2020-12-22 617 浏览
悠閒的星期日,又來到Sogo血拼,因為早早買完,所以剩下的時間就是揾下有乜好食!朋友二話不說就提議去Ninety’s ,因為它在銅鑼灣新開了分店。有人提議當然歡迎之至。没到過其他分店,銅鑼灣分店比我想像中大,一字型的吧枱橫跨全店。吧枱以外就是一張張二人枱。我們去的時間不算晏,但都已坐滿了人!很喜歡這種木系的風格,配上淡黃的燈光,一派柔和。每張枱上面都放了一枝備長炭水,供客飲用。coffeeshop來說,很貼心!因為這是不賺錢的項目!餐單選擇分明,分好了午市及晚市選擇,最啱我地呢啲選擇困難的人!酒類選擇更是不少。點了Holy Crab 班尼迪和牛油果多士。飲品先上,我的Black Latte拉花好靚,無咖嘛因成份!黑白色的造型是因為全杯都加入了竹炭。朋友的Mocktail是Graphfruit buddy。葡萄柚味好濃,香甜得黎有淡淡的檸檬和薑味,層次豐富。食物上枱一刻好驚喜,估唔到造型成件藝術品一樣。牛油果多士顏色繽紛,粉紅色、綠色、白色、啡色的配搭帶點俏皮可愛。多士香脆,流心蛋幼滑,乳酪酸甜,配上牛油果、生菜等,是健康清新之選。Holy Crab上面有一塊煎得金黃的蟹餅,鋪上是滿滿的

Holy Crab上面有一塊煎得金黃的蟹餅,鋪上是滿滿的蟹肉,有2大隻流心蛋,好足料!再加上橙黃辣椒汁和粒粒芝士作調味,帶點微辣,多了一份惹味!

雖然只是只試了輕食,但食物是有心思有誠意,咖啡以外就是間有格調的西餐廳,路過銅鑼灣,不妨一訪。
2020-12-06
下午茶
-🦄NINETYS @ninetysroastery-JAPANESE MUSHROOMS SALAD Hkd108Rating🌕🌕🌕🌕🌑-⚠️由1214-1231期間經OPENRICE訂位有半價優惠⚠️不過只適用於早餐時段0800-1130⚠️另外優惠只適用於銅鑼灣利園2期嘅分店⚠️有關詳情請向餐廳查詢返😆我都係上網睇咋🙈-其實一直都好想試食 @ninetyscoffee 嘅BRUNCH近日佢哋係銅鑼灣開咗分店🥰又咁啱有50%Off半價就可以食到咁高質素嘅食物真係好抵😳😳所以我諗都唔諗就即刻訂左位 雖然食早餐係好早...我住大西北一起身就搭車出嚟食🤥其實好痴線🤣不過食到啲咁好食嘅食物😋心情都好返晒☺️而另外兩間分店🥺就唯有等遲啲先再去啦😩-因為今次有50%OFF優惠😛所以我叫咗兩樣野🥳分別係一個素食嘅磨菇沙律🥗同埋三文魚🐟三文魚嘅分享食評可以睇我下一個POST呀😈-♦️JAPANESE MUSHROOMS SALAD🍄顧名思義其實係以菇菌類做主角嘅沙律🥗首先佢擺盤真係好靚🤤絕對係食得又睇得👍🏻我本身以為佢好似平時個啲咁 一碟咩都炒埋一齊🙊面頭有啲醃咗嘅青瓜同埋甘荀🥕中間夾雜住海帶沙律入面仲會有好
🦄NINETYS @ninetysroastery
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
⚠️不過只適用於早餐時段0800-1130
⚠️另外優惠只適用於銅鑼灣利園2期嘅分店
⚠️有關詳情請向餐廳查詢返😆我都係上網睇咋🙈
近日佢哋係銅鑼灣開咗分店🥰又咁啱有50%Off
半價就可以食到咁高質素嘅食物真係好抵😳😳
所以我諗都唔諗就即刻訂左位 雖然食早餐係好早...
我住大西北一起身就搭車出嚟食🤥其實好痴線🤣

埋單個陣店員問我會鍾意沙律多啲定三文魚多啲🤣
我真係答你唔到...因為兩個都好好食各有各好😳
不過如果真係要答...就三文魚啦☺️
雖然今日坐BAR檯但係都坐得好舒服😌
感覺 @ninetysroastery 嘅店員都好NICE😋
期待遲啲去埋另外兩間分店試吓先🤤
2020-12-19
$224 (早餐)
2020-12-16 203 浏览
朋友係呢邊返工,佢話呢間睇落好正,於是今次同佢過來一齊打卡。.🌸Siu Wan Rice $168傳說中嘅黯然銷魂飯,但更高一籌。首先擺盤方面極具心思,擺得好靓好啱打卡。相當 IG-able~.叉燒軟熟帶甜香味,同一般叉燒有好大分別。日本米飯加鰻魚汁,口感香甜。有兩個半熟煎蛋🍳,撈埋飯一齊食,一流。💗.🌸 Holy Crab Benedict $198最愛呢個,好食到超乎想像。麵包係全麥,睇落好似好硬但其實好鬆軟。中間係滿滿嘅蟹肉,口感軟熟,加上自製辣椒醬,味道說不出的正。.擺盤同樣好好睇,好好拍。.🌸 Fruit Romance $48呢杯係mocktail,橙汁味道香甜。.🌸 Milk Oolong $58牛奶烏龍茶但冇添加牛奶🥛。飲落有淡淡牛奶味嘅烏龍茶,清新特別。.呢間真係好值得打卡,環境優雅,想坐bar檯,坐窗邊都得。影相打卡一流~

🌸Siu Wan Rice $168
傳說中嘅黯然銷魂飯,但更高一籌。

🌸 Holy Crab Benedict $198
最愛呢個,好食到超乎想像。
麵包係全麥,睇落好似好硬但其實好鬆軟。

擺盤同樣好好睇,好好拍。
🌸 Fruit Romance $48
呢杯係mocktail,橙汁味道香甜。

🌸 Milk Oolong $58
牛奶烏龍茶但冇添加牛奶🥛。
飲落有淡淡牛奶味嘅烏龍茶,清新特別。

2020-12-08
  • Holy Crab Benedict
  • Siu  Wan  Rice
2020-12-15 224 浏览
有次經過利園無意中發現咗呢間人氣店🥳我同朋友即刻入去坐低😂Piggy Piggy $168賣相我比💯😍香脆嘅麵包配上豬面頰肉豬肉唔會好肥膩 再加上mustard成件事令到個burger昇華左唔少😏Black Truffle Pasta $168彈牙嘅意粉較為粗身 充滿黑松露味佢哋嘅菜式充滿大自然氣息、花藝元素💐靚到唔捨得食🤯😩最後到甜品🥰Melty cheese $98味道同口感似Basque Cheesecake 不過係Sour version😹超香檸檬味🍋兩個人share都唔過分🤪

有次經過利園無意中發現咗呢間人氣店🥳

豬肉唔會好肥膩 再加上mustard

成件事令到個burger昇華左唔少😏

Black Truffle Pasta $168

彈牙嘅意粉較為粗身 充滿黑松露味

佢哋嘅菜式充滿大自然氣息、花藝元素💐

靚到唔捨得食🤯😩

最後到甜品🥰

Melty cheese $98

味道同口感似Basque Cheesecake

不過係Sour version😹

超香檸檬味🍋

兩個人share都唔過分🤪

2020-12-14 158 浏览
Lee Garden 新開左一間環境好chrill 主打咖啡既coffee shop 除左咖啡 仲有有心思既食物 同朋友叫左兩份benedict 兩杯coffeeHoly Crab Benedict- 賣相一流 好似食緊藝術品 蟹餅足料 加埋蛋汁 個包索哂 配合一齊食真係人間美食Suckling pig Benedict-同樣賣相精緻 非常presentable 一塊麵包夾一塊豬肉 雖然無任何調味醬 但就埋食已經好好食 豬肉好淋 好juicyLatte- 連Latte 都可以簡咖啡豆 簡左nutty 個奶香非常香 食完benedict 飲呢個真係好完滿 仲跟埋藍莓乾 清清甜甜 配咖啡一流Long Black-好小地方機沖long black 有fruity 既味道 有真係好唔錯!
2020-12-14 116 浏览
My wife and I was walking around in Causeway Bay. We were not too hungry, but wanted to find a place to chill. Finally, we found NINETYs. NINETYs is cozy and quiet, which is a comfortable place to talk with friend. There is a big bar table and open kitchen in the middle and you can see the staff are professional. We ordered two burgers, one is the “Piggy Piggy” and one is the “Holy Crab Benedict”. Both of the the burgers are special fusion and mixed well. You cannot imagine these ingredients can

We ordered two burgers, one is the “Piggy Piggy” and one is the “Holy Crab Benedict”. Both of the the burgers are special fusion and mixed well. You cannot imagine these ingredients can be so match with each other. They use Hong Kong made whole wheat burger bun which are delicious and healthy.

We also ordered a black Latte(no coffee in it) and a white mocha coffee. The mocha coffe is extra ordinary and you can tell it is good by the plenty of chocolate.
第一次巧遇在灣仔 就被ninetys 所迷惑了精緻的裝修 美輪美奐的食物組合以及用心制作的咖啡 今次來到銅鑼灣的分店 疫情底下 午巿晚巿都不作考慮了所以避開人群晨早黎到食個早餐先位處利園 格調更有味道 觀感都有所提昇仍然以咖啡作主打 簡潔而且店面以水泥作主調 感覺係RELAX又有味道舒適不造作 長長吧枱 可以睇住咖啡師既工藝過程 享受一片落地大玻璃窗  營造了閙巿綠洲感覺用上了竹炭淨化水 健康又環保 感覺很和諧 大大嚿竹炭 仲有氧氣走緊出黎架!!!!!NINETYS既利園店分為白黑 兩張MENU白天黑夜 之分 簡單易明 而且分好了 「肉、豬、 禽、 鮭、 鮮、 素」 任君選擇當中揀了PIGGY PIGGY故名思義 係同豬仔有關既 用上西班牙豬面肉 制作成叉燒 再配合全麥BURGER麥包 加入泰式木瓜、芒果沙律同蜜糖介末 口感好多元化 而且味道層次十足有東南亞風味之如 又不失叉燒香味 而且有蔬果配搭下 叉燒一啲都唔覺得有任何油膩感 呢個係AVOCADO TOAST 屬於素食類 難得一個星期天 享受一下GREEN MORNING 都係一個唔錯既選擇 最估唔到佢上枱一刻係咁有色彩 視覺比味道
第一次巧遇在灣仔 就被ninetys 所迷惑了

長長吧枱 可以睇住咖啡師既工藝過程 享受

一片落地大玻璃窗  營造了閙巿綠洲感覺

用上了竹炭淨化水
健康又環保 感覺很和諧

大大嚿竹炭 仲有氧氣走緊出黎架!!!!!

NINETYS既利園店分為白黑 兩張MENU

當中揀了PIGGY PIGGY
故名思義 係同豬仔有關既
用上西班牙豬面肉 制作成叉燒 再配合全麥BURGER麥包
加入泰式木瓜、芒果沙律同蜜糖介末

口感好多元化 而且味道層次十足
有東南亞風味之如 又不失叉燒香味
而且有蔬果配搭下 叉燒一啲都唔覺得有任何油膩感

呢個係AVOCADO TOAST 屬於素食類
 最估唔到佢上枱一刻係咁有色彩 視覺比味道更早受到誘惑

由水煮蛋、牛油果、自發包加上紅菜頭乳酪醬
健康度大大提昇 而且味道係出奇地夾
乳酪充當了MIXER既角色 將各材料拉在一起

當然 咖啡是少不了
今次選擇了WHITE COFFEE 既FLAT WHITE
咖啡豆用上FRUITY BLEND 有50%巴西豆 50%中非BURUNDI
味道上會係有勁度,乾淨但低酸度的一種

最喜歡這一有心的搭配
當咖啡遇上果仁 健康的組合
糖尿的風險大大降低
而且一口咖啡一口果仁 香味會環迴於口腔之中

一日之計在於晨 可以係咁惡劣既社會環境下 嘆一杯咖啡 用一頓富早餐
滿足、滿意又滿心歡喜
期待下次的到訪
$120 (早餐)
2020-12-13 108 浏览
☺️我想介紹呢度好味高質又舒服的餐廳比大家,佢有幾間分店,呢間就係利園二期內,所以環境好寧靜架Ninetys 既裝潢、燈光、食物都特別設計過,亦都用咗好多食用花去修飾,令到食物都變得唔單一同埋吸引💕Fine🍸Japanese Scallops Ceviche擺碟好精緻,佢係用日本帶子一定有品質嘅保證,將帶子刺身同食用花一齊食好特別同清新Casual🍸Piggy Piggy in Casual係用多殼包夾住慢煮厚切豬,前者有嚼勁煙煙韌韌;豬肉厚實有咬口,同平時食嘅好唔同, 加埋清新既沙律,成個Burger都變得輕盈Casual🍸Beef Cheek慢煮嘅和牛面頰同下面嘅薯蓉都好軟淋,紅酒、黑松露都滲入其中,味覺好豐富Casual🍸Black Truffle Pasta店員服務好好,佢介紹呢款呢通心意粉,食落會有特別嘅口感。咁幼細既意粉都可以通心好有趣,啲黑松露醬汁亦係內外沾住Dessert🧁Melty Cheese雖然整口都是芝士但口感鬆軟,仲有檸檬同乳酪的混合🧀️ 因爲係即時整,一定要趁熱食就冇咁膩☕️除左食之外,佢既咖啡都係享受單品,鍾意既朋友試番杯呀呢度自然又健康,混合多國的菜色帶黎驚喜

Casual🍸Piggy Piggy in Casual

Casual🍸Beef Cheek

Casual🍸Black Truffle Pasta

Dessert🧁Melty Cheese

☕️除左食之外,佢既咖啡都係享受單品,鍾意既朋友試番杯呀

呢度自然又健康,混合多國的菜色帶黎驚喜,大家嚟到記得好好享受同埋欣賞呀💕
2020-12-13 95 浏览
💆想比時間放鬆一下自己,就去個靚地方滿足下,Ninetys應該比食客更加想帶出呢種感覺吧🍸呢度有吧枱位、大自然位同一般餐桌位,有機會坐到唔同嘅位餐牌都係Fusion cuisines,分左Day and Night, Casual and Fine, 可以根據自己的喜好去配搭每檯都有一大支備長炭水,淨化過既水好似係有少少唔同☺️🐂Beef Cheek in Casual:前者係用紅酒慢煮超軟爛,牛味同紅酒完全混和左一齊🍷;薯蓉則同黑松露一齊煮, 一啖食咗佢地,都各有突出無違和感🍥Japanese Scallops Ceviche in Fine:來自日本嘅帶子,特別鮮甜同圓潤呀,仲加左orange gel, Mint salt,咁樣嘅配搭真係好特別同清新,食用花擺碟亦好仔細,一齊放入口嘅時候,有一種處於大自然嘅感覺呀🍝Black Truffle Pasta in Casual:黑松露的香係有種莫名的吸引,通心意粉真係第一次試,口感幾有趣,尸因為每條既層次都一變二,而基本上食物都有食用花去做擺碟🍰Melty Cheese in Dessert :它有點似梳乎厘非常鬆軟同暖暖地、但又很實在,
🍸呢度有吧枱位、大自然位同一般餐桌位,有機會坐到唔同嘅位

每檯都有一大支備長炭水,淨化過既水好似係有少少唔同☺️

🐂Beef Cheek in Casual:

🍰Melty Cheese in Dessert :
它有點似梳乎厘非常鬆軟同暖暖地、但又很實在,味道都豐富好多,你會嚐到fresh lemon🍋 sour cream , yogurt

怕人多的話記得早啲黎或者預訂呀😉,早左米係銅鑼灣shopping下先
🥰香港人真係要慢慢嘆,停低chilling~
2020-12-12 88 浏览
之前已經去過灣仔嗰間Ninety’s , 平日都好多人排隊,今次嚟到新開銅鑼灣店,聽聞啲嘢食都好特別! 餐廳裝修簡約但好靚,仲有個小樹可以俾你坐喺嗰度同朋友傾吓計,周圍都裝修得舒舒服服! 佢哋仲預備左備長炭飲用水! 經店員介紹,我哋點左一個Siu Wan Rice 店員問我有冇聽過暗然銷魂飯,即係叉燒飯! 開頭都以為冇乜特別,但係識落真係非常唔同,用黑毛豬叉燒真係肉質彈牙嫩滑,而且個醬汁比平時出邊食嘅叉燒飯特別好多!個飯底用珍珠米,撈咗少少其他甜甜地的sauce , 成個飯又靚又好食! 跟住我哋點左Beef Cheek ...又係店員介紹,呢個牛面頰肉真係超超超好味,鍾意食牛嘅朋友一定會覺得好特別! 最正係用黑松露薯蓉做底,以為普普通通,但係食落又有一種唔同嘅sauce ...總之三個字,勁推介!店員果然冇介紹錯,下次我嚟會試吓其他嘢!

店員果然冇介紹錯,下次我嚟會試吓其他嘢!
2020-12-11 126 浏览
岩岩好趕得切係禁堂食前食埋🅽🅸🅽🅴🆃🆈🆂💞 佢係一間勁岩打卡既cafe📸都幾大間 坐得幾舒服餐廳入邊仲有好多影靚相既位但我都係乖乖坐埋一邊等食野🐷睇完個餐牌 再睇下OpenRice 唔知點解個個都食𝕊𝕚𝕦 𝕎𝕒𝕟 ℝ𝕚𝕔𝕖😂 好彩我堅持己見 要試下新款 真係好好食😘🥕𝔹𝕖𝕖𝕗 𝕔𝕙𝕖𝕖𝕜 $𝟚𝟠𝟠打卡一流😣 擺盤超級靚 色彩勁豐富其實都好大份 仲要超好味🥺佢地用左慢煮既方法一路煮 啲紅酒一路慢慢滲入啲牛牛到🐮搞到個牛臉頰超級軟冧嫩滑😍 而且仲保留勁重既牛味仲有啲薯蓉係底😇 試過將啲薯蓉放係牛牛上邊一啖食落肚😂又係另一種滋味☺️🥕ℍ𝕠𝕝𝕪 ℂ𝕣𝕒𝕓 𝔹𝕖𝕟𝕖𝕕𝕚𝕔𝕥 $𝟙𝟡𝟠呢個都無揀錯💘! 睇相好似好燶咁 但其實無燶味🤔個全麥包出乎意料地唔dry 仲有啲葵瓜籽既物體係上邊(原諒我對健康食品既無知😂) 口感豐富左💕咁我就係漏口既😂成日食野都會跌幾舊落隻碟到🤦🏼‍♀️果日食食下 跌左中間啲蟹肉出黎結果😱我發現 如果淨係食中間果層肉 係好juicy😱 而且有種新鮮感😱 超豐富既蟹肉量 蟹味超濃😱 分開同一次過食係兩種滋味😱🥕𝕄𝕚𝕝𝕜 𝕔𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 $𝟜𝟠我呢啲唔飲茶 唔飲咖啡既人😂 黎到
岩岩好趕得切係禁堂食前食埋🅽🅸🅽🅴🆃🆈🆂💞

試過將啲薯蓉放係牛牛上邊一啖食落肚😂
又係另一種滋味☺️

🥕ℍ𝕠𝕝𝕪 ℂ𝕣𝕒𝕓 𝔹𝕖𝕟𝕖𝕕𝕚𝕔𝕥 $𝟙𝟡𝟠
Holy  crab  benedict

呢個都無揀錯💘!
睇相好似好燶咁 但其實無燶味🤔

不過就無得打卡😂~ 好樸實既外表

🥕ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠 𝕓𝕝𝕖𝕟𝕕 𝕞𝕠𝕔𝕙𝕒 $𝟜𝟚

呢杯就靚到dum一聲啦😇 幾款豆整出黎 好似係香濃啲😈
Holy  crab  benedict
好少café好似呢間有呢種日與夜既強烈對比,日頭係窗邊位置透過自然光既照射,而產生光合作用既感覺;就係黃昏與黑夜之間,一絲光芒瞬間驟變為充滿暗黃既燈光,開始映射周邊;成個環境籠罩住藝術舞台既氣息。而今次「NINETYs · Roastery」依然帶來希望,繼中環、灣仔,終於輪到銅灣灣,我既然係佢既忠粉,無論佢開到邊區,我都會支持佢!👇📌黑.N i g h t.夜 -♦️P o r k - ▪ Piggy.Piggy - $168▫ 正所謂一個burger一份愛,係寂靜既舞台上,就算豬肉都可以成為主角,用上伊比利亞黑毛豬面頰肉,果然有驚喜。食落肉質爽彈嫩滑,再配上蜜糖芥茉醬,成個賣相係相當IGable;底層既泰式沙律,清新感瞬間爆發;而麵包則係全麥造,整體口感更加豐富!♦️V e g g i e -▪ Black.Truffle.Pasta - $168▫ 松露可以話係天造之物,無論佢去到邊都會係漆黑中既星星,閃耀全埸。當然鮮花都需要綠葉既扶持,意粉就係佢既最佳拍檔。一入口松露味道濃郁,cream sauce質感順滑,而pasta亦幾有咬口;加上擺盤精緻,睇得出大廚對每一道菜既執著,值得比掌
好少café好似呢間有呢種日與夜既強烈對比,日頭係窗邊位置

一絲光芒瞬間驟變為充滿暗黃既燈光,開始映射周邊;成個環境

中環灣仔,終於輪到銅灣灣,我既然係佢既忠粉,

無論佢開到邊區,我都會支持佢!👇

📌黑.N i g h t.夜 -
♦️P o r k -
Piggy.Piggy - $168

Piggy.Piggy

用上伊比利亞黑毛豬面頰肉,果然有驚喜。食落肉質爽彈嫩滑,

Piggy.Piggy

清新感瞬間爆發;而麵包則係全麥造,整體口感更加豐富!

♦️V e g g i e -
▪ Black.Truffle.Pasta - $168

Black.Truffle.Pasta

睇得出大廚對每一道菜既執著,值得比掌聲!

📌珈.C o f f e e.琲 -
♦️Espresso.Based.Coffee -
L a t t e - $42
L a t t e

▫ 一杯Latte成為舞台既造王者,佢地既blend豆基本分為Choco
L a t t e

Fruity。前者入口偏向牛奶朱古力味比較重;而Fruity則係果味濃重。
L a t t e

Latte我就揀左Nutty少少,再配搭杏仁,成個感覺清清甜甜,
仲有減膩既功效,唔錯。

M o c h a - $42
M o c h a

▫ 而Mocha我認為配上choco,令奶味可以更加突出;朱古力
M o c h a

氣圍同時彌漫住杯邊,飲開Mocha既朋友就知道呢種絕對係奢華享受!
2020-12-09
2020-12-09 74 浏览
由裝橫已經睇得出發左唔少心思感覺每個位都非常igable 每個位都可以打卡今晚人流唔算多 可以慢慢食 慢慢chill✨SIU WAN RICE✨係一個有d fushion 既飯叉燒係選用西班牙豬既面珠肉食落唔太肥 但係亦都幾嫩口配合埋獨有醬汁 的確令人食慾大增😁✨HOLY CRAB BENEDICT ✨蟹肉餅用新鮮蟹肉製造而麵包係食店特登搵西貢麵包店特製既燕麥包配合少少洋蔥 味道相當唔錯✨MELTY CHEESE✨喜歡食芝士甜點既朋友一定要試口感有丁點似燉蛋芝士味濃郁配合Yogurt 甜甜酸酸令到食落感覺唔會太飽肚
由裝橫已經睇得出發左唔少心思

口感有丁點似燉蛋
芝士味濃郁配合Yogurt 甜甜酸酸
令到食落感覺唔會太飽肚
2020-12-08 67 浏览
NINETYs 係灣仔無人不曉,咖啡及食物都十分出色。最近喺銅鑼灣利園開咗分店,地方大,位置寬敞,全店用水泥灰的工匠風格,十分有特色。今日立即相約朋友去新店潮聖!Siu Wan Rice (HK$168)賣相佳又高級既黯然銷魂飯,叉燒肥瘦均勻,加上店家選用西班牙黑毛豬,用慢煮的方法烹調,肉質軟唸卻帶口感。而米飯選用了日本珍珠米配上鰻魚燒汁,有甜甜的味道。加上兩只流心太陽蛋配上一口米飯,味道令人流連忘返。Black Truffle pasta (HK$168)剛上菜已經聞到陣陣的黑松露香味,吃下去十分creamy ,而且意粉用了扁意粉,豐富了口感。Lemongrass & Ginger (HK$58)熱飲會連茶壺遞上,碟仔會有一些茶葉供客人聞下茶葉的香味。Lemongrass 味道較突出,有陣陣的清香味道。Hawaiian Black Tea (HK$58)適合喝濃茶的朋友,店員加水兩次,亦能保持香濃茶味。特別一提,餐廳枱面樽水入面有活性備長炭,可以平衡PH值,十分貼心!

Siu Wan Rice (HK$168)

Black Truffle pasta (HK$168)

Lemongrass & Ginger (HK$58)

Hawaiian Black Tea (HK$58)
適合喝濃茶的朋友,店員加水兩次,亦能保持香濃茶味。

2020-12-07 1980 浏览
之前見到友人嚟食飯啲食物好精緻 , 就特登過嚟試下啦 😁 ~ 一入到食店覺得好舒服 😌 裝修用色簡約清新 , 帶埋電腦係到做野或者同朋友食下嘢 , 睇下片一定好寫意 ~ 細心望望 , 呢度嘅飲用水加咗備長炭 , 非常貼心 , 食客飲落亦更安心 👍👍餐牌:Siu Wan Rice ($168) 呢個其實係銷魂飯 ~~ 食材有黑毛豬叉燒 , 煎雙蛋 , 蘆筍 , 車厘茄 , 日本米 , 呢度嘅叉燒果然同坊間嘅唔同 😳😳😳, 肉嫩彈牙 , 肥瘦適中 , 一啲都唔鞋口 , 有驚喜 🤤 !! 露荀都好食 , 一啲渣都冇 , 飯底使用珍珠米 , 撈左鰻魚汁 , 甜甜地 , 更添日式風味 ~~ 食物加左食用花藝元素 ~~ 令到賣相更加吸引 , 更 IG-able 😍😗 Beef Cheek ($288) 呢個新菜式係 CWB 分店獨有 ~~ 好大份 !! 有 2 大片牛面頰肉 , 全熟但係非常軟腍 , 而且肉味超超超濃 !! 鍾意食肉味嘅朋友一定會鍾意 😏 點埋 red wine beef jus , 好夾好好味 !!! 另外底下嘅黑松露薯蓉都有驚喜 , 口感豐富 , 有軟滑薯蓉 , 亦有薯蓉粒 ,
餐牌:
Siu Wan Rice ($168)
Beef Cheek ($288)
呢個新菜式係 CWB 分店獨有 ~~ 好大份 !! 有 2 大片牛面頰肉 , 全熟但係非常軟腍 , 而且肉味超超超濃 !! 鍾意食肉味嘅朋友一定會鍾意 😏 點埋 red wine beef jus , 好夾好好味 !!! 另外底下嘅黑松露薯蓉都有驚喜 , 口感豐富 , 有軟滑薯蓉 , 亦有薯蓉粒 , 好好食 , 絕對唔會輸畀主菜牛面頰肉 ~~ 呢個推介呀 🤗🤗 !!

整體嚟講 , 食店環境舒服 , 店員有禮 , 食物質素屬中上 , 而且餐牌上每款食物都非常吸引 , 下次一定會再嚟試埋其他菜式 😁
  • BeefCheek