2021-06-20
成日聽人推介Mini Friday啲野食好味,今日終於到我試啦!我同朋友7點去到餐廳,唔使等就有位,但見7點半左右已經人多要等位,提議大家可以預早book定枱。而且餐廳裝潢充滿格調,每張枱與枱之間都有足夠空間,唔會覺得坐到好迫,非常舒適。晚市套餐有好多選擇,包田園沙律、餐湯同餐飲,加$1仲有甜品,價錢相當公道。因為想試多啲小食,我哋揀咗一個碳燒美國頂級牛肉眼扒配黑松露汁套餐,另外仲叫咗溫泉蛋菠菜大啡菇同黃到金雞翼。每張枱都仲有餐前小食薄脆片,我就鐘意用嚟送湯一齊食,好好食!肉眼扒我揀咗五成熟,煎得啱啱好,好容易切開。而且牛扒牛味濃郁、肉質嫩滑,每一啖都充滿牛肉嘅香味同肉汁。配埋濃郁嘅黑松露汁簡直係係錦上添花,令人食指大動。溫泉蛋菠菜大啡菇相當juicy,唔會焗到好乾,菠菜仲係用忌廉同芝士一齊煮,好入味,加埋流心溫泉蛋,其實真係冇得輸,不過得一隻,份量相對來講好似少咗啲,食完有啲唔夠喉。黃到金雞翼都令我相當驚喜,雞翼新鮮滾熱辣炸出嚟,外脆內軟,仲有濃郁嘅鹹蛋黃味,好惹味。最後仲有個小甜品Tiramisu,味道都唔錯㗎,建議大家一定要加埋呢一蚊~總括來講,Mini Friday性價比相當高
總括來講,Mini Friday性價比相當高,兩個人食咁多嘢都係$500左右,如果去開旺角我會再去食!