2020-12-13
💆想比時間放鬆一下自己,就去個靚地方滿足下,Ninetys應該比食客更加想帶出呢種感覺吧🍸呢度有吧枱位、大自然位同一般餐桌位,有機會坐到唔同嘅位餐牌都係Fusion cuisines,分左Day and Night, Casual and Fine, 可以根據自己的喜好去配搭每檯都有一大支備長炭水,淨化過既水好似係有少少唔同☺️🐂Beef Cheek in Casual:前者係用紅酒慢煮超軟爛,牛味同紅酒完全混和左一齊🍷;薯蓉則同黑松露一齊煮, 一啖食咗佢地,都各有突出無違和感🍥Japanese Scallops Ceviche in Fine:來自日本嘅帶子,特別鮮甜同圓潤呀,仲加左orange gel, Mint salt,咁樣嘅配搭真係好特別同清新,食用花擺碟亦好仔細,一齊放入口嘅時候,有一種處於大自然嘅感覺呀🍝Black Truffle Pasta in Casual:黑松露的香係有種莫名的吸引,通心意粉真係第一次試,口感幾有趣,尸因為每條既層次都一變二,而基本上食物都有食用花去做擺碟🍰Melty Cheese in Dessert :它有點似梳乎厘非常鬆軟同暖暖地、但又很實在,
🍸呢度有吧枱位、大自然位同一般餐桌位,有機會坐到唔同嘅位
每檯都有一大支備長炭水,淨化過既水好似係有少少唔同☺️
🐂Beef Cheek in Casual:
🍰Melty Cheese in Dessert :
它有點似梳乎厘非常鬆軟同暖暖地、但又很實在,味道都豐富好多,你會嚐到fresh lemon🍋 sour cream , yogurt
怕人多的話記得早啲黎或者預訂呀😉,早左米係銅鑼灣shopping下先
🥰香港人真係要慢慢嘆,停低chilling~