2021-12-12 559 浏览
整睇都Ok 對得住價錢凍海鮮都有幾款 蟹腳有鮮味 都算新鮮不過凍蝦就有幾隻食到係梅既 青口同螺就無咩味 唔多新鮮熱食唔多款 不過都叫做有d特別燒牛肉ok有牛味 仲有和牛壽喜燒 肉質可以既沙律吧有5款 整體都合格以上 味道大眾化 仲有d火腿同芝士甜品種類唔算好多 不過我個人唔係好食甜品所以都無咩所謂 望落有6款蛋糕 個樣望落都靚仔既
整睇都Ok 對得住價錢

甜品種類唔算好多 不過我個人唔係好食甜品
所以都無咩所謂 望落有6款蛋糕
個樣望落都靚仔既

2021-12-09 540 浏览
∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎有時食飯唔知食咩好,梗係揀自助餐啦😂 唔洗諗,又唔驚同朋友食飯d菜式唔岩對方食🙈。今日介紹係呢間係位於銅鑼灣既Mr. Steak Buffet,記得對上一次食,已經係好多年前🤭,疫症之前係好難book 位既。先講下食物種類啦,比一般酒店款式多,而且味道都ok 既,唯獨是生蠔🦪真係好細隻。 我最欣賞就係個龍蝦酥皮湯,好好味呀🤤,另外甜品區都有好多選擇,我最鐘意就係牛奶布甸😆。❤️人均消費:$600 左右(因為價錢每日都唔同,可以Google 一下佢地既網頁,有顯示價錢)∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎︎∎∎︎∎︎∎︎∎︎∎

2021-12-05 782 浏览
之前食過星期六嘅自助午餐!今日就試閒日嘅午餐!閒日午餐助餐冇生蠔🦪供應!但相對平啲!我會prefer閒日多啲!$290 有8折海鮮~長脚蟹不時refill👍🏻都算新鮮牛~極黑和牛壽喜燒每次只限一塊牛肉牛扒檸茶,咖啡,自助式任飲食物質素算低食但服務就一般!一到2:30pm就同你講夠鐘趕你走2:15pm出面已經好似準備收工!攪到唔好意思再攞嘢食

海鮮~長脚蟹
不時refill👍🏻都算新鮮

牛~極黑和牛壽喜燒
每次只限一塊牛肉
牛扒

檸茶,咖啡,自助式任飲

食物質素算低食
但服務就一般!一到2:30pm就同你講夠鐘
趕你走
2:15pm出面已經好似準備收工!攪到唔好意思再攞嘢食
📍Mr. Steak Buffet à la minute (銅鑼灣)🔍銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓----的逢牛魔王好友生日,又遇著Mr steak嘅和牛自助餐回歸,就帶佢黎刷餐勁嘅!🐂和牛:首先推薦必食嘅就係神戶和牛壽喜燒,呢款壽喜燒用上和牛嘅⽜板腱同肩胛⾁眼等等嘅位置燒製,加上有醬油汁提味,整體香甜誘人。之後就係佢地嘅神⼾和⽜及飛驒和⽜火灸壽司,和⽜嘅肩胛⼩排、上腰脊⾁及⽜腹⾁火炙過後,油脂滿瀉,肉汁豐腴、入口幾乎即化,高質。除此之外仲有烤和牛、吉列和牛、和牛鵝肝炒飯同和牛關東煮等等,簡直係牛魔王嘅天堂。✨其他必食之選:➼ 生蠔、龍蝦、北海道帶子、珍寶甜蝦、(間中出現)三文魚腩、麻辣鴨血、清蒸比目魚、豬腳薑、花旗參排骨雞燉湯、紅油抄手、心太軟、北海道牛奶布丁、麵包布丁等等即開即食嘅生蠔一向係佢哋嘅最大賣點,長長嘅人龍幾乎,好在師傅開生蠔嘅手勢非常純熟,等待時間唔會過長。龍蝦同蟹腳爽口彈牙,帶海水鮮味帶子貝柱肥厚,連殼甜蝦爆滿大隻,同樣係搶手之選。.熟食方面,比目魚魚質細膩滑溜,每次一蒸出黎就會成為眾人嘅目標,紅油抄手大大粒且蝦肉爽口彈牙有鮮味。豬腳薑則非常入味,薑醋味道調配
🔍銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓
----

🐂和牛:

✨其他必食之選:

熟食方面,比目魚魚質細膩滑溜,每次一蒸出黎就會成為眾人嘅目標,紅油抄手大大粒且蝦肉爽口彈牙有鮮味。豬腳薑則非常入味,薑醋味道調配恰到好處,且滲透至豬腳嘅每一吋肌理,高質。

無論前面嘅鹹食幾好食,都緊記要留返少少空間食佢哋嘅心太軟,外脆內軟嘅心太軟,一切開就會有濃厚朱古力岩漿澎湃咁湧出來黎,就算喺出面食過好多間專門做甜品嘅西式甜品舖,都覺得冇佢哋嘅心太軟咁出色,必食之選。

-----
👶🏻B仔整體評價:8.1/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:8/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:8.5/10個👍🏻
看到食評不錯, 而且吃過中午的Semi buffet,  滿心歡喜, 與3個朋友一起去吃Dinner buffet,  聽來第一ROUND, 食物較豐富,  開始攞生蠔, 生蠔是一早開定的, 每次3隻,  我和朋友的生蠔, 不新鮮, 有點霉,  又細隻,  吃完第一轉,  心理上不好過, 不想拿生蠔,  食到中段, 再去攞生蠔, 排隊人龍不見了, 大致上大家的生蠔都是霉的,  好怕會肚痛,  但無人排隊,  員工就開始即開生蠔,  這轉的生蠔是正常, 但也不是很鮮, 一般般啦..... 凍龍也是十分失望,  有點霉,  不彈牙,  吃完半隻, 不想再吃. ..... 午市食過沙律,  超水準,  但dinner buffet 的沙律种類比午市少很多,  太失望了....和牛, 也是一般,  有點咸,   反而最好吃是燒牛肉及心太軟,   燒牛有肉香,  軟滑完美,  超好味.   心太軟也是Perfect, 我不愛甜品, 也愛吃,  性價比不高.   為海鮮而來, 更失望,  應該不會再光顧,
2021-09-24
  • 燒牛肉
  • 心太軟
2021-11-29 1273 浏览
大約十年前去過。。嗰時真係念念不忘真係太完美。終於搵到機會喇,飛驒牛呀。。。yeah早一個月先book到星期六嘅第二時段,真係滿心期待呀!第二時段7點半至10點,7點15分排隊陸遂安排入座,7點半侍應就高呼buffet開始。兜個圈之後我地就攞咗主題先。。。飛驒牛食第一轉牛已經覺得好失望,由於成口油好利,之後都無咩胃口再食太多嘢,海鮮竟然食咗一轉就停咗,其他都好似無咩特別估唔到相隔咁再嚟竟然會係咁,本身覺得6百幾蚊食餐飛驒牛buffet係抵嘅,但由於佢做得太差,連普通和牛都不如,即刻覺得唔值呀!我相信就算再過多10年一樣價錢我都未必會再嚟幫襯呀!
大約十年前去過。。嗰時真係念念不忘真係太完美。

終於搵到機會喇,飛驒牛呀。。。yeah
早一個月先book到星期六嘅第二時段,真係滿心期待呀!
兜個圈之後我地就攞咗主題先。。。飛驒牛

我相信就算再過多10年一樣價錢我都未必會再嚟幫襯呀!
凍盤
海鮮山
吉列牛
甜品
飛驒牛壽司
薄煎飛驒牛,燒飛驒牛
凍海鮮
蘇格蘭生蠔
畫碟
2021-11-27
海鮮山
畫碟
2021-11-17 1039 浏览
平時好鍾意周圍食buffet,聽人講呢一間buffet性價比好高。今次book咗五至七點,呢個時段比較平。因為我哋揀咗平日去食,所以其實都唔算好多人一去到我哋坐嘅位置好近生蠔位,我去咗拎生蠔每人限拎三隻,啲蠔都幾大隻嘅幾多肉有兩個師傅喺度開蠔,供應得好快,不過可能沖水衝得太犀利,洗走晒啲蠔本身味道,變得比較淡味冇咗嗰種海水味。不過其實都已經性價比好高㗎啦,我哋都食咗兩打每人。但老實講其他嘅海鮮麻麻哋,平時好鍾意食蟹腳,但係依間啲蟹腳有少少霉。啲螺同其他海鮮都比較雪藏味。另外我就攞咗佢嘅和牛壽喜燒同和牛燒肉。兩個都正正常常,不過就冇再encore。鵝肝我哋就拎咗好多次食, 佢都夠油香嘅,食落都好好味,再加啲蘋果醬隔離,配搭好唔錯。最後其他每一款嘢都有食嘅,但係其他記憶都唔深刻都正正常常啦冇乜特別好味同難食。心太軟我覺得幾好味,同埋有得寫紙仔比佢,寫字喺隻碟上面。最後埋單每人$385 ,呢個價錢我哋覺得非常之抵食。雖然唔係話好多選擇,但基本上自助餐有嘅嘢都有。平時buffet就鍾意食生蠔鵝肝蟹腳,呢個都幾滿足嘅。當然啦唔好期望超級好食,啲海鮮超級新鮮鮮甜,但係呢個價錢來講,已經做得超級出色
因為我哋揀咗平日去食,所以其實都唔算好多人
一去到我哋坐嘅位置好近生蠔位,我去咗拎生蠔
每人限拎三隻,啲蠔都幾大隻嘅幾多肉
心太軟我覺得幾好味,同埋有得寫紙仔比佢,寫字喺隻碟上面。
最後埋單每人$385 ,呢個價錢我哋覺得非常之抵食。雖然唔係話好多選擇,但基本上自助餐有嘅嘢都有。平時buffet就鍾意食生蠔鵝肝蟹腳,呢個都幾滿足嘅。當然啦唔好期望超級好食,啲海鮮超級新鮮鮮甜,但係呢個價錢來講,已經做得超級出色,好過好多放題
2021-11-14 1077 浏览
- 《𝐌𝐫.𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 𝐚 𝐥𝐚 𝐦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞》年度吃過最喜歡的自助餐🍴香港好吃的自助餐真的太少!🤭終於!終於!終於!有好吃的!主要覺得好吃是佐賀和牛、有鐵板燒和壽喜燒!最好吃就是這兩個😌Encore左4-5次!🤪另外食自助餐你哋一定會問、有冇生蠔🦪有冇龍蝦🦞有啊兩樣都😉長腳蟹都有、仲有中式花膠燉湯🍜好容易食回本🤨嗰度仲可以order畫花心太軟甜品、哄屋企人過生日一流🤩(個心太軟都超好食)食咗兩個🤭仲有moven pick 雪糕🍨食了三四球🧏🏼‍♀️佢有時有折扣優惠㗎、你哋book既時候可以問下、我食嗰陣大約人均$5xx一位!(覺得好抵食、亦都值得去食👍🏻)#japjapjap銅鑼灣 ______________________________score:8.5/10地址:銅鑼灣世貿中心6樓
《𝐌𝐫.𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 𝐚 𝐥𝐚 𝐦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞》

年度吃過最喜歡的自助餐🍴
香港好吃的自助餐真的太少!🤭
終於!終於!終於!有好吃的!

主要覺得好吃是佐賀和牛、
有鐵板燒和壽喜燒!最好吃就是這兩個😌
Encore左4-5次!🤪
另外食自助餐你哋一定會問、
有冇生蠔🦪有冇龍蝦🦞有啊兩樣都😉
長腳蟹都有、仲有中式花膠燉湯🍜
好容易食回本🤨嗰度仲可以order
畫花心太軟甜品、哄屋企人過生日一流🤩
(個心太軟都超好食)食咗兩個🤭
仲有moven pick 雪糕🍨食了三四球🧏🏼‍♀️
(覺得好抵食、亦都值得去食👍🏻)

#japjapjap銅鑼灣
score:8.5/10
地址:銅鑼灣世貿中心6樓
2021-04-14
庆祝纪念
生日
2021-11-07 17146 浏览
呢間自助餐我之前食過兩次,我都覺得高度好評。 今次我推薦我個friend嚟陪我食,本來諗住食17:00-19:00,但睇OpenRice先知原來早場啲食物係有唔同,冇鵝肝同埋某啲食物,因為咁,結果都係要食19:30-22:00(價錢當然有分別)。 一入去梗係要排啲多人攞嘅嘢先啦,心諗鵝肝係我嘅第一首選,但點知見到生蠔冇乜人排隊喎,唯有轉戰生蠔🦪 每人一次可以攞三隻。 而我個friend(食肉獸)就即刻走去攞咗一片和牛同一塊羊扒,唔好睇片和牛薄薄咁,佢超級好食,一入口即溶。塊羊扒一啲都唔「so」,平時唔太食羊扒嘅我,都覺得完全可以encore 生蠔質量無需懷疑👍🏻 轉頭我見到有酥皮湯,個酥皮裏面係蘑菇湯,但由於太興奮手震(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵),張相影得唔清楚,唔好意思ಠ_ಠ 之後我都攞咗少少魚生,見到冇人排但又咁新鮮,冇理由唔捧吓場。 雖然我對長腳蟹冇乜特別大愛,不過去到都攞咗一兩條,再幫個friend每人攞咗半邊龍蝦(勁多人排),仲有幾隻凍蝦。全部都合格,抵讚! 因為和牛實在太正,於是乎我encore咗無數次(我諗我有食咗四五片),亦試咗佢哋嘅壽喜燒。總括嚟講,今次自助餐我最欣賞嘅就係佢哋
呢間自助餐我之前食過兩次,我都覺得高度好評。

每人一次可以攞三隻。

生蠔質量無需懷疑👍🏻

因為和牛實在太正,於是乎我encore咗無數次(我諗我有食咗四五片),亦試咗佢哋嘅壽喜燒。總括嚟講,今次自助餐我最欣賞嘅就係佢哋嘅和牛( ´▽` )ノ

而我本來至愛嘅鵝肝,要等到20:15先至有得攞,之後20:30同埋20:45(勁多人排20:15)。不過,感覺佢哋嘅鵝肝同之前有少少分別,今次覺得有少少筋,但係我仍然極度推介,入口即溶,不過因為太飽嘅關係,20:45嗰輪冇人排,我都食唔落第二件🥲而家諗返,有少少後悔╭(╯^╰)╮

20:30就輪到攞佢哋嘅心太軟,雖然我哋唔係慶祝啲乜嘢,不過我都唔執輸寫咗一個靚靚嘅俾個friend(因為私隱嘅關係,啲字俾我抹咗),我自己食咗一個普通版。

平日個friend唔太鍾意食甜品,不過佢都食晒成個,你話係咪超正先?一如之前兩次佢哋嘅心太軟都係即刻整,外冷內熱,睇住佢流出嚟嘅朱古力,好amazing🤪

八八卦卦嘅我,聽到隔離枱話佢哋嘅燉湯好好味,於是我喺極飽嘅情況下,都問師傅攞咗一個。呢個係花旗參燉雞腳(?!個名有啲長,唔係好記得),真材實料,花旗參味好重。

其實中間我都食咗一兩轉熱食,但因為相片有限,無法上傳全部 ~\(≧▽≦)/~

甜品方面~ 我要介紹吓比較少有嘅北海道牛奶布丁。不過我唔食奶嘅,個friend話好正(佢係奶類愛好者),我信佢!

我自己除咗心太軟,就覺得佢哋嘅拿破崙好有層次感,唔係好甜,啱我。但奈何個肚唔爭氣,又係食唔落第二件。

結果埋單每人少過$600。

佢哋嘅質素比好多大酒店都好,可能有人會唔鍾意佢哋嘅環境(因為唔係酒店質素),但我覺得嘢食真係超晒標,可以一再encore再encore!
  • 佐賀產和牛
  • 香煎鴨肝
2021-11-05 1522 浏览
小編知道銅鑼灣世貿Mr.Steak嘅環球美食自助餐,不嬲都有好鬼多Fans同埋捧場客。不過今次各位牛魔王🐂真係要注意啦!Mr.Steak 1️⃣1️⃣月推出全新主題,最平午餐只需要💰2️⃣3️⃣2️⃣就食到!-⚠️Mr.Steak和牛自助餐只會係晚餐供應終於回歸,有8️⃣款以🇯🇵日本神戶和牛同埋⾶驒⽜烹飪的美食,🗣小編推薦必食神戶和牛壽喜燒,用上⽜板腱、⿈瓜條及肩胛⾁眼捲的稀有和⽜位置,配埋佢哋特調醬汁調味後,一啖落去真係頂唔緊。仲有和牛火炙壽司、烤和牛、吉列和牛、和牛鐵板燒同埋和牛鵝肝炒飯。身為牛魔王嘅你哋我真係驚你哋肥幾百磅。-除左主打和牛,仲有佢哋最出名海鮮山⛰️:即開生蠔🦪、長腳蟹🦀️、開邊龍蝦🦐翡翠螺、紐西蘭青⼝、藍青口等等。小編真係未見過生蠔區係咁少人排隊,即開即食,肉質肥厚!食完海鮮和牛,記得留肚到熱盤區同埋甜品區,小編真係介紹唔晒!不過佢哋嘅心太軟真係正到癲!
2021-11-01 1259 浏览
記得第一次嚟食嘅時候仲係勁多大陸團,成個走廊都係喼,但係而家食已經唔同晒,環境即刻闊落左,講返嘢食質素先,我認為同之前都係差唔多,乜都有得食,但係水準就唔算好高,一般自助餐呢個價錢來講,都算係幾好
2021-10-28 1054 浏览
十月好多人生日呀今晚同細佬慶生揀左呢度見COMMENT好好又比較特別呀一入座見好多人排拎凍海鮮所以我地反傳統去左睇熱盤先拎左~咖哩炒蟹個咖哩超辣完全唔正常所以懷疑D蟹不是太新鮮囉~蒜容粉絲扇貝呢個就還好呀好香蒜味粉絲吸左汁都好惹味~炒蜆呢個幾好蜆無沙整得蜆幾香又甜~白汁意粉可能我好意粉覺得幾好仲想去拎多轉添~燒牛肉細佬話麻麻地UN左DD去拎凍海鮮喇~龍蝦/蝦/螺/長腳蟹全部都好味呀起碼唔會覺得唔新鮮而且都REFILL得快呀~魚生帶子一D唔吝嗇好厚切呀又有三文魚腩揀呀~生蠔初頭係美國既話幾好食仲比較肥美後黎轉左蘇格蘭就歪D呀~心太軟寫字寫得好靚呀古力味濃但又唔會好甜呢個幾讚呀~花旗參瘦肉燉湯呢個都好讚好有火候咁全部熱辣辣~酥皮牛肝菌湯酥皮薄薄的唔會太厚好飽個湯都好濃味NOT BAD太多不能盡錄OVERALL 質素幾好美中不足有段插曲食到中段見到...................小強0係座位隔離堅驚同STAFF講換左個位不過可能近生蠔區有點腥........當係個別事件啦可以再比次機會佢既
十月好多人生日呀

堅驚
同STAFF講
換左個位
不過可能近生蠔區
有點腥........
當係個別事件啦
可以再比次機會佢既
2021-10-26
重點要講講海鮮🤞🏻屋企人食buffet最喜歡食海鮮🤡(師奶心態覺得咁先抵!) 如果你或者你屋企人都一樣是海鮮愛好者,這個龍蝦蟹腳山應該都可以嚇你一跳,真心疊到山般高😂。龍蝦有機會遇到過鹹,蟹腳雖然偏瘦但幾鮮甜,而且啖啖肉好正。另外有生蠔供應,不過我們都不愛吃生蠔就無法比comment嚕~⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀牛肉愛好者的話🐮除了一直都有的和牛壽喜燒,今期還有超肥美的和牛鐵板燒🤤我偏愛油花,這個很可以!師傅會逐片切片放上鐵板,幾十秒就已經可以上碟👏🏻入口真的會融化!大推!另外一般Buffet必備牛扒羊扒都有,而且質素也不差,不會過熟過生或帶筋,只是個人略嫌不夠熱🙊🌟同場推介🌟今期還有限定鵝肝omg😍😍😍my fav!不過只有指定時間供應,你會發現突然一大堆人排隊🤣不過質素超高,煎好即上碟即供應!份量也不吝嗇,喜歡鵝肝的朋友絕對要拎一份試試~另外就是這裡的特色 - 手繪甜品板只要留低想講/畫的東西,之後指定時間去認領就可以,每次經過都見師傅畫個不停,雖然不過是一點小花巧,但收到的人絕對窩心❤️慶祝的話很推薦~(心太軟用dark choc不會太甜,不過最好味的甜品是奶凍和雪糕)
重點要講講海鮮🤞🏻

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
牛肉愛好者的話🐮

🌟同場推介🌟
今期還有限定鵝肝omg😍😍😍my fav!

另外就是這裡的特色 - 手繪甜品
2021-10-24 1330 浏览
Mr.Steak自助餐向來以CP值超高見稱,之前一家大細去咗食dinner buffet! 😋😋款式選擇超多!回本菜式有和牛,生蠔、長腳蟹、鵝肝、花膠等等,我覺得佢嘅中菜尤其出色,生蠔即開好新鮮,我就最鍾意食長腳蟹同心太軟🥰🥰即場仲可以訂製祝福語甜品,打卡一流👍🏻👍🏻最緊要價錢真係好抵食,依家做緊promote有七折!!大人晚餐$3xx,小童$2xx ,就可以喺銅鑼灣望住海景食自助餐係爽嘅!
2021-09-21
  • 生蠔
  • 心太軟
  • 蠔皇冬菇燴花膠
  • 佐賀產和牛
  • 佐賀牛壽喜燒
2021-10-21 1356 浏览
ᴍʀ. ꜱᴛᴇᴀᴋ ʙᴜꜰꜰᴇᴛ À ʟᴀ ᴍɪɴᴜᴛᴇ位於銅鑼灣世貿中心的Mr.Steak 🥩自助餐 一向很受歡迎👏🏻記得要訂檯🤪🦪即開生蠔-每人每次限攞三隻,海水味偏重😋生蠔肥瘦適中🦞開邊龍蝦-非常新鮮,肉質結實😻🦐珍寶甜蝦刺身-推介👍🏻當晚食個幾隻甜度好高😼肉質非常鮮甜🐄和牛壽喜燒-牛肉味重😈再配上少量娃娃菜和金菇🤤🐔燉湯-當晚款式是花旗參排骨燉雞湯,非常足料的燉湯,分別有花旗參/雞腳/排骨/杞子/圓肉,花旗參甘而不苦嘅味道😻感覺好補🤣食物款式雖然不是最多款👏🏻😆但絕對係值回票價的自助餐😜👍🏻
ᴍʀ. ꜱᴛᴇᴀᴋ ʙᴜꜰꜰᴇᴛ À ʟᴀ ᴍɪɴᴜᴛᴇ
位於銅鑼灣世貿中心的Mr.Steak 🥩自助餐
一向很受歡迎👏🏻記得要訂檯🤪

🦪即開生蠔
-每人每次限攞三隻,海水味偏重😋生蠔肥瘦適中
🦞開邊龍蝦
-非常新鮮,肉質結實😻
🦐珍寶甜蝦刺身-推介👍🏻當晚食個幾隻甜度好高😼肉質非常鮮甜

🐄和牛壽喜燒-牛肉味重😈再配上少量娃娃菜和金菇🤤