閨蜜話行完街,想食個寫意輕鬆的晚餐,佢訂咗呢度,因為佢好鍾意呢度嘅鳥籠座位。一坐低,佢好開心咁坐喺鳥籠座位,搖下搖下點返杯mocktail。她選了「Refreshing Passion 🌿$98」以蘋果汁、柚子蜜、熱情果糖漿、薄荷葉及一片檸檬乾調配而成,味道很清新怡人。我呢杯「Lemon Fuji🍋$88」由檸檬汁、蝶豆花、蜜糖及梳打水幻化而成,賣相很美麗迷人💜,香甜中帶微酸,好啱女仔飲。隨後,我哋點咗頭盤、主菜及甜品一齊share:🐙香烤西班牙式八爪魚配薯仔及車厘茄$138一上枱,已經聞到八爪魚烤得好香,八爪魚配以南瓜蓉🎃、薯仔🥔及車厘茄🍅,整個賣相色彩繽紛,彈牙嘅八爪魚配以健康美味嘅蔬菜,不錯的頭盤。🦀酥炸原隻軟殻蟹蟹肉蟹膏意大利飯$228Risotto 以蟹膏及蟹肉烹調,味道濃郁而且很鮮味的一道意大利飯,伴以炸得酥脆嘅軟殼蟹,令口感富層次感。🌼提拉米蘇盆栽配特濃咖啡$108小木盤承載着一盤彷如小花的盆栽,上面還插着食用花🌼及薄荷葉,設計很顯心思。店員説將特濃咖啡倒入,待蛋糕吸收一下,令香氣口感更豐富。這裡的店員細心有禮,環境舒適,食物亦做到色香味俱全,我哋兩個不經不覺,好開心咁傾

隨後,我哋點咗頭盤、主菜及甜品一齊share:

🐙香烤西班牙式八爪魚配薯仔及車厘茄$138

🦀酥炸原隻軟殻蟹蟹肉蟹膏意大利飯$228

🌼提拉米蘇盆栽配特濃咖啡$108

這裡的店員細心有禮,環境舒適,食物亦做到色香味俱全,我哋兩個不經不覺,好開心咁傾咗3個鐘🤭。