2019-04-15 23 浏览
這間居酒屋的串燒簡直是超水準,透過炭火,把竹籤上的食材烤熟,廚師加入不同的調味料,令串燒的口味千變萬化。粒貝刺身首先吃的就是刺身,粒貝刺身非常新鮮,爽口彈牙,吃的時候非常有嚼勁!豬喉軟骨串喜歡吃軟骨的人千萬不要錯過。軟骨的口感極具層次,味道惹味!京姬蘋果酒吃串燒就必須要伴美酒,京姬蘋果酒味道雖然淡淡的,但蘋果的果香非常清新!和串燒是絕配!白金豚肉林檎紅薑卷這串串燒份外有驚喜,以蘋果配搭豬肉,蘋果清甜多汁,並能帶出豚肉的香味,減卻油膩感。韭菜泡菜豬肉卷醒胃的泡菜和韭菜混為一體,再以豬肉捲起,非常美味!西班牙黑豚肩肉串沒想過被燒過的豬肉完全不會韌,而且咬下去的時候非常多肉汁,我十分喜歡!一夜干廚師把魚醃製得超棒!魚肉緊實有彈性,魚身又不會太乾,味道略帶大海氣息的鹹香!最後以一藏豚肉骨湯拉麵作為果腹,麵的質地適中彈牙,湯味濃郁,芳香撲鼻,個人認為非常好吃!

粒貝刺身

豬喉軟骨串
喜歡吃軟骨的人千萬不要錯過。軟骨的口感極具層次,味道惹味!

京姬蘋果酒

白金豚肉林檎紅薑卷

韭菜泡菜豬肉卷
醒胃的泡菜和韭菜混為一體,再以豬肉捲起,非常美味!

西班牙黑豚肩肉串

一夜干

2019-04-13 29 浏览
星期五同女友出街食下飯。 這裏其實來過一次, 咁啱經過樓下二話不說又再嚟多次。 menu大部分都是還要豬, 當然亦有些傳統串燒。 師傅細心燒烤, 所以時間會比較長, 這裏有一道特別菜叫豚骨湯沾麵,它的醬汁內含有蒜蓉好惹味!這裏氣氛幾好的,感覺像去了新宿旅行~
這裏氣氛幾好的,感覺像去了新宿旅行~
  • 月見免治豚肉串
2019-04-08 28 浏览
今次不是朋友推薦,而是在openrice看到頗多好評,決定抱著試試新款式的心態過來,幸好不算失望。這刺身頗有鮮味,是原隻粒貝刺身,像象拔蚌般爽口,豉油可要可不要,同樣能吃到鮮甜可口的味道。份量頗多,吃得津津樂道。老闆說這間餐廳主打內臟,還強烈推薦,好吧!決定試一試,看看是不是真的好吃。平常不吃內臟的我們,今天一次過試了豬心,豬肝,豬腰,吃上去想不到還可接受吧!我想如果是愛吃內臟的人必定喜歡。鴨舌頗出色,上面灑了少許鹽,味覺層次感也多了不少,一串串的鴨舌我是第一次試,也愛上了。這條花魚煎得出色,賣相已經很吸引,吃下去很開胃,我一個人吃了大半條!肉質嫩滑。(當然不及銀鱈魚)叫了兩杯無酒精的飲品,吃得更暢快!比較其他日本餐廳的水準,這間也算是平均,環境及服務更是中上水平,不錯👍🏻

叫了兩杯無酒精的飲品,吃得更暢快!

2019-04-04 37 浏览
呢間餐廳嘅環境都唔錯,佈置同埋氣氛都好地道 ,而且佢嘅服務都好好 ,我哋嚟到同埋走嗰陣佢哋都好熱烈咁歡迎同埋歡送我哋。 食物方面都滿意 ,呢間餐廳主打內臟, 我哋都叫咗少少嚟試下 ,我哋試咗豬心,豬腰 同埋豬肝。 鍾意食內臟嘅朋友可以試下。呢條花魚真係好大條 ,價錢大約係四百蚊, 佢嘅肉質都幾彈牙,而且配土點解隔離嘅 柚子汁都幾好味。呢隻蕃茄煮得好新鮮好fresh,因為下面仲加埋少少柚子汁,帶起佢嘅鮮味 。呢個係燒帆立貝,都彈牙,好有咬口,連埋啲帆立貝邊嚟食都幾正㗎。佢係用清酒燒, 頗有鮮味 。呢個蘆筍卷都炸得唔錯,層皮可以炸到好薄, 蘆筍都整得好脆口。其實我見餐牌都有d好實惠嘅菜式,六七十蚊已經有個飯或者麵食,80蚊內可以食到沾麵,銅鑼灣呢區黎講都算抵食👍🏻整體黎講,食物質素尚算滿意,服務更加係超班,座位舒適👍🏻

整體黎講,食物質素尚算滿意,服務更加係超班,座位舒適👍🏻
2019-03-31 33 浏览
辛勞工作六天,終於等到星期天,吃餐豐富的才對得住自己身體,與女友來到MokuMoku的銅鑼灣店,乍暖還寒的天氣最適合吃烤物。醬油蕃茄去皮的新鮮蕃茄佐以蔥花及日式醬油,清甜爽口,酸甜開胃。刺身盛合五款 赤蝦:肉質軟滑鮮甜有質感;鮭魚:濃郁的魚香一咬滲出,充滿口腔;油甘魚:油潤有嚼勁;海膽:入口幼滑有致,鮮味甘甜;杋立貝:色澤晶瑩,質感如絲,香甜肥美。粒貝刺身:肉質幼嫩纖細,味道清甜爽口有嚼頭,帶陣陣海水味。味噌煮豬軟骨吃完刺身當然要來個煮物暖一暖胃,我們點了味噌煮豬軟骨,自家調製的味噌汁香味濃郁;豬軟骨醃得入味柔軟,絲絲入扣;而鋪面的白蔥亦使口感更豐富。燒三刀魚罕有的三刀魚原條燒,擺盤甚有氣勢,味道方面亦沒有教人失望,鹽燒的魚皮燒得酥脆柔韌,將魚香味跟肉汁完美封存;魚肉嫩滑鮮甜,甘香的魚油滲出愈嚼愈香。豬肝串質感粉嫩細緻,微脆的外皮底下仍能保持豬肝特有的黏糊感,火候控制得剛剛好。豬喉軟管串爽口煙韌的口感相當喜人,香口惹味。秋葵豚肉卷簿切的白金豚肉裹著嫩滑爽口的秋葵,帶來外軟內脆的獨特口感。石鍋溫泉蛋豚肉飯滾燙的石鍋飯加上豚肉碎及半熟蛋及蔥花,各種滋味共治一爐,食感豐富多元。椰子雪糕及柚子

醬油蕃茄
去皮的新鮮蕃茄佐以蔥花及日式醬油,清甜爽口,酸甜開胃。

赤蝦:肉質軟滑鮮甜有質感;
鮭魚:濃郁的魚香一咬滲出,充滿口腔;
油甘魚:油潤有嚼勁;
海膽:入口幼滑有致,鮮味甘甜;
杋立貝:色澤晶瑩,質感如絲,香甜肥美。
粒貝刺身:肉質幼嫩纖細,味道清甜爽口有嚼頭,帶陣陣海水味。

味噌煮豬軟骨

燒三刀魚

豬喉軟管串
爽口煙韌的口感相當喜人,香口惹味。

秋葵豚肉卷
簿切的白金豚肉裹著嫩滑爽口的秋葵,帶來外軟內脆的獨特口感。

椰子雪糕及柚子雪葩
甜品環節,軟滑順喉的雪糕及雪葩帶濃郁果味,為這晚餐完美收結。

2019-03-28 19 浏览
今晚與三五知己的聚餐,有人提議去這間專食豬的串燒店,我們二話不說便去了😍😍七味豬心串第一次食豬心,燒得十分香口,食落去很有口感。豬肝串平時都是食中式的食法,今次食燒豬肝串,味道香口和爽脆的感覺!雞骨豬肉腸串肉質鮮美多汁,能夠鎖緊肉汁,相當滋味😋😋豚肉露筍卷燒起來肉質好鮮味多汁,再配上露筍一齊食十分滋味可口😋😋大啡菇平時大啡菇都燒得比較乾身,想度岩岩好,一咬味道好香陣陣菇味洋溢四散👍🏻👍🏻粟米食左咁多肉都要點番粟米溫和一下😄😄

七味豬心串
第一次食豬心,燒得十分香口,食落去很有口感。

雞骨豬肉腸串
肉質鮮美多汁,能夠鎖緊肉汁,相當滋味😋😋

豚肉露筍卷
燒起來肉質好鮮味多汁,再配上露筍一齊食十分滋味可口😋😋

大啡菇

粟米
食左咁多肉都要點番粟米溫和一下😄😄
2019-03-27
2019-03-27 30 浏览
好少特意去找豬肉來吃,但朋友不吃牛羊,本着捨命陪君子的精神,來到出名吃豬的Mokumoku Yakiton, 大吃豬和豬內臟。吃串燒少不免要喝汽泡飲料,點了一杯乳酸汽泡酒,很大一杯,相當抵飲。燒豬腰第一次吃豬腰,質地爽口,沒有怪味。燒腩骨配上芥茉漿,惹味可口,必點。燒豬腦用豬網油包裹着豬腦,外表像一顆豬肉丸子,第一次吃豬腦,一咬下去軟綿綿的豬腦便湧出來,味道其實很清淡,願意挑戰新事物的,可以一試。燒豬頭皮時常吃滷水頭皮,燒的到也是第一次試,口感爽口,不太油膩。

燒豬腰
第一次吃豬腰,質地爽口,沒有怪味。

燒腩骨
配上芥茉漿,惹味可口,必點。
燒豬腦

燒豬頭皮
時常吃滷水頭皮,燒的到也是第一次試,口感爽口,不太油膩。
2019-03-27 1327 浏览
三月中下旬星期天晚上,潮濕有雨粉。今天本來宅在家休息,突然給弟弟拉出去要我陪他吃串燒,雖然不是很餓,難得他約那就去一下。這家小店開放式廚房,原來主打豬串燒,不只是肉,是豬的各個部位也能燒,光聽著已經覺得吸引。店裡每個角落都能找到小豬裝飾,擺設,連坐墊也用上粉紅小豬頭,非常可愛。雖然菜單也有牛肉跟海鮮選擇,個人認為當然要吃他們的主打食材,不然就失去意思了。第一份點的是豚肉露筍卷,露筍是一種很有發揮空間的蔬菜,西餐就很愛放露筍。露筍以豚肉片包裹,爽甜而多汁之外還帶有豚肉香。然後是豬肝串,香港人稱之為豬潤,一向不太喜歡肝臟的味道這串豬肝配上醬汁滲出淡淡香氣,竟然沒一點腥味,頭一次吃到這麼好吃的豬肝。內臟還有豬小腸串,小腸沒有大腸那麼多油份,故此我獨愛小腸。店家把小腸燒得逼出油份,口感彈牙帶嚼勁,配上點點芥末醬香口惹味,下酒一流。吃完內臟就試些特色的,雞骨豬肉腸串為創新菜品,豬肉製成香腸,每口都吃得到新鮮豬肉,中間連接著雞腿骨,帶有點點雞香味,不會過鹹,入口多汁而且可以像吃雞腿一樣拿著大口吃,很過癮。最後來個燒大啡菇,大啡菇肉厚多汁,鮮香滿口,是絕佳的燒烤蔬菜類,最喜歡大口吃菇了。這小店每一道
三月中下旬星期天晚上,潮濕有雨粉。

豬肝串

然後是豬肝串,香港人稱之為豬潤,一向不太喜歡肝臟的味道

豬小腸串

燒大啡菇

這小店每一道菜都非常出色,充滿驚喜,想不到豬的每個部位也可以燒得那麼美味。

2019-03-24
豬小腸串
燒大啡菇
2019-03-27 865 浏览
今日約左表妹撑枱腳, 我地兩個都唔食牛而且都係鍾意食豬肉的, 表妹建議去呢間位於銅鑼灣嘅Mokumoku Yakiton, 因為餐廳主打豚肉串燒, 非常啱我地呢兩個豬肉控。餐廳裝修簡約舒適, 周圍擺放左好多豬仔裝飾, 非常可愛。餐牌上除左有以豬肉, 豬內臟炮製嘅串燒外, 其他款式亦都好多, 我地一口氣點左10款, 一於吃個夠。前菜餐廳提供嘅前菜係蕃茄, 味道清新醒胃。白金豚肉流心蛋卷白金豚肉流心蛋卷賣相非常吸引, 豚肉卷住流心蛋, 加上其他配料, 味道好豐富。豬腰子串豬腰子比較薄身, 非常爽口, 外層帶有微微焦香, 一人一串非常滿足。粟米呢款粟米好香甜, 以串燒方式炮製都唔會太乾身。燒帆立貝燒帆立貝好大隻, 切開兩個人share都好夠食, 加上清酒調味, 口感彈牙, 而且熟度剛剛好, 非常惹味。味噌煮日本蘿蔔 日本蘿蔔以味噌煮腍, 非常入味, 而且蘿蔔帶有自身甜味, 入口味道清爽。味噌煮豬軟骨 味噌煮蒟蒻味噌煮嘅豬軟骨非常軟腍入味而且富有口感, 蒟蒻Q彈, 味道唔錯。白金豚肉茗荷卷茗荷酸甜爽口, 配上油香味濃嘅白金豚肉食, 完全唔覺有油膩感。芝士翠肉瓜翠肉瓜多汁, 配上微焦芝士, 味道

前菜
餐廳提供嘅前菜係蕃茄, 味道清新醒胃。

豬腰子串

粟米
呢款粟米好香甜, 以串燒方式炮製都唔會太乾身。

燒帆立貝

味噌煮日本蘿蔔

味噌煮豬軟骨 味噌煮蒟蒻

白金豚肉茗荷卷

芝士翠肉瓜
翠肉瓜多汁, 配上微焦芝士, 味道配搭唔錯。

豬肉蠔卷
兩隻大大隻蠔以豚肉片包住烤香, 每一啖都食到燒蠔鮮味, 而且一串只賣$38, 非常抵食。

呢度嘅串燒每串都大串, 我地食完呢10款食物飽到要捧住個肚走。
2019-03-27 118 浏览
今日約左老婆放工逛銅鑼灣, 我地係銅鑼灣廣場集合時雖然只係6點左右, 不過老婆已經話好肚餓, 咁我地就先係附近搵餐廳醫飽個肚再去shopping。經過永光商業大廈時見到呢間Mokumoku Yakiton, 係OPENRICE睇到原來Mokumoku Yakiton係一間豚肉串燒專門店, 非常啱老婆胃口, 所以我地就決定上去一試。😁由於我地未夠18:30已經到餐廳, 所以仲未需要等位, 不過19:00之後就開始多人。餐廳裝修非常有日式居酒屋感覺, 加上店主熱情友善, 整體環境令人舒適放鬆。因為老婆已經好肚餓, 所以我地坐底先點左客刺身拼盤, 邊食再慢慢揀串燒。😙前菜 $28今日嘅前菜係凍蕃茄, 味道酸酸甜甜, 非常清爽醒胃。👍刺身盛合五款 $298刺身盛合五款分別係油甘魚, 帆立貝, 赤蝦, 三文魚同海膽, 刺身鮮甜, 特別係油甘魚, 油脂均勻, 入口充滿魚香, 帆立貝夾上檸檬片, 鮮味更突出。海膽份量都唔少, 味道濃郁。😍白金豚肉流心蛋卷 $38呢款白金豚肉流心蛋卷非常有驚喜, 流心蛋用豚肉片包住, 加上香蔥蝦味同餐廳自家醬汁, 味道一試難忘。😋西班牙產黑豚肩肉串 $38西班牙產嘅黑

前菜 $28
今日嘅前菜係凍蕃茄, 味道酸酸甜甜, 非常清爽醒胃。👍

刺身盛合五款 $298

白金豚肉流心蛋卷 $38

西班牙產黑豚肩肉串 $38
西班牙產嘅黑豚肉肉味超香濃, 肩肉部分爽口, 外層烤香, 加上黑椒海鹽, 味道層次豐富。👍

豬肝串 $28
豬肝好厚身而且味道濃郁, 配上柚子胡椒食, 非常惹味。😙

豬腩骨肉 $32
豬腩骨肉肥瘦有致, 加上帶有甜味嘅芥末醬, 確實令人回味無盡。😋

豚肉紫蘇卷 $32
紫蘇味道清新, 外層包裹住豚肉片烤香, 味道非常富有層次。👍

牛舌(厚切) $58
牛舌我地揀左厚切, 熟度剛剛好, 外脆內軟嫩, 非常爽口。👍

活白膳 $52
燒活白膳厚肉多汁, 不需添加太多調味已經非常好食。😋

活白膳

原本我地打算食埋甜品, 不過老婆話已經飽到食唔落, 唯有等下次黎再試下啦。😆
2019-03-25
活白膳
今年係豬年, 當然要食豬啦, 其實冇關係😂純粹朋友想食豬串燒, 就搵地方就腳既銅鑼灣既Mokumoku Yakiton🐷🐷雖然係專門食豬既餐廳, 但刺身一d 都唔輸蝕架, 睇下d 魚幾新鮮肥美👍重點其實係櫃上面果排豬仔😂牆上有講解唔同豬部位都有得食, 豬腦都有🙈豬仔筷子托好卡娃伊呢😍前菜 - $28食番個開胃醒神既前菜先, 酸酸甜甜既蕃茄加上少少蔥同薑, 口味清新refresh👍柚子檸檬酒 - $65因為預左食咁多肉類會膩, 所以叫定杯柚子檸檬酒解解d 油膩感🙈柚子同檸檬味係有, 但唔算太濃刺身盛 - $298粒貝 - $328朋友好鍾意食刺身, 無計當就下佢所以叫左呢d刺身, 本身一心諗住入黎食豬, 所以對刺身冇乜期望, 但咁樣反而有驚喜🙈粒貝好新鮮, 帶子又大又肥美😋🤤海膽完全冇腥味👍味增煮豬軟骨 - $58食完生冷野, 係時候食番d 熱野暖下胃, 豬軟骨煮到d 軟骨剛好軟淋可以輕鬆咬開, 而喺軟骨旁邊既肉亦都喺煮既過程入晒味, 所以又香濃又有口感👍日本青椒芝士豬肉卷 - $ 36本身驚食肉會膩, 所以就叫呢款有菜有肉, 呃自己係健康d 既串燒😂外面既豬肉燒至吸引金黃色, 咬落去脆

牆上有講解唔同豬部位都有得食, 豬腦都有🙈
豬仔筷子托好卡娃伊呢😍

味增煮豬軟骨
味增煮豬軟骨 - $58

日本青椒芝士豬肉卷
日本青椒芝士豬肉卷 - $ 36

本身驚食肉會膩, 所以就叫呢款有菜有肉, 呃自己係健康d 既串燒😂外面既豬肉燒至吸引金黃色, 咬落去脆脆地又唔會好乾, 有肉汁之餘隨即就食到青椒既爽脆感, 層次變化做得幾好👍
蒜芯豬肉卷
蒜芯豬肉卷 - $32

呢款菜叫做蒜芯, 未食過, 好特別, 咬落去爽爽地, 好清新👍
石鍋溫泉蛋豚肉飯 - $58

有多款飯同拉麵比你叫, 唔驚淨係食串燒唔夠飽啦😂熱辣辣既石鍋撈埋溫泉蛋, 撈既時間蛋香混入豬肉香, 令人垂涎🤤
柚子雪葩 - $48
椰子雪糕 - $48

最後食番個酸酸甜甜既柚子雪葩, 再配埋個椰子香味極濃既椰子雪糕, 好美滿☺
柚子檸檬酒
刺身盛
味增煮豬軟骨
日本青椒芝士豬肉卷
蒜芯豬肉卷
2019-03-24 28 浏览
同朋友約食飯聚會多數都想搵舒適的餐廳,而日本居酒屋就係其中比較好的選擇,可以慢慢坐,又有得飲下酒。搵到呢間Mokumoku Yakiton,係少有專門食豬串燒的餐廳,便同朋友訂座來食下。餐廳入面以木裝修為主,擺有多張長檯,可以睇到吧台入面的師傅在燒串燒。牆上有好多可愛的豬形狀公仔,主題突出。我地每人叫咗一杯梅酒,冰凍可口,梅子味香濃,酸酸甜甜,酒味香醇。味噌煮豬軟⻣,表有青蔥條,豬軟⻣煮得十分入味而軟稔,軟⻣位咬落卜卜脆,濃郁惹味。豬喉軟⻣串,燒得香脆惹味,係用豬的喉嚨軟⻣黎燒,薄薄地而咬落香脆入味,面有香濃的黑椒粉。蒜芯豬肉卷,用薄薄的豬肉卷位蒜芯一齊燒,燒得剛好熟,油脂味香濃,香味散發,清爽的蒜芯同豬肉的油脂味好夾。豬肝串,燒汁惹味香甜,外皮香脆,入面軟稔易咬,脂肪油脂味香濃。燒三刀魚,魚好大條厚肉,用上鹽粒燒,更增香味,好少⻣,肉質嫩滑鮮甜,魚香味重。一藏豚⻣湯拉麵,麵質彈牙煙韌,香甜可口,湯底有好濃郁的豚⻣味,滲入麵條當中。

2019-03-21 24 浏览
今日放工想同朋友到居酒屋輕鬆一下,於是選擇了銅鑼灣出名食豬肉串燒的居酒屋。餐廳燈光柔和,座位舒適,很適合與朋友一起把酒談天。餐牌的選擇有很多,主要是豬肉串燒為主,也有些刺身。前菜是番茄沙律,加了蒜蓉和黑醋汁,酸甜醒胃。粒貝刺身新鮮爽甜,份量很足。林檎卷燒物以蘋果配搭豬肉,蘋果的清甜帶出豬肉的香味,口感清爽不油膩。豬肉包蒜芯, 蒜芯多汁清甜,口感清新。豬網油包豬腦相信是店家獨有的菜色,外層煙韌,內裏軟糯,令人一試難忘。雞泡魚乾醬汁香濃,夠惹味,佐酒一流。豬大腸和豬小腸燒得夠香。燒活魚的魚皮香脆,魚肉嫩滑。巨峰梳打大杯解渴。總括來說,店家燒物有特色,值得一試。

餐廳燈光柔和,座位舒適,很適合與朋友一起把酒談天。

餐牌的選擇有很多,主要是豬肉串燒為主,也有些刺身

前菜是番茄沙律,加了蒜蓉和黑醋汁,酸甜醒胃。

粒貝刺身新鮮爽甜,份量很足。

豬肉包蒜芯, 蒜芯多汁清甜,口感清新。

雞泡魚乾醬汁香濃,夠惹味,佐酒一流。

豬大腸和豬小腸燒得夠香。

燒活魚的魚皮香脆,魚肉嫩滑。

巨峰梳打大杯解渴。
總括來說,店家燒物有特色,值得一試。
2019-03-21 28 浏览
星期日公司在灣仔會議展覽中心舉辦年度嘉年華,完場打算就近在銅鑼灣晚飯,朋友馬上推薦Mokumoku。店里佈滿豬豬🐷公仔,無論是食具或飾物也隨處可見。牆身有個黑板,黑板面寫上當日時令刺身,食家們可以選擇原條濱燒。餐廳主打豚肉,無論是豚的內臟、身上各部位也有串燒提供,每串份量不多,讓你可嘗盡各款口味。味噌煮日本蘿蔔蘿蔔質感軟腍無根,味噌完全吸附在蘿蔔內,咬下鮮甜。豬耳芝士串豬耳爽口彈牙,濃厚芝士配上咸牛肉蓋面,咬下多重口感。秋葵豬肉卷秋葵小巧幼嫩,咬下脆嫩多汁,滑潤不膩,香味獨特。加上豬油爆香,使其更香口惹味。濱燒三刀魚忍不住點了濱燒原條三刀魚,店家把魚燒至皮焦脆香口而魚肉鎖住水分。魚身超厚肉結實,魚味濃郁,入口是滿嘴甘香魚油,甘甜鮮美。石鍋溫泉蛋豚肉飯熱騰騰石鍋盛上溫泉蛋、豚肉等,愛食飯焦的朋友可以待石鍋燙出一層焦才攪拌均勻。蛋黃滲透入飯里,拌上肉汁及豚肉粒,香滑惹味。一藏豚骨湯拉麵店家以新鮮豬骨熬製湯底,入口鮮甜香濃而不油不膩。拉麵質地柔韌有彈性,咬下爽滑,配上鮮製香濃豬骨湯底,相映生輝。椰子雪糕雪糕顏色亮白,味道濃厚椰香味香醇,質感奶滑幼細。入口冰凍微甜,化在嘴間。整體來說,店內食物

味噌煮日本蘿蔔

蘿蔔質感軟腍無根,味噌完全吸附在蘿蔔內,咬下鮮甜。

豬耳芝士串

豬耳爽口彈牙,濃厚芝士配上咸牛肉蓋面,咬下多重口感。

秋葵豬肉卷

濱燒三刀魚

一藏豚骨湯拉麵

椰子雪糕

整體來說,店內食物新穎高質,盡顯心思,環境簡潔舒適,價錢實惠划算,性價比極高。
2019-03-19 25 浏览
跟姊妹們聚會當然要食餐好,平時食串燒多數都係海鮮、牛、雞,今次就特別啲食一個全豬宴🐷🍴平時出街食飯都甚少食豬內臟,估唔到都幾有驚喜!入座後送來的前菜,姜蓉加醬油作調味嘅蕃茄咁多款之中網油豬腦卷真係幾乎每枱都必食👍👍👍👍賣相幾似章魚燒,但裏便係豬腦,感覺好似好核突,但食落又幾好味😍😍😍 唔講都唔知原來係豬腦!豚肉林檎紅姜卷,簿切豚肉片包住一粒林檎,上面有紅薑蓉,幾醒胃!估唔到豬頭肉都食得,呢個豬頭肉串又幾驚喜,爽口彈牙,冇想像中咁油膩😌😌😌仲有豬小腸同豬大腸,同平時喺街邊食嗰種感覺好唔同,即刻變到好高級🤤🤤雞泡魚乾😋😋😋😋咬落好似豬肉乾咁,醬汁調味得唔錯食串燒當然唔少得oolong highball😋😋👍

平時出街食飯都甚少食豬內臟,估唔到都幾有驚喜!

入座後送來的前菜,姜蓉加醬油作調味嘅蕃茄

雞泡魚乾😋😋😋😋咬落好似豬肉乾咁,醬汁調味得唔錯

食串燒當然唔少得oolong highball😋😋👍
  • 網油豬腦串