🌮一間旺角鬧市小綠洲。環境,食物心思同水準都係極高評價。🌮芝士粟米肉鬆餡餅 $88 - 算係台式同墨西哥菜嘅fusion🥰外皮係墨西哥餅果種風格,入面就係台式配搭,加埋有唔同醬汁玩自行配搭,好正😍咬落去有粟米嘅淡淡清甜同埋肉鬆嘅香味,完全係「安哥」之作🤤🌮芝士烤肉腸/自製蕃茄醬/醃椰菜 $85 - 其實只係一道好簡單嘅烤腸,但因為成個配菜醬料都自製得好用心👍🏻昇華咗成件事,都特別好味過人👏🏻🌮Drunken Cheesecake $68 - 本身係十分Creamy嘅芝士蛋糕,加咗肉桂同龍舌蘭酒醬,味道層次都有所提升🤓滿分甜點之選😚🌮紅莓水果酒 $55 - 無酒精嘅Sangria,清爽可口,啱晒而家漸熱嘅天氣🌮香料蜜糖檸檬薑汁氣泡水 $60 - 應該係女士大愛款,檸檬同薑汁完美嘅配搭,排毒消暑都係無敵
🌮一間旺角鬧市小綠洲。環境,食物心思同水準都係極高評價。

2022-04-13 50 浏览
最近愛上墨綠色 餐廳正正以呢隻色為主題 帶點懷舊feel 座位寬闊 陽光充足 自由工作者好適合 又有素餐牌 仲可以做到純素俾客 可以的 做到的 都會offer 贊贊贊 玉米片配牛油果醬及莎莎醬$80脆卜卜 熱辣辣 玉米片本身微辣 牛油果醬有洋蔥🧅既辣辣蕃茄醬就明顯啲 唔係好食得辣都可以應付既情度 好少食到熱上既玉米片 好食傳統黑豆豆蓉餡餅(無肉)$88/ HALF $158/ FULL走左奶類 轉換左蕃茄 完粒豆 份外香口 可以叫半份 或一份呀 唔錯南非紅灌木茶(無咖啡因〕$55綠色同紅茶我會揀後者 無咁削胃 水夠熱 幾香 飲開茶既肥佬都話香菠蘿蜜氣泡水$55好多菠蘿肉 豐滿氣泡 飲管改用粗少少會比較好

玉米片配牛油果醬及莎莎醬

傳統黑豆豆蓉餡餅(無肉)
$88/ HALF $158/ FULL

南非紅灌木茶(無咖啡因〕$55

菠蘿蜜氣泡水$55
好多菠蘿肉 豐滿氣泡 飲管改用粗少少會比較好
  • 玉米片配牛油果醬及莎莎醬
📍Mobin CoffeeHouse旺角特色fusion墨西哥菜🇲🇽 感覺成日都去港女cafe有少少食厭咗🤣見到呢間墨西哥菜好似幾特別咁即刻去試下😎果然!超有驚喜!必試!-❤️MOBIN芝士飛碟墨西哥包配煙肉、蛋及酸椰菜 Mobin UFO ($105)👍🏻😫超好味,個包係甜甜地嘅菠蘿包,同超大塊勁脆芝士係勁夾🥹隔離細細堆嘅沙律都冇Hea做,可以話係好食到停唔到🤤🤤🤤食過返尋味💕.❤️ [德x港x墨]南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅(half) ($88).❤️紅莓水果酒Virgin Sangria ($55)酸酸甜甜,酒味無乜因為佢係偽雞尾酒嚟嘅~食咸食配佢就啱啱好啦😌-💚Service店員態度友善☺️頻頻加水🤣餐前餐後都有介紹是日特色甜品(下次試!)~見到我哋用晒啲紙巾又會加俾我哋😌Good~唯一缺點係上菜比較慢,不過咁忙嘅情況下都可以體諒嘅🤓💚環境環境乾淨企理,啲櫈坐得幾舒服🤣工業風深綠色又幾靚!有梳發位、面對着窗嘅吧枱,有一大面窗,陽光打落黎都幾靚☀️-❤️‍🔥睇完快啲Like & Share俾朋友一齊去啦!💰人均:$140🕰假期中午2,3點要留電話等3至4個字先有位,唔想等建議book位先去
📍Mobin CoffeeHouse

旺角特色fusion墨西哥菜🇲🇽
感覺成日都去港女cafe有少少食厭咗🤣
❤️[港X墨]MOBIN芝士飛碟墨西哥包
配煙肉、蛋及酸椰菜 Mobin UFO ($105)
MOBIN芝士飛碟墨西哥包 配煙肉、蛋及酸椰菜 Mobin UFO

👍🏻😫超好味,個包係甜甜地嘅菠蘿包,
[德x港x墨]南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅(half)

❤️紅莓水果酒Virgin Sangria ($55)
酸酸甜甜,酒味無乜因為佢係
偽雞尾酒嚟嘅~食咸食配佢就啱啱好啦😌

💚Service
唯一缺點係上菜比較慢,不過咁忙嘅情況下都可以體諒嘅🤓
💚環境

❤️‍🔥睇完快啲Like & Share俾朋友一齊去啦!
💰人均:$140
🕰假期中午2,3點要留電話等3至4個字先有位,唔想等建議book位先去!
♟ 旺角洗衣街37號一樓
2022-04-10
[德x港x墨]南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅(half)
  • 德x港x墨]南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅
旺角嘅MOBIN無邊,裝修走輕工業風,其中一個Corner放滿裝修工具同埋咖啡用品,十分型格!MOBIN嘅食物出品以墨西哥嘅方式呈現,即叫即做,有特色之餘仲好美味!芝士烤肉腸配自製蕃茄醬及MOBIN醃椰菜 $85焗到勁爆香口嘅肉腸,上面係滿滿嘅芝士、惹味嘅自製蕃茄醬、酸忌廉、同埋醃椰菜!醃漬紫椰菜係MOBIN嘅名物之一,顏色亮麗,爽口之中帶住溫和嘅酸,開胃醒神!傳統黑豆豆蓉餡餅(無肉)$88/half甜美嘅黑豆豆蓉被烤香過嘅Flour Tortilla包住,加埋辣辣地嘅醬汁、牛油果蓉同埋蕃茄莎莎,呢個餡餅真係令人食唔停口!MOBIN芝士飛碟墨西哥包配煙肉、蛋及酸椰菜 $105港式Cross Over墨西哥之作,加入大量芝士製作成UFO嘅形狀!墨西哥包甜美可口,夾埋名物醃椰菜、流心嘅煎蛋、仲有咸香嘅煙肉,正到無朋友!焦糖杏仁忌廉夾層蛋糕 $68甜美中包含多重嘅口感!蜜桃冰茶 $55凍涼爽甜,配辣辣哋嘅食物真係好夾!紅莓水果酒 $55無酒精版本嘅Sangria,十分清新!

芝士烤肉腸配自製蕃茄醬及MOBIN醃椰菜 $85

傳統黑豆豆蓉餡餅(無肉)$88/half

MOBIN芝士飛碟墨西哥包配煙肉、蛋及酸椰菜 $105

焦糖杏仁忌廉夾層蛋糕 $68

甜美中包含多重嘅口感!

蜜桃冰茶 $55
凍涼爽甜,配辣辣哋嘅食物真係好夾!

紅莓水果酒 $55

無酒精版本嘅Sangria,十分清新!
昨日是清明節,是華人的傳統節日之一,相信不少人也忙於「慎終追遠」。筆者並沒有任何宗教信仰,也相信科學,但世界存在太多無法運用科學作合理解釋的超自然現象,故一直保持「敬鬼神而遠之」的人文精神。有趣的是,人類往往在面對超自然事件時,因為未知的恐懼和天生的獵奇之心,繼而加入豐富的想像,勾勒出最深邃心底、令人窒息的恐怖。然而,筆者今天帶大家來探索旺角的「Mobin」,據知每天均有無數的「UFO芝士飛碟🛸」在此墨西哥星球降落;但請放心!這裏只有美食,沒有令人毛骨悚然的怪奇故事。請大家準備好肚子,跟筆者一同挑戰不一樣的宇宙美食冒險!環境:✨餐廳設計以工業風格為靈感,從倉庫風的廚房、深色皮革傢俬、裸露的鎢絲燈泡、金屬造型燈和管通、到陳列金屬工具配件的墨綠色鐵櫃,配搭清爽的綠色植物和抽象畫作,帶來撞色亮眼效果;同時大面窗導引入自然光,成功打造一個朝氣勃勃、溫暖不拘束的靜謐寫意空間。服務:✨職員都友善親切,主動為我們介紹餐牌上的餐點,上菜速度快。食物:🛸 MOBIN 芝士飛碟墨西哥包配煙肉、蛋及酸椰菜 ($105)💗筆者推介之「呃Like首選」!賣相吸引!✨外表酷似一艘金黃色的「巨型飛碟」,非常「打卡

環境:

服務:
✨職員都友善親切,主動為我們介紹餐牌上的餐點,上菜速度快。

食物:
🛸 [港x墨] MOBIN 芝士飛碟墨西哥包配煙肉、蛋及酸椰菜 ($105)

💗筆者推介之「呃Like首選」!賣相吸引!
✨外表酷似一艘金黃色的「巨型飛碟」,非常「打卡able」!

✨香甜鬆軟的包體被薄脆的芝士邊圍繞,從半熟蛋中緩緩流出來的蛋黃配上絲絲煙肉和開胃的酸椰菜,是全新的「港x墨」視覺和味蕾衝擊。

🌮 烤粟米番茄燉豬手肉醬烤脆餅 ($85)

✨把燉豬手撕成肉絲,配上爽口的酸洋蔥和清新的番茄和粟米,口感豐富,吃起來是濃郁中帶清爽,絕不會感到油膩。

🫘 傳統黑豆豆蓉餡餅 ($88)

✨無肉餐單,適合🥬素食者。
✨軟糯的餡餅裏夾着綿密的黑色豆餡,配以Mozzarella、車打芝士、莎莎醬等,清爽又不怕熱量超標,蘸點牛油果醬或番茄醬同吃感覺更飽足。

🍰 芝士蛋糕配自家製龍舌蘭焦糖醬 ($68)

✨表現平穩,配搭香滑的龍舌蘭奶油焦糖醬,令人愉悅。

🫖 Honeybush 蜜樹茶 ($55)
✨不含咖啡因成份,帶有果香和蜂蜜香氣,味道天然溫和,口感微甜,非常適合女生。

☕️ Iced Mocha ($55)
✨表現中上,不會過酸。

總結(5分滿分)
餐廳環境🖼🖼🖼🖼
餐廳服務🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻
食物賣相🌸🌸🌸🌸🌸
味道質素👅👅👅👅👅
整體價錢💸💸
性價比值⚖️⚖️⚖️⚖️
2022-04-04
午餐
綠色工業風裝修🔨🌿特色墨西哥ғᴜsɪᴏɴ菜 🌮一打開門餐廳環境好舒服 好有心樹 所有野都配搭綠色💚即使工業風裝修都充滿文青味🔩🔨🌱加上大玻璃採光極好 忍唔住瘋狂打卡🔨我覺得ᴍᴏʙɪɴ每款菜式入面既醬料配菜同醃製椰菜味道都好柔和平時食異國菜餐廳好多時醃製既配菜同醬汁都會好重味道 可能真係當地既味道我唔知😂 唔知餐廳咪有特地調配香港人口味呢🤔😋-🥫芝士烤肉腸配自家製蕃茄醬腸皮脆卜卜 蕃茄醬微酸 🌮芝士粟米肉鬆餡餅咬落去餡料充足 加上啖啖芝士 食唔停口另外配上自家牛油果/蕃茄醬 試晒唔同風味外層亦非常脆身 呢一款係台灣x墨西哥菜啊🍔ᴍᴏʙɪɴ芝士飛碟墨西哥包 ⭐推薦⭐️用左墨西哥包做既漢堡包UFO係一層脆芝士圍住包 🧀🛸賣相特別外 芝士鹹鹹香脆同個包幾夾 中間夾左流心蛋同煙肉 口感有層次👅加上配菜既酸椰菜 中和一下 不怕吃膩😋🍎ᴍᴏʙɪɴ香烤蘋果焦糖醬甜脆餅焦糖脆餅中間有烤蘋果粒味道清新成個甜品唔會好甜 🧸岩晒食飽飽後食 係一個好好既收尾甜品💞🍹蜜桃冰茶🍵ʟᴀᴛᴛᴇ
綠色工業風裝修🔨🌿

岩晒食飽飽後食 係一個好好既收尾甜品💞

🍹蜜桃冰茶
🍵ʟᴀᴛᴛᴇ
2022-04-06 29 浏览
用上與賓館同色嘅Mobin coffeehouse,我絕對有理由相信係專登嘅!門口仲大大隻字寫住” 這不是賓館”,充滿玩味。根據Mobin嘅自我介紹,料理走墨西哥風格,注重醬汁同醬料,而且亦有自家Cocktail,飲酒嘅朋友不妨一試。沒有太餓,點了不同口味各半份的墨西哥烤餅,新鮮香脆,餡料惹味,開胃!不過如果要食一個正式嘅lunch,我諗就要叫全份先夠飽啦。Good try 有興趣再幫襯試下其他食物同咖啡☕️

Good try 有興趣再幫襯試下其他食物同咖啡☕️
2022-04-05
  • 芝士粟米肉鬆餡餅
2022-04-04 475 浏览
旺角特色fusion墨西哥菜 佢地個位都幾隱蔽 就咁望入口以為係賓館 入到店內環境小小工業風 都幾光猛舒適 佢地菜式主要用唔同國家煮法 墨西哥菜方式呈現 整體評價高分地夾 食得出佢地香料醬料配搭幾出色.⭐️牛油果醬煙鮭魚他他配脆餅杯前菜配搭一個 墨西哥脆片可以自己切開 點煙三文魚他他醬食‼️首先講我超唔鍾意牛油果👍🏻但煙三文魚味道 啱啱好蓋過咗 牛油果嗰種草青味👍🏻所以三文魚香得黎 又有牛油果滑嘅口感 好開胃.⭐️15款香料燉牛肉炒飯配煎蛋見到餐牌寫住用咗15款香料 點會唔香口😋炒飯落咗啲洋蔥肉鬆芝士 每一啖都做到小小拉絲效果🥰加埋表面太陽蛋 蛋汁配飯 一流.⭐️南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅同樣表面同伴碟 香料 醬料 都有好多款👍🏻表面應該有落辣辣粉 比到味道多一個層次👍🏻每一啖都爆芝士 而且餡料飽飽 唔boring 如果唔睇材料 會完全唔覺落咗紫酸菜.⭐️Mobin香烤香蕉花生醬甜脆餅表面係高質雲呢拿雪糕 中層有唔少香蕉底層有一個甜脆脆餅 顏色金黃香口甜度Fit到漏 唔會爆甜.⭐️蜜桃冰茶 ⭐️香料蜜糖檸檬薑汁氣泡水佢哋調酒師 將飲品變到似雞尾酒feel放假上去飲杯傾吓計都唔錯.#hkfunfoo
⭐️牛油果醬煙鮭魚他他配脆餅杯
佢哋調酒師 將飲品變到似雞尾酒feel
放假上去飲杯傾吓計都唔錯
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#Mobin (旺角)
地址:旺角洗衣街37號1樓
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:4/5
服務:4/5
抵食:4/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/youtube/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #旺角美食 #樓上Cafe #墨西哥菜 #fusion菜
這個星期天 玩味飛碟墨西哥包 配搭一次過滿足兩個願望嘅Espresso Martini~~~週末起身心情好,突然又想飲酒又想飲咖啡☕,閨蜜👭聽到我呢個奇怪嘅願望,竟然諗到帶我去邊,不愧係我肚裡面條毛毛蟲。~~~文青嘅墨綠色風格遇上木檯木椅,隨手一影,輕輕鬆鬆就可以影到IGable嘅相片。餐牌有咖啡有酒,有小食,有主食,亦有甜品,選擇不少。😋~~~MOBINUFO甜品方面佢哋有好多款選擇,我哋最後喺甜脆餅同埋辣椒朱古力蛋糕之間掙扎咗好耐。最後都係揀咗感覺比較輕盈嘅MOBIN香烤香蕉花生醬甜脆餅($108),甜脆餅上面有大大球雲呢拿雪糕,加上花生醬朱古力醬同埋熟甜香蕉,入口邪惡得黎亦都好有特色,呢款甜品配佢哋嘅朱古力咖啡尤其適合,令到濃香焦糖朱古力香氣喺口腔內久久都沒有散去。~~~Mobin (旺角)旺角洗衣街37號1樓
MOBINUFO
[港x墨〕MOBIN 芝士飛碟墨西哥包:($105)
大大個飛碟🛸型嘅麵包,望落非常之吸睛,中間嘅餡料有煙肉、蛋及酸椰菜等等,食落去鹹鹹甜甜,鬆軟中有帶芝士🧀脆邊嘅卜卜脆口感,賣相同味道都幾有玩味,加埋佢杯無論酒味定係咖啡味都好濃嘅Espresso Martini就適合不過。
~~~
仲有亦推介大家試吓呢一個令人忍唔住一隻接着一隻嘅墨西哥香烤雞翼(6隻$78),食落去帶微微辣,但係又唔會嗆喉嚨,恰到好處得來亦都惹味,隻隻雞翼都爆飽滿,高質。
~~~
芝士粟米肉鬆餡餅($88)就係一個夾雜台灣同埋墨西哥風格嘅餡餅,粟米嘅香甜,肉鬆嘅酥香,仲有拉絲嘅芝士,加上香脆薄餅,基本上係一個唔會輸嘅組合,配搭埋解膩蕃茄醬,仲有洋蔥牛油果汁,令到成件事更富層次。
~~~
Mobin (旺角)
旺角洗衣街37號1樓
下午茶時間想搵個地方歇歇腳,上網見到有間幾隱蔽但又有人氣嘅墨西哥餐廳,決定去試吓。一入門口見到裝潢風格一致,佈滿木色同綠色格調,帶輕工業風,用上一啲鐵板同埋各類工具做裝飾🔧幾別緻~Menu上都幾多fushion野食,見到介紹先知原來每碟菜色背後係由兩組新舊派師傅合作而設,仲會運用唔同國家嘅食物,以一貫嘅墨西哥方式呈現,難怪風味獨特!墨西哥香烤雞翼(微辣)雖然聽落係普通嘅菜式,但見到都覺得幾用心,雞翼為底,表面放咗撈好沙律醬嘅椰菜絲做配搭,另外仲灑滿辣椒粉增添香辣氣息。雞翼食落嫩滑,帶甜味,本身以為唔算好辣,點知食食下啲辣度都會慢慢滲出,作為小食唔錯~[台x墨]芝士粟米肉鬆餡餅(半份)一望到就知道係墨西哥傳統菜,但係用上台灣美食嘅配搭,除咗粟米同肉鬆,裏面鋪滿豬肉碎同拉絲芝士,面頭亦有啲酸忌廉,一邊食真係會忍唔住諗起台灣嘅蛋餅,fushion效果做得相當出色!成個餡餅食落外脆內層次豐富,旁邊仲附上新鮮牛油果同番茄醬,等客人可以自行配搭唔同嘅口味~[港x墨]MONIN芝士飛碟墨西哥包上枱見到佢嘅賣相已經覺得別樹一格,估唔到漢堡包都可以做到UFO形狀。佢主要用咗一大片嘅芝士營造飛碟外圍🛸,麵

墨西哥香烤雞翼(微辣)

[台x墨]芝士粟米肉鬆餡餅(半份)

[港x墨]MONIN芝士飛碟墨西哥包
上枱見到佢嘅賣相已經覺得別樹一格,估唔到漢堡包都可以做到UFO形狀。佢主要用咗一大片嘅芝士營造飛碟外圍🛸,麵包帶點甜味,夾層仲有大量嘅煙肉另外再配上一隻煎得啱啱好嘅太陽蛋。整體味道好夾,十分脆身香口,旁邊仲有啲酸椰菜沙律,比人解膩,係一道好有驚喜嘅菜式!

MOBIN 香烤香蕉花生醬甜脆餅
好欣賞佢運用咗墨西哥菜好常見嘅一種Tortilla做甜品底,烤得超級脆,香蕉同花生醬本來就係天作之合,加埋好多堅果粒、脆片碎、同埋唔少朱古力醬,簡直絕配!而脆片食落感覺輕盈,配搭所有配料一啖接一啖都唔會覺得好有罪惡,份量同甜度都啱啱好。大力推薦!

飲品今次叫咗兩款,分別係蜜桃冰茶,同埋蜜樹茶。前者大大杯,蜜桃味唔會好死甜,感覺幾新鮮,一股清甜口感,頂層仲好有心咁打咗層泡沫;後者貪得意因為未聽過所以想試吓,聞落有種非常特別嘅味道,飲落香氣幾濃郁,但好柔和,就算浸泡耐咗都唔會覺得好苦澀,重點係冇咖啡因同埋好有營養,可以一試!
香港唔多墨西哥菜,宜家旺角都可以食到喇!上樓小店上到去都幾大,簡單裝修。打開餐牌食物款式種類都好多,樣樣都想試。我哋每樣都叫咗一啲一齊食😙▶️烤粟米蕃茄燉豬手肉醬烤脆餅$85脆餅好脆,豬手肥肥地加埋醬汁食味道唔錯,仲有粟米蕃茄給Fresh! ▶️芝士粟米肉鬆餡餅$88有台式及墨西哥風味,芝士唔會太多,吊下口味鹹鹹地。入邊咬落去粟米肉鬆都爆餡,夾餅整得幾香脆,呢個我幾鍾意食!▶️MOBIN芝士飛碟墨西哥包配煙肉、蛋及酸椰菜$105呢個就有墨西哥及港式風味,都好耐冇食過墨西哥包。細細個就成日食。呢個包面係墨西哥包,賣相好似一個太陽咁;而且有芝士脆脆地,餡有太陽蛋及煙肉,酸酸地嘅椰菜開胃減去煙肉嘅油膩!▶️MOBIN香烤蘋果焦糖醬甜脆餅$108蘋果焦糖味夠香,個餅真係超級脆!面上仲有雪糕賣相幾特別!▶️Brownie 帶點竹炭味,中間有朱古力流心。▶️青檸薄荷氣泡水$55好夠酸,青檸味幾香,食墨西哥菜就啱晒!▶️香料蜜糖檸檬薑汁氣泡水$60有啖啖嘅薑汁味,但係唔會太濃,蜜糖青檸好飲!

▶️烤粟米蕃茄燉豬手肉醬烤脆餅$85

▶️芝士粟米肉鬆餡餅$88
有台式及墨西哥風味,芝士唔會太多,吊下口味鹹鹹地。
入邊咬落去粟米肉鬆都爆餡,夾餅整得幾香脆,呢個我幾鍾意食!

▶️MOBIN芝士飛碟墨西哥包配煙肉、蛋及酸椰菜$105

呢個就有墨西哥及港式風味,都好耐冇食過墨西哥包。

▶️MOBIN香烤蘋果焦糖醬甜脆餅$108
蘋果焦糖味夠香,個餅真係超級脆!面上仲有雪糕賣相幾特別!

▶️Brownie
帶點竹炭味,中間有朱古力流心。

▶️青檸薄荷氣泡水$55
好夠酸,青檸味幾香,食墨西哥菜就啱晒!

▶️香料蜜糖檸檬薑汁氣泡水$60
有啖啖嘅薑汁味,但係唔會太濃,蜜糖青檸好飲!
2022-03-31 12 浏览
係新界地區真係好少餐廳專食墨西哥菜餐廳,所以今次專程去到旺角歎🇲🇽墨西哥菜。Mobin芝士飛碟包係推介好物,🥖麵包外層鬆脆內軟,我仲特別喜歡佢個層煙韌🧀芝士層,好似將平時芝士包嘅芝士成塊放係你面前咁,好滿足呀!底層仲有🥓煙肉同🥚蛋,正常係夾住一齊食嘅,但我嘴仔細,都係逐層黎喇😅!食墨西哥菜,點可以唔食nachos呢?🌽烤乾酪玉米配三色醬上目測已經可見黑豆同橄欖,其實佢仲有自家製辣辣地嘅🍯莎莎醬、🥑牛油果醬同酸忌廉,所以食落係酸酸地辣辣地嘅,十分開胃!因為今餐有啲肚餓,所以都叫左🐔墨西哥香烤雞翼(6隻) 。雞翼本身係有少少辣,焗咗出黎一啲都唔乾,係仲有汁嘅!

Mobin芝士飛碟包
烤乾酪玉米配三色醬
墨西哥香烤雞翼(6隻)
Mobin芝士飛碟包
烤乾酪玉米配三色醬
墨西哥香烤雞翼(6隻)
  • 墨西哥香烤雞翼
  • Mobin  芝士飛碟包
2022-03-01 18 浏览
好好味墨西哥菜😍平時都好鍾意食墨西哥菜,不過通常都係西餐廳或者酒吧多,好少會有類似樓上cafe嘅形式做墨西哥菜。呢間餐廳啲嘢食好有驚喜,而且位置方便,環境舒服,值得一試😍Salmon tartar,$95呢個前菜好得意,一邊係三文魚他他,一邊係焗到好脆嘅墨西哥餅,自己整碎啲餅,之後點他他食,他他用牛油果同洋蔥調味,加上酸忌廉,好好味😊Cheese quesadilla,$88呢個係芝士肉鬆粟米餡餅,我哋要咗半份,有四件,芝士半溶,加上咸咸地嘅肉鬆同甜甜地嘅粟米,好夾,最正係上面嘅醬料同酸忌廉,仲有莎莎醬同牛油果醬,酸酸甜甜,口感豐富又好味😋Mobin fried rice,$115墨西哥炒飯真係未試過,估唔到咁惹味。餐牌有介紹用15種香料燉牛肉,咁炒出嚟點會唔好味😍食再多都唔覺得滯,炒飯仲加咗肉鬆、洋蔥等嘅配料,都係我好鍾意嘅食物,正。Bunuelos,108呢個甜品都好特別,脆餅上面加咗tequila,再加上雲呢拿雪糕,中間仲有好多蘋果粒,成個甜品甜而不膩,係成餐最有驚喜嘅食物,一定要試🥰Peachy iced tea,$55Pineapple soda,$55最後叫咗兩杯冇酒精飲品
好好味墨西哥菜😍

Salmon tartar,$95

Cheese quesadilla,$88

Mobin fried rice,$115

Bunuelos,108

Peachy iced tea,$55
Pineapple soda,$55

最後叫咗兩杯冇酒精飲品,兩杯都幾好飲,唔會太甜,配上墨西哥菜一流。

2022-02-25 509 浏览
旺角有一間好特別嘅墨西哥🇲🇽x港式xfusion餐廳,裡面環境走工業風,非常舒適💕牛油果醬煙三文魚他他配脆餅杯 $95三文魚他他配搭牛油果醬味道清新有口感,加上脆餅杯口感香脆鹹香,兩者味道相當匹配。南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅$88半隻特別之處是豬手及紫酸菜等等全在餡餅中,芝士味道清香,食到好香嘅南乳豬手味,成件事係好match,特別在仲有兩個醬汁包括係辣莎莎醬(裏面有蕃茄,辣辣地酸酸地好開胃)、甜牛油果醬比較小清新,輕微甜味。MOBIN芝士飛碟墨西哥包配煙肉、蛋、酸椰菜$105特別之處係佢本身表面個包整到好似飛碟咁,有一層好香嘅芝士,口感香脆;表面嗰包亦都甜香十足,裏面嘅蛋只係半熟,質感一流大大隻!加上裏面有煙肉、酸椰菜等等,又唔會太鹹,比例好適中,正!MOBIN香烤抹茶紅豆醬甜脆餅$108呢款睇佢好似星星型,其實全部都係甜脆餅(焦糖脆餅),甜甜地幾好食,加上上面有抹茶紅豆醬,味道香得來有口感,仲有雪糕。蜜桃冰茶$55菠蘿蜜汽泡水$55飲品方面都有少少驚喜,菠蘿蜜汽泡水除咗有汽,味道香甜真實之餘仲有一粒粒好碎嘅菠蘿肉,勁清新! 蜜桃茶都輕微香甜唔會太濃,都係比想像中好飲。

牛油果醬煙三文魚他他配脆餅杯 $95

南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅$88半隻

MOBIN芝士飛碟墨西哥包配煙肉、蛋、酸椰菜$105

MOBIN香烤抹茶紅豆醬甜脆餅$108

蜜桃冰茶$55

菠蘿蜜汽泡水$55

下巴仔評分(5星為最高)味道:🌟🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟🌟抵食:🌟🌟🌟🌟重點推介🤤👍🏻 烤粟米蕃茄燉豬手肉醬烤脆餅🌽🍅未食過呢一類型嘅脆餅 中間係空心嘅🤓所以員工上菜時會提醒我哋盡快享用🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️上面嘅肉醬係用豬手整成嘅 每一啖都會夾雜豬皮啫喱狀嘅口感 同平時嘅肉醬口感差得遠👍🏻配埋粟米甜甜鹹鹹嘅感覺 非常惹味!👍🏻 [德x港x墨]南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅🌮抱住實驗性質嘅心態order呢一個菜🥽南乳味道唔算好強 但係出奇地冇違和感🎉餡餅烘得脆身 唔會比夾層嘅餡料整到又濕又軟 另外配埋牛油果及蕃茄莎莎醬🥑🍅超推介👍🏻 15香料燉牛肉炒飯配煎蛋(小辣煙燻香🌶)炒飯入面有有好多唔同材料 特別在有黑豆 令到口感唔單一💯燉牛肉有少許脂肪唔會係乾柴嘅 再加上上面嘅流心蛋黃汁🍳淡淡滋味👍🏻 MOBIN香烤香蕉花生醬甜脆餅香蕉、花生醬、榛子醬嘅配搭一定冇得輸🍫🍌🥜甜品唔算好甜 因為有下面嘅甜脆餅 完美作為一餐嘅總結👍🏻 Flat White☕️咖啡拉花做得好靚 咖啡同奶味互相配合 同甜品夾埋一絕👍🏻 蜜樹茶🌳無乜點聽過呢款茶 入口香醇淡淡回甘 建議浸耐啲先飲 飲完一壺之後 可以請
下巴仔評分(5星為最高)
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食:🌟🌟🌟🌟

重點推介🤤
👍🏻 烤粟米蕃茄燉豬手肉醬烤脆餅🌽🍅

👍🏻 [德x港x墨]南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅🌮

👍🏻 15香料燉牛肉炒飯配煎蛋(小辣煙燻香🌶)

👍🏻 MOBIN香烤香蕉花生醬甜脆餅

👍🏻 Flat White☕️
咖啡拉花做得好靚 咖啡同奶味互相配合 同甜品夾埋一絕

👍🏻 蜜樹茶🌳
無乜點聽過呢款茶 入口香醇淡淡回甘 建議浸耐啲先飲 飲完一壺之後 可以請店員再加熱水💦

注意事項⚠️
- 餐廳環境好舒服 空間感強
- 各樣食物擺盤及顏色配搭都好靚 好適合打卡🍽
- 餐廳位於一樓 必須行樓梯才能到達 為保持私隱 到達後需要按門鈴🔔等待員工接待