2021-06-03 77 浏览
夜晚要同朋友食飯 上網睇原來銀城有一間西餐廳好出名 於是就打電話book枱食下先上到嚟九樓 呢一層分開咗兩間餐廳 左邊係日本菜而右面就係Mini Friday 裝修有格調而且枱同枱之間都好寬敞 一大班朋友食飯絕對唔會好迫 食物種類方面都好多元化 除咗有最出名嘅威靈頓牛柳之外仲有好多特色嘅菜式今次我哋叫咗一個set dinner 香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁 $238set dinner有前菜嘅甜住沙律沙律菜新鮮而且份量算多是日餐湯忌廉湯夠creamy正常味道牛仔骨份量超多 牛仔骨煎到兩邊都有金黃色鬆軟而入味再配上蜜糖燒汁同埋配菜非常之味另外加一蚊多一款甜品 細細後滿足咗飯後食甜嘢嘅慾望另外叫咗一個黑松露啡菇水牛芝士薄餅$148薄薄嘅脆批配上大量嘅黑松露同埋啡菇 一上pizza嘅時候已經有好香嘅黑松露味道食落去口感非常豐富 啡菇同埋黑松露和非常之夾 食完之後成個口腔都係一陣黑松露嘅香氣水牛城雞翼 $78呢款水牛城雞翼酸道足夠 而且炸得十分香脆再配上香濃辣汁 酸酸辣辣非常惹味每枱都送上一籃脆脆

今次我哋叫咗一個set dinner
香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁 $238