2022-08-16 83 浏览
第一次食NINETYs係尖沙咀誠品,個次食完個龍蝦意粉已經念念不忘,最近驚喜發現K11 art mall都新開了NINETYs分店,新裝修十分別緻,遠處已經聞到半開放式咖啡枱傳出嘅陣陣咖啡香,可惜已經晚飯時間所以就冇叫咖啡了Lobster pasta ($248)必點嘅當然係好味得令人難忘嘅龍蝦意粉,依舊保持住同我印象中一樣嘅高水準!半邊龍蝦身起出啖啖鮮甜嘅龍蝦肉,另外仲有濃郁嘅龍蝦膏非常鮮味,而意粉亦都唔失色,醬汁有粒粒新鮮蕃茄味道酸酸甜甜,意粉煮得煙靭唔會太冧Siu Wan rice ($188)另一個主菜就揀左傳說中嘅消魂飯,呢度嘅叉燒就當然係日式叉燒,豬肉肥瘦均勻,重點係做到燶邊嘅效果,食落相當香口,絕對係另一道令到我念念不忘之作!

Lobster pasta ($248)

Siu Wan rice ($188)

朋友有大事公告📣揾個合適既地方傾計當然重要, K11 Artmall🏬呢兩年真係多左好多餐廳, 今次就黎到之前都去過其他分店食既Ninetys, 好中意佢地餐廳個裝修設計👨🏽‍🎨, 而尖沙咀呢間空間感相當足夠, 枱與枱之間有合適既距離, 坐低估唔到同商場既嘈吵聲隔開左咁😌1/ Lobster Pasta🦞 $248半只波士頓龍蝦, 蝦膏多到去龍蝦背都有, 肉質軟嫩, 燒得香口, 而意粉既蕃茄汁有別於平常, 多左一層燒烤香味😋2/ Salmon Pasta🐟 $198冰島三文魚同樣爐烤味重, 魚汁鎖緊在內, 而Pasta有少許不同, 香草味強點味道中和兩者相當夾😋**店主話呢間分店用既係大型烤爐, 所以爐烤味比較出, 唔怪得有別於一般食到👍🏾

1/ Lobster Pasta🦞 $248

2/ Salmon Pasta🐟 $198

2022-08-15 86 浏览
📍NINETY - 尖沙咀鐘意文青風嘅朋友今日帶左我嚟到尖沙咀K11到食晚餐!見到NINETY門口有個大型嘅開放式廚房,店內格局開揚!中間仲有棵樹打卡又自然,果然係鐘意嘅文青朋友仔推介!特別一提餐廳枱面上都有樽水俾我哋飲用,水樽入面有舊備長炭用作淨化水質同增加水份嘅礦物質,我覺得餐廳連提供飲用嘅水都做得好有心思👍🏻Lobster Pasta $248龍蝦大隻多膏👍🏻口感都幾彈牙!我鐘意龍蝦頭嘅膏😋啜得一乾二淨!細心嘅店員附上開鉗器方便我哋食龍蝦鉗🦞龍蝦鉗肉都幾大隻👍🏻肉質厚而且幾好味!意粉味道有豐富嘅茄汁味,而唔係假假嘅茄膏味!我覺得意粉比較特別,唔係一般食開嘅意粉😋特別在意粉中間係通心,增加意粉味道嘅層次!Salmon Pasta $198三文魚好嫰滑!肉質比較霖身但有鮮味👍🏻第一次食到咁特別嘅三文魚扒!外層煎得香脆,而且份量適中!唔會太細舊又唔會太多食到太飽👍🏻意粉都係出色嘅水準!濃濃蕃茄味配上新鮮蕃茄🍅打卡又靚 味道又正😋T-able指數:3.5/5
📍NINETY - 尖沙咀

Lobster Pasta $248

Salmon Pasta $198

T-able指數:3.5/5
2022-08-14 88 浏览
海港城有一間係誠品入面,食物質素唔差,而且有文青氣質,係店內睇下書又一日😌呢間係K11門面亦同樣用木質感嘅裝修,令人感覺好舒服😌餐牌都幾多野揀,有意粉,有意大利飯,亦有雞、魚、海鮮🦐🦞🐟🐥幾多元化廚師👨‍🍳推介其一Grilled half Boston 🦞 lobster, pomodori sauces, basil bucatini, micro cressLobster 🦞 都幾大隻,而且我呢隻十分多肓,肓位置較實,雖然不是新鮮的,但仍鮮味十足意粉🍝口感偏粗讚下個汁,用咗好多不同的蕃茄種類,茄味有不同的層次👍🏻廚師👩🏻‍🍳推介二但份量較少,可能較適合細食嘅女仔🤔中間係烤魚🐟配小青口
呢間係K11

門面亦同樣用木質感嘅裝修,令人感覺好舒服😌

廚師👨‍🍳推介其一

意粉🍝口感偏粗
讚下個汁,用咗好多不同的蕃茄種類,茄味有不同的層次👍🏻

廚師👩🏻‍🍳推介二
但份量較少,可能較適合細食嘅女仔🤔

中間係烤魚🐟
配小青口
2022-08-14 84 浏览
我地到左之後, 前面有四組人排隊。當其中兩組入坐之後,我們就繼續等。眼見有幾兩枱各兩坐位離開。但都沒有人帶我們入坐, 侍應們眼見這麼多人,都只是站著沒有任何反應。結果再等左15鐘之後,佢地先安排我地坐嗰張吉左15分鐘嘅枱。咁我唔明佢地點解個個企响度由d客等。我仲以為張枱係咪有咩特別用途,點知純係由d客等。排我前前後後的客都口up up話佢地太慢.

排我前前後後的客都口up up話佢地太慢.
2022-08-13
下午茶
2022-08-14 74 浏览
服務非常差的一間店,從未遇過咁懶惰既staff, 帶位個同事去左食飯,其他同事咩都唔理,由得客人在外面係咁排隊,但店入面有4張吉台,一路唔比客人入坐,一路要客人在外面白白企足20分鐘,今時今日既年青人就係惡劣工作態度,總知帶位部份唔係我跟,負責同事唔係度,陣間再算,客人企到死左唔關我事,比十個差既店🤬🤬
1K
2022-08-14 73 浏览
K11 Nintys既咖啡出品唔錯,六點後會有晚市menu,今次就唔飲咖啡,試一試晚飯😋環境雅緻舒適。雖然咖啡出品好,但夜晚就唔飲住啦,每枱都會有備長炭水一支,雖然飲落分別唔到,但就係感覺良好😌Lobster PastaSize頗大既半邊龍蝦🦞,燒得好香,肉質爽彈有鮮味😋隻鉗都好好肉地。蕃茄醬調味出色,啖啖鮮茄味,可以食到茄茸口感,非常濃郁😋值得一提既意粉係偏粗身,中心有小空心,入口寧舍彈牙有口感,加上香草🌿味道,好食👍🏻Salmon Pasta三文魚煎得恰到好處,表面微微焦香,中心未全熟,入口油潤軟嫩,魚油味香。餐廳仲有好多咖啡product, 可以買番屋企慢慢嘆👍🏻

環境雅緻舒適。

Lobster Pasta

Salmon Pasta

餐廳仲有好多咖啡product, 可以買番屋企慢慢嘆👍🏻
2022-08-12 143 浏览
NINETYs嘅食物質素一向高質,今次黎左呢間K11嘅餐廳,新開無耐,所以裝修都好新穎~Grilled Pork Belly w/ Tomato & Green Apple Salsa $148: 上面落左少少青蘋果粒,酸酸甜甜咁,幾開胃,而豬腩肉亦都係半肥瘦,食落去一啖肉+一啖脂肪,雖然比較heavy, 但食落去有少少焦香嘅味道,非常滿足Hamachi w/ beetroot barley risotto $198: 鰤魚燒到半熟狀態,食落去好新鮮,好似食緊刺身咁!下面用左紅菜頭+大麥去煮,食落去好健康~呢碟菜式岩晒素食嘅朋友~因為夠晒fresh!Crab Fat Mashed Potato Bowl $98: 薯仔係新鮮壓碎,之後落左蟹肉撈埋一齊食,食落去好creamy好幼滑!師傅處理薯蓉嘅功力真係幾好!Apple Pie $88: 個皮焗得好酥脆,入面放左好多粒粒蘋果,食落去亦唔會覺得好甜,岩晒啲怕甜嘅朋友,絕對為呢餐畫上完美句號!另外,佢地啲水係落左備長炭架~所以飲落去零舍fresh~總括依然,NINETYs食物質素絕對對得上個價錢,而且入面都好岩一班年輕人打卡!
另外,佢地啲水係落左備長炭架~所以飲落去零舍fresh~
2022-08-12
2022-08-12 105 浏览
朋友同我講Ninetys嘅brunch board  好好食, 今日終於有機會食休閒brunch!新Ninetys  分店喺k11商場內 ,  好方便唔怕打風落雨👍🏻 Brunch board BakeryLemon danish loaf bread檸檬味嘅包嘅清香 Chocolate danish loaf bread 包有粒粒朱古力 ,唔會好甜包可以任添!6 sides $198 Grill sauage with confited lemon mayo腸仔配檸檬醬汁酸酸地但係好夾!Sweet corn with feta cheese粟米已經切咗細細件都幾方便,爽脆清甜 😋Chill crab fat scrambled eggs蛋嘅份量好多,有一大碗! 蛋夠晒香滑, 配包食幾好味🥰Pork belly with kimcheese +$48豬腩肉唔唔太肥,配kimchi幾特別,再加埋芝士好惹味,不過份量相對其他side較少🤔更好食Mushroom salad除咗有菇, 有青蘋果絲好爽脆!Granola greek yoghurt賣相好吸引,有食用花裝飾,唔甜加埋Granola

Brunch board
Bakery
Lemon danish loaf bread
檸檬味嘅包嘅清香
Chocolate danish loaf bread
包有粒粒朱古力 ,唔會好甜
包可以任添!

6 sides $198
腸仔配檸檬醬汁酸酸地但係好夾!
Sweet corn with feta cheese
粟米已經切咗細細件都幾方便,爽脆清甜 😋
Chill crab fat scrambled eggs
蛋嘅份量好多,有一大碗! 蛋夠晒香滑, 配包食幾好味🥰
更好食Mushroom salad
除咗有菇, 有青蘋果絲好爽脆!
Granola greek yoghurt
賣相好吸引,有食用花裝飾,唔甜加埋Granola好脆口😋

4sides $138
Granola coconut yoghurt
淡淡椰子味, 比greek yoghurt甜少少👍🏻
Chill crab fat scrambled eggs
Grilled cod in african style
烤魚嘅質感好特別,偏厚實
Burrata cheese with berries jam
Burrata cheese 幾香滑,配酸酸甜甜果醬更佳

2022-08-11 93 浏览
自從上次去過尖沙咀星光行NINETYs,很喜歡那裏的窗外夜景及那裏的食物,所以在OpenRice內再次找尋NINETYs的其他分店,原來同樣地在尖沙咀區的K11也開了一間分店,今晚便過來試一試下。一走進店內便被餐廳內那棵翠綠大樹🌳吸引著我的目光,目測這棵大樹必定經常被人修剪才長得那麼漂亮!Menu - K11 exclusive selectionDrink listMain coursesJuice-White Peach Nectars 非常冰凍,還給你一隻高腳杯,方便品嘗Juice-Orange juiceCrab Meat Pasta 加配煙三文魚 ,要留意這個pasta帶微辣,有點泰國風情口味Piggy Piggy - 內有自家制叉燒,配上泡菜Signature Char Siu - 半肥瘦叉燒,配上酸酸甜甜蘋果醬汁,加了煎蛋Siu Wan Rice

Drink list

Main courses

Juice-Orange juice

Piggy Piggy - 內有自家制叉燒,配上泡菜

Siu Wan Rice
2022-08-10
2022-08-05 161 浏览
放工約左男朋友係尖沙咀shopping!當然要食個飯先啦~我地貪方便就係K11搵左一間望落唔錯既餐廳~餐廳裝潢高貴優雅,少少開放式既設計令到餐廳既空間感好足夠餐廳中心擺放左一棟樹,幾特別每一枱都擺放左一枝備長炭水~聽聞係可以吸收有害物質,而且飲落都特別甘甜同健康呢!依點十分欣賞~好用心!PIGGY PIGGY男朋友叫左PIGGY PIGGY依個main course, 其實就係一個好大個既Burger中間有一塊好厚既豬腩肉叉燒,雖然厚身但食落好爽嫩Juicy唔會鞋,而且獨特調配既羽衣甘藍&泡菜醬汁都非常合適另外仲加左煙三文魚,都係好好味呀!Lobster Pasta而我就貪心D叫左個龍蝦意粉上碟前已經聞到好香既龍蝦味!龍蝦好大隻,D肉都好易起到出黎,肉質新鮮彈牙而意粉亦十分不錯,採用較闊既麵條令到每一條意粉都可以掛住D汁,軟硬適中食飽飽就可以直接係K11 shopping喇!超方便~大家下次黎K11都可以試下依間餐廳,很不錯呢!
餐廳中心擺放左一棟樹,幾特別

依點十分欣賞~好用心!

PIGGY PIGGY

另外仲加左煙三文魚,都係好好味呀!

Lobster Pasta

而我就貪心D叫左個龍蝦意粉

食飽飽就可以直接係K11 shopping喇!超方便~
大家下次黎K11都可以試下依間餐廳,很不錯呢!
2022-08-05 132 浏览
NINETYs 係我係香港最中意既café 之一,之前係中環同灣仔分店都食過,今日去K11行街竟然比我發現開左間新既NINETYs,仲裝修得超靚,望落勁chill之前都係晏就食brunch board 加咖啡多,晚餐真係第一次食見到有我最愛既lobster pasta 仲要係must try 就叫左一個同朋友share 食😍龍蝦都有半隻,份量唔少,放滿成隻碟龍蝦口感扎實,肉質Q彈,口感鮮美,朋友仲話食到有蝦醬味,不過感覺唔係用左太多調味料,保持原本既鮮味意粉較粗身,仲加埋番茄酸酸甜甜,特別開胃另一主食要左招牌叉燒飯,同平時既叉燒飯當然唔同,睇落特別精緻,叉燒用上西班牙黑毛豬,配以日本櫻花蛋與法邊豆,再加食用花裝飾,望落令人胃口大增😍

意粉較粗身,仲加埋番茄酸酸甜甜,特別開胃

2022-08-04
  • lobster pasta
2022-08-04 100 浏览
Ninety’s 呢間喺悉尼同台灣都有分店嘅文青café, 喺香港愈嚟愈多分店。而且仲會開喺誠品書店呢種文青地方。呢間新分店就開左喺K11呢個好有藝術氣息嘅商場, 感覺好合適。坐低可以用qr code慢慢手機點餐,感覺好cozy又可以慢慢諗少d壓力揀左一個$218嘅澳洲天然草飼羊仔柳 Grilled Australian Lamb Chump cap一般澳洲羊味道不會太濃, 所以唔擔心會有羶味。但佢仍然肉味濃郁,肉質細膩,搭配蜜瓜薄荷醬,味道酸酸甜甜份外清新。慢煮挪威三文魚意大利粉$248 慢煮挪威三文魚比手掌長一啲,下面墊咗酸椰菜絲意粉彈牙有嚼勁,同d鮮蕃茄醬完美融合好岩兩個人一齊食下野傾下計

慢煮挪威三文魚意大利粉$248
慢煮挪威三文魚比手掌長一啲,下面墊咗酸椰菜絲
意粉彈牙有嚼勁,同d鮮蕃茄醬完美融合
好岩兩個人一齊食下野傾下計
2022-07-27
2022-08-01 147 浏览
今日放工,難得星期五梗係要出去食返餐好啦,嚟咗呢間係K11嘅餐廳🍴呢間餐廳喺K11 ,環境相當唔錯,佢嘅裝修夠晒別樹一格,中間張枱仲有棵樹係度,好特別呢😍而且呢度啲店員相當有禮,仲好有型添😛真係食得好開心呀🙈枱上面有枝備長炭水,飲落去真係有少少淡淡然嘅炭味😃嘢食方面,相當高質!全部都又有樣又有內涵,夠晒打卡able😝Lobster Pasta:半隻龍蝦🦞夠足料,龍蝦肉夠鮮夠彈牙!重點係個意粉好好味,軟硬適中不在話下,蕃茄醬料酸酸甜甜好開胃,而且有啲蕃茄肉增強口感,勁好食😋Pigy pigy: 佢係一個非一般嘅漢堡包🍔,嗰塊豬腩肉叉燒真係超級好味!厚身得來一啲都唔鞋,豬肉仲係好嫩好多汁,仲有啲肥豬肉邊添,入口即化👍🏻佢仲有啲好香滑嘅蛋喺入邊,配埋佢獨特嘅醬汁,羽衣甘藍🥬同泡菜,滋味十足!下次等我試埋佢啲咖啡先🫣💓

下次等我試埋佢啲咖啡先🫣💓
2022-07-29
2022-07-31 120 浏览
喺K11新開嘅餐廳,一見到佢嘅裝修就已經俾佢吸引住,坐低嘅時候好舒服,而且餐廳主要都係用木頭同玻璃設計,令到成個空間感非常之大。餐廳主要提供意粉 all day breakfast等等,當日我哋嗌咗個波士頓龍蝦意粉,龍蝦嘅肉非常彈牙,亦都有啲海鮮嘅鹹味,仲有佢啲蝦膏添!而佢哋嘅意粉比較粗身,啲蕃茄味非常之入味。另外我哋嗌咗個鱈魚配青口,鱈魚偏乾身,味道亦都幾特別,而青口有大約四舊左右,但係都非常鮮甜,都可以試吓