2020-11-17
呢间系西餐厅,本身都系谂住嚟食威灵顿牛柳之类的Dinner Set,但系一坐低嘅时候,见到佢呢一个宣传餐牌,宣传呢度嘅特色鸡翼,有柚子蜜糖、咸蛋、辣椒、胡椒等四款口味。因为太热气的缘故,我冇食晒四款,只系食咗其中三款,但都觉得真系几好食。第一款系柚子蜜糖鸡翼,首先鸡翼一定系新鲜热辣辣炸出嚟,放落咀嘅时候都仲好热,而且非常多汁,再加埋柚子蜜糖,就咁望落去,应该系真系直接系罐都笔出黎,再慢慢放落鸡翼嘅外层,所以味道都好Rich,而且佢嘅甜味亦都可以中和鸡翼嘅油腻感。下一款就系咸蛋黄酱鸡翼:鸡翼嘅外层涂上左咸蛋黄酱,而且炸得非常香脆,甜咸蛋黄亦变得好香脆,锺意重口味嘅人士应该会几锺意,好邪恶,但如果稍为重视健康嘅话,油腻+咸蛋黄呢个配搭可能要配塔下呢度嘅花茶中和一下。在下一款就系呢度嘅辣椒鸡翼:我自己就觉得呢一款系最刺激,因为真系用好辣嘅辣椒粉整出鸡翼,食嘅时候一定要配埋冻饮,如果饮热饮嘅话就真系gg了。我就叫咗杯冻Latte。最後亦都叫埋呢度嘅海鲜浓汤,海鲜浓汤里面有两只大虾、蚬肉、同埋鱼柳,呢个汤底系龙虾汤底嚟嘅,都几结下唔错。
下一款就系咸蛋黄酱鸡翼:
在下一款就系呢度嘅辣椒鸡翼:
我就叫咗杯冻Latte。