2019-03-17 124 浏览
上次來過之後對這裏的牛扒念念不忘, 今日終於有機會再試 。今晚坐在一角的窗邊卡位,環境非常舒服開揚, 加上醉人的燈飾夜景, 令人悠然舒暢!這裏飲品選擇豐富,尤其是酒類飲品,至啱無酒不歡的我,先來一枝Corona $58芒果黑松露鮮蝦沙律 $88 ~ 獨特別緻的外形, 晶瑩通透 , 在燈光的襯托下特別美麗。沙律新鮮味美, 芒果配黑松露配搭新鮮,味道獨特,令人食慾大增!水牛城雞翼 $68 ~ 金黃色的雞翼單看賣相已令人蠢蠢欲動,皮香肉嫩, 風味濃厚, 惹味非常黑松露忌廉炒野菌 $68 ~ 黑松露濃郁香惹,野菌菇多汁爽滑。皇牌威靈頓牛柳 $288 ~ 香脆酥皮鬆化香口,內是肉香四溢的牛柳,牛柳軟腍又不失煙韌,再沾上惹味燒汁,口感豐富,用心之作!在醉人的燈飾下享受一頓美味的晚餐,令人回味的一夜!

芒果黑松露鮮蝦沙律

水牛城雞翼

黑松露忌廉炒野菌

王牌威靈頓牛柳

在醉人的燈飾下享受一頓美味的晚餐,令人回味的一夜!
2019-03-14
芒果黑松露鮮蝦沙律
水牛城雞翼
黑松露忌廉炒野菌
王牌威靈頓牛柳
2019-03-16 41 浏览
老友相聚,我特別推薦這餐廳,地區、情調、食物都能保證。黑松露野菌湯 $48幽香濃郁黑松露、片片磨菇溶,再加上滑滑忌廉湯,足料好喝,倍增開胃。👍🏻黑松露忌廉炒野菌 $68今晚吃黑松露也要吃過滿足😄,經過熱炒的黑松露,份外香濃,正好配合各種野菌,互相輝影。水牛城雞翼 $68每次在餐牌中看到水牛城雞翼,都是不會錯過的食物。酸酸辣辣,雞翼入味,一下子全都吃光。🤣🤣夏威夷帕爾馬火腿薄餅 $118魔幻廚師精心製作的夏威夷帕爾馬火腿薄餅,餅薄餡靚,餅上鋪滿了爾馬火腿煙肉、雞肉、香甜菠蘿粒、芝士、洋葱、蒜蓉,材料十足。 👍🏻👍🏻👍🏻墨西哥啤酒 $58人生有個真正朋友的確好極🍻,今時今日老友相聚,有酒有肉先說得上酒肉朋友!😅燒美國頂級肉眼扒 $266美國頂級肉眼扒,廚師👩‍🍳巧妙烹調手法把肉眼扒的肉汁緊緊鎖住,嫩滑肉厚,份量十足,牛肉味香濃,質優味美。保持質素,信心之選
老友相聚,我特別推薦這餐廳,地區、情調、食物都能保證。

黑松露野菌湯 $48

保持質素,信心之選
2019-03-13
美國頂級肉眼扒
2019-03-16 2476 浏览
呢晚放工, 同男朋友去左行信和~行完肚仔餓, 就係附近搵野食~上OPENRICE睇, 見到銀城原來有間餐廳-Mini Friday,有我地想試左好耐嘅威靈頓牛柳呀!!!一於就上去食喇喂!搭LIFT上到去, 門口有個燈牌, 好靚好特別呀我覺得~跟住入到去餐龐, 人唔算好多, 靜靜地都幾舒服~同埋整體個feel到幾浪漫~我見d窗邊位可以望到樓下人來人往嘅鬧市嫁~不過我諗要訂位先得喇~好多都resevered~一坐低就發現,枱面上已準備好有個免費小食等緊我地呢~係墨西哥脆片~本身以為個醬係芝士醬,但原來係千島醬? 酸酸地都幾開胃~食住小食睇餐牌~我地一心上來試威靈頓牛柳~咁當然要叫一個啦~然後我地再叫左個set dinner~有沙律有湯有主菜有甜品有餐飲~我地叫左B餐: 香烤美式BBQ豬肋骨~是日餐湯是日餐湯係南瓜湯~南瓜湯都幾香甜幾CREAMY~唔錯。田園沙律呢個田園沙律面頭, 有幾粒橙色波波~正常當然覺得佢係三文魚子啦~點知, 原來佢係果汁味爆爆珠來嫁!!好得意! 同埋佢個味同個沙律都幾MATCH~增加左一陣香甜~沙律菜夠新鮮!香烤美式BBQ豬肋骨 ($168)男朋友中意食豬肋骨, 所以
呢晚放工, 同男朋友去左行信和~
行完肚仔餓, 就係附近搵野食~
上OPENRICE睇,
見到銀城原來有間餐廳-Mini Friday,
有我地想試左好耐嘅威靈頓牛柳呀!!!
一於就上去食喇喂!
搭LIFT上到去, 門口有個燈牌,
好靚好特別呀我覺得~
跟住入到去餐龐, 人唔算好多,
靜靜地都幾舒服~
同埋整體個feel到幾浪漫~
我見d窗邊位可以望到樓下人來人往嘅鬧市嫁~
不過我諗要訂位先得喇~
好多都resevered~
墨西哥脆片
一坐低就發現,
枱面上已準備好有個免費小食等緊我地呢~
係墨西哥脆片~
本身以為個醬係芝士醬,
但原來係千島醬? 酸酸地都幾開胃~
食住小食睇餐牌~
我地一心上來試威靈頓牛柳~
咁當然要叫一個啦~

然後我地再叫左個set dinner~
有沙律有湯有主菜有甜品有餐飲~
我地叫左B餐: 香烤美式BBQ豬肋骨~
是日餐湯

是日餐湯係南瓜湯~
南瓜湯都幾香甜幾CREAMY~
唔錯。

呢個田園沙律面頭,
有幾粒橙色波波~
正常當然覺得佢係三文魚子啦~
點知, 原來佢係果汁味爆爆珠來嫁!!

好得意!
同埋佢個味同個沙律都幾MATCH~
增加左一陣香甜~
沙律菜夠新鮮!
香烤美式BBQ豬肋骨

香烤美式BBQ豬肋骨 ($168)

男朋友中意食豬肋骨,
所以叫左~
幾個份量都唔細,
有5條骨。
加上好多肉~
啖啖肉

個燒烤醬酸酸甜甜咁好開胃~
皇牌威靈頓牛柳
皇牌威靈頓牛柳 ($288)

第一次食咋我地!!!
果然係皇牌, 一D都冇令人失望!!!
牛柳即叫即焗, 熱辣辣咁拎出來!
皇牌威靈頓牛柳
個酥皮好鬆脆, 好香牛油味!
酥皮下夾住D菇~
我地唔知原來除左牛柳, 仲有夾心嫁啵~

但D菇好香, 好juicy~
一齊食都幾夾~
多左層口感~
牛柳~ 因為成舊拎去焗, 所以冇得揀幾成熟~
店員話大概係7成左右~
切開, 好靚, 似係紅紅的~

我最怕過熟既牛~
靚既牛唔洗熟, 生生地先夠juicy美味

我同男友都覺得好好食!

係芒果蛋糕來~
小小的~
不錯~
因為我地已食到好飽喇,
如果太大舊會heavy
餐飲
最後飲埋杯餐飲就完滿了
最後埋單$504~
一D都唔貴呀!
食到我地2個好飽了!
同埋個威靈頓牛柳真心正!
下次我會再來的!
2019-02-27
墨西哥脆片
香烤美式BBQ豬肋骨
餐飲
每一區都有自己的特色,而旺角則有很多樓上既餐廳,自己也去過數間,主要是給年輕一輩的客人聚會慢慢吃,確實是不錯的聚會地方呀。在旺角的銀城廣場,之前已經去過數次,但都是買買雪糕逛一逛,如今在樓上真的開了很多不同類型的西餐廳。就像之前在觀塘見過的【Mini Friday】這裡也有呢。老實說這間名字蠻喜歡的喔!Happy Friday,呢間【Mini Friday】好多菜式都是自家首創既精緻價錢又不貴在旺角來說性價比屬不錯,Menukb不少選擇,有沙律、薄餅、扒類、海鮮、小食等等未睇得切個環境就見一盤墨西哥脆片係得面前啦,店員就送上免費脆片同芝士醬,脆片即使放左一段時間依然非常香脆,沾上芝士醬,有一種鹹鹹香香嘅感覺。口感很酥脆,帶些少油膩但好有風味,忍唔住好快就食鬼晒...除了食物,餐廳的環境也很重要,呢度空間感十足佔地都好廣闊,每張枱同枱之間都有一段距離,有一旁配上落地大玻璃可以坐著卡位,一邊睇住個景一邊食嘢,都唔錯蠻放鬆架,見到當既咁多人就知道呢度實係幾受歡迎啦。🔹火焰脆燒德國咸豬手 $218城中有得食鹹豬手既餐廳不少,但能品嘗到脆皮肉嫩又爆汁的正宗鹹豬手卻一點也不易。今日我在【Mini

🔹火焰脆燒德國咸豬手 $218
今日我在【Mini Friday】找到了。喜歡別鹹豬手就真的要來試試呀!脆烤德國咸豬手呢個表演項目道係會喺你面前放火燒一次。所以這道菜上菜時必須準備相機,必須把握機會影相。

火焰脆燒德國咸豬手

燒完後服務員會問我使唔使切埋,剛剛燒完嘅豬手暖暖地,眼看鹹豬手炸到非常香脆,皮脆肉嫩似的,流水口了,食左少少豬手皮口感真的脆爆,味道不太鹹,肉質剛好又多汁。咬落去脆卜卜次餘又吃到彈彈的肉感。

火焰脆燒德國咸豬手

經過廚師細心烹調,每一部分入味爽口而又濃味,令人回味無窮,賣相亦相當一流,難怪長期熱賣!豬手底部墊左D酸蘿蔔絲配菜,點完醬汁再加一口酸椰菜,酸酸甜甜油膩感完全清失掉。難怪有幾枱客人都有點吧!

🔹西班牙海鮮飯 $228
馳名的西班牙海鮮飯,源自西班牙東部之瓦倫西亞,西班牙海鮮飯是我很喜歡的一道菜,店主將燉飯專用的平底淺口大圓雙耳鍋端上餐桌,顏色鮮亮的噴香米飯鋪底,各式海鮮鋪滿鍋口幾乎掩蓋了米飯的蹤跡,讓人看一眼就食慾大開。
西班牙海鮮飯

配料則花樣百出以新鮮海鮮所煮出來的海鮮飯好香,「米」是西班牙海鮮飯的重點,挑對了米,就成功了一半。一般來說,西班牙海鮮飯的米吃起來要堅實,卻吸飽了湯汁。呢度就做到了。

西班牙海鮮飯

海鮮及蔬菜配料鋪在飯上每樣都好新鮮入味,西班牙海鮮飯最適合一大鍋大家一起分食,只要一端出彭湃的海鮮鋪在黃澄澄的米飯上面,馬上就會帶動歡樂的氣氛,而且人越多吃得越起勁。但呢度既份量可以分為3-4人都可以呀!吃到我倆太飽了。

🔹心太軟配雪糕 $68
朱古力心太軟即叫即焗製作需時日...熱辣辣呈上,配上一球雪糕,切開時朱古力漿如湧出,濃厚的朱古力不算膩,外面少少脆口入面鬆軟,兩者外脆內軟,兩種口感,口感不是太紮實,軟軟的,配上雪糕一冷一熱

心太軟配雪

用上適當的溫度和時間!相信好多人都會喜歡,冇介紹錯喔!

心太軟配雪糕

總括黎講,餐廳環境舒適,想搵間餐廳同成班好朋友 gathering或者情侶拍下拖都好適合。而服務上侍應亦很熱情,還會為我們介紹菜式。去到食物方面份量很足,價錢亦不會很貴,一定會再嚟。
心太軟配雪
心太軟配雪糕
2019-03-15 112 浏览
前排有個朋友生日,所以特別帶左佢去Mini Friday,嘩!餐廳𥚃面真係好舒服😌地方又大又寬敞,而且環境佈置都充滿浪漫氣氛!餐牌種類繁多,有好多晤同的套餐俾食客揀,而且價錢一D都唔貴!食物方面,我地叫左套餐,裡面包括有前菜、小食、主食、餐飲、甜品🍮,好豐富呀!大多數的食客都會叫套餐為主。前菜-沙拉🥗,新鮮美味,份量恰宜,飯前吃剛剛好!餐湯-羅宋湯!湯嘅配菜十分多,味道帶有酸辣,非常醒胃!意粉,大大碟,自選食物材料,配搭十分新鮮三文魚扒

前菜-沙拉🥗,新鮮美味,份量恰宜,飯前吃剛剛好!

餐湯-羅宋湯!湯嘅配菜十分多,味道帶有酸辣,非常醒胃!

意粉,大大碟,自選食物材料,配搭十分新鮮

三文魚扒

2019-01-23
2019-03-12 84 浏览
今晚友人的生日飯局喺旺角,在鬧市中的大廈高層,一開電梯門就看見有頗有格調的門面。餐廳提供多款wine, cocktail, mocktail and beer, 趁未人齊,我就先享受一杯cocktail 😌王牌威靈頓牛柳——酥皮香脆,入邊嘅牛柳大概七成熟,保留一點肉汁,還有蘑菇增加口感及層次😋。卡邦尼扁意粉——濃厚嘅忌廉汁配上軟硬適中嘅意粉,還有我最喜愛嘅溫泉蛋😍。蟹肉芒果木瓜牛油果沙律——冰碗外型十分特別,沙律上面鋪了三文魚子,蟹肉沙律、牛油果、菜一層一層很有美感😆水牛城雞翼——一份有6隻頗多,雞翼醬汁香濃而且入味。炸魚薯條——剛剛炸起熱辣辣脆卜卜,魚柳好厚啖啖肉👍🏻朱古力心太軟配雪糕——今餐晚順便慶祝友人生日,所以叫餐廳幫忙加了蠟燭和寫了字,相信她這個心太軟應該會令她甜入心😛

水牛城雞翼——一份有6隻頗多,雞翼醬汁香濃而且入味。

炸魚薯條——剛剛炸起熱辣辣脆卜卜,魚柳好厚啖啖肉👍🏻

2019-03-11 93 浏览
小兔子話我哋好耐冇撐枱腳喇,所以特登帶我嚟哩度食西餐,俾個驚喜我,算你啦。😘喺銀城廣場9樓,地點超方便,原來成層都係Mini Friday,目測有超過100個座位。入面裝潢,吊燈,擺設都好時尚。唔錯。睇下有咩食先,有前菜,沙律,主菜,甜品。好多嘢都好似好好食咁。為左解決我地既選擇困難症,我地叫左一個DIY pasta set, 1個set dinner同額外一個Parma ham紅菜頭雜果沙律。跟set既都有附送沙律,餐湯,甜品同咖啡茶。好抵食。一坐低,待應就放低一盤 脆脆 加千島醬 點黎食。好味。服務速度超快。抵讚今晚餐湯係甘荀湯, 甘荀好清甜, 口感好幼滑, 正! 沙律用一個密封既玻璃瓶裝住, 得意得黎將d沙律菜保持得好新鮮, 酸甜酸甜既汁醬配上爆汁既珠珠, 好特別同清新。鹹鹹地既Prama ham ,配上甜甜地既水果沙律。又係一個味蕾既衝擊。正!食完沙律, 飲完餐湯, 胃口大開。Set dinner主菜係燒澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁. 燒得好靚既肉眼扒, 牛味重, 無太多既肥脂肪,亦無筋, 係極上既肉眼扒! 又要俾個like 佢先!! 配上黑松露燒汁,成件事立馬高貴哂。DIY pa

食完沙律, 飲完餐湯, 胃口大開。

DIY pasta 叫左辣味蕃茄汁+煙鴨胸+闊條麵。好味到又要轉圈圈了。
麵質好煙韌,煙鴨胸好香, 配埋微辣嘅番茄汁, 再加大量嘅蕃茄蓉,味蕾又戀愛了。好夾。

甜品係芒果乳酪慕士餅。

再加番杯熱檸水, 大滿足!!

食到好西,又可以撐枱腳浪漫下,又係一個輕鬆愉快既晚上。之前成日都煩如果要約齊港九新界既朋友,要約去邊度食。人多好難搵到中間點,又或者好難有枱。哩度地方夠哂大又就腳。下次可以叫埋一班人黎聚餐,再試埋佢地既威寧頓牛,燒春雞,豬肋骨。(永遠都係隔離飯香
2019-03-08 133 浏览
Shopping around mk on my day off, don't want to go too far cause me&husband are both tired&sleepy, so we just want to stay around for dinner. We want to have a steak night tonight, I found this restaurant with quite nice comments so would like to give a try. The girl didn't found our booking at first, I showed her my booking in my phone, then I glanced that there's my phone no. on the list but with a different name, so I pointed it out for her.We were served a deep fried crisp with thousand isl
We were served a deep fried crisp with thousand island dip once we sit down, I really prefer they would just have served normal 茶餐廳 bun cause those crisps are too oily&cold.
We ordered a glass of pinot grigio&mojito, drinks are so so but I didn't expect much in this local area for a normal standard of drink.
It's in my expectation that it will be like a hk style western food, but it's really bad that the meatballs we had as starter are so dried. There's just tiny bit of tomato sauce&melted cheese on top of those meatballs,plus a bed of mash potatoes. I think tomato sauce aren't so expensive that they such be more generous.
I am really disappointed of the main course. We ordered rib eyes for one each, my steak was ridiculously cold, the side veggies are warm&so as the gravy, I just eat quick&run home cause I'm too sleepy to wait for another order. I didn't want to ask for a new one too since the guy(guess he is the owner)is so grumpy at all time yelling, I'm afraid he will put some "extra" ingredients on my steak if I complain about it, but it is absolutely not acceptable to have a Cold steak! I expected to have a convenient steak night which is in hk style but its terribly bad to serve customer with that quality of steak&ask for $200+ for that!

On my half way of my meal, I received a notification from open rice that I haven't attended the dinner, which I found that guy(boss)was handling the reception at the time.
It is such a bad experience&never again!
2019-03-05 106 浏览
剛好要慶祝生日 又見到openrice訂枱有88折特意來食! 一來到看見每枱都有付送的墨西哥片,個醬朋友好欣賞!我最愛是水牛雞翼,則邊有個黑醋汁的沙律仔跟上,本身雞翼好夠味,小小辣,餐廳仲俾多個醬客人點黎,重口味的你會好喜歡!蕃茄水牛芝士Pizza水準正常!意粉有上有温泉蛋,食落好creamy但味道比較淡!總括來説,份量夠,味道好,我會再黎食的。裝潢都像間木屋,其實都幾有feel~ 值得一試呀~!!!!!
剛好要慶祝生日 又見到openrice訂枱有88折
蕃茄水牛芝士Pizza水準正常!
意粉有上有温泉蛋,食落好creamy但味道比較淡!
總括來説,份量夠,味道好,我會再黎食的。
裝潢都像間木屋,其實都幾有feel~ 值得一試呀~
!!!!!
優惠券
  • 墨西哥脆片
  • 水牛雞翼
2019-03-04 72 浏览
上星期是朋友的生日,所以我們約了一間餐廳替他慶祝,我們以前常常到旺角逛街,所以我們也挑選了旺角這個地方。我們以優惠價升級了套餐,我叫了餐湯是羅宋湯,味道有很濃的蕃茄味,而且味道酸甜,還有紅蘿蔔等配料呢!這是炭燒西班牙黑毛豬柳,賣相也很美呢!很容易就切開,而且肉質很嫩,也很容易咬開。旁邊的是番薯茸,香甜又溶化。這是肉醬意大利麵,意粉很煙韌,肉醬很甘香,是半肥瘦的,而且味道酸酸甜甜,很開胃,令人齒頰留香。

2019-03-03 92 浏览
大半年前同朋友食過依一間位於旺角既mini Friday , 覺得氣氛同味道都好不錯, 一直都想同老公再食一次, 今日終於有時間啦!隔左一排連menu 都轉左, set dinner 選擇都幾多, 羊魚豬牛都有, 今次我地叫左一個香煎三文魚扒同肉眼扒, 一order完 侍應好快送上南瓜黑松露湯同salad, 我好欣賞個湯好濃好滑!再唻主菜三文魚扒 肉質都幾滑, 個皮煎到脆卜卜, 加埋個汁 我自己好鐘意都好推介!老公既牛肉眼扒, 牛肉味唔算太濃但肉汁非常juicy ,配埋黑椒汁就冇得輸!最後送上是日甜品- 芒果芝士蛋糕, 份量細細地岩哂!味道唔太甜, 好完滿既一餐!
2019-03-03 85 浏览
有一段時間沒有到旺角逛街,逛著餓著就找東西吃。今天試的餐廳是西餐,亦是樓上店,同樣有驚喜。Set dinner大約200元一位,價錢不算套貴,所以我點了牛排,7成熟。 牛排不算厚身,但肉味比較濃,亦很少根。7成剛剛好,看得師傅是有用心煮。是日餐湯亦很用心,蕃茄忌廉湯。非常濃的蕃茄味,亦有新鮮蕃茄蓉在湯內,絕對值得一讚。另外點了炸魚薯條及卡邦尼意粉,炸魚非常厚身,上碟時熱騰騰,非常美味。卡邦尼意粉是中上水平,雖然沒有名貴食材,但忌廉味濃郁,意粉亦不會煮過時,所以是不錯的選擇。

2019-02-28 97 浏览
男友考試pass咗👏🏻👏🏻,今晚收工近近地去咗銀城嘅Mini Friday同佢慶祝一下~😘之前同事都推介過,話呢度環境嘢食都唔錯。果然,呢度嘅環境真係幾唔錯,有好多懷舊嘅擺設,好特別~加埋天花板掛住嘅燈,好似滿天星星咁,都幾浪漫,好適合情侶約會,同事果然無介紹錯👍🏻一坐低,侍應就奉上一盤墨西哥脆片,配上類似千島醬嘅醬汁~Menu都好多選擇,最後我哋要咗2個dinner sets: E&G~上菜都好快,落咗單一陣就即刻上咗個田園沙律~竟然係用個玻璃樽裝住,好特別~蔬菜都好新鮮,醬汁酸酸甜甜都幾開胃~一開始同男友都以為嗰幾粒橙色嘅係魚子,點知食落甜甜哋,原來係充滿果汁嘅爆珠,真係好特別😆同時仲上埋餐湯,應該每日嘅餐湯都唔同,今日係椰菜花忌廉湯~終於到主菜喇😍男友叫咗呢個‘燒美國豬鞍扒配燒汁’估唔到咁厚身,都完全唔覺得乾,好juicy,仲好鬆軟😋我就叫咗呢個‘燒澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁’~牛扒好重牛味,好香濃,仲有陣陣碳燒香味👍🏻最驚喜嘅係背後嘅薯蓉:好香黑松露味啊😍😍估唔到連配菜都做得咁用心👍🏻👍🏻最後到甜品喇~~~套餐仲包埋是日甜品,而今日係芒果乳酪慕士餅~配埋莓&甜甜嘅芒果醬,唔錯😊

之前同事都推介過,話呢度環境嘢食都唔錯。
果然,呢度嘅環境真係幾唔錯,有好多懷舊嘅擺設,好特別~

一坐低,侍應就奉上一盤墨西哥脆片,配上類似千島醬嘅醬汁~

上菜都好快,落咗單一陣就即刻上咗個田園沙律~
竟然係用個玻璃樽裝住,好特別~

蔬菜都好新鮮,醬汁酸酸甜甜都幾開胃~

同時仲上埋餐湯,應該每日嘅餐湯都唔同,今日係椰菜花忌廉湯~

終於到主菜喇😍
男友叫咗呢個‘燒美國豬鞍扒配燒汁’
估唔到咁厚身,都完全唔覺得乾,好juicy,仲好鬆軟😋

我就叫咗呢個‘燒澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁’~
牛扒好重牛味,好香濃,仲有陣陣碳燒香味👍🏻
最驚喜嘅係背後嘅薯蓉:好香黑松露味啊😍😍
估唔到連配菜都做得咁用心👍🏻👍🏻

最後到甜品喇~~~
套餐仲包埋是日甜品,而今日係芒果乳酪慕士餅~
配埋莓&甜甜嘅芒果醬,唔錯😊
2019-02-28
2019-02-28 100 浏览
「食西餐要有要求,唔係好嘢唔入口」似乎已經成為我等咀刁一族的至理格言。今日食到這道精彩的鴨胸伴鴨肝配黑醋汁,肉質鮮嫩唔”鞋”,啖啖肉得嚟仲好有鴨香,黏滿脂肪的鴨皮油花四濺,配埋小切片鴨肝,好此道者定讚好!香煎三文魚柳配芥末籽忌廉汁:滑嫩三文魚肉配以香脆的魚皮,個人覺得香煎是三文魚的最佳食法(刺身愛好者勿怒!>.<)蘸以芥末籽忌廉汁,不油不膩,清香味美。燒澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁:肉眼質素好重要,加上煎得啱啱好,牛肉軟腍帶汁,有咬口。水牛城雞翼:大大隻雞翼,綴以香濃辣味十足的醬汁,無論叉住佢定用手食,同樣出色。冰凍田園沙律:有西柚做的分子料理,做成粒粒爆珠咁,犀利!粟米薄脆配白蘿蔔忌廉湯,清新得嚟好健康!炸魚薯條:好有英倫風味,看下門口個紅郵筒,以為飛咗轉UK。這兒的糕點甜品出色,果然名不虛傳,我們點了芒果慕絲蛋糕,香甜順滑,啖淡都有芒果香,perfect~~
冰凍田園沙律:有西柚做的分子料理,做成粒粒爆珠咁,犀利!
粟米薄脆配白蘿蔔忌廉湯,清新得嚟好健康!
炸魚薯條:好有英倫風味,看下門口個紅郵筒,以為飛咗轉UK。
2019-02-25 70 浏览
來到旺角食餐好,我就選擇來到銀城廣場九樓。可以欣賞曬成個旺角的夜景。呢度座位好闊落,又有紅酒櫃最啱飲返兩杯。我哋叫咗一個set.dinner一個威靈頓牛扒。set.dinner 包前菜餐湯野飲。價錢才逾二百元非常抵。set.dinner 主菜叫左三文魚。一額三文魚,香煎三文魚配上小小華言非常惹味。三文魚肉蝦三文魚油慢慢流出。食得出是新鮮三文魚貨色。威靈頓牛扒,用酥皮麵包包住威靈頓牛扒。對牛扒的油脂滲透在酥皮麵包上個麵包已經鬆化配上牛油分外惹味。牛扒七成熟肉色粉紅色。牛肉味濃郁絕對係飯等貨色。最後服務員服務非常殷勤值得推介。兩個人埋單才500元。西餐夜晚來講算係超值。

呢度座位好闊落,又有紅酒櫃最啱飲返兩杯。

我哋叫咗一個set.dinner
一個威靈頓牛扒。

set.dinner 包前菜餐湯野飲。
價錢才逾二百元非常抵。

set.dinner 主菜叫左三文魚。
一額三文魚,香煎三文魚配上小小華言非常惹味。

三文魚肉蝦三文魚油慢慢流出。
食得出是新鮮三文魚貨色。

威靈頓牛扒,用酥皮麵包包住威靈頓牛扒。

牛扒七成熟肉色粉紅色。
牛肉味濃郁絕對係飯等貨色。

最後服務員服務非常殷勤值得推介。
兩個人埋單才500元。

西餐夜晚來講算係超值。

小食墨西哥薄餅
香煎三文魚
切開麵包,威靈頓牛扒。