2021-08-17 2787 浏览
今次已不是第一次到這餐廳吃午餐,因為性價比高,最初都被價錢和食物質素,還有靚海景所吸引。但今次已不及從前,無論服務態度,食物更新和添加也都差了。我們只遲了5分鐘,到場後長腳蟹已沒有一半,好彩還可夾了幾條靚的腳,以為之後會再補充,但等了很久也沒有,問過店員,她對我說會補充,結果自助餐完結也是沒有。部分食物也是如此!唯一仍欣賞的是心太軟甜品畫圖碟,可寫祝福句,讓大家添加歡樂。
2021-08-16
2021-08-13 2490 浏览
慶祝友人生日,提早一星期打電話book,電話永遠‘留言已滿’,幸好上fb搵其官網,原來可以預訂,早一星期都訂到,過幾日看已full(當晚都9成滿)👇預訂第二場7:30,$646有75折👇和牛壽喜燒,兩片和牛墊著兩片菜,阿姐話湯太鹹,唔比我地😅👇鵝肝及燒牛肉,鵝肝出三次,有固定時間,每次只可以拎一舊,不過排隊都好快👍燒牛肉都可以,encall咗一次😋👇紐西蘭🦪,友人表示唔錯👇蒸品質數高,唔會太老,份量足,熱盤永遠都係滿滿的,又encall咗一次😋👇右上角係是日燉湯及酥皮湯,燉湯飲咗兩個,我係湯怪🤣👇寫牌係呢間餐廳的特色,咁多年都係冇變過,久唔久去一次,變成了懷舊,有種多年後還可以找到當年的東西真好的一種感覺☺️😋整體水準中上,是日戒口不能食生嘢及海鮮🦞,只是熟食及和牛,燉湯都encall咗兩次,是晚很滿足,生日的友人都好滿意,二人埋單10xx,性價比唔錯😄 如果比消費券記得落商場客戶服務儲印仔,詳情可以自己去看下

👇預訂第二場7:30,$646有75折

北海道3.6牛乳奶凍
拿破崙、香蕉pancake

👇和牛壽喜燒,兩片和牛墊著兩片菜,阿姐話湯太鹹,唔比我地😅
牛肉壽喜燒

燒牛肉都可以,encall咗一次😋
鵝肝及燒牛扒

👇紐西蘭🦪,友人表示唔錯
紐西蘭🦪

全蒸品、帶子、蝦、魚

👇右上角係是日燉湯及酥皮湯,燉湯飲咗兩個,我係湯怪🤣
蒸品,水準好好👍

• 和牛
  • 佐賀牛壽喜燒
  • 黨蔘蓮子圓肉響螺燉湯
2021-08-10 1982 浏览
Buffet黎講,呢間雖然唔太多熱食,但係勝在價錢合理,而且都多冷盤,蠔雖然要排隊,但都唔需要等太耐。依家疫情成日做discount..冷盤比較鍾意食佢既龍蝦,大隻又多肉,佢既甜品有心太軟同牛奶布甸,雖然無影到相,但佢真係好好食,岩哂情侶/家人黎慶祝。
2021-07-13 3870 浏览
早排朋友訂咗buffet午餐,銅鑼灣M S,我是第一次去食,估唔到呢間餐廳,又平又靚又好味,第一次去坐海景枱,對住銅鑼灣遊艇,環境舒適~老實講咁嘅價錢又有長腳蟹,又有好多選擇款式,算係唔錯,令我最回味的就是甜品心太軟,呢間好得意,原來我個friend一早遞咗紙仔寫字上去用朱古力,跟住食完攞過嚟俾我,超驚喜,最主要係個心太軟係好好味,比好多buffet餐廳來說實在係唔錯,長腳蟹亦都係比我想像中正,一句講晒好抵食,一定會翻炒,不過要早啲訂枱。
2021-06-18
用餐优惠
信用卡優惠
2021-07-06 1988 浏览
crab legs were what attracted me to try out Mr. Steak buffet. There were so much crab leg and people didn't eat that much. I tried it and then I realized why. It was basically eating salt. Very salty!! I said to the staff that the crab legs were salty and they said yes they are, eat something else. 😰😰 The other food was good but extremely disappointed with the crab legs If you are like me who loves crab legs Mr Steak may not be the best choice.
2021-06-29 2064 浏览
唔知係咪地段嘅問題,銅鑼灣分店質素真係幾d。之前幫襯過荃灣分店真係麻麻地(利申都好多年前唔知而家有冇改善)今次朋友book嘅,所以俾多次機會佢估唔到分店唔同真係質素有改善牛肉以呢個價錢來講都算可以半自助餐,食物種類都算多如果大家黎開銅鑼灣諗唔到食咩好都可以試吓先
今次朋友book嘅,所以俾多次機會佢
估唔到分店唔同真係質素有改善
牛肉以呢個價錢來講都算可以
自助餐,食物種類都算多
如果大家黎開銅鑼灣諗唔到食咩好
都可以試吓先
2021-06-26 3185 浏览
都有一段日子冇食buffet啦一嚟梗係食生蠔啦好耐冇食一埋去就攞到,係即開,每人限三隻有一隻沖得唔係好乾淨,有啲沙石好耐冇食生蠔質素都ok啲蟹腳咸到想喊酥皮湯係我至愛,個湯細細個,過到口癮又唔會太膩剛焗出嚟熱辣辣燒牛肉真係好好食好重牛味,入口即化壽喜燒嘅牛,湯底好甜,加咗飯素之類反而冇咗牛味之後我再攞多次冇落嘢好食好多牛肉好食,食完再食,夾咗舊雞都好滑,薑蔥蠔就冇乜特別見要人地寫咗好多碟碟畫問吓原來寫張紙仔就可以整,仲配一個心太軟好有心思呀!甜品多數係原個蛋糕,切得好論盡,而且蛋糕冇乜味道唔太吸引呢個北海道牛乳布甸做咗好多年好滑好香奶味三款口味雪糕🍦呢度啲職員真係麻麻地,我問吓嘢都俾人串咗幾次平時食buffet啲職員多數笑容滿面又好禮貌呢度真係完全感受唔到
都有一段日子冇食buffet啦

一嚟梗係食生蠔啦
好耐冇食
一埋去就攞到,係即開,每人限三隻

有一隻沖得唔係好乾淨,有啲沙石

好耐冇食生蠔
質素都ok

啲蟹腳咸到想喊

酥皮湯係我至愛,個湯細細個,過到口癮又唔會太膩
剛焗出嚟熱辣辣

燒牛肉真係好好食
好重牛味,入口即化

壽喜燒嘅牛,湯底好甜,加咗飯素之類反而冇咗牛味
之後我再攞多次冇落嘢好食好多

牛肉好食,食完再食,夾咗舊雞都好滑,薑蔥蠔就冇乜特別

見要人地寫咗好多碟碟畫

問吓原來寫張紙仔就可以整,仲配一個心太軟
好有心思呀!

甜品多數係原個蛋糕,切得好論盡,而且蛋糕冇乜味道
唔太吸引

呢個北海道牛乳布甸做咗好多年
好滑好香奶味

三款口味雪糕🍦

呢度啲職員真係麻麻地,我問吓嘢都俾人串咗幾次
平時食buffet啲職員多數笑容滿面又好禮貌
呢度真係完全感受唔到
2021-06-23 3404 浏览
今次來到了這家餐廳吃Lunch Buffet,吃buffet 當然都會吃海鮮,這家餐廳中午有提供長腳蟹、藍青口丶青口(孔雀蛤)、凍蝦丶蛤蜊等海鮮刺身(生魚片)有玉子、蟹棒、鯖魚、三文魚(鮭魚)、章魚等選擇熱食選擇好像不太多,印象中有生滾粥丶咕嚕肉,印度咖喱,印度簿餅,泰式魚餅、蘿蔔糕丶煎餃子丶菜、荷葉飯、烤櫛瓜丶章魚薯餅丶雞中翼、烤牛丶和牛壽喜燒、關東煮等凍食有Cheese and Ham , 冷麵,沙律菜、螺肉等甜品有豆腐花丶3.6牛孔布丁、泡芙丶數款蛋糕丶數款糕點、啫喱、蜜瓜丶西瓜丶桃等飲品有咖啡、凍檸檬茶、凍青檸水等,採用自助形式,自己調,無限績杯。蟹腳當然是必吃,啖啖肉好吃😋現場有提供蚶,手套,剪刀等工具,吃得很方便,蟹腳餐廳會不停refill,保證大家吃到爽。這家餐廳的牛很好吃,我至少吃了三大片😄可以選擇黑椒汁,燒汁。和牛壽喜燒也是必吃之一,牛很嫩,我都吃了4小碗😋😋😋這家餐廳其中賣點有提供紙張,可以讓客人寫上心意祝福字句,提交之後餐廳會送上心太軟甜品🥰🥰🥰其他食物質素都OK, 餐廳部分位子仲可以欣賞到維多利亞港的美景🥰 大家吃得更開心,整體來講都不錯,值得再來。

蟹腳當然是必吃,啖啖肉好吃😋

和牛壽喜燒也是必吃之一,牛很嫩,我都吃了4小碗😋😋😋

2021-06-15
生日
用餐优惠
優惠券
尼間自助餐好似好難訂位!所以一個月前已經訂定位食自助午餐$450七折!食物種類算多!但好似長脚蟹唔係經常refill ! 啲員工就真係好一般未達酒店級!有待改進推介蟹脚~鮮,無海水味牛扒~唔韌牛肝菌酥皮湯~原先以為什菌湯!個酥皮夠脆心太軟~自己再攞埋雪羔一齊食!生蠔🦪偏細隻~一般
2021-05-25 2705 浏览
冇其他人所講咁有高性價比高,蟹腳唔知點解可以好鹹,螺正常,煙三文魚有骨,d生蠔要配好多茄汁先食到如果唔係偏鹹,小小蠔殼 還可接受,刺身八爪魚packing都不如,油甘唔新鮮,鴨肝冇味偏腥,個牛扒肉質正常唔韌壽喜燒鍋菜有小小酸,熟食方面關東煮龍蝦丸最好食,飯後甜品生果生到小小甜味都冇,麵包布甸焗唔夠,冧到唔知食緊咩,甜品方面得豆腐花可以,飲品方面得紅茶同青檸汁冇可樂冇較大眾化果汁,總括而言雖然夠平常自助餐平,2人埋單720但都唔太值
2021-05-23 2794 浏览
今日小編同朋友嚟到呢間餐廳食lunch buffet😃上網見到有優惠(原價$270,而家有75折🤣折完around $230一個人)覺得好扺😍所以就嚟試下啦留意返❗️優惠只係做到5月31號咋🥲要去就要快啦☺️環境🐾Buffet area 都幾大同都坐得都幾舒服😍小編有幸坐到海景位,對住靚景食嘢真係特別賞心悅目呀😃除咗必食嘅燒牛肉,sukiyaki和牛同心太軟之外,種類比起酒店嘅buffet絕對唔輸蝕🤣有冷盤🥒刺身🍣海鮮🦞甜品🍰,而熱食方面都有唔少選擇😻其中以中菜為多😉仲有可以自己揀配料嘅生滾粥同麵類,真係好多嘢食呀😍🥒冷盤前菜小編試咗少少(因為要留返個肚食sukiyaki同燒牛肉🤪)Ham同沙律都有好多款😙,而小編就特別鐘意呢個蜜桃吞拿魚碎沙律😇呢個配搭好新鮮,而且用蜜桃托住啲吞拿魚碎令吞拿魚嘅味道好突出🥰其他同平時喺Mr.Steak食到嘅水準一樣,都唔錯😌🦀回本位-海鮮先講下蟹腳😄雖然食嘅時候有d難搞,會食到周圍都係🤣但d蟹肉都幾厚肉,仲好鮮甜同嫩滑😚青口都幾新鮮同肥美🤣而且非常爽口,仲好大隻添!大家記住食多幾舊啦😋🐮必食主角一-sukiyaki 牛嘩呢個真心好食😄小編total食咗5碗

留意返❗️優惠只係做到5月31號咋🥲要去就要快啦☺️

環境🐾

🥒冷盤前菜

🦀回本位-海鮮

🐮必食主角一-sukiyaki 牛
嘩呢個真心好食😄小編total食咗5碗(放心好細碗姐)🤣餐廳用嘅牛肉係安格斯牛mix日本和牛😍所以真係入口即溶🤣而且師傅會喺你面前淥,每塊大約淥十秒左右,確保啲牛唔會太熟😚sukiyaki湯底都幾甜,仲有配菜都好好味😚

🐮必食主角二-燒牛肉
呢度嘅燒牛肉真心好食過酒店嘅燒牛肉☺️燒出嚟好有牛味,肉質鮮嫩🥰而且唔會好“鞋”,亦唔會有渣,真係加爆分呀!😊

🍰必食主角三-自家設計心太軟
餐廳會提供紙仔俾大家寫低心意,內容會寫喺隻心形碟到❤️而且仲可以畫埋畫添😍內容同order次數不限,但記住食得哂先好嗌啊😉師傅畫功真係好好🥰小編除咗畫咗我地嘅hippo仔之外🦛仲另外order咗kakao friends嘅ryan🐻同小熊維尼嘅豬仔🐷😍全部都畫得好靚好似🥰真係好有心思☺️心太軟係即叫即焗,上碟嘅時候仲好熱,心太軟外層好鬆較,而且流心效果好明顯😍朱古力流出嚟嘅時候真係焫焫焫焫焫焫著~個口呀!🤣

🙆🏻‍♀️總結
Lunch buffet 嚟講質素真心唔錯,而且有特別自己設計甜品碟,呢到真係加哂分呀😇折後食到咁多嘢都真係幾扺☺️但相比dinner就真係差幾多嘢食☹️冇生蠔🦪,冇鐵板燒牛肉同酥皮湯😔不過唔緊要!食到咁多都已經好飽啦🤣呢間推薦俾大家特別日子要慶祝嘅時候嚟啊🥰有靚嘢食,靚景😍仲唔啱哂鐘意打卡嘅你地?😜

*餐廳設加一服務費

🌟8.5/10
2021-05-20
  • 燒牛肉
  • 和牛壽喜燒
  • 心太軟
2021-05-22 1567 浏览
疫情之下單,食自助餐係有啲風險,有間自助餐餐廳推出外賣自助餐,咁大家就可以安心咁喺屋企食自助餐。價錢都好抵,食物種類都好多。一直都好想試下,趁住假期叫一個二人餐黎試下👍 🔔需要前一天落order🔔款式每一間Mr Steak都唔同 自助餐美食外賣 - 2人($265)精選海鮮盤 - 雪花蟹腳、海蝦、翡翠螺、藍青口🦀🦐🐚🦪餐湯 - 2款🥣頭盤 - 4款🥗🥓🧀🍖日本黑毛和牛美食 - 2款🥘🍝熱盤美食 - 2款🥩🍗甜品 - 4款🍮🎂🍰🥞 呢個價錢真係好抵,夠多款式,又有海鮮,味道都正常,份量其實唔止兩個人,兩個人應該食唔哂,影出黎夠哂睇頭,不過略嫌太多膠盒。環保人士會唔like🤣 好味指數 🌕🌕🌕🌗🌑抵食指數 🌕🌕🌕🌕🌕打卡指數 🌕🌕🌕🌗🌑

🔔需要前一天落order
🔔款式每一間Mr Steak都唔同

自助餐美食外賣 - 2人($265)
精選海鮮盤 - 雪花蟹腳、海蝦、翡翠螺、藍青口🦀🦐🐚🦪
餐湯 - 2款🥣

抵食指數 🌕🌕🌕🌕🌕
打卡指數 🌕🌕🌕🌗🌑

自助餐美食外賣

2021-05-09
10 分钟 (外卖自取)
自助餐美食外賣
2021-05-11 2737 浏览
如果你問KK邊間自助餐抵食Mr. Steak Buffet a la minute都算頭幾名⚜️因為有得任食即開新鮮生蠔🦪!代筆傳情心太軟🍫!鮮甜日本刺身🍣!下面慢慢仔細講:〘晚餐時段🕰〙第一時段5-7pm第二時段7:30-10pm〘海鮮區🦐〙全部海鮮都成座山咁堆高😍有青口、龍蝦、冰鎮長腳蟹🦀、同凍蝦長腳蟹多肉易推,有翻咁上下咸水味,可按個人喜好加檸檬汁/茄汁/Tabasco❤️生蠔一開始超多人排隊我就等人龍少d先去✌🏻唔洗擔心遲食無著數~因為keep住有即開的美國生蠔🦪每次排隊最多拎3個隻隻都鮮甜肥美又唔腥KK一晚應該食左10隻有多🤣日本刺身都好值得試下分別有三文魚🍣、赤貝、帶子...偏愛赤貝爽口!新鮮乾淨😋〘熟食區🥘 〙即叫即切和牛鐵板燒🐂熱辣辣入口嫩滑,牛味濃郁 ♪酥皮忌廉湯又係一出爐被搶光系列KK唔執輸拎埋 花膠螺頭湯2個湯都好夠味 無咩味精 食完凍野暖胃之選🔥〘甜品區🍨〙成晚最最最最期待🤩!甜品係第2個胃!心太軟可以話係呢到駐場甜品🍩因為你可以係紙仔到寫下留言(括住翻要畫畫咩卡通都得)跟住甜品師就會係手機search望住黎畫🎨之後叫另一半/朋友自己過嚟估下邊份係佢嘅,又有翻d樂趣
如果你問KK邊間自助餐抵食
因為有得任食即開新鮮生蠔🦪!
代筆傳情心太軟🍫!
鮮甜日本刺身🍣!

下面慢慢仔細講:

〘晚餐時段🕰〙
第一時段5-7pm
第二時段7:30-10pm

〘海鮮區🦐〙
全部海鮮都成座山咁堆高😍有青口、龍蝦、冰鎮長腳蟹🦀、同凍蝦

生蠔一開始超多人排隊
我就等人龍少d先去✌🏻
唔洗擔心遲食無著數~
因為keep住有即開的美國生蠔🦪
每次排隊最多拎3個
隻隻都鮮甜肥美又唔腥
KK一晚應該食左10隻有多🤣

日本刺身都好值得試下
分別有三文魚🍣、赤貝、帶子...
偏愛赤貝爽口!新鮮乾淨😋

〘熟食區🥘 〙
即叫即切和牛鐵板燒🐂
熱辣辣入口嫩滑,牛味濃郁 ♪

酥皮忌廉湯又係一出爐被搶光系列
KK唔執輸拎埋 花膠螺頭湯
2個湯都好夠味 無咩味精
食完凍野暖胃之選🔥

甜品區🍨〙
成晚最最最最期待🤩!甜品係第2個胃!

心太軟可以話係呢到駐場甜品🍩
之後叫另一半/朋友自己過嚟估下邊份係佢嘅,又有翻d樂趣~
心太軟朱古力味香濃🍫
中間有流心 真係玩得又食得❤️

蛋糕同切餅都賣相吸引🍰
大部分都唔會太甜💕
推介牛奶木糠布甸蛋糕!

雪糕方面有Haagen Dazs
分別係抹茶🍵、冧酒提子🍇、朱古力🍫& Espresso 味☕️
2021-05-08 1834 浏览
慶祝屋企人生日再一次擇mr steak,最吸引我嘅地方係呢度會有紙提供俾大家寫字,師傅就會喺碟上面寫低並且畫圖案,最後加上新鮮出爐嘅心太軟,真係靚到唔捨得食,超正☺️☺️ 當切開心太軟時,朱古力漿即時湧出來,味道濃郁,好好食🥰 單單係呢一點已經令人滿心歡喜,實在太適合慶祝生日或者紀念日 ♥️自助餐當然少不了生蠔🦪,在場有兩位師傅負責開蠔同洗蠔,供應充足,無排長龍情況出現!刺身厚身新鮮!旁邊有壽司卷,但不太吸引。湯有中西兩款,我拎左酥皮蘑菇湯,啖啖磨姑碎粒,最鐘意酥皮融化喺忌廉湯個種口感☺️飲品唔多,但咖啡機有熱朱古力挺驚喜!鴨肝份量好大方呢,厚身大片,油脂香濃,切細件放麵包上一齊食非常匹配!佐賀和牛係其中最搶手之一,即叫即燒,肉片軟軟但充滿濃厚牛味!Hagaz-das雪糕有多款口味,曲奇味有點過甜,旁邊有朱古力碎、彩虹糖針等配料任你添加!

刺身厚身新鮮!旁邊有壽司卷,但不太吸引。

飲品唔多,但咖啡機有熱朱古力挺驚喜!

2021-04-12
2021-05-06 2171 浏览
提早食母親節飯、如果要食生蠔龍蝦呢類海鮮就要揀第二輪晚餐 Buffet 7:30pm 食到十點可以慢慢坐 ⋯⬇️閒日五月都仲有七折、三個人埋單$1488約五百蚊一位。門口價目表如下:⬇️其實感覺 Mr Steak Buffet 嚟來嚟去都係呢堆嘢、今次坐正海鮮區隔離就算 8:30pm 都見到繼續加長腳蟹同龍蝦。今晚龍蝦非常咸、第二轉食左半邊都仲係咸 ⋯ 長腳蟹就真係啖啖肉,又係第二轉先可以成條蚊出嚟食、全晚食得最多就係長腳蟹。生蠔佢話法國既偏瘦都OK、但係一兩隻洗得唔算乾淨!⬇️魚生區嗰啲都有帶子赤背吞拿魚三文魚同唔知係咪甜蝦、帶子消失咗之後就由蟹柳同埋八爪魚補上。壽司類基本上係冇得兩款太卷類。⬇️某個時間有鴨肝出、和牛又唔算特別好食。熱食有蒸魚蒸扇貝白灼蝦豬手蟹粥豬腳薑白切雞 ⋯ 燒牛肉佢比左件大過隻碟我、見到都飽!仲有螺頭湯同酥皮湯 ⋯ 酥皮湯熱辣辣但係冇料,自己可以加啲海鮮落去。⬇️黎 Mr Steak 當然就係鍾意佢嘅自由發揮心意碟配心太軟、加上就嚟母親節大家都整黎慶祝 ⋯ 師傅嘅字體係靚既,又唔使專登訂蛋糕、影相打卡一流而心太軟就算影完相裏面仲係熱辣辣好好味。⬇️甜品區已經冇乜戰鬥力 ⋯

⬇️
海鮮區(青口長腳蟹蜆龍蝦蟹鉗熟蝦)
法國生蠔(每次三隻)
8:30pm  仲有  refill   食到尾繼續仲有海鮮

鴨肝
燒牛肉
酥皮湯

自選字配心太軟

⬇️
甜品區已經冇乜戰鬥力 ⋯ 雪糕就係Movenpick仲有韓國雪條同埋馬來西亞榴槤雪條、選擇都幾多!牛奶布甸都好濃!飲品區有自助檸檬茶、蘋果汁同埋青檸水,亦都可以沖咖啡飲。
榴槤雪條

⬇️
開心滿足慶祝節日、但係食物種類就唔算特別多。
2021-05-05
母亲节
海鮮區(青口長腳蟹蜆龍蝦蟹鉗熟蝦)
法國生蠔(每次三隻)
鴨肝
燒牛肉