2022-05-30 92 浏览
今晚來尖沙咀諾士佛台食晚餐,呢間餐廳分左兩個區域,兩種不同格調同裝修風格:卡位及近bar枱的位置以深綠色同深木色為主調,走型格酒吧風格;走入餐廳內部有另一個區域,以白色同淺木色為主調,有特色鳥籠及藤籃搖椅座位設計,亦加咗好多草綠色植物作裝飾,感覺明亮,好似心靈綠洲;細心留意可以發覺餐廳吊燈都係🐦雀鳥或🌿枝葉形態,特別得來又呼應餐廳主題👍🏻 💜🍋LEMON Fuji🗻呢款signature mocktail 係少女打卡必叫的,浪漫嘅紫色蝶豆花冰粒配上新鮮檸檬汁,冰粒慢慢溶化做出漸層效果;味道酸酸甜甜帶桂花蜜甜味💜CAPELLINI IN LOBSTER SAUCE W/ IIGER PRAWNS & SALMON ROE🦐龍蝦汁天使麵伴炭燒大虎蝦及三文魚籽🍝炭燒大虎蝦有三隻,都幾大隻,燒到好香脆,廚師都細心挑走咗蝦腸,蝦肉肉質結實,爽口彈牙,蝦頭仲會食到少少好香嘅蝦膏;天使麵軟硬適中,龍蝦汁好香濃好入味,加埋大量嘅脆口三文魚子,咬開粒粒爆開,鹹香鮮味滲出,同大虎蝦及天使麵好配合,係不錯嘅西日fusion 菜👍🏻服務水平幾高,服務員帶位嘅時候會提醒客人小心台階,亦會因客人喜好調節上菜的次序

💜🍋LEMON Fuji🗻
LEMON Fuji

🦐龍蝦汁天使麵伴炭燒大虎蝦及三文魚籽🍝
龍蝦汁天使麵伴炭燒大虎蝦及三文魚籽

服務水平幾高,服務員帶位嘅時候會提醒客人小心台階,亦會因客人喜好調節上菜的次序,亦會主動收拾枱面同添水,值得一讚。

整體而言,食物質素不錯,款式選擇多,菜式頗有創意;服務質素不錯,細心有禮;環境舒適亦有特色,一間餐廳釋出兩種風格。

2022-05-30
LEMON Fuji
2022-05-29 93 浏览
📍 Oasis Bar & Grill 🦔⸒⸒ 尖沙咀諾士佛臺1號8樓早幾日同朋友到訪呢個尖沙咀西餐廳😜不過今次係食晚餐~ 仲試左佢哋signature mocktails 🍸炭烤羊架配寶雲酥羊西冷伴忌廉千層焗薯及南瓜蓉 $288羊架小編揀左七成熟🤓 食落肉質唔鞋 有咬口上面嘅寶雲酥口感都好特別 食落咸咸地底下有啲南瓜蓉 夾埋一齊食另一番風味😜 千層焗薯芝士味香 好味😋炭烤美國頂級榖飼肉眼伴香草燒新薯 時令蔬菜 $358肉眼扒都幾大塊 不過唔算好厚身😬食落去有咬口同有少少肉汁 點醬汁一齊食冇咁油膩🤓Lemon Fuji $88飲落去酸酸地甜甜地咁 都幾特別🤍 紫色好啱打卡🤣
📍 Oasis Bar & Grill 🦔⸒⸒

食落去有咬口同有少少肉汁 點醬汁一齊食冇咁油膩🤓

Lemon Fuji $88
飲落去酸酸地甜甜地咁 都幾特別🤍 紫色好啱打卡🤣

2022-05-26 96 浏览
♨️Oasis Bar & Grill 尖沙咀諾士佛台1號8樓@oasis.bar.grill.hk 💜位於諾士佛台一間好chill既餐廳,一出lift已聽到輕輕嘅雀仔叫聲份外舒適,餐廳內裏環境優美,有幾個雀籠打卡座位,可惜今次已經full晒坐唔到,食物優質服務佳,二人談心或朋友聚會都好適合🔷Lemon Fuji $88紫色好靚💜非常適合打卡,啲冰應該係用蝶豆花雪過,入口酸酸甜甜,正🔷Yuzu Sunshine $98柚子夠清新解渴🔷Crab meat tartare $168層次分明蟹肉鮮甜,芒果配上牛油果夠健康,三樣嘢夾埋一齊食係好食👍🏻🔷Spanish ham & cheese platter $188材料豐富,ham鹹鹹香香,夾埋芝士同餅乾一齊食一流🔷Fried soft shell crab risotto $228呢個risotto 我比高分👍🏻,濕潤度及味道剛剛好,軟殼蟹炸得好香唔會油膩🔷Grilled Spanish pork rack $288 西班牙豬胺香滑夠豬味,點下旁邊蘋果蓉好夾好好食食物:8.5/10抵食:8/10環境:8.5/10。。。#食在尖沙咀 #尖沙咀美
♨️Oasis Bar & Grill
尖沙咀諾士佛台1號8樓
@oasis.bar.grill.hk

🔷Lemon Fuji $88
🔷Yuzu Sunshine $98
柚子夠清新解渴
🔷Crab meat tartare $168
材料豐富,ham鹹鹹香香,夾埋芝士同餅乾一齊食一流
西班牙豬胺香滑夠豬味,點下旁邊蘋果蓉好夾好好食

食物:8.5/10
抵食:8/10
環境:8.5/10

#食在尖沙咀 #尖沙咀美食 #tstfood #香港美食 #美食推薦 #美食日記 #hkrestaurant #打卡餐廳 #香港美食日記 #cocktails #crabmeat #hamandcheese #risotto #porkrack #好好吃 #食好西 #chillvibes #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #foodporn #foodblogger #foodphotography #foodstagram #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram
2022-05-24 103 浏览
早排同好友嚟到呢間極具人氣嘅西餐廳🥰呢度位於尖沙咀諾士佛臺,地點非常方便👍一入到裏面環境舒服地方寛敞😀🌟西班牙燒豬腩半烤西瓜三文治西瓜勁Juicy 豬腩肉又香又可口😉西瓜可以中和豬腩肉嘅油膩感,唔錯👍🌟芒果蟹肉牛油果他賣相好OK,估唔到呢三樣食材可以放埋一齊😚蟹肉新鮮而且份量極多,芒果非常甜,牛油果夠熟😋 完全真材實料👍🌟卡邦尼意粉入邊有雞蛋黃黑椒芝士煙肉食落口感豐富而且意粉非常爽口彈牙😊仲點左杯ice peach tea, 可以為呢個夏天降降溫🙈🙈
早排同好友嚟到呢間極具人氣嘅西餐廳🥰
呢度位於尖沙咀諾士佛臺,地點非常方便👍

一入到裏面環境舒服地方寛敞😀

🌟西班牙燒豬腩半烤西瓜三文治

西瓜勁Juicy 豬腩肉又香又可口😉
西瓜可以中和豬腩肉嘅油膩感,唔錯👍

🌟芒果蟹肉牛油果他
賣相好OK,估唔到呢三樣食材可以放埋一齊😚

🌟卡邦尼意粉
入邊有雞蛋黃黑椒芝士煙肉
食落口感豐富而且意粉非常爽口彈牙😊

2022-05-23 109 浏览
今日同朋友嚟慶祝生日,估唔到係諾士佛台都可以搵到間咁高質嘅西餐廳。而且環境都好靚,座位好多好闊落, 坐得十分之舒適。前菜我哋嗌咗呢一個香烤西班牙式八爪魚,個醬汁好特別,八爪魚食落好彈牙,食落幾開胃。小食方面我哋叫左份柚子蜜糖烤雞翼同佢哋嘅蝦多士。個雞翼炸得好香脆而且一啲都唔覺油膩,配埋柚子醬夠曬開胃。份蝦多士都好大份,食落啲蝦滑好新鮮,堅係彈牙!主食方面我哋叫咗個香煎北海道帶子配蒜香墨魚汁意粉,帶子大大隻,煎到兩邊好香,食落好新鮮,一啲都唔似係冰鮮嘅,呢個墨魚汁意粉都好夠香,配埋啲蒜香辣汁,食落有唔同嘅層次感,越食越開胃!另一個主食就係龍蝦汁天使麵伴炭燒大蝦及三文魚籽,估唔到蝦有咁大隻,啖啖肉,仲要比足三隻!啲天使麵都好入味,連埋啲三文魚籽食真係一流,呢個十分推介!呢間西餐除咗嘢食出色之外,佢哋都係一間酒吧嚟,佢哋啲signature 飲品都好特別,我哋叫咗兩杯mocktails,其中一杯係Lemon fuji,外相真係成個富士山咁靚,岩曬用嚟打卡,飲落都幾解膩開胃,有陣陣嘅檸檬香味!另外一杯Lips of Angel,而呢一杯就偏甜口味,同意粉戈啲幾搭,飲落有陣陣桃香!最後唔少得試埋

最後唔少得試埋佢哋嘅甜品班戟,個班戟底好夠蛋香。配埋啲糖漿同雪糕一齊食簡直係無得彈!
同娘親慶祝生日,揀咗呢間清新酒吧風嘅餐廳,帶住小朋友要早啲食飯,一行人6:15左右就嚟到,餐廳人唔多,仲可以打卡打餐飽。(今次先上食物,後上環境吧。)黑松露蘑菇湯($78;5/5分)。小朋友鍾意飲湯,個湯一嚟已經儀式感滿滿,黑松露同蘑菇啲料睇得一清二楚,湯用個壼倒出嚟,入口熱辣辣,味道濃郁,稀稠度適中。  蝦多士($98;5/5分)。一碟六件,餡料飽滿彈牙,面包烘得酥脆,非常好食,小朋友都覺得好食,人仔細細話咁快就掃咗一件。  墨西哥雞肉烤餅($108;4/5分)。餡料有雞肉、橄欖、辣椒,係經典嘅口味,各項配料互相配搭,亦都唔會太辣。  龍蝦生蠔海鮮拼盤($428;5/5分)。全部都好新鮮,生蠔滑嫰鮮甜,蝦肉彈牙,龍蝦肉質又甜又爽,全部無可挑剔,雖然份量唔算多,但質素真係好好。 帶子蒜香墨魚汁意大利粉($208;5/5)。帶子正反面有焦香,入面依然鮮嫰,調味適中。蒜香唔會喧賓奪主,介乎闊條麵同扁意粉之間嘅麵條煮得啱啱好,有手工意粉嗰種咬口。 軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯($228;5/5分)。一眼都睇到軟殼蟹好足料,粉唔會太厚,幾個大人分都唔會唔夠,蟹肉蟹膏嘅味點都唔會出錯,個飯偏硬少少,但

(今次先上食物,後上環境吧。)
黑松露蘑菇湯
黑松露野菌忌廉湯

蝦多士

墨西哥雞肉烤餅

龍蝦海鮮生蠔拼盤

帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉

軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯

軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯($228;5/5分)。一眼都睇到軟殼蟹好足料,粉唔會太厚,幾個大人分都唔會唔夠,蟹肉蟹膏嘅味點都唔會出錯,個飯偏硬少少,但我都覺得好食,睇大家喜好。

因為4個大人一個兩三歲bb女,以上咁樣都已經7分飽,但當然請娘親食生日飯,都想佢滿載而歸。本身仲叫咗碟卡邦尼意粉,但唔知係咪因為餐廳人開始多,搞好耐都未上,小朋友開始眼瞓,就唯有Cancel,但餐廳啲人都好nice冇炸型,仲講晒唔好意思,一路亦好殷勤換碟加水,服務都值5分吖!

Lips of an Angel (Mocktail)

點咗杯Mocktail畀佢,叫Lips of an Angel($108;5/5分),混合咗桃蓉、柑橘、蘋果汁嘅有氣特飲,仲有玫瑰花香,打卡亦都一流,娘親笑逐顏開。

Yuzu Sunshine (Mocktail)
我自己飲另一杯叫Yuzu Sunshine ($98;5/5分)嘅Mocktail。我成日好驚呢類飲品太甜,但呢度調得啱啱好,混合咗柚子蜜、檸檬汁、蔓越莓汁,酸酸甜甜嘅味,再經梳打水一混合,感覺清新,顏色都真係有「日落感」。

Peach Ice Tea
另一位長輩叫咗Peach Ice Tea($88;5/5分),都係桃蓉、蘋果汁、柚子汁再加黑茶,菠蘿咁嘅造型好可愛,長輩都話好飲。

朱古力心太軟配雲尼拿雪糕
朱古力心太軟配雲尼拿雪糕($88;5/5分)。其實相比成餐,呢個甜品係最平凡嘅,正常我會畀4分,但因為我本身訂枱都冇講明慶生,臨時想加個甜品插蠟燭寫Happy Birthday,餐廳都冇托手踭,仲擺碟擺得咁有心機,好值得畀夠滿分啦。

睇完嘢食,都係時候上環境啦。
雖然係下晝先BOOK位,但餐廳都比咗呢張咁靚嘅枱我哋(成間餐廳有2張)。

不過要講明,其實到7點幾餐廳已經滿座,大家都係要記得BOOK位吖。

(佢哋竟然都有BB櫈,但係係畀1-2歲嘅小朋友用,我哋屋企2歲幾都坐得落嘅。)

由於入座較早,見冇人帶BB坐一坐打卡,氛圍感滿滿吖。

酒吧位又係唔同嘅氣氛,會暗少少,整體餐廳空間感都好足夠。

整體嚟講,一家大細都對呢間餐廳好滿意,食物、服務、環境都一流。入座時間限2個鐘,比一般餐廳都要長,強烈推薦大家嚟呢度吖,我都一定會多啲幫襯!

餐牌畀大家參考,如果多幾款嘢食會更好吖,不過呢個餐牌都滿足到我嘅。

2022-05-22
墨西哥雞肉烤餅
龍蝦海鮮生蠔拼盤
帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉
軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯
Lips of an Angel (Mocktail)
Yuzu Sunshine (Mocktail)
Peach Ice Tea
朱古力心太軟配雲尼拿雪糕
2022-05-21 72 浏览
忙忙忙但幾忙都要輕鬆下今日難得早放 約左個frd high tea放鬆下第三次幫襯呢間餐廳之前同男朋友試左鹹食款今日同朋友試埋鹹甜款上層係鹹食有烤焗車厘茄忌廉芝士法包、炭燒大蝦伴牛油果醬、巴馬火腿伴蜜瓜同炙燒芝麻吞拿魚個人好鐘意個炭燒大蝦伴牛油果醬,大蝦調過味,而且保持爽口,加埋牛油果醬更加惹味😍另外烤焗車厘茄忌廉芝士法包都幾有驚喜,車厘茄鮮甜多汁,忌廉芝士夠香滑🤤🤤🤤跟住就試埋甜品有藍莓丹麥酥、菠蘿椰子奶凍、精選芝士蛋糕紅莓朱古力慕絲批、英式鬆餅其中菠蘿椰子奶凍同紅莓朱古力慕絲批真係好好味!🤩🤩🤩 奶凍椰子味係超濃郁但唔會甜得滯,另外紅莓朱古力味道同樣突出,幾有驚喜既配料,最重要係食到新鮮用料,味道唔似人工或香精甜點相當出色啊
忙忙忙
但幾忙都要輕鬆下
今日難得早放 約左個frd high tea放鬆下

第三次幫襯呢間餐廳
之前同男朋友試左鹹食款
今日同朋友試埋鹹甜款
上層係鹹食

跟住就試埋甜品

有藍莓丹麥酥、菠蘿椰子奶凍、精選芝士蛋糕
紅莓朱古力慕絲批、英式鬆餅
甜點相當出色啊
2022-05-21 75 浏览
終於開返晚市。收工相約好友去咗呢間Osais 食個晚餐吹個水打個咭先🤭Peach lce Tea因為我吾係好飲酒但又想試佢哋店舖嘅cocktail 🍹,於是點了蜜桃茶。。濃濃白蜜桃香,配合日本蘋果汁。。茶味清新好消暑丫冬蔭功海鲜扁意粉好有泰式風味,將冬蔭功湯變成醬汁再配搭海鲜超惹味!帶子鲜甜,大蝦爽口。。而且D汁剛剛好掛住每條意粉食落吾漏喉😋😋自家製香脆蝦多士香脆不油膩,多士釀入厚厚嘅蝦滑,既彈牙又香口,口感豐富。。就算放耐咗,凍咗仍然Keep住脆卜卜👍🏻經典水牛城雞翼雞翼外皮炸至微脆,再配上獨特醬汁。。甜甜地加少微辣,食落外皮鬏脆,而肉質juicyLemon Fuji好浪漫嘅顏色。。酸酸甜甜好fresh 丫❤️夢幻紫色來自蠂豆花+檸檬汁配合Soda water好解渴。。賣相一流👍🏻👍🏻
Peach lce Tea
冬蔭功海鲜扁意粉
自家製香脆蝦多士
經典水牛城雞翼
Lemon Fuji
2022-05-20 106 浏览
尖沙咀精緻高質西餐廳🤍-👀沒有立場資訊-🦪Oyster (Spain) (大概係$358/6🥲)食落真係超級鮮甜,完全冇腥味🥰口感好creamy,每隻都好大隻,好新鮮🥹真心超級推介!!嗰晚有兩種蠔,staff話一種係日本雪花蠔,肉質會比較爽口,半打大概200幾,另一種係西班牙,就係小編食呢隻,帶子位肥美啲,大家如果有食過日本嗰隻可以同小編講🥰-🐂Grilled Australian M5 Wagyu Oyster Blade with potato gratin, mushroom purée ($398)牛肉好多汁同軟嫩,好濃嘅肉香,唔點汁都好夠味,點咗汁味道會豐富啲~同埋同焗薯好夾,味道好有層次,同埋薯蓉好滑好順口,另外蕃茄焗得啱啱好,好多汁,整體都好加分🥰-🦞Lobsters & Crab Meat Bisque ($98)味道好鮮甜好香龍蝦味,仲有好多新鮮龍蝦肉,好少餐廳嘅龍蝦湯真係夠龍蝦味🤣一啲都唔會死鹹,同埋擺盤好精緻,面頭嘅泡都好綿密,份量適中,唔錯😋-🐙Grilled Octopus with Potatoes ($138)熟度啱啱好,雖然得一隻八爪魚腳,但好軟熟好入味
尖沙咀精緻高質西餐廳🤍
👀沒有立場資訊
🦪Oyster (Spain) (大概係$358/6🥲)
熟度啱啱好,雖然得一隻八爪魚腳,但好軟熟好入味,醬汁偏甜,同埋都有好多汁,仲有好滑嘅南瓜蓉,一次過食嘅話味道幾有層次幾豐富😚伴碟車厘茄都好大粒好新鮮,不過焗薯有啲生,如果淋啲會好啲~
🍍Pina Colada ($108)
感覺好清新,椰子味夠濃,比其他地方嘅濃啲,菠蘿味幾香,一樣好高水準~🥰
餐廳裝修同氣氛都幾有格調同精緻,服務好細心,收碟同加水都做得好密,仲俾咗張靚枱俾我地坐得舒服啲,食物同嘢飲嘅味道都好高質素,超推介嘅一間🥹🤍
味道 9.5/10
環境 9/10
服務 9.5/10
回頭率 9/10
總評 9.25/10🥰🤍
人均消費 $670💰
📍Oasis Bar & Grill
尖沙咀諾士佛臺1號8樓

#米食尖沙咀 #米食西餐 #米食酒吧 #米食多國菜#hkfood #hkfoodie #hkig #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative
  • 海鮮生蠔拼盤
  • 炭烤澳洲M5和牛肩肉伴法式忌廉焗薯
2022-05-20 44 浏览
Oasis Bar & Grill 環境氣氛夠晒chill,食物質素唔錯,亦適合打卡,值得一再品嘗!Lips of an Angel $108Oasis嘅Signature Mocktail之一,由玫瑰、白桃、柑橘、蘋果及梳打週配而成,口感清爽,味道直頭同天使嘅嘴唇一樣甜美!柚子牛油蜜糖雞翼 $88好大隻雞翼!雞翼沾滿了甜甜嘅蜜糖,帶柚子嘅清爽同埋柚子皮嘅少少甘,成件事勁討好!巴馬火腿配無花果及合桃沙律 $128爽脆嘅沙律菜,配搭營養豐富嘅合桃同埋無花果,仲有咸香出眾嘅巴馬火腿,同時兼顧了健康同埋味道!荷蘭鐵鍋鬆餅配新鮮雜莓、楓糖漿及楓糖核桃雪糕 $98每次去Oasis都必點嘅甜品,熱辣辣又帶一點點煙靭嘅鬆餅,加埋甜美嘅雪糕,冰火感覺一流!

Lips of an Angel $108

柚子牛油蜜糖雞翼 $88

巴馬火腿配無花果及合桃沙律 $128

荷蘭鐵鍋鬆餅配新鮮雜莓、楓糖漿及楓糖核桃雪糕 $98

尖沙咀Oasis都算係人氣西餐酒吧餐廳,食物質素果然係唔錯,值得推薦!🔸 西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治🐷🍉這個配搭好新鮮有驚喜!!西班牙燒豬腩既肉身係半肥瘦,油脂燒得非常香口,同時瘦既部分亦唔會難𡁻口而且好重豬味,單純計個燒豬腩已經非常出色。另外配以烤西瓜夾成四層的三文治食,這個配搭好有驚喜,烤西瓜香甜的味道及fresh既口感,完美balance燒豬腩既油脂,異常合襯。推薦!😍🔸 酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯🦀足料! 酥炸原隻軟殼蟹非常大隻,外脆內軟! 蟹肉亦充足,啖啖蟹肉! 而蟹膏意大利飯更加係非常邪惡,蟹膏完美地與意大利飯融合,每啖飯都有香濃蟹膏味!🔸荷蘭鐵鍋班戟配焦糖香蕉. 朱古力醬及雲尼拿雪糕🥞🍦一上枱個班戟香味已經撲鼻而來,鐵鍋班戟質地煙韌,配上雲呢拿味味雪糕,製造冰火交融嘅口感,旁邊既朱古力醬甜度適中,加到班戟上將整個口感提升。個鐵鍋令個班戟食到最後都仍然是溫熱,十分抵讚!🔸 Mocktail - Peach Ice Tea香桃味清香,而且帶點蘋果汁味。不錯👍🏻📍#OasisBar&Grill (#尖沙咀美食)尖沙咀諾士佛臺1號8樓

🔸 西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治🐷🍉

🔸 酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯🦀

🔸荷蘭鐵鍋班戟配焦糖香蕉. 朱古力醬及雲尼拿雪糕🥞🍦

🔸 Mocktail - Peach Ice Tea
香桃味清香,而且帶點蘋果汁味。不錯👍🏻

📍#OasisBar&Grill (#尖沙咀美食)
2022-05-20 52 浏览
喺諾士佛台嘅呢間西餐廳🍴最出名一定係佢個雀籠打卡位🤩嗰日就去咗食佢嘅下午茶🫖好欣賞呢度嘅下午茶係可以揀全鹹點或者半鹹半甜🤪唔鍾意食甜品🍮都可以嘆番個tea 仲可以打卡添😎全部鹹點嘅味道都唔錯 款式都幾多 幾好食😋
好欣賞呢度嘅下午茶係可以揀全鹹點或者半鹹半甜🤪
2022-05-19 59 浏览
我朋友好鍾意high tea影靚相🫖 我上網見到啲人去呢間餐廳食靚靚hight tea即刻bookmark左佢帶我朋友黎🥰呢度環境都幾特別,裏面就係比較光猛通常啲人high tea影相就係呢邊~另一邊就暗啲有情調啲既🌹佢兩層呢個afternoon tea 係有咸甜/全咸既選擇~我就叫左個咸甜😋-佢一黎到比佢既花花鳥籠吸引住~梗係相機食先啦😌店員都好主動話幫我地影相~仲好細心幫我地影唔同角度影幾張相,超好😍影啲相出黎又好靚🥰-我地叫左兩杯飲品:Queen’s Garden & Lemon Fuji前者紅茶底有少少玫瑰味🌹😽個奶蓋咸咸地,層次唔錯☺️後者有埋蝶豆花有少少漸變色咁,飲落去酸酸地好開胃🥰-Scones:好香牛油蛋香,口感綿軟有少少黏口~配上奶油同果醬口感更軟滑🥰-吞拿魚鹹鹹地外層配上芝麻令層次豐富左香脆得來又有芝麻香味😋-好得意係牛油果醬撻係配上鹹鹹地嘅酥皮😳-蕃茄奶油多士啲蕃茄超多汁👍🏻👍🏻好新鮮💦-菠蘿椰子奶凍啲菠蘿好甜😋椰子奶凍有浸薄荷葉味😉好清新~

我就叫左個咸甜😋

我地叫左兩杯飲品:
Queen’s Garden & Lemon Fuji
前者紅茶底有少少玫瑰味🌹😽個奶蓋咸咸地,層次唔錯☺️
後者有埋蝶豆花有少少漸變色咁,飲落去酸酸地好開胃🥰

吞拿魚鹹鹹地外層配上芝麻令層次豐富左香脆得來又有芝麻香味😋
好得意係牛油果醬撻係配上鹹鹹地嘅酥皮😳
蕃茄奶油多士啲蕃茄超多汁👍🏻👍🏻好新鮮💦
菠蘿椰子奶凍啲菠蘿好甜😋椰子奶凍有浸薄荷葉味😉好清新~
Fried soft shell crab risotto 酥炸原隻軟殼蟹蟹肉意大利飯 🦀 $228今次食嘅酥炸原隻軟殼蟹蟹肉意大利飯比起上次食更加濃郁,除咗有啖啖肉同埋外脆內軟嘅軟殼蟹之外,醬汁份外creamy 😋,食兩三次都唔會厭!Classic carbonara spaghetti 傳統意大利式卡邦尼意粉🍝 $178卡邦尼意粉係最經典嘅意大利菜之一,入面有日本雞蛋🥚、濃郁嘅蛋黃醬、免頭嘅粒粒煙肉🥓同埋口感彈牙嘅幼身意大利粉,依度仲用咗辣辣地嘅黑椒粒令到食落去更加開胃👍🏻Oasis tiramisu pot 🪴🍰提拉米蘇盆栽配特濃咖啡☕️ $108今次個friend生日叫咗提拉米蘇盆栽,冰凍嘅tiramisu 入面嘅忌廉食落去有少少似雪糕幾正🍨,免頭有朱古力脆脆碎甜甜地又夠脆,加埋可以自己揀落幾多嘅特濃咖啡可以中和甜品嘅甜味,真係幾高質Lemon Fuji 🍋 檸檬富士山特飲 🗻 $88打卡好靚嘅檸檬富士山特飲係由新鮮檸檬汁、金盞花蜜糖🍯、梳打水💦同埋淡紫藍色嘅蝶豆花冰沖制而成,成杯飲品味道偏酸,飲到檸檬嘅新鮮同埋真材實料
Fried soft shell crab risotto
酥炸原隻軟殼蟹蟹肉意大利飯 🦀 $228

Classic carbonara spaghetti
傳統意大利式卡邦尼意粉🍝 $178

Oasis tiramisu pot 🪴🍰
提拉米蘇盆栽配特濃咖啡☕️ $108

Lemon Fuji 🍋 檸檬富士山特飲 🗻 $88
2022-05-18 60 浏览
去諾士佛台除咗飲酒,仲可以chill chill high tea,今日同BB去影吓相,因為Oasis環境好靚,有吊椅同埋坐既位置都靚爆,所以打卡影相一流!而且tea set仲有分咸點同甜點,2款tea set 一款全咸點,一款一半咸一半甜,今次揀咗一半咸一半甜,有多個選擇。Afternoon tea $468Savoury烤焗車厘茄忌廉芝士法包炭燒大蝦伴牛油果醬撻巴馬火腿配蜜瓜炙燒芝麻吞拿魚Sweet藍莓丹麥酥菠蘿椰子奶凍每日精選芝士蛋糕紅莓朱古力慕絲撻英式鬆餅配果醬及忌廉芝士 Drink Lemon Fuji (+$38)👍餐廳服務態度非常好,疫情期間提供消毒酒精給客人。👍詳細介紹餐單,講解清晰親切。❤️tea set 製作精美,影相超靚!❤️環境舒適寧靜,坐位爆靚,打卡必到!總括而言非常好,餐廳服務態度親切有禮,tea set製作精美,環境影相打卡一流,如果想搵個地方lady talk或者影下靚相,真係唔錯嘅選擇。

Afternoon tea $468

菠蘿椰子奶凍
每日精選芝士蛋糕
紅莓朱古力慕絲撻
英式鬆餅配果醬及忌廉芝士

Drink Lemon Fuji (+$38)

👍餐廳服務態度非常好,疫情期間提供消毒酒精給客人。
👍詳細介紹餐單,講解清晰親切。
❤️tea set 製作精美,影相超靚!
❤️環境舒適寧靜,坐位爆靚,打卡必到!