2022-10-15 45 浏览
Ooo鬧市商場中既優閒餐廳ooO今日放工同朋友去咗尖沙咀K11行街,見到呢間餐廳, 係商場既角落, 店鋪的格調好Chill🥰 , 店中央亦有一棵大樹成間café 好Relax🏕,而且樓底比較高空間感強, 比人一種好舒服既感覺, 適合慢慢食個晚飯傾下計👭!餐牌有好多唔同款嘅主菜可以揀,第一樣當然要揀返佢哋出名嘅Lobster pasta🦞啦,另一款朋友揀咗另一Must Try 推介 🌟Signature Char Siu!OooooOLobster pasta $248 意粉有大大隻嘅波士頓龍蝦🦞,龍蝦上面鋪了廚師特製既蒜汁更添美味, 龍蝦肉質鮮甜結實,正🤩!意粉係用鮮茄pomodori係意大利文嘅蕃茄烹製,意粉好特別, 用👉🏻bucatini飲管粉,意粉看似粗粗的,但中間是有空間的,更有口感👏🏻!我也是第一次食飲管粉😍!OooooOSignature Char Siu $168餐廳自家製烤叉燒,廚師用的烤醬汁味道非常惹味😋,而叉燒烤得岩岩好,推介大家一試👍🏻,另外亦配上烤青蘋果莎莎,自製櫻桃番茄,整體幾出色,怪不知成為餐廳的推介🌟!OooooONINETYs COFFEE BEER (
Ooo鬧市商場中既優閒餐廳ooO

Lobster pasta $248

Signature Char Siu $168

OooooO
NINETYs COFFEE BEER (FRUITY) $88🍻
CHARDONNAY, CHILE $98🍸
餐廳氣氛真係好適合飲杯酒,傾下計。Coffee Beer 真係幾特別帶有咖啡味既啤酒都係第一次試!
2022-10-10 75 浏览
今日喺尖沙咀行街睇戲,尖沙咀真係乜都有得買,最重要係多美食多餐廳選擇。今日經過K11見到間餐廳環境好舒適所以入去試吓。Ninety’s 西餐廳,餐廳裝修得好整潔而且空間感非常大,同朋友喺度傾偈食嘢有一種好放鬆嘅感覺。Grilled Australian Lamb Chump Cap w / mint salsa 218元,羊扒賣相相當吸引,入口肉質非常嫩滑仲要好Juice,羊肉處理得啱啱好邊位帶少少焦香,配搭埋新鮮嘅配菜一齊食味道又清新又食到羊肉嘅香味。切開羊肉仲係好嫩淋,味道香濃真係好好食。Lobster pasta 248 ,龍蝦意粉份量好多,仲有半隻龍蝦,龍蝦肉非常鮮甜,肉質爽口彈牙,食得出食材好新鮮。意粉煮到啱啱好,軟硬度適中,加上吸收左龍蝦嘅鮮味又有蕃茄嘅清香,食落去味道層次都幾豐富,酸酸甜甜又有龍蝦嘅鮮味。Latte 最後梗係要嘆番杯咖啡,咖啡味道香濃。呢度食晏簡直係一個享受同放鬆,餐廳比到我一種非常舒適嘅感覺。下次去開尖沙咀都會再嚟幫襯。
Latte 最後梗係要嘆番杯咖啡,咖啡味道香濃。
2022-10-09 54 浏览
朋友介紹哩間NINETYs,原來佢有好多間分店,我都唔知,第一次食🤣餐廳個裝修幾chill, 睇落以為個環境好大,點知原來係有好多快鏡,令到個空間感大咗好多我同朋友每人點左一個main一齊shareCrab Meat Pasta($198)呢個蟹肉意粉一上菜嘅時候已經超香,我同朋友都聞流晒口水,想即刻食值得欣賞係係佢嘅意粉用料幾靚,咬落煙靭,硬度適中,有意粉香,同普通超市買嘅好大分別。蟹肉份量幾多,每一條意粉都沾滿蟹肉。唯一美中不足係,佢嘅擺碟好似略嫌少咗d美咁🤣🤣PIGGY PIGGY($178)呢個係佢哋嘅招牌菜之一,中間係佢哋嘅招牌叉燒。個麵包有焊過,熱辣辣的,而且底面兩個包都查咗醬,食落唔會乾爭爭。叉燒的確整得幾Juicy,不錯👍🏻

我同朋友每人點左一個main一齊share

Crab Meat Pasta($198)

PIGGY PIGGY($178)
2022-10-08 89 浏览
今日同朋友係k11 Art Mall Shopping,經過咗呢間甘有格調嘅cafe,望見充滿chill chill感,於是就入去黎個early dinner啦! 呢間Cafe既裝修好雅致,比人一種好舒服嘅感覺,坐落去簡直唔想起身了!中間有棵大樹highlight咁成間cafe,而且樓底好高令空間感max!廚房係open kitchen,傳出陣陣grill緊既肉香味好正!餐牌有好多唔同款嘅主菜可以揀,第一樣當然要揀返佢哋好出名嘅lobster pasta啦,另一款朋友揀咗piggy piggy。Lobster Pasta有半邊龍蝦,蝦肉夠彈牙,估唔到蝦膏看似仲多過蝦肉,正!意粉方面係蕃茄味嘅,食得出係用鮮茄烹製;而且意粉好彈牙,中間係空心嘅,唔似出面啲意粉係實心好多粉。Piggy Piggy 呢個係叉燒burger,叉燒好大塊好彈牙好Juicy,肥瘦好均勻,加埋啲醬同埋配菜(泡菜、蘋果、洋蔥…)好清新!我哋仲額外加配左煎蛋同埋煙三文魚,配落個意粉都好好食!

Lobster Pasta

Piggy Piggy

我哋仲額外加配左煎蛋同埋煙三文魚,配落個意粉都好好食!

2022-10-04 72 浏览
假期前夕,約埋個舊同事去尖沙咀K11 食晚飯,果度真係可以消磨成晚架,商店臨立,又多唔同餐廳選擇,之前已經鎖定目標,卜定一間好多好評嘅西餐廳 NINETYs。餐廳以開放式裝修,水吧同廚房一目了然,既乾淨又整齊,餐廳樓底極高,空間感十足,裝修既簡約又時尚,真係三五知己係商場shopping完落腳chill下嘅好地方👍🏻。先點兩支飲品APPLE COX’S JUICEWHITE PEACH NECTARS兩支果味極濃嘅飲品,果味好香好濃郁,味道唔會太甜,比較濃杰,好有質感嘅果汁🍹飲品。🍝 Truffle Pasta擺盤好靚,熱辣辣上枱,松露芳香突圍而出,將我嘅臭覺同食慾推至最高峰狀態😆。意粉係厚實粗壯嘅長通粉,軟靱度做得非常好,口感一流;中間鋪滿厚切大啡菇,肉厚多汁,菇味濃郁,口感豐富;將底層嘅松露醬汁撈勻整個意粉,醬汁杰度適中,令整個意粉非常掛汁。🥢Siu Wan Rice自製厚切叉燒加上日本珍珠米,中央放上溫泉蛋;叉燒肉質鮮甜嫩滑,外層帶些小燶邊掛上蜜香;珍珠米粒粒圓潤鬆軟,米香十足;叉燒同白飯真係最佳拍擋,原美嘅結合,簡直係升級高檔板嘅(食神)黯然銷魂飯😆。總結黎講,NINETYs

先點兩支飲品
APPLE COX’S JUICE
WHITE PEACH NECTARS

🍝 Truffle Pasta

🥢Siu Wan Rice

總結黎講,NINETYs 無論食物質素、店員服務態度、餐廳舒適環境,全部我都比🖐🏻五星星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️。

2022-10-02 67 浏览
今日同朋友去咗尖沙咀K11特登慕名而來試下呢間cafe☕️真係冇嚟錯😆我地嗌咗2兩main dish1.Crab Meat Pasta呢碟意粉一上碟就香氣撲鼻,搞到我地流晒口水🤤裏面有好多蟹肉🦀,加上香草🍀同埋辣椒粒,令人開胃,每一啖都辣辣地🌶充滿住海鮮嘅鮮味🐟而且意粉好煙韌,唔會太淋或硬,加上意粉旁邊有不同嘅香菜🥬令成碟意粉更fresh,又中和返其他鹹味,味道更平均👍2.Grilled Australian Lamb Chump Cap (melon and mint)出面有啲羊肉會有令人想嘔嘅酥味,但係呢碟羊肉🐑酥味剛好 唔會太重口味,同時唔會太熟或太血淋淋,食落好鬆口🥰完全唔驚太韌而痴牙,而肉上面精緻地放上咗唔同嘅瓜粒同香菜☘️更新鮮,先食酸酸嘅瓜粒更可以令自己開胃👍總結:呢間cafe啲食材非常新鮮☺️而且廚師都好用心用不同嘅菜佈置食物,侍應服務良好,值得一讚,而且環境青幽,一路聽音樂,一路睇住店內佈置嘅樹,一路食野,一路吹水,實在係relax一下嘅好地方!😁

1.Crab Meat Pasta

2022-09-30 80 浏览
之前試過元朗嗰間Ninetys,印象唔錯。知道尖沙咀都開咗一間,今次就過嚟試吓。尖沙咀分店裝修更靚更有格調,雖然張枱唔算好大,但係枱同枱之間都有距離,都唔算好侷促。午餐可以俾你揀4,5或6個sides,我揀咗龍蝦配熱情果芥茉醬、非洲烤魚、蟹膏炒蛋和雜菌沙律,我朋友就揀咗醉雞腿、羊奶烤粟米、麵豉炒蛋和烤牛油果。烤龍蝦肉質彈牙鮮甜,仲好多膏添,配埋佢個特製醬汁好夾,非洲烤魚表面烤得好脆好香口,魚肉唔會好鞋,蟹膏炒蛋口感嫩滑又蛋香,蟹味同牛油味都好濃好好味!我朋友個麵豉炒蛋都好濃蛋味同麵豉味,不過我鍾意我嗰個多啲。醉雞腿肉質冇我想像中咁滑,味道有少少苦澀,唔係太啱我口味,牛油果配青檸不過不失。呢度嘅咖啡可以揀fruity或choco, 我係鍾意choco 偏nutty。呢度嘅咖啡係高品質嘅,係成餐飯嘅靈魂!以後又多一個地方飲咖啡
,雖然張枱唔算好大,但係枱同枱之間都有距離,都唔算好侷促。
,配埋佢個特製醬汁好夾,非洲烤魚表面烤得好脆好香口

,係成餐飯嘅靈魂!以後又多一個地方飲咖啡

Ninety Brunch Broad選擇超多,海鮮肉類、蔬菜、蛋、奶製品通通有🤩啱晒同fds歎Brunch,絕對係放假嘅Happy Moment💃🏻 🌊喜歡就記得Share/Bookmark🔖#小胖遊尖沙咀🐠—————————————————🔹Brunch Board with 5 Sides $168可以選揀麵包🍞/飯🍚/走澱粉質▪️BreadLemon Danish Loaf Bread🍋Chocolate Danish Loaf🍫2款都好鬆軟,檸檬味超清新🫶🏻大愛朱古力就相對普通,只有少少chocolate chips🙈▪️Chilli Crab Fat Scrambled Eggs蟹膏真係好濃郁🦀️,帶有膏嘅油香,🥚蛋炒得超滑又蓬鬆,又有蛋汁,完全融化喺口中💛大力推薦炒蛋!▪️Drunken Chicken Drumstick🐔雞鎚🍗肉質幾嫩,微微酒香🍶唔會太濃烈,幾有特色▪️Torched Hamachi w/ Avocado Puree (+$48)火炙油甘魚🐟肉質好滑,入面粉嫩,滿滿魚油,仲有牛油果蓉🥑,好食但份量比較小,性價比就差少少🤏▪️Granola Greek Yoghur

🌊喜歡就記得Share/Bookmark🔖

#小胖遊尖沙咀🐠
—————————————————

可以選揀麵包🍞/飯🍚/走澱粉質
▪️Bread
Lemon Danish Loaf Bread🍋
Chocolate Danish Loaf🍫
2款都好鬆軟,檸檬味超清新🫶🏻大愛
朱古力就相對普通,只有少少chocolate chips🙈

▪️Drunken Chicken Drumstick
🐔雞鎚🍗肉質幾嫩,微微酒香🍶唔會太濃烈,幾有特色

▪️Granola Greek Yoghurt
乳酪唔會太酸,有少少蜜糖🍯甜甜地,脆脆Granola好多😋每一啖都有!

▪️Torched Avocado
可以不用點,就係火炙普通牛油果🥑,Size蠻細😅

🔹 LATTE $45
Ninety Choco Blend Our All-time Favourite
香濃而不苦澀,用上Meji milk沖🥛十分幼滑,再加埋甜甜藍莓乾🫐,令咖啡堅果🌰香氣更突出

—————————————————
🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌘
🤑性價比:🌕🌕🌕🌑🌑
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌘🌑
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
♟Overall♟
選擇夠多,可以滿足到唔同人口味🫶🏻
炒蛋🍳十分推薦!Protein & Yogurt都好食!
個brunch高質,但同時都偏貴😂
咖啡☕️保持水準好飲😆
  • Chilli Crab Fat Scrambled Eggs
  • Drunken Chicken Drumstick
  • Lemon Danish Loaf Bread
  • Latte
2022-09-28 66 浏览
食過佢喺銅鑼灣嘅分店,今日食過翻尋味黎到k11呢間開左冇幾耐嘅新分店。鋪面裝潢十分精緻,完美融入左商場個格調,令人感到好舒服,一入門口就係一個大大嘅open kitchen,帶比人一種衛生整潔嘅感覺一坐底就見到呢樽裝住備長炭嘅水,拿拿臨飲多幾啖,人都精神啲睇下餐牌,好多野都想試試,但係見到龍蝦真係抵受唔到誘惑,即刻嗌左兩個龍蝦意粉慰勞下自己先,上菜速度都幾快,落單唔使幾耐就有得食,龍蝦肉幫我地起好晒,基本上用叉一叉就叉起到啲肉,唔使整唔糟手,番茄意粉酸酸甜甜亦都十分開胃,配上兩個聖女果,食得十分滿足餐廳仲供應好多其他種類食物,有漢堡包,烤肉同埋沙律等等,可惜今次已經比左個胃比龍蝦意粉,下次黎一定要試埋其他招牌菜
一坐底就見到呢樽裝住備長炭嘅水,拿拿臨飲多幾啖,人都精神啲
2022-09-28 61 浏览
最近行街見到平時去開嘅餐廳竟然喺K11 Art Mall 開咗分店,而且裝修到好靚,除咗有好多綠色植物和唔同嘅吊燈,仲有一塊好大嘅落地玻璃鏡,望落去成個環境好闊落,好舒服!所以我哋毫不猶豫咁決定咗喺呢度食我哋嘅晚餐。上網見到最多人叫嘅係龍蝦意粉,但係因為之前已經食過,所以想試吓其他嘢,我哋呢次就叫咗蟹肉意粉(crab meat pasta)同銷魂飯(siu wan rice)。兩款食物嘅味道都唔錯,蟹肉意粉嘅蟹肉俾得好足料,意粉嘅軟硬程度都拿捏得唔錯,有少少煙韌!不過要注意嘅就係呢個蟹肉意粉有少少辣,唔食得辣嘅人士需要留意吓!而銷魂飯啲叉燒都整得好好,肥瘦適中👍🏻 仲有最驚喜嘅就係中間嗰兩隻蘭王蛋,廚師成功製造到一個流心嘅效果,用嚟撈飯食簡直就係一流!
2022-09-27 70 浏览
尖沙咀 K11 Artmall 新開了IKEA,非常方便,今日和朋友來閒逛shopping,過了一個寫意的下午。晚餐來到G/F 的「Ninetys」,我們 Order 了兩款晚餐share 食。餐廳裝修新淨,店中間有綠色的植物點綴,最特別是枱上的水樽,內裡放了支備長炭,倒水時要小心,別把備長炭倒出來啊!「Grilled Australian Lamb Chump Cap w/melon & mint salsa」$218很多人不喜歡羊的騷味,但我卻偏愛羊肉,羊肉不但能燒脂瘦身,還對皮膚有益,卡路里比雞肉還要低呢。這味烤澳洲羊扒,肉質嫩滑,沒有騷味,雖然很厚,但肉質熟度一至,可見廚師的功力。「Lobster Pasta」$248半隻龍蝦伴意粉,非常美味,龍蝦背還有一條長長的蝦膏呢!

「Lobster Pasta」$248
半隻龍蝦伴意粉,非常美味,龍蝦背還有一條長長的蝦膏呢!

2022-09-23 98 浏览
今日放咗工同朋友去咗K11 happy happy一下, K11嘅食店一向都多,而一間之所以可以脫穎而出,就係因為OpenRice裏面有好多佢嘅龍蝦意粉相,望落就已經好吸引所以就同朋友兩個人去食咗個龍蝦意粉。餐廳喺K11嘅地下嗰一層,其實佔地都幾大,啲枱櫈嗰啲都比較闊落,坐得舒服,裝修都幾有格調。食物上會偏向西式一啲但係都有啲類似黯然叉燒飯嘅嘢比人每張枱基本上都會有一支水比客人自己飲用,支水入邊好似係放咗個備長炭(其實飲落就冇咩特別嘅味道)正如我所言,我同朋友都係俾佢個龍蝦意粉所吸引🤣🤣所以就好黐線咁樣大家都叫咗龍蝦意粉食🙈🙈龍蝦燒到好香,我嗰隻仲有少少膏喺度。意粉因為用咗番茄做底,上面仲有啲豆芽菜(?),所以整體口味會酸酸甜甜一啲,而且都因為多咗少少菜所以會增添左一啲清新。意粉嘅軟硬度好適中,而佢中間好似係空心嘅,所以都比較特別,唔係普通食開嘅天使麵另外我哋仲加咗錢食呢個煎蛋同埋煙三文魚。煙三文魚嘅性價比其實幾高,因為佢份量都多,味道又好(我朋友話)。而我就超級鍾意佢個煎蛋,因為佢真係煎到個蛋黃仲流心,但係個蛋白下面係脆脆地,一流,好耐冇食嗰啲咁正嘅煎蛋(呢種煎蛋係自己喺屋企用過易潔
所以就同朋友兩個人去食咗個龍蝦意粉。

食物上會偏向西式一啲但係都有啲類似黯然叉燒飯嘅嘢比人

龍蝦燒到好香,我嗰隻仲有少少膏喺度。
另外我哋仲加咗錢食呢個煎蛋同埋煙三文魚。煙三文魚嘅性價比其實幾高,因為佢份量都多,味道又好(我朋友話)。而我就超級鍾意佢個煎蛋,因為佢真係煎到個蛋黃仲流心,但係個蛋白下面係脆脆地,一流,好耐冇食嗰啲咁正嘅煎蛋(呢種煎蛋係自己喺屋企用過易潔鑊煎唔到出的🤣🤣🤣),留心嘅蛋黃撈埋啲意粉食真係好

2022-09-21 85 浏览
之前去過中環的NINETYs 覺得不錯,知道在尖沙咀K11都有十分方便就約了朋友來吃飯,這裡空間感十足,選擇都不少,我們叫最後叫了2款主食,$248+$198價格都合理。等了約10分鐘食物來到,這裡的食物擺盤都幾靚,份量都可以。Lobster Pasta : 波士頓龍蝦有半隻,肉質好爽又彈牙,意粉比較粗身所以口感十足,不會覺得太淋身。醬汁蕃茄味濃掛在意粉剛好。Morocco Style Spring chicken w/ miso barley :摩洛哥烤雞香料味好特別和份量十足有驚喜,雞皮香料重入面的雞肉仲好嫩滑和有淡淡醬汁味不錯。底部有些類似大麥勁有感,旁邊有溫泉蛋蛋味十分濃郁,混一起食不錯。我們2人食了這2個主食都幾飽肚,飲品最後沒有叫,而飲了這裡的補長炭水,對身體有益味道都幾清甜,真係同普通水有點不同。

等了約10分鐘食物來到,這裡的食物擺盤都幾靚,份量都可以。

2022-09-20 61 浏览
喺K11入面嘅Ninetys無密密咁擺放座位,反而善用樓底高嘅優勢,喺餐廳中間放置咗一顆樹🌴,提升空間感,令餐廳睇落更舒適、更chill 😎。 餐廳提供長備炭水,感覺好健康。而當我地飲晒成枝水,店員即時換一枝新水俾我地,服務好細心💕🦞Lobster Pasta🐟Salmon Pasta三文魚有點grill 過嘅味道,好香,無油膩感覺😋。而半份嘅龍蝦,肉質彈牙,龍蝦鉗更係大大舊肉👍最估唔到意大利粉🍝帶嚟驚喜,佢比一般意大利粉粗身,而中間係空心嘅,煙靭又有咬口, al dente🙏🍗Drunken Chicken Drumstick雞肉充滿酒味,好入味,有點似中式嘅醉雞,如果份量多少少就更好😆

🦞Lobster Pasta
🐟Salmon Pasta
Salmon  pasta
Lobster  pasta

🍗Drunken Chicken Drumstick
Drunken  chicken  drumstick
2022-09-18 83 浏览
知道NINETYs喺尖沙咀K11開咗分店佢係open area裝修用上好多鏡,令感覺好有空間感,所以喺度消磨時間,成日做吓嘢一啲都唔壓迫。今日難得同朋友過嚟食晚餐,都已經見到好爆場,要排隊入座,大約等了十分鐘。佢晚餐係冇任何set 全部只有散叫,我哋要咗佢嘅龍蝦蕃茄意粉,同埋平時好少見嘅燒鱒魚。首先個意粉隻龍蝦,有半隻手臂咁大,都見到啖啖的龍蝦肉同埋滿滿嘅蝦膏,用上新鮮蕃茄粒,識落唔會油膩。另外個燒盡魚上碟都好高級,春雨嘅肉質口感有啲似三文魚,佢煎嘅火候恰到好處絕對夠晒新鮮嫩滑,味道都唔錯,價錢都比較高檔,如果同啲閨蜜慶生,去呢度都係一個唔錯嘅選擇。下次想試埋佢啲咖啡,見佢仲可以即場買豆,咁就可以返屋企慢慢嘆。