2020-09-18 473 浏览
九月第二个星期二晚上,旺角。友人工作劳累,加上政府朝令夕改的抗疫措施,很久都没有在平日出来晚饭,最近晚饭时间放宽到晚一点,友人就先订了西餐厅,下班後好好吃一顿。电梯门打开,就是一大幅贴满复古风外国挂画的红砖墙,配上仿油路灯,很有外国家庭式小餐馆的温暖感觉。从门外的大灯牌可以得知餐厅主打自家制菜式,而且价钱走亲民路线,里面抬头看到的星空吊灯又营造了浪漫的氛围。黑松露野菌汤,热腾腾的餐汤飘来阵阵菇菌香,每一口都是满满的蘑菇粒,足料又酸暖胃。柚子蜂蜜鸡翼,在抗疫期间餐厅推出的新品,把腌好的鸡翼煎香,用上韩国柚子蜜拌匀,鸡翼变得晶莹剔透,香脆软嫩的鸡肉酸酸甜甜,可口又有趣。时代抗翼还有咸蛋黄酱,辛辣跟胡椒蜜糖可以选择,58块有4只,鸡翼控真的不要错过。1664可伦堡白啤酒,为了迎接主菜的来临,我们各点一杯1664白啤酒,友人挺喜欢的,喜欢它独特的花果香跟绵密的气泡,感觉清爽没有太多啤酒的苦涩感。火焰烧德国咸猪手,服务生把一大只已经烤好的猪手端上桌,火枪一点,整只猪手就在我们面前烧起来了,好壮观啊!烧完以後就端回厨房切件再端出来,外皮又脆又有嚼劲,肉质嫩滑,双重享受,配上一点德国酸菜Sauerk
九月第二个星期二晚上,旺角。

里面抬头看到的星空吊灯又营造了浪漫的氛围。
黑松露野菌汤
柚子蜂蜜鸡翼
1664 Blanc
火焰脆烧德国咸猪手
烧完以後就端回厨房切件再端出来,外皮又脆又有嚼劲,肉质嫩滑,双重享受,配上一点德国酸菜Sauerkraut可以降低腻感,最喜欢吃猪手了!

吃着喝着,聊聊天,可惜限聚到十点而已,真想再坐久一点呢。
2020-09-08
$458.5 (晚餐)
柚子蜂蜜鸡翼
1664 Blanc
2020-07-25 3183 浏览
上两次食Mini Friday 已经系一年前既事,两次都系同事请食lunch buffet,当时已经觉得buffet 黎讲质素唔错。早排经过朗豪坊附近,突然心血来潮,同朋友上左去银坊广场再战Mini Friday! 不过真系第一次试佢既晚餐,而且上两次都系喺观塘食,今次算系试菜之旅 😋一出lift 就见到佢大大个招牌,嗰阵仲未有六点後禁令,入面系高朋满座。由於唔想打扰到其他食客,所以冇影到室内嘅setting,不过都系西餐厅嘅设计,带点昏暗。餐厅提供左好几个餐牌,可以点晚市套餐,或者散叫每一道菜,仲黎个抗疫餐牌,非常有创意😂 我同朋友最後都系点左 set dinner,因为比较抵食,有前菜、餐汤、主食同埋加$1 换到既甜品!另外,本身一入到黎,枱上面已经摆左一盘玉米脆片,类似墨西哥Nachos 🇲🇽 我地试左几块,口感带点脆,亦都有玉米片嘅味道,不过我地废事食太饱品尝唔到个dinner set,所以只系小嚐数口。好快店员就呈上左沙律同餐汤,田园沙律嘅主要材料有生菜、粟米🌽同蕃茄🍅,清新可口。沙律酱汁酸酸甜甜,都几开胃。餐汤方面系罗宋汤,汤料系传统采用嘅薯仔🥔、红萝卜、芹菜/杂菜等等。我

餐汤方面系罗宋汤,汤料系传统采用嘅薯仔🥔、红萝卜、芹菜/杂菜等等。我估系有放到肉类熬制,因为餐汤鲜味十足,仲好似带点奶油味,香浓细滑。

首先出炉嘅系朋友点嘅DIY 意粉餐(价值$158),我地拣左黑松露忌廉汁配鸡柳扁意粉🍝 我地另外加左$20 追加烟三文鱼,份量都几足,抵食又好味 👍🏻

由於我同朋友都系黑松露爱好者,佢既酱汁好合我地心意,香口味浓😋 鸡柳味道唔错,食落几嫩滑,而且好足料,啖啖肉~

意粉烹调时间岩岩好,软硬适中,弹牙既口感得以保存,勾起左我地喺意大利食意粉嘅回忆🇮🇹

最後介绍下个烟三文鱼,三文鱼处於半熟状态,口感依然系嫩滑,带有咸香味。三文鱼既油脂感虽然冇咁饱满,但微微溢出鱼油香,系另一种风味。

後来我点既碳烧纽西兰牛肉眼扒(价值$258)都到左~ 炭烧过既牛扒离远已经闻到阵阵香味,牛扒表面虽然烧熟左,但里面仲系处於五成半熟既状态,口感真系非常juicy!

其实我地食嘅途中有个小插曲,由於朋友觉得牛扒中间太生,所以我地好唔好意思地叫左店员帮我地拎入去再煎熟啲。店员非常乐意,二话不说就帮我地拎左入厨房,出返黎仲重新摆盘,令我地觉得好窝心👍🏻☺️

继续介绍牛扒,牛扒既脂肪分布非常均匀,咬落不但嫩滑,而且肉汁四溢。

旁边嘅黑松露薯蓉唔单止香滑味美,仲有助清减食客口腔内既油腻感,咁就可以慢慢细味呢块碳烧牛肉眼扒🔥🥩。

最後呈上嘅系$1 换购嘅甜品,chocolate brownie~ 本身仲好担心会因为好饱而食唔落,点知呢道甜品非常小巧,朋友称之为「一口糕」,因为真系可以一啖食完 😂 brownie 甜甜地,带点朱古力既苦涩味,口感松软。

当时我地挂住食,竟然唔记得左影餐饮,分别系冻柠茶同埋可乐,呢两样咁大众化嘅野饮就唔多作介绍 😛🥤🍋☕️

总括而言,餐厅气氛热闹,食物质素亦都满意~ 店员既服务态度亲切,等疫情消退之後,要再带朋友去试其他菜式。
2020-07-09
  • 烧纽西兰肉眼扒配黑松露烧汁
今次同 @168hungryki 嚟到 @minifridayhk 挑战两个人食三个主菜两个小食一个甜品😇食到劲满足,除翻开每人都唔使$500,好抵食呀!旺角分店环境同气氛都唔错,又适合情侣黎平平哋食个西餐,亦都适合一大班朋友嚟聚会😆不过weekday嘅夜晚嚟到都几full,大家有心嚟嘅话记得要book枱啊!.💫整体体验 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10环境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 8/10服务 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8/10性价比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10回头率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10🌟整体食物质素高 • 价钱合理 • 推荐𝘿𝙄𝙔 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖✨.《皇牌威灵顿牛柳》$298🌟7.5/10🌟𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙒𝙚𝙡𝙡𝙞𝙣𝙜𝙩𝙤𝙣基本上每一枱都必点呢个皇牌beef wellington😍牛柳煮得啱啱好,大概五成熟,保留到牛肉本身嘅肉汁嘅同时又唔会话好韧💯外层酥皮都算做得几松脆!最欣赏系牛柳同酥皮之间夹住一层蘑菇,食落口感更加丰富!.《火焰脆烧德国咸猪手》$238🌟7.8/10🌟𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝘾𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙂𝙚𝙧𝙢𝙖𝙣 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙆𝙣𝙪𝙘𝙠𝙡𝙚呢个
💫整体体验 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
回头率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10

《皇牌威灵顿牛柳》$298🌟7.5/10🌟
𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙒𝙚𝙡𝙡𝙞𝙣𝙜𝙩𝙤𝙣

《火焰脆烧德国咸猪手》$238🌟7.8/10🌟
呢个咸猪手真系睇得又食得!店员会帮猪手点火,等你打完卡之後会帮你拎返入厨房切好再上枱。
猪手外皮超级香脆,肉质嫩滑,同honey mustard好夹!而且份量真系非常之多,啱晒一大班人share食~
𝘿𝙄𝙔 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖

《𝘿𝙄𝙔 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖》$158🌟8/10🌟
成餐饭最有惊喜系呢一个diy pasta😆我哋拣咗黑松露忌廉汁配龙虾(另加$48)鸡柳阔条面~
阔条面好重蛋香味,又有咬口,好好食!!!再加上黑松露酱汁好香,又够creamy,不过提提大家好多酱汁都系底部,记得捞匀先食啊!
而配料龙虾都煎得几香,不过如果再爽口弹牙啲就perfectooo🙊鸡柳就系一条条咁,完全混合左系个酱汁度,都唔错!

《黄到金鸡翼》$58🌟7.5/10🌟
𝙎𝙖𝙡𝙩𝙚𝙙 𝙀𝙜𝙜 𝙔𝙤𝙡𝙠 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨
上枱嘅时候隔住个口罩都闻到超香嘅咸蛋黄味,但食落其实鸡翼嘅咸蛋黄味唔算太重,但胜在有粒粒咸蛋黄伴碟!而且鸡翼都够juicy,好惹味👅
温泉蛋菠菜大啡菇

《温泉蛋菠菜大啡菇》$88🌟7.5/10🌟
𝘽𝙖𝙠𝙚𝙙 𝙋𝙤𝙧𝙩𝙤𝙗𝙚𝙡𝙡𝙤
其实呢道菜基本上温泉蛋流到心嘅话都好难会出错㗎啦🤣完全系想像到嘅味道!好食嘅~
𝙈𝙞𝙣𝙞 𝙁𝙧𝙞𝙙𝙖𝙮 @minifridayhk
📍#BELLYwongs_MK #BELLYwongs_kwuntong
#BELLYwongs_western #BELLYwongs_meats 😇
𝘿𝙄𝙔 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖
温泉蛋菠菜大啡菇
  • 火焰脆烧德国咸猪手
  • DIY  Pasta
2020-06-18 1037 浏览
今晚同朋友去咗旺角食晚餐,今晚食西餐🍽朋友一见到鸡翼就话要食啦,所以叫咗碟👇🏻🐥黄到金鸡翼 (咸蛋黄酱)$58炸到金黄色既香脆鸡翼,咸蛋黄酱系鸡皮表面,发出阵阵既咸蛋黄味,肉质嫩滑,食到停唔到口。朋友拣咗份Dinner Set 👇🏻前菜 - 田园沙律🥗汤 - 是日餐汤(香草杂菜汤) 🥣饮品 - 冻柠茶🥤🥩碳烧纽西兰牛肉眼扒 配 黑松露烧汁 $2587成熟既碳烧纽西兰牛肉眼扒,厚身又大块,配上黑松露烧汁,肉质松软,肉筋及肥肉非常少,配上配菜 + 薯蓉,食到津津有味。DIY Pasta $158前菜 - 田园沙律🥗汤 - 是日餐汤(香草杂菜汤) 🥣饮品 - 🥤冻柠水🍄温泉蛋芝士忌廉(自选汁)、意大利粉(自选粉)、大啡菇(自选配料)滑捋捋既温泉蛋 与 浓郁芝士忌廉既配搭好好味,加入切片大啡菇,配上烟烟韧韧意大利面😋食到 Lam Lam脷🍮🍮2份晚餐各加 $1换 可以食埋份是日甜品 - 甜到入心既泡芙📍 @minifridayhk旺角西洋菜南街2号银城广场9楼#MiniFriday #西餐 #酒吧餐厅 #HappyFriday #TGIF #MiniFriday观塘 #MiniFriday旺角
今晚同朋友去咗旺角食晚餐,今晚食西餐🍽
朋友一见到鸡翼就话要食啦,所以叫咗碟👇🏻
🐥黄到金鸡翼 (咸蛋黄酱)$58

汤 - 是日餐汤(香草杂菜汤) 🥣
饮品 - 🥤冻柠水

📍 @minifridayhk
旺角西洋菜南街2号银城广场9楼

#MiniFriday #西餐 #酒吧餐厅 #HappyFriday #TGIF #MiniFriday观塘 #MiniFriday旺角 #楼上餐厅 #威灵顿牛柳 #碳烧纽西兰牛肉眼扒 #温泉蛋 #泡芙 #黄到金鸡翼 #去食野
碳烧纽西兰牛肉眼扒 配 黑松露烧汁
黄到金鸡翼 (咸蛋黄酱)
是日餐汤(香草杂菜汤)
田园沙律
冻柠茶
冻柠水
加 $1 是日甜品 - 泡芙
墨西哥脆脆片
2020-06-17
碳烧纽西兰牛肉眼扒 配 黑松露烧汁
黄到金鸡翼 (咸蛋黄酱)
是日餐汤(香草杂菜汤)
田园沙律
  • 黄到金鸡翼
  • 墨西哥脆片
  • 是日餐汤
2020-06-04 3661 浏览
近日,主要集中在频道上(缘食。慢活),已有一段时间没有更新。刚好在旺角,帮衬了一间西餐厅,便决定写它一下。店位於旺角银座楼上,主打西餐,店家在西餐厅旁亦有经营一间日本料理,日本野。西餐厅,店名Mini Friday,装修宽敞很舒适。除了有单点的菜式,亦有数款晚市套餐,价钱合理。女朋友,选择了H餐,我则选了F餐,再点了一款沙律,鸡翼,两客甜品,跟餐已包了两杯饮品。主菜是甚麽?容後再説。点餐後,待应已奉上一客脆片,很脆,但有点未开餐先滞饱的感觉。套餐沙律及单点的沙律,前後脚到步,套餐沙律醋味十足。单点的是芒果黑松露鲜虾沙律(98元),黑松露配鲜虾,真的不错,很开胃。咸蛋黄鸡翼,很香的咸蛋味,但略油,58元四只。主菜,分别是羊架及肉眼扒,前者采纳了待应的建议,选择了五成熟,肉眼扒同样。肉眼扒,肉质有点过火,略嚡,牛味十足。羊架,肉质略肥,嫩口,味道不差。最後再来两道女朋友最爱的甜品,梳乎厘及心太软,完结了今晚一餐。Mini Friday (旺角)旺角西洋菜南街2号银城广场9楼

咸蛋黄鸡翼,很香的咸蛋味,但略油,58元四只。

肉眼扒,肉质有点过火,略嚡,牛味十足。

羊架,肉质略肥,嫩口,味道不差。

Mini Friday (旺角)
旺角西洋菜南街2号银城广场9楼

2020-05-28
2020-09-18 14 浏览
行行下旺角想食西餐又想试下威灵顿牛柳 就试下呢度🍽 一坐低就会有一盘脆片 拣野食嘅时候可以止肚饿🤣 ᴅɪʏ ᴘᴀsᴛᴀ sᴇᴛ ($158+20)🍝 sᴇᴛ跟埋有沙律同汤👍🏻 今次我就拣左黑松露忌廉汁烟鸭胸意粉 再加烟三文鱼 黑松露味浓 再加埋忌廉就好Creamy 几好食😋威灵顿牛柳($298)🥩酥皮外脆内软 酥皮内充满蘑菇 食落爽口又有口感 牛柳岩岩好五成熟 肉汁鲜嫩 呢个价钱算系咁👍🏻咸蛋黄薯角($68)份量好大 几抵食👍🏻 薯角带有咸味🧂 不过冇酱 食落觉得有少少ᴅʀʏ

ᴅɪʏ ᴘᴀsᴛᴀ sᴇᴛ ($158+20)🍝

威灵顿牛柳($298)🥩

咸蛋黄薯角($68)
2020-09-17 0 浏览
今晚选择西餐,餐厅气氛唔错,人气旺盛。於疫情下餐厅卫生亦做得唔错。头盘黄到金鸡翼见到个名都觉得开心,味道更加唔驶讲,正!炸鸡翼配上咸蛋黄酱,香脆可口。芒果黑松露鲜虾沙律芒果够甜,虾好新鲜爽口,配埋黑松露酱味道一流。主菜龙虾海鲜蕃茄意粉龙虾弹牙,而且都唔算细只,啖啖肉。意粉配酸酸甜甜嘅蕃茄酱同菇类混合,令人胃口大开。皇牌威灵顿牛柳果然系厨师推介,不同凡响。牛柳够juicy, 肉质好嫩,外面酥皮松脆连埋牛柳及蘑菇馅料一齐食,多重滋味。甜品焦糖炖蛋+苹果金宝两款甜品甜度适中,一热一冻双重口感。饮品柠檬梳打饮品都几大杯,只系略嫌柠檬味唔够浓。餐厅环境乾净,食物质素亦好,同朋友嚟饭聚嘅好选择👍🏼

头盘
黄到金鸡翼
见到个名都觉得开心,味道更加唔驶讲,正!
炸鸡翼配上咸蛋黄酱,香脆可口。

芒果黑松露鲜虾沙律
芒果够甜,虾好新鲜爽口,配埋黑松露酱味道一流。

主菜

甜品
焦糖炖蛋+苹果金宝
两款甜品甜度适中,一热一冻双重口感。

饮品
柠檬梳打
饮品都几大杯,只系略嫌柠檬味唔够浓。

餐厅环境乾净,食物质素亦好,同朋友嚟饭聚嘅好选择👍🏼

2020-09-16 43 浏览
从未食过威灵顿牛柳,听人话mini friday有质素,特登约埋个friend黎试下。餐厅的小食好酥脆,有少少油香,岩吹水一路食一路倾。黄到金鸡翼真系有一粒粒咸蛋黄,鸡翼炸到非常香脆,食落唔乾好juicy,正!芒果黑松露鲜虾沙律同照片非常唔同,所以上枱果时吓左一跳😂照片中所有沙律材料系分开嘅,但实物系全部捞埋一齐,用一大块蓝色冰装住。好彩味道一样OK,虾份量俾得慷慨,芒果唔会抢味,整体食落去好协调。龙虾海鲜蕃茄意粉,出乎意料好食。龙虾虽然细只但都有少少膏。意粉有浓郁番茄味,非常入味,唔似其他餐厅嘅意粉唔够味。三只虾一啲都唔霉,甚至可以话系新鲜、爽脆,配埋杂菌,口感丰富,非常好食。今晚重点威灵顿牛柳,上碟卖相已经觉得好靓,酥皮金黄。切开牛肉中间仲有少少粉红色,时间掌握得啱啱好。牛肉食落去一啲都唔韧,仲有好浓牛肉味。酥皮松化香脆,中间嘅蘑菇酱令味道更丰富,真系冇得弹,必食之选👍甜品拣咗苹果金宝和焦糖炖蛋。苹果金宝有好多好多苹果粒,玉桂味算浓,唔会非常甜,水准正常。焦糖炖蛋的焦糖香脆,蛋味香浓,质感都算滑,不错。餐厅气氛好,特别要赞侍应,年青侍应好有交带,上菜的年长侍应会提醒客人小心碟热,好

餐厅的小食好酥脆,有少少油香,岩吹水一路食一路倾。

威灵顿牛柳

苹果金宝

焦糖炖蛋

焦糖炖蛋的焦糖香脆,蛋味香浓,质感都算滑,不错。

餐厅气氛好,特别要赞侍应,年青侍应好有交带,上菜的年长侍应会提醒客人小心碟热,好细心👍

总括而言今餐好满意,朋友话可以有下次🤣

2020-09-16
威灵顿牛柳
2020-09-16 0 浏览
讲到旺角食得好有环境仲要有西餐 朋友推介一定唔洗谂去呢间 Menu好多选择我同朋友叫左2个set胡椒蜜糖鸡翼-鸡翼炸得好香脆加上蜜糖甜甜地 超级Juicy好食火焰脆烧德国咸猪手-呢个火焰猪手真系不得了!分量大唔在讲 最震撼系有火焰表演睇 大火到有冲天既感觉!烧纽西兰牛扒配黑松露薯蓉-份量超超超级大份!个牛淋稔好正 超级juicy 个黑松露薯蓉好香黑松露味 估唔到黑松露同薯蓉咁夹 加上索哂落啲黑椒汁度 非常好吃罗宋汤-个汤好浓好好饮 yummy心太软配雪糕-餐後来个甜品 非常满足!份量好大 share 食都好够 配埋士多啤梨雪糕真系绝配
讲到旺角食得好有环境仲要有西餐 朋友推介一定唔洗谂去呢间
Menu好多选择
我同朋友叫左2个set
罗宋汤-个汤好浓好好饮 yummy
2020-09-15 0 浏览
呢间餐厅之前已经好想黎食,但因为疫情关系book jor 2次都要改期, 今日终於可以黎试顺便庆祝埋生日!我地点左个 DIY Pasta set, $158 包左沙律,饮品,汤同自选pasta, pasta 叫左个温泉蛋芝士忌廉汁配烟肉三文鱼天使面。沙律菜好fresh 👍🏻浓郁芝士忌廉上面加左温泉蛋,呢个配搭好好食, 又唔太腻,加入埋三文鱼,同烟肉配料,仲有d菇同波菜,平时唔爱食粉既老公都大赞好好食😋!呢道既威灵顿牛柳系皇牌菜, 必点!!牛柳肉质好软, 煮得岩岩好, 中间放左d蘑菇粒,酥皮外表金黄,外层酥皮松脆,切开肉汁爆晒出嚟,外脆内juicy,口感丰富,好正呀!甜品只需加$1就食到,可以过下口瘾😆

沙律菜好fresh 👍🏻

呢道既威灵顿牛柳系皇牌菜, 必点!!

甜品只需加$1就食到,可以过下口瘾😆
  • 皇牌威灵顿牛柳
  • DIY  意粉
呢间餐厅黎左好多次,啲野食几好食,又好坐!之前lock down, 好耐无出黎食饭,放宽左之後就即刻黎食返呢间!😍上几次黎食,都无食到佢最出名嘅wellingtons beef🥩🐮,因为都唔平,唔舍得食!咁耐无出街食饭,决定要同男朋友豪一次!🤩原来都真系几唔错!我第一次食wellingtons beef,外面酥皮𥚃面牛,外脆内软,口感好正!如果只牛浓味d就更加好!🐂最紧要一定要趁热食!林咗就唔好食!我地仲叫咗千岛pizza同黄到金鸡翼!pizza个饼底好簿好脆!🍕好锺意食呢d脆底pizza! 上面啲海鲜大大粒好鬼正!啲鱿鱼好爽好食!而咸蛋鸡翼就最惊喜,系最推介的!🍗超脆个皮,但又唔会太炸,啲肉好嫩,好正!咸蛋味好出!认真推介!下次要试其他味!🌞👅#支持黄店

#支持黄店
  • 黄到金鸡翼
2020-09-08 0 浏览
今日特登同朋友嚟旺角呢间Mini Friday 想试黄到金鸡翼好耐啦餐厅几有情调 坐位阔落坐得好舒服我哋拣咗一个dinner set同埋试咗啲小食甜品Dinner set包括有前菜 餐汤 嘢饮 Main 仲可以加$1有是日甜品前菜系田园沙律餐汤系罗宋汤 入面有多款唔同嘅配料 红萝卜 薯仔 唔同嘅蔬菜等等法国红酒烩羊膝 $198呢个羊膝好抵食呀 好大份羊膝煮得好软腍 羊味浓郁但系唔会太羶 配埋个酱汁好match配菜仲有truffle薯蓉 都几特别今日嘅甜品系朱古力泡芙温泉蛋菠菜大啡菇 $78温泉蛋一切开就爆晒汁好正配埋菠菜 口感层次好丰富略嫌调味比较淡黄到金鸡翼 (咸蛋黄酱) $58最期待嘅鸡翼果然冇令我失望一上枱就闻到好香浓嘅咸蛋黄味而且仲热辣辣外皮好香脆鸡翼好嫩又够厚肉Apple Crumble $58Apple Crumble 外酥内软甜酸度适中 Long Island $68呢杯long island酒精味唔浓 女仔饮都好ok

餐厅几有情调 坐位阔落坐得好舒服

甜酸度适中

Long Island $68
呢杯long island酒精味唔浓 女仔饮都好ok

2020-09-06 19 浏览
一直都有留意呢间餐厅既午市套餐好似几抵食,今日终於去试吓,系openrice订座,午市套餐仲有88折。lunch set全部$100内,有餐汤,有野饮,88折埋几十蚊,食物好食,环境好,坐得舒服,服务都唔错,好过比几十蚊去食茶餐厅。餐汤,意大利杂菜汤,略嫌酸左d。入面好多杂豆、粟米粒、萝卜粒。柠檬忌廉汁盲曹意粉一上枱就 哇咁大条鱼既估唔到条鱼有成只碟咁长,冇骨,鱼皮煎到好脆,鱼肉唔会淋晒冇口感,都几入味,好好食。意粉带d蕃茄味,配埋个鱼几好食。黑松露牛肝菌焗牛柳粒饭好香牛肝菌味,牛柳粒都唔少,有十几粒,好牛味,好食。牛肉丸系另外系餐牌单叫,有成十粒,好香,d肉好好味,旁边既薯蓉都好好食总结,价钱唔贵,68蚊88折,有汤有冻饮,免加一,仲有88折,座位坐得好舒服,可以一试。而且自问两个人都算大食,都食到好饱,可能又加上焗饭有d滞。不过食物唔错,cp值高

柠檬忌廉汁盲曹意粉
一上枱就 哇咁大条鱼既
意粉带d蕃茄味,配埋个鱼几好食。

黑松露牛肝菌焗牛柳粒饭
好香牛肝菌味,牛柳粒都唔少,有十几粒,好牛味,好食。

牛肉丸

2020-09-04
2020-09-02 123 浏览
今日谂着食好啲,上openrice搵到呢间几多好评,甘就试下啦~我同朋友就叫左个肉眼扒薯菜同羊架薯菜嘅set lunch,叫左杯冻柠水同冻柠茶。餐汤系蕃茄汤,但完全唔浓,好似水,饮左一半宁愿饮返水。跟住嚟咗两杯嘢饮,两杯都系柠檬茶,甘唔紧要,换过。到个羊架同牛上枱时,见到变左饭😨 虽然最後换左,但个羊仲有啲饭黐咗喺上面,吸左啲汁好肉酸😤 个味道就一般啦,普普通通,入得口~最嬲嘅系佢个薯菜,个蕃茄煮到燶左,燶到甘点样serve俾人?!?!蕃茄有几贵,切多块换过都唔驶1蚊啦!虽然系100蚊一个午餐就唔系好贵,但甘嘅质素仲差过茶餐厅嘅饭! 第一次食评会写差评!

餐汤系蕃茄汤,但完全唔浓,好似水,饮左一半宁愿饮返水。

跟住嚟咗两杯嘢饮,两杯都系柠檬茶,甘唔紧要,换过。

蕃茄有几贵,切多块换过都唔驶1蚊啦!

2020-09-02
2020-08-28 72 浏览
讲起平价嘅西餐,我相信好多人都好惊中伏,但系今次乱拣嘅餐厅,都比我之前系旺角拣的来得不错。我就拣咗个鸡扒意大利粉,好彩佢啲意粉唔系茶餐厅嗰种lum晒涨晒嘅,反而我觉得佢煮得几好食,鸡扒都好大件,最後差啲食唔落朋友就叫咗个黑松露焗饭,我见其他枱好多人都拣咗呢个,下次一定要试吓