2021-11-07
呢間自助餐我之前食過兩次,我都覺得高度好評。 今次我推薦我個friend嚟陪我食,本來諗住食17:00-19:00,但睇OpenRice先知原來早場啲食物係有唔同,冇鵝肝同埋某啲食物,因為咁,結果都係要食19:30-22:00(價錢當然有分別)。 一入去梗係要排啲多人攞嘅嘢先啦,心諗鵝肝係我嘅第一首選,但點知見到生蠔冇乜人排隊喎,唯有轉戰生蠔🦪 每人一次可以攞三隻。 而我個friend(食肉獸)就即刻走去攞咗一片和牛同一塊羊扒,唔好睇片和牛薄薄咁,佢超級好食,一入口即溶。塊羊扒一啲都唔「so」,平時唔太食羊扒嘅我,都覺得完全可以encore 生蠔質量無需懷疑👍🏻 轉頭我見到有酥皮湯,個酥皮裏面係蘑菇湯,但由於太興奮手震(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵),張相影得唔清楚,唔好意思ಠ_ಠ 之後我都攞咗少少魚生,見到冇人排但又咁新鮮,冇理由唔捧吓場。 雖然我對長腳蟹冇乜特別大愛,不過去到都攞咗一兩條,再幫個friend每人攞咗半邊龍蝦(勁多人排),仲有幾隻凍蝦。全部都合格,抵讚! 因為和牛實在太正,於是乎我encore咗無數次(我諗我有食咗四五片),亦試咗佢哋嘅壽喜燒。總括嚟講,今次自助餐我最欣賞嘅就係佢哋
每人一次可以攞三隻。
生蠔質量無需懷疑👍🏻
因為和牛實在太正,於是乎我encore咗無數次(我諗我有食咗四五片),亦試咗佢哋嘅壽喜燒。總括嚟講,今次自助餐我最欣賞嘅就係佢哋嘅和牛( ´▽` )ノ
而我本來至愛嘅鵝肝,要等到20:15先至有得攞,之後20:30同埋20:45(勁多人排20:15)。不過,感覺佢哋嘅鵝肝同之前有少少分別,今次覺得有少少筋,但係我仍然極度推介,入口即溶,不過因為太飽嘅關係,20:45嗰輪冇人排,我都食唔落第二件🥲而家諗返,有少少後悔╭(╯^╰)╮
20:30就輪到攞佢哋嘅心太軟,雖然我哋唔係慶祝啲乜嘢,不過我都唔執輸寫咗一個靚靚嘅俾個friend(因為私隱嘅關係,啲字俾我抹咗),我自己食咗一個普通版。
平日個friend唔太鍾意食甜品,不過佢都食晒成個,你話係咪超正先?一如之前兩次佢哋嘅心太軟都係即刻整,外冷內熱,睇住佢流出嚟嘅朱古力,好amazing🤪
八八卦卦嘅我,聽到隔離枱話佢哋嘅燉湯好好味,於是我喺極飽嘅情況下,都問師傅攞咗一個。呢個係花旗參燉雞腳(?!個名有啲長,唔係好記得),真材實料,花旗參味好重。
其實中間我都食咗一兩轉熱食,但因為相片有限,無法上傳全部 ~\(≧▽≦)/~
甜品方面~ 我要介紹吓比較少有嘅北海道牛奶布丁。不過我唔食奶嘅,個friend話好正(佢係奶類愛好者),我信佢!
我自己除咗心太軟,就覺得佢哋嘅拿破崙好有層次感,唔係好甜,啱我。但奈何個肚唔爭氣,又係食唔落第二件。
結果埋單每人少過$600。
佢哋嘅質素比好多大酒店都好,可能有人會唔鍾意佢哋嘅環境(因為唔係酒店質素),但我覺得嘢食真係超晒標,可以一再encore再encore!