉及一片檸檬乾調配而成,味道很清新怡人。我呢杯「Lemon Fuji🍋$88」由檸檬汁、蝶豆花、蜜糖及梳打水幻化而成,賣相很美麗迷人💜,香甜中帶微酸,好啱女仔飲。隨後,我哋點咗頭盤、主菜及甜品一齊share:🐙香烤西班牙式八爪魚配薯仔及車厘茄$138一上枱,已經聞到八爪魚烤得好香,八爪魚配以南瓜蓉🎃、薯仔🥔及車厘茄🍅,整個賣相色彩繽紛,彈牙嘅八爪魚配以健康美味嘅蔬菜,不錯的頭盤。🦀酥炸原隻軟殻蟹蟹肉蟹膏意大利飯$228Risotto 以蟹膏及蟹肉烹調,味道濃郁而且很鮮味的一道意大利飯,伴以炸得酥脆嘅軟殼蟹,令口感富層次感。🌼提拉米蘇盆栽配特濃咖啡$108小木盤承載着一盤彷如小花的盆栽,上面還插着食用花🌼及薄荷葉,設計很顯心思。店員説將特濃咖啡倒入,待蛋糕吸收一下,令香氣口感更豐富。這裡的店員細心有禮,環境舒適,食物亦做到色香味俱全,我哋兩個不經不覺,好開心咁傾

隨後,我哋點咗頭盤、主菜及甜品一齊share:

🐙香烤西班牙式八爪魚配薯仔及車厘茄$138

🦀酥炸原隻軟殻蟹蟹肉蟹膏意大利飯$228

🌼提拉米蘇盆栽配特濃咖啡$108

這裡的店員細心有禮,環境舒適,食物亦做到色香味俱全,我哋兩個不經不覺,好開心咁傾咗3個鐘🤭。
2K
週末喺尖沙咀,想食美味西餐,仲想要坐得舒舒服服,咁即刻腦袋急轉一吓,就喺人肉電腦💻裏邊搵到呢間餐廳😆,咁就決定上去食過番尋味🤩- $168嘅「芒果蟹肉牛油果塔」:頂層嘅蟹肉🦀鮮美,中層嘅芒果🥭鮮甜,底層嘅牛油果🥑清新,呢個組合出奇地夾😋,我嘗試每一組分開食,又試過將佢哋撈埋一齊食😆,都好味😋;做到成個圓柱體 咁樣亦都幾靚🤩- $198嘅「冬陰功海鮮扁意粉🍝」:用泰式🇹🇭冬陰功湯嘅 辣味同鮮味做base,令到 扁意粉🍝非常yummy, 食落好開胃😋;仲有煎香咗嘅帶子,同埋肉質結實嘅蝦仁🍤,加埋青口,真係好味又幾豐富😋- $108嘅「提拉米蘇盆栽🪴配特濃咖啡☕️」:提拉米蘇 唔算好甜,不過非常 creamy, 仲有啲脆脆哋嘅 Chocó Crumbles,再淋上一小杯嘅 Espresso, 簡單講:好食😆- 飲品就叫咗 $98嘅 Signature Mocktail “REFRESHING PASSION” :ingredients 包括「Seedlip Spice 94, Yuzu Honey, Passion Fruit Gomme, Apple Juice, Citrus, Fres

- 飲品就叫咗 $98嘅 Signature Mocktail “REFRESHING PASSION” :ingredients 包括「Seedlip Spice 94, Yuzu Honey, Passion Fruit Gomme, Apple Juice, Citrus, Fresh Mint Leaves, Soda Water」:都有幾多新鮮嘅薄荷葉☘️,飲落真係 Refreshing, 冇改錯名😆
2022-05-09 76 浏览
同朋友慶祝生日去左美美Cafe 食西餐~ 餐廳有白色的小吊籃子可伴坐著打跟精美的食物打卡~ 不同位置也有不同的拍影點💫我地叫左炸軟殼蟹凱撤沙律,白酒煮清口配長士麵包,香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉,西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治~ 炸軟殼蟹凱撤沙律清新配上小炸物作為前菜很開胃!白酒煮清口配長士麵包非常大盤~ 十分抵食~ 好多青口配埋麵包脆條一齊食真係好正!香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉都唔錯~ 帶子大大隻~ 煎得好香脆~ 感覺唔錯!西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治真心好特別~ 推薦!由西瓜夾上燒豬腩一齊食還是第一次,意外下地清爽!去除了燒豬腩的油膩感覺~非常特別的組合飲品叫左Lemon Fuji , 飲品超美~用蝶豆花冰配上檸檬汁,蜜糖和soda water ,酸酸甜甜好好飲~ 甜品是朱古力心太軟配雲呢拿雪糕配上生日寫字~ 朱古力心太軟超級美味,甜度適中配上雲呢拿雪糕帶出冷熱層次!
同朋友慶祝生日去左美美Cafe 食西餐~
餐廳有白色的小吊籃子可伴坐著打跟精美的食物打卡~

不同位置也有不同的拍影點💫

炸軟殼蟹凱撤沙律清新配上小炸物作為前菜很開胃!

西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治真心好特別~ 推薦!
由西瓜夾上燒豬腩一齊食還是第一次,意外下地清爽!

去除了燒豬腩的油膩感覺~非常特別的組合

甜品是朱古力心太軟配雲呢拿雪糕配上生日寫字~
朱古力心太軟超級美味,甜度適中配上雲呢拿雪糕帶出冷熱層次!
2022-05-08 70 浏览
食物價錢偏貴,份量細,但味道唔錯。人均要5百蚊肉眼$368嫩滑肉味濃👅三文魚柳$248煎得好香,外脆肉嫩😋甜品黎講,推薦心太軟$88如果有朋友生日,店員仲會幫助用朱古力醬寫Happy birthday,服務態度親切,影相打卡一流🥰朱古力味濃得黎,又唔會太甜同膩,好食
食物價錢偏貴,
份量細,但味道唔錯。
人均要5百蚊

肉眼$368嫩滑肉味濃👅
三文魚柳$248煎得好香,外脆肉嫩😋

甜品黎講,推薦心太軟$88
朱古力味濃得黎,又唔會太甜同膩,好食
2022-05-07 88 浏览
見到Oasis Bar & Grill有午餐半價😱 即刻衝左去食!餐廳由環境到食物,都係睇得📸 又食得👍🏻 仲要服務都好優質。呢日我哋去食午餐,晏咗少少,餐牌上大部分想食嘅肉都賣晒🥲 最後餐廳好好咁幫我哋升級咗個Entrée💕✨Starter🎈西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 $128*50% offPork Belly w/Grilled Watermelon呢個starter必食!多汁清甜嘅西瓜,在烤後,依然甜爽,而且與肉質香嫩嘅燒豬腩肉好夾😍 好食又唔膩,有驚喜!✨Main🎈炭烤美園頂級穀飼西冷伴燒新薯,時令蔬菜 $358*50% offCharcoal Grilled Us Prime Sirioin呢日無晒我哋想食嘅肉,餐廳經理好好咁,幫我哋免費升級,將西冷轉做牛小排。5成熟嘅牛小排剛剛好🤩 無血水,加上脂肪分佈均勻,入口軟嫩,帶脂香,又有啲嚼勁😋🎈香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉 $208*50% offSeared Scallops w/ Iink Tagliatelle新鮮帶子大大粒,煎得幾靚又夠香;蒜香墨魚汁意粉有咬口,微辣令人一啖接一啖😙✨Dessert 🎈西班牙油炸鬼配

✨Starter
🎈西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 $128*50% off

✨Main

✨Dessert
🎈西班牙油炸鬼配朱古力醬及雲呢拿雪糕 $88*50% off
Churros w/Chocolate & Vanilla lce-cream
Churros好香脆🥰 朱古力醬微苦,帶酒香😚 真係絕配!加埋雲呢拿雪糕,口感層次更豐富,fresh啲更滿足💘
2022-04-29
午餐
  • 西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治
平時好少食港女tea,因為真係好怕甜😅朋友今次帶我嚟到呢間餐廳食咸點港女tea😘餐廳以白、綠為主調色裝修,座位好有心思,有好幾個鳥籠搖籃座位,令客人坐得舒適,猶如置身綠洲~餐廳Tea set全咸點同半甜半咸嘅選擇,今次揀咗全咸點,成個架都好少女港女風,最岩瘋狂打卡!!當然要試吓個tea 得個靚樣啦~😂咸點有9 款多,件件都好精緻,當中最鐘意真係自家製蝦多士,香脆中夠彈牙,味道濃而鮮味😝好快我又食下一件,咸點選擇有鵝肝、三文魚、芝士等,完全可以 媲美酒店式嘅hightea☺飲品可以配花茶、咖啡等,咖啡夠濃夠滑,花茶好夠濃,可咗水都好夠茶香,同朋友食呢個咸點港女tea真係可以邊食邊拍照打卡"!!!

2022-05-04 100 浏览
📍 Oasis Bar & Grill 🦔⸒⸒ 尖沙咀諾士佛臺1號8樓呢間餐廳早幾日做緊推廣優惠( ˶ ̇ᵕ ̇˶) 21/4-29/4午市指定餐牌有半價優惠🤩 所以小編前日就趁last day去試左🤣炭烤美國頂級穀飼西冷伴燒新薯,時令蔬菜 $358店員幫我地+$100 升級左肉質比較嫩嘅牛 圖中係7成熟食落去有咬口、煙韌 點醬汁一齊食唔會太油膩👍🏻酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 $228隻軟殼蟹都好大隻🤭 食落去好脆🥰 啲飯仲有一啲蟹肉、蟹膏、菇等 食落去口感豐富同濕潤🤍焗酥皮蘋果撻配雲呢嗱雪糕 $108甜品熱辣辣上枱 蘋果撻食落酥軟 而且有唔小蘋果片🍎仲有唔少堅果碎粒 配搭雪糕食更正🤍荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓 楓糖漿及楓糖核桃雪糕 $98呢一款因為唔係指定餐牌入邊所以冇半價優惠🙈嗰班戟食落去甜甜地 有藍莓、草莓、紅桑子等做配搭🥰核桃雪糕口感冰涼配搭熱辣辣嘅班戟更正🤫
📍 Oasis Bar & Grill 🦔⸒⸒
尖沙咀諾士佛臺1號8樓

炭烤美國頂級穀飼西冷伴燒新薯,時令蔬菜 $358
店員幫我地+$100 升級左肉質比較嫩嘅牛 圖中係7成熟
食落去有咬口、煙韌 點醬汁一齊食唔會太油膩👍🏻

酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 $228
隻軟殼蟹都好大隻🤭 食落去好脆🥰
啲飯仲有一啲蟹肉、蟹膏、菇等 食落去口感豐富同濕潤🤍

焗酥皮蘋果撻配雲呢嗱雪糕 $108
甜品熱辣辣上枱 蘋果撻食落酥軟 而且有唔小蘋果片🍎
仲有唔少堅果碎粒 配搭雪糕食更正🤍

荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓 楓糖漿及楓糖核桃雪糕 $98
呢一款因為唔係指定餐牌入邊所以冇半價優惠🙈
嗰班戟食落去甜甜地 有藍莓、草莓、紅桑子等做配搭🥰
核桃雪糕口感冰涼配搭熱辣辣嘅班戟更正🤫
2022-05-04 80 浏览
之前去西班牙旅行覺得啲嘢好難食,所以今次朋友話有半價去試吓啦,我都唔敢抱有太大期望,點知有驚喜☺️首先環境好好,全層都係呢間餐廳,一出lift就見到啲好似雀仔嘅燈飾同埋聽到雀仔嘅聲。入到去好大,我哋揀咗最靚嘅位坐低。炸軟殼蟹沙律首先叫咗個凱撒沙律,沙律菜夠新鮮,佢配埋炸軟殼蟹,好香脆,咁嘅組合幾吸引。帶子蒜香辣椒墨汁意粉帶子用北海道帶子,好大粒,煎得好出色,好好味,意粉本身就係用墨汁整嘅,所以唔會食到成個嘴黑晒。蒜嘅香味加埋少少辣椒嘅辣味,好正。地中海烤雞配希臘沙律烤雞份量雖然唔係好大份,不過烤得好好味,雞好香好嫩好夠味,我就鍾意加埋舊芝士一齊食,嚼落口好香。上面仲有啲火箭菜,仲有好靚嘅辣椒汁做伴碟,好滿意。西班牙油炸鬼配雪糕最後最好味最有驚喜嘅就係甜品啦😍食西班牙菜必備嘅churros,真係炸得勁好味,集香、脆、甜於一身,唔怕肥嘅話仲可以加埋朱古力醬,令人食完想再食。因為lunch time食嘅,所以冇飲酒,下次夜晚去可以試吓,我見有好多種類嘅酒,夜晚氣氛一定會更好😍

炸軟殼蟹沙律

帶子蒜香辣椒墨汁意粉

地中海烤雞配希臘沙律

西班牙油炸鬼配雪糕

2022-05-03 84 浏览
Menu 選擇幾多😋我點都要飲杯酒🤣一杯黑啤,會比較上有啲苦不過反而飲到啤酒嘅香味四溢1664就比較容易入口巴馬火腿配無花果及合桃沙律🥗呢個特別嘅組合第一次見原來都幾酸甜開胃炭烤羊架配寶雲酥羊西冷伴忌廉千層焗薯好滿足啊,因為真係好厚肉而且唔會好大陣羊騷味🤣酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯酥炸軟殼蟹熱啦啦上而且味道濃厚,creamy 煙韌嘅飯我覺得口感非常唔錯呀蟹肉蟹膏超級正,食到蟹肉既👍🏻味道
Menu 選擇幾多😋

我點都要飲杯酒🤣一杯黑啤,會比較上有啲苦
不過反而飲到啤酒嘅香味四溢
1664就比較容易入口

巴馬火腿配無花果及合桃沙律🥗
呢個特別嘅組合第一次見
原來都幾酸甜開胃

炭烤羊架配寶雲酥羊西冷伴忌廉千層焗薯
好滿足啊,因為真係好厚肉而且唔會好大陣羊騷味🤣

酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯
酥炸軟殼蟹熱啦啦上
而且味道濃厚,creamy 煙韌嘅飯
我覺得口感非常唔錯呀
蟹肉蟹膏超級正,食到蟹肉既👍🏻味道

2022-05-03 68 浏览
港女食個Teaaa打卡💕呢度嘅Tea set有咸有甜任君選擇~除咗食下午茶打卡而家指定餐牌有半價優惠!可以OpenRice 訂座,12點到3點優惠時段仲有任食青口同埋薯條🍟!👍🏻龍蝦汁天使麵伴大虎蝦及三文魚籽🍝龍蝦汁濃郁,私心要求佐天使麵轉扁意粉😌大虎蝦新鮮食得出鮮甜份量多,三文魚籽增加口感同鮮味👍🏻黑松露大啡菇芝士義大利飯🍄入口非常之creamy!黑松露好濃味😻啲汁平均包裹每一粒飯好香口~感覺唔會好膩,上面仲擺佐好多燒過既大啡菇片,增加佐飯既香味~
港女食個Teaaa打卡💕
呢度嘅Tea set有咸有甜
任君選擇~
除咗食下午茶打卡
而家指定餐牌有半價優惠!

可以OpenRice 訂座,12點到3點優惠時段

仲有任食青口同埋薯條🍟!

👍🏻龍蝦汁天使麵伴大虎蝦及三文魚籽🍝

👍🏻黑松露大啡菇芝士義大利飯🍄
入口非常之creamy!

2022-05-03 64 浏览
一直深信「美食是治癒心情的最佳良藥」,最近自己跟閨蜜在工作上逐步回復正常工作狀態,特別是閨蜜實在忙得不可開交,得知尖沙咀一間人氣餐廳主餐牌享有半價優惠,即時預約跟好朋友一起享用美食,放鬆心情龍蝦海鮮拼盤 $398(半價後 $199)喜歡吃海鮮的我倆絕對不會錯過店家的海鮮拼盤!賣相非常吸引,份量也不少:有龍蝦、鮑魚、蟹鉗、蝦跟青口,非常豐富,還附上檸檬跟兩款醬汁,客人可按照個人喜愛添加海鮮全都是新鮮度十足,肉質爽彈入口鮮甜,要一讚店家的貼心,蟹鉗已經預先碎殼方便客人食用西班牙蒜片蝦 $128(半價後 $64)再來是一款我很喜歡的海鮮類starter:西班牙蒜片蝦簡簡單單的用上去殼大蝦、西班牙肉腸、煙肉、橄欖油及蒜片煮成的惹味開胃菜,蝦肉彈牙爽脆,煙肉跟西班牙肉腸增添風味,蒜香四溢,配上放在鍋邊的小多士,口感很好,味道濃郁又開胃😋酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 $228(半價後 $114)單看Risotto的顏色就知道這碟用了非常充足的蟹膏一同烹調吧!Risotto煮得剛好,味道甘香豐富,還一口滿滿的蟹膏香!除了蟹膏,廚師還加入不少生拆蟹肉一同讓客人食用,滿濃郁的又帶鮮味~ 再放原隻去炸軟

龍蝦海鮮拼盤 $398(半價後 $199)

西班牙蒜片蝦 $128(半價後 $64)
再來是一款我很喜歡的海鮮類starter:西班牙蒜片蝦

單看Risotto的顏色就知道這碟用了非常充足的蟹膏一同烹調吧!Risotto煮得剛好,味道甘香豐富,還一口滿滿的蟹膏香!除了蟹膏,廚師還加入不少生拆蟹肉一同讓客人食用,滿濃郁的又帶鮮味~ 再放原隻去炸軟殼蟹,size不少肉比想像中多,口感又酥又脆但不油膩~ 絕對是嗜蟹人士必點之作!

店家位處於尖沙咀核心地帶,雖然屬於樓上鋪,但非常方便易找,餐廳面積蠻大,裝潢也有不所不同,有華麗感重也有清新的部份,最有名的莫過於鳥籠座位,打卡一流啊~ 但這個需要提早跟店家預約
整體來說食物的性價比蠻高的,很多朋友都會來這裡吃afternoon tea set,加上最近還有主餐牌半價優惠,感覺就更加超值了! 有興趣的朋友不妨留意一下啊
2022-04-23
2022-05-02 77 浏览
今日嚟到尖沙咀,朋友介紹過嚟Oasis Bar & Grill ,佢喺Mira 後邊,係鬧市中恬靜嘅一隅。原來今期佢嘅lunch Menu做特價,指定食品有半價😏🫣,好抵食呀!我哋叫咗:🥗巴馬火腿配無花果及合桃沙律 $128Parma Ham 🥓鹹鹹哋,同甜甜哋嘅無花果好match! 火箭菜同埋蕃茄都好fresh,係一道唔錯幾fresh嘅starter! 💖🧀菠菜芝士意大利雲吞伴蕃茄芝士汁,菠菜泡沫 $168佢哋嘅菠菜用晒,換咗茄子做餡,食落都好正💖估唔到嘅就係cheese同茄子好夾❤️ 菠菜打成泡沫咁樣,食落口感都幾新奇,可以一戰!🦀酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯$228餐廳好抌本,俾咗一個拳頭大小嘅軟殼蟹,咬落去非常之香脆誘人佢嘅蟹肉亦都好多,每一啖都食到蟹嘅鮮甜味蟹膏就融化咗喺意大利飯之中,香濃之極!🍗地中海烤雞配希臘沙律,火箭菜,辣紅椒汁 $198烤雞唔會非常之柴口,雞肉入口仍然亂畫,至於地中海味道唔會過分濃烈,搶咗雞肉嘅原有味道。佢嘅紅椒汁唔算特別辣,我覺得就算食到中間都仍然開胃。🍎焗酥皮蘋果撻配雲呢嗱雪糕 $108最驚喜就係呢個甜品🍮底層係一個酥皮批,每一層酥皮之間都夾住蘋果

我哋叫咗:
🥗巴馬火腿配無花果及合桃沙律 $128

🧀菠菜芝士意大利雲吞伴蕃茄芝士汁,菠菜泡沫 $168
佢哋嘅菠菜用晒,換咗茄子做餡,食落都好正💖
估唔到嘅就係cheese同茄子好夾❤️
菠菜打成泡沫咁樣,食落口感都幾新奇,可以一戰!

🦀酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯$228
餐廳好抌本,俾咗一個拳頭大小嘅軟殼蟹,咬落去非常之香脆誘人
佢嘅蟹肉亦都好多,每一啖都食到蟹嘅鮮甜味
蟹膏就融化咗喺意大利飯之中,香濃之極!

🍗地中海烤雞配希臘沙律,火箭菜,辣紅椒汁 $198

🍎焗酥皮蘋果撻配雲呢嗱雪糕 $108
最驚喜就係呢個甜品🍮
底層係一個酥皮批,每一層酥皮之間都夾住蘋果切片,酸酸甜甜,好有牛油香嘅味道。
至於頂層有雲呢拿雪糕,朋友食落似係 Movenpick ,我哋食咗兩啖雪糕之後就決定一啖蘋果批一啖雪糕咁樣嚟食,冰火交融,真係令人回味無窮!

——————為食分界線——————
📍 Oasis Bar & Grill (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號8樓

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $250

#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #馬利奧西餐 #OasisBar&Grill #尖沙咀 #諾士佛臺 #lunch #半價 #巴馬火腿配無花果及合桃沙律 #巴馬火腿 #合桃 #無花果 #沙律 #Parmaham #菠菜芝士意大利雲吞伴蕃茄芝士汁 #菠菜 #芝士 #意大利雲吞 #酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 #軟殼蟹 #蟹膏 #蟹肉 #意大利飯 #地中海烤雞配希臘沙律 #烤雞 #希臘沙律 #蘋果撻 #酥皮 #雲呢嗱雪糕 #焗酥皮蘋果撻配雲呢嗱雪糕
2022-05-02 50 浏览
On a Saturday afternoon, we went to enjoy their all-you-can-eat mussels special. The restaurant is pretty large and tastefully decorated; we were s on seated, and the service was excellent.The mussels were a little cold when we initially got them, but this improved as time went on because we probably just got a few from an older batch? Anyway, no one else seemed to have a problem with it, so I just went along with it.Overall, I can't complain about the price; it was a good deal. However, it cann

Overall, I can't complain about the price; it was a good deal. However, it cannot compete with the quality and freshness of other restaurants with mussel  deals, such as Frites.
2022-04-23