2022-05-02 71 浏览
裝修舒服😌又大夠坐同埋設計好特別有鳥籠!啱晒女仔打卡影相📸️而家指定餐廳半價到4月29號同埋有青口同薯條嘅放題🤣法式鵝肝慕絲配無花果及紅莓果醬 鵝肝醬入口即溶配上無花果同紅莓醬夠晒清新開胃唔會太滯龍蝦海鮮拼盤🦞有新鮮波士頓龍蝦、飽魚、蟹鉗、鮮蝦同青口炭烤美國頂級穀飼西冷伴燒新薯,時令蔬菜Medium well有 12oz肉眼好厚肉真係好juicy🌟甜品試下西班牙油炸鬼配朱古力醬及雲呢拿雪糕超級無敵好香脆,朱古力醬香濃但一齊唔會好油膩,不過真係幾邪惡呢度除咗適合打卡,食物質素都一流🤤
裝修舒服😌又大夠坐
同埋設計好特別有鳥籠!啱晒女仔打卡影相📸️
而家指定餐廳半價到4月29號
同埋有青口同薯條嘅放題🤣
法式鵝肝慕絲配無花果及紅莓果醬
鵝肝醬入口即溶配上無花果同紅莓醬
夠晒清新開胃唔會太滯

龍蝦海鮮拼盤🦞
有新鮮波士頓龍蝦、飽魚、蟹鉗、鮮蝦同青口

炭烤美國頂級穀飼西冷伴燒新薯,時令蔬菜
Medium well有 12oz
肉眼好厚肉真係好juicy🌟

甜品試下西班牙油炸鬼配朱古力醬及雲呢拿雪糕
呢度除咗適合打卡,食物質素都一流🤤
多數都係同朋友食半咸甜既afternoon tea🫖今次就同朋友食全咸既,岩哂唔鍾意食甜野但又想high tea既朋友仔💕一開始見到個menu已經好吸引🤩tea set黎到個時,望到係以鳥籠為主題盛載咸點,再加上餐廳佈置仿如小花園🕊真係非常吸睛🥰岩哂想打卡又想食下好西既你哋😘😘ALL SAVOURY AFTERNOON TEA $428🫧自家製香脆蝦多士呢個自家製蝦多士係店內既賣點之一,而且我同朋友都覺得係咁多款咸點中最好食既😋一口脆脆既蝦多士點上蛋黃醬🍤真係超邪惡啊😈但又真係好好食😍😍🫧鵝肝慕絲多士伴果醬上層既鵝肝慕絲味道非常濃郁😳配上底層既鬆脆多士,味道一流😆🫧金文畢芝士辣肉腸法包細細塊法包,食落好過癮🤣🫧煙三文魚慕絲餅乾通常tea set入面都會有煙三文魚既咸點🍣呢度都唔例外,至於味道都唔會令大家失望🥰🫧烤焗車厘茄忌廉芝士法包雖然都係法包🥖但都係因為細細塊既關係,芝士🧀食落唔會太濟😙🫧炭燒大蝦伴牛油果醬撻大蝦🍤十分香甜,配上牛油果醬撻🥑味道清爽開胃🤩🫧巴馬火腿配密瓜呢個配搭一啲都唔陌生😜一樣咁配搭得宜🤣🫧炙燒芝麻吞拿魚呢個厚切吞拿魚真係唔講得笑,勁厚肉😻而且周圍都沾上香脆芝麻,正

🫧自家製香脆蝦多士
🫧鵝肝慕絲多士伴果醬
上層既鵝肝慕絲味道非常濃郁😳配上底層既鬆脆多士,味道一流😆
🫧金文畢芝士辣肉腸法包
細細塊法包,食落好過癮🤣
🫧煙三文魚慕絲餅乾
🫧烤焗車厘茄忌廉芝士法包
雖然都係法包🥖但都係因為細細塊既關係,芝士🧀食落唔會太濟😙
🫧炭燒大蝦伴牛油果醬撻
大蝦🍤十分香甜,配上牛油果醬撻🥑味道清爽開胃🤩
🫧巴馬火腿配密瓜
呢個配搭一啲都唔陌生😜一樣咁配搭得宜🤣
🫧炙燒芝麻吞拿魚
呢個厚切吞拿魚真係唔講得笑,勁厚肉😻而且周圍都沾上香脆芝麻,正啊🫶🏻

🫧英式鬆餅配果醬及忌廉芝士
鬆餅勁厚實又香脆,搭配兩款醬汁,一款甜甜既士多啤梨果醬🍓一款有淡淡奶香既忌廉芝士🧀比大家任君選擇☺️

COFFEE OR TEA
Yuzu Sunshine & Hot Fruit Tea (+$28)
  • All  savoury  afternoon  tea
2022-04-30 46 浏览
西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 $128 (半價後$64)🍽前菜~第一次吃烤西瓜,原以為會很怪,沒想到又挺好吃的,烤過的西瓜很甜和仍然保持爽脆的口感(不過要小心熱喔🥵) 燒豬腩非常肥美,滿滿的油脂香🐷 搭配西瓜吃可以中和豬腩的油膩感,是十分新奇的組合👍酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 $228 (半價後$114)🍽主菜~意大利飯非常出色!!!非常Creamy,而且因為有大量蟹肉和蟹膏,所以蟹味非常濃郁🦀 而軟殼蟹則炸得十分香脆,非常惹味🤤炭烤美國頂級殼飼西冷伴燒新薯,時令蔬菜 $358 (半價後$179)🍽主菜~餐廳免費升級成牛小排🥩,而且建議五成熟😚 餐廳已預先為客人切好了方便吃的大小,雖然是預先切好,但肉汁並沒有流失,而且肉質非常嫩滑,唯一美中不足的是其中一,兩塊有少許筋,咬不爛,但整體來說我覺得還是很好吃👍總結: 很幸運地在openrice book 有五折優惠,雖然是半價,但食物質素非常高,而且有非常適合打卡的鳥籠設計😚不過提提大家,如果想坐鳥籠位,記得要預先向餐廳reserve 喔

西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 $128 (半價後$64)
🍽前菜~

🍽主菜~

🍽主菜~

2022-04-30 42 浏览
# #尖沙咀 @oasis.bar.grill.hk💃也有一段時間無去尖沙咀, 疫情下街道及店舖轉變極大! 諾士佛台是一個我們曾經常常到的地方, 今次再來享受一個美炒的午餐! 🚶‍♀️斜路上便是, 直上8樓! 餐廳裝潢設計優雅清新, 座位好適合打卡! 🍉西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 $128 ~ 伴烤西瓜, 原來是以西瓜變成麵包一樣, 夾著燒豬腩, 好有趣的食法, 西瓜經烤過更香甜! 豬腩很腍很嫩滑, 再伴以酸酸甜甜的醬汁, 伴豬腩同食大大減低油膩感, 讚! 🦢法式鵝肝慕絲伴無花果及紅莓果醬 $138 ~ 美感十足, 是很精緻的一道菜! 鵝肝慕絲很幼滑香濃, 與紅莓果醬很配合! 🦀酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 $228 ~ 大大隻香脆原殼蟹, 肉很厚! 意大利飯夾雜大量蟹肉, 口感十足! 濃厚的蟹膏完全無腥味, 整體也是鮮味無窮! 🫕西班牙油炸鬼配朱古力醬及雲呢拿雲糕 $88 ~ 十分香脆, 是比較結實的那種, 朱古力醬好香濃, 雲呢拿雪糕旁配有餅乾碎、朱古力碎等, 增添口感! 🍹Yuzu Sunshine $98 & Peach Ice Tea $88! 靚, 除了打卡一流外, 味道還
# #尖沙咀 @oasis.bar.grill.hk

🍹Yuzu Sunshine $98 & Peach Ice Tea $88! 靚, 除了打卡一流外, 味道還真不錯, 不會太甜及酸, 各味道好平衡, 清新解渴!

午餐
2022-04-30 29 浏览
店如其名,真係比人綠洲嘅感覺,因為用白色同綠色做主調,而一岀𨋢就聽到播住雀仔聲,環境舒適!而家去到4月尾lunch menu都有半價,實在太抵食了!!(以下係折左嘅價錢)👉🏻西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 $64超級創新又特別的菜式,一層西瓜再夾一層豬腩肉,共四層,因為有豬肉嘅油香又有西瓜嘅清爽,所以成個口感好豐富!仲有下面黃色嘅芒果醬,好好味,好開胃!👉🏻法式鵝肝慕絲伴無花果及紅莓果醬 $69擺碟好精緻好靚!鵝肝慕絲柔滑綿密,好中意!無花果亦好甘甜,讚!👉🏻酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 $114真係大大隻軟殼蟹,外脆內軟,完全無熱氣嘅感覺,另外又有一絲絲蟹肉,個汁好濃郁,好好味!👉🏻炭烤羊架配寶雲酥羊西冷伴忌廉千層焗薯 $144五成熟,羊西冷超好味,肉質好細嫩,羊嘅香味好岀!羊架亦好入味,切開見到顏色粉嫩,好正!而千層焗薯亦食得岀好用心,好豐富嘅層次感,芝士忌廉又香濃,再配合南瓜蓉,好滑身,非常滿意!👉🏻焗酥皮蘋果撻配雲呢嗱雪糕 $54金黃又鬆脆,一片片的蘋果肉,加埋雪糕一齊,冷暖交融,好滿足!下次一定要試下afternoon tea!

👉🏻西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 $64

👉🏻法式鵝肝慕絲伴無花果及紅莓果醬 $69

👉🏻酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 $114

👉🏻炭烤羊架配寶雲酥羊西冷伴忌廉千層焗薯 $144

👉🏻焗酥皮蘋果撻配雲呢嗱雪糕 $54

下次一定要試下afternoon tea!

2022-04-29 29 浏览
尖沙咀食lunch有平野😍😋同事介紹左我地幾個黎呢間餐廳,岩岩呢幾日(21至29)有主餐牌半價優惠😍😍真心好抵食.食物方面主要分starter/dessert/pasta/main .. 選擇都唔少,全部都有半價❗️❗️.🍴西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 $128好特別既配搭,燒豬腩煎到脆脆地又爆油,加上煎熱左既西瓜🍉片,厚薄切到同豬腩一樣,中和返豬腩既油膩感。.🍴西班牙蒜片蝦 $128西班牙必點既菜式,用左蒜片炒西班牙🇪🇸臘腸再配原隻大蝦🍤,咸咸地好惹味。.🍴香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉 $208用上北海道刺身帶子煎香兩面,外熟內爽,簡單用蒜蓉紅辣椒爆香闊條墨魚汁意粉,爽爽地好開胃。.🍴炭烤黑毛豬鞍扒伴薯菜$288呢個係menu無既菜式🤣因為羊賣晒,所以轉左豬,黑毛豬鞍扒無得輸,煎到岩岩好,唔會有血水,但又有粉紅色肉質,夠晒滑,另外都一讚配菜既配搭,新薯同露筍都經過調味,好食。.🍴西班牙油炸鬼配朱古力醬及雲尼拿雪糕 $88最期待既甜品😍 西班牙油炸鬼酥脆,點一下熱辣辣既朱古力醬同冷既雪糕,一凍一熱。.真心抵既半價lunch menu,食物高質,仲勁多人打卡,環境好靚又寧靜。
🍴西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 $128

🍴西班牙蒜片蝦 $128

🍴香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉 $208

🍴炭烤黑毛豬鞍扒伴薯菜$288

🍴西班牙油炸鬼配朱古力醬及雲尼拿雪糕 $88

2022-04-29 33 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑去諾士佛台飲嘢就多啦,但呢度都有好食嘅餐廳🍴就喺斜路上邊,夠晒方便,而且入面裝修精緻,仲有吊椅坐,打卡啱晒📷✅西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治用西瓜代替麵包嘅三文治夠晒創新🥪西瓜烤完後甜味更深層次,口感軟熟🍉增強豬腩嘅味道同時平衡油膩感✅西班牙蒜片蝦蝦夠晒大隻彈牙🦐醬汁辛香惹味,配埋煙肉粒同肉腸片增添口感🥓而且仲有多士俾你配埋一齊食添🍞而佢嘅辣後勁唔大,就算唔太食辣嘅人都可以試吓✅香烤西班牙式八爪魚配薯仔及烤車厘茄本來有諗過八爪魚會唔會韌同難咬開🐙點知佢係好似海棉蛋糕嗰種軟綿綿嘅感覺,有驚喜✅傳統意大利式卡邦尼意粉呢度嘅卡邦尼意粉蛋汁比較多,蛋味香濃同食到蛋黃醬既creamy🥚好啱鍾意蛋味重嘅人❇️炭烤羊架配寶雲酥羊西冷伴忌廉千層焗薯喺餐廳唔易食到羊,而呢度仲係羊架+羊西冷嘅配搭🐑我哋叫咗Medium覺得啱啱好👍🏻羊肉唔羶又無血水,同時亦夠嫩同易切開🍴羊架味道鮮嫩,而西冷肉味濃郁,一次滿足兩個要求💡✅朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 心太軟非常流心,而味道係甜同苦之間平衡得好好⚖️配埋雲呢拿雪糕一齊食就fit哂~而且佢地最近做緊推廣,有50%折扣!而且仲有A

_____

✅香烤西班牙式八爪魚配薯仔及烤車厘茄

✅傳統意大利式卡邦尼意粉

❇️炭烤羊架配寶雲酥羊西冷伴忌廉千層焗薯

✅朱古力心太軟配雲呢拿雪糕

而且佢地最近做緊推廣,有50%折扣!而且仲有All you can eat mussels& fries,啱晒一班朋友邊食邊傾👭🏻👬🏻
Parma ham and fig salad 🥗 巴馬火腿配無花果及合桃沙律 $138巴馬火腿無花果沙律由高處望落去排到好似個圓形花圈咁好靚呀🌸,入面嘅Parma ham 啲花紋同樣吸睛✨,鹹鹹地好香嘅西式火腿配埋清甜嘅無花果,加埋酸酸地嘅蕃茄仔🍅、明目脆口嘅合桃同埋自家製醬汁,即刻好有胃口啊Grilled US Prime Rib eye with potatoes and seasonal vegetables 🥔🌽 炭烤頂級穀飼西冷扒配香草燒生薯時令蔬菜🥩 $358呢一款肉眼扒睇落去有一焦焦地有一間間嘅格紋,賣相唔錯🤤,用碳燒嘅肉眼聞落去仲的確有淡淡嘅碳香味,今次就揀咗六成熟,入面嘅肉質都係粉嫩色💕,充滿牛肉汁,口感唔會太煙銀又牛肉味濃郁Fried soft shell crab risotto 酥炸原隻軟殼蟹蟹肉意大利飯 🦀 $228大大隻嘅軟殼蟹由外面嘅蟹殼、蟹嘅手手腳腳移至入面嘅肉都食得😍,用少少似椒鹽粉嘅炸料烹調鹹鹹地食落已經好鮮味,加埋健康嘅蘆筍、蘑菇🍄、洋蔥等等嘅配料,令成個意大利飯更加豐富呀Grilled Spanish squid salad 烤原隻西班牙墨魚沙
Parma ham and fig salad 🥗
巴馬火腿配無花果及合桃沙律 $138

炭烤頂級穀飼西冷扒配香草燒生薯時令蔬菜🥩 $358

Fried soft shell crab risotto
酥炸原隻軟殼蟹蟹肉意大利飯 🦀 $228

Grilled Spanish squid salad
烤原隻西班牙墨魚沙律 🇪🇸🐙 $138
大大條彈牙嘅西班牙墨魚燒到好香同爽口,黃色口感creamy嘅醬汁食落去有少少南瓜味,配菜有健康嘅洋蔥🧅同埋清甜嘅車厘茄🍅,成個組合好fresh🌿,份量啱啱好夠一兩個人
2022-04-27 31 浏览
諾士佛台多酒吧就係人都知. 但係有一間又係酒吧又係文青打卡熱點嘅餐廳你又知唔知?Oasis Bar & Grill一入到去係神秘黑色. 燈光昏暗✨但行入少少嘅區域係純白色. 配上鳥籠同吊椅.非常優雅🍝傳統意大利式卡邦尼意粉意粉好有咬口. 醬汁唔會太杰. 食晒成碗都唔會好膩煙肉香味濃郁. 比較脆口🥬菠菜芝士意大利雲吞伴蕃茄芝士汁.菠菜泡沫就咁食雲吞嘅時候味道比較清淡.不過加咗蕃茄醬嘅時候就會酸酸地好開胃雲吞嘅大小剛好. 皮唔會太厚🥔法式忌廉千層焗薯上面充滿咗芝士. 下面嘅忌廉加埋焗到好香嘅薯片好好味🍳荷蘭鐵鍋班戟班戟嘅蛋香味好濃外圈焦脆. 中間軟熟簡單配上雲呢拿雪糕或者朱古力醬已經好夠🍹 Peach Iced Tea淡淡嘅桃味同茶味感覺好清新味道唔會好假

🍝傳統意大利式卡邦尼意粉

簡單配上雲呢拿雪糕或者朱古力醬已經好夠

🍹 Peach Iced Tea
淡淡嘅桃味同茶味感覺好清新
味道唔會好假
尖沙咀諾士佛臺隱藏了不少高質餐廳,這間西餐廳一早已久仰大名,皆因環境和食物同樣備受好評。大好天看到特色鳥籠桌椅和Chill爆吊椅,遠離繁囂的旅行Feel即刻湧出來!原本打算試試鹹甜食兼備的文青Afternoon Tea,但剛好主餐牌半價優惠進行中至29/4,受不住50% OFF的誘惑下,Order了幾個單點,同樣也非常滿足!炭烤美國頂級穀飼西冷伴燒新薯 Charcoal Grilled US Prime Sirloin原價$358 | 半價$179大大塊厚身US Prime穀飼西冷扒牛味濃郁,Medium熟度也很完美,肉嫩Juicy,基本上不用沾醬、只吃原味就已很Perfect。拌碟的小蕃茄、蘆荀和薯仔也很高質,簡單的烤香後與西冷牛扒的炭烤味更Match。酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 Fried Soft-Shell Crab Risotto 原價$228 | 半價$114原隻軟殼蟹吸睛鬆脆,但沒料到意大利飯更出色!不但軟硬適中,原本以為是Gimmick的蟹肉和蟹膏份量亦很大方,每一口都充滿濃郁的蟹鮮味,也沒有因為50% OFF Promotion而將貨就價,值得大推!巴馬火腿配無花

巴馬火腿配無花果沙律

巴馬火腿配無花果沙律 Parma Ham & Fig Salad 原價$128 | 半價$64
受友人影響,對Parma Ham的喜愛度越來越高,鹹香回甘的味道配上清新沙律及少甜無花果,作為小食或前菜都十分稱職!份量也比想像中多,半價後更是CP值超高!
2022-04-25 39 浏览
最近同朋友搜羅邊度有高質high tea食,最後朋友搵到呢間餐廳,提供兩款high tea set,一款係半甜半鹹,而另一款就係全鹹點。而我哋今次就揀咗全鹹點嚟試下😋成個Tea set包括有〈自家製香脆蝦多士〉🍤🍞〈鵝肝慕絲多士伴果醬〉🦢🫁〈金文畢芝士辣肉腸法包〉🧀🍕〈煙三文魚慕絲餅乾〉🐟🍪〈烤焗車厘茄忌廉芝士法包〉🍅🍞〈炭燒大蝦伴牛油果醬撻〉🦐🥧〈巴馬火腿配蜜瓜〉🥓🍈〈炙燒芝麻吞拿魚〉🐠〈英式鬆餅配果醬及忌廉芝士〉🥯Tea set擺盤精美,啱晒我哋呢啲港女影相打卡,每一樣味道都非常不錯,又睇得又食得,環境仲好舒服,有張吊椅影相添!🧺其中我就覺得炭燒大蝦伴牛油果醬撻、鵝肝慕絲多士伴果醬同埋英式鬆餅係最好味,我同朋友絕對會因為呢度嘅嘢食同環境要encore呀!!🉐呢個Tea set仲包兩杯飲品,仲可以加錢試吓啲推介特飲,今次朋友就試咗Lemon Fuji🗻🍹,味道係濃濃嘅蜜糖檸檬味,食完鹹點解膩一流!

成個Tea set包括有

〈巴馬火腿配蜜瓜〉🥓🍈
〈炙燒芝麻吞拿魚〉🐠
〈英式鬆餅配果醬及忌廉芝士〉🥯

2022-04-25 147 浏览
小清新餐廳,環境靚靚打卡一流~最近 Lunch Time 多左個半價A la Carte menu, 好抵食😍❤️地中海烤雞配希臘沙律 地中海香料調味,好香好入味!!雞肉好嫩滑好juicy,Fata cheese mix 車厘茄火箭菜青瓜,all time favorite rrrr!!🧡酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 原隻軟殼蟹炸到好香脆,意大利飯好creamy 吸晒高湯味💛西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 第一次試熟左既西瓜,質地好soft 好特意,中和肥美豬腩仔既油膩感,再加芥茉醬,出奇咁match~ 一定要試rrrr💚朱古力心太軟 流心心太軟好香濃朱古力味+雲呢拿雪糕有雲呢拿籽特別香,甜而不膩💙Cappuccino 奶泡好幼滑,好香咖啡味💜Chocolate 好香好幼滑奶味重既朱古力
小清新餐廳,環境靚靚打卡一流~

地中海烤雞配希臘沙律

西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治

朱古力心太軟

💙Cappuccino 奶泡好幼滑,好香咖啡味

💜Chocolate 好香好幼滑奶味重既朱古力

地中海烤雞配希臘沙律
西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治
2022-04-24 30 浏览
👦🏻發現喺29/4前Oasis有個Promotion,Lunch Time叫Special A La Carte Menu有半價優惠,唔係唔試呀🤣?唔計Cocktail,呢到只係食咗大概$400🤪!食物高質又坐得舒服,叫咗Afternoon Set嘅朋友仲可以坐喺烏籠為主題嘅房仔,超有心思打卡一流🤩!不過今次👦🏻👧🏻就坐喺燈光較昏暗嘅酒吧嘅範圍💡。🌟西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 Pork Belly w/ Grilled Watermelon你冇睇錯,係真係燒西瓜🍉!以西瓜入饌真係好少可!燒西瓜有埋Grilled Mark,個味道好特別,竟然係覺得有陣仙草味🤓!夾住好Juicy嘅五花腩🐷,醬汁就用上百香果Purée🧡 。酸、咸、甜夾在一身,真係一個超清新冇負擔嘅頭盤!🌟酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯Fried Soft-Shell Crab Risotto睇個飯嘅顏色就知道落咗唔少蟹膏!加上海量蟹肉絲,充滿鮮味😍。至於Risotto嘅質感就比正宗半生米熟少少🤏,不過👧🏻就偏向鍾意呢個質感👍🏻。至於軟殼蟹🦀就非常酥脆,夠曬大隻+多肉。🌟紅酒燴牛面頰伴紅蔥頭配薯蓉Red Wine Brais

🌟西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治

🌟酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯
Fried Soft-Shell Crab Risotto

🌟紅酒燴牛面頰伴紅蔥頭配薯蓉
Red Wine Braised Beef Cheek
燴牛面頰嘅時間控制得好好,面頰肉經長時間炆煮後肉質軟腍,紅酒汁非常掛身🍷,肉質重牛肉味🐮。同時骨膠原唔會煮得過腍,食落有啲爽口似牛筋。墊底嘅係超綿滑嘅薯蓉,Creamy好邪惡😈。

🌟西班牙油炸鬼配朱古力醬及雲呢拿雪糕
Churros w/ Chocolate & Vanilla Ice-cream
實不相瞞,今次係👦🏻👧🏻第一次食Churros!Churros嘅炸得香脆,質感略帶少少煙韌🤏,外層鋪咗少少肉桂糖,肉桂味聞就好明顯,食就唔會太搶風頭。朱古力醬🍫意外地唔甜非常濃厚+唔甜。雲呢拿雪糕用上帶雲呢拿籽嘅雪糕🍦,味道天然,撈埋隔嘅嘅朱古力威化粒,係極致嘅享受😎。

🌟Pear Honey
嚟到酒吧緊係要返叫番杯Cocktail!今次呢杯🍐🍯就有Vodka, Osmanthus Reserve Wine, Willian Pear Purée, Citrus, Pineapple Juice, Homemade Osmanthus Pear。其實👧🏻對桂花係無抗拒力,睇見都知道係以桂花🌼加梨做主調冇理由唔叫!整體而言呢杯酒感唔重,口感順滑,充滿桂花花香,女士們應該會幾鍾意😍。

2022-04-24 28 浏览
📣收到風 @oasisbarandgrill 主菜餐牌正價做緊5折, 優惠做到4月29日,唔駛諗即刻BOOK枱去食個LUNCH 😍@oasisbarandgrill 選用左雀仔黎做主題,一出電梯已經比佢播放既雀仔聲吸引,就連吊燈既形狀都係雀鳥形好有心思. 餐廳環境寬敞,兩邊採用截然不同的裝修,一邊是燈光昏暗的酒吧格局,一邊是純白優雅,更有「鳥籠」座位同埋吊椅,打卡一流。🌟龍蝦海鮮拼盤🦞🦀🦐~ 鐘意食海鮮嘅我當然唔會錯過龍蝦海鮮拼盤,個拼盤賣相已經好吸引❤️拼盤內有龍蝦、鮑魚,蟹鉗,阿根廷紅蝦、青口,非常豐富🤤全部海鮮都超級新鮮鮮甜,彈牙,蟹鉗仲要剝埋殼,非常貼心🌟西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治🐷🍉🥪~ 呢個西瓜三文治絕對係必食,從來都冇諗過西瓜可以同豬肉咁夾,包你有驚喜😱一層烤西瓜夾一層燒豬腩肉,燒豬腩肉肥瘦均勻,肉質鬆軟,入口有油香,西瓜烤過後超甜,中和左腩肉的咸味同埋油膩感,配埋熱情果醬十分開胃😋🌟酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯🦀~ 未試過原隻軟殼蟹上枱🤩軟殼蟹炸得好鬆脆,但一D都唔油膩。啖啖都有新鮮蟹肉,意大利飯用上蟹膏一齊煮,味道非常甘香濃郁,又係一道必食菜式🥰🌟西班牙蒜片蝦 🦐~

🌟龍蝦海鮮拼盤🦞🦀🦐
全部海鮮都超級新鮮鮮甜,彈牙,蟹鉗仲要剝埋殼,非常貼心

🌟西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治🐷🍉🥪

🌟酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯🦀

🌟西班牙蒜片蝦 🦐
~ 一隻隻新鮮的去殼大蝦好新鮮,彈牙爽口,配料有香脆的西班牙腸和臘肉,夾埋多士片同埋惹味香蒜汁,口感一流💯

🌟西班牙油炸鬼🍫🥖
~ Churros 又名西班牙油炸鬼,配朱古力醬雲呢拿雪糕,呢個甜品非常特別,又係有驚喜😚
口感係炸咗嘅麵包🥯麵粉裏面加咗玉桂粉,炸完後十分酥脆,冇油膩感😋外脆內軟👍🏻上面灑少少砂糖配上朱古力醬+雲呢拿雪糕,食埋甜真係大滿足🥳

💕我食咗咁多嘢都係$500咋😝,你哋都唔好錯過優惠啦❤️

📍Oasis Bar & Grill (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號8樓
2022-04-24 32 浏览
🍝 Oasis Bar & Grill上網見到餐廳21/4-29/4有半價優惠,即刻book枱去食🤣餐廳裝修得好靚,入到去好舒服好似去咗森林咁😍🥗炸軟殼蟹凱撒沙律 $128軟殼蟹炸得酥脆,羅文生菜夠新鮮🦐西班牙蒜片蝦 $128除咗基本嘅蝦、橄欖油、蒜片,仲加咗煙肉同辣肉腸,令到菜式更加惹味蝦肉爽口彈牙,好香蒜味🍝香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉 $208煎帶子表面煎到微微焦香,墨魚汁意粉口感有彈性成個意粉好入味,香濃嘅蒜味入口之後漸漸有啲辣味岀嚟🐂紅酒燴牛面頰伴紅蔥頭配薯蓉 $228牛面肉肉質軟淋,有少少牛味,用紅酒煮過入味薯蓉口感夠creamy🍎焗酥皮蘋果撻配雲呢嗱雪糕 $108酥皮焗得香脆,蘋果有先用肉桂粉炒過,外脆內軟配埋雲呢拿雪糕超級夾蘋果撻好好味,為呢一餐做咗一個好好嘅結尾推介指數🌟🌟🌟🍹PEAR HONEY $148賣相好靚,淡淡嘅酒味夾雜梨嘅香味,唔會好甜推介指數🌟🌟🌟🌟2個人埋單$643食咗2個前菜2個主菜1個甜品,都有半價好抵食食到最後有啲飽,呢個份量可以夠三個人食😂Cocktail好有特色,打卡一流又好飲👍🏻店員服務態度超好,雖然好忙但係都唔會冇禮貌絕對建議大家係有
🍝 Oasis Bar & Grill

餐廳裝修得好靚,入到去好舒服好似去咗森林咁😍

🥗炸軟殼蟹凱撒沙律 $128
軟殼蟹炸得酥脆,羅文生菜夠新鮮

🦐西班牙蒜片蝦 $128
蝦肉爽口彈牙,好香蒜味

🍝香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉 $208
煎帶子表面煎到微微焦香,墨魚汁意粉口感有彈性
成個意粉好入味,香濃嘅蒜味入口之後漸漸有啲辣味岀嚟

🐂紅酒燴牛面頰伴紅蔥頭配薯蓉 $228
牛面肉肉質軟淋,有少少牛味,用紅酒煮過入味
薯蓉口感夠creamy

🍎焗酥皮蘋果撻配雲呢嗱雪糕 $108
酥皮焗得香脆,蘋果有先用肉桂粉炒過,外脆內軟
配埋雲呢拿雪糕超級夾
蘋果撻好好味,為呢一餐做咗一個好好嘅結尾
推介指數🌟🌟🌟

🍹PEAR HONEY $148
賣相好靚,淡淡嘅酒味夾雜梨嘅香味,唔會好甜
推介指數🌟🌟🌟🌟

2個人埋單$643
食咗2個前菜2個主菜1個甜品,都有半價好抵食
食到最後有啲飽,呢個份量可以夠三個人食😂
Cocktail好有特色,打卡一流又好飲👍🏻
店員服務態度超好,雖然好忙但係都唔會冇禮貌
絕對建議大家係有半價嘅時候去食,快啲把握最後機會去食啦
推介大家要去試吓呀🙌🏻🙌🏻

📍 尖沙咀諾士佛臺1號8樓