记得对上一次食自助餐已经系大半年前,但无咩印象食左边间,应该系因为唔太好食,所以无深刻记忆,趁新年前就收炉比较得闲,加上见到依间buffet新推出左个双重优惠,所以提早订左晚餐自助餐,同男朋友二人世界浪漫下。其次原因系因为食过咁多间自助餐,个人认为依间既自助餐系我心中头三位,见好耐无食,豪食一次啦准时晚上七点半入座,刚好晚市时段刚刚开始,先行个圈望下有咩食,有头盘、沙律水果、热食、寿司鱼生刺身、即开生蚝、长脚蟹蟹脚、面包蟹同多款冻海鲜之外,最惊喜寿喜烧今次有SRF美国极黑和牛,而烧牛肉就用日本佐贺产既牛,已经花多眼乱不过我都系由冷盘开始食起,先去拎个即开生蚝,是日系美国生蚝同苏格兰生蚝,每人每次只可以拎三只,但不限拎既次数,所以每次都要食完三只先可以再去拎,生蚝即开即食真系好新鲜,鲜甜细腻带少许海水味,好正啊之後都有拎是日鱼生刺身,三文鱼肥美至极,牡丹虾超级大只爽甜十足长脚蟹蟹脚阵容先系最夸张,只只厚肉鲜甜,咸度适中,而面包蟹超爆膏,硬膏带甘香味,冻虾都好新鲜,食得出唔系隔夜同唔会有雪藏味极黑和牛寿喜烧大块肉厚,洋葱甜味浓郁十足,牛味都好突出甜品除左有迷你挞、蛋糕同雪糕之外,仲有即焗梳

极黑和牛寿喜烧大块肉厚,洋葱甜味浓郁十足,牛味都好突出

甜品除左有迷你挞、蛋糕同雪糕之外,仲有即焗梳乎厘同心太软,每次我黎亲都会点心太软,因为朱古力够哂浓又唔会太甜,另外仲可以将我想写既心意字句写系心形碟上面,庆祝生日或情人节真系啱哂

全晚食到超满足,由头带到落尾,折扣埋单超抵食,生日仲有多个优惠,下次等妈咪生日再黎食过先
2019-12-25 10934 浏览
12:00-14:30 lunch buffet,每位$438加一,另有88折优惠。早左入座,但都系要等到12点先可以拎野食,有时间慢慢影相。2人被安排二人枱,窗边位,都有少少景望下。食自助餐既重点:生蚝生蚝有2款:苏格兰(左)同美国(中右)"友人"食左15只生蚝。2款比较,美国生蚝口感更肥美、鲜甜、重味d,苏格兰生蚝就淡味d。2款都好正,鲜甜美味。冷盘蟹脚:肉质ok,好有蟹味,好鲜味,喜欢,但有部份蟹脚肉质较散。冷虾:钟意尼到既热虾多过冷虾。大青口:几好食;蓝青口麻麻。螺:无乜味,麻麻。熟食薄烧美国极黑和牛:薄切+铁板烧+盐调味,入口即溶,我觉得系全场最好食,食左好多份。美国极黑和牛寿喜烧:寿喜烧个汁好味,但肉质太老太熟,口感比较韧,无薄烧和牛入口即溶既感觉。蒜容粉丝蒸扇贝:扇贝蒸得刚刚好,唔会太老太韧,配埋蒜蓉粉丝同豉油无得输,好味。和牛寿喜烧荷叶笼仔蒸虾:好食。辣酒煮花螺:辣度适中,几有螺味。冬菇烩鸭掌:鸭掌炆得够腍。姜葱生蚝:几有蚝味,唔错。卡邦尼意粉:意粉软硬程度适中,几creamy,好够味,但其他人可能会觉得太咸。中式牛柳:似酒楼水准,几惹味,好食。咖哩牛腩:无我预期炆到咁
早左入座,但都系要等到12点先可以拎野食,有时间慢慢影相。
2人被安排二人枱,窗边位,都有少少景望下。

自助餐既重点:生蚝
生蚝有2款:苏格兰(左)同美国(中右)
生蚝

冷盘
冷虾:钟意尼到既热虾多过冷虾。
大青口:几好食;蓝青口麻麻。
螺:无乜味,麻麻。

熟食
薄烧美国极黑和牛、和牛寿喜烧、蒜容粉丝蒸扇贝

和牛寿喜烧

荷叶笼仔蒸虾:好食。
辣酒煮花螺:辣度适中,几有螺味。
冬菇烩鸭掌:鸭掌炆得够腍。
姜葱生蚝:几有蚝味,唔错。
荷叶笼仔蒸虾、辣酒煮花螺、冬菇烩鸭掌、姜葱生蚝

中式牛柳:似酒楼水准,几惹味,好食。
咖哩牛腩:无我预期炆到咁腍,口感差d,辣度都几辣。
咕噜肉:炸粉太多,麻麻。
卡邦尼意粉、薄烧和牛、中式牛柳、咖哩牛腩、咕噜肉

烧牛肉、羊架:口感偏硬,唔好食。
黑豚肉:ok。
黑豚肉、烧牛肉、羊架

虫草花炖汤:汤好入味,但成盅饮哂就会好腻。
虫草花炖汤

甜品
心太软:朱古力蛋糕好软熟,朱古力浆超流心,两者加埋实在太好味,非常满足!如果可以食多几个就好。
注:lunch 13:15出炉,记得提前写定纸仔传递心意
心太软
心太软

有Haagen-daz同Movenpick雪糕,见到2个牌子既牌,就先入为主以为全部雪糕一系Haagendaz一系Movenpick,但食左曲奇味之後,相信无牌既就2个牌子都唔系,味道同口感非常麻麻。Haagendaz朱古力雪糕照旧好味。
注:上图系开始前影既,正式开始後,所有味道都有得拎。

豆腐花:唔够滑,口感比较鞋,一般。
大菜糕:比较少系甜品类见到,中间带有蛋花,甜度适中,我喜欢。
杞子桂花糕:正常。
豆腐花、大菜糕、杞子桂花糕

饮品
有冻红茶、青柠汁、苹果汁、美绿、柑桔绿茶、咖啡机,茶包等等。
西式自己加糖既冻柠檬茶系唔够港式茶餐厅咁甜,青柠汁、苹果汁我又麻麻,所以饮品方面系唔太岩我口味。

整体食物水准都唔错,绝对系我地最钟意既自助餐之一。
(个人口味S: 3.8/5)
(个人口味E: 4/5)

另外仲有刺身寿司、沙律、炸鱼薯条、海南鸡、猪脚姜醋等等无食到。
刺身
海南鸡
炸鱼薯条
冻红茶、青柠汁、苹果汁

题外话/补充资料: - Lunch比晚市第二时段平$1xx/位,订座时问过待应,lunch buffet同第二时段食物相同,系少左面包蟹、龙虾、日本和牛,可以根据个人喜好决定食边个时段 - 以前食过晚市第二时段系有蛏子,可能lunch系得扇贝无蛏子? - 部份侍应心情好似麻麻,开朗d俾多d笑容会更好
2019-12-08
  • 生蚝
  • 薄烧和牛
  • 蒜容粉丝蒸扇贝
  • Haagen-daz雪糕
2020-03-20 329 浏览
鑱咀万万岁!🙌🏻ChamZeoiLongLongLife🙌🏻Mr Steak 一啲都唔万岁!..🐭呢排做紧半价优惠,讲明冇生蚝提供,不过都期盼住佢主打嘅海鲜冷盘,可惜好失望....🐭简约装修风格,好大好大,空间非常宽敞,有一边系落地玻璃,可以望到维港景色。非常多食客,人山人海差唔多迫爆个场。..🐭部份食物要排队等厨师俾你,包括:刺身丶烧和牛、寿喜烧、牛扒、羊架、Haagendaz雪糕及心太软。可是厨师们大部分都黑口黑面丶态度厌世丶极不耐烦。.🐭例如我睇到有位食客行埋去牛扒柜位,个厨师好恶好唔耐烦咁问佢要咩。又例如心太软系可以要厨师系只碟上面写字画公仔,个厨师一路写一路将啲酱料樽大大力揼落张枱度,系度发泄同出气,所有食客行埋泥都不瞅不睬。躺着也中枪,好似个个食客都得罪咗佢哋咁。.🐭我明白不停重复分派食物系厌恶工作,但厨师之间互相放负就算了,不要将负能量传播给食客,毕竟泥食嘢都系想开心。相信餐厅对厨师及员工冇足够培训同benefits,令员工无归属感,好讨厌自己嘅工作。.🐭讲返d食物整体万岁指数:卖相👅👅👅味道👅👅口感👅👅性价比👅👅.🐭主打嘅冻龙虾及蟹,肉质非常「实的的」,一啲鲜味都冇🐭刺
鑱咀万万岁!🙌🏻
ChamZeoiLongLongLife🙌🏻
Mr Steak 一啲都唔万岁!

🐭讲返d食物
整体万岁指数:
卖相👅👅👅
味道👅👅
口感👅👅
性价比👅👅
🐭主打嘅冻龙虾及蟹,肉质非常「实的的」,一啲鲜味都冇
🐭刺身正常,一般酒店buffet水准,但系大虾好快冇晒
刺身、冻蟹

🐭热食选择不多,10款以内,味道不算突出
热食
蒜蓉粉丝蒸大蛏子

🐭和牛肉质松软,香浓牛味,但每次排队只能攞一小片

🐭个人最中意系朱古力心太软,细细旧唔会太腻,而且入面真系好流心。
朱古力心太软

🐭甜点款式颇多,味道一般
甜点

🐭食神鼠到Mr Steak怕怕一游,拜~

2020-03-13
  • 🐭朱古力心太软
2020-03-20 183 浏览
真心半价太抵,无惧疫情试一试!入到去佢d 野食面有盖盖住, 但可能外置, 所谓有碍於拎野食, 不过疫情下, 卫生行先!餐厅都会指示食客带口罩去拎野食...不过都唔系个个都咁乖。心太软太好食和牛都好正面包蟹无得输画心太软既碟碟太美了! 一定系手足👍🏾
真心半价太抵,无惧疫情试一试!

心太软太好食
和牛都好正
面包蟹无得输

画心太软既碟碟太美了! 一定系手足👍🏾

2020-03-12 1011 浏览
今日同好姊妹一齐食午餐,半价的优惠好吸引,多人到不得了,感恩是我们在网上预早订了位确认!环境宽敞舒适,服务也不错前盘有芝士盘、火腿、水果、沙律、冷面、刺身(5款:我无食:甜蛋、三文鱼、蟹棒、八爪鱼、剑鱼)热盘都唔少,有咖哩牛腩、菠萝咕噜肉、浸时菜、鱼香茄子、烧牛仔骨、面、饭、琵琶豆腐、鱼柳、意式烩肉丸、烧肉、即煮粥、即煮汤粉面等甜品更有即制作心太软(更可写字、加图案)、蛋糕、生果、雪糕等我觉得质素普通,食物普通

环境宽敞舒适,服务也不错

我觉得质素普通,食物普通
2020-03-12
2020-03-12 800 浏览
如果讲海鲜,我今日连虾皮/龙虾壳都未见过。可能系只出咗少量就冇refill,或者可能甚至冇出过;如果你话,二百几蚊有生蚝食都算系咁啦…你错嘞! 系冇生蚝㗎! 佢地去到门口有张纸写咗(如图)。其实个场同埋人手根本食唔到咁多客人。全场refill得最快嘅,系洗乾净嘅碟! (洗碗同工应该要加人工啦~) 外面嘅食物盘好多都系吉嘅,有啲位置,我甚至连系放咩食物都唔知,次次行去都系得啲冰。热食区长期企满人,行都行唔到入去。真心,两个人$526,我宁愿去食大排档……唔好意思。
真心,两个人$526,我宁愿去食大排档……
唔好意思。

2020-03-11
2020-03-12 0 浏览
本应已订位谂住一家人去食我朋友今日吃完心得系人手小 食物补给慢·好多客人都要等食物我宁愿您做优惠 都要肚自己的品牌 请好好验讨因为之前未做优惠都好好食我都明白现在生意景要宿减人手但这个成理由
10/3 家人生日谂住减价,疫情下去食,已唔系第一次帮衬,但今次好离识,嬲到我要写食评,等大家咪中伏,限时2h,食左1h松d,熟食就冇再refill, 大部分系空碟,眼见好多人埋去都无奈走开,我问d staff佢话唔会再加野,完全感觉受骗,未试过有食唔饱既buffet,减价招客但冇野比人食, 真系嬲到火都黎 ,以前食过正价唔系咁,即使今次款式少左,但冇理由连量都唔够食,真系好离谱,book左既自己衡量下,有图有真相!
2020-03-11 522 浏览
刚巧看到半价优惠,再加上是庆祝太太生日。所以订了下午自助餐来庆祝,但换来是极度不愉快经验。我和太太及小朋友一行四人中午十二时便到达,餐厅都有做足衞生设备及预防措施,如进入餐厅前量度体温及酒精搓手液。我们被编排到1号枱(和取餐的地方有一点距离),这个地方我们觉得都可以。刚开始的时候,就好像其他的自助餐一样,第一轮多数系食寿司或刺身,排队也不足为奇。起初的时候,都没有特别察觉到食物不足或缺乏补充。但到了第二及第三次取食物的时候,发觉最受欢迎的冷盘空空如也,就连其他的食物如热荤菜也是这样。现场的环境,就好像平时睇东张西望一样,去到大陆嘅地方,当食物一出嘅时候,大家居然要疯狂争夺,你推我撞。我所讲嘅时间,只不过系自助餐开始不够半小时,就发生这样的情况,为什麽会这样?究竟,是不是因为半价优惠,还是职员不足?或是餐厅并没有预备足够的食材?真是百思不得其解。我对上一次在这间餐厅进餐的时候,已是两年前,当时的情况并不一样,为什麽会沦落到如此地步?我相信,我并不会推荐或再到这间餐厅。
刚开始的时候,就好像其他的自助餐一样,第一轮多数系食寿司刺身,排队也不足为奇。

2020-03-10
庆祝纪念
好耐冇黎呢度食自助餐呀,记得呢度系有生蚝任食,所以特登book咗枱夜晚嚟食餐饱嘅😋😋点知嚟到先知道原来冇咗生蚝任食,因为肺炎嘅关系😌😌😌剩系得失望两个字,点解book枱嘅时候唔通知声?既然入到黎都冇理由唔识嘅😫呢度嘅自助餐感觉好似少咗好多嘢食咁,基本既食物种类都有嘅,刺身三文鱼,带子,章红鱼等等😋烟三文鱼,芝士,牛扒,羊扒都系有嘅。汤类就有炖汤同酥皮龙虾汤🤟🏻甜品雪糕普普通通,整体食物质素冇特别惊喜,最後食埋个心太软就完结啦😌😌😌

烟三文鱼,芝士,牛扒,羊扒都系有嘅。

汤类就有炖汤同酥皮龙虾汤🤟🏻

2020-02-23
  • 和牛寿喜烧
2020-02-09 2718 浏览
琴晚第一次去呢间buffet食,虽然位置其实好近地铁站但系都要行一段时间因为间中心系系一个角落头入边。上到去其实个景都唔系太差不过前面啲景观就系建筑紧所以望落去都唔系太好。再睇返佢嗰啲食物嗰啲摆位设计其实都几靓枱同枱中间都阔嘅所以其实都有一个好好嘅环境食嘢。食物就有分开蛋糕、小食、冷盘、热荤、仲有铁板烧和当然唔少得有特色嘅心太软。食物嗰啲就OK嘅龙虾都弹牙、面包蟹都有好多膏、沙律小食就比较少、热食唯一最重点嘅就系有一个中汤同酥皮汤。然後去到佢嗰个重点就系呢个即渌嘅和牛同埋呢个铁板烧和牛,其他食物就中规中矩。去到尾当然要写个心意卡食返个心太软佢嘅心太软佢讲明左个时间先出嚟所以就一定要好快食。如果你有兴趣食和牛、食心太软同埋食冷盘嘅话呢一间一定都OK嘅。佢仲有一个早食优惠咁就大概平$200左右。

2020-02-02
  • 和牛
  • 传情达意心太软
  • 党蔘莲子圆肉响螺炖汤
2020-02-07 2200 浏览
一行10人,有8折,其中两位生日免费。当8人收费每人560。以呢个价钱来讲,食物种类小,味道一般,无蚝无鸭肝,得个酥皮汤较好味,和牛铁板嗰只好吃,圣子老到咬唔开,唯一系甜品多选择。唔知系咪无乜人食所以整小d款,可以理解。但令人失望。基本行两,三转就食晒全场种类。卖点系个生日写祝福语心太软,热热的好吃不太甜。😋如果用正价食,真系会食噤耐駡噤耐😌但卫生情况好。洗手间干净,值得赞,走嗰时员工有道别。
2020-01-22 2116 浏览
每隔几个月,都会约吓几个闺蜜食吓野,但其实都系吹水多,关心吓大家🥰🥰今次约左食自助餐,可以暂停节食一日,疯狂放纵一吓🤭🤭有2.5个锺,正常价钱$608,但如果就到岩时间食5点-7点,就非常超值$438🥰未到7点半都可入坐,但就一定要到7点半先可以拎食物🤔🤔🤔但已经有人急不及待排队食蚝喇🤭虽然人仔细细,4条女,张抬未试过少过8碟野,侍应不停过嚟收碟,非常主动,好似笑我地系饿底咁🤣🤣一到7点半,最多人食蚝,有2款选择,虽然嗰唔大只,但好鲜甜,仲有清淡海水咸香味😋😋长脚蟹🦀~本身我嘅最爱,但这间真的普通,有点失望面包蟹🦀~唔够10分钟就俾人拎晒😅😅,蟹膏劲多,但肉质就普通网烧和牛~油腻分布均匀,入口即溶,成块大个过头,但一啖无左😋😋食左2片,有d油腻😅😅仲有寿喜烧~韩牛一流,配上大白菜减油腻,而且菜清甜😋😋而且仲有多款熟食,炖汤及甜品未能介绍闺蜜推介刺身虾🦐~超级大只,长过手板,而且好鲜甜最後当然系呢度招牌心太软🥧~到bar抬取纸後,可写上自己祝福语,四个闺蜜都非常开心,最後如果师傅得闲 可昼要求公仔,真心劲似,好开心🥰其实食物系其次,最重要系人物、时间,非常感恩🙏🏿🙏🏿

长脚蟹🦀~本身我嘅最爱,但这间真的普通,有点失望

仲有寿喜烧~韩牛一流,配上大白菜减油腻,而且菜清甜😋😋

而且仲有多款熟食,炖汤及甜品未能介绍

闺蜜推介刺身虾🦐~超级大只,长过手板,而且好鲜甜

2020-01-15
  • 生蚝
  • 刺身
  • 和牛寿喜烧
  • 传情达意心太软
高品质牛肉自助餐,但不知所谓的带位服务。慕名而来第一次食,每款食物都有质素保证好好味, 用上韩国牛肉、美国牛、日本牛、 黑毛猪扒、美国生蚝等。但不所知谓的柜台小姐一直处理前面等入座的客人抵头工作起码2-3分钟(我们一直企在後面,其他人是依柜台打横排),搅到後面劲长人龙,仲以为我地打尖要我去队尾重新排队,我当场黑面串她我们同一部升降机出的。(老老实实,就算你要俾後面对情侣入座先我无所谓,但吾好叫我去後面尾队以为我刚到步打尖,其实是你自己抵头做野眼尾都无望下个等入座有几多人)未开始食已对这家服务扣晒分,一间餐厅以每位$600 酒店式价钱收费,却如此的招呼服务,如不是有高食物质素搭够,我真是不想再光临。
高品质牛肉自助餐,但不知所谓的带位服务。

2020-01-20
2020-01-20 1322 浏览
意住开开心心去食助餐17号订左12位又大又细咁去食,谂住开得喺铜锣湾点都有啲保证,讲真食物质素食落都ok嘅,系啲生蚝唔够冻同埋,鱼生无味外其他都ok. 个人去食,过左一个愉快嘅晚上。点知恶梦先开始,19号11个人又发烧又呕又痾。 个个都系隔咗一日先病发,好奇怪,大人一般都系肚痾,啲细路(好彩唔系太细都十六七岁)有啲抵抗力,都发烧同埋呕, 好在系一般由病发现24小时内都会慢慢康复,我写呢个食评唔系想唱衰佢,只系大家去食就食啲煮熟嘅食物好啲。有怀疑就唔好食。 同埋希望贵呢间食店注意卫生。

2020-01-17
团年饭