2022-09-02 80 浏览
想喺諾士佛台搵間清吧靜靜地飲嘢?🍸 我會介紹你嚟“Oasis”呢個諾士佛台嘅綠洲🏝餐廳位置非常方便,裝修設計grand grand地幾有feel,非常適合情侶約會👫🏻或者同朋友嚟傾計💬————————————————🥇西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治($128)👅 本身想等埋主食先影相,但真係太香忍唔住要食先🤣 烤過嘅西瓜配燒豬腩味道真係一絕,西瓜汁令到燒腩肉感覺無咁油膩,三文治咁夾住食口感更佳🥇炭烤羊架配寶雲酥羊西冷伴忌廉千層焗薯及南瓜蓉($288)👍🏻羊架唔韌又唔羶🐑,配埋南瓜蓉食口感就更加豐富,個同千層焗薯都唔錯,幾香脆🥈炭烤澳洲M5和牛肩肉伴黑松露薯蓉及時令蔬菜($428)👍🏻牛最鍾意食五成熟🥩,黑松露薯蓉令到塊扒個肉味更出,出乎意料地咁夾🍸The Oasis($148)👍🏻一場黎到無理由唔飲返杯Signature Cocktail 嘅😌雀仔🦜外型嘅酒杯非常吸睛👀,酸酸甜唔重酒味,應該幾啱女仔飲,就算唔飲酒叫黎打卡呃like都抵啦📸👅雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬($108)👍🏻甜品方面揀左朱古力撻🍫,撻皮鬆化,朱古力味香濃,配埋d雜莓食就無咁膩啦😝💬 即刻約埋另一半去試下啦———————
————————————————
🥇西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治($128)

🥇炭烤羊架配寶雲酥羊西冷伴忌廉千層焗薯及南瓜蓉($288)

🥈炭烤澳洲M5和牛肩肉伴黑松露薯蓉及時令蔬菜($428)

🍸The Oasis($148)

👅雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬($108)

💬 即刻約埋另一半去試下啦
​味道:🌕🌕🌕🌕🌑
抵食:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌗
————————————————
📍 Oasis Bar & Grill:尖沙咀諾士佛臺1號8樓
2022-09-02 56 浏览
“Oasis”意指綠洲🏝,亦有樂土嘅意思,相信餐廳環境同埋食物質素完全可以表達呢個感覺🥰~餐廳位置超級方便,就係尖沙咀諾士佛台,用餐位置分開2️⃣個區域,黑色高級裝潢及白色休閒區域二揀一,感覺非常適合帶另一半約會/同朋友摸住酒杯底傾計🈴️————————————————👅西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治($128)👍🏻 西瓜烤過會軟身啲,但依然汁水豐盈,西瓜甜味令豬肉更清爽,豬腩本身肉味濃厚🐖,豬皮Q彈,建議要加啲柚子醬一口過,品嘗到最佳味道👅炭烤羊架配寶雲酥羊西冷伴忌廉千層焗薯及南瓜蓉($288)👍🏻兩件色澤粉嫩嘅係羊西冷,有羊肉鮮味又唔羶,頂層香草麵包糠增添口感。帶脂肪嘅羊架油脂香味更濃🐑,南瓜蓉同香脆千層薯都唔錯,一碟可以試到兩款羊肉部位👅炭烤澳洲M5和牛肩肉伴黑松露薯蓉及時令蔬菜($428)👍🏻完美嘅五成熟牛扒,口感同肉味都very nice🥩,連配菜都排到好靚,重點係黑松露薯蓉同烤大蒜配牛扒好夾嘅啫👅The Oasis($148)👍🏻Signature Cocktail 嘅第一名,漸層紫色同羽毛營造氛圍感,配合餐廳雀鳥Logo🦜,味道酸甜又唔重酒味,適合一眾女士打卡👅雜莓香濃朱古力撻伴紅

————————————————
👅西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治($128)

👅炭烤羊架配寶雲酥羊西冷伴忌廉千層焗薯及南瓜蓉($288)

👅炭烤澳洲M5和牛肩肉伴黑松露薯蓉及時令蔬菜($428)

👅The Oasis($148)

👅雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬($108)
👍🏻軟心生朱古力撻🍫,撻皮意外地鬆化,一口咬下口感輕盈,黑莓同紅莓配朱古力甜品一流

🚩總結:諗定幾時再訪先😋
🌟注意:另收10%服務費
📍 Oasis Bar & Grill
地址:尖沙咀諾士佛臺1號8樓
2022-09-02 53 浏览
📍Oasis Bar & Grill難得平日放假,梗係要約好閏密黎番個久違的三層架high tea🤪今次揀左尖沙咀諾士佛臺呢間餐廳試下,之前都一直想試呢間因為tea set可以揀半鹹半甜或者全鹹~由於我地果日未想食甜野住,所以一於order個全鹹既set ($428 for 2)全鹹點set既食物包括: 自家香脆蝦多士、鵝肝慕絲多士伴果醬、金文畢芝士辣肉腸法包、煙三文魚慕絲餅乾、烤焗車厘茄忌廉芝士法包、炭燒大蝦伴牛油果醬撻、巴馬火腿配密瓜、炙燒芝麻吞拿魚、英式鬆餅配果醬及忌廉芝士全鹹點既tea set真係好岩我口味😛每樣食物既賣相都十分精美 味道都非常好😝性價比超高!!其中我最欣賞既係煙三文魚慕絲餅乾 我本身好鐘意食煙三文魚每次食自助餐都必定會夾黎食! 而呢個餅乾上既慕絲真係好重煙三文魚味,再加埋用左唔少既煙三文魚捲成花狀再放上餅乾面,而餅乾亦吸收晒煙三文魚既油脂,成個配搭真的好喜歡🥰另外我仲加左$28將飲品轉做Hot Fruit Tea, 原先以為係一杯水果茶,黎到係一壼既鮮果茶,入面仲有唔少菠蘿添🥳至於環境方面,可能因為係平日去食,預先訂枱既我地獲安排坐窗邊既位置,隔離仲有吊椅,打
📍Oasis Bar & Grill

全鹹點set既食物包括:

至於環境方面,可能因為係平日去食,預先訂枱既我地獲安排坐窗邊既位置,隔離仲有吊椅,打卡一流呢! 💫而店面整體裝潢以田園風為主,感覺柔和舒適,如果放工過黎happy hour都幾chill
  • All  savoury  afternoon  tea
2022-08-03 174 浏览
收工约朋友出尖沙咀諾士佛臺 chill吓🥂揀咗哩間人氣餐廳Oasis Bar & Grill先來倆杯Mocktail先Lips of an Angel 🍹哩杯Mocktail混合柑橘🍊蘋果🍎桃🍑酸酸甜甜容易入口😍仲有玫瑰花味添🌹我好鐘意👍另一杯Mocktail Lemon Fuji🍸檸檬汁🍋桂花蜜糖🍯碟豆花🦋味酸酸甜甜的😍有輕微桂花味好fresh🍹大家都唔算大肚餓😁所以點了唔多野食芒果蟹肉牛油果塔🥑 蟹肉夠多真材實料🦀三種食材融合一起味道好特别😋香蒜白酒藍青口伴法包 藍青口吸哂重味道濃湯汁配法包真係非常好味法包凍咗都係好脆👍最後點咗個有驚喜甜品🍧荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓楓糖醬及楓糖核桃雪糕 賣相唔算好特別但味道有驚喜喎🤩班戟都煙韌🍯加上楓糖醬甜甜地再配埋雪糕🤤好味道又好滿足👍推薦呀😍總括來講哩度服務好好🤗店員非常親切有禮👍坐得耐唔會催人走嘅感覺😄會再约朋友來chill吓🥂
收工约朋友出尖沙咀諾士佛臺 chill吓🥂

2022-07-28
  • 荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓 楓糖醬及楓糖核桃雪糕
  • 芒果蟹肉牛油果塔
2022-07-25 178 浏览
放工時間去左諾士佛臺Chill,呢樹真係好多酒吧選擇,其中呢間係我Fd介紹,食完都感覺唔錯既一間餐廳,最重要每一款食物都有暖碟,呢點真係好重要!Cream of Mushroom & Black Truffle $78Lobster & Crab Meat Bisque $108湯品會另外有個壺係你面前倒落去,足料仲夠曬香濃,而且真係有蟹肉蝦肉細嚐!Chilli Garlic Shrimp with Chorizo & Toast $128香濃醬汁配上蒜片蝦好惹味,仲有西班牙臘腸既配搭,好少係坊間會食到!Crab Meat Avocado & Mango Tartare $168超級Fresh既感覺,而且蟹肉一啲都唔慳,滿滿的蟹肉好豐盛!配合芒果、牛油果、蟹籽真係好配搭!Grilled US Angus Chuck Short Rib with Celery Puree & Seasonal Veggies $378US Angus份量同質素略為平凡,但做到皮燒粉嫩肉,加上醬汁同脆薯、粟米荀等配菜補救,完滿!Chocolate Mousse Tart with Berries & Ra

Chocolate Mousse Tart with Berries & Raspberries Sauce $108
朱古力撻夠曬脆口有層次,口感好唔錯,而且勁甜朱古力再同勁酸既紅莓交錯既感覺,衝擊味蕾!

Lemon Fuji $88
(Fresh Lemon Juice, Osmanthus Honey, Soda Water, Butterfly Pea Ice)

環境食物質素都唔錯,對於諾士佛臺既價格都好合理,可以一班人黎Chill下就更加好!

📸 Credit to Instagram: @mroolong
2022-07-24 23 浏览
二訪The Oasis,我好鍾意呢間餐廳,簡直係繁囂尖沙咀中的小綠洲!餐廳以清新擺設打造,環境寛敞!除了座位,連裝飾燈都融入大自然氣氛,用上雀鳥擺設燈飾。上次食lunch,今次黎食dinner另有一番情調。🌟The Oasis $148Signature Cocktail The Oasis,雀鳥造型既特製酒杯, 飲落有少少玫瑰味又有d荔枝味, 粉紅色偏甜既果酒非常推薦女仔飲, 但重點係個杯非常特別, 雀仔嘅形狀真係打卡一流🌟龍蝦汁天使麵伴大虎蝦及三文魚籽 $258大大隻虎蝦配埋三文魚籽勁吸引眼球!濃郁嘅龍蝦汁份量唔會太多,天使麵煮得軟硬度適中好入味,剛剛好掛晒成個天使面上面。大虎蝦肉質新鮮爽甜,大大隻彈牙仲有蝦膏,配合非常新鮮嘅三文魚籽,非常好的配搭!🌟自家制香脆蝦多士 $98好有驚喜的小食香脆蝦多士,入口非常鬆脆,脆過食薯片呀! 多士裡面有滿滿的蝦肉,蝦肉好鮮甜,仲有沙律醬配埋,非常推介!🌟雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬 $108朱古力撻外層脆脆的,裡面係香濃的朱古力,非常香滑幾乎流心。面層有黑色紅色雜莓,酸酸甜甜,中和番朱古力的甜,完滿地為呢餐劃上句號。

🌟The Oasis $148

🌟龍蝦汁天使麵伴大虎蝦及三文魚籽 $258

🌟自家制香脆蝦多士 $98

🌟雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬 $108
2022-07-24 20 浏览
The Oasis環境舒適,部分座位以鳥籠設計,影相打卡一流,絕對係同好友相聚的好地方!Lips of an Angel $108呢款Signature Mocktail好香玫瑰味,飲落係香甜既蜜桃配上清新蘋果汁,加左梳打水,杯邊用上玫瑰花瓣作點綴,打卡一流 酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 $228大大原隻軟殼蟹炸到好香脆,意大利飯好creamy,軟硬適中,仲要吸晒d高湯汁。蟹肉和蟹膏份量十足,每一口都充滿濃郁的蟹鮮味!海鮮生蠔拼盤 $428個拼盤好豐富,內有龍蝦,生蠔、阿根廷紅蝦、鮑魚,青口。龍蝦好大隻,肉質鮮甜仲有好多膏。生蠔肉質飽滿,入口好creamy! 鮑魚肉厚鮮甜,紅蝦蝦身好大隻,入口口感彈牙,甘甜爽口!雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬 $108香濃的朱古力配上雜莓,作為飯後甜品一流

Lips of an Angel $108

酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 $228

海鮮生蠔拼盤 $428

雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬 $108
香濃的朱古力配上雜莓,作為飯後甜品一流
2022-07-22 157 浏览
上次食過覺得好正,今日媽媽生日,專登book呢間同佢黎食精緻下午Tea. 媽媽唔太喜好甜品,所以揀就揀左個全部都係鹹點的 ALL SAVOURY AFTERNOON TEAHomemade Crispy Prawn Toast自家製香脆蝦多士蝦多士的多士外皮炸得好脆,入口「索索」聲,配上沙律醬更加好味🤤Foie Gras Terrine w/ Jam鵝肝慕絲多士伴果醬 整件放入口,鵝肝嘅質感好Creamy 配上果醬,令味道唔會單一,多士好脆增加口感Pepperoni & Camembert Cheese Baguette金文畢芝士辣肉腸法包芝士的味道好soft, 完全無搶到辣肉腸的味,加埋法包入口感覺上唔會好乾身Smoked Salmon Mousse Cracker煙三文魚慕絲餅乾對於半個三文魚愛好者來講,超正,好多煙三文魚整合到好似朵玫瑰花咁,煙三文魚入口唔會太鹹Roasted Cherry Tomato Cream Cheese Toast烤焗車厘茄忌廉芝士法包個人對車厘茄唔太鐘意,因為怕酸,怕食呢個又無好酸既感覺,都易入口Grilled Prawn w/ Guacamole T
ALL SAVOURY AFTERNOON TEA

金文畢芝士辣肉腸法包

Smoked Salmon Mousse Cracker
煙三文魚慕絲餅乾

烤焗車厘茄忌廉芝士法包

Grilled Prawn w/ Guacamole Tart
炭燒大蝦伴牛油果醬撻
媽媽先食大蝦後食牛油果醬撻會覺得好鹹
而我成件放入口,可能大蝦的味道偏淡,中和左牛油果醬嘅鹹味,整件食味道OK

Parma ham with Melon
巴馬火腿配密瓜
甜甜嘅蜜瓜配上偏鹹嘅巴馬火腿,一齊食味道不錯

Sesame Seared Tuna
炙燒芝麻吞拿魚
吞拿魚質感一啲都唔韌,可能係炙燒半熟嘅關係😁

Scone w/ Jam & cream
英式鬆餅配果醬及忌廉芝士
食物一黎到就即刻食咗個鬆餅先,我覺得個鬆餅要趁佢熱辣辣時食先係最正,我鐘意配上果醬,令鬆餅有點點味道

另加特色飲品
Queen's Garden
我同上次一樣都係揀咗Queen's Garden, 奶蓋部份一樣Creamy

Lemon Fuji
媽媽就揀左Lemon Fuji, 佢話呢杯好啱佢飲,顏色好靚好鍾意😊

2022-07-22
2022-07-16 112 浏览
星期日晚同老公出去食晚飯。墨西哥芝士雞肉烤餅配以牛油果醬、番茄莎莎、酸忌廉,烤餅餡料好rich,滿滿既芝士同雞肉,正。黑松露大啡菇芝士意大利飯大啡菇唔係以原個上,反而初成一條條,方便食用,整個意大利飯都好creamy,唔錯。荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓,楓糖漿及楓糖核桃雪糕鐵鍋班戟好少見到,要小心掂到個鐵鍋,超級熱。班㦸同我平時食過既好唔同,食到比較厚身時,有種食緊雞蛋糕既感覺,好食。Diamond In The Sky叫左杯Signature Cocktails,賣相好靚,bling bling的,真係好似鑽石甘,味道亦容易入口。
星期日晚同老公出去食晚飯。

墨西哥芝士雞肉烤餅

黑松露大啡菇芝士意大利飯

荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓,楓糖漿及楓糖核桃雪糕

Diamond In The Sky

2022-06-12
裝修靚,服務OK,食物一般,無下次<西班牙蒜片蝦>急凍蝦好爽但無味,個汁好水汪汪味道麻麻<廣島蠔濃湯伴烤椰菜花>個湯似茶餐廳奶粉溝出黎的白湯﹑只係比例厚身,兩個濃over cook食落似蠔豉<炭烤美國安格斯牛小排>唔錯,有牛味,夠淋<炭烤西班牙栗飼豬鞍>厚切豬鞍肉質唔會好乾,不過不失<卡邦尼意粉>勁多黑椒,好辣,除左辣食唔到其他味,辣到食唔到,因為太肚餓唯有叫多一份走黑椒的,好濃蛋汁同芝士
裝修靚,服務OK,食物一般,無下次

<西班牙蒜片蝦>
急凍蝦好爽但無味,個汁好水汪汪味道麻麻

<廣島蠔濃湯伴烤椰菜花>

<炭烤美國安格斯牛小排>
唔錯,有牛味,夠淋

<炭烤西班牙栗飼豬鞍>
厚切豬鞍肉質唔會好乾,不過不失

<卡邦尼意粉>
2022-07-09
  • 炭烤美國安格斯牛小排
2022-07-06 103 浏览
今日同朋友係尖沙咀行完街,血拼完就梗係肚仔餓。我哋揾咗間有啲口碑嘅樓上西餐廳。環境優雅有情調,啱晒同伴侶嚟浪漫下💕~頭盤、小食、飯同意粉、肉類應有盡有,價錢合理。🍸Romantic Souffle ($148) - 嗌返杯Signature cocktail 試下先~呢杯酒好有驚喜,用Gin嚟做底就,加上新鮮嘅士多啤梨同、士多啤梨酒同柑橘味,酸酸甜甜咁就更易入口。不得不提上面嘅泡沫,真係做到Souffle嘅感覺,甜得嚟帶櫻花香味。仲有一個驚喜就係冰塊入有mint,真係好花心思同高質!🦞🦪龍蝦海鮮生蠔拼盤($428)- 哇賣相相當吸引!有原隻波士頓龍蝦、新鮮生蠔、磯燒鮑魚、大蝦同青口,全部都好新鮮。個機燒鮑魚就令人最難忘,肉質彈牙爽口,仲好鮮甜。個份量都幾大,2-4人分享都ok。🍝冬陰功海鮮扁意粉($198)- Fusion意粉好岀色,本身已經係冬陰功控,加上扁意粉估唔到味道咁夾,辣辣地好惹味。仲有爽口嘅大蝦同新鮮青口,真係好豐富。

環境優雅有情調,啱晒同伴侶嚟浪漫下💕~

頭盤、小食、飯同意粉、肉類應有盡有,價錢合理。

仲有一個驚喜就係冰塊入有mint,真係好花心思同高質!

2K
同朋友一齊喺尖沙咀,佢話想食高質西餐,咁我都冇乜考慮,就決定帶朋友嚟呢間樓上餐廳,因為呢度食物美味兼質素好穩定,基本上次次嚟都好食,所以我耐唔耐就想去番尋味😆我自己叫咗呢啲食物,朋友食乜我就唔理佢啦😆:- $138 嘅「芒果大蝦栗米片脆脆沙律🥗 MANGO & PRAWN CRUNCH SALAD, WITH TORTILLA CHIPS & HONEY MUSTARD」:芒果🥭鮮甜,大蝦🍤肉質結實😋,配埋栗米脆片,有啲啲墨西哥菜🇲🇽嘅感覺😆;仲有好新鮮嘅沙律菜,食落感覺清新又健康😆;加埋少少HONEY MUSTARD 醬汁, 更加好味😋- $288 嘅「炭烤羊架配寳雲酥羊西冷伴忌廉千層焗薯及南瓜蓉 GRILLED LAMB CHOP WITH LAMB SIRLOIN, POTATO GRATIN & PUMPKIN PUREE」:羊架🐑叫咗七成熟,廚師對火候🔥控制得唔錯,羊肉🥩有啲咬頭,又有啲鮮紅色較生嫩嘅部份😋;仲有,千層焗薯🥔出奇地美味😋- $98嘅「YUZU SUNSHINE」:裏邊嘅材料有「Yuzu Honey Tea, Lemon Juice, Cranberry Jui

我自己叫咗呢啲食物,朋友食乜我就唔理佢啦😆:

- $98嘅「YUZU SUNSHINE」:裏邊嘅材料有「Yuzu Honey Tea, Lemon Juice, Cranberry Juice, Soda Water, Homemade Dry Lime」:不嬲都鍾意ゆず 柚子嘅味道,呢杯幾清新😋
- $98嘅「荷蘭🇳🇱鐵鍋班戟配新鮮雜莓,楓糖漿及楓糖核桃雪糕 DUTCH BABY PANCAKE WITH MIXED BERRIES MAPLE SYRUP, MAPLE & WALNUT ICE CREAM」:又雪糕🍦又pancake又楓糖漿,甜得我非常開心😆

真係好美味,非常滿足嘅一餐😆
2022-06-29 15 浏览
今日放假,逼老公陪我食港女Tea 打咭,因為老公吾食甜品,搵左呢間有全鹹點食既tea set ,今次佢仲食得多過我平日tea set $428/2 ,真係算好抵食,又夠飽 有八款鹹點加二件英式鬆餅1.蝦多士,多士好脆2.鵝肝慕絲多士加果醬,鵝肝好滑3.芝士辣肉腸法包,好多芝士,好重本😂4.煙三文魚慕絲餅乾,超多三文魚,足料5.車厘茄忌廉芝士法包,好清甜好味6.大蝦牛油果醬撻,大蝦同牛油果醬好夾,健康又清新7.Parma ham 青蜜瓜,清爽,夏天食好岩8.芝麻吞拿魚青瓜,吞拿魚厚切,有口感,配青瓜好fresh 9.英式鬆餅兩件,好香好鬆軟,上枱仲暖笠笠飲品earl grey 加凍檸茶雖然全部鹹點但大部分都好light ,所以食飽都吾膩,完全無罪惡感

平日tea set $428/2 ,真係算好抵食,又夠飽

8.芝麻吞拿魚青瓜,吞拿魚厚切,有口感,配青瓜好fresh
9.英式鬆餅兩件,好香好鬆軟,上枱仲暖笠笠

飲品earl grey 加凍檸茶
2022-06-26 72 浏览
朋友揀咗呢間位於尖沙咀諾士佛臺酒吧西餐廳為我慶生,餐廳環境好有氛圍感。我哋嗌咗兩杯特色飲品,第一杯充滿少女感粉色的Lips of an Angel,酒杯外仲有玫瑰花瓣裝飾,有淡淡玫瑰清香同桃味甜香。另一杯Lemon Fuji打卡都好正,蝶豆花染色冰粒漸層猶豫富士山,酸甜檸檬汁加梳打水,清新開胃解膩。柚子牛油蜜糖雞翼酥脆肉嫩的雞翼,炸得均勻唔油膩厚粉,甜脆中帶點清新柚子味,新奇有趣。自家製香脆蝦多士焦香的三邊脆皮夾住爽口蝦滑口感豐富,沾上醬料食開胃解膩。香烤西班牙式八爪魚八爪魚有咬勁得來唔會太韌,有烤箱的手指薯仔同車厘茄配菜,作為頭盤少食多滋味。香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉大大粒帶子鮮甜可口,意粉屬扁身口感彈滑,墨魚汁的鮮味融入蒜辣好惹味。龍蝦汁天使麵拌炭燒大虎蝦及三文魚籽大虎蝦夠厚肉鮮美,幼滑的天使麵拌惹味的龍蝦汁同爽甜三文魚籽,整個鮮度提升口感層次。甜品選擇了極具人氣的荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓、楓糖漿及核桃雪糕,蛋味濃郁,口感軟糯果然名不虛傳。

柚子牛油蜜糖雞翼

自家製香脆蝦多士
焦香的三邊脆皮夾住爽口蝦滑口感豐富,沾上醬料食開胃解膩。

香烤西班牙式八爪魚

香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉

龍蝦汁天使麵拌炭燒大虎蝦及三文魚籽

2022-06-22 64 浏览
朋友仔生日,當然要同佢食番餐正嘢,於是book左位於尖沙咀的#Oasis Bar & Grill , 呢度環境靚而且不會嘈吵,地方又便利🥳。開胃前菜點了✴️芒果蟹肉牛油果塔,買相超美的,食材有厚厚的蟹肉,上面鋪左滋味蟹籽,健康牛油果🥑配上甜甜的粒粒芒果🥭,必點之選😉。✴️龍蝦汁天使麵伴炭燒大虎蝦三文魚籽,這個十分有特色,虎蝦堅大隻,肉質爽彈且有淡淡炭燒香味,而個天使麵用了惹味醬汁,啖啖滋味。點了一杯✴️ Lip of the angel ,用咗花花做裝飾,Display 得好靚 ,飲落味道甜甜,好啱至愛桃味 嘅老友飲💟。

而個天使麵用了惹味醬汁,啖啖滋味。

點了一杯✴️ Lip of the angel ,

2022-06-22