2021-09-17 7 浏览
位於厚福街嘅Med Chef,呢間特色餐廳主打令人放鬆嘅菜式,集酒吧與餐廳一身嘅餐廳燈光編按開放式嘅廚房設計令人放鬆。哈爾撒辣雞墨西哥薄餅兩大件墨西哥薄餅,辣雞肉質嫩滑,加上牛油果醬做底,感覺清新口感豐富,本來想試埋天婦羅炸蝦薄餅,但當日下午冇得選擇。夏威夷柚子漬三文魚飯呢個三文魚飯絕對推介,三文魚粒、三文魚塊、溫泉蛋、炸小椰菜,加埋日本珍珠米非常好食食完再想encore。日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵微微既芥末味道,襯托香滑忌廉醬配襯闊條麵,好味道,三大隻廣島蠔,煎得表面香脆內裏軟滑,值得一試。蒲燒海鰻玉子炒洋薏米令人有驚喜嘅洋薏米,加上原條鰻魚,鰻魚汁甜中帶香,每一粒楊薏米包住濃濃既鰻魚汁,可好有咬口,而且洋薏米俾返更加飽。熱帶雨林佢哋嘅飲品價錢唔貴,飲左杯冇酒精嘅熱帶雨林,甜度適中帶點果汁味道,適合唔要酒精嘅朋友。

哈爾撒辣雞墨西哥薄餅

夏威夷柚子漬三文魚飯

日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵

蒲燒海鰻玉子炒洋薏米

熱帶雨林
早排去尖沙咀食嘢,見到呢間好特別嘅餐廳,特別之處在於餐廳個氛圍同用嘅材料,餐廳嘅食物係加入左大麻二酚(CBD),而CBD係大麻百多隻有效成分中最具醫療價值嘅一種,有助放鬆身心嘅~而餐廳格調係比較似餐吧,燈光氛圍係似酒吧,比較有氣氛📌真係唔好輕易嘗試睇名就知奇怪嘅嘢食,唔試唔知道一試中曬伏🤭我地係冇要求到唔加CBD嘅,開頭食嘢都冇咩特別感覺,後來食到接近尾聲嘅時候就感覺到有啲好似飲左酒嘅感覺整體黎講,性價比還👌🏻,味道就不過不失
而餐廳格調係比較似餐吧,燈光氛圍係似酒吧,比較有氣氛

芒果莎莎吉列蝦墨西哥薄餅
蜜桃乳酪沙冰
蘋果白茶梳打
板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配秘制醬油汁
陳年黑醋蜜田園   雜菇炒洋薏米

整體黎講,性價比還👌🏻,味道就不過不失

芒果莎莎吉列蝦墨西哥薄餅
蜜桃乳酪沙冰
蘋果白茶梳打
板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配秘制醬油汁
2021-09-12 10 浏览
今日同男朋友去左尖沙咀一間CBD 西餐廳,亦係香港第一間。 食物製作過程加入大麻二酚CBD, 份量經調教亦是合法,不會上癮的😜 反而對人體有好處。 若然客人不喜歡,亦可選擇不添加。 除左CBD 一大特色,食物水準亦超班高質!-🌟哈里薩辣雞墨西哥🇲🇽薄餅 哈里薩辣雞香濃惹味,刺激味蕾。加上蕃茄粒🍅、紫洋蔥🧅、沙律菜等清新醬汁,味道有層次感。-🌟香烤海鮮白醬啤酒薯條🍺🍟每次食西餐都愛點薯條! 鐵板上的黃金薯角很香口! 底層還有烤魷魚粒, 芝士白醬很濃郁。-🌟威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 無論賣相抑或是味道都十分有驚喜。 外層酥皮色澤金黃漂亮!口感十分鬆化、酥脆香口。 內層三文魚夠厚身,質感嫩滑不乾身,味道鮮甜,沒有過份調味,還加了菠菜。菜式特別地用上惹味酸甜秘魯黃椒醬,提昇味道。-🌟日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵 廣島蠔煎得金黃香口,三文魚子略帶咸香。 闊條麵彈牙, 配上份量恰到好處的creamy 忌廉汁,及巧妙加了芥末,味道多分層次感之餘,減輕膩滯感,確實味美!-🍹熱帶雨林及熱情果柚子伯爵茶梳打用鮮果汁製成,果香味出,茶味香醇,甜而不膩,消暑解膩。
除左CBD 一大特色,食物水準亦超班高質!

🌟哈里薩辣雞墨西哥🇲🇽薄餅

🌟香烤海鮮白醬啤酒薯條🍺🍟

🌟威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬

🌟日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵

🍹熱帶雨林及熱情果柚子伯爵茶梳打

用鮮果汁製成,果香味出,茶味香醇,甜而不膩,消暑解膩。
2021-09-12 11 浏览
去尖沙咀唔知食咩嘅時候都會黎厚福街😂,有各式各樣嘅選擇,今次黎試吓呢間以CBD為主題嘅餐廳!菜單主打多國菜,選擇不算特別多,我哋首先叫咗個鐵板青咖喱安吉拉雞卷,幾特別同好惹味,而且口感好豐富。Main叫咗牛扒配柚子燒汁伴黑醋蜜抱子甘藍同白菜花蓉。叫咗五分熟,煎得岩岩好,雖然牛味不算特別濃,但肉質幾鮮嫩。朋友一坐低就話要叫嘅西班牙油炸鬼配雲呢拿雪糕,外脆內軟,份量再多啲就好啦!🥲飲品方面,我哋叫咗士多啤梨乳酪沙冰同蘋果白茶梳打,相較之下,前者比較好飲,不會太甜。

2021-09-12 15 浏览
今日同朋友去厚福街食lunch,搵到呢間食品加入大麻二酚CBD,就試吓佢咩料先用QR code 落單夠方便,餐紙有介紹咩係CBD,其實就唔係毒品嚟,但有令人放鬆嘅成份,大家可以放心食帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁$128-好多唔同嘅層次同口感!牛油果cremy配上爽彈帶子蟹肉,仲有咸香魚籽同醒胃黑醋汁,覺得太濃仲可以連埋香脆嘅薄包食又得薩他羊架配楓香乳酪醬伴蘋果玉桂藜麥沙律$248-羊架份量算多,好啱一人一舊share,羊架用咗唔同嘅調味料,唔會有羶味,點啲乳酪醬酸酸地易入口Lunch set北海道帶子雜錦海鮮鐵板炒長米飯配秘製醬油汁$88-飯炒得好香同乾身,海鮮材料豐富有魷魚、帶子、蜆肉、蝦等,夠曬入味沙律-以唔同嘅生果沙律菜整成,好fresh熱帶水果白茶+$34-唔係好有熱帶水果味,但就飲到白菜嘅甘甜味流心菲達芝士撻$68-賣相好有心思,個撻熱辣辣芝士入口即化,撻底夠脆口係咪CBD影響我就唔知啦,但整餐飯都好放鬆同啲嘢係好食,會再嚟

Lunch set

沙律-以唔同嘅生果沙律菜整成,好fresh

2021-08-13
2021-09-11 25 浏览
放假今日嚟到尖沙咀,正當我哋諗緊食乜嘢好嘅時候,就俾佢嘅招牌吸引咗。佢哋用咗一個好大嘅霓虹燈招牌,吸引咗我哋嘅視線,於是我哋就上去睇吓。發覺原來佢哋係一間以大麻做主題嘅餐廳,喺外國已經成日聽到有人將大麻加入食物裏面,但係自己就從來未食過。餐廳有介紹,原來大麻分咗兩種成份,其中一種成份會令人上癮,令一種成份就會令人放鬆,佢哋採用嘅正正就係只會令人放鬆嘅成份CBD。我哋首先叫咗一個前菜,芒果沙沙吉列虎蝦墨西哥薄餅,虎蝦真係好大隻,配埋沙沙嘅醬料,酸酸甜甜真係好開胃。然之後再叫咗一個薩他羊架配楓香乳酪醬伴蘋果玉桂藜麥沙律,淨係聽到個名就知道有好多配料同埋煮法一啲都唔簡單。羊架燒到啱啱好,好嫩滑,再加上有沙律嘅配搭,剛剛好中和左油膩嘅感覺。再要多咗個蒲燒海鰻玉子炒洋薏米,我自己就第一次食炒洋薏米,感覺好特別好好食。鰻魚係非常之新鮮彈牙,仲有好薄嘅玉子絲,做到好似一個雀巢咁樣,賣相一流。仲叫左鐵板青咖喱安吉拉雞捲,呢度嘅咖喱都比較甜,比較容易入口,配埋炸咗嘅雞卷食,配搭得非常之好,可以吸收咖喱汁,再一次過食落口。飲品方面叫咗一杯蜜桃乳酪奶昔,下一天是飲酸酸甜甜嘅凍飲,真係好開胃同埋可以消暑,整體

飲品方面叫咗一杯蜜桃乳酪奶昔,下一天是飲酸酸甜甜嘅凍飲,真係好開胃同埋可以消暑,整體來講每一個菜式都配合得相當之唔錯,夏天食係非常之好,食完唔會吔飽濟嘅感覺,就算之後行街都唔會頂住頂住,誠意推薦比大家。
2021-09-10 363 浏览
Med Chef是香港首間以大麻二酚 Cannabidiol(CBD)為主題的多國菜餐廳,令我深感興趣,而且朋友去過口啤不錯,今晚襯過尖沙咀就去吃晚飯。晚上8時到達已經滿座,幸好門口剛好有枱。QR code下單方便,食物有前茶、主食、小食、甜品,每款選擇5-6款,貴精不貴多。《牛油甜薯蘋果羽衣甘藍沙律 $78》酸酸地開胃~《帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁 $128》- 鮮甜好味,多士薄脆但5塊不夠食,再另點多士+$15。《阿根廷穀飼平鐵牛扒配青醬伴黑醋蜜法邊豆,白菜花蓉 $298》- 肉不算嫩,有點鞋。伴碟的法邊豆同煎香過的椰菜仔白菜花蓉好味道。《烤西班牙芝心走地黃油雞配白酒芥末籽汁 $238》整隻雞都好嫩滑,配白酒芥末籽汁好提味。中間的芝士流在薯角上面好吸引。《鐵板青咖喱安吉拉雞卷 $118》有4件雞卷,口感脆脆的再加埋甜甜的青咖喱很惹味。《蒲燒海鰻玉子炒洋薏米 $118》鰻魚有點乾硬,炒薏米好有口感又健康。《熱情果柚子伯爵茶梳打 $38》混合了茶的果汁不會太甜,味道清甜。《芒果熱情果芝士撻 $68》枱面menu上沒有,要e-menu才有。味道甜甜酸酸不會膩,好吃。環境有點嘈吵,如想

晚上8時到達已經滿座,幸好門口剛好有枱。

《牛油甜薯蘋果羽衣甘藍沙律 $78》
酸酸地開胃~

《帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁 $128》-
鮮甜好味,多士薄脆但5塊不夠食,再另點多士+$15。

伴碟的法邊豆同煎香過的椰菜仔白菜花蓉好味道。

《烤西班牙芝心走地黃油雞配白酒芥末籽汁 $238》

《鐵板青咖喱安吉拉雞卷 $118》
有4件雞卷,口感脆脆的再加埋甜甜的青咖喱很惹味。

《蒲燒海鰻玉子炒洋薏米 $118》
鰻魚有點乾硬,炒薏米好有口感又健康。

《熱情果柚子伯爵茶梳打 $38》
混合了茶的果汁不會太甜,味道清甜。

《芒果熱情果芝士撻 $68》
枱面menu上沒有,要e-menu才有。
味道甜甜酸酸不會膩,好吃。

環境有點嘈吵,如想傾偈的就不適合了,唯有專注吃。
2021-09-09
2021-09-09 28 浏览
今日同老公行尖沙咀,真係好耐冇嚟過,都有好多舖頭唔同曬,厚福街係出名好多食肆,但依家都已經唔同曬,正所謂舊嘅唔去新嘅唔嚟,畀我哋見到有一間我招牌好sharp嘅餐廳。上網search,發現原來呢間係一間好特別有cbd食嘅餐廳,其實我哋都唔係太了解,所以要更加上去試下。上到去環境好好,好有格調,而且都已經有唔少人入咗座,地方都算好闊落依間嘢cbd做主打,梗係要知道咩叫cbd,原來cbd係大麻入面嘅其中一種成份,但呢隻係冇害嘅成份,但又會令人有減壓舒緩嘅作用。估唔到食嘢都學到咁多。個menu有飯有麵有小食,仲係自助落單,方便快捷。蜜桃乳酪沙冰:唔會太甜好清新,啱曬夏天飲。日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵:廣島蠔超級大隻,闊條麵好creamy,配埋芥末忌廉汁非常之夾,好刺激味蕾。威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬:威靈頓牛柳就食得多,三文魚就真係第一次食,因為三文魚個技術處理比牛柳難好多,又要個魚柳唔好鞋囉,個酥皮又要焗得香脆,呢度就處理得恰到好處,同埋三文魚非常之入味,所以等得耐都係值得。鐵板青咖哩安吉列雞卷:原塊鐵板上,外皮炸得好香脆,入面包住啲雞肉,配埋青咖哩汁食一流。PS:原來cbd份量可以要一份或

個menu有飯有麵有小食,仲係自助落單,方便快捷。

蜜桃乳酪沙冰:唔會太甜好清新,啱曬夏天飲。

PS:原來cbd份量可以要一份或者兩份,唔知double份量係唔係會再輕鬆啲。

2021-09-02
2021-09-08 36 浏览
如果想開心為什麼需要忍?第一次見到餐廳係可以選擇使用大麻二酚CBD(用來輕鬆) 加入喺烹調菜式入面🧐咁當然可以選擇加唔加啦 但我認為係特別嘅我同MY BOSS食左三款菜式都係無加CBD香烤威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬($198)威靈頓牛扒就聽得多 但原來酥皮配三文魚都幾正外表金黃鬆脆 包住多汁鮮味嘅三文魚 口感層次豐富配上獨特嘅黃椒醬 味道即刻提升咗唔少😋之後叫咗日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵($148)一想碟就聞到好香嘅芥末味 食落去都會有少少攻鼻同廣島蠔嘅鮮味都幾夾 而且醬汁好creamy每條闊條麵都沾上芥末忌廉💚另外就叫咗個小食青咖喱安吉拉雞捲 ($138)外層嘅墨西哥安吉拉卷吸收左青咖喱嘅味道包住左豐富多料嘅雞肉 令呢個菜充滿墨西哥風味😍最後叫咗兩杯CBD signature 可以放鬆一下我個人推薦士多啤梨乳酪沙冰($58)🍓🍓
如果想開心為什麼需要忍?
第一次見到餐廳係可以選擇使用大麻二酚
CBD(用來輕鬆) 加入喺烹調菜式入面🧐
咁當然可以選擇加唔加啦 但我認為係特別嘅
我同MY BOSS食左三款菜式都係無加CBD
香烤威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬($198)
威靈頓牛扒就聽得多 但原來酥皮配三文魚都幾正
外表金黃鬆脆 包住多汁鮮味嘅三文魚 口感層次豐富
配上獨特嘅黃椒醬 味道即刻提升咗唔少😋
威靈頓三文魚

之後叫咗日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵($148)
一想碟就聞到好香嘅芥末味 食落去都會有少少攻鼻
同廣島蠔嘅鮮味都幾夾 而且醬汁好creamy
每條闊條麵都沾上芥末忌廉💚
日本芥末忌廉廣島蠔闊條麵

另外就叫咗個小食青咖喱安吉拉雞捲 ($138)
外層嘅墨西哥安吉拉卷吸收左青咖喱嘅味道

特濃香蕉朱古力奶
日本芥末忌廉廣島蠔闊條麵
青咖喱安吉拉雞捲
特濃香蕉朱古力奶
話說我屋企人就嚟生日,所以就同佢嚟咗呢一間以CBD為主題嘅餐廳度食飯啊,因為屋企人鍾意啲新鮮嘢,所以大麻2分呢啲咁新奇嘅事物就一定要預埋佢啦。咁我哋呢就叫咗三個mains同埋兩個甜品,我哋叫咗一個都幾出名嘅八爪魚海鮮炒飯佢嘅炒飯唔係普通嘅炒飯而係用咗印度買,食囉非常之乾身,加埋佢比仔嘅醬汁,感覺非常之野味,同埋佢有一舊好大嘅八爪魚,都幾抵食嘅感覺,同埋亦都有其他嘅海鮮啦。另外呢就叫咗一個日色芥末忌廉廣島蠔意粉,食落去非常之鮮甜煮到啱啱好入邊嘅肉汁都同意粉非常之夾自己覺得幾好食。另外呢就叫咗兩個甜品一個呢就係西班牙油炸鬼加埋焦糖同埋雲呢拿雪糕,另外就係一個好似都幾出名嘅芝士撻,好遲仲有另一個甜品但係今次呢就冇啦,下次可以嚟再試過🤤🤤

2021-09-07 10 浏览
今日同男朋友嚟到尖沙咀呢間餐廳係以CBD做主題 我同男朋友見到覺得幾得意咁首先我哋就叫咗個芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅 我覺得吉列蝦嘅口感再加上芒果嘅甜味 係一個唔錯嘅配搭之後我哋叫咗個西班牙八爪魚海鮮炒長米飯因為佢用咗長米飯啦同埋加咗佢哋秘製嘅醬汁成件事好有印度嘅風味同埋有勁大條八爪魚腳 海鮮都幾新鮮之後我哋叫咗個芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵呢個闊條麵個汁嗰個芥辣味都幾濃烈有少少攻鼻 我覺得淡返少少就Perfect啦
今日同男朋友嚟到尖沙咀呢間餐廳
係以CBD做主題 我同男朋友見到覺得幾得意

之後我哋叫咗個西班牙八爪魚海鮮炒長米飯
同埋有勁大條八爪魚腳 海鮮都幾新鮮

之後我哋叫咗個芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵
呢個闊條麵個汁嗰個芥辣味都幾濃烈
有少少攻鼻 我覺得淡返少少就Perfect啦
2021-09-05 20 浏览
又嚟食新嘢啦今次同朋友去咗位於尖沙咀嘅呢間Med chef 餐廳主打菜色加入咗cbd 聽聞食咗會更加放鬆 啱曬生活繁忙嘅都市人閒日夜晚嚟到都已經超級多人 建議要食嘅就先book位餐廳燈光昏暗 十分有情調 好似酒吧咁好feel 我哋就被安排咗坐吧枱 可以睇住廚師煮餸 十分上心悅目阿根廷穀飼平鐵牛扒 五成熟煮得啱啱好 牛扒唔太肥不過都好軟淋 牛肉味濃郁日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵 闊條麵煮得軟硬適中 非常索汁 醬汁奶香十足加咗少少芥末就更加惹味 蠔肉粒粒飽滿夠鮮甜脆炸焦糖西班牙油炸鬼配雲呢拿雪糕 熱辣辣嘅西班牙油炸鬼非常香脆 入面仲煙煙靭靭 外面加上玉桂沙糖就更加口感豐富 配埋冰冷嘅雲呢拿雪糕 冰火交融

閒日夜晚嚟到都已經超級多人 建議要食嘅就先book位

2021-09-05 285 浏览
位於厚福街的Med Chef,從尖沙咀地鐵站B出口步行,大概5分鐘就直達餐廳,非常方便。這家Bar Restaurant地方闊落寬敞,餐廳修裝都非常新淨及豪華,顯得高貴,有種 cyber 嘅感覺,給人輕鬆舒服的感覺,偶爾放工跟朋友chill下也不錯。最特別之處是餐廳食物都可以加大麻二酚”CBD”,落單時侯可以選擇唔要CBD/double portion CBD。CBD有止痛,穩定情緒作用,有助改善睡眠,具藥用價值,相當安全,非常適合煩囂的都市人。哈利薩辣雞墨西哥薄餅墨西哥薄餅賣相非常豐富,一共兩份,煎得香脆的薄餅中間是墨西哥醬,味道比較清新,而且餡餅十分香脆,口感豐富。哈利薩辣雞香脆嫩滑,炸得也很香口。辣風乾蕃茄海鮮扁闊麵 份量不少,茄醬稠度剛剛好,還食到濃郁的白蘭地酒香,不會太酸也不會太辣。而扁麵口感唔錯,不會比較乾身。香辣的扁闊麵配上爽脆的虎蝦十分惹味,完完全全刺激我的味蕾,層次豐富。愈吃愈開胃,吃得津津有味。威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬威靈頓牛柳就聽得多,威靈頓三文魚扒都係第一次見!金黃鬆脆的酥皮外層,再用菠菜蓉裹著,包住鮮味多汁挪威鮮三文魚內餡,非常豐盈,而且三文魚的味道更豐富強

哈利薩辣雞墨西哥薄餅

辣風乾蕃茄海鮮扁闊麵

威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬
威靈頓牛柳就聽得多,威靈頓三文魚扒都係第一次見!
金黃鬆脆的酥皮外層,再用菠菜蓉裹著,包住鮮味多汁挪威鮮三文魚內餡,非常豐盈,而且三文魚的味道更豐富強烈,口感複雜有層次,整體搭配新鮮有趣。嚼起來很香,讓人回味無窮!

熱帶雨林
熱帶雨林有點像fruit punch,有著不同雜果的味道,清清甜甜,非常適合夏天飲。

紅莓芝士撻
紅莓芝士撻精巧細膩,芝士味都幾濃,質地幼滑,吃在口中停不下,食落口個感覺好就好似食緊芝士咁。十分推介這度甜品作餐點的結尾呢!

工作了一整天,幸而今晚光顧的Med Chef能令我放低所有煩囂。餐廳無論内裡裝修、食物都用心經營,侍應勤快有禮,整體質素合理,可以再次光顧。

2021-08-30
近年全球興起大麻二酚Cannabidiol (CBD) 熱潮,位於尖沙咀的Med Chef作為香港首間以CBD為主題的多國菜餐廳,廚師會在食物烹調過程中會加入CBD成分,越食越chill。餐廳裝修頗有格調,配合帶點迷幻的燈光效果,氣氛悠閒。掃描QR code後就可用手機點菜,不用Download App,方便快捷。餐牌主打以CBD入饌的多國菜式,有主食、輕食、甜品及打卡飲品。CBD是從大麻中抽取的一種主要成份,身體在服用CBD後會輕微放鬆,壓力得以暫時紓緩,不含令人興奮或上癮的物質,安全且合法。所有食品加入份量經過調校、含有CBD成份的煮食油,具藥用成效,例如鎮靜、 舒緩焦慮抑鬱情緒、幫助睡眠等,但不會聞到任何大麻味,也不會影響原本食物的味道,如不需要加入CBD,可以於下單時注明。香烤海鮮白醬啤酒薯角 $98表面舖滿澎湃焦香芝士,令薯角變得更芝味,而且一盤份量超大,足夠二至三人share。薯角可以造出拉絲效果,炸得金黃鬆脆,保持乾爽不油膩,肉心軟綿細密得似薯蓉。鐵板青咖喱安吉拉雞卷 $118將墨西哥菜和泰菜混成一體的創新配搭,以椰漿和椰奶煮香的青咖喱,椰香味濃又帶甜,辣度不高。和平時常

餐廳裝修頗有格調,配合帶點迷幻的燈光效果,氣氛悠閒。

香烤海鮮白醬啤酒薯角 $98
香烤海鮮白醬啤酒薯角

香烤海鮮白醬啤酒薯角

鐵板青咖喱安吉拉雞卷 $118
鐵板青咖喱安吉拉雞卷

和平時常見的墨西哥捲餅賣相有點不同,餅皮烘得像春卷般又薄又脆。
鐵板青咖喱安吉拉雞卷

捲餅包得充實飽滿,咬一口即將雞肉餡料全打包,微辣惹味,散發濃濃的異國香氣。
青咖喱安吉拉雞卷

威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 $198
將名菜威靈頓牛扒換上三文魚,帶來截然不同的口味,沾上辣中帶微甜的秘魯黃椒醬,可以中和菜式膩感。
威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬

外層酥皮淋上CBD橄欖油,烤至金黃,具有鬆化酥脆口感,不會濕漉漉。
威靈頓三文魚

脆薄的酥皮包著豐厚的三文魚扒,酥皮與魚扒緊緊接在一起,完全不見一絲縫隙,魚柳肉質保持軟綿滑嫩,魚鮮十足而又不會過腥。
香烤威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬

手打流心菲達芝士撻 $68
甜品賣相精緻誘人,呈現味覺與視覺的雙重享受。
手打流心菲達芝士撻

即叫即焗剛出爐,上枱時芝士撻熱烘烘,撻皮堅挺而富牛油香。
流心菲達芝士撻

一切開略帶半流心效果,口感柔嫩夠creamy,芝士味甜中帶酸香,甜度亦是剛剛好,不會過於甜膩。

士多啤梨乳酪沙冰 $58
Smoothie打得幼細,沒有冰粒,士多啤梨乳酪帶有酸甜果香味,冰涼清爽。
2021-09-04
2021-09-04 13 浏览
<Hong Kong🇭🇰•Tsim Sha Tsui>“咬我唷!威靈頓三文魚扒 & CBD😍”有冇試過CBD呢?原來香港都可以合法嚐嚐大麻二酚唷🥳嚟食飯都可以輕鬆提神🤪▪️威靈頓三文魚扒威靈頓牛扒見得多,威靈頓三文魚扒特別啲!切開一半,三文魚釀住菠菜,魚肉好粉嫩,酥皮厚薄剛好,入口香香唷!▪️陳年黑醋蜜田園雜菇炒洋薏米脆卜卜蓮藕片,口感Q韌嘅洋薏米,配上牛油雜菇,口感豐富!配上陳年黑醋蜜酸酸甜甜幾開胃!不過鍾意食開清淡嘅朋友可能就會覺得佢有啲油唷😗▪️流心菲達芝士撻♥️流心菲達芝士撻切開,流心芝士微微湧出🤩入口芝士味香又滑!不太甜 我鍾意❤️推介唷!仲可以寫上你的祝福,我的名字😚▪️CBD Green GoblinGin, Lime juice,Pineapple juice清新自然,果香清甜。▪️CBD Gimlet Gin, Lime juice對比CBD Green Goblin,更清新爽口,就係沒有菠蘿汁的甜蜜蜜🤪酸酸de我鍾意💕點解來講環境氣氛幾好,適合朋友聚會&BB約會唷!仲可以試吓CBD會令人有咩好處添唷🥳
<Hong Kong🇭🇰•Tsim Sha Tsui>
“咬我唷!威靈頓三文魚扒 & CBD😍”

有冇試過CBD呢?
原來香港都可以合法嚐嚐大麻二酚唷🥳嚟食飯都可以輕鬆提神🤪

▪️威靈頓三文魚扒
威靈頓牛扒見得多,威靈頓三文魚扒特別啲!

▪️陳年黑醋蜜田園雜菇炒洋薏米
脆卜卜蓮藕片,口感Q韌嘅洋薏米,配上牛油雜菇,口感豐富!

▪️流心菲達芝士撻♥️

▪️CBD Green Goblin
清新自然,果香清甜。
▪️CBD Gimlet
Gin, Lime juice